|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Antek też nie przespał całej nocy jeszcze
i budzi się na jedzenie, o zęby boję się strasznie, ale próbowałam oduczyć i nic Cytat:
Cytat:
![]() Marta, bardzo ładny tatuaż Ewelina, ja też Cię pamietam, witaj znowu
|
|
#2702 |
|
Wtajemniczenie
|
Giulii tez zdąży sie zjeść w nocy...
a tak przy okazji jak u was zmycie zębów? dzieci pozwalają żebyście im same myły? my zawsze we trójkę myjemy ale sama i koniec wiec to mycie bardziej wygląda na gryzienie szczoteczki i zasysanie pasty martwię sie o te nasz az 4 zębole, no ale na siłe je przecież nie umyje. mam nadzieje, ze to co sama robi cos da. moze by jej palcem nacierać te zęby?jak to jest u was? padam na pysk. dzis druga obniżka wyprzedazowa wiec zdecydowałam sie pojsc z Giulia zerknąć. umęczyłam sie jak cholera ale dotarlam wreszcie do kasy z kilkoma zdobyczami z ulga otwieram portfel, pani kasuje a tu karty nie ma, bo przecież Giulia z portfelem dzis śniadanie jadła. miałam ochotę się |
|
|
|
#2703 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio miałam tak samo ![]() poprosiłam panią by mi odłożyła zakupy i gnałam do domu po portfel ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() Lena zawsze wita mnie "ceść mama", czasem udaję, że jeszcze śpię ale wtedy otwiera mi na siłę powieki
|
||
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie wiesz przypadkiem czy Reserved obniżyło ceny?
|
|
|
|
|
#2705 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem niestety. udało mi się tylko zare odwiedzić. |
||
|
|
|
#2706 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możliwe tylko teraz jak mu daje to nie zawsze chce pić, a własciwie wcale nie pija w nocy.On sie przebudza, potem marudzi (raz długo, czasem tylko jeden raz) i zasypia. Zdarzy się noc ale już rzadko, że sie rozpłacze. Ale to już dawno nie było i pewnie z powodu złego snu. Cytat:
matko jak ja tego zazdroszcze !!!!! Naprawde ![]() Cytat:
![]() Cytat:
300ml??? Mój na noc jak zje 210 to jest git ![]() Ogólnie to Alan je mało ale często. Nawet to dobrze bo żołądek mu sie nie rozszerzy tak ja mnie ![]() Cytat:
![]() Kiedy te moje dzieciątko zacznie mówić coś normalniej?? ![]() On tylko stęka najczęściej no i te słowa co już Wam pisałam. Jak on zacznie mówić to bede happy ![]() Cytat:
Alanek uwielbia myć ząbki, a co najlepsze smakuje mu pasta ![]() Jeszcze sie głaszcze po brzuszku i pokazuje w ten sposób że dobra ![]() Uwielbia porę mycia ząbków i otwiera sam buzie i sie cieszy ![]() A jak myję zęby ja albo mąż to pokazuje na swoje paluszkiem i nim przeciera po nich ![]() Cytat:
![]() Podziwiam te rozgadane dzieciaczki ![]() Tamlin jak tam sprzęty? Kupiliście to co mieliście w planach? ![]() Dzisiaj moi rodzice wpadną to znów poklacham Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2014-01-09 o 13:37 |
|||||||
|
|
|
#2707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kinga raz pozwala umyć sobie zęby, a raz nie i od razu chce sama, zawsze lepsze to niż nic
|
|
|
|
|
#2708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jezuuu jak ja nienawidzę takich akcji Zawsze coś gdzieś zostanie przeniesione/ukryte/wyjęte i trzeba wszystko przeszukiwać!Ja też byłam w Zarze, fajne spodnie znalazłam, no ale mam szlaban... Cieżko było, ale się powstrzymałam Za to do fryzjera skoczyłam. Cytat:
|
||||
|
|
|
#2709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I co zrobiłaś z rzeczami w sklepie? Mi też Michaś robi remanent w portfelu. Michaś na szczęście w nocy nie je. A ze spaniem to różnie, aczkolwiek raczej przesypia, czasem trzeba smoka włożyć, najczęściej trzeba go przekręcić z pozycji w poprzek na wzdłuż. Ja to się nie daję jak ten mnie spycha ale TŻ to często śpi na szafce nocnej Czasami płacze przez sen, dziś tak było i w ogóle się bardzo kręcił.A ja dziś byłam na wizycie, wszystko z maluchem w porządku, ze mną też, szyjka trzyma, nuuudy Jak to mój lekarz mówi, niedobrze, bo nie ma co leczyć. Zahaczyliśmy temat porodu i mam dwie opcje, albo w Białymstoku tam gdzie ostatnio albo w warszawie w szpitalu MSW - czy któraś tam rodziła? On tam ma kolegę dlatego ten poleca. Zastanawiam się co robić.
|
||||
|
|
|
#2710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Podobno nie
Ja tam i tak nie karmię już długo Kingi w nocy, bo za dużo ważyła Kombinezon suuuper ![]() Cytat:
![]() Super, że po wizycie ok. Ja bym poszła tam, gdzie już sprawdziłam, bo pamiętam, że byłaś zadowolona, więc nie ma co kombinować. Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2014-01-09 o 14:20 |
|
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2712 | ||
|
Wtajemniczenie
|
to jakaś niemiła pani Ci się trafiła
mi odłożyła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lewek, nie wiem co poradzić niestety. w temacie porodu się nie wypowiadam
|
||
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Właśnie zrobiłam sobie kawkę i mam nadzieję wypić w dobrym towarzystwie(czytaj) Waszym ![]() Byłam dzisiaj u fryzjera,Zuzia była grzeczna u babci,niedawno wróciłyśmy,zasnęła jak ją wnosiłam po schodach do domu. Zuzia już dawno w nocy nie je także nie pomogę w oduczaniu. Poza tym wszystko ok u nas. Lewek dobrze że u Ciebie nudy i wszystko gra W Reserved są wyprzedaże bo któraś pytała
|
#2714 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2715 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my mamy na teraz stad http://bibidreams.pl/pl/90-bibi-dres...tee-taste.html tez fajny!! uwielbiam te dresy jednoczęściowe!! Cytat:
ehhh majówka Ci wszystko wynagrodzi ![]() Cytat:
Pani powiedziała, że może mi na godzine tak gdzie odrzucić, bo oficjalnie nie moga odkładac, ale ja bym sie nie wyrobiła w godzine bo G. padała ze zmęczenia. super , że z dzidzią wszystko dobrze, to najważniejsze !
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2014-01-09 o 15:01 |
|||
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra ruszam tyłek i idę coś ogarnąć bo potem sąsiadka z córcią ma wpaść.
|
#2717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i u siebie muszę się rozejrzeć, bo nie byłam na wyprzedażach jeszcze, ale u mnie marne szanse, bo jest jedna zara i zawsze wszystko co fajne, wykupione
|
|
|
|
|
#2718 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() U nas był dzisiaj ksiądz po kolędzie Mała oczywiście tylko na rękach a gdy już się trochę przyzwyczaiła, podeszła do księdza, chwyciłą obrazek i uciekła....dzikus jeden ![]() Otylka odkąd przestałąm karmić ją piersią przesypia całe noce...w sumie to budzi się raz lub dwa, ale zanim jeszcze się położę i jak śpi w swoim łóżeczku...jak ją przeniosę do nas to śpi od ok 22-23 do 7-8 więc jest ok jeść też w nocy nie chce. Zje mleko ok 20 (i to niedużo ok 150-160 ml) i później dopiero śniadanie ok 8 czasami nawet później ![]() Lewek super, że z Małym wszystko dobrze |
|
|
|
#2719 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Cytat:
W nocy wprawdzie nie je odkąd skończyła pół roku, ale za to po myciu zębów jak już leży w łóżku to musi wypić butlę mleka zanim zaśnie więc wychodzi na to samo. Moja dziecko mówi tylko mama, tata, dziadzia, baba i koko.
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
To że są to ja wiem, tylko czekam na pogłębienie
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
o to chodziło,czytałam po łebkach
|
#2722 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta, Zuzia zaczęła chodzić? bo mój gówniarz jeszcze nie
tzn. jak ma coś w rączkach to idzie samodzielnie ale jak nie ma to chyba się boi i kroku nie zrobi. |
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi przy ścianach i czym się da,czasem zrobi dwa kroczki i tyle
|
|
#2724 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co Ty. Nawet nie mam kiedy do sklepu iść ostatnio. Nawet telefon mam nadal stary ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2725 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
tzn zrobili już drugą obniżkę czy nie?
Bo byłam wczoraj i ceny były z pierwszej nadal
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
do 18 miesiąca
|
#2728 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a u Was w biedronkach są wyprzedaże?.
u nas nic nie było a w ulotkach pisze że od dziś ![]() w tamtym roku się załapałam, sporo rzeczy udało mi się taniej kupić, m.in komplet talerzy, garnki, koszyki materiałowe do łazienki, itd. ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- to niby jest jeszcze czas ale trochę się zmartwiłam
|
|
|
|
#2729 |
|
Raczkowanie
|
Co do mycia zębów Bartek lubi myc, ale mycie u niego wyglada tak, ze zje paste i pogryzie szczoteczke
![]() Nie wiem co mu się stalo ale raptem przestał siadac na nocnik, od kilka dni ma tak ze jak chce go posadzic to ucieka, nie wiem o co chodzi
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
U nas ok. Jaś się strasznie rozbestwił i bardzo broi. Ale jest przy tym taki słodki, że Mu wybaczam. Ula nie zmieniaj sama antybiotyku, lepiej, żeby lekarz zobaczył Kamila i zadecydował. Jaś ma dni, że sam myje ząbki a czasem jest walka. Np. dzisiaj padł podczas drogi powrotnej od mojej siostry więc nici z tego. Lewek to już końcówka. My na noc Dady używamy i dają radę
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2014-01-09 o 20:17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

i budzi się na jedzenie, o zęby boję się strasznie, ale próbowałam oduczyć i nic 

co chwile ściągam ją z parapetu w pokoju

martwię sie o te nasz az 4 zębole, no ale na siłe je przecież nie umyje. mam nadzieje, ze to co sama robi cos da. moze by jej palcem nacierać te zęby?