Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach 2014 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 12:47   #2371
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
A właśnie w szpitalu w którym ja planuję rodzić na rozpisce dla dziecka też nie ma nic o swoich ciuszkach więc pewnie też mam mieć tylko na wyjście ale jeszcze się dowiem.

I masz rację jak znów będziesz mieć skurcze to trzeba będzie jechać na ip.
No prosze, ja to nawet nie wiedziałam że istnieją takie rozpiski. Gdzie to w szpitalach można się dowiedzieć czegoś na ten temat ?

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 12:49   #2372
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dzięki za podpowiedzi, bo już sama zgłupiałam co brać Jeżeli będę rodziła w tym szpitalu co poprzednio, to tam musiałam mieć swoje ubranka, ba! nawet przebierałam Filipka sama, położne tylko pierwszy dzień myły Małego i ubrały po narodzinach, a potem już kazały same

Fan tam właśnie w tym szpitalu trafiłam na super zmianę, bo położna ciągle mi mówiła "serduszko", "kwiatuszku" i taka była bardzo troskliwa, rzadko się zdarza Tak samo doktor, próbował rozładować atmosferę, żartować... Aż się zastanowiłam czy nie zmienić szpitala

No!!! A jak twardnienia? Pojawiają się od rana?
no ja też musiałam od początku sama. tyle, że mi nikt nic nie powiedział. Nikt nie przychodził po synka, to sama się za to zabrałam by go przebrać czy tam podmyć.

no są dalej, ale nie tak mocne jak w nocy po skurczach ogólnie tak mi nieprzyjemnie na brzuchu

Cytat:
A co TY ja nie mam koleżanek, które by miały dzieci większość to panny a jak już jakaś ma dziecko to nie z mojego województwa .
to zmienia postać rzeczy no to będziesz musiała się pofatygować. a daleko masz do tego szpitala?

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 12:50   #2373
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
no ja też musiałam od początku sama. tyle, że mi nikt nic nie powiedział. Nikt nie przychodził po synka, to sama się za to zabrałam by go przebrać czy tam podmyć.

no są dalej, ale nie tak mocne jak w nocy po skurczach ogólnie tak mi nieprzyjemnie na brzuchu
A wzięłaś już nospę? Ile? Rozmawiałaś już z kimś kto mógłby się zająć Igorem wieczorem?

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 12:52   #2374
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
My już chyba taki rocznik, u moich koleżanek ruszyło się dopiero pod koniec zeszłego roku, ale to też mało zdecydowanych na macierzyństwo, reszta szaleje dalej A czas leci, dla mnie 25 to idealny wiek na takie sprawy...
Ja chciałam jak najszybciej zostać młodą mamą najlepiej w wieku 23-24 lat no ale w tym roku już 25 więc jak dla mnie najwyższa pora

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
No prosze, ja to nawet nie wiedziałam że istnieją takie rozpiski. Gdzie to w szpitalach można się dowiedzieć czegoś na ten temat ?
W moim jest na stronie szpitala.

Cytat:

to zmienia postać rzeczy no to będziesz musiała się pofatygować. a daleko masz do tego szpitala?
W szpitalu prowadzona jest darmowa szkoła rodzenia więc przy okazji się popytam.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 12:54   #2375
agaaga89
Zakorzenienie

Wiesz Zubi jak ja lubię Twoją listę wizyt? Wreszcie jestem na pierwszym miejscu Chociaż wcale nie chce mi się jutro wstawać, poza tym boję się jak zwykle

Stary 2014-01-09, 12:55   #2376
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
A wzięłaś już nospę? Ile? Rozmawiałaś już z kimś kto mógłby się zająć Igorem wieczorem?
wzięłam tak dzwoniłam do taty, wieczorem będzie w domu tow razie w by po mnie przyjechał. ewentualnie mama jest cały dzień to jej go podrzucę taksą i pojadę.

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-09, 12:56   #2377
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
a ja cały czas myślę że będzie wszystko w porządku. Jak ja się cieszę że poszłam w tym 8 tyg i to serce już było. Bo pewnie przechodziła bym to samo co wy.

ooo ten pierwszy zestawik czad a gruszka bardzo przydatna. Moja siostra często używa a jak mała miała katarek to było to błogosławieństwo. Dziecko nie mogło oddychać nosek zatkany to dawaj gruszka i od razu lepiej. Siostra miała tą większą żeby lepszy ciąg był.

ale czadowe mega zestaw widzę tam masę pięknych ubranek aaaaaa

dziewczyno ja bym poszła do lekarza po takiej nocy. nie ma co panikować ja wiem ale lepiej to skonsultować. Albo przynajmniej połykaj z kilka dni magnezu.

a na końcu mój brzuch. Jest większy niż wasze bo i ja taka szczupła to nie jestem :P proszę o wyrozumiałość :P
Brzuszek super i wcale nie taki duży jak na 24 tydzie, myślę, że jak najbardziej w normie

Cytat:
50zł z przesyłką ale to mąż kupował

Ja na razie nic nie kupuję bo już nie mam gdzie tego trzymać

Mała ładnie rośnie

Mam nadzieje, że już się nie powtórzą.
No to super okazja - bardzo tanio Wam sie udało
Stary 2014-01-09, 12:57   #2378
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz Zubi jak ja lubię Twoją listę wizyt? Wreszcie jestem na pierwszym miejscu Chociaż wcale nie chce mi się jutro wstawać, poza tym boję się jak zwykle
będzie dobrze! bo czemu by miało nie być. trzymam kciuki

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-09, 13:00   #2379
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
wzięłam tak dzwoniłam do taty, wieczorem będzie w domu tow razie w by po mnie przyjechał. ewentualnie mama jest cały dzień to jej go podrzucę taksą i pojadę.
No to sprawy organizacyjne już załatwione, w razie czego nie wahaj się nawet chwili
A po tej wizycie jak mi źle zmierzył przezierność to już mam traumę i panikuję przed każdą wizytą... Nawet bez usg... A jak mu się przyznam do wizyty na IP to nie wiem co wymyśli

Stary 2014-01-09, 13:02   #2380
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ja też to lubię a najbardziej jak jestem coraz wyżej na liście

wszystko będzie dobrze

Lecę teraz do babcia będę później papa

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:12   #2381
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
No to sprawy organizacyjne już załatwione, w razie czego nie wahaj się nawet chwili
A po tej wizycie jak mi źle zmierzył przezierność to już mam traumę i panikuję przed każdą wizytą... Nawet bez usg... A jak mu się przyznam do wizyty na IP to nie wiem co wymyśli
a mi się jakoś wbiło do głowy jak męża nie ma żeby nie nadużywać czasem alarmów. Nie chce by sobie ktoś pomyślał, że niepotrzebnie panikuję albo coś.
Tak, jak coś mam wszystko załatwione, obym nie musiała korzystać z ich pomocy
Jak dłużej będzie w porządku to się uspokoisz

Cytat:
hehe ja też to lubię a najbardziej jak jestem coraz wyżej na liście

wszystko będzie dobrze

Lecę teraz do babcia będę później papa
pa

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-09, 13:18   #2382
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Ja chciałam jak najszybciej zostać młodą mamą najlepiej w wieku 23-24 lat no ale w tym roku już 25 więc jak dla mnie najwyższa pora
No ja w wieku 25 lat to jeszcze studiowałam i w sumie byłam 2 lata z obecnym mężem. Wtedy dziecko bylo jeszcze trochę abstrakcją.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:23   #2383
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
a mi się jakoś wbiło do głowy jak męża nie ma żeby nie nadużywać czasem alarmów. Nie chce by sobie ktoś pomyślał, że niepotrzebnie panikuję albo coś.
Tak, jak coś mam wszystko załatwione, obym nie musiała korzystać z ich pomocy
Jak dłużej będzie w porządku to się uspokoisz
Nie czuj się, że nadużywasz, według mnie skurcze to zły sygnał, zwłaszcza tak wczesne!!! Sama zdecydujesz
Wczoraj i dziś już nie było żadnych twardnień, ale Małą jakbym rzadziej czuła i delikatniej... No, ale grunt, że daje o sobie znać

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
No ja w wieku 25 lat to jeszcze studiowałam i w sumie byłam 2 lata z obecnym mężem. Wtedy dziecko bylo jeszcze trochę abstrakcją.
Każdy ma inny punkt widzenia ja po cichu od dawna marzyłam, żeby wcześnie wyjść za mąż i założyć rodzinę, wiele znajomych pierwszą moją ciążę od razu komentowało "wpadka", nikt się nie pytał, czy może tak sama chciałam. Takie odgórne myślenie... Teraz narazie wie mało osób, bo sporo kontaktów się pourywało, ale parę osób nie może się nadziwić, że w wieku 25 lat będę miała drugie dziecko, no bo teraz to już raczej nie "wpadka" więc świadomy wybór ?

Stary 2014-01-09, 13:23   #2384
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie czuj się, że nadużywasz, według mnie skurcze to zły sygnał, zwłaszcza tak wczesne!!! Sama zdecydujesz
Wczoraj i dziś już nie było żadnych twardnień, ale Małą jakbym rzadziej czuła i delikatniej... No, ale grunt, że daje o sobie znać

hehe "Małą" nie no rusza się i kopie więc z nią/nim jest okej jakby się nie ruszała to bym się wtedy zaczęła martwić tak jak ty miałaś

aaaa ty pisałaś o swojej

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-09, 13:27   #2385
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
hehe "Małą" nie no rusza się i kopie więc z nią/nim jest okej jakby się nie ruszała to bym się wtedy zaczęła martwić tak jak ty miałaś

aaaa ty pisałaś o swojej
Haha, nie bój się, u Ciebie też za parę dni będzie już tylko "mała"

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Filipek dziś już parę razy wołał "Helenka, Helenka" tak mu się spodobało Muszę go oduczyć, żeby nie wypsnęło mu się przypadkiem przy rodzince

Stary 2014-01-09, 13:36   #2386
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, nie bój się, u Ciebie też za parę dni będzie już tylko "mała"

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Filipek dziś już parę razy wołał "Helenka, Helenka" tak mu się spodobało Muszę go oduczyć, żeby nie wypsnęło mu się przypadkiem przy rodzince
taaaa oduczysz przypomnij mi ile Fifi ma lat?

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

dobra...zauważyłam suwaczek

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-09, 13:40   #2387
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
taaaa oduczysz przypomnij mi ile Fifi ma lat?

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

dobra...zauważyłam suwaczek
Ja nie wiem co mu tak wpadło w ucho, tylko się pytaliśmy wczoraj, które mu się najbardziej podoba na wszelki wypadek nie opuszcza 4 ścian dopóki nie zapomni o Helence, dla pewności, żeby nie wygadał

No właśnie, mówicie rodzinie jakie dacie imię maleństwu?
My mamy traumę i zgodnie stwierdziliśmy, że wszyscy się dowiedzą przy narodzinach

Stary 2014-01-09, 13:48   #2388
201606201204
Konto usunięte

My opcje przedstawiliśmy rodzinie. Choć nad chłopcem w razie co będziemy jeszcze myśleli pewnie.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:54   #2389
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
My opcje przedstawiliśmy rodzinie. Choć nad chłopcem w razie co będziemy jeszcze myśleli pewnie.
Jeszcze trochę i będziecie wiedzieć dla kogo szukać imienia

Stary 2014-01-09, 13:57   #2390
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Ojj dziewczynki śliczne te wasze ubranka. Jak wy to robicie, że na tym all za takie pieniądze kupujecie. Ja szukam, szukam no i ostatecznie klops.
Ja wieczorami oglądam tylko te, które się kończą za kilkanaście minut i jak coś mi się podoba to klikam w ostatnim momencie

Cytat:
Dzięki widziałam Twoje ciuszki z tych 2 aukcji i są prześliczne !!! dużo ci jeszcze rzeczy brakuje ??
Przydałyby się jakieś kaftaniki, bo mam dużo body z krótkim rękawem, no i jeszcze trochę śpiochów/pajaców na roz. 56 i 62, bo te co teraz kupiłam w większości są na 62-68 A tak to chyba wszystko mam

Cytat:
agaga, fan przyrzekam, że jak brzuch nie przestanie twardnieć to wieczorem podjadę na ip póki co wzięłam nospę, dobrze, że kupiłam, bo chciałam nie kupować
będę Was informowała na bieżąco
Trzymam kciuki, żeby było już ok

Cytat:

Fan tam właśnie w tym szpitalu trafiłam na super zmianę, bo położna ciągle mi mówiła "serduszko", "kwiatuszku" i taka była bardzo troskliwa, rzadko się zdarza Tak samo doktor, próbował rozładować atmosferę, żartować... Aż się zastanowiłam czy nie zmienić szpitala
No to super, aż szok, ale to dobrze, tak powinno być

Cytat:
My już chyba taki rocznik, u moich koleżanek ruszyło się dopiero pod koniec zeszłego roku, ale to też mało zdecydowanych na macierzyństwo, reszta szaleje dalej A czas leci, dla mnie 25 to idealny wiek na takie sprawy...
U mnie nikt nie powie, że wpadka, bo będziemy rok po ślubie, jak się Mały urodzi, ale większość moich znajomych w ogóle nie myśli o małżeństwie, a co dopiero o dziecku. Jedna moja przyjaciółka wpadła w zeszłym roku i teraz z nią często gadam na ciążowe tematy, a dwie pozostałe się przysłuchują i kręcą głowami, że to jeszcze na nie nie pora... A ja im na to powiedziałam: no tak, ale my z Monią będziemy miały odchowane nastolatki i pójdziemy na imprezę, a wy będziecie dopiero w pieluchach siedzieć Drugie dziecko też chcę mieć za rok czy dwa, potem się zobaczy, ale chciałabym się uwinąć z tymi pieluchami do max. 28 roku życia

Cytat:
Nie ma czego się bać, na pewno będzie dobrze

Cytat:
My mamy traumę i zgodnie stwierdziliśmy, że wszyscy się dowiedzą przy narodzinach
Bliskim osobom mówię, jakie mamy pomysły, ale nikt nie przywiązuje do tego większej wagi. Dalszej rodzinie/osobom z którymi mamy mniejszy kontakt nie mówimy nic

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 14:06   #2391
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem co mu tak wpadło w ucho, tylko się pytaliśmy wczoraj, które mu się najbardziej podoba na wszelki wypadek nie opuszcza 4 ścian dopóki nie zapomni o Helence, dla pewności, żeby nie wygadał

a czemu traumę?

no nie ukrywamy wyborów. Tym co pytali mówiłam o Ksawierze jeszcze nie wspominałam co prawda bo to świeży pomysł

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

dokładnie fan my wychowamy a one będą bawić dopiero mam przyjaciółkę co chyba w najbliższych latach dzieci mieć nie będzie (jest w moim wieku) do ślubu też się nie śpieszą i stale jej to powtarzam no ale nie powiem, ona za to skończy studia i będzie miała jakieś doświadczenie w zawodzie...a ja co? skończyłam technikum, zdałam maturę i to by było na tyle

zamówiłam sobie pizzę, kicham nie gotuję

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-09, 14:13   #2392
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
U mnie nikt nie powie, że wpadka, bo będziemy rok po ślubie, jak się Mały urodzi, ale większość moich znajomych w ogóle nie myśli o małżeństwie, a co dopiero o dziecku. Jedna moja przyjaciółka wpadła w zeszłym roku i teraz z nią często gadam na ciążowe tematy, a dwie pozostałe się przysłuchują i kręcą głowami, że to jeszcze na nie nie pora... A ja im na to powiedziałam: no tak, ale my z Monią będziemy miały odchowane nastolatki i pójdziemy na imprezę, a wy będziecie dopiero w pieluchach siedzieć Drugie dziecko też chcę mieć za rok czy dwa, potem się zobaczy, ale chciałabym się uwinąć z tymi pieluchami do max. 28 roku życia
To jest dla mnie argument nie do przebicia Sama go uwielbiam używać
Ja znam świetny przypadek: moja koleżanka planowała ślub ponad 2 lata, głównie dlatego, że czekali tyle na wolny termin na sali. Ślub brali we wrześniu, a w czerwcu okazało się, że jest w ciąży i co? I tak było, że biorą ślub bo wpadka

Cytat:
a czemu traumę?

no nie ukrywamy wyborów. Tym co pytali mówiłam o Ksawierze jeszcze nie wspominałam co prawda bo to świeży pomysł
A bo ciągle coś komuś nie pasowało. Rodzice próbowali wpłynąć na naszą decyzję teściowie ciągle coś, że to takie średnie, że nie pasuje do małego dziecka, że brzydkie itp. przygadywali przy każdej okazji. Moi rodzice z kolei ześwirowali na punkcie tego imienia i kupowali jakieś przywieszki, breloczki z imieniem Franek, a jak Tż zwrócił uwagę, że jeszcze wszystko może się zmienić to mój Tata wystrzelił: Że ma być Franek! Więc była piana
Więc teraz nie będzie wiedział nikt i będzie spokój
U mojej szwagierki córa ma na imię Nikola i teściowa do dzisiaj nie może przeżyć jak można nadać takie imię, przecież nie ma takiej świętej Jak dzwonili, ze szpitala i powiedzieli, że mała Nikolka, to ona odłożyła słuchawkę i do mnie, że tyle się modliła, żeby nie dali tego imienia.... chore...

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:

dokładnie fan my wychowamy a one będą bawić dopiero mam przyjaciółkę co chyba w najbliższych latach dzieci mieć nie będzie (jest w moim wieku) do ślubu też się nie śpieszą i stale jej to powtarzam no ale nie powiem, ona za to skończy studia i będzie miała jakieś doświadczenie w zawodzie...a ja co? skończyłam technikum, zdałam maturę i to by było na tyle

zamówiłam sobie pizzę, kicham nie gotuję
Tak jak i ja
Ale mi narobiłaś smaka na pizzę, szok

Stary 2014-01-09, 14:23   #2393
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sobie kończę teraz studia, a co Z brzuchem, bo z brzuchem, ale nikt mi nie powie, że to wstyd. Mam zamiar zdążyć się obronić do maja i dzieciątko przywitać z tytułem magistra

Cytat:
A bo ciągle coś komuś nie pasowało. Rodzice próbowali wpłynąć na naszą decyzję teściowie ciągle coś, że to takie średnie, że nie pasuje do małego dziecka, że brzydkie itp. przygadywali przy każdej okazji. Moi rodzice z kolei ześwirowali na punkcie tego imienia i kupowali jakieś przywieszki, breloczki z imieniem Franek, a jak Tż zwrócił uwagę, że jeszcze wszystko może się zmienić to mój Tata wystrzelił: Że ma być Franek! Więc była piana
U mojej szwagierki córa ma na imię Nikola i teściowa do dzisiaj nie może przeżyć jak można nadać takie imię, przecież nie ma takiej świętej Jak dzwonili, ze szpitala i powiedzieli, że mała Nikolka, to ona odłożyła słuchawkę i do mnie, że tyle się modliła, żeby nie dali tego imienia.... chore...
Właśnie dlatego nie mówię wszystkim, co nam po głowach chodzi. Bo każdy swoje trzy grosze próbuje wtrącić, zawsze się komuś coś nie podoba i tylko nerwy mi psują komentarzami. Rodzice akurat u nas nic nie mówią, ale jedna siostra męża zawsze ma jakieś "ale" jakby wszystkie rozumy pozjadała. Niby nic, ale mnie to wkurza Bo to nasze dziecko i my damy imię, i każdy będzie do niego wołał tak jak sobie zażyczymy O!

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 14:25   #2394
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego nie mówię wszystkim, co nam po głowach chodzi. Bo każdy swoje trzy grosze próbuje wtrącić, zawsze się komuś coś nie podoba i tylko nerwy mi psują komentarzami. Rodzice akurat u nas nic nie mówią, ale jedna siostra męża zawsze ma jakieś "ale" jakby wszystkie rozumy pozjadała. Niby nic, ale mnie to wkurza Bo to nasze dziecko i my damy imię, i każdy będzie do niego wołał tak jak sobie zażyczymy O!
dokładnie! Rodzice dawno temu mieli swoją szansę i nazywali nas jak chcieli... Ciekawe, czy my w przyszłości będziemy takie "mądre"

Stary 2014-01-09, 14:39   #2395
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Tak jak i ja
Ale mi narobiłaś smaka na pizzę, szok
masakraaa ale miałaś przebojów u mnie nikt się nie wtrącał. jedynie przyjaciółka ciągle nosem kręciła, ale akurat mnie to nie interesowało Ksawier jej się oczywiście też nie spodobał

właśnie jem

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-09, 14:52   #2396
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
ale piękny !! już się nie mogę doczekać Twojej wizyty ma być dziewczynka

Brawo jestem z Ciebie dumna
a dziękuję dziękuję wiem wiem wizyta za 2 dni
Cytat:
A ja właśnie skończyłam rozpisywać wyprawkę, zaznaczałam na zielono co mam i czerwono co mam dokupić i oprócz bieżących rzeczy typu pieluchy, kremy nie jest tak dużo!
Może w tym tygodniu przytargam ubranka z piwnicy i zrobię rozeznanie jeszcze w ciuszkach, taki mam plan Cieszę się, że wcześniej się za to wzięłam

Kochane, bo sporo tu nas, które będą rodzić w ciepłym okresie od maja do wakacji, planowałyście jakie ubranka zabrać do szpitala? Jak rodziłam w marcu to Filipkowi wystarczyło body z długim rękawem, a w czerwcu nie będzie na długi rękaw za ciepło? Znowu w samym krótkim rękawku też nie wiem czy nie chłodno? Sama nie wiem, a chciałabym do szpitala kupić jakieś nowe ubranka póki są przeceny w tesco...
miałam pisać to samo co carmena jakieś body albo z krutkim albo z długim jakieś cienkie do tego narzutka i już. A w razie co naszykuję na półce drugi zestaw na chłodniejszy dzień to mi mąż dowiezie.
Cytat:
w szpitalu którym rodzę podono nie trzeba ciuszków..jedynie na wyjście. Jak rodziłam Igora w innym to też nie potrzebnie wzięłam, bo pielęgniarki ubierały.także ten problem mam z głowy na Twoim miejscu wziełabym body na krótki rękaw i ewentualnie jakąś narzutkę, a zawsze może Ci mąż dowieźć albo jakieś cienkie pajace
tez tak myślę
Cytat:
A co TY ja nie mam koleżanek, które by miały dzieci większość to panny a jak już jakaś ma dziecko to nie z mojego województwa .
o to to to ja 24l kończę w czerwcu a rodzę w kwiecień/maj więc będzie jeszcze 23 jedyne kogo mogę podpytać to 2 siostry i to tylko dlatego że obie wpadły i dlatego mają dzieci. A facetów brak mają teraz nowych ale wiadomo to nie to samo.
Cytat:
Każdy ma inny punkt widzenia ja po cichu od dawna marzyłam, żeby wcześnie wyjść za mąż i założyć rodzinę, wiele znajomych pierwszą moją ciążę od razu komentowało "wpadka", nikt się nie pytał, czy może tak sama chciałam. Takie odgórne myślenie... Teraz narazie wie mało osób, bo sporo kontaktów się pourywało, ale parę osób nie może się nadziwić, że w wieku 25 lat będę miała drugie dziecko, no bo teraz to już raczej nie "wpadka" więc świadomy wybór ?
ooooo dokładnie ja brałam ślub mając 22 lata a w sumie to 21 bo to było miesiąc przed urodzinami.
Cytat:

ooooooooooooo to to to jak bym czytała o sobie. Ale to był świadomy wybór bo teraz u mnie w mieście to i po studiach pracy nie ma. A nawet jak jest to za najniższą krajową. W razie co kiedyś zrobię zaoczne tak ustaliliśmy z mężem.

a co do imion to powiedzieliśmy rodzinie jakie to też kręcą nosem tzn. teściowie. Liliana- a nie ma jakiegoś tradycyjnego normalnego imienia.
Filip- babcia męża chciała żeby mój maż miał tak na imię a teściowie niet i jest Sebastian. Więc i to imię chyba im nie pasi.
Gabriel- i tu jest śmiesznie. Bo narzeczony siostry męża chce mieć małego Benia-Benedykta. Rodzicom ręce opadły to my się z nich śmiejemy że będziemy tyle dzieci produkować aż będziemy mieć cały skład świętych i archaniałów: bo jest jeszcze:Michał,Rafał,Razj el itd.
Lili & Gabryś

Edytowane przez jagodzia133
Czas edycji: 2014-01-09 o 14:56
jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:05   #2397
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

a co do imion to powiedzieliśmy rodzinie jakie to też kręcą nosem tzn. teściowie. Liliana- a nie ma jakiegoś tradycyjnego normalnego imienia.
Filip- babcia męża chciała żeby mój maż miał tak na imię a teściowie niet i jest Sebastian. Więc i to imię chyba im nie pasi.
Gabriel- i tu jest śmiesznie. Bo narzeczony siostry męża chce mieć małego Benia-Benedykta. Rodzicom ręce opadły to my się z nich śmiejemy że będziemy tyle dzieci produkować aż będziemy mieć cały skład świętych i archaniałów: bo jest jeszcze:Michał,Rafał,Razj el itd.
no Filip też mi się ostatnio spodobał, ale jakoś ten Ksawier mi tak wpadł w ucho Znam bardzo ładnego chłopczyka Gabriela i Lilia też fajne, moda na te imię tak samo jak na moją Majkę

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-09, 15:13   #2398
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
no Filip też mi się ostatnio spodobał, ale jakoś ten Ksawier mi tak wpadł w ucho Znam bardzo ładnego chłopczyka Gabriela i Lilia też fajne, moda na te imię tak samo jak na moją Majkę
no wiem tylko że ja Lilianę wymyśliłam sobie X lat temu :mała Lili a tu kuźwa akurat moda się zrobiła ehh ale powiedziałam że nie odpuszczę i będę mieć małą Lili. (jeśli się kiedyś doczekam dziewczynki )
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:14   #2399
katekatee
Zadomowienie

Hej przyszłam się pożegnać, byłam dziś rano u innego gina, wyprosiłam go o wizytę. Ma dobry sprzęt, robi nawet USG 2 i 4d i niestety on oprócz 2 cm pęchęrzyka nie widział nic, zero śladu ciałka żółtego nie wspomnę już o zarodku. Chciał mi od razu dać skierowanie do szpitala ale ja poszukam takiego lekarza który mi przepisze te tabletki bo nie wyobrażam sobie 2 raz mieć zabiegu. Życzę Wam szczęśliwych i zdrowych ciąż. Mi chyba jednak nie jest pisane posiadać wiecej niż jedno dziecko. Jakieś badania pewnie porobię ale lekarz stwierdził że to że mam jedno dziecko świadczy raczej o wadzie komórki jajowej a nie jakiś genetycznych wadach. Do lekarza oczywiście za tydzień pójdę ale raczej żeby ją błagać o te tabletki na wywołanie..

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:25   #2400
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Hej przyszłam się pożegnać, byłam dziś rano u innego gina, wyprosiłam go o wizytę. Ma dobry sprzęt, robi nawet USG 2 i 4d i niestety on oprócz 2 cm pęchęrzyka nie widział nic, zero śladu ciałka żółtego nie wspomnę już o zarodku. Chciał mi od razu dać skierowanie do szpitala ale ja poszukam takiego lekarza który mi przepisze te tabletki bo nie wyobrażam sobie 2 raz mieć zabiegu. Życzę Wam szczęśliwych i zdrowych ciąż. Mi chyba jednak nie jest pisane posiadać wiecej niż jedno dziecko. Jakieś badania pewnie porobię ale lekarz stwierdził że to że mam jedno dziecko świadczy raczej o wadzie komórki jajowej a nie jakiś genetycznych wadach. Do lekarza oczywiście za tydzień pójdę ale raczej żeby ją błagać o te tabletki na wywołanie..
nie możliwe!!!! poczekaj jeszcze ten tydzień nie wierzę

Igorek ur.4.09.2010

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości