|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Nikki super gratulacje
![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4114 |
|
Rozeznanie
|
Niki Kochana gratulacje wymarzonej Dziewczynki
![]() |
|
|
|
#4115 |
|
Rozeznanie
|
Nikii89 moje gratulacje
jej ale fajnie starszy braciszek będzie opiekował się siostrzyczką, też bym tak chciał - parka
|
|
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Już mi głowa pęka od wózków i łóżeczek.. Chyba za szybko bym wszystko chciała
Słyszałam właśnie, że te wózki 3w1 to mają kiepskie i nieprzetestowane foteliki samochodowe i trzeba będzie chyba zainwestować w maxi cosi, ale żeby pasował jeszcze do stelaża wózka.. O matko.. Chyba się wykończę.. ![]() Mi nazwa wątku też się podoba i może zostać jak najbardziej ![]() Wózek dla bliźniaków super, ale jaki drogi.. Tak sobie pomyślałam, że nie byłoby mnie stać na bliźniaki ![]() Na szczęście koniec pracy, lecę na ćwiczenia dla brzuchatek. Trochę poruszam moim wielorybim ciałem . I później na mega zakupy, które chyba do domu doniesie z auta mój Mąż jak wróci z pracy....Miłego popołudnia dziewczynki
|
|
|
|
#4117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że uda mi się kupić używany .... Chociaż i tak rodzice kupią wózek, ale nie chcę ich narażać na takie wydatki
|
|
#4118 |
|
Raczkowanie
|
ja mam do szpitala jakieś 60 km i najbardziej boję się, że mnie weźmie w ciągu dnia i nie będzie miał mnie kto zawieść i na dodatek przez centrum warszawy muszę się przebić. W swojej miejscowości nie odważe się rodzić.
Nikii gratuluję córeczki ![]() Ja kupuję używany i sprawdzony wózek wraz z fotelikiem maxi cosi. Faktycznie w tych polskich modelach wózków przeważnie są jakieś bez firmowe foteliki. Może więc warto kupić bez fotelika, dokupić adaptery i fotelik osobno.
|
#4119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A gdzie chcesz rodzić?? Ja do swojego szpitala mam autem 3 do 5 min, chociaż nie podjęłam ostatecznej decyzji gdzie będę rodzić.
|
|
#4120 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
Matko Was nadrobić to graniczy z cudem co przeczytałam kilka stron, potem przerwa na obiad czy coś i znowu przychodzę patrzę a tu zaś kolejnych 5 No i pocytowałam sporo a ile mi wyświetli to nie mam pojęcia :/ denerwuje mnie to troszkę. Mogliby to ulepszyć :PCytat:
Cytat:
Cytat:
no a cukrzycy wiadomo, ze nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super, zdjęcia ładne. Muszę zeskanować nasze i też Wam pokazać bo tym razem bardzo ładnie widać małą a przy pierwszym tak ładnie nie było![]() Cytat:
Tak było teraz u mnie.Cytat:
|
|
#4121 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę )) Ja też jak nie wchodzę jakiś czas na wizaż to potem aż się boję zajrzeć :P Nikii serdeczne gratulacje CÓRECZKI To w takim razie też będzie Maja??? dobrze pamiętam??Cytat:
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
a to towarzyszyły temu jakieś skurcze? dostałaś krążek? bo znajoma nie dostała nic i się martwi.
rozumiem, że się nie przemęczasz
|
#4123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No kochana po takiej deklaracji to się zrobię egoistyczna i przestanę Ci życzyć wymarzonej Tosieńki a zacznę synusia Cytat:
Orientujecie się dziewczyny?? Cytat:
|
|||
|
|
|
#4124 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj gosius pisała że na kolację ma frytki, dziś ja robię
tylko, że domowe
|
#4125 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzis sie wazylam i waze 52 kg. przed ciaza 48,5 czyli przez 19 tygodni przytylam 3,5 kg Cytat:
Pieknie Cytat:
Sto lat Cytat:
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
||||
|
|
|
#4126 |
|
Rozeznanie
|
nikii gratulacji córeczki super wiadomość pytałaś sie mnie czy znam juz płec to nie do konca bo jak zapytałam to powiedziała ze raczej dziewczynka ale nie na 100% i sie nienastawiam bo róznie moze byc
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Nikii i martuszka0>> [B]Z CAŁEGO SERCA GRATULUJE WAM CÓRECZEK!! ![]() ![]() ========================= ========================= == Pisałyscie wcześniej o zawieszającej się myszce.... w komputerze, ja ostatnio też mam z nią problem, wogóle słabo działa, też często się zawiesza, pomimo że komputer rzy niej cały czas dział ok, ale może się naprawi jeszcze,,,,, madziwnia >> Witaj Cytat:
U Nas będzie Karolek , ja się śmieje że Carlos hehe
Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-01-09 o 17:44 |
|
|
|
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
Niki wielkie gratulacje!!!!!!!!
Ja dzisiaj kupiłam takie drobiazgi dla Dzidzi: ręcznik z kapturem, szczotka to włosków, smoczek, podkłady poporodowe i biustonosz dla mnie
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tosia sie w koncu wierci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio dwa dni piłowałam paznokcie u stóp
|
|
#4131 |
|
Raczkowanie
|
Paula chcę rodzić na Starynkiewicza, a ty o którym szpitalu myślisz?
|
#4132 |
|
Rozeznanie
|
Brawo Niki
Większość Ci tu wróżyła chłopaka, a Ty postawiłaś na swoim i pięknie Będzie parka!Mam do was pytanko odnośnie ubranek... spędza mi to sen z powiek ![]() Wózek, łóżeczko, etc wszystko mam już wybrane, a do ubranek nie wiem jak się zabrać ![]() Byłam wczoraj w Tesco.. pierwszy raz chyba od 10 lat Bo u mnie Tesco jest na drugim końcu miasta i nie mam za bardzo po co tam jeździć... ale wszystkie koleżanki zachwalały jakie tam super ciuszki są.. ja oczywiście nie wierzyłam.. bo jak to super ciuszki w supermarkecie???Ale powiem wam, że jestem mega pozytywnie zaskoczona!! Uważam, że są o wiele lepsze gatunkowo i z wyglądu niż ciuszki w takim Smyku na przykład Z tym, że ceny też nie małe.. Przykładowo 60 zł za body + śpiochy i czapeczka.No, więc ponieważ mi się nie spieszy to zaczęłam grzebać w tych przecenionych ciuszkach.. oczywiście żadnych body czy śpiochów (nie różowych, bo to też ważne :P) nie znalazłam.. Z ładnych rzeczy były tylko: - komplet sukienka z bluzka - śpiochy z takiego materiału jak cienkie sweterki - komplet ogrodniczki z bluzka Oczywiście nic nie kupiłam, bo takie mi się to wydawało mega niepraktyczne :/ I właśnie chciałam was podpytać: 1. Czy do takich sukieneczek lub ogrodniczek sprawdzają się takie bluzki co dają w komplecie? Bo ja zawsze jakoś wyobrażałam sobie, że ubieram body + sukienkę lub body + spodnie. Po pierwsze, żeby lepiej trzymało pampersa, a po drugie, żeby nie wychodziły plecki na wierzch.. No a w tych wszystkich kompletach dają bluzkę :/ 2. Na początek planuje dzieciaczka ubierać w body + śpiochy lub body + pajac, lub w ogóle samo body jak będzie ciepło. I teraz pytanie.. od jakiego wieku się wprowadza takie rzeczy jak sweterki, spodnie typu jeansy, czyli takie bardziej "dorosłe" ciuchy? Czy na rozmiar 3-6 mięsiecy warto takie ciuszki kupować? 3. Czy taki pajac z materiału jak na cienki sweterek to nie będzie podrażniał skóry malucha? Z czego kupujecie pajace/body? Sama bawełna czy raczej welurowe? W welurowych to chyba w lecie będzie za ciepło nie? 4. I ostatnie pytanie dotyczy body. Na początek planuje kupić tylko takie rozpinane z przodu. Jakoś boję się przez główkę zakładać... I jak myślicie.. Na jaki rozmiar takie kupić? Wystarczy 56? A 62 już normalne? Kiedy dziecko zaczyna trzymać główkę, żeby było wygodnie normalne zakładać? PS. Największy wybór body zapinanych z przodu znalazłam w Endo i C&A.. W innych sklepach jakoś w ogóle ich nie ma, albo pojedyncze sztuki dosłownie... |
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
witam po wizycie
niki prosze o wpisanie kolejnej 30.01 godz 16.45 wszystko ok raczej, kazał jedynie jeść troche żurawiny albo soku by zakwasić mocz. tetno było, pomierzył i ponoć już macica sięga ponad pępek. rośnie teraz mam postanowienie, aby rosnął tylko piotrek, mama niekoniecznie ![]() niki gratki! parka by mi sie też marzyła w przyszłości
|
#4134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I przy najbliższej okazji mam zamiar kupić smoczki jakieś, polecasz może jakieś? ![]() Moje bąbelki też się wiercą cały dzień Ja myślę o Instytucie Matki i Dziecka, przede wszystkim dlatego że prowadzę tam ciążę
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-01-09 o 17:45 |
|
|
|
|
#4135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a pępek już wypchany jak macica tak sięga ??
Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ![]() Adrianek ♥♥ 30.05.2014 /3700g,59cm/ http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png Edytowane przez Lucynka20xd Czas edycji: 2014-01-09 o 17:50 |
|
|
|
|
#4136 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tu nawet dużego brzucha jeszcze nie ma, ciekawe co będzie pod koniec ciąży ![]() Cytat:
jutro pozamawiam chyba z allegro takie duperelki Cytat:
za wizytę to może przyłączysz się do mnie i razem bedziemy trwać w mojej diecie?????? wiem, że nie masz cukrzycy, ale moje odzywianie na pewno będzie zdrowe ![]() |
|||
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Pallas nie wiem czy ci moje zdanie interesuje, bo ja jeszcze niedzieciowa, ale jak zwykle wtrącę swoje trzyt grosze, a raczej przypuszczenia i wnioski
![]() Cytat:
|
|
#4138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
on sie tak łatwo nie podda!
na razie ma dzielną barierę z tłuszczyku, więc nadal jest kraterem Cytat:
tym bardziej że już pare razy złapałą mnie zgaga. nic przyjemnego..... carolyna ograniczać się.....
Edytowane przez asia27100 Czas edycji: 2014-01-09 o 17:52 |
|
|
|
|
#4140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Jeśli chodzi o takie wyjściowe ciuchy to tak jak wyżej, bo robiło się chłodniej i potrzebne już były jakieś cieplejsze spodnie czy sweterek. Warto jednak mieć takie 2-3 komplety na wyjścia, ale nie więcej. 3. Śpiochy, pajace tylko bawełna. Jak urodziłam Misię (kwiecień) to miałam tylko jeden welurowy pajac, którego założyłam na wyjście ze szpitala. 4. Dziewczyny nie bójcie się tego zakładanie przez główkę. Bardzo szybko nabiera się wprawy. Ja bym się trochę obawiała tych zapinanych z przodu, bo po odpadnięciu pępka powinno się kłaść Dzidziusia na brzuszku i wtedy mogą te zapięcia trochę uwierać. Rozmiar zależy od wielkości Dzidziusia, gin będzie mniej więcej określał jakie może być. Misia 56 nie zakładała w ogóle, a miała wagę 4200g i długość 58cm. Tyle ode mnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

O matko.. Chyba się wykończę.. 

. I później na mega zakupy, które chyba do domu doniesie z auta mój Mąż jak wróci z pracy....

No i pocytowałam sporo a ile mi wyświetli to nie mam pojęcia :/ denerwuje mnie to troszkę. Mogliby to ulepszyć :P

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)