|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Katekatee- ja bym odczekała jeszcze tydzień.Musi być dobrze
|
#2402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
ja z ubrankami mam problem nie wiem ile czego kupować 56 kupuje tylko używki bo wiadomo że może dzidziuś szybko wyrosnąć nie wiem ile tego 56 kupować teraz mam jedną bluzeczke z długim rękawem 2 x body krótkie 2 razy śpiochy bez rękawków jeden pajac z długim rękawem. myślę żeby jeszcze kupić ze 3 x body z krótkim 3x śpiochy bez rękawów i z jednego z długim. 5 kompletów to nie będzie miało?? no bo kurcze sierpień niby gorący ale zaraz już jesień a nie nadążysz jak będzie Cytat:
nie wierze ehh tak mi przykro
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i potem te ładne śpiochy i bodacze takie sprane i poniszczone, bo co chwila się dziecku ulewa i trzeba prać (no nie każdemu się ulewa co chwilę, ale większości) Ładnych takich z pewnością wystarczy 5kompletów
|
|
#2404 |
|
Zadomowienie
|
Kicia- ja to nakupowałam przy 1 ciazy tyle ze nie zdąrzyłam wszystkiego ubrac małemu
Ale miałam mało na 56 i żałowałam bo przez jakiś czas pływał w pajacykach i bodach na rozmiar 62 i mnie to denerwowało Zależy też jakie dziecko się rodzi.Mój miał 3250 i 54cm także przeciętna wielkość. Chyba że Twoje dziecie będzie cos koło 4 kilo to wtedy od razu na 62 będą pewnie dobre Wydaje mi się że tak jak koleżanka wyżej 5 zestawów na wyjscie czy do lekarza starczy po domu może być więcej bo naprawde co chwile się przebiera takie dzieciątko Może jakieś półśpiochy do tego i jeszcze jakieś body cieniutkie z długim rękawem.
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2014-01-09 o 17:01 |
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana poczekaj jeszcze z tydzień. A może jednak serduszko zabije. Może się pomylili.
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn wiesz ja na 56 kupuję w komisie tam średnia cena ciucha to 5 zł i to za na prawdę w dobrym stanie takich jakiś spranych czy "bardziej do domu niż na spacer" nie widziałam nowe to już na 62 będę kupowaćjeszcze planuję dorwać jakiś zestawik na 0-3 msc na allegro jak Zubi a mam pytanie do mamuś z dzieciaczkami starszymi czytałam kiedyś że często dziecko ma przy porodzie średnią wagę rodziców a jak z wielkością?? my z TZ byliśmy skrajnie różni ja 3050 kg i 53 cm a TŻ mój wielkolód 59 cm 4 kg jakoś Wam się to sprawdziło żeby dzidziuś był w jakimś stopniu przybliżony długością czy kg do Was po porodzie?
|
|
#2407 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z mężem już jestem 6 lat leci nam już 7 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2408 |
|
Zadomowienie
|
Kicia-to ja powiem z własnego doświadczenia
![]() Ja przy urodzeniu miałam 3250 i 56cm mój mąż znam tylko wagę był wcześniakiem wazył 2,100.Nasz syn tak jak wspomniałam 54cm i 3250 waga jak moja Wielkość mniejwiecej powiedzą Ci przed porodem na usg mi powiedzieli ze dziecko waży 3300 to było 2 dni przed cc.Niekoniecznie Twoje dzieciątko musi mieć 4 kg
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze miałam napisać o wieku koleżankach itp
u mnie z koleżanek ze szkoły to jeśli chodzi o podstawówkę gimnazjum to jest kilka mężatek większość mężatki przez wpadki, tylko nieliczne sztuki wyszły za mąż a dopiero po zaszły. Z lo znowuż jest 3/4 mężatek i ja będę pierwsza która zaszła w ciąże po ślubie tzn jedna koleżanka zaszła w czasie przygotowań a druga to w ogóle hardcore bo zaszła w ciaże po tygodniu związku a reszta kariera studia budowy domów i inne cudana studiach to jest trochę rozpiętość wiekowa część koleżanek skończyła tylko I stopień i się hajtnęła kilka mężatek przez wpadki aktualnie wg moich koleżanek jestem jedyną mężatką bez dziecka bądź dziecka w drodze... a nie przepraszam jest nas 2 ![]() ja zawsze chciałam być młodą mamą bo sama miałam problem z dogadaniem się ze swoją ze względu na wiek. Tzn moja mama miała 32 lata jak mnie urodziła ale już się nie dogadywałyśmy. Ślub brałam w wieku niespełna 22 lat dzidziusia urodzę mając nie całe 24 i jest spokoniektórzy mówią a praca a coś tam.... Tak jak teraz szukanie pracy zajmuje tyle czasu... To już wolę urodzić to pierwsze dziecko akurat skończę studia obronię się urodzę i rok posiedzę z dzieckiem a potem zacznę szukać pracy. A nie teraz szukanie pracy potem wiadomo od razu nie znajdę na umowę o pracę zanim znajdę o umowę o prace zanim dostanę umowę na stałe żeby móc zajść co przecież też pracodawcy robią z tym duży problem. Inaczej się patrzy na osobę w wieku 26 lat mężatkę bez dziecka bo wiadomo zaraz będzie chciała zajść (mojej znajomej pracodawca powiedział wprost że przez 4 lata może pomarzyć a jak nie to ją wywali) a inaczej na taką co już ma dziecko. Choć też potrafią wymyślać że na l4 na dziecko bo chore itp no ale co innego l4 a co innego ciąża potem rok macierzyńskiego wychowawczy i tak dalej dlatego ja nie żałuję naszej decyzji ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
z tym usg to też tak z przymrużeniem oka bo na innym wątku koleżance powiedzieli że waży dużo mniej niż koniec końców się urodził
|
|
#2410 |
|
Zadomowienie
|
No z tym usg to wiadomo mi akurat różnica tylko 50g ale widziałam przypadki ze była bardzo duża różnica
Także temu nie można ufać do końca heh![]() Hm mnie mama bardzo młodo urodziła bo w wieku 19 lat(wpadka rodziców)a i tak czasem nie umiem się z nią porozumiec różnie to bywa. Ja 1 dziecko urodziłam w wieku 25 ale wszystko po kolei było czyli ślub i po 13 miesiącach urodził się synek.Ale znam osoby u ktorych nie było po kolei i tez są zadowolone także tu chyba nie ma różnicy
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem waga rodziców nie ma znaczenia
np. za czasów mojej mamy się rodziło dzieci powyżej 4, 5kg i to była norma. jak moja mam rodziła to było coraz więcej tych 3,5kg także to też pewnie zależy od żywności, czynników zewnętrznych niż bardziej od genetyki ![]() mój synuś miał 3470g i 55cm ja chyba o 100 gram mniej i 54cm moja mama mnie urodziła jako drugą w wieku 32lat zdaje się
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2014-01-09 o 17:44 |
|
|
|
#2412 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie zgadzam się, to niesprawiedliwe Cytat:
Ale ile czego to ci nie pomogę, bo sama błądzę jak w ciemności, wiem ile mam, ale nie wiem, czy to słuszna liczba Cytat:
Bo jakby miał być pomiędzy to by 3 wychodziły
|
||||
|
|
|
#2413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te koleżanki co mają młodsze mamy to jakoś tak się bardziej dogadywały na więcej im pozwalano itp ale u każdego może być inaczej ale np przez to jaką ja mam relacje z mamą pierwsze dziecko chciałam urodzić młodo a drugie też przed 30 ale to już najpierw uwińmy się z jednym
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jeszcze jednym sklepie były po 7-8 zł za sztukę, ale wtedy te na dwie napki tylko po boku, a nie całym rzędzie na środku... Nie wiem, gdzie szukać coś taniej, może w Textil Market coś będzie... W Auchanie byłam ostatnio i nie widziałam wcale, a w Tesco chyba też nie ma kaftaników...
|
|
|
|
|
#2416 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny uważajcie na ubranka z pepco bo czesto sie już natknełam na szmaty nie ubrania;/ a po praniu to wogole nie nadawało się do niczego. Patrzcie zawsze na metki czy 100% bawełna i macnijcie jaki gatunek
to tak ku przestrodze.
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i kolory tylko róż i niebieski z tych, co były przecenione... W ogóle u mnie w Pepco jest taki burdel w tych małych ciuchach, że aż nie chce się szukać |
|
|
|
|
#2418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do jakości nigdy bym nie kupiła kiepskiej jakości ciuszki nawet jakby mi ktoś dawała za darmo w lumpkach często można znaleźć super jakości ciuszki za ładną cenę.Kiciu dlatego sądzę, że wiek i charakter matki mają duże znaczenie. |
||
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego ja jak mam do wyboru za 5-10-15 zł promocje w pepco a 5-6 zł za coś używanego ale za to z nexta czy hima w komisie gdzie mają na prawdę genialnej jakości ciuszki to wolę kupić używane te co ja mam w domu to nie widać w ogóle tego że były używane
|
#2420 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() !Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mój Tata też mnie wkurzał, bo od kiedy się dowiedział, to od razu, że to ma być dziewczynka, a co ja sobie wybierałam???
|
|
#2421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tu się właśnie zgadzam w 100% - niektóre rzeczy dla dzieci, albo czasem skarpetki się zdarzają takie w jakichś chinolach są takie sztywne, nieprzyjemne szorstkie, że nie wiem, jak to można w ogóle nosić Cytat:
Mój plan był taki, żeby w jakimś tańszym sklepie typu Pepco znaleźć nowe kaftaniki, bo o używane ciężko na all, a nowych na all nie mogę pomacać... ale może jednak zamówię, tak jak mi radzi Zubi. Resztę ciuszków czyli brakujące śpiochy czy pajace mam zamiar znaleźć w SH, chyba że coś na allegro jeszcze wyniucham
|
||
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi koleżanka polecała te 5paki bodów bądź śpiochów z tesco za ok 50 zł
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przejrzałam allegro w poszukiwaniu kaftaników i
|
|
|
|
|
#2424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- To prawda teraz w smyku są 100% bawełna te co wam ostatnio pokazałam. |
||
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam do was dziś wieczorkiem tylko na chwilkę bo zaś mnie mdłości męczą. Tyle cytryny w herbacie to ja piję jak chora jestem a teraz małż mi połowę wcisnął do szklanki.
W ogóle od wczoraj pobolewa mnie brzuch, konkretnie chodzi mi o to że z prawej strony zaraz tak na samym dole od wczoraj dość mocno mnie coś kłuje. Dziś od rana i tak co chwilę zakłuje raz mocniej a raz słabiej a wczoraj znowu jak się kąpałam i jak już wycierałam to nagle takie ukłucie że aż z bólu się w pół zgięłam i musiałam się chwilę aż wanny przytrzymać. Jak jutro będzie to samo to podjadę na IP i niech zobaczą o co kaman A u mnie jutro kolęda Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-01-09 o 22:44 |
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny jutro o 10:00 wizyta
|
|
#2428 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie jest Carmena?? Czy z nią w porządku? Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2014-01-10 o 11:52 |
|
|
|
|
#2430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
doczekałaś się jestem jestem Nic o szyjce nie wspominał, więc chyba okej, ale zauważył, że macica jest sztywna i twarda, a nie powinna. Przepisał mi 3razy na dzień i Duphaston i Luteinę, oraz magnez. No i mam leżeć, nie dźwigać i nie przemęczać się...taaa ciekawe jak ja to zrobię No i jak mimo brania leków dostanę skurczy mam jechać jak najszybciej na ip, bo to już żarty wtedy nie są. No i tyle
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

Tomuś 

Bardzo ładny
Chyba już się nie da go ukryć co?
Siedzieć mogłabym do nocy, ale rano wstać to makabra 

56 kupuje tylko używki bo wiadomo że może dzidziuś szybko wyrosnąć nie wiem ile tego 56 kupować teraz mam jedną bluzeczke z długim rękawem 2 x body krótkie 2 razy śpiochy bez rękawków jeden pajac z długim rękawem. myślę żeby jeszcze kupić ze 3 x body z krótkim 3x śpiochy bez rękawów i z jednego z długim. 5 kompletów to nie będzie miało?? 
i potem te ładne śpiochy i bodacze takie sprane i poniszczone, bo co chwila się dziecku ulewa i trzeba prać (no nie każdemu się ulewa co chwilę, ale większości) 
kochana poczekaj jeszcze z tydzień. A może jednak serduszko zabije. Może się pomylili.
18.08.2010 - zaręczyny
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ehh ale powiedziałam że nie odpuszczę i będę mieć małą Lili. (jeśli się kiedyś doczekam dziewczynki 

np. za czasów mojej mamy się rodziło dzieci powyżej 4, 5kg i to była norma. jak moja mam rodziła to było coraz więcej tych 3,5kg także to też pewnie zależy od żywności, czynników zewnętrznych niż bardziej od genetyki 

No i kolory tylko róż i niebieski z tych, co były przecenione... W ogóle u mnie w Pepco jest taki burdel w tych małych ciuchach, że aż nie chce się szukać