Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 19:55   #2011
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Ja będę zamawiać buty z Akces2 (buty do tańca), kupowała tam któraś z Was? Jakie macie zdanie?
buty tworzy się praktycznie samemu, do wyboru materiał, obcas, wysokość, zapięcie, kolor itd.
Najbardziej podobają mi się te modele, co w załączniku i kolor srebrny chyba wezmę, choć chabrowy też kusi... sama nie wiem
Jak się trochę wstrzymasz to pokażę swoje jak dojdą Bo zamówiłam model Tina, kolor srebrna rosa, 6cm. szpilka, klasyczne zapięcie. W załączniku zdjęcie próbki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0056.jpg (24,2 KB, 29 załadowań)
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:58   #2012
ewelina258852
Przyczajenie

Witam!
Już kiedyś pisałam ale przeprowadzka zabrała mi internet i od niedawna wróciłam. wróciły też kombinacje i pomysły nt ślubu i wesela.
W skrócie:
Znamy się dłuuugo. Zaręczyliśmy 14.10.2012, ślub zaplanowany na 27.IX. 2014. Mamy już :salę , zespół, dj na poprawiny, foto, firmę dekoracyjną , jutro podpisuje umowę z kamerzystą, trzymamy się tonacji fioletu, oczywiście gipsówka króluje dla mnie jest baardzo romantiko :P

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
Jak romantycznie...http://aifowy.blogspot.com/2012/05/p...ae-i-duze.html i to bez całej ''szopki''-też bym tak chciała,ale moje kochanie i nasze rodziny chyba by nie były zadowolone...a co tam kocham go to się ''poświęce''
Pierwsze myśli wiązały się właśnie z takim ślubem ale TŻ stwierdził,że skoro my bawimy się każdego roku na 4-5 weselach nie ładnie byłoby nie zrobić swojego- jego logika.

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
cudoooownie!

z mamą ogladałyśmy zapro, chyba zdecyduję się na te:
http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...812930401.html
model albo serce 5, albo te trzy różowe serduszka na dole i u góry nie wpasowuje się w kolor przewodni zieleń, ale szczerze to zaczyna mi to zwisać..
Też myśleliśmy o podobnych i będziemy szukamy czegoś z fioletem.
Bez urazy ale mamy 4 śluby przed naszym i każde zaproszenie jest z kokardą z boku na środku u góry. Ok są ładne.

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

widziałyście jaka "atrakcja" na końcu http://www.youtube.com/watch?v=hDwvwTGNjQI ?
Ciekawe czy już do końca przyjęcia była w tym stroju czy się znowu owinęła. Nie nie nie.

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Odebrałam obraczki są solidne, grubsze niz zwykle, bo mielismy wlasne zloto jakos zdjec niestety nie powala, bo nie potrafie robic lewa reka a telefon nie oddaje wszsytkiego :P
Chcialam rozmiar 11 ale Pani mi powiedziala, ze z racji ze obraczka jest grubsza to powinnam miec 12 i fakt ma racje, trzyma sie idealnie i nie spada, szerokosc to 4mm wiec jak dla mnie idealne
Obrączki jak moje wymarzone.Super.
ewelina258852 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:05   #2013
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
Jak romantycznie...http://aifowy.blogspot.com/2012/05/p...ae-i-duze.html i to bez całej ''szopki''-też bym tak chciała,ale moje kochanie i nasze rodziny chyba by nie były zadowolone...a co tam kocham go to się ''poświęce''
a mi sie troche nie podoba takie rozwiązanie. jesli zdecydowałabym sie na slub tylko we dwoje to raczej w jakims pieknym parku/lesie a nie w zwykłym urzedzie stanu cywilnego, tak troche dziwnie z opisu na blogu wynika, ze po ślubie poszli na lody i herbatę? to jednak nie moja bajka to troche tak jakby załatwić sprawę w urzędzie i potem wrocic do rytmu dnia codziennego. Ale nie musicie sie ze mną zgadzać

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Echh chyba nigdy nie zamówie zaproszęń . Dostałam dzisiaj jeszcze próbki z Amelia weeding , których nie było w zestawie od ane3ki i na stronie wyglądają cudnie- niemalże jak z projekt ślub
http://www.amelia-wedding.pl/monogram
a na żywo.. zacznijmy od tego , że wysłali mi w ohydnym zielonym kolorze , który w niczym nie przypomina tego który na stronie jest a dwa strasznie ten papier łatwo sie wygina i ogólnie nie powalają . I teraz to już żywcem nie wiem jakie zaproszenia chce
mnie tez próbki z amelii załamały nastawiałam sie na podobne, a jakość tego czegoś jest tragiczna ale jednoczesnie zakochaliśmy sie w innych u nich, ktore na stronie nie robiły wrażenia. Dlatego przenigdy nie zamówiłabym zaproszeń bez próbek, bo jednak bardzo weryfikują one rzeczywistość
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ale to nie jest widzi mi sie tylko zasada kultury kobieta kim kolwiek by nie byla dla ciebie jest kobieta ;p
ja bym taka osobe ktora napisalaby mnie na 2 miejscu uznala, wybacz za wyrazenie ale chama i prostaka ;p

Sent from my GT-I9070 using Wizaz Forum mobile app
dokładnie mam takie samo zdanie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość

Co do zaproszen:
My ponizej 18 lat wpisujemy z rodzicami, na jednym zapro. Ewentualnie zamiast pisac "z dziecmi", wypisujemy imiennie np "z corka Justyna".
Kurcze troche nie rozumiem tej magicznej granicy 18 lat. Naprawde az tyle ta data urodzin zmieniła w twoim życiu? czy 17 latka mniej jest ważna niż 18 latka? Ja dostałam kiedyś zaproszenie z rodzicami w wieku 17 lat, a byłam z kimś wtedy dość długo i raz, ze było mi przykro że potraktowano mnie jak dziecko i zaproszono jako dodatek do rodziców, dwa posadzono przy stole z dziećmi gdzie ja byłam najstarsza, a moje kuzynki 18 letnie siedziały z chlopakami przy stole dorosłych, a trzy no byłam tam sama. Także radze to przemyśleć nie gniewaj sie na mnie za tę uwagę, no ale przeżyłam to na własnej skórze
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Małe wesele czy przyjęcie nie musi być "nudne". Byłam w wakacje na weselu gdzie było ok 40 osób i było to jedno z najlepszych wesel na jakich byłam
Radziłabym w miarę szybko określić się w którą stronę chcecie iść bo czasu coraz mniej
zgadzam sie na przykłąd można wprowadzić toasty - poprosić najwazniejsze osoby o przygotowanie krótkich przemówień, na pewno rozbawi to towarzystwo i nada przyjeciu dynamiki
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Przepraszam, jestem padnięta po rozdawaniu zaproszeń, nie ogarniam... więc nie nadrobię, choćbym bardzo chciała...

Wstawiam tylko kolczyki, które mam od października, ale dopiero udało mi się zrobić zdjęcie na sobie no i obrączki...
piekne kolczyki i obrączki, ale lecicie z tymi zaproszeniami
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
pokaż bransoletkę
jutro wrzucę
Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

Też jutro pędzę, opaska ślubna spędza mi sen z powiek. A były białe/ivory/ecru?
wszystkie są w odcieniu ecru
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:08   #2014
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Jak się trochę wstrzymasz to pokażę swoje jak dojdą Bo zamówiłam model Tina, kolor srebrna rosa, 6cm. szpilka, klasyczne zapięcie. W załączniku zdjęcie próbki.
superowo!!! oczywiście, że się wstrzymam jestem strasznie ciekawa Twojej opinii!! miałam tam jechać osobiście, ale przez internet można zamówić naprawdę kompleksowo

pamiętaj koniecznie daj znać jak już dostaniesz buciki

ewelina258852 mamy ślub w tym samym dniu witaj!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:10   #2015
KasiaK_080290
Zadomowienie

Witam nowe PMki

Ysia gratulacje
(my od czerwca, czyli po ślubie będziemy właścicielami mieszkania w którym obecnie mieszkamy )

gornek gratuluje obrączek, klasyczne, prezentują się ładnie

ezunio kolczyki boskie obrączki też wyglądają ciekawie

przyszły najbardziej wyczekiwane próbki http://allegro.pl/nowosc-zaproszenia...tml?source=mlt
powiem Wam, że to jest to papier rewelacyjny, druk również, pod światło widać, że mega profesjonalny
no i według mnie są idealne, proste i eleganckie, takich szukałam
pokażę mamie w przyszły weekend jak pojadę do domu i będę je zamawiała, TŻ podziela moje zdanie

http://allegro.pl/zaproszenie-na-slu...tml?source=mlt te były na drugim miejscu, również polecam, ale te z dzisiejszej przesyłki wygrały, no i cenę w stosunku do jakości mają na prawdę niską 1,69 + 0,40 koperta ecru
cieszę się, że mam to za sobą

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2014-01-09 o 20:18
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:15   #2016
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Ja będę zamawiać buty z Akces2 (buty do tańca), kupowała tam któraś z Was? Jakie macie zdanie?
buty tworzy się praktycznie samemu, do wyboru materiał, obcas, wysokość, zapięcie, kolor itd.
Najbardziej podobają mi się te modele, co w załączniku i kolor srebrny chyba wezmę, choć chabrowy też kusi... sama nie wiem
Ja mam model Diana w fioletowej satynie angielskiej. Firma rzetelna, zamówienie zrealizowane błyskawicznie, kompleksowa pomoc, a butki bardzo wygodne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Luty 2012-0002.jpg (24,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Sty 2012-0008.jpg (39,5 KB, 163 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Sty 2012-0007.jpg (29,1 KB, 160 załadowań)
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:25   #2017
swiat_katarzyny
Zadomowienie

a tak w ogóle to patrzyam dziś na ślubne staniki - czy naprawde muszę na to wydac ponad 100 zł?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:27   #2018
Anesthesia
Wtajemniczenie

Uff, dziś kolejny szalony dzień za mną, ale udało mi się mniej-więcej Was nadrobić

Cytat:
W ogóle któraś z Was będzie przedłużać rzęsy?

2. Plota (?) jaką dziś zasłyszałam (obalicie?):
Za pierwsze przymiarki w salonie ... płaci się - tak rzekła moja koleżanka (rzekomo chodziło o salon Madonna), lekko się zdziwiłam...

3. Czy na pierwszą przymiarkę muszę mieć buty jakieś wyższe?
Z kosmetyczką niestety nie pomogę... Zastanawiam się nad przedłużaniem rzęs, ale boję się przerysowanego efektu i chyba zdecyduję się na kępki, ew. kupię jakąś "magiczną" odżywkę do rzęs
Co do 2 - pierwsze słyszę Że co, dopłacasz za to, że mierzysz suknię i zdejmują miarę?
3 - Nie orientuję się, ale jeśli są to już przymiarki które mają na celu dopasowanie sukni do Ciebie, to wzięłabym te buty, w których będziesz szła do ślubu, bo przecież długość sukni jest do butów dostosowywana.
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Wstawiam tylko kolczyki, które mam od października, ale dopiero udało mi się zrobić zdjęcie na sobie no i obrączki...
Kolczyki cudowne! Obrączki też, klasyka rządzi!

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Odebrałam obraczki są solidne, grubsze niz zwykle, bo mielismy wlasne zloto jakos zdjec niestety nie powala, bo nie potrafie robic lewa reka a telefon nie oddaje wszsytkiego :P
Chcialam rozmiar 11 ale Pani mi powiedziala, ze z racji ze obraczka jest grubsza to powinnam miec 12 i fakt ma racje, trzyma sie idealnie i nie spada, szerokosc to 4mm wiec jak dla mnie idealne
Super, gratuluję, niestety zdjęcia ciut niewyraźne, ale widzę, że uderzyliście w klasykę, co ja zawsze popieram
Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
offtopując pochwalę się że jesteśmy od półgodziny formalnie właścicielami naszego mieszkania
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Nie zdazylam pstryknac foty...a nastepna przymiarka dopiero 17 sierpnia (w moje urodziny)

Weszlam przymierzylam pierwsza sukienke i wiedzialam ze juz blisko
zainspirowana jeszcze jeszcze innymi sukienkami wprowadzilam male zmiany (gorset serduszko ale u dolu w ksztalcie litery v) i wyjdzie cos takiego- kroj jak pierwsza suknia, gorset jak na drugim zdjeciu wyszywany na gorze krysztalkami swarovskiego, czyli suknia mojego projektu
Gratuluję sukni! Piękna! Szkoda, że nie masz zdjęć na sobie
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Anesthesia Powodzenia ze wszystkim Konferencją się nie martw, kluczem do wszystkiego jest hong-kong inglish, czyli najbardziej przydatne i podstawowe słówka. Dasz radę
Dziękuję! Już trochę luzuję z emocjami, ale huśtawka jest, bo w dodatku mam @ Muszę jeszcze jakoś tydzień przeżyć, później już "tylko" egzaminy na studiach

Co do tego ślubu tylko we dwoje, to co komu w sercu gra Ja od dawna śledzę Twórczość Aifowej i jej zdjęcia mają niesamowity klimat, z tej sesji też widać, że młodzi są w sobie po uszy zakochani i że tak im dobrze. Dla mnie jednak rodzina jest tak ważna, że nie wyobrażam sobie, żeby ich zabrakło w tym dniu i na zdjęciach.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to patrzyam dziś na ślubne staniki - czy naprawde muszę na to wydac ponad 100 zł?
Heh, ja od 5ciu lat nie kupiłam biustonosza taniej niż za 120zł Za dobry stanik trzeba płacić, ale warto
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:30   #2019
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
dobry stanik kosztuje niestety... ale ja np. upolowałam gossarda super ego boost za 150 zamiast 250 trzeba szukać promocji
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:38   #2020
gornek
Zakorzenienie

Ja w Esotiq jak juz kiedyś pisalam kupilam 2 staniki w cenie 100 zl,jeden ślubny a drugi tak do noszenia na co dzien

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:39   #2021
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Cytat:
Od co najmniej 3 lat kupuje staniki za min.150zł bo tańszych nie ma w moim rozmiarze. Dobry stanik jest wart tej ceny Polecam Panache i Esotiq

Wrześniówki, kiedy rozdajecie zaproszenia?
Ja myślalam o maju

Edytowane przez Kwaśna truskawka
Czas edycji: 2014-01-09 o 20:41
Kwaśna truskawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:41   #2022
Linaewen
Zakorzenienie

Czytanie w przerwach nie jest dobre-nadrabiam, ale zanim coś odpiszę to znowu muszę opuszczać forum i jak wracam to zapominam

W ramach inspiracji pierwszotańcowych, bo to mi strasznie siedzi w głowie teraz...
https://www.youtube.com/watch?v=FaTqemjjPZo
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:42   #2023
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Też mi się takie śluby baaaardzo podobają.

Gala jest piękna! Planujesz ubrać bolerko czy pas? Czy na ślub jedno a na wesele drugie?

Nie wiem kto wrzucił ten filmik, że tańcząc pan młody ściąga z PM spódnicę, ale to okropne! Dziwne ludzie mają pomysły.
Chce bolerko, bo chyba dodaje tej sukience uroku ale w salonie nic mi babka nie powiedziała i dopiero w internecie wyczaiłam, że jest takie "w zestawie" Napisałam jej dziś maila, jak mi nie odpisze w ciągu tygodnia, to będę ją bombardować telefonami Pas niet

Dzięki dziewczyny za info w sprawie obrączek, mam już jakiś tam ogląd na tę kwestię dzięki Wam
Kurde strasznie dużo piszecie, ciężko nadrobić
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:44   #2024
wenedka
Zakorzenienie

A to obiecane zdjęcie welonu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Welon Rachel.jpg (79,0 KB, 48 załadowań)
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:46   #2025
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie tez próbki z amelii załamały nastawiałam sie na podobne, a jakość tego czegoś jest tragiczna ale jednoczesnie zakochaliśmy sie w innych u nich, ktore na stronie nie robiły wrażenia. Dlatego przenigdy nie zamówiłabym zaproszeń bez próbek, bo jednak bardzo weryfikują one rzeczywistość
Kurde przeraziłaś mnie, miałam jutro zamawiać zaproszenia z amelii, te:
http://www.amelia-wedding.pl/glarett...ge/61?sef=hcfp
z białą wstążką, ale teraz to już nie wiem
Stary 2014-01-09, 20:47   #2026
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka Pokaż wiadomość
Od co najmniej 3 lat kupuje staniki za min.150zł bo tańszych nie ma w moim rozmiarze. Dobry stanik jest wart tej ceny Polecam Panache i Esotiq

Wrześniówki, kiedy rozdajecie zaproszenia?
Ja myślalam o maju
My na pewno zaczynamy w maju, bo musimy znaleźć czas na wyjazd do Warszawy...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2014-01-09, 20:49   #2027
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Echhhh daj spokój, ja normalnego za 100 nie mogę znaleźć, bo noszę 65G. Ciekawe, czy znajdę coś ładnego na ślub
Stary 2014-01-09, 20:51   #2028
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelina258852 Pokaż wiadomość
Witam!
Już kiedyś pisałam ale przeprowadzka zabrała mi internet i od niedawna wróciłam. wróciły też kombinacje i pomysły nt ślubu i wesela.
W skrócie:
Znamy się dłuuugo. Zaręczyliśmy 14.10.2012, ślub zaplanowany na 27.IX. 2014. Mamy już :salę , zespół, dj na poprawiny, foto, firmę dekoracyjną , jutro podpisuje umowę z kamerzystą, trzymamy się tonacji fioletu, oczywiście gipsówka króluje dla mnie jest baardzo romantiko :P
Witam kolejną miłośniczkę gipsówki
Mam nadzieję, że będziemy wymieniać się inpisracjami Czy masz już coś ustalone z firmą dekoratorską? Decydujesz się na gipsówkę jako dodatek, czy jako dominujące kwiaty?

mojakaren pierwsze słyszę, żeby za mierzenie sukien się płaciło ! Jak dla mnie totatlna głupota
Na pierwsze przymairki nie musisz mieć ani specjalnej bielizny, ani butów. Jedynie mogę doradzić, żeby były odpinane ramiączka, wtedy można odpiąć i lepiej suknie wyglądają
Dziewczyny wspominały, że ubierały rajtuze i w nich mierzyły, bo tak bardziej komfortowo się czuły
W niektórych salonach, w których mierzyłam mają na miejscu buty, które zakładasz, żeby zobaczyć jak suknia się układa. W Anna Kara też mieli

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:51   #2029
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Kurde przeraziłaś mnie, miałam jutro zamawiać zaproszenia z amelii, te:
http://www.amelia-wedding.pl/glarett...ge/61?sef=hcfp
z białą wstążką, ale teraz to już nie wiem
Ale piękne!
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:54   #2030
mojakaren
Zakorzenienie

KasiaK_080290 ładne zaproszenia

niulka_1985 dzięki za Twoją opinię! coraz bardziej przekonuję się do zakupów w Akces

Anesthesia te opłaty to niby za porady stylistki heloł po to mamę biorę żeby mi zupełnie obce osoby nie musiały doradzać...

Kwaśna truskawka myślisz, że już w maju? rodzina TŻ też jest z daleka, a w dodatku w lipcu ślub bierze jego siostra, może faktycznie zacząć tak wcześnie... sama nie wiem

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-01-09, 20:59   #2031
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
KasiaK_080290 ładne zaproszenia

niulka_1985 dzięki za Twoją opinię! coraz bardziej przekonuję się do zakupów w Akces

Anesthesia te opłaty to niby za porady stylistki heloł po to mamę biorę żeby mi zupełnie obce osoby nie musiały doradzać...

Kwaśna truskawka myślisz, że już w maju? rodzina TŻ też jest z daleka, a w dodatku w lipcu ślub bierze jego siostra, może faktycznie zacząć tak wcześnie... sama nie wiem
Wiesz, biorąc pod uwagę rodzinę z daleka to my już w grudniu wszystkich zapraszanych powiadomiliśmy o dacie. Trzeba też znaleźć czas, zdaje mi się nawet, że sporo czasu, żeby wszystkich obskoczyć z zaproszeniami (chyba tylko przy jednych polegniemy i wyślemy pocztą do Szczecina, a tak to resztę osobiście). My mamy na tyle nieregularne godziny pracy i często się nakładające, że zaczynamy jak najwcześniej.
Stary 2014-01-09, 21:02   #2032
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
My na pewno zaczynamy w maju, bo musimy znaleźć czas na wyjazd do Warszawy...
Cytat:
Myślałam o maju, bo Tż jest w Polsce co dwa tygodnie a trochę będziemy musieli się najeździć więc rozłożymy to sobie pewnie w czasie. Poza tym mamy kilku gości z drugiego końca Polski i zza granicy(niby znają termin, ale zaproszenie to zaproszenie- wyślemy pocztą).
Właścicielka sali doradzała nam, żeby zaproszenia rozdać wcześniej i później jakby okazało się, że dużo osób odmówiło to zawsze mozna doprosić jeszcze tych, na których w pierwotnej wersji nie mozna było sobie pozwolić.

Edytowane przez Kwaśna truskawka
Czas edycji: 2014-01-09 o 21:04
Kwaśna truskawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 21:14   #2033
mojakaren
Zakorzenienie

Lg_ago dzięki!
właśnie też mi się zdawało, że co jak co, ale tutaj na forum dawno już usłyszałabym o praktykach "płacenia za mierzenie" totalna głupota ;/

macie jeszcze jakieś rady przed pierwszym rajdem po salonach?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-01-09, 21:18   #2034
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Ale piękne!
Noooo właśnie, ale jak z jakością są na bakier

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Lg_ago dzięki!
właśnie też mi się zdawało, że co jak co, ale tutaj na forum dawno już usłyszałabym o praktykach "płacenia za mierzenie" totalna głupota ;/

macie jeszcze jakieś rady przed pierwszym rajdem po salonach?
Dokładnie określ w sklepie, jaką suknię chcesz kupić. Oczywiście, jeśli masz wizję tej jedynej. I bądź stanowcza. Ja mówiłam od razu, że chcę prostą bez falbanek, koronek etc a baba mi wciskała do mierzenia właśnie takie falbaniaste. Na koniec przyniosła mi tę, którą finalnie kupiłam i od razu mnie trafiło. I weź ze sobą kogoś, kto powie Ci szczerze, jeśli suknia nie będzie Ci pasowała, nie bierz kogoś, kto będzie Ci słodził.
Stary 2014-01-09, 21:20   #2035
cude
Zadomowienie

enzunio, bardzo ładne, gratuluję

Cóż, kolejna suknia raczej do odstawki... bardzo ładna, na jutro na przymiarkę umówione są już 3 osoby, jestem następna w kolejce. Nie sądzę, abym miała okazję ją przymierzyć...
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 21:22   #2036
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
mojakaren, no jakies pazerne. Welon za darmo by chcialy

aleksandramaj, witaj
Jest tu nas kilka, pomieszanych
Tez mnie przerazaja formalnosci i nie ogarniam tej kuwety haha

Co do obraczek, to my myslimy tak do 2500zl. Nie chcemy zadnych bajerow. Ja chce tylko jeden diamencik
Witaj towarzyszko niedoli papierologicznej Skąd tż jest? jeśli można wiedzieć oczywiście
Stary 2014-01-09, 21:24   #2037
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Echhhh daj spokój, ja normalnego za 100 nie mogę znaleźć, bo noszę 65G. Ciekawe, czy znajdę coś ładnego na ślub
Ja najtańszy znalazłam za 72 w esotiq po przecenie ale jeszcze nie kupiłam. W innych około 150

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 21:24   #2038
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj towarzyszko niedoli papierologicznej Skąd tż jest? jeśli można wiedzieć oczywiście

Tz jest Anglikiem
piją!

Stary 2014-01-09, 21:27   #2039
say-hello
Zakorzenienie

oto moja sukienka na poprawiny psy oczywiście musiały się wepchnąć w kadr jutro usunę. a w klubie dodam więcej zdjęć :P

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-01-10 o 00:05
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 21:28   #2040
wenedka
Zakorzenienie

Dziewczyny, trzymajcie mnie!!

Przyszla ta..... bratowa Tz i narudzi, ze 2 godz pociagiem z Wawy to dla niej za dlugo, ze koszt, ze jedzenie, ze bedzie jej sie nudzic w Lublinie (co z tego, ze na weselu bedzie).
Niech nie jedzie w ogole i da mi swiety spokoj...
piją!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości