Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 18:00   #4621
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Nie, nie, glutenu nie tykam na razie. Podaję kleik ryżowy i kaszkę ryżową na moim mleku, co jest największym błędem świata. Mleko matki rozrzedza te produkty i jemy je dość szybko, bo potem stają się słodką wodą :/ Więc dlatego się obawiałam, że to to. No wprawdzie Artek jakichś mega ilości nie je, na 40-50 ml mleka zwykle, ale zawsze to nowość... Ale może masz rację, może dojrzewa coś znowu w układzie nerwowym. Artek nie wstaje na jedzenie, on się budzi co pół godziny (może gdyby był na cycku, to bym przystawiała), a jak go kładę tak definitywnie spać, bo sama idę, to wszystko go parzy, łóżeczko, moje łóżko, ja...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:07   #4622
rena5
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Wrzucam na chwilke:

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
dziewczyny, ale Wy macie ten zestaw już przy staraniu? Bo mi gin powiedział, że po zaciążeniu dopiero
po pozytywnym teście kochana - tylko aspirynę teraz biorę cały czas (z wył. @)

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
renka kochana nie muruj pamietam ze @ masz dopiero na sobotę a nawet jak nie teraz to w następnym
co miesiąc tak sobie powtarzam...

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
renka- dlaczego tak wcześnie testujesz przed @ ? Masz wdrożyć leki, wrazie dodatniego testu?
dokładnie tak - leki jak tylko zobaczę II a poza tym znów sobie coś wmówiłam...

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Najbliższą owulację lepiej odczekać (bo będzie z lewej strony), dopiero przy następnej. Tylko nie wiem jak to naprawdę jest z tą owulacją, czy jeździć do niej co miesiąc sprawdzać z której strony będzie, czy postawić na zasadę "raz z lewej, raz z prawej". Mówiła, że nie zawsze tak może być.
mój dr mówił, że nie ma reguły - może być różnie...

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Alonka
aaa wiedziałam ale nie skojarzyłam

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:23   #4623
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Waderka to właśnie nie jest tak że raz z prawego a raz z lewego idzie owu....ja np miałam z 3-4 a nawet i więce cykli gdzie szło cały czas z jednego jajnika....
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość

mój dr mówił, że nie ma reguły - może być różnie...
No właśnie... dlaczego to musi być takie skomplikowane nie prościej by było na przemian, dlaczego natura właśnie tak tego nie zrobiła

Ale macie rację, zapiszę się do tutejszego gina i zobaczymy. A wiecie może w jakich dniach cyklu można już poznać, który jajnik wyrzuci komórkę jajową?
Agatko Ty chodziłaś na takie wizyty?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44520455]My z Artkiem często chodzimy na grób, palimy znicze i modlimy się za Dawidka, a on podarował Artusiowi te kilkanaście ciuszków.
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
TZ powiedział, że Kamilek był prawie taki sam z buzki.
Dziewczyny jak piszecie takie rzeczy to ja zaraz ryczę

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:26   #4624
agatkaa1
Zakorzenienie

Wadera a masz regularne cykle? wiesz kiedy masz owu? no to tak przed owu musisz miec monit....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:40   #4625
anitaxas
Zadomowienie

Kubku, Perse, Hosenko pięknie piszecie o starszym rodzeństwie Waszych dzieciaczków Cudowne z Was kobiety!!!

Cytat:
tylko aspirynę teraz biorę cały czas (z wył. @)
Rena a co bierzesz dokładnie? Acard czy jakiś inny? Tak pytam bo do długofalowego stosowania acard jest chyba najbezpieczniejszy. Przede wszystkim nie podrażnia żołądka.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

No i dziękuję za rady odnośnie komody i poduszki Jutro zamawiam

A ten przewijak o którym piszecie to taki specjalny czy np. nakładka na łóżeczko?
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:43   #4626
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Wadera a masz regularne cykle? wiesz kiedy masz owu? no to tak przed owu musisz miec monit....
Mam regularne co 26 dni. Owu tak 13-14 dzień. Czyli np. 10 dnia już coś będzie widać?

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
Stary 2014-01-09, 18:47   #4627
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Rena a co bierzesz dokładnie? Acard czy jakiś inny? Tak pytam bo do długofalowego stosowania acard jest chyba najbezpieczniejszy. Przede wszystkim nie podrażnia żołądka.
biorę aspirynę cardio, metformax no i kwas foliowy

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Mam regularne co 26 dni. Owu tak 13-14 dzień. Czyli np. 10 dnia już coś będzie widać?
powinno być - wtedy powinno być widać pęcherzyk wiodący...ale czemu Ty masz tego pilnować, bo nie rozumiem

Stary 2014-01-09, 18:53   #4628
Konto usunięte

Nakładka na łóżeczko, nie mam absolutnie pomysłu, jak można sobie radzić bez niego...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:55   #4629
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
powinno być - wtedy powinno być widać pęcherzyk wiodący...ale czemu Ty masz tego pilnować, bo nie rozumiem
Tak dla pewności, żeby nie zajść kiedy będzie owulacja z lewej strony (tej operowanej)

Stary 2014-01-09, 19:00   #4630
anitaxas
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44522330]
Nakładka na łóżeczko, nie mam absolutnie pomysłu, jak można sobie radzić bez niego...
[/QUOTE]
Ok, czyli tak jak myślałam. Nakładka do kupienia konieczna
Prócz tego w spadku mam otrzymać takie cuś: http://img16.tablica.pl/images_tabli...evi-gdynia.jpg więc w sypialni na łóżeczku będzie nakładka a w łazience to coś
Stary 2014-01-09, 19:03   #4631
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja się cały czas staram jak widać z marnym skutkiem. No ale przy naszej częstotliwości przytulanek nie ma co na cud liczyć, choć nadziei nie tracę i obok starań adopcyjnych, "robimy co możemy"
na jakim etapie starań adopcyjnych jesteście ?
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
tak mi się zdawało, że Tosia z T. miesięcznice obchodziła. ale jak owca poszłam za Tobą
dobrych życzeń nigdy za wiele!
Tosiu jeszcze raz STO LAT!
Cytat:
Wczoraj już nie zaglądałam, bo eskapada do stolicy całkowicie mnie wyczerpała. Na początku odbiór wyników w szpitalu. Myślałam, że po prostu dostanę je do ręki i tyle. A tu trzeba umawiać się na wizytę uprosiłam panią z recepcji, a ta samego ordynatora, żeby jednak przyjął mnie od razu. No i wyniki nic nie stwierdziły. Sam doktor bardzo miły i długo ze mną rozmawiał, dużo rzeczy powiedział.
A potem wizyta u pani dr, rzeczywiście pacjentki miały rację, przemiła i bardzo ciepła kobieta nie spieszyła się, wszystko dokładnie nam wyjaśniła, siedzieliśmy u niej prawie godzinę. Dała mi skierowanie do hematologa, zleciła powtórzyć badania na zespół antyf, przepisała leki, postawiła na acard+clexane+encorton, no i już można się starać
Ustaliliśmy, że dla pewności jajeczkowanie z lewego jajnika będziemy omijać.
Zaraz muszę znaleźć tego hematologa, ciekawe jak długo trzeba czekać...
dobrze, że dostałaś skierowanie. jest początek roku to może nie będzie tak źle.
Cytat:
Dziewczyny postanowiłam powoli zacząć zakupy no i na początek padło na komodę na ciuszki. Póki co znalazłam dwie które biorę pod uwagę:
  1. same szuflady: http://allegro.pl/duza-komoda-140-cm...849882226.html
  2. szafki+szuflady: http://allegro.pl/komoda-szafka-ola-...796263117.html
Poradźcie co bardziej praktyczne na ciuszki dla maluszka szuflady czy lepiej połączenie szafki z szufladami? bo ja jakoś bardziej skłaniam się do drugiej opcji.

A i czy miała któraś z Was poduszkę rogala? albo fasolkę? pomocne to czy nie bardzo?
co do wyglądu komod, obie fajne, kwestai tego jak wpasują się w pozostałe meble i do łóżeczka.
u ans też ten temat akurat na świeczniku bo akurat dzisiaj tż wybrał się do sklepu melbowego sprawdzić czy produkują meble z naszej serii. okazało się, że nie, ale całe szczęście jeszcze jest szanasa znalezienia czegoś w magazynach. właśnie jestem w trakcie przeglądania katalogów i jutro tż pojedzie zamawiać. ogólnie mamy ta serię http://www.brw.com.pl/katalog-produktow/?k=7,elippe . dokupujemy taką szafkę http://meblecaro.pl/sklep/elippe/sza...eld195-klskls/ na rzeczy tż, bo szafa z jego rzeczami jest duża i zajmuje miejsce łóżeczka. i szukam zbliżonej do serii komody, bo już z tej serii nie ma w magazynach
co do rogali itp. to ja mam zamiar uszyć sobie rogal do karmienia duży i używać go póki co do spania. u wielu moich koleżanek się sprawdził. specjalnie wybrała się do pasmanterii po kulki silikonowe, żeby go wypchać a jak weszłam do środka to zapomniałam po co przyszłam. dopiero teraz gdy napisałaś wybiorę się za tydzień, bo dziś filku też nie było
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Wrzucam na chwilke:

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Zauważyłam tylko wpis Agatki, o liście. Pisałam już wiele razy, że o wszelkie zmiany proszę o kontakt bezpośredni. To samo jest napisane pod listą. Jeśli akurat jestem na bieżąco i są to małe zmiany to zmieniam. Ale wiadomo jak to jest. Jeśli dostanę info co zmienić to staram się to robić na bieżąco. Więc, PROSZĘ O INFO ZE ZMIANAMI!
ja na swoje usparwiedliwienie napiszę, że z tego po pamiętam we wrześniu pisałam do Ciebie z prośbą o przeniesienie do staraczek ale nadal jestem w kibicujacych. ale żeby nie było, to nie pretensja tylko obrona własna normalna sprawa, że mogłaś pominąć lub zapomnieć. zaraz napiszę wiadomość z prośbą o przeniesienie do zafasolkowanych

byłam dziś w ciucholandzie za 6 zł kupiłam, tego typu misia http://galeriabukowski.pl/maskotki-b...y-rug/p,306225 , materiał na pościel i biały kocyk.

Edytowane przez BERBIE
Czas edycji: 2014-01-09 o 19:09
BERBIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:04   #4632
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
tak już powinno być widać pęcherzyk dominujący i największy i gdzie.....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-09, 19:08   #4633
Konto usunięte

Cytat:
Ok, czyli tak jak myślałam. Nakładka do kupienia konieczna
Prócz tego w spadku mam otrzymać takie cuś: http://img16.tablica.pl/images_tabli...evi-gdynia.jpg więc w sypialni na łóżeczku będzie nakładka a w łazience to coś
Chciałam takie coś kupić, ostatecznie mamy duży stół rozkładany do kąpania (a na nim wanienka).
Jutro porobię Wam zdjęcia pokoiku i rzeczy, które są dla mnie użyteczne, może Wam się coś przyda
Stary 2014-01-09, 19:11   #4634
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie... dlaczego to musi być takie skomplikowane nie prościej by było na przemian, dlaczego natura właśnie tak tego nie zrobiła

Ale macie rację, zapiszę się do tutejszego gina i zobaczymy. A wiecie może w jakich dniach cyklu można już poznać, który jajnik wyrzuci komórkę jajową?
Agatko Ty chodziłaś na takie wizyty?
Wadera pewno nie zauważyłaś, ale stronę wcześniej napisałam Ci że chodziłam na takie wizyty; u mnie w 12 było już wszystko widać, bo owu mam w 14-15
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:12   #4635
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
dobrze, że dostałaś skierowanie. jest początek roku to może nie będzie tak źle.
Tragicznie nie jest. Jedna poradnia ma termin już za miesiąc, ale trzeba być osobiście, żeby się zarejestrować. Beznadzieja
A może w Warszawie udałoby się jeszcze szybciej? W sumie do Białego i do Wawy mam tą samą drogę. Któraś pytała - ok. 2 godzinki

Stary 2014-01-09, 19:13   #4636
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Tymek dzisiaj jest w bodziaku, ktory kupiłam dla Zuzi.
Wydawało mi sie, ze bedzie mi cieżko na to patrzeć,ale nie... Jakos nawet mi hmm miło. Cieszę sie, ze mu to ubrałam.

Cytat:
no to może zapodaj sobie leki już...na wywołanie...

Kuruj się Kochana, ja polecam MODAFEN lub TERAFLU zatoki do picia mega mi to zawsze pomaga
Z lekami kilka dni jeszcze poczekam, bo gin kazała mi najpierw zacząć brać siofor a po 10dniach włączyć duphaston - a ja właśnie wróciłam od lekarza i mam ostre zapalenie zatok i dostałam antybiotyk - pani doktor powiedziała, żebym z metforminą się wstrzymała kilka dni bo może organizm przy infekcji ją źle znieść od strony przewodu pokarmowego.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:13   #4637
anitaxas
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44522665]

Jutro porobię Wam zdjęcia pokoiku i rzeczy, które są dla mnie użyteczne, może Wam się coś przyda
[/QUOTE]
Perse będziemy Ci bardzo wdzięczne za taką pomoc
Stary 2014-01-09, 19:19   #4638
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Wadera pewno nie zauważyłaś, ale stronę wcześniej napisałam Ci że chodziłam na takie wizyty; u mnie w 12 było już wszystko widać, bo owu mam w 14-15
Przepraszam, jakoś to przeoczyłam
A czy lekarz daje wtedy jakiś pisemny opis usg? Czy tylko mówi, gdzie będzie owu?

Stary 2014-01-09, 19:26   #4639
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
A czy lekarz daje wtedy jakiś pisemny opis usg? Czy tylko mówi, gdzie będzie owu?
tylko mówi ....nigdy nie dostałam z monitu zdjęcia ani nawet gin sobie nie drukuje tylko wpisuje w kartę....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 19:29   #4640
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
dostałam pisemny opis usg, ale tylko dotyczący jajników i zatoki douglasa, opisał wymiary jajników i pęcherzyk jak duży i w którym jajniku i ustną informację, że gdzieś za 2-3 dni będzie owu;

w Krk to kosztuje 50 pln

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
tylko mówi ....nigdy nie dostałam z monitu zdjęcia ani nawet gin sobie nie drukuje tylko wpisuje w kartę....
Agatko u Ludwina dają wydruk jakbyś kiedyś potrzebowała
Stary 2014-01-09, 19:33   #4641
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Agatko u Ludwina dają wydruk jakbyś kiedyś potrzebowała
mnie to nie potrzebne, bo co mi z tego wolę z pęcherzyka ciążowego

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-09, 19:35   #4642
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
dostałam pisemny opis usg, ale tylko dotyczący jajników i zatoki douglasa, opisał wymiary jajników i pęcherzyk jak duży i w którym jajniku i ustną informację, że gdzieś za 2-3 dni będzie owu;

w Krk to kosztuje 50 pln
Właśnie o coś takiego mi chodzi moja nowa ginka dała mi właśnie taki opis.

Jak rozumiem 50zł podczas wizyty na nfz?...

Stary 2014-01-09, 19:35   #4643
agatkaa1
Zakorzenienie

a co do mebelków, komód itd to mnie ostatnio wpadła w oko szafa w ikeii biała fajna, podobała mi się

i ta kolekcja mi się podoba
http://www.brw.com.pl/katalog-produk...oj-mlodziezowy

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2014-01-09 o 19:37
Stary 2014-01-09, 19:39   #4644
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
a co do mebelków, komód itd to mnie ostatnio wpadła w oko szafa w ikeii biała fajna, podobała mi się
i ta kolekcja mi się podoba
http://www.brw.com.pl/katalog-produk...oj-mlodziezowy
białe są fajne, i ta seria co wstwiłaś też. ale np. u mnie będzie wyglądało to bez sensu, bo wszystkie inne meble mam w innym stylu.
Stary 2014-01-09, 19:41   #4645
201704210903
Konto usunięte

Cytat:

prywatnie - a na NFZ się płaci za USG?

a już rozumiem pytanie... prywatna wizyta na samo USG za 50

Edytowane przez 201704210903
Czas edycji: 2014-01-09 o 19:42
Stary 2014-01-09, 19:49   #4646
rena5
Zakorzenienie

kurcze obrączka mi spada nie wiem co zrobić - zwężać czy nie już tak jest od dłuższego czasu, ale teraz kiedy myję ręce czy coś to nawet nie wiem kiedy zlatuje z drugiej strony jak znów przytyję czy zajdę w ciążę, to będzie za mała chyba, że będę ją nosić na fakecie ale jakoś chyba nie przyzwyczaję się i jakoś dziwnie to wygląda

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:

kochana bo to nie umawiasz się na usg czy wizytę tylko na monitorowanie cyklu - u nas też kosztuje to 50zł (prywatnie) a usg czy wizyta to drożej...nie wiem czy na NFZ to w ogóle robią szczerze - to wątpię...

Stary 2014-01-09, 19:52   #4647
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
białe są fajne, i ta seria co wstwiłaś też. ale np. u mnie będzie wyglądało to bez sensu, bo wszystkie inne meble mam w innym stylu.
no tak ale to ja raczej mówię jak dziecko ma mieć np swój pokój

o taka mi się podobała
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90111391/
i jak na szafę to cena ok

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
kochana bo to nie umawiasz się na usg czy wizytę tylko na monitorowanie cyklu - u nas też kosztuje to 50zł (prywatnie) a usg czy wizyta to drożej...nie wiem czy na NFZ to w ogóle robią szczerze - to wątpię...
u mnie na nfz nie robią...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 19:53   #4648
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dziewczyny postanowiłam powoli zacząć zakupy no i na początek padło na komodę na ciuszki. Póki co znalazłam dwie które biorę pod uwagę:
  1. same szuflady: http://allegro.pl/duza-komoda-140-cm...849882226.html
  2. szafki+szuflady: http://allegro.pl/komoda-szafka-ola-...796263117.html
Poradźcie co bardziej praktyczne na ciuszki dla maluszka szuflady czy lepiej połączenie szafki z szufladami? bo ja jakoś bardziej skłaniam się do drugiej opcji.

A i czy miała któraś z Was poduszkę rogala? albo fasolkę? pomocne to czy nie bardzo?
szafka z szufladami. my nie mamy komody, bo i J. nie ma pokoju swojego, jego rzeczy są w naszej szafie, mam dla niego 2 półki na ubrania: bodziaki, bluzki, spodnie, bluzy, kurtki i szufladę na drobiazgi (skarpety, rajstopy, czapki, szaliki, rękawiczki, śliniaki..).

ja mam rogala, wg mnie bardzo pomocny. bardzo długo spałam używając tej poduszki, karmić było mi wygodniej bez, ale potem robiła za oparcie pleców w łóżeczku, barykadę jak J. śpi ze mną w łóżku, opierałam go o poduchę jak spał przy cycu, a ja razem z nim, teraz kładę mu za plecami, generalnie cały czas w jakiś sposób używamy.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:53   #4649
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
no tak ale to ja raczej mówię jak dziecko ma mieć np swój pokój

o taka mi się podobała
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90111391/
i jak na szafę to cena ok
pięna szafa.

urzadząjąc pokój dziecięcy można już kupować meble tylko pod dziecko. kiedyś tak myślałam, że jak bedzie maluch to kupię taką komode, która później trafi do pokoju dziecięcego. ale teraz znając swoją zmienność jestem tego pewna, że póki zrobimy pokój dla dziecka (czyli co najmniej za 3 lata) na pewno będę miała inny pomysł na umeblowanie i zakupiona wcześniej komoda nie bedzie pasować do niczego.
Stary 2014-01-09, 19:58   #4650
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
pięna szafa.

urzadząjąc pokój dziecięcy można już kupować meble tylko pod dziecko. kiedyś tak myślałam, że jak bedzie maluch to kupię taką komode, która później trafi do pokoju dziecięcego. ale teraz znając swoją zmienność jestem tego pewna, że póki zrobimy pokój dla dziecka (czyli co najmniej za 3 lata) na pewno będę miała inny pomysł na umeblowanie i zakupiona wcześniej komoda nie bedzie pasować do niczego.
to fakt poza tym moda się zmienia, a moim zdaniem takie mebelki tylko na chwilę to bezsensowy wydatek...wolałabym zakupić takie aby dłużej posłużyły...i tak np dla dziewczynki taką szafę (z ikeii) bym zakupiła ale jakoś dla chłopca nie widzę jak dorasa z taką szafą w pokoju....:brzyd al:

ale mnie jeszcze daleko do takie myślenia, urządzania....pewnie i tak mi się pozmienia wizja za jakiś czas jak przyjdzie na to odpowiednia pora...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości