Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 18:13   #3541
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ale dlaczego? Każda ciąża jest inna. Ja teraz się świetnie czułam, tylko miałam cukrzycę i tarczycę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dla mnie to byla meczarnia. Nie jest stworzona do chodzenia w ciazy

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
zanim was nadrobię..
Marcin oficjalnie ma stwierdzoną nietolerancję laktozy i białka krowiego, bylismy dzis u gastroenterologa więc na dwa karmienia mamy nutramigen, a dla mnie kontynuacja diety beznabiałowej
diorisha, inwersja doradźcie jak ja mam podać dziecku te gorzką mieszankę? spróbowałam i zebrało mi się na
wczoraj mialam spotkanie z potencjalną nianią Marcina. babka koło 60tki, w miarę ogarnięta, ale boję się, że tylko na kasę sobie wszystko przelicza trzy razy mnie pytała czy będzie pełny etat w przyszłości. ccoś czuję,że ciężko będzie znaleźć nianię

nie miałam okazji w międzyczasie, więc witam wszystkie nowe mamusie

a teraz wybaczcie..nadrabiam
My tez dokarmiamy nutra. Moj normalnie pije.
My tez sxukamy opiekunki. Chcialabym kogos z polecenia...na razie mam, ale dopiero od wrzesnia

Stary 2014-01-09, 18:24   #3542
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
Dominika wazy teraz 6700g. a Twoja ile? i w ktorym miesiacu?
ech to moja jakieś 6kg, w poniedziałek skończy 4 mies.
no ale staram się nie przejmować,straaasznie ruchliwa jest

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:26   #3543
Larysa88
Zakorzenienie

powoli nadrabiam
kurcze jakiś słaby dzisiaj dzień mam, a teraz mi nie dobrze, wymiotować mi się chciało, a teraz coś w brzuchu mi burtuje
a Olunia na szczepieniu dzielna była jak zawsze, coś pokwękiwała w samochodzie jeszcze a później w domu spała wsumie, trochę też marudziła ale najgorzej nie było oby nocka była dobra bo coś czuje że mnie coś łapie

aha dziękujemy za wszystkie miłe słowa, Olunia mówi że jest zawstydzona

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Wrzucam kilka zdjęć ( w klubie coś mi nie idzie :/)

mega rodzinka! uwielbiam Was normalnie

Cytat:
Dziękujemy za wszystkie miłe słowa

Kurcze,nie wiem co zrobić. W sobotę muszę jechać do szkoły i sytuacja ma się następująco. Nie mamy z kim zostawić dzieci,więc musielibyśmy jechac w czwórkę( a to jednak 2 h tam i z powrotem,więc w sumie 8,bo Tż musiałby po mnie przyjechać. Od niedawna zaczęłam jeździć a Uk samochodem,ale z kierownicą po naszej stronie i zastanawiam się czy jestem na tyle odważna,żeby wybrac się sama do tak dużego miasta? :/ Z jednej strony wolałabym,żeby zawiozł mi Tz,bo drogi za bardzo nie znam,a z drugiej żal mi dzieciaków i jego,bo jak Julia mu sie rozwyje w samochodzie,to będzie miał cyrk :/
cholera ciężka sprawa, sama nie wiem jakbym to rozwiązała, ale ja zapewne musiałabym jechać z dzieckiem. a u Was eh no nie wiem sama, chociaż dzieci śpią przeważnie w samochodach więc może by sobie pospała trochę, na miejscu byś ją nakarmiła i z powrotem do domku

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czeszko

mielismy isc na spacer ale sie rozlalo...nie wiem jak przezyje ten dzien bo maly bez spaceru prawie w dzien nie spi w ogole to od poczatku moze z 5 razy nie bylismy na spacerze...

patrzcie co moj maz namalowal na scianie w pokoju Bartosza duma mnie rozpiera nieco nie zmiescilo sie w kadr i zdjecie robione telefonem
wow wow wow jestem pod mega wrażeniem
Stary 2014-01-09, 18:35   #3544
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hmmm cos u Michasia nie tak, od rana zrobił już może z 8 razy kupkę,gdzie zwykle robi ok 4 na dobę , na początku były ok, teraz dwie ostatnie śmierdzące, po ostatniej był mega płacz ,podałam biogaię i ustąpiło , co jest

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:41   #3545
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Moj Adas tez drobny. Tydzien temu wazyl 6300. No coz, zapisze go na karate, zeby nikt mu nie podskoczyl w szkole

Stary 2014-01-09, 19:05   #3546
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Angel Ty chyba chciałaś marchewkę z bobovity
http://www.ofree.pl/darmowy-plan-5-k...a-od-bobovita/

edit doczytalam ze to marchewka z ryzem
zamowilam bo ciekawa jestem poradnika
Tak, dokładnie, Marchewkę z Bobovity. Może niejasno napisałam.
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
nie daj sie!

aha czyli gadka o slubie musi byc zobaczymy moze ddza sie barac na obietnice slubu;D hehe
dzeki
A generalnie nie planujecie w ogóle czy po prostu jakoś w bliżej nieokreślonej przyszłości?

Przyjaciółka mi perswaduje, że powinnam sobie zrobić np. solidny remont łazienki zamiast bzdurnego wesela - i nie da się ukryć, jest to wydatek bardziej racjonalny

Ja bym chciała bajkowe wesele, ale chciałabym się jeszcze bardziej dotrzeć z tż. On mówi, że planowałby wesele na 2015 rok, tak żebyśmy sami zaoszczędzili i nie musieli brać kredytu. Księdzu powiedział między innymi, że jego kobieta chce ślub jak księżniczka i on musi na to najpierw zarobić

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Moj Adas tez drobny. Tydzien temu wazyl 6300. No coz, zapisze go na karate, zeby nikt mu nie podskoczyl w szkole

Oj tam, nie jest powiedziane, że jak teraz jest drobny, to później nie będzie byk No i odwrotnie, jak teraz kluseczka, to za parę lat może być szczuplak.

Ciekawe co wyrośnie z tych naszych pociech

Byłam dziś na drugiej kontroli bioderek i rtg - dalej wszystko dobrze. A Julek wydaje mi się bardzo duży w stosunku do starszych od niego o tydzień lub miesiąc dzieci

A w kolejce wkurzył mnie taki durny dziad. Mały zaczął mi trochę kwękać na kolanach więc się podniosłam i zaczęliśmy trochę chodzić (spędziliśmy już w tej przychodni "trochę" czasu, kto by się nie niecierpliwił?). A dziad się mądrzył, że trzeba było nie przyzwyczająć dziecko do noszenia na rękach
Ja nie wiem co obcy ludzie mają za manierę żeby się wtrącać i wygadywać farmazony.
Stary 2014-01-09, 19:18   #3547
ladanseuse14
Zakorzenienie

Ja w sumie na chwilę, bo MĄŻ wyszedł z domu do sklepu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 19:21   #3548
Little_Spark
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

to pewnie przejściowe
ja nie mam specjalnych rad, tylko tyle żeby spać z Maksem (o ile nie jesteś temu przeciw) i pozwolić mu na bliskość może poczuje się bezpiecznie i zaśnie mocniej
Cytat:

moj ostatnio przez 2 noce tez sie tak budzil...chyba skok... ja jak jest bardzo marudny to go biore do siebie do lozka... przytulam i spi w ogole jak sie obudzi w nocy na jedzenie to go biore do siebie bo jego konsumpcja trwa godzine (karmie butla) a potem usypianie w lozeczku nieraz drugie tyle... a u mnie zasypia w 5 minut
kurcze dziewcznyny tylko ja już od dawna z nim śpie i dalej sen ma byle jaki, naprawde nie mam na to sposobu

pozostaje mi tylko przeczekać i modlić się, żeby mu się to uregulowało

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Dziewczyny Julek coraz bardziej mnie w sobie rozkochuje Od kiedy nie ma problemow z brzuszkiem marudzi tylko wtedy kiedy jest glodny albo spiacy przez reszte dnia wlasciwie bez przerwy gada po swojemu i sie smieje w glos. Ciekawe czy to oznacza ze bedzie towarzyski... Wasze dzieciaczki tez tak maja? Moze to po prostu taki etap... Jutro Julek konczy 16 tygodni.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no ciśnienie też, ale ja mam doła kilka spraw się na to złożyło, ale najbardziej to, że po macierzyńskim baaaardzo nie chcę wracać do mojej pracy, w ogóle chciałabym nie pracować już w banku i się boję czy coś znajdę TZ mówi, że coś się pomyśli i póki co mam się nie martwić bo to jeszcze prawie rok, ale ja już tak mam, że muszę mieć wszystko zaplanowane, pewne i wiedzieć co mnie czeka :
ja mam to samo i też jakoś nie umiem nie martwić się na zapas
jeszcze przed ciążą i długo długo w ciąży pracowałam w 3 różnych miejscach, 7 dni w tygodniu i praktycznie całe życie przed Maksem podporządkowałam pracy
a teraz do dwoch miejsc wrócić nie mogę a do trzeciego nie chce (i z każdym telefonem stamtąd upewniam się, że to dobra decyzja)

a co będzie póki co zostają mi tylko korepetycje
Little_Spark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:25   #3549
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:28   #3550
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to moj Łobuz kończy dziś 4 miesiące
:par ty:

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:28   #3551
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:28   #3552
ladanseuse14
Zakorzenienie

W sumie to dawno mnie nie było i przyznaję się bez bicia, że nie nadrabiam
Stary 2014-01-09, 19:33   #3553
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Apropo przygotowania posiłkow samemu to wlasnie uswiadomilam sobie, że nie mam ani blendera, ani miksera takiego do zupek (tylko taki do ciasta) ani wyciskarki do sokow, ani wirowki. Jednak były plusy mieszkania u t.
też mam ten problem. Na wiosne planuje kupić parowar i blender

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
dZiekuje
Mam na imie Magda, corcia Dominika urodzila sie silami natury 5 wrzesnia, termin porodu byl na 15 wrzesnia. dluga 52cm i 2640g i duzo wlosow | W ciazy przechodzilam cukrzyce ciazowa.
Zatem obecnie mamy skonczone 4 miesiace. Karmie wylacznie piersia (choc po walce o to bo nie chciala ssac, trzeba bylo ja wybudzac na jedzenie i na poczatku dokarmiac butla - ale moim mlekiem - teraz butla jest bardzo be
Kolki nas raczej ominely. Wiadomo, troszke postekiwan nad ranem i czasami jakies prezenia byly (ale czytajac Was widzialam ze nie tylko moja mala maa takie poranne dolegliwosci
generalnie jest grzeczna, spokojna dziewczynka. Choc jak zacznie sie awanturowac to sie jej nie przekrzyczy
Nie wiem co jeszzce napisac...
Moze dodam, ze jestesmy spod szczecina
miło Cię poznać

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
czeszko

mielismy isc na spacer ale sie rozlalo...nie wiem jak przezyje ten dzien bo maly bez spaceru prawie w dzien nie spi w ogole to od poczatku moze z 5 razy nie bylismy na spacerze...

patrzcie co moj maz namalowal na scianie w pokoju Bartosza duma mnie rozpiera nieco nie zmiescilo sie w kadr i zdjecie robione telefonem
mąż ma talent plastyczny !

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
od czego by tu zaczac
przedwczoraj wrocily jej wnuki do wloch
wiec chyba nie wyzyla sie jednak z dobrymi radami

bylam z nia na spacerze i teraz siedze u niej w domu i ogladam tv
sluchac jej nie moge
1, pytalam w aptece, nie dawaj zbyt czesto tych czopkow "wieeeeeeeeeeeem"
2. ale jak tydzien nie bedzie robil kupy to daj zeby skretu kiszek nie dostal "wieeeeem"
3. a oczko przemywaj czesro "wieeeem"
4. kupilam ci gaze jalowa bo waciki sa ble "ale waciki sa miekkie, a gaza podraznia"
ale waciki sa zle bo niejalowe
5.nie pozwol zeby twoj pies tak na ciebie skakal
6.a cemu macius ma taka mala ta czapke
7. a powinnas zawsze miec ubranko na zmiane dla niego "k.u.r.w.a MAM zawsze"
8. a czemu go tylko kocykiem w wozku zakrywasz

i w przeciagu godziny jeszce 50uwag

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
co za masakra.
niektórzy zawsze muszą wtrącić swoje trzy grosze.

Stary 2014-01-09, 19:50   #3554
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

witaj w gronie mężatek !!
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:51   #3555
gorgulek
Zakorzenienie

Samba, ma Mąż talent

Tassia, dobrze, że moja tak się nie mądrzy bo bym chyba :tasak:

Magbes witaj

Nie pamiętam kto pisał bo czytałam z tel ale chyba Little Spark. Śmiać mi się trochę zachciało bo mój taki sam kombinator Nie śsie piersi ale potrzymać to i owszem a jak próbuję wyjąć to udaje, że śsie Chyba chce się poprzytulać. Na szczęście mój ma tak w dzień. W nocy byłoby męczące więc współczuję

Ja muszę kupić sokowirówkę i może nowy blender
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:53   #3556
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Julia przechodzi samą siebie. Zrobiła taką 'awanturę',że do teraz głowa jeszcze mnie boli Byłam przekonana,że chce spać,więc wio do sypialni- na moich rękach źle,płacz, Tż ją wziął i to samo. Daliśmy jej butle,pociamkała dwa razy i znowu ryk. W koncu posmarowałam jej maścią dziąsła i po czasie się uspokoiła i zasnęła.
Matko, ja już nie wyrabiam. Jest coraz gorzej
Jeśli to zęby ,to niech już wychodzą!!!!!!

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
śliczna córa i mama

Stary 2014-01-09, 19:55   #3557
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
ja trenuje go i jak lezy i jak sie bawimy i jak chodzimy, ale.co z tego jak w efekcie usypia i zawsze spi z glowa na jednym.boku

a co do nazwiska to moj egoistyczny wybor. za duzo osiagnelam na swoje nazwisko zeby je zmieniac., nazwisko tz mi sie nie podoba, a podwojne nazwisko to dla mnie mega katorga
feministki we wloszec wynegocjowaly to lata temu i tam z zasady nie bierze sie nazwiska meza

Rozumiem

wiec widze, ze nie tylko my mamy problem z odwracaniem głowy.
jestem ciekawa czy dadzą ćwiczenia do domu czt bedzie trzeba jeździć..

Stary 2014-01-09, 19:55   #3558
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
też mam ten problem. Na wiosne planuje kupić parowar i blender

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

miło Cię poznać

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

mąż ma talent plastyczny !

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

co za masakra.
niektórzy zawsze muszą wtrącić swoje trzy grosze.
przeczytalam browar a nie parowar

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:59   #3559
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
haha głodnemu chleb na myśli !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 20:02   #3560
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
witaj w gronie mężatek !!
Stary 2014-01-09, 20:04   #3561
ja-ika
Zakorzenienie

MsLullaby wszystkiego dobrego dla Bartoszka na 4 miesiące

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Dla mnie to byla meczarnia. Nie jest stworzona do chodzenia w ciazy

eee tam, to tylko 9 miesięcy można się chwilę pomęczyć
Cytat:

Cytat:
marzy Ci się
Stary 2014-01-09, 20:05   #3562
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2014-01-09, 20:06   #3563
papuga_69
Zakorzenienie

Musze sie pochwalić - dzis odbyłam z Antkiem pierwszą podróż autobusem jedną wiochę dalej od naszej, zaliczyłam biedre, dużego lewiatana i spacer nad jeziorkiem W biedronce w ogole nie bylo żadnych słoiczków 4m+ ! Dopiero w lewiatanie zrobiłam spore zapasy.
Antkowi nie smakuje zupka jarzynowa z bobovity :/ w składzie jest marchewka, ziemniak i troche pora dlatego się dziwie bo ziemniaka i marchewke z hippa zjadł. Krztusił się jakby nie mógł przełknąć więc dolałam troszkę wody żeby było rzadsze ale niewiele pomogło. Wybredne dziecie

Mam górę ubranek do wyprasowania, okropnie mi się nie chce

Stary 2014-01-09, 20:11   #3564
marysia_258
Zadomowienie

Hej
Pamietacie mnie jeszcze?
Nie mam niestety kompletnie czasu na wizaz
Moje dziecie niestety zajmuje mi caly moj wolny czas...
Nic nie jest z nim lepiej ciagle placze prezy sie i steka Chyba bedziemy sie tak meczyc do 6ciu miesiecy
Jak jest pogoda to wsadzam go w wozek i spaceruje do upadlego bo wtedy spi i nie placze...
A poza tym caly czas sie rehabilitujemy mamy wzmozone napiecie miesniowe, asymetrie i jeszcze jakies trzecie schorzenie ktorego nazwy nie pamietam.
Pomino skonczonych trzech miesiecy glowka u mojego Bartoszka lata jak u niemowlaczka. Mam nadzieje ze po tych cwiczeniach wszystko szybko sie wyrowna.
Morfologia kiepska mamy wspomagac sie cebionem multi zeby nie bylo jesze gorzej.
Pozdrawiam Was mamusie

LADANKU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ZYCIA!!!

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:16   #3565
Little_Spark
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Samba,
Nie pamiętam kto pisał bo czytałam z tel ale chyba Little Spark. Śmiać mi się trochę zachciało bo mój taki sam kombinator Nie śsie piersi ale potrzymać to i owszem a jak próbuję wyjąć to udaje, że śsie Chyba chce się poprzytulać. Na szczęście mój ma tak w dzień. W nocy byłoby męczące więc współczuję
otóż to

toszzzzz mnie uszczęśliwił syn całonocnym przytulaniem
Little_Spark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:18   #3566
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Samba, ma Mąż talent

Tassia, dobrze, że moja tak się nie mądrzy bo bym chyba :tasak:

Magbes witaj

Ja muszę kupić sokowirówkę i może nowy blender

najgorsze ze moja sie nie madrzyla ale jej odbilo po wizycie coreczki
wtf?
a teraz probuje uspic mi dziecko i jej nie idzie
hehe
zaraz zrobie to w 5 minut i jej w piety pojdzie

a co do lapania za cycka to myslalam ze piszesz o tz heje

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:23   #3567
dodinha
Wtajemniczenie

Dziewczyny,czy to możliwe,że moja mała dziś dopiero świruje po wczorajszym szczepieniu?Jest nie do zniesienia,nie chce spać,wyje nie wiadomo czemu,zasnie przy cycku,chcę ją odłożyćle to oczy jak 5 złotych,już ręce opadają.Zwykle o tej porze już śpi,a dziś nie widać,żeby miała zasnąć
Stary 2014-01-09, 20:23   #3568
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie to brzmi, nie?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:31   #3569
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
przpomnialas mi scenke rodzajowa z placu zabaw.

podbiega chlopczyk do taty:
-tato, moge sie pobujac?
-bujaj sie!
-tato a moge zjechac na zjezdzalni?
-zjeżdżaj!

Cytat:
no ciśnienie też, ale ja mam doła kilka spraw się na to złożyło, ale najbardziej to, że po macierzyńskim baaaardzo nie chcę wracać do mojej pracy, w ogóle chciałabym nie pracować już w banku i się boję czy coś znajdę TZ mówi, że coś się pomyśli i póki co mam się nie martwić bo to jeszcze prawie rok, ale ja już tak mam, że muszę mieć wszystko zaplanowane, pewne i wiedzieć co mnie czeka
Spoko, nie ma się co martwić na zapas. Bez przesady Twój TZ dobrze mówi, więc go słuchaj
Gdyby w PL jedna osoba w zwiazku byla w staie utrzymac rodzine to nie byłoby takich głupich problemów.. No ale cóż, moze się doczekamy kiedyś, że ludzie będą chodzili do pracy chociaz połowicznie z wyboru a nie z przymusu

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ale dlaczego? Każda ciąża jest inna. Ja teraz się świetnie czułam, tylko miałam cukrzycę i tarczycę

Ja też miałam cukrzycę i szczerze mówiąc dzięki niej tylko świetnie się odżywiałam, jadłam mnóstwo warzyw, duuuużo się ruszałam i przytalam tylko 9kg, które spadły zaraz po porodzie. Ogólnie w takiej ciąży jak teraz mogłabym non stop być Tylko poród już mniej ciekawie wspominam Ale co tam - następnym razem chowam ambicje do kieszeni i zamiast umierać przez 8h, przy wejściu do szpitala mówię "dzień dobry rodze poprosze epidural"

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Kaska przynajmniej masz gdzie wracac. Ja musze szukac i isc w nieznane. Od marca szukam ewentuslnie w centralach i innych miejscch a sprzedaz to dla mnie ostatecznosc...
Ja też mam gdzie wracać, ale musiałabym wrócić w najbliższy poniedziałek Także witaj w klubie - ja też będę szukać. Tyle, że gdzies koło czerwca zacznę.

Cytat:
Ale przecież ona to malizna się urodziła, więc i tak idzie jak burza

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
A w kolejce wkurzył mnie taki durny dziad. Mały zaczął mi trochę kwękać na kolanach więc się podniosłam i zaczęliśmy trochę chodzić (spędziliśmy już w tej przychodni "trochę" czasu, kto by się nie niecierpliwił?). A dziad się mądrzył, że trzeba było nie przyzwyczająć dziecko do noszenia na rękach
Ja nie wiem co obcy ludzie mają za manierę żeby się wtrącać i wygadywać farmazony.
Co za gość. Pokazałabym mu środkowy palec. Przecież to nie jego dziecko, każdy wychowuje po swojemu.

Nie mam czasu nadrobic. Skok na całego. Pola jak spała duuużo w ciągu dnia tak teraz wcale prawie nie chce. Zmeczona a spac nie moze. Nie wiem o co chodzi I wszystkie zabawy to 15min i juz jej sie nudzi i musze jej zawieszac nowe zabawki albo klasc w innym miejscu. Jedziemy dzis do kolezanki kawałek tylko we dwie, mam nadzieję, że będzie zadowolona
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:35   #3570
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się nocną porą!
Mój mały nie śpi, tylko kwęka, a ja muszę ćwiczyć! Ale dopóki nie zaśnie, nic z tego

Cytat:
Mackowi w nowym.roku pzajaczkowalo sie cos w rozkladzie snu
budzi sie okolo 3w nocy na jedzenie
a dzis przeszedl samego siebie
pobudka o 2, 4 30 i 6 30
boli go brzuch, kupy w nowym roku jeszcze nie bylo, a ja czekam az zrobi ja samodzielnie
mam dosc
chce mi sie spac, bo oczywiscie do pierwszej usnac nie.moglam

U nas szósty dzień bez kupola
2-3 dni temu poszły dwa czopki i termometr i nadal nic

Cytat:
Śliczne masz córeczki Nic dziwnego, bo po takich rodzicach

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A czemu od razu w elektroniczny? Ja ściągałam 1-1,5 h ręcznym Avent Natural i ręka mi nie odpadła a i parę groszy w kieszeni zaoszczędziłam.
Ja więcej ściągam elektrycznym. Jak ściągałam po karmieniu to elektryczny wyciągał np. 50-60 ml, a ręczny 20-30 ml

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Jakiejś gigantycznej nie, natomiast w 3 Julek zawsze miał kupę aż pod karkiem a w 4 jest ok
My chyba też przejdziemy już na 4 Jutro będziemy się mierzyć

Cytat:
Aaa do godz. 1 spałam na podłodze w łazience, bo co się podniosłam to było źleeeeeee. A co wypiłam to zwracałam. Wszystkie leki typu Smecta itp nie mogły się przyjąć. Piłam zawzięcie, ale od razu mnie naciągało.MASAKRA
Biedulko,

Cytat:
od czego by tu zaczac
przedwczoraj wrocily jej wnuki do wloch
wiec chyba nie wyzyla sie jednak z dobrymi radami

bylam z nia na spacerze i teraz siedze u niej w domu i ogladam tv
sluchac jej nie moge
1, pytalam w aptece, nie dawaj zbyt czesto tych czopkow "wieeeeeeeeeeeem"
2. ale jak tydzien nie bedzie robil kupy to daj zeby skretu kiszek nie dostal "wieeeeem"
3. a oczko przemywaj czesro "wieeeem"
4. kupilam ci gaze jalowa bo waciki sa ble "ale waciki sa miekkie, a gaza podraznia"
ale waciki sa zle bo niejalowe
5.nie pozwol zeby twoj pies tak na ciebie skakal
6.a cemu macius ma taka mala ta czapke
7. a powinnas zawsze miec ubranko na zmiane dla niego "k.u.r.w.a MAM zawsze"
8. a czemu go tylko kocykiem w wozku zakrywasz

i w przeciagu godziny jeszce 50uwag

słabo

Cytat:
Tasia ja przedwczoraj to chyba ogladałam i się wzruszyłam- jak byłam w ciąży to leciał ten program
A ja ryczę przy Położnych
Ostatnio było widać wszystko, jak się rodzi dziecko Chylę czoła dziewczyny SN

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości