|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Ja mam fotelik maxi cosi jeszcze po synku, ma dobre wyniki w testach takze przyda mi sie drugi raz. Nie mam tej bazy isofix, chyba byla jakas strasznie droga i nie zdecydowalam sie jej kupic, ale to fajna sprawa bo nie trzeba za kazdym razem tego pasa nawijac tylko klik i juz. Ale jest jeden minus, isofix jest w autach tylko z tylu, a ja czasami montowalam fotelik z przodu, jak gdzies musialam jechac sama i miec dziecko pod reka zeby wlozyc smoczek itp. Generalnie wiadomo ze bezpieczniej z tyłu, ale jak sie nie ma kierowcy pod ręka to przypiecie z przodu czasem sie przydaje. Ale to w sumie zaden problem baza zostaje z tylu a sam fotelik przypina sie z przodu na pasy wiec da rade.
Dziewczyny moja bratowa miala mdlosci caala ciaze, i caala ciaze wymiotowala. Nic jej niby nie dolegalo w sensie tarczyca czy cos.. Za to poród miala lajtowy
|
|
|
|
#2732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() Z tarczycą na pewno nie mam problemów, więc na razie nie panikuje ale dla spokoju w sobotę jej wspomnę o tym |
|
|
|
|
#2733 | |
|
Rozeznanie
|
Ale te tygodnie lecą![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dziś mąż odbierze moje wyniki i w poniedziałek wizyta. Martwię się czy wszystko okej, bo w sumie to już 19 tydzień, a ja nic nie czuje. Brzuszek widać, ale tez nie jakoś strasznie.. Mam nadzieje, że ginka rozwieje wszystkie wątpliwości i z Kacperkiem wszystko okej ![]() Co do wymiotów, to u mnie nadal czasem się zdarzają, ale już baaardzo rzadko, ale moja mama wymiotowała w sumie do końca obydwóch ciąż i nie miała żadnych problemów z tarczycą. Wózek też upatrzyliśmy, będziemy chyba brać Baby Merc. Przerażają mnie wydatki związane z wyprawką i chyba od tego miesiąca będziemy powoli kupować, bo jak na raz będzie trzeba wyłożyć taką kasę to masakra... |
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2737 |
|
Zadomowienie
|
Sprawdzalam i nie mamy haków w aucie tylko pas zwykły... Czyli baza nie konieczna?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2739 |
|
Raczkowanie
|
jesli nie masz dokladnie tego co pokazuje strzalka - no to bazy nie bedzie do czego przypiac..
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ruchów to może masz łożysko na przedniej ściance i dlatego jeszcze ich nie czujesz ?Co do wyprawki to my teraz kupujemy ciuszki. W marcu-kwietniu łóżeczko i komoda. W maju wózek na razie stanęło na camarelo sevilla i jak zakupimy komodę to zacznę kupować kosmetyki. |
|
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Bluesky, nie martw się, ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam dopiero w 22 tc, ale jak już Mały zaczął kopać to cały brzuch tańczył
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Zubi, Aga - mam nadzieje, że macie rację
Ale jak czytam, że dziewczyny w 16,17 tc już coś czują, a ja nadal nic, to takie głupie myśli same przychodzą... Chociaż jak byłam u lekarza w 16 tc to mówiła, że wszystko w najlepszym porządku i nie mam żadnych niepokojących objawów. Zubi, my też właśnie wózek i łóżeczko chcemy kupić gdzieś w kwietniu, ale do tego czasu chciałabym już mieć kupione ciuszki, akcesoria... Jeszcze w poniedziałek zaczynamy remont i aż się boje tego syfu w całym domu.. Dziewczyny, tak schodząc na inny temat, jakie macie płytki w kuchni na podłodze?
|
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak ja na wątku mamuśkowym czułam się do tyłu, bo większości mam już nawet w 16 tc maluchy odstawiały prawdziwe kung fu w brzuchu, a ja do 22 tc nic, zero, już myślałam, że jestem jakaś dziwna, chora itd. Na każdą z nas przyjdzie pora
|
|
#2744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bluesky89 Witaj w klubie remontowym. My też w przyszłym tyg zaczynamy łazienkę. awet nie chce myśleć co będzie, choć mam nadzieje ze tylko pyłu co przy gładziach w pokojach nie będzie. Gratulacje z okazji kolejnych rozpoczętych tygodni.I zazdroszę Wam że już macie wytypowane wózki, wyprawki itd. Ja nie mam zielonego pojęcia jak się do tego zabrać. TŻ mnie hamuje przed zakupami, mówi że jest jeszcze czas. A znajome co już rodziły mówią żeby nie zwlekać za bardzo bo później na szybko kupowanie to się tylko przepłaca i nie ma tego czego się chce kupić.
|
|
#2745 |
|
Raczkowanie
|
Sylwia nie przejmuj sie, ja bede chyba jedna ktora kupi wozek Po urodzeniu dziecka
![]() mam z tym troche problem szczerze mowiac, bo nie mam gondoli po synku, gdyz krotko mowiac kupilam wtedy beznadziejny wozek i komus go potem oddalam (Jane, z plastikowymi kolkami - beznadzieja...) Potem mialam chyba 2 spacerowki i trzecia Emmaljunga ktora mam do dzis. jest fajna ale rozklada sie prawie na plasko, wiec nadaje sie gdzies dla polrocznego dziecka. No i nie wiem, kupowac nowy wozek to spory wydatek, a ja nie wiem czy planujemy trzecie dziecko... Zastanawiam sie czy nie dalabym rady bez gondoli. na szybkie zakupy to i tak pewnie latwiej byloby jezdzic z fotelikiem, a mieszkamy w domu wiec na ogrod moglabym wystawiac maluszka w koszu wiklinowym na kolkach ( a taki zamierzam zakupic), a poza tym jestem zwolenniczka chust i nosidel wiec to byloby na spacery. No i tak dumam dumam i nie wiem, chyba naprawde poczekam do porodu i jak mi jednak tej gondoli bedzie brakowac to wtedy kupie... Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2014-01-09 o 13:35 |
|
|
|
#2746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może chociaż ten stelaż z doczepianym fotelikiem co spełnia rolę wózka?
|
|
#2748 |
|
Zadomowienie
|
Coś na pewno kupimy. Nie mówie że wogóle wózka nie bedziemy kupować. Tylko myślę czy warto kupować nowy, firmowy.
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2750 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, szukam chętnych do udziału w projekcie Baby Concierge.
Jeśli znajdzie się odważna oferuję swoją pomoc w zakupach przygotowawczych dla dziecka( wózek, meble, wyprawka, torba do szpitala i inne wspólnie ustalone kwestie) . Wszystko oczywiście bezpłatnie ![]() Więcej informacji udzielę w wiadomościach prywatnych. Zapraszam |
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Co do ruchów dziecka, czasami mam wrażenie że coś odrobinę czuję, ale jakoś tak na spokojnie do tego podchodzę i raczej stwierdzam że może to jednak nie maluszek. Ja też nie chciałabym odkładać kupna całej wyprawki na później i na raz, najchętniej już bym coś kupiła ale jeszcze mnie wszyscy stopują. Na razie mam troszkę ciuszków od znajomej ale to same małe rozmiary i raczej nie wiele z tych ciuszków użyję bo są raczej zimowe. Sama zastanawiam się co lepiej kupić czy taki stojący przewijak czy wanienkę na stelażu, w sumie komoda też by się przydała i tak sama nie wiem, nie chce za dużo wydawać kasy na rzeczy bez których w sumie mogę się obejść ale jedną z tych rzeczy na pewno kupić muszę. W ogóle to już gubię się w tym wszystkim
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby stwierdzić prawidłową czynność tarczycy robi się też inne badania, oprócz TSH (to może wychodzić prawidłowe pomimo problemów z nią).Z resztą lekarz mówił że przyczyny mogą być różne, nie tylko tarczyca. Tą podałam dla przykładu.
Nie wgłębiałam się w temat, bo mi odpukać mdłości mineły Też już bym chętnie coś dla maluszka kupiła. Trochę mi sie nudzi, a takie poszukiwania i zakupy to trochę czas umilają Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-01-09 o 14:24 |
|
|
|
#2753 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ruchów nie czuje na pewno, czasem jakieś bulgotanie ale to raczej w jelitach
![]() Co do wyprawki to ja w sumie można powiedzieć, że zaczęłam już kompletować, w prawdzie na razie to tylko prezenty ![]() Trochę się martwię tymi wydatkami, ciąża była dla nas zaskoczeniem i nie myśleliśmy kompletnie, żeby odkładać jakieś pieniążki w tym celu
Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-01-09 o 14:34 |
|
|
|
#2754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli sam fotelik zakupię bo ayta na tą chwile raczej nie wymienie
|
|
#2755 |
|
Raczkowanie
|
znalazlam liste aut z isofix, moze sie komus przyda.
http://www.mamokupmi.pl/download/Lis...m%20ISOFIX.pdf |
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slyszalam ze stelaze pod wanienki czesto okazuja sie niestabilne takze warto zwrocic uwage na to. Ja wanienke kladlam na malym stoliku z Ikei
|
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A wkleisz zdjęcia ciuszków bardzo lubię oglądać
|
||
|
|
|
#2759 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, nie wiem czy widziałyście tę stronę, więc wklejam: http://www.gdzierodzic.info/ Może komuś się przyda
![]() zubi89 śliczne ciuszki, faktycznie to jest dobry sposób na kupienie fajnych rzeczy ![]() Ja jestem w 18 tygodniu i też chyba nic nie czuję... Czasami coś tam czuję, jakieś bombleki, niby coś puka, ale mam takie problemy z zaparciami, że sama nie wiem co to :/ a chce już czuć i trochę mogę nad wyrost te odczucie interpretować więc czekam na mocne sygnały
|
|
|
|
#2760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie na razie mało różowego, wolę się wstrzymać do tego 20t niż potem rozczarować, że małej coś urosło
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

Ale te tygodnie lecą

co do ruchów to może masz łożysko na przedniej ściance i dlatego jeszcze ich nie czujesz ?

Dziewczyny, tak schodząc na inny temat, jakie macie płytki w kuchni na podłodze?