Rozstanie z facetem XXiX - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 18:24   #2071
beri899
Rozeznanie

Dot.: Rozstanie z facetem XXiX

Ja oglądam zabawny serial na youtubie, nazywa się "Lalola". Opowiada on o kolesiu, który źle traktował swoje laski... do czasu, gdy jedna z jego dziewczyn nie rzuciła na niego uroku i facet stał się kobietą hahah Taka zamiana ciał!
beri899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:26   #2072
Vaineth
Rozeznanie

Dot.: Rozstanie z facetem XXIX

A już miałam się w miarę stabilnie... Ale jak zawsze coś musi pójść nie tak.

W moim domu rodzice kłócą się tak ostro, że za każdym razem, gdy dochodzi do jakiejś mocniejszej wymiany zdań, to już wiem jak to się skończy. Ojciec rzuca groźbami w stronę mamy, aż boli samo słuchanie tego. Ja za każdym razem jestem autentycznie przerażona, bo mam w pamięci sytuacje, co robił mój ojciec. Nie chcę pisać tak otwarcie na forum o co chodzi... Jednak jest źle. Te ich kłótnie zawsze źle na mnie wpływały, zresztą nie ma co ukrywać, że i dzieciństwo w tym domu wpłynęło kiepsko na moją psychikę. Siedzę teraz zrozpaczona i mam taką ochotę zadzwonić do byłego, chcę, by przyjechał, pomógł mi w jakiś sposób. Tylko on jeden wie o tym, co tak naprawdę działo się w moim życiu, w domu. Nigdy nie odważyłam się o tym nikomu powiedzieć. Nie wiem nawet po co piszę to tutaj teraz... Nawet nic konkretnego nie napisałam. Ale nie mogę się uspokoić.
Vaineth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:32   #2073
beri899
Rozeznanie

Vaineth, a nie masz jakiejś koleżanki u której możesz przenocować? Jeśli teraz się złamiesz to będzie źle... Nie dzwoń do niego, postaraj się przynajmniej!
Stary 2014-01-09, 18:38   #2074
Vaineth
Rozeznanie

Nigdy w takich sytuacjach nie wychodzę z domu, ponieważ mam wrażenie, że wtedy ja zachowuję się jak jedyna dorosła osoba. Poza tym nie chcę zostawiać siostry i mamy.
Stary 2014-01-09, 18:43   #2075
smutnaja88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vaineth Pokaż wiadomość
Nigdy w takich sytuacjach nie wychodzę z domu, ponieważ mam wrażenie, że wtedy ja zachowuję się jak jedyna dorosła osoba. Poza tym nie chcę zostawiać siostry i mamy.
Skoro musisz zostać, to bądź dzielna!!! A siostra jak to znosi? Młodsza jest?
smutnaja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:48   #2076
Vaineth
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smutnaja88 Pokaż wiadomość
Skoro musisz zostać, to bądź dzielna!!! A siostra jak to znosi? Młodsza jest?
Siostra jest młodsza, duża różnica wieku jest między nami, ma dopiero 10 lat. Gdy była jeszcze młodsza nie do końca to wszystko rozumiała, teraz już tak i niestety bardzo to przeżywa. A rodzice jakby się tym w ogóle nie przejmowali
Stary 2014-01-09, 18:50   #2077
Anethka
Zakorzenienie

Cytat:

W moim domu rodzice kłócą się tak ostro, że za każdym razem, gdy dochodzi do jakiejś mocniejszej wymiany zdań, to już wiem jak to się skończy. Ojciec rzuca groźbami w stronę mamy, aż boli samo słuchanie tego. Ja za każdym razem jestem autentycznie przerażona, bo mam w pamięci sytuacje, co robił mój ojciec. Nie chcę pisać tak otwarcie na forum o co chodzi... Jednak jest źle. Te ich kłótnie zawsze źle na mnie wpływały, zresztą nie ma co ukrywać, że i dzieciństwo w tym domu wpłynęło kiepsko na moją psychikę. Siedzę teraz zrozpaczona i mam taką ochotę zadzwonić do byłego, chcę, by przyjechał, pomógł mi w jakiś sposób. Tylko on jeden wie o tym, co tak naprawdę działo się w moim życiu, w domu. Nigdy nie odważyłam się o tym nikomu powiedzieć. Nie wiem nawet po co piszę to tutaj teraz... Nawet nic konkretnego nie napisałam. Ale nie mogę się uspokoić.
Doskonale wiem, co czujesz, bo chyba nasza sytuacja w domu wyglądała podobnie. Ale nie rób tego, nie dzwoń do niego. Naprawdę chcesz, żeby on przyjechał z litości? Nie przyjedzie do Ciebie dlatego, że tak bardzo mu zależy, bo gdyby naprawdę zależało, to Wasz związek by się nie skończył.
I na przyszłość: NIGDY nie mów żadnemu facetowi o swoich problemach w domu i o tym, co złego stało się w dzieciństwie. NIGDY. Aby być szczęśliwym człowiekiem, przeszłość trzeba zostawić za sobą. Trzeba się z nią pogodzić, zaakceptować i iść dalej patrząc do przodu, nie rozpamiętując tego, co się stało kiedyś. Z NIM rozmawia się o sprawach, które pojawiają się, gdy jesteście razem, nie o przeszłości.
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:06   #2078
Malla
Nie depcze krokusów

Zgadzam się z tym, by nie mówić za dużo złego o sobie, swojej rodzinie, przeszłości, ale nie da się być z kimś i nie powiedzieć niczego.
Stary 2014-01-09, 19:13   #2079
CheriCheriLady2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tym, by nie mówić za dużo złego o sobie, swojej rodzinie, przeszłości, ale nie da się być z kimś i nie powiedzieć niczego.
Dokładnie tak.Potem mogą wyjść różne kłótnie,typu:czemu mi wcześniej nic o tym nie powiedziałaś?Itd...mój ex też wszystko wiedział o problemach rodzinnych,nie widzę w tym problemu,żeby powiedzieć to dla osoby,z która jest się w związku,chyba na tym to polega.
CheriCheriLady2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:22   #2080
smutnaja88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CheriCheriLady2 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak.Potem mogą wyjść różne kłótnie,typu:czemu mi wcześniej nic o tym nie powiedziałaś?Itd...mój ex też wszystko wiedział o problemach rodzinnych,nie widzę w tym problemu,żeby powiedzieć to dla osoby,z która jest się w związku,chyba na tym to polega.
Zgadzam sie. Powinno sie mówić, ale bez jakiś może szczegółów mega. Np. mój ex mówił o rodzicach alkoholikach, o tym że głodował itp. Ale nie opowiadał jakiś mega szczegółów co się np. działo w trakcie libacji...

Ceniłam szczerość i mimo że nam nie wyszlo brałam pod uwagę że jazdy mogą brać się pośrednio z dzieciństwa. Gdybym nie wiedziała to chyba od razu bym zwiała.
smutnaja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:52   #2081
Vaineth
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anethka Pokaż wiadomość
Doskonale wiem, co czujesz, bo chyba nasza sytuacja w domu wyglądała podobnie. Ale nie rób tego, nie dzwoń do niego. Naprawdę chcesz, żeby on przyjechał z litości? Nie przyjedzie do Ciebie dlatego, że tak bardzo mu zależy, bo gdyby naprawdę zależało, to Wasz związek by się nie skończył.
I na przyszłość: NIGDY nie mów żadnemu facetowi o swoich problemach w domu i o tym, co złego stało się w dzieciństwie. NIGDY. Aby być szczęśliwym człowiekiem, przeszłość trzeba zostawić za sobą. Trzeba się z nią pogodzić, zaakceptować i iść dalej patrząc do przodu, nie rozpamiętując tego, co się stało kiedyś. Z NIM rozmawia się o sprawach, które pojawiają się, gdy jesteście razem, nie o przeszłości.

Mój były z początku był moim przyjacielem, jednym z najlepszych. To przyjacielowi mówiłam o tych problemach, gdy już po prostu nie dawałam sobie rady. A gdy już byliśmy w związku, nie mogłam udawać, że on niczego nie wie, on też tego nie robił. Akurat jemu zdecydowałam się powiedzieć, bo sam przechodził przez podobne rzeczy, a może nawet i gorsze. Umiał mi pomóc.

Jednak ogólnie nie wyobrażam sobie sytuacji, bym nie powiedziała partnerowi o moich rodzinnych problemach. Skoro one sprawiają mi trudność i przykrość, a on ma być dla mnie oparciem, to chyba i w takiej sytuacji może mi pomagać.
Stary 2014-01-09, 21:23   #2082
YouStynka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez porzucona_23 Pokaż wiadomość
Wszystkie byłyśmy głupie, że zaufałyśmy ale kto to wiedział, że się tak skończy? Parafrazując jeden z pl filmów: dałabym sobie ręke za niego uciąć i teraz co? Bylabym kur*a bez ręki...

Hehe, rozbawiłaś mnie, dzięki
No więc właśnie, bym nie miała ....dlatego, tym bardziej wiem i chcę być dzielna bez Niego, przecież sobie poradzę

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez beri899 Pokaż wiadomość
Mam tak samo... Teraz większość znajomych ma już ułożone życie, bądź nie chcę kontaktu... Ahhh nie ma to jak złe ulokowanie swoich uczuć!

.
Tylko teraz przyznam się Wam, że bałabym się zauroczyć w kimś znów, skoro po 4 latach okazało się, że mało co o nim wiem ...przecież z kimś innym mogłoby być to samo ...
YouStynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 21:31   #2083
beri899
Rozeznanie

Są normalni faceci jeszcze na tym świecie. Nie będzie znowu takiej samej sytuacji... Słuchajcie opowiem Wam pewną historię! Znam dziewczynę, która miała chłopaka z nałogami, który jej nie szanował... Tkwili w tym związku 8 lat! O ślubie nie było nawet mowy! Z czasem on zaczął być agresywny, a ona odeszła od niego. 2 lata później poznała cudownego faceta, może to nie takie cudo z wyglądu... ale serce ma wspaniałe. Z nowym facetem już planują swoją przyszłość i wszystko jej się układa Na nas też czeka szczęście!
Stary 2014-01-09, 21:44   #2084
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Cytat:
Są normalni faceci jeszcze na tym świecie. Nie będzie znowu takiej samej sytuacji... Słuchajcie opowiem Wam pewną historię! Znam dziewczynę, która miała chłopaka z nałogami, który jej nie szanował... Tkwili w tym związku 8 lat! O ślubie nie było nawet mowy! Z czasem on zaczął być agresywny, a ona odeszła od niego. 2 lata później poznała cudownego faceta, może to nie takie cudo z wyglądu... ale serce ma wspaniałe. Z nowym facetem już planują swoją przyszłość i wszystko jej się układa Na nas też czeka szczęście!

I tego się trzymajmy!!

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 21:44   #2085
warriatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 90agnieszka90 Pokaż wiadomość
I tego się trzymajmy!!
Dokładnie! Będzie dobrze ,lepiej, najlepiej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

warriatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 21:53   #2086
porzucona_23
Raczkowanie

Ja dzisiaj spędziłam dzień z przyjaciółką i wróciłam do domu z nową siłą Nie wiem ile potrwa ten mój entuzjazm ale mam nadzieje, że nie minie tak szybko jak zwykle!
Planuje w końcu zrobić coś dla SIEBIE! Chce odnowić stare znajmomości, chodzić na imprezy, poznawać nowych ludzi, iść do fryzjera, zadbać o siebie, bawić się Na ten moment czuje, że mi sie to uda

Co do byłego to nic już nie zrobie, nie mam takiej siły żeby zmusić go do powrotu. Dzisiejszym smsem pokazałam mu, że dalej mi zależy, być może to był bląd. Trudno, czasu nie cofne.
Kiedy się odezwie ( a zrobi to prędzej czy później w związku z długiem) nie chce już pisać żałosnych smsów tylko pokazać mu, że się pozbierałam , że potrafie żyć bez niego. Może wtedy zrozumie.
Ponoć faceci doceniają co mieli kiedy poczują że stracili to cos na zawsze. Ja chce mu to pokazać. A kto wie? Może naprawde już przestanie mi tak zależeć...

Edytowane przez porzucona_23
Czas edycji: 2014-01-09 o 21:54
porzucona_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 21:56   #2087
beri899
Rozeznanie

Porzucona ojj przestanie zależeć... Ojjj super zmiany planujesz!! Ja też chcę!!! Ciekawe kto się dołączy do nas?? ) Ale z nas będą za niedługo laski, że hohoohohoho!

I RADA DLA PORZUCONYCH: Nie ma gorszej zemsty na facecie, niż widok zadbanej ex... !

Edytowane przez beri899
Czas edycji: 2014-01-09 o 22:13
Stary 2014-01-09, 22:13   #2088
porzucona_23
Raczkowanie

No pewnie że będą Dzisiaj mam jak narazie najbardziej pozytywny dzien od rozstania, no może pół dnia, bo rano było ze mną kiepsko

Teraz tylko prosze niebiosa i wszystkich stwórców żeby jutro obudzić się z takim samym nastawieniem jakie mam w tym momencie

Edytowane przez porzucona_23
Czas edycji: 2014-01-09 o 22:14
Stary 2014-01-09, 22:18   #2089
beri899
Rozeznanie

Ja dostałam propozycję randki z kimś fajnym... nie jestem jeszcze gotowa na ten krok i ten facet to przeciwieństwo totalne mojego exa! Z wyglądu i charakteru... Ahh te portale społecznosciowe !
Stary 2014-01-09, 22:25   #2090
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YouStynka88 Pokaż wiadomość

Tylko teraz przyznam się Wam, że bałabym się zauroczyć w kimś znów, skoro po 4 latach okazało się, że mało co o nim wiem ...przecież z kimś innym mogłoby być to samo ...
Ja też jestem na razie na etapie, że każde nawet zauroczenie jest "be" i staram się go do siebie nie dopuszczać. Jakoś mam nastawienie od razu negatywne, że zauroczenie/zakochanie równa się późniejszemu cierpieniu.
Cytat:

Życzę dużo siły w znoszeniu tej sytuacji. Domyślam się, że jest Ci ciężko, ale lepiej nie szukać kontaktu z eksem.
Cytat:
No ja też wierzę, że gdzieś tam czeka na mnie ten jedyny i jak najbardziej zdarza mi się marzyć, że jestem szczęśliwą żoną, matką, że mam kochającą się rodzinę. Tylko to jeszcze na pewno nie moja bliska przyszłość.
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 22:27   #2091
porzucona_23
Raczkowanie

Cytat:
Ja dostałam propozycję randki z kimś fajnym... nie jestem jeszcze gotowa na ten krok i ten facet to przeciwieństwo totalne mojego exa! Z wyglądu i charakteru... Ahh te portale społecznosciowe !
Ja bym poszła To tylko randka, nie musisz od razu pakować się w związek. A jak koleś jest fajny to przynajmniej miło spędzisz czas i tak nie masz nic do stracenia
Stary 2014-01-09, 22:30   #2092
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Jak fajny to ja bym szła Tak po prostu, aby miło spędzić czas, rozerwać się. Nie musisz traktować tego poważnie, a może i będziesz miała potem ochotę na kolejne spotkanie?

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez porzucona_23 Pokaż wiadomość
Ja bym poszła To tylko randka, nie musisz od razu pakować się w związek. A jak koleś jest fajny to przynajmniej miło spędzisz czas i tak nie masz nic do stracenia
porzucona, my się rozumiemy, widzę
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 22:35   #2093
porzucona_23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość

porzucona, my się rozumiemy, widzę
poprostu mamy racje
Stary 2014-01-09, 23:15   #2094
Vaineth
Rozeznanie

Cytat:
Życzę dużo siły w znoszeniu tej sytuacji. Domyślam się, że jest Ci ciężko, ale lepiej nie szukać kontaktu z eksem.
dziękuję. Jakoś dałam radę. Udało mi się nie napisać, nie zadzwonić, a przy tym i sama doszłam do siebie i się uspokoiłam.
Stary 2014-01-10, 07:23   #2095
warriatka
Raczkowanie

Cytat:
Jak sama napisałaś 'z kimś fajnym' wiec na co czekasz..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-01-10, 08:01   #2096
riliana
Zadomowienie

dziewczyny, powiem wam z doświadczenia - dość dawnego wprawdzie miałam chłopaka w liceum, rozstaliśmy się pod koniec pierwszego roku studiów, oczywiście był płacz i koniec świata, byłam ponad 2 lata singlem wtedy - ale poznałam nowego (już teraz ex) i w ogóle o tamtym nie myślałam, czasami coś tam mi się przypomniało, ale z nowym chodziliśmy w te same miejsca i nie było problemu, tamten po prostu wyparował z głowy niestety teraz muszę przerobić to samo, jest mi trudniej, bo mam już prawie 28 lat, a nie 20 i całe studia przede mną, no ale trzeba i wierzcie, że da się wejść w nowy związek!
Stary 2014-01-10, 08:33   #2097
warriatka
Raczkowanie

A do mnie pisze ON ..nie chce mi się odpisywać..
Jakaś taka obojętna jestem..
A pupa prawie nie boli, chociaż dzisiaj wyskoczyłam w dresie do pracy żeby jeansy pupy nie obcierały

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez riliana Pokaż wiadomość
dziewczyny, powiem wam z doświadczenia - dość dawnego wprawdzie miałam chłopaka w liceum, rozstaliśmy się pod koniec pierwszego roku studiów, oczywiście był płacz i koniec świata, byłam ponad 2 lata singlem wtedy - ale poznałam nowego (już teraz ex) i w ogóle o tamtym nie myślałam, czasami coś tam mi się przypomniało, ale z nowym chodziliśmy w te same miejsca i nie było problemu, tamten po prostu wyparował z głowy niestety teraz muszę przerobić to samo, jest mi trudniej, bo mam już prawie 28 lat, a nie 20 i całe studia przede mną, no ale trzeba i wierzcie, że da się wejść w nowy związek!
I tu masz rację..
oczywiście, że da się wejść w nowy związek, potrzeba tylko trochę czasu

Stary 2014-01-10, 11:19   #2098
YouStynka88
Raczkowanie

Cytat:
Ja też jestem na razie na etapie, że każde nawet zauroczenie jest "be" i staram się go do siebie nie dopuszczać. Jakoś mam nastawienie od razu negatywne, że zauroczenie/zakochanie równa się późniejszemu cierpieniu.
Myślę tak samo...bałabym się ryzykować zdrowie, względny spokój, nerwy...
Mam dziś tak zły dzień, u siebie w starej pracy kończy mi się umowa, mimo wysłanych cv ani widu ani słychu nowej. Mieszkam z rodzicami, mam 25 lat, nie mam faceta, któremu by zależało na mnie i ogólnie jest do chrzanu i mam takie myślenie, że nikt mnie już nie będzie chciał.
Przepraszam, że Wam tak marudzę, ale to wszystko mnie dobija.
YouStynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 11:35   #2099
warriatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez YouStynka88 Pokaż wiadomość
Myślę tak samo...bałabym się ryzykować zdrowie, względny spokój, nerwy...
Mam dziś tak zły dzień, u siebie w starej pracy kończy mi się umowa, mimo wysłanych cv ani widu ani słychu nowej. Mieszkam z rodzicami, mam 25 lat, nie mam faceta, któremu by zależało na mnie i ogólnie jest do chrzanu i mam takie myślenie, że nikt mnie już nie będzie chciał.
Przepraszam, że Wam tak marudzę, ale to wszystko mnie dobija.
Głowa do góry,db jest!
Też wróciłam do Rodziców,bo przecież nie będę z exem mieszkała hehe,też jestem sama,jedyny plus - mam pracę.. ale mam nadzieję, że w tym roku uda się przeprowadzka, Tata coś wspomniał o zmianie samochodu, to może i 'zmiana' Faceta też w tym roku..
weekend się zaczyna, uśmiechnij się
niedługo wyjdzie słońce ..

Stary 2014-01-10, 11:39   #2100
beri899
Rozeznanie

YouStynka88 wiem Co czujesz! Również mieszkam z rodzicami,... umowa mi się skończyła i od 2 miesięcy jestem bez pracy. Wysyłam mnóstwo cv, ale póki Co nic nie znalazłam. I w tym roku też kończę 25 lat... Oj wcale nie jest tak do bani! Pracę jeśli stracisz to znajdziesz i ja tak samo. A faceta będziemy mieć boskiego, kochającego i wspierającego. Ja planuje znaleźć pracę w innym mieście, wyprowadzić się i poznać nowych ludzi. Dodatkowo planuje metamorfozy! Schodzę z blondu!! Stawiam na jasny bursztyn, farbę już kupiłam )) Jeszcze u nas wszystkich będzie pięknie! Nie można się załamywać, trzeba iść do przodu... To, że teraz nam nie wyszło nie oznacza, że za jakiś czas karta życiowa się nie odwróci)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości