Panny Młode 2015 cz. 11 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 18:44   #3361
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 11

uuu ex, co jest? gdzie ta entuzjastyczna przyszła panna młoda?
kuźwa ja nie wiem, jakoś te nasze humory się sypią pomału, chyba wakacji potrzebujemy albo coś

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:46   #3362
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
Filip to mój syn

Zrobię scana tej umowy i wam wstawię.
A Jarson sesji nie chce bo nie, bo to głupie jest i po co?
przekonaj chłopa potem się takie zdjęcia wspomina i wiesza na ścianie albo daje do ramki

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:47   #3363
n91adine
Zadomowienie

Cytat:
Filip to mój syn

Zrobię scana tej umowy i wam wstawię.
A Jarson sesji nie chce bo nie, bo to głupie jest i po co?
Masz syna, ale cudnie! <3
Ja bym już mogła mieć dziecko. I nawet przyszło nam do głowy, żeby się zacząć starać i wziąć szybki cywilny, a potem sobie spokojnie poczekać do kościelnego, ale mamy aktualnie bardzo kiepską sytuację mieszkaniową i zanim się to unormuje to już ślub będzie...

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
u nas się rozdaje tylko paczki z ciastem.

W ogóle to mnie się już przejadło całe to planowanie...najchętniej bym poszła do USC wzięła ślub cywilny bez wesela i koniec.
Ja dopiero zaczęłam tak poważnie myśleć o przygotowaniach, ale już mi łeb paruje.
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:48   #3364
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Looooooo majsterka no chyba nie 10800zl za osobę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie nie, on to tak wpisał za całość, to powinno być wpisane w " całkowita wartość umowy opiewa na kwotę..."

Stary 2014-01-09, 18:48   #3365
asiaczek87
Zakorzenienie

Mi nic nie paruję bo malutkimi kroczkami

1.08.2015

Stary 2014-01-09, 18:50   #3366
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Ja dopiero zaczynam z czymkolwiek, a wy mi tu, że macie dość Nie ma, ekscytować się razem ze mną i koniec! Nie interere mnie to, ja nie mając nic tylko zmierzłego narzeczonego się cieszyłam z wami

idę na zakupki :P

Stary 2014-01-09, 18:51   #3367
milusiaam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Ja będę mieć kucharkę
Z produktami ,które sama kupujesz ,czy ona ?
Dostałaś juz liste co masz kupic? jestem ciekawa ,jak znajde jakoś kucharke jak będzie taka lista wyglądac i jaka jest róznica cenowa.

Cytat:
Napisane przez okaro Pokaż wiadomość
milusiaam - hej
nie masz sie co martwic, ja tez sie obawiam ze 115 osob ledwo mi sie pomiesci, ale czesto plus minus przy takiej liczbie zaproszonych ok 30 osob zawsze ubedzie. To taka srednia:P. Takze nie martw sie.
Mamy dośc sporą rodzine i zaprosiliśmy tylko tą najblizsza ,jeśli kto kolwiek nam odmówi to bedzie góra 10 osób. Muszę sie po prostu liczyć z tym ,ze jednak te osoby przyjdą i sala musi ich wszystkich pomiescic a nie chce takiej sali na która trzeba wchodzić po schodach ,w sensie na górze jedzenie na dole taniec.

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
witaj
ja kucharki nie chcę bo mam złe wspomnienia i doświadczenie jak moją siostrę okradła na jej weselu miał być bigos, którego nie było a okazało się, że schowała cały gar bigosu dla siebie pod stół . potem się przyznała ale co z tego jak 1/5 uzgodnionych dań nie było na stole, a produkty kupione były.
To jest właśnie najgorsze i często sie zdarza .Wiem ,ze z kucharka trzeba non stop siedziec .Będę prosić szwagra o to ,zeby siedział tam ,bo ma taki charakter ,ze by je podusił ,gdyby zaczeły coś wynosic .Mam jeszcze duzo kolezanek ,no i moi rodzice Myśle ,ze jakoś to ogarnę
.
Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
u nas się rozdaje tylko paczki z ciastem.

W ogóle to mnie się już przejadło całe to planowanie...najchętniej bym poszła do USC wzięła ślub cywilny bez wesela i koniec.
Ja zajmuje sie tym od połtora tygodnia ,a tez mam juz po dziurki w nosie.

Jak to u was wyglada TZ-ci duzo wam pomagają w przygotowaniach ?
U mnie jest tak ,ze o ile się tż naprawde interesuje ,to wybór zawsze zostawia mi ,co jest i dobre i złe ...słysze tylko jak chcesz kochanie ...zrób jak chcesz szlag mnie trafia :P
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:53   #3368
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dopiero zaczynam z czymkolwiek, a wy mi tu, że macie dość Nie ma, ekscytować się razem ze mną i koniec! Nie interere mnie to, ja nie mając nic tylko zmierzłego narzeczonego się cieszyłam z wami
Naturalnie

1.08.2015

Stary 2014-01-09, 18:56   #3369
tunia89
Zakorzenienie

My nie mamy takich zapisów w umowie.
U nas jest tylko zapis dotyczący miesiąca przed ślubem, że wtedy trzeba zapłacić całość.
Sprawdze w domu

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:21   #3370
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez olusia92 Pokaż wiadomość
Witam nową PM no i "stare" bywalczynie też

Majsterka super że wszystko się układa, widzę że coś nas łączy, też kiedyś trzymałam wszystko w sobie a potem wybuchałam i się robiło gorzej niż źle Ale teraz też dużo się zmieniło dzięki rozmowom

Marwari daj znać potem czy wszystko z nim ok

Edebedowa radzę porozmawiać, bo miałam w dalszej rodzinie podobny przypadek i jak się okazało było to spowodowane chorobą i ta osoba nie chciała martwić reszt rodziny dlatego też tak było. A jak żona postawiła ultimatum (albo rodzina albo alkohol) że chce wiedzieć dlaczego tak jest i że równie dobrze jak chce się napić to może w domu a nie się kryć, to w końcu on nie wytrzymał przełamał się i powiedział co jest grane.A Ty się o nic nie obwiniaj.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Weszłam na chwilę i zmykam bo za chwilę muszę na egzaminy jechać:/ Wpadne wieczorem to Was nadrobie znowu, tylko nie piszcie za dużo.

dotarło i wszystko ok, dziękuję

Cytat:
Napisane przez Aniaa_89 Pokaż wiadomość
a rodzeństwa nie ma, albo nie wiem może jakiś kuzyn czy coś?

ja tam nigdy nie miałam problemu ze świadkową, od dawna wiedziałam kto nią będzie przed zaręczynami, nawet jeszcze przed poznaniem TŻta
TŻ podobnie więc u nas od razu to było oczywiste kto będzie świadkować
a ja nie wiem, kto bedzie moją świadkową

Cytat:
Oto ta umowa
co do umowy, to moim zdaniem 100% za rezygnację 6 miesięcy przed, to jest przeginka... ja bym tego nie podpisała tak, jak ma niżej tunia, no to jest ok...

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
My nie mamy takich zapisów w umowie.
U nas jest tylko zapis dotyczący miesiąca przed ślubem, że wtedy trzeba zapłacić całość.
Sprawdze w domu

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:25   #3371
okaro
Zadomowienie

przed chwila dostalam smsa od Tzta z pytaniem ile placimy za jedna osobe na weselu:P. Wow, tez jakis postep..
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:35   #3372
joasia-a
Zakorzenienie

Viva, ale ja ostatnio nie odpisuje wlasnie wgl hah!

Pati, pierwszy mecz mamy z falubazem na wyjezdzie, nie torun heh.. Ale cos czuje ze wszystkie wyjazdowe beda tragiczne..

Zabieramy sie za rusha z Tztem
Stary 2014-01-09, 19:37   #3373
eibhlin87
Zakorzenienie

U nas daje się zazwyczaj butelkę na rodzinę/parę i czasami ciasto. My planujemy butelkę i ciasto na odchodne, przy stołach też na pewno jakiś drobiazg, ciasteczko z wróżbą czy jakiś czekoladowy smakołyk

Chyba którąś pisała o migdałach w otoczce? U mojej siostry coś takiego było, ja nie polecam, twarde to to, ładnie wygląda ale średnio smaczne

My wybraliśmy wstępnie- kolor przewodni, kwiaty-bukiet i dekoracje, zaproszenia, video, zespół

Świadków tez nie wybraliśmy, myślę nad 3 parami drużbów, bo czuję, że siostry i przyjaciółka nie będą zadowolone jeśli wybiorę tylko jedną a tak byłby spokój Ostatecznie gdybym nie wzieła świadkowej, byłoby dwóch świadków- tu nie byłoby problemu, mam swój typ

Przed nami wybór sali i fotografa, jeśli podpiszemy umowy, będzie spokój i zajmiemy się odkładaniem kasy
eibhlin87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:51   #3374
aga99792
Zakorzenienie

Nam zostały do podpisania umowy z salą i foto/wideo. ale ten mój przyszły mąż to jak dziecko. On miał dzwonic i umowic sie na podpisanie w tym tyg. Piszę do niego czy dzownił i jego odpowiedz : "o kur** zapomniałem, i co teraz? "
:/
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:00   #3375
magda_mjt
Zakorzenienie

U nas tez zawsze daje sie ciasto na odchodne, z wódka sie tylko raz spotkałam wieeeele, wiele lat temu, wiec my nie planujemy.

Drobny prezencik na stole tez planuje, nie wiem jeszcze co konkretnie, ale rożne mam pomysły . Moja Siostra miała tez migdały w lukrze i nam znowu smakowały . Znajoma miała same migdały i to takie jakies łyse było, mało weselne .

Zeby nudno nie było to i my sie z TZ'tem poklocilismy. Ale w sumie bez sensu, non stop o praktycznie ta sama kwestie. TZ wydaje sie, ze rozumie, po czym pare dni pozniej rzuca sie o to samo. I mam wrazenie, ze cos ustalamy, po czym robi mi wyrzuty, ze tak jest a nie inaczej :/.

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Ej wlasnie dziewczyny, a jak to jest z tymi świadkami. Bo jak jest para świadków (w sensie po jednej osobie to wszystko jasne i proste), a jesli dajmy na to chce miec po 3 druhny i 3 świadków, to jak to w Kościele wyglada? Jest główna druhna i główny świadek, którzy wszystko podpisują czy jak? Bo momentami mam fazę, ze chciałabym po 3 osoby, ale z drugiej strony nagle mam nerwa, ale jak to ogarnąć i jak to bedzie wyglądało i z czym to sie je?

Stary 2014-01-09, 20:02   #3376
okaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Viva, ale ja ostatnio nie odpisuje wlasnie wgl hah!

Pati, pierwszy mecz mamy z falubazem na wyjezdzie, nie torun heh.. Ale cos czuje ze wszystkie wyjazdowe beda tragiczne..

Zabieramy sie za rusha z Tztem
a co to rush? tzn ja wiem co to z angielska, ale ... ale w tym przypadku nie wiem
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:03   #3377
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez okaro Pokaż wiadomość
a co to rush? tzn ja wiem co to z angielska, ale ... ale w tym przypadku nie wiem
Dla mnie brzmi jak tytuł filmu o kierowcach wyścigówek . Jesli dobrze mysle, to całkiem fajny film . Bałam sie, ze zasnę w kinie, ale podobał mi sie .

Stary 2014-01-09, 20:10   #3378
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
U nas tez zawsze daje sie ciasto na odchodne, z wódka sie tylko raz spotkałam wieeeele, wiele lat temu, wiec my nie planujemy.

Drobny prezencik na stole tez planuje, nie wiem jeszcze co konkretnie, ale rożne mam pomysły . Moja Siostra miała tez migdały w lukrze i nam znowu smakowały . Znajoma miała same migdały i to takie jakies łyse było, mało weselne .

Zeby nudno nie było to i my sie z TZ'tem poklocilismy. Ale w sumie bez sensu, non stop o praktycznie ta sama kwestie. TZ wydaje sie, ze rozumie, po czym pare dni pozniej rzuca sie o to samo. I mam wrazenie, ze cos ustalamy, po czym robi mi wyrzuty, ze tak jest a nie inaczej :/.

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Ej wlasnie dziewczyny, a jak to jest z tymi świadkami. Bo jak jest para świadków (w sensie po jednej osobie to wszystko jasne i proste), a jesli dajmy na to chce miec po 3 druhny i 3 świadków, to jak to w Kościele wyglada? Jest główna druhna i główny świadek, którzy wszystko podpisują czy jak? Bo momentami mam fazę, ze chciałabym po 3 osoby, ale z drugiej strony nagle mam nerwa, ale jak to ogarnąć i jak to bedzie wyglądało i z czym to sie je?

tylko dwóch świadków podpisuje dokumenty, reszta jest dla dekoracji
eibhlin87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:17   #3379
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
tylko dwóch świadków podpisuje dokumenty, reszta jest dla dekoracji
Wlasnie! Tak myslalam, tak dziwnie troche :P. I sama nie wiem, bo wlasnie jakbym chciała po 3 osoby, to głownie wlasnie fajna forma "dekoracji" do zdjec potem , ale tez dzieki temu jestesmy w stanie zawrzeć w naszej uroczystości cale nasze Rodzeństwo . Ale z drugiej strony u nas sie tego zbytnio nie praktykuje, wiec nie chce na jakiegoś czeska wyjsc, ze przesadzam i niewiadomo co z wesela robie :/...

Stary 2014-01-09, 20:27   #3380
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Zapytam się o to jeszcze dokładnie, no ale kwestia zmiany sali w ogóle nie wchodzi w grę, więc i tak nic nie zrobimy z tym. Choć Jar powiedział, że najwyżej wpiszemy tam w tej ilości minimalnej osób "2" wtedy wyjdzie kwota 360 zł za całość, więc tyle możemy zwrócić w razie czego

Stary 2014-01-09, 20:32   #3381
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Zapytam się o to jeszcze dokładnie, no ale kwestia zmiany sali w ogóle nie wchodzi w grę, więc i tak nic nie zrobimy z tym. Choć Jar powiedział, że najwyżej wpiszemy tam w tej ilości minimalnej osób "2" wtedy wyjdzie kwota 360 zł za całość, więc tyle możemy zwrócić w razie czego
Wpiszcie realna liczbę, zakładając, ze pare osob moze nie przyjść . My mamy na liście 137 osob, ale na umowie zaznaczyliśmy 100. Jesli przyjdzie do 10% mniej, to wszystko ok, obniżają cenę. Jesli jednak nie przyjdzie wiecej niz 10% to cos tam musimy placic.
Ale tez wychodzę z założenia, ze jesli zdecydujemy sie na zrezygnowanie z lokalu to na pewno wczesniej, wiec ew zaliczka przepadnie i tyle. Natomiast na ostatnia chwile to raczej probowalibysmy odsprzedać termin/ rezerwacje, niz rezygnować :P. Ale ogolnie zakładam, ze do żadnej z powyższych sytuacji nie dojdzie . I ze do wesela dojdzie i przyjdzie nam minimum 90 osob .

Stary 2014-01-09, 20:42   #3382
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Majsterka i widzisz? Już mnie przegoniłaś w przygotowaniach

Dziś miały przyjść do mnie dziewczyny miałyśmy pooglądać kamerzystów, fotografów i coś wybrać, przygotowałam founde i małe grzanki na przekąskę.... i zapomniały o mnie ;( moje smsy z potwierdzeniem godz podobno nie dotarły?

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 21:00   #3383
asiaczek87
Zakorzenienie

Na biurku Oli oj oj <głaszcze>

1.08.2015

Stary 2014-01-09, 21:01   #3384
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Majsterka i widzisz? Już mnie przegoniłaś w przygotowaniach

Dziś miały przyjść do mnie dziewczyny miałyśmy pooglądać kamerzystów, fotografów i coś wybrać, przygotowałam founde i małe grzanki na przekąskę.... i zapomniały o mnie ;( moje smsy z potwierdzeniem godz podobno nie dotarły?
a ile tych smsów podobno nie dotarło?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2014-01-09, 21:11   #3385
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Już doczytałam skąd to załamanie. Głowa do góry A co w tych opiniach było takiego złego?
Wiem, że szukanie mieszkania to trudny orzech do zgryzienia, ale... zazdroszczę! Fajnie było tak chodzić i je oglądać
http://www.bozo.pl/Firmy/Deweloperzy/Dolcan/ A mają takie świetne mieszkania.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Oto ta umowa
Ale cena za osobę
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 21:11   #3386
iixi
Zakorzenienie

Ola to bardzo niemiłe z ich strony..

dzisiaj z Tż stwierdziliśmy, ze rozejrzymy się za wódką niedługo bo jego tata sie zaoferował, ze by kupił. postałaby u Tż przez ponad 1.5 roku najwyżej ja tam nie jestem zbyt optymistycznie do tego nastawiona bo uważam, że to zupełnie niepotrzebne na ten moment już ale niech Tż też o czymś zdecyduje

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 21:12   #3387
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Vallotka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Ale cena za osobę

ojjjj...
straszne te opinie;/

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2014-01-09, 21:16   #3388
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
a ile tych smsów podobno nie dotarło?

Po jednym do każdej.. czyli do 2 osób

trudno.. pozeram teraz wszystko sama. Dobra... podzielę się troszunię Chyba jednak wy będziecie musiały mi pomóc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 102_9316.jpg (155,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102_9324.jpg (183,9 KB, 13 załadowań)

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 21:17   #3389
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vallotka Pokaż wiadomość
Żeby przyciągnąć chętnych

1.08.2015

Stary 2014-01-09, 21:17   #3390
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Po jednym do każdej.. czyli do 2 osób

trudno.. pozeram teraz wszystko sama. Dobra... podzielę się troszunię Chyba jednak wy będziecie musiały mi pomóc
zaraz wpadam

[SIGPIC][/SIGPIC]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości