Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 14:30   #3721
pola_m
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

koziemleko, za wyniki badań

Odnośnie tej rejestracji itp, muszę się zrobientować, jak to wygląda tutaj...
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 14:36   #3722
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Ja pojutrze bede tak latac

Duzo z Was mowi o linomagu zeby uzywac jako cos lagodnego - a ktory linomag: ten z cynkiem czy A+E? Bo znowu mi litania linomagow na gemini wyskoczyla
Ja mam listę od koleżanki siostry (2 dzieci- więc chyba wie co pisze) co niby powinno się mieć i miałam napisane linomag zielony
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 14:39   #3723
margo80
Zakorzenienie

Baja - lekarz nie mówił mi, że mam leżeć, tylko się oszczędzać. z chorą Ewą nie mam szans poleżeć za długo.

Wy o przychodzących paczkach piszecie, a ja właśnie dostałam maila z C&A, że moje zamówienie nie zostanie zrealizowane, bo nie mają tego, co zamówiłam. Od razu do nich zadzwoniłam, żeby zapytać, jak i kiedy zwrócą mi kasę (robiłąam przelew od razu). Odebrała jakaś kobieta, przedstawiła się jako Gacjana XXX i mówiła z mocnym wschodnim akcentem, nie rozumiejąc moich pytań. jak skończyłam rozmowę, to taka wkurzona mówię do mamy "Kogo oni zatrudniają na tych infoliniach?!! Jakaś Gacjana mówiła do mnie po rusku i nie umiałam jej zrozumieć" i jeszcze tak jakbym przedrzeźniała tę kobietę, a potem się zorientowałam, że dopiero po chwili połączenie zostało zakończone przez nią, bo jak się okazuje, ja tego jednak nie zrobiłam. Głupio mi się zrobiło

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 14:41   #3724
teQiba
Moderator

Zielony?
Ale on jest na jakies luszczyce itp. to chyba niezbyt lagodny?
Stary 2014-01-09, 14:45   #3725
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość

To i ja chcę lewatywę bo wkoncu z ilu dziur ma cos sie wyłaniać na raz

Chyba padnę zaraz

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Ja się zastanawiam, czy po porodzie ogarne wszystko jeśli chodzi o biurokrację. Podania o macierzyński, jakieś USC, akty urodzenia
I się zastanawiam jak to jest z zameldowaniem dziecka? Czy urząd ma obowiązek zameldować dziecko tam, gdzie matka, bez zgody właściciela domu? No bo właścicielem jest mój tata, ale czy ja mogę zameldować dziecko tutaj?
Muszę poczytać, chyba, ze któraś wie?
Cytat:

To moje dziecko nie będzie miało zameldowania Mój tata pracuje od 6 rano do późnego wieczora codziennie, więc nie pojedzie ze mną do urzędu. Tylko gdzieś wyczytałam, że dziecko dostaje automatycznie zameldowanie tam, gdzie matka, więc może nie będę miała problemu?
Mój tata chciał zameldować mojego tżta tutaj w domu, ale nie ma kiedy jechać, bo pracuje, więc tż jest zameldowany w innym miejscu niż ja.
Na bieżąco będziemy z tżtem jeździć po urzędach i się dowiadywać.
Bo ja jestem zameldowana w innym mieście, niż dziecko się urodzi i znowu cholera wie gdzie iść.

Chyba jednak u mnie w USC
Zgłoszenie urodzenia dziecka dokonane we właściwym urzędzie stanu cywilnego zastępuje zameldowanie. Datą zameldowania dziecka jest data sporządzenia aktu urodzenia. Zameldowania dokonuje organ gminy właściwy ze względu na miejsce pobytu stałego matki dziecka lub tego z rodziców, u którego dziecko faktycznie przebywa.
f
Z tego co ja wiem, może zameldować tylko właściciel/właściciele, ale nie musi być osobiście (przynajmneij u mnie tak było jak meldowaliśmy Tz). Papiery do domu wzięłam o zanieśliśmy już wypełnione i podpisane.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 14:49   #3726
Castia
Wtajemniczenie

Witam,

byłam wczoraj u gina - ze mną jest dobrze!nawet szyjka ok i w ogóle - jestem w szoku
bo tak mnie non stop brzuch boli i skurcze mam
z tej okazji byłam dziś trochę na szoppingu i Filipa zaopatrzyłam w rozmiar 56.
Fifi wazy 1850g

organizuję karnawałowe urodzinki i stawiam kazdej Piccolo

ostatnie z 2 z przodu, za rok już zmiana kodu

musze ogarnąc chatę bo jutro rano
a tak mi się nie chce!

standardowo jestem w tyle
zaraz nadrobię co nieco....
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 14:51   #3727
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie. torbielki nie ma

reszta szczegółów później, bo musze Ewę spać zagonić.
Ale Ci zazdroszczę, nawet sobie nie wyobrażasz Ja mam USG dopiero za 2 tygodnie i wtedy się dowiem. Ehhh. Tak już bym chciała wiedzieć

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 14:52   #3728
Castia
Wtajemniczenie

Ela87 dziecko meldują z automatu tam gdzie matka jest zameldowana - my mieszkalismy u rodziców jak sie Malwinka urodziła, nie potrzebni byli rodzice do zameldowania małej tylko my- w sumie wystarczyłam tylko ja
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:02   #3729
cayenneOna
Zadomowienie

patrzcie dziewczynki, co przed chwila dostalam...tak mnie zdziwil, bo mail byl od kogos, kto nazywa sie Robert..mysle sobie: "jaki Robert"?!? chyba nie musze dodawac, ze moj mozdzek ciezarowki nie skojarzyl tego imienia z moim mezem?

http://www.ecards4u.de/karte.php?id=...=recall&v=f671
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:04   #3730
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
To ja Ciebie proszę, jak możesz poplamione coś dawać na stół, jak ksiądz ma przyjść? Moja babka to by zawału dostała.
U nas ksiądz będzie może za jakieś 2 godziny, a ta od rana przed lusterkiem stoi i się stroi
No przeciez piszę że każda plama zamaskowana idealnie Wygląda cud miód malina
Ja się tez już wystroiłam, ale jak znam życie przyjdzie do nas na końcu i będziemy siedzieć jak stróż w Boże Ciało

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

no to impreza rówieśniczko! Wszystkiego co najlepsze: przede wszystkim żeby mały z Ciebie sam wyszedł z łatwością

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
patrzcie dziewczynki, co przed chwila dostalam...tak mnie zdziwil, bo mail byl od kogos, kto nazywa sie Robert..mysle sobie: "jaki Robert"?!? chyba nie musze dodawac, ze moj mozdzek ciezarowki nie skojarzyl tego imienia z moim mezem?

http://www.ecards4u.de/karte.php?id=...=recall&v=f671
słodkie
Stary 2014-01-09, 15:05   #3731
BeautifulLie
Zadomowienie

Castia brawa dla Filipa

Cayenne jakie fajne wg fajnie ze zapomniałaś jak ma na imie twój mąż xD

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 15:09   #3732
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Castia brawa dla Filipa

Cayenne jakie fajne wg fajnie ze zapomniałaś jak ma na imie twój mąż xD

Wysłane z telefonu...
dobra jestem, nie? no po prostu nie spodziewalam sie, bo w zasadzie planuje raczej rozwod..

nie musze dodawac, ze wwierszyk pod spodem znalazlam dopiero teraz?

to ja moze lepiej pojde juz...sernik machnac

Edytowane przez cayenneOna
Czas edycji: 2014-01-09 o 15:11
Stary 2014-01-09, 15:11   #3733
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Ja się zastanawiam, czy po porodzie ogarne wszystko jeśli chodzi o biurokrację. Podania o macierzyński, jakieś USC, akty urodzenia
Nam, jak się okazało przysługuje jeszcze zasiłek rodzinny i jak czytałam, co do niego trzeba złożyć to mi się dosłownie płakać chciało. Ale 68 złotych miesięcznie piechotą nie chodzi

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Mam już wyniki badań i w końcu nie mam anemii Nie mam też hiv
Ale za to mam tsh maksymalnie w górnej granicy
Brawo za pierwszą linijkę
A z drugą to nie wiem, wyśle Cię do endokrynologa czy co? Mam nadzieję, że to nic powaznego

Cytat:
Ja się nie boję porodu, nie boję się, czy poradzę sobie z opieką dziecka, a boję się, czy ogarnę sprawy formalne
Ja się nie boję porodu, trochę boję się, jak sobie poradzimy z opieką i jestem pewna, że nie ogranę spraw formalnych

Cytat:
Wy o przychodzących paczkach piszecie, a ja właśnie dostałam maila z C&A, że moje zamówienie nie zostanie zrealizowane, bo nie mają tego, co zamówiłam. Od razu do nich zadzwoniłam, żeby zapytać, jak i kiedy zwrócą mi kasę (robiłąam przelew od razu). Odebrała jakaś kobieta, przedstawiła się jako Gacjana XXX i mówiła z mocnym wschodnim akcentem, nie rozumiejąc moich pytań.
Oni nawet nie zatrudniają imigrantów, tylko swoje infolinie mają w innych krajach - bardzo często na wschodzie
I ja chyba zrezygnuję z tego C&A, bo ja w sumie mam pozytywne doświadczenia, ale Wy macie strasznie nieciekawe przygody.

Cytat:
byłam wczoraj u gina - ze mną jest dobrze!nawet szyjka ok i w ogóle - jestem w szoku
Fifi wazy 1850g

Życzenia, żeby spotykało Cię wszytsko, co najlepsze! Zdrowia dla Ciebie, Filipka i całej rodziny

I brawa za wizytę

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:12   #3734
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Wy o przychodzących paczkach piszecie, a ja właśnie dostałam maila z C&A, że moje zamówienie nie zostanie zrealizowane, bo nie mają tego, co zamówiłam. Od razu do nich zadzwoniłam, żeby zapytać, jak i kiedy zwrócą mi kasę (robiłąam przelew od razu). Odebrała jakaś kobieta, przedstawiła się jako Gacjana XXX i mówiła z mocnym wschodnim akcentem, nie rozumiejąc moich pytań. jak skończyłam rozmowę, to taka wkurzona mówię do mamy "Kogo oni zatrudniają na tych infoliniach?!! Jakaś Gacjana mówiła do mnie po rusku i nie umiałam jej zrozumieć" i jeszcze tak jakbym przedrzeźniała tę kobietę, a potem się zorientowałam, że dopiero po chwili połączenie zostało zakończone przez nią, bo jak się okazuje, ja tego jednak nie zrobiłam. Głupio mi się zrobiło
Może zacznie normalniej mówić do innych klientów. A niech słuchają Mają pecha, bo trafiają na ciężarne.
Mi Smyk na szczęście kasę oddał w dwa dni

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Z tego co ja wiem, może zameldować tylko właściciel/właściciele, ale nie musi być osobiście (przynajmneij u mnie tak było jak meldowaliśmy Tz). Papiery do domu wzięłam o zanieśliśmy już wypełnione i podpisane.
No u mnie musi wstawić się właściciel z tym co ma być zameldowany i jeszcze z zaświadczeniem, ze jest właścicielem tego budynku
Wszystko zalezy od urzędu.

Cytat:
Witam,

Fifi wazy 1850g

a tak mi się nie chce!

dla Fifiego a dla Ciebie wszystkiego co najlepsze, czyli dużo miłości, kasy i łatwego porodu

Cytat:
Ela87 dziecko meldują z automatu tam gdzie matka jest zameldowana - my mieszkalismy u rodziców jak sie Malwinka urodziła, nie potrzebni byli rodzice do zameldowania małej tylko my- w sumie wystarczyłam tylko ja
To dobrze, dzięki za odp.

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
No przeciez piszę że każda plama zamaskowana idealnie Wygląda cud miód malina
Ja się tez już wystroiłam, ale jak znam życie przyjdzie do nas na końcu i będziemy siedzieć jak stróż w Boże Ciało
A jak zacznie zaglądać pod talerzyki?
Myśmy się wszyscy już ubrali, bo babka nas straszyła, że nie zdążymy
I co najlepsze. Mamy krzesła do stołu jadalnego (ładne), wersalkę i fotele dwa, więc ksiądz ma gdzie usiąść, a babka przyniosła jakieś drewniane składane krzesełko, specjalnie dla księdza Już nie mówię, że panikuje, bo nie wie jaką miseczkę wziąć na wodę święconą. Mama jej mówi, że talerzyk wystarczy, a ta nie bo do talerzyka za dużo wody trzeba wlać

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:20   #3735
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja też po wizycie. Wszystko ok na szczęście.Pierwszy raz w tej ciąży zbadał mnie ginekolog
Jest duża szansa, że uda się urodzić naturalnie. Lekarka była mocno zdziwiona, gdy pytała o przyczyny poprzedniej cesarki. (a chodziło o to, że akcja się zatrzymała, tzn skurcze były jak nie wiem, a szyjka sie nie rozwierała, utknęło na 2cm...) No i pytała, czy coś było potem badane, z jakich przyczyn się nie rozwierała. A mi powiedzieli że czasem tak bywa po prostu.
super wiadomoścci, gratuluję
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Właśnie mi się uprała 3 pralka z ciuchami Małego, ale nie mam już gdzie powiesić i leżą w pralce przyszło dzisiaj też moje zamówienie od rp_77 - pełno tetry, prześcieradła do łóżka i wózka, pieluszki flanelowe do przytulania i chyba trochę za dużo podkładów poporodowych, ale najwyżej będę potem wkładać Małemu do łóżeczka
to ile tych podkładów masz?

Cytat:
kurna co się dzieje z tymi sklepami internetowymi sprzedają towar którego nie mają, przecież komputer powinien pokazywać aktualny stan magazynu, to chyba nie takie skomplikowane, a potem się człowiek martwi kiedy mu kasę oddadzą

Cytat:
Witam,

Fifi wazy 1850g

a tak mi się nie chce!

za udaną wizytę i
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN
Stary 2014-01-09, 15:21   #3736
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Właśnie mi się uprała 3 pralka z ciuchami Małego, ale nie mam już gdzie powiesić i leżą w pralce przyszło dzisiaj też moje zamówienie od rp_77 - pełno tetry, prześcieradła do łóżka i wózka, pieluszki flanelowe do przytulania i chyba trochę za dużo podkładów poporodowych, ale najwyżej będę potem wkładać Małemu do łóżeczka
A możesz mi podać linka do przedmiotów tego sprzedajacego. Bo dziwne ale jakos nie moge znalesc
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:23   #3737
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Witam,

Fifi wazy 1850g

a tak mi się nie chce!

Castia, najlepszego!!! Żeby Ci się wszystko pospelnialo tak jak sobie zaplanujesz....i dobrego planu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-09, 15:26   #3738
Rossa1988
Raczkowanie

jakby którąs kupiła ta poduszkę fasolkę to prosze o opinię bo tez się zastanawiam
co do linomagu to ja kupiłam LINOMAG BOBO Krem A+ E 50ml, a to niedobry? tez nie wiedziałam który bo tyle ich było;/
byłam dzisiaj na wizycie bez usg i mimo brania dziennie 210g żelaza w tabletkach mam hemoglobinę 10,9 a norma jest od 12, gin zleciła zbadanie żelaza, bo może mój organizm źle je wchłania, ale chyba wynik nie jest aż taki zły, co myslicie?
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:31   #3739
Ela87
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy Wy zawsze otwieracie paczki i sprawdzacie zawartość przy kurierze?

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:35   #3740
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Ja pojutrze bede tak latac

Duzo z Was mowi o linomagu zeby uzywac jako cos lagodnego - a ktory linomag: ten z cynkiem czy A+E? Bo znowu mi litania linomagow na gemini wyskoczyla
Ten A+E.

Ja tylko na chwilę, bo nie mam siły nawet odpisywać.

Trisdom - jeśli tu zajrzysz to napisz proszę czy ten lek na zgagę do stosowania w ciąży to Omeprazol? Czytałam ulotkę, ale tam napisane że to grupa C, czyli nie bardzo.
Nie daję już rady z tą zgagą, boli mnie już pd niej gardło. Kupiłam Gaviscon w tabletkach ale to działa tylko z 15 minut i nie wiem co mam robić żeby nie zwariować
Stary 2014-01-09, 15:35   #3741
Rossa1988
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, czy Wy zawsze otwieracie paczki i sprawdzacie zawartość przy kurierze?
nie, chyba że wiem że to coś szkalnego bądź jakieś agd. Dzisiaj przyszło zamówienie z allegro z przewijakiem, prześcieradłami, kocykiem itd.. nie sprawdzałam przy kurierze, ale powinno się tak robic, wiem.
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:35   #3742
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Nam, jak się okazało przysługuje jeszcze zasiłek rodzinny i jak czytałam, co do niego trzeba złożyć to mi się dosłownie płakać chciało. Ale 68 złotych miesięcznie piechotą nie chodzi
Kochana 77 zł No i jak przysługuje zasiłek rodzinny przysługuje też drugi tysiac -oprócz becikowego. A dok, skompletujesz bez obaw. Tylko groźnie wygląda
Dziewczyny gratuluję wizyt.. Ja jakoś dziś nie mam weny do pisania. Jutro wizyta u gin i jakoś sie tradycyjnei martwie..
Stary 2014-01-09, 15:35   #3743
monkaa321
Zakorzenienie

pola_m za wizytę

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Mam już wyniki badań i w końcu nie mam anemii Nie mam też hiv
Ale za to mam tsh maksymalnie w górnej granicy
to super
i nie super wg powinnaś do endo się udać albo niech gin przepisze leki

Cytat:
ale wtopa

Castia za wizytę, dużego masz juz synka i oczywiście wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

bardzo ładny ten wierszyk

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
dobra jestem, nie? no po prostu nie spodziewalam sie, bo w zasadzie planuje raczej rozwod..
jak to rozwód, nie układa wam się?

Dziewczynki ja też już po wizycie i jestem mile zaskoczona, gin mi zrobił usg. powiedział że szyjka w porządku, mały ładnie rośnie i waży już 1700 a kolejna wizyta za 2 tygodnie a później będę mieć co tydzień więc ogólnie dzisiaj wyszłam szczęśliwa

teQiba wpisz wizytę 23.01 g.11.00
mmhym waga małego 1700 w 29tyg 6d
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:37   #3744
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Ja mam listę od koleżanki siostry (2 dzieci- więc chyba wie co pisze) co niby powinno się mieć i miałam napisane linomag zielony
Wg bloga sroki kupiłam Linomag krem A+E różowy oraz Linomag maść zielona.
Stary 2014-01-09, 15:38   #3745
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie otwieram nigdy
Stary 2014-01-09, 15:39   #3746
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj na wizycie bez usg i mimo brania dziennie 210g żelaza w tabletkach mam hemoglobinę 10,9 a norma jest od 12, gin zleciła zbadanie żelaza, bo może mój organizm źle je wchłania, ale chyba wynik nie jest aż taki zły, co myslicie?
ja też miałam takie wyniki i nic mi nikt nie mówił, zaczelam brać buraka i mi podskoczyło prawie do dolnej granicy, więc sobie tylko zwiększe dawkę i będę w normie

Cytat:
jak widzę, że nie jest uszkodzona z zewnątrz to nie

czbasia będzie dobrze
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:42   #3747
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ten A+E.

Ja tylko na chwilę, bo nie mam siły nawet odpisywać.

Trisdom - jeśli tu zajrzysz to napisz proszę czy ten lek na zgagę do stosowania w ciąży to Omeprazol? Czytałam ulotkę, ale tam napisane że to grupa C, czyli nie bardzo.
Nie daję już rady z tą zgagą, boli mnie już pd niej gardło. Kupiłam Gaviscon w tabletkach ale to działa tylko z 15 minut i nie wiem co mam robić żeby nie zwariować
Ja nie Trisdom, ale odpowiem. Omeprazol, ehem.. sprawdziła mi i pani w aptece, i ginka, wg najnowszych badań można brać. Trisdom potwierdziła, choć o ile dobrze wyczulam, niechętnie ale mi nic nie pomagało, paliło mnie od srodka,a teraz nie mam ani jednej jwdniuskiej ZGAGI..

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Choć mój dziadek mówił, że na zgage to najlepszy rozwód

Stary 2014-01-09, 15:44   #3748
Limonka1987
Zakorzenienie

Jak to już któraś z Was wspomniała: strach jest odejść od komputera.
Byłam dziś prawie cały dzień u koleżanki i mam za swoje. Znów myślałam,że Was nie nadrobię

Brawa za wszystkie pozytywne wizyty, szyjki dokładnie takie jak być powinny i zdrowo rosnące maluszki

Castia-
wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!

Ela87, Side 85-
uśmiałam się z Waszych przeżyć dotyczących kolędy
Twoja babcia Elu jest niesamowita

Side85- popieram, powinnaś napisać książkę. Piszesz konkretnie, wyczerpująco, ciekawie i z humorem. Twój poradnik sprzedawałby się jak świeże bułeczki

Cayenne- wzruszająca kartka i wierszyk...

Trisdom-
u nas też są już takie banki, tylko nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie funkcjonują.
Tu jest stronka internetowa, na wypadek, gdyby któraś z Was była zainteresowana zrobieniem interesu życia na sprzedawaniu swojego mleka
http://bankmleka.pl/?page_id=15
Stary 2014-01-09, 15:45   #3749
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

normalnie na pupkę używam maść witaminową lub linomag. jak pojawiaja sie krosteczki czasami od kwaśnych kupek, wówczas bepanten
ja właśnie chcę kupić linomag - używałaś kremu czy maści?

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
któraś kupowała ten katarek na gemini jak to się nazywa bo ja albo ślepa albo nie mogę znaleźć
narazie nie mają, ja kupiłam abakus baby, ale też obecnie nie mają. Tutaj link do aspiratorów: http://www.aptekagemini.pl/category/...ratory-do-nosa

Tak swoją drogą, chyba cały wizaż się zaopatruje w gemini bo mają coraz większe braki w rzeczach ciążowo-porodowych

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

a to już fajniej tylko ciekawe jak się położne opiekują pacjentkami od niego a od innych, bo jak nie ma różnicy zdecydowanej to...
Moje siostra mówiła, że zdarzało się, że do niej położna przychodziła często i pomagała, a jej wspólniczkę z pokoju czasem olewała, tłumacząc się że już nie ma czasu Choć dla mnie to w ogóle jest nienormalne, tak nie powinno być, każda powinna być traktowana tak samo - jak najlepiej Ale wiadomo, różne położne się trafiają, czasem będzie miła dla wszystkich, czasem dla nikogo, a czasem dla wybranych bo ma układy z lekarzem wszystko trzeba przeżyć

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
N
Często polecacie jakieś fajne rzeczy, kosmetyki itp. a ja czytam, myślę sobie "może i ja takie kupię?" a później zapominam co to było. Nie muszę Wam oczywiście mówić, że odszukanie tej informacji na forum to jak szukanie igły w stogu siana?
Zaczęłam więc wszystkie interesujące mnie rzeczy zapisywać na bieżąco w notesie.
Teraz TŻ nazywa mnie najpilniejszą studentką Wizażowego Uniwersytetu
Ja, jeśli chodzi o kosmetyki takie które można kupić w gemini to od razu klikam w moim koszyku otwartym Tym sposobem, mimo że już robiłam tam dość duże zakupy ciążowe, zrobił mi się koszyk wart ponad 300 złotych ale jeszcze go zweryfikuję dokładniej przed złożeniem zamówienia. A jeśli dziewczyny polecają coś czego w gemini nie da się kupić to zapisuję w notesie, tak jak ty

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
jeszcze mi się przypomniało, że mówiła o lewatywie i nacinaniu krocza. Lewatywę zalecała, powiedziała że nie ma się czego bać a chyba średnio to miłe żeby mały wychodził głową twarzyczką do naszego odbytu, a nam wychodzi też stolec równocześnie bo po prostu poszło, więc lepiej się jej poddać, ale poprosić o nią na porodówce a nie już na izbie, gdzie chcą to robić bo tam bliżej kibelek
Nacinają w 2/3 przypadków pierworódki przy skurczu że niby się nie czuje, ale jak nie muszą to nie czyli w 1/3 przypadków. Powiedziała że rozerwanie krocza jest tak okropne, że radzi podpisać zgodę wcześniej i potem ona już nie konsultuje ze mną, bo jakby pytała w czasie porodu właściwego to pewnie nigdy byśmy się nie zgodziły i jeszcze jej krzywdę zrobiły tym przecinakiem
Mówiliśmy też że każda z nas powinna mieć ze sobą plan porodu. Pytała kto jest naszym lekarzem i znała lekarza każdej z par bo 7 z 8 par lekarze to ci którzy również pracują w naszym szpitalu więc powiedziała że oni będą plany z nami omawiali na pewno na najbliższych wizytach (z tego co ich zna) a jakby zapomnieli to koniecznie im przypomnieć.
Super, że podajesz takie fajne informacje z sr
Czy można byłoby to wklejać wszystko gdzieś w pierwsze posty?

Cytat:
Mi tez... tylko zauwazylam, ze w tym szpitalu co chce rodzic sa polozne - laseczki i tez troche bede sie wstydzic
Wolalabym zeby to byly takie ciocie - klocie
A co zrobić, gdy w szpitalu jest 2 facetów położników, jak u mnie?
Z moim szczęściem napewno trafię na któregoś z nich. I jak tu zgodzić się na lewatywę?
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:45   #3750
BeautifulLie
Zadomowienie

Castia wszystkiego najlepszego!!!

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości