![]() |
#931 |
Raczkowanie
|
Dot.: Młode Mamy z Lublina
Ja jestem z Czubów, tylko, że se Skarpy
![]()
![]() |
#932 |
Zadomowienie
|
Hej!
![]() Widzę że wątek trochę ożył ![]() Ja jestem z Czubów (oś.Widok) ![]()
![]() |
![]() |
#933 |
Rozeznanie
|
Możnaby ogarnąć jakieś mamusiowo-dzieciowe spotkanie
![]()
![]() |
#934 |
Przyczajenie
|
Oooo coś się zaczeło dziać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Dopiero dziś znalazłam ten wątek. Może polecicie mi jakiegoś kompetentnego lekarza robiącego USG ciąży 3D. Szwagierka poleciła mi prof. Czekierdowskiego - mówiła że sama u niego była, że to dobry fachowiec i w ogóle...Ale zniechęciły mnie opinie w internecie.
Zastanawiam się nad dr Kaczmarczyk z Provivo i ewentualnie nad kimś z LuxMedu. Doradzicie coś? A może jednak do tego profesora zaryzykować? ![]()
![]() |
![]() |
#936 |
Przyczajenie
|
mnie prowadziła dok. Kaczmarczyk(Kraśnickie) i dok. Stupak(Staszica). Z obydwu byłam zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja przestałam się sugerować opiniami z neta do tych lekarzy do których chodziłam lub chodzę opinie często są sprzeczne czytałam ot tak z ciekawości ![]() Jeśli chodzi o lux med to tam robiłam usg w ciąży pierwsze u dr.Piotra Błażukiewicza i 2 kolejne u dr.Arkadiusza Barana Polecam też dr.Gustawa Chołubka( też robił mi usg kontrolne po operacji) Do żadnego nie mam zastrzeżeń rzeczowi,sympatyczni i dokładni .
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ogólnie chodzę na NFZ, chciałam zapisać się na Topolową i dopiero teraz koleżanka z pracy powiedziała mi że tam po prostu nie idzie się dodzwonić i trzeba iść osobiście więc już na następne pójdę tam. A no właśnie - jesteście bardziej obeznane to może pomożecie. Czy to usg 3D załatwi już sprawę badania na które zostałam skierowana przez lekarza (podejrzewam że zwykłe 2D)? Zdaję sobie sprawę z tego że aparat do 3D/4D ma funkcję 2D, ale czy trzeba się na nią jakoś dodatkowo zapisać czy to jedno badanie wystarczy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
Młode Mamy,
jestem położną i przeprowadzam badania. Jeśli znajdziecie trochę czasu, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety. Jest anonimowa i wyniki będą wykorzystane tylko do celów naukowych. Z góry dziękuję za wypełnienia! http://www.ebadania.pl/c593261cd2e96ea1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, od jakiegoś czasu mam taką zagwozdkę. Jestem już w 29tc, do tej pory chodziłam do ginekologa na NFZ i ogólnie byłam zadowolona. Jednak lekarz prowadzący moją ciążę nie pracuje w szpitalu (ogólnie chciałabym rodzić na Jaczewskiego - podobno tam lepiej). No i ostatnio znajoma zapytała mnie czy wybrałam szpital i położną, czy chodzę już do szkoły rodzenia no i czy mój lekarz prowadzący pracuje w szpitalu. W każdym przypadku odpowiedziałam że nie i wtedy znajoma od razu poleciła mi zapisać się do pewnej pani ginekolog prywatnie oraz do szkoły rodzenia, bo inaczej jak to ujęła "mogą być problemy". Jestem zieloniutka w temacie, w necie każdy pisze co innego, zaczynam już w myślach podważać kompetencje mojego gina, bo niby jeszcze o nic mnie nie pytał, nie sugerował żadnej szkoły, itp. Co w ogóle w pierwszej kolejności powinnam zrobić?
![]()
![]() |
![]() |
#941 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do szkoły rodzenia też nie chodziłam po prostu nie czułam takiej potrzeby, byłam tylko 3czy 4 razy u położnej z mojej przychodni na rozmowie o przygotowaniu do porodu i mi to w zupełności wystarczyło.Rodziłam na Lubartowskiej nie miałam ani swojego lekarza ani położnej zresztą nie ja jedna i w żaden sposób nie odczułyśmy innego traktowania.Położne trafiły mi się super miłe,pomocne i dawały duże wsparcie.Lekarz który mnie przyjmował też do mnie zajrzał pod koniec porodu sprawdzić co i jak ![]() I żeby była jasność nie dałam nikomu ani grosza do kieszeniPo prostu trafiłam na dobry personel ale jak to w życiu bywa ile ludzi tyle opinii ![]() ![]() Znam też i takie przypadki że dziewczyny miały swoich lekarzy w szpitalu a jak przyszło do porodu to nawet lekarz się nie pojawił albo akurat miał urlop ![]() Dlaczego wybrałaś Jaczewskiego?
![]() Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2014-01-09 o 12:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Po pierwsze to wrzuc na luz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#943 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o resztę to przed tym jak nasłuchałam się tu i tam o tym ile-to-ja-nie-zrobiłam-a-powinnam miałam dokładnie to samo podejście. Chodziłam do fajnego lekarza, wszystko przebiega książkowo, więc o nic się nie martwiłam. W necie widziałam masę filmików i ćwiczeń więc doszłam do wniosku, że część doczytam, część obejrzę, mój TŻ z kolei ma doświadczenie z bobasami więc nauczy mnie reszty i podchodziłam do wszystkiego bez spiny. A teraz świruję od 2 dni :/ Cytat:
A jeśli chodzi o szkołę to już właśnie wyżej napisałam - miałam taki zamiar a nie inny (czyli rezygnacja ze szkoły - po prostu ciągle pracuje i ciężko mi się w godziny będzie wpasować) do czasu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Zadomowienie
|
Więc proponuję wrócić do poprzedniego pozytywnego toku myślenia i nastawienia
![]() I napiszę po raz kolejny ja nie miałam (i kilka dziewczyn z którymi miałam okazję rozmawiać na oddziale) swojego lekarza w szpitalu i NIKT mnie gorzej nie traktował ![]()
![]() |
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybrałaś lekarza, który nie pracuje w szpitalu i ok, nie każdy musi mieć lekarza ze szpitala, choć panuje takie przeświadczenie.. obowiązkiem gina jest prowadzić Twoją ciążę a nie sugerować Ci szkołę rodzenia, więc nie wiem czemu miałabyś podważać jego kompetencje w tym zakresie. nie każdy chce do szkoły rodzenia chodzić, nie każdy potrzebuje, nie każdy chce wydać na to 500zł i też jest ok. problemy..hmm.. na pewno człowiek czuje się bezpieczniej mając lekarza ze szpitala, czy znajomą położną, ale niekoniecznie oznacza to wsparcie w odpowiednim momencie, jak nie trafisz na dyżur swojego lekarza czy położnej to na niewiele się to zda, chyba, że lekarz przedzwoni na oddział i poprosi o jakieś szczególne zajęcie się Tobą. nie napiszę, że nie znam sytuacji, kiedy komuś było ciężko bo nie znał nikogo, czy, że pacjentki ordynatorów/lekarzy ze szpitala zawsze są traktowane na równi z innymi bo byłoby to lekkim kłamstwem, ale nie zauważyłam też, żeby na mojej sali np. dziewczyny jakoś bardzo narzekały na opiekę. na pewno jeśli w ogóle chcesz chodzić do szkoły rodzenia to warto zapisać się do szkoły prowadzonej przez kogoś ze szpitala w którym chcesz rodzić, będziesz miała dostęp do najbardziej aktualnych informacji i ewentualne wsparcie podczas pobytu w szpitalu. z mojego doświadczenia: mój lekarz miał dyżury w szpitalu, w którym rodziłam (bardzo rzadko, ale jednak miał), chodziłam do szkoły rodzenia do położnej z tego szpitala. czułam się pewniej, choć traktowana byłam normalnie, jak każda pacjentka. wiedziałam, że w razie W będę miała kogo zapytać o coś, ktoś się zainteresuje, ale tak na prawdę nie mogę narzekać na opiekę (wyjątki zdarzają się wszędzie, ale ogólnie było ok). myśl pozytywnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Przyczajenie
|
Witam mamusie wszystkie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jestem już w 30tc. Napisz coś o sobie. Co porabiasz, ile masz lat?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Przyczajenie
|
Obecnie przebywam w Anglii ale w sobote wracam do Polski ( jestem z okolic Lublina) jestem teraz na zwolnieniu lekarskim wczesniej pracowalam. Mam 22 lata.. a wy co mozecie mi o sobie powiedziec ?? Jesli chcecie cos jeszcze wiedziec to pytajcie
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Dzaga 1989 to u Ciebie niedlugo rozwiazanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcę rodzić na Jaczewskiego - wszystkie byłe ciężarówki mi go polecały i już jakoś sobie tak nagrałam że chcę tam. Termin mam na 31 marca. To ja jestem 2 lata starsza od Ciebie ![]() ![]() Ja póki co mieszkam w Lbn, ale już kupiliśmy działeczkę w Turce i planujemy się wkrótce tam budować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Przyczajenie
|
tak dzaga jestes starsza odemnie o 2 lata
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jak się teraz czujesz? Widać już brzuszek? Ja w 20tc to jeszcze płaska jak decha byłam ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Przyczajenie
|
Witajcie, jestem tu nowa. Mam synka, który ma prawie dwa latka, a w kwietniu spodziewamy się siostrzyczki. Piszę ponieważ chciała bym podzielić się z wami moim pomysłem. Gdy nasz Misio był malutki i chciałam mu zrobić jakąś fajną sesję zdjęciową (a profesjonalne sesje troszkę dużo kosztują) ciężko było mi znaleźć jakieś akcesoria,a stroje i przebrania miały zdecydowanie za dużą cenę jak na jedno użycie i tu wpadłam na pomysł założenia wypożyczalni stroi i akcesoriów do sesji dla maluszków. Zachęcam do zapoznania się bliżej z moim pomysłem, na facebooku w wyszukiwarce trzeba wpisać, zaczarowana komoda. Taka sesja to świetna pamiątka dla maluszków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
Raczkowanie
|
O widzę, ze forum się rozrasta
![]() Ja mam już 6 miesięcznego malucha i rodziłam na Staszica. Moją ciąze prowałiła doc. Semczuk- Sikora ze Staszica. Chodziłam do niej prywatnie, bo na NFZ nikogo nie znalałam. Tzn. nie szukałam na forach (to pewnie był błąd) tylko zapisałam się kogokolwiek do najbliższej przychodni, a lekarka zachowywała się tak, że zdecydowałam, że co jak co ale w ciąży to ja się stresowac nie będę i będę chodzić prywatnie. Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to jest jedna bezpłatna w Lublinie - Aktywna Mama. Jeśli ktoś chce się dużo dowiedzieć to polecam. Chyba, ze ktoś jest nastawiony na poznanie położnej ze szpitala w którym chce rodzić, to wtedy może się nie udać, bo np. ja miałam zajecia z polożną, która nie pracuje w żadnym szpitalu. A co do lekarzy pracujących w szpitau to ja nie zauwazyłam żadnej, naprawdę żadnej różnicy w traktowaniu jeśli chodzi o oosby który miały "swojego" lekarza w szpitalu. Lekarza po prodzie widzi sie tylko na porannej wizycie i naprawdę do niczego się nie przydaje;p Tyle tylko,że sama doświadczyłam tego,że jak jest przepełnienie na porodówce to chętniej Cię przyjmą jak jesteś pod opieką kogoś z ich szpitala. Aha, i jeśli już ktoś z danego szpitala ma nam pomóc to razczej położna ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#955 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz. Nie wiem jak w praktyce czasowo wygląda poród. Myślałam o tym, żeby pojechać do szpitala taksówką w razie gdyby mąż był w pracy, bo zanim dojedzie do mnie a potem do szpitala to może nawet 40-45 min zlecieć, więc lepiej niech jedzie od razu do szpitala a ja sobie sama dojadę. Ale gdyby nie było miejsca na Staszica to nie wiem czy ryzykować i jechać na Jaczewskiego gdzie też moga mnie nie przyjąć czy lepiej celować np. w Lubartowską.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Mam 29 lat i jestem w 24 tc (pierwsza ciąża). Jestem z Lublina, a planuję rodzić w Świdniku. Mój lekarz tam pracuje i słyszałam wiele dobrego o tamtejszej porodówce. Któraś z Was tam rodziła? Jestem już na zwolnieniu, kończę wielkie wiosenne sprzątanie i za chwilę zacznę się nudzić ![]() ![]()
![]() |
#957 |
Marlenka ;))
|
Cześć mamusie!
![]() Mam 23 lata i od 19 stycznia jestem szczęśliwą mamą ![]() Można się przyłączyć do waszego grona ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 |
Raczkowanie
|
Jasne
![]() A skąd dokładnie jesteś? ![]()
![]() |
#959 |
Marlenka ;))
|
Mieszkam na Czechowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny, pisalam na lubelskich mamusiach, ale piszę jeszcze tu...
Powoli szukam szkoły podstawowej dla mojego synka. Od wrzesnia idzie do zerówki przy swoim przedszkolu, a ja zawczasu robię rozeznanie w szkołach. Czy któraś z Was może posyłała teraz dzieci do szkoły i może jakąś polecić? chciałabym żeby to była niewielka szkoła, przyjazna, żeby kontakt z nauczycielami był dobry. Niekoniecznie szkoła musi mieć super osiągnięcia, ważne żeby "dobrze się do niech chodziło" Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.