|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
kurna zauważyłam, że im więcej mam roboty przy kompie tym częściej siedzę na forum i robię wszystko tylko nie to co trzeba |
|
|
|
|
#1652 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze nie umiem bez cytowania. Czytam, niby zapamiętuję, a jak już mam odpisać to pustka w głowie. Pewnie to z przemęczenia
Nemosek mam nadzieję, że się udało i wszystko ok. Kciuki były ![]() Nie zdążyłam zdjęć obejrzeć Trele dziwna ta koleżanka. Ja sobie mojego odciągania ręcznym nie wyobrażam i podziwiam osoby, które to robią. Moja przyjaciółka dwa miesiące karmiła małego z butli swoim i ręcznym jechała ![]() Domi a weź Ty tego Damiana natrząśnij porządnie i teściową przy okazji ![]() Co do Zawitkowskiego też mi się wydaje, że więcej zachodu z tymi jego technikami, ale pewnie jak bym spróbowała i już opanowała te kocie ruchy , to byłabym zadowolona. Dady zakupione, chusteczki też podobno były. A czytałam na fejsie o tych realowskich chusteczkach. Ale niespodzianka, że takie tanie i taki dobry skład. Muszę wypróbować koniecznie, ale na razie zużyję Pampersa sensitiv, które myślałam, że to jedne z lepszych i trochę ich mam Tyle udało mi się wykrzesać z mojej zmęczonej głowy ![]() Ale melduję, że już jest lepiej. Rano jak pisałam, że Fifiol w końcu padł i pośpimy, to oczywiście zaraz wstał. Już nie próbowałam nawet go usypiać, zmęczona, nieogarnięta i zupełnie wypluta wyszłam z nim na spacer. Był to mój pierwszy spacer bez Tż Było śmiesznie, bo najpierw sprowadziłam psa, przywiązałam go do wózka, który przed pracą zniósł mąż i poszłam wyszykować dziecko. Słyszę, że pies szczeka, więc lecę. Listonosz szedł.. Wracam szybko po Filipa i wychodzimy. Wyglądamy zabawnie, bo ludzie na nas patrzą Na szczęście blisko mamy taki lasek i tam spuszczam psa i już na spokojnie spacerujemy. Spacer, słońce, powietrze sprawiają, że humor mi się poprawia i znów jest fajnie. Chodziliśmy 2,5 godziny i pewnie jeszcze byśmy pospacerowali, ale paczkę musiałam sąsiadce odebrać. Po spacerze mały nie chciał już spać, ale był rozkoszny. Leżał na brzuszku spokojnie i mnie obserwował, na macie, na leżaczku, poczytaliśmy wierszyki, a o 14 pospaliśmy razem godzinkę. Po 16 wrócił mąż, zjedliśmy obiad, mały znów zasnął na brzuszku, duży go pilnuje, a mała mama się relaksuje Teraz pytania moje, które wielokrotnie już padały, ale może coś się pozmieniało, tak jak u mnie Jak wygląda Wasz rytm dnia? Ile Wasze dzieci śpią w ciągu dnia? Ile czasu trwa u Was kąpiel? Jak wygląda nocne usypianie? Choć na jedno z pytań odpowiedzcie ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Przypomniało mi się jeszcze, że miałam pisać o tym spaniu na boku. Mój na lewej stronie woli i faktycznie mniej się wtedy budzi, a przynajmniej tak mi się wydaje. Tylko ja sobie wkręcam, że ma już główkę odkształconą. Wasze dzieci nie mają jak tak lubią na jednej stronie? Ja cały czas przekręcam go na prawą stronę, a mąż się krzywi, żebym dała mu spokój
|
|
|
|
#1653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rytm dnia: rano wstaję przed TŻ, tak ok.6, odciągam pokarm, Mały się wtedy budzi powoli. TŻ idzie do pracy, przewijam, karmię Miłka, bawimy się na macie. Noszę go, ogólnie ma wtedy tak: połowa czasu do następnego karmienia to aktywność, połowa to sen. Jak śpi, ja szybko się ogarniam, jem śniadanie. Karmimy się znowu [ok.9-9.30]. Potem znowu jak poprzednio- zabawa i trochę snu. Kolejne karmienie o 12-12.30. Na spacer idziemy albo wteyd, albo po kolejnym karmieniu. Ewentualnie- jak dziś- otwieram szeroko okna w sypialni i Młody się weranduje 2 godzinki. Wtedy też śpi mocno. Po kolejnym karmieniu znowu zasypia, po czym się budzi i hejbanana... Potem robimy kąpiel [kąpiemy późno, ok. 20.45-21 zazwyczaj]. Kąpiel trwa krótko, bo jak tylko Miłosz poczuje, że woda robi się zimna, załącza syrenę i nie pomaga dolewanie ciepłej wody. Więc max 10 minut musimy się uwinąć. Potem karmienie i usypianie. To rola TŻ. Ja w tym czasie biorę kąpiel, zgarniamy przewijak do łóżka [Miłosz nadal ubóstwia przewijak i na nim śpi]. Kładziemy go na przewijak ulokowany obok mojej poduszki i śpimy 4.5-5h. W nocy pierwsze karmienie jest moje, kolejne TŻ, a potem od początku, bo już prawie 6 rano ![]() W sumie Miłosz w ciągu dnia przesypia 3-4h. Ale to dopiero odkąd odkryliśmy przyczynę spraw brzuszkowych. Wcześniej, bywało różnie. Mam chusteczki Dada cotton sensitive Już otworzyłam, a bambino dałam obok butów, TŻ sobie nimi będzie pastował
|
|
|
|
|
#1654 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie!!
Udało się odblokować chociaż aplikacje z telefonu ale z neta jako tako korzystać dalej nie moge. Czytam Was i czytam i już się zgubiłam z tymi stronami do nadrobienia.Nienawidze cytować z telefonu myślałam że więcej zapamiętam i Niestety nie widzę żadnych zdjęć i nie mogę otworzyć linka do sukienki rybki czy zaproszeń ![]() Standardowo domii twoja teściowa mnie powala swoim zachowaniem. No i nie potrafie sobie przypomnieć co miałam jeszcze napisać....:banghead: A teraz co u nas. Od paru dni Natalia zasypia koło 23 i śpi do rana.Rekord to do 7.30 SZOK! W dzień już śpi mniej. Dziś byłyśmy na szczepieniu malutka tak płakała że aż ja się popłakałam to nie na moje nerwy...teraz jest rozdrażniona popłakuje obserwuje czy nie ma gorączki w razie czego czopki są w pogotowiu.Mam pytanie. Od paru dni Natalia ma suchą skórę u głowy ale podobno to nie cuemieniucha,też tak któraś może miała? Ryyyybko!!!!!!!!!nie wiem czy w aplikacji można zmieniać kolor czcionki stąd te wykrzykniki dopisz proszę:Kyte:Natalia, 4370 ( 8 tyg), kp Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Babku. Rano wstajemy karmimy się szykujemy , koło 12,13 wychodzimy na spacerek.Różnie wracamy w zależności od pogody.Kąpiemy koło 20 ,20:30 malutka koło 21 zasypia na pół godzinki i budzi się jest aktywna do coś koło 23 ![]() Kurcze znowu nie pamiętam pytań naprawde mam dziury w mózgu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Kąpiel u nas szybka jakieś pare minut Natka szybko się niecierpliwi. Usypiam dahąc cyca a później lulanie, nie ma wyjścia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1655 |
|
Zadomowienie
|
Anulka przez pierwsze kilkanaście sekund jest panika i krzyki, potem próbuje zassać, ale się wkurza strasznie, znowu ryk i już próby uspokajania, które trwają czasem nawet 30minut
|
|
|
|
#1656 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa i jutro usg bioderek nas czeka.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda, że przez tą szpitalną przemoc teraz Mały ma tyle nerwów
|
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcja z Twego polecenia upolowałam te Dady cotton chociaż najpierw nie mogłam ich znaleźć
No i pieluchy też nabyte, teraz mały jest zabawiany przez Tatusia książeczką (ale jakie przy tym opowieści idą to |
|
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
U nas to zalezy z rytmem dnia od kupy.. ogolnie ostatnio chodzimy spac kolo 1-3 bo kupal nie chce wyjść i po masazach i ćwiczeniach i w koncu czopku wychodzi. Potem śpimy okolo 5-8 h. Mala budzi sie okolo 8/9 i wtedy dostaje 120ml i spi dalej. Budzi sie różnie,czasem po godzinie, a czasem po 3. Potem jest butla 90ml, zabawa w samolot, tańczenie, czytanie bajek lub wierszy,śpiewanie,zabawia nie misiem w bujaczku. Tak po godzinie znów sen i po 3h od karmienia kolejne karmienie. Ciężko u nas z rytmem dnia przez te kupy. .. kolo 21 jest kapiel, szybka w miarę bo cykorze ze zmarznie... potem butla, sen, no i roznie potem. Aha,kolo 13-14 jest spacer lub werandowanie...
A od jutra zaczynam wychodzic z psem, zobaczymy jak to bedzie bo mam nadzieje ze troszke będzie sie słuchać ![]() A ja mam takie zawieszone dni ostatnio, ze szok... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Ogolnie czytam Was na bieżąco ale jakos niemam nastroju pisac... Ktos pytal o bladosc maluszka podczas snu-Ulka jest blada jak jest b.zmeczona Ogolnie nie pamietam co komu mialam pisać; ( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1660 |
|
Zadomowienie
|
Nasturcja czyli Miłek też popołudniami szaleje
Dzięki za odpowiedź. Tak chce poczytać jak to teraz jest u innych, bo do niedawna myślałam, że takie małe dzieci, to jeszcze strasznie dużo śpią w dzień ![]() Kyte Tobie również dziękuję. Nasz też późno chodzi spać, ale właśnie próbuję to zmienić i już leżymy w sypialni i cycolimy niby do snu. A o kąpiel pytałam, bo nasz lubi sobie posiedzieć w wodzie, a wczoraj na próbce oilatum wyczytałam, że kąpiel powinna trwać od 3 do 5 min W sumie u nas trwa to jakieś 10/15 min, więc niedługo, ale to nadal trzy razy więcej niż tam napisane.My mieliśmy taką suchą główkę i myślałam, że to początek ciemieniuchy. Wyczesywałam to i myłam jakąś ziajką na ciemieniuchę. I zazdroszczę tylu godzin snu. Tylko raz mnie to szczęście spotkało ![]() Przypomniałaś mi też o usg bioderek. Pediatra sprawdziła i stwierdziła, że wszystko w porządku i nie potrzeba robić. Jest jeszcze ktoś, kto nie dostał skierowania? I tak poszłabym prywatnie, bo na nfz kolejki straszne, ale tak mnie ta lekarka odwodziła od tego pomysłu i już sama nie wiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez babku Czas edycji: 2014-01-09 o 20:46 |
|
|
|
#1661 |
|
Zadomowienie
|
Zapodam Wam dialog, jaki sie odbył między mną [Ja] a moim mężem [M]:
M: Przerąbane być murzynem w Polsce Ja: No... M: U mnie na uczelni połowa wykładowców to rasiści.. Ja: A w rossmanie nie widziałam ani jednego podkładu ciemnego... Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2014-01-09 o 20:42 |
|
|
|
#1662 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
też mnie to zawsze zastanawia w rossmannie jak jestem
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z psem i z wózkiem? Ja wzbudzałam spore zainteresowanie dzisiaj, więc Ty ze swoim przy wózku zrobiłabyś tu furorę. Jakaś kobiecina podeszła i pyta ile ma? To jej odpowiadam, że dwa miesiące, a ta do mnie, ale pies ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa ostatnio przed kapiela bylymasaze.. ![]() Wrocilam od neuro. Jestem zadowolona z wizyty i wszystko jest ok
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale dzisiaj dzień,ponarzekam trochę ![]() Spędzilismy dzisiaj 3,5 h w przychodni,myślałam że mnie szlag trafi Pełno ludzi,warunki takie że nawet małego nie miałam gdzie przewinąć-ostatecznie zrobiłam to wózku Po wejściu do gabinetu lekarz kazał czekać-nie chciał nas przyjać ale wytłumaczyłam mu-kazał cierpliwie czekać. Ostatecznie dostałam karteczkę żeby się zarejstrować po czym nawet dziecka nie oglądnął bo stwierdził że zrobi to po drugim usg ![]() Szczęście że skierowanie wypisał na usg kontrolne.Także nic się nie dowiedziałam czy jest lepiej. ![]() Potem kwalifikacja do szczepienia i znowu czekanie bo coś się przedłużyło. Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o to łuszczenie na brwiach i teraz nie wiem nawet czym smarować.Spróbuję oliwką bo krem nawilżający z Ziajki nie pomaga. Dobrze że fajna pielegniarka była to pogadałyśmy,pokazała mi min jak można masować bioderka. No i 250 zł ubyło ![]() Mały waży 5030, a obwód główki 40,5 cm Trochę Was podczytywałam ale bateria mi padła ![]() Dla spóźnialskich
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2014-02-05 o 00:12 |
|
|
|
#1667 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się ja Matka-Marnotrawna!
![]() Nie wyrabiam z 2 dzieci,domem,sprzataniem, gotowaniem...itd. Nie ogarniam tematu,dlatego mam nadzieję,że będzie mi wybaczone ![]() Cytat:
Mój jest śpiochem na maksa,więc potrafi spać po 2h,czasem 1h,czasem kilkunastominutowe drzemki,ale ogólnie ma takich spanek kilka w ciągu dnia.Dla porównania córka spała bardzo mało,jak zasnęła to miałam jakieś 30minut i nie wiedziałam co wtedy robić-sprzątać,gotowac czy siąść z książką i dychnąć Filip mnie pod tym względem rozpieszcza.Kapiel trwa ok.5 minut. Po kapieli i całej pielęgnacji,karmimy się i zazwyczaj podnoszę go do odbicia i trochę ponoszę jak marudzi,a jak nie to przytulam i tak sobie zasypiamy.Po jakimś czasie odkładam do kołyski. Jak twój Filipek po szczepieniu?Ja swojego zaszczepiłam dopiero we wtorek w tym tygodniu,ale ok.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Bylismy dzisiaj w Biedrze,zakupiliśmy Dady 3-o dziwo były dostępne
![]() Dziekujemy za kciuki Lusesita My też dalej we trójeczkę śpimy ![]() Ktosiula Jak sie objawia to wzmożone napięcie? Rybko Wiesz że w nosidle ergonomicznym nosi się tylko przodem do mamy zarówno dziecko młodsze jak i starsze. Tylko w tych "zwykłych" mozna przodem do świata Dzidzia Fajnie że z przedszkolem sie udało.Alisa pewnie przeszcześliwa że do dzieci uderzy ![]() Lilith,Ania cz,ołowek za wagę i Kubusiek fajowyKociakNapisz wrażenia po pieluchowaniu anulka W ogólnej przychodni nie ma przewijaka ani nawet czegokolwiek co go przypomina ![]() Dizi Czemu w marcu nie chrzczą za wagę-wowMuszę w końcu zajac sie tematem chrzcin ![]() Tak czytam i zastanawiam sie co można zrobić podczas godzinnej sesji ![]() U nas trwała około 5 godzin łacznie z karmieniem, usypianiem,przebieraniem, odpowiednim ułożeniem ciałka,przenoszeniem itd. Żeby zrobic fajne ujęcia fotografka musiała się nagimnstykować ,a my wykazać cierpliwością.Z tym że u nas sesyjka na śpiocha więc i pewnie dlatego tak długo
|
|
|
|
#1670 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Byłam dziś u lekarza po wyniki badań i wszystko jest ok, infekcja poszła precz ![]() nakłamałam ze boli mnie kręgosłup i mam skierowanie na 10 masażów, jutro idę się zapisać zobaczymy kiedy dostanę termin.Byłam na zakupach, kupiłąm sobie bieliznę legginsy, rajtki, myślałam że będą pod spodnie jak zima przyjdzie ale są za fajne i jutro idę kupić kolejne bo 4 zł kosztują majatek.Ostatnie sztuki.Jutro do Krakowa, a tak mi się nie chce ale trzeba zacząć żyć Liwka grzeczna dziś, nie chciała wprawdzie spać na spacerze ale grzecznie lezała i chyba w końcu nasze wspaniałe dziurawe drogi ją uśpiły. Jutro kolejny dzień spędzi tatusiem.
|
|
#1671 |
|
Wtajemniczenie
|
nemosek super zdjęcia
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy dzien to jakas MASAKRA.
wlasnie mija 13 godz. bez snu malej. nawet ze spaceru zawrocilismy bo taki placz byl, az z,wozka wyciagalam. ktos nam,dziecko zauroczyl ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
nemosku- pewnie chodzi Ci o to ze napisalam, ze nosilamKacpra przodem do swiata i zastanawiam sie nad nosidłem? ale ergonomiczne drogie? hehe, no wiec. nosilam przodem bo mi wygodnie, on wszystko widzi i moge nosic jedna reka. bez nosidla jakby mial byc przodem do mnie to ciezko bo jedna reka nie dam rady bo maly sie odchyla i jednak mam stracha mimo ze nie musze glowki podtrzymywac. wiem ze te ergonomiczne tylko przodem do matki, ale tak moge Go nosic w nosidle
Dziewczyny ja WAS przepraszam ze tak nie odpisuje na wszystkie posty
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-01-09 o 22:03 |
|
|
|
#1674 |
|
Wtajemniczenie
|
ania_cz79,dizi mój Filip jest też tych dużych.Waży prawie 7kg w 1o tygodniu życia
|
|
|
|
#1675 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybka super, że z Kacperkiem wszystko dobrze
Nemosek fajnie, że te zdjęcia znów dałas, no nie mogę się napatrzeć na to w rękach taty ![]() ![]() Lusesita do wyboru masz przecieranie dziecka majtami, lizanie czoła albo zakopywanie kukły
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2014-01-09 o 22:14 |
|
|
|
#1676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1677 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
jak zwał tak zwał
![]() Cytat:
![]() i jak zareagowała na to? Cytat:
2. to zależy, wczoraj miała senny dzień to spała, ja wiem... z 6 godzin przez cały dzień, czasem pośpi z 1,5 godz na dzień albo i nie 3. ok.10 min 4. kąpanie, butla, odbicie, wkładamy do wózka dajemy smoczek i na tym się kończy ewentualnie wkłądanie w między czasie smoczka :PCytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę!byłam w Biedrze i u mnie w ogóle tej promocji nie było albo wszytsko wykupili już ale kupiłam 2 paczki po 29,99![]() w drugim sklepie spotkaliśmy taką tandetną laskę że o masakra białe włosy [farbowane], brwi miała tak wyskubane że ich prawie wcale nie miała to dobrze namalowane kredką, permanentny makijaż ust, kusa kiecka i złote kozaki z cekinami ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
o matko jaki klocek!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||
|
|
|
#1678 |
|
Wtajemniczenie
|
nasturcja ale jak można mówić o nadwadze u dziecka które karmione jest tylko piersią???Pediatra każe się nie martwić,widocznie mam dobry pokarm.Nie da się teraz tego nijak kontrolować,bo niby jak?Nie podawac piersi jak się dziecko drze z głodu?Albo przejść na mm,które jest bardziej kaloryczne?Albo podawać wodę,której dziecko nie będzie pewnie chciało pić.To dosładzać wodę glukozą,zeby wypiło?To po co?Lepiej podac cycusia.
Do 3 miesiąca dziecko najintensywniej przybiera.Zaczniemy się martwić jak nadal będzie tak rósł.Na szczęście jest bardzo długi i rośnie równomiernie.Ja mam 179cm wzrostu i tez byłam małym pulpetem A potem to tylko skóra i kości ze mnie zostały.Pytałam czy może jakieś badania zrobić,to powiedziała,zę narzie nie ma sensu dziecka kłuć.
|
|
|
|
#1679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A skład rzeczywićcie mają extra i wychodzą taniutko.Tylko mi nie po drodze do Reala ![]() Rytm dnia: Wstajemy około 7-8,cycolimy i bawimy sie do około 11,potem karmienie i usypiamy i wtedy albo na spacer albo na balkon.Około 15 pobudka i karmionko,później aktywność, a czasem(obecnie juz rzadko) spanie dłuższe.Raczej taka drzemka.Po 19 kapiel,karmienie przytulanie,czasem bujanko i usypiamy około 21.Odkładam do koszyka.Przebieram około 24 i wtedy karmię i spanko do 4-5 nad ranem.Ale oczywiście są odstępstwa od reguły np częstsze karmienie piersia ![]() Spanie w ciągu dnia:Zdarzyło się 2,5 h(najkrócej),generalnie około 4 h (łącznie ze spacerem) Kąpiel:Około 10 minut. Cytat:
![]() za wagę NatalciCytat:
Jednak specjalista to specjalista Cytat:
Mały sadzi takie baczury że aż sie zrywa-sam siebie sie boi |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.

Było śmiesznie, bo najpierw sprowadziłam psa, przywiązałam go do wózka, który przed pracą zniósł mąż i poszłam wyszykować dziecko. Słyszę, że pies szczeka, więc lecę. Listonosz szedł..

No i pieluchy też nabyte, teraz mały jest zabawiany przez Tatusia książeczką (ale jakie przy tym opowieści idą to
W sumie u nas trwa to jakieś 10/15 min, więc niedługo, ale to nadal trzy razy więcej niż tam napisane.

o matko jaki klocek!