|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2762 |
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
A ja się pochwalę, że kupiłam dziś z Tablica.pl dwie pary jeansów rurek i sukienkę. Zapłaciłam niewiele bo 65zł, a dostałam jeszcze gratis letnie portki i tunikę
![]() Dodatkowo pogadałam sobie z babeczką, rodziła na Kamińskiego. Dała namiary na świetną położną, mówi że poród poszedł tak szybko, że nawet nie zdążyli dać jej znieczulenia, a dzięki tej genialnej położnej obyło się bez nacinania mimo tak szybkiego porodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja w 17tc !!
![]() Co do ruchów to czuję czasem obecność dzidzi, ale na kopniaki to u mnie za wcześnie. Słyszałam za to, że wieloródki o wiele wcześniej czują ruchy ![]() Monica ten koszyczek wiklinowy jest mega słodki ![]() ![]() Wczoraj zaczęłam przeglądać wózki i wizualnie mam 2 faworytów, wolałabym zobaczyć te wózeczki na żywo, póki co wklejam fotki, może któraś z Was miała któryś z tych modeli? Jeden to Mutsy Evo a drugi to Tako Captiva Polka Dots |
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja niestety mam same ubranka różowe i niebieskie, akurat po dwójce która tak właśnie była ubierana. Tylko te dla noworodka które kupiłam sama są białe lub szare, a takie podobają mi się najbardziej. Cóż, jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2765 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poziomkka Mutsy ma bardzo malutką gondolę, widziałam go tydzień temu w sklepie bo też byłam nim zainteresowana ale ta gondola mnie zniechęciła, wydaje mi się, że mała ciężko by się w niej mieściła jesienią czy wczesną zimą już w grubszych ubrankach. Ja mam dylemat między Jedo Fyn a X-landerem, pierwszy ma fajną dużą gondolę, drugi lepszą spacerówkę. Pewnie jednak zdecydujemy się na Jedo. Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-01-09 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2766 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez czarno_biala1987 Czas edycji: 2014-01-09 o 17:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2767 |
Raczkowanie
|
O wózkach już trochę było więc ja tylko dodam że przy pierwszym wózku miałam regulację oparcja spacerówki za taki pasek z tyłu (tuz pod budką) i to było super, można było na dowolną wysokośc podnieść i opuścić oparcie. natomiast w emmaljundze którą mam (mam scooter) oparcie trzeba złapać u góry - w środku budki tuż za głową dziecka, podnieść i opuścić. jest to po prostu CHOLERNIE niewygodne szczególnie jak dziecko już usnęło i już trochę waży. Na dodatek to są tylko 3 czy 4 stopnie, nie można opuścić w którym miejscu się chce. Bardzo duży minus jak dla mnie , zwracajcie na to uwagę.
Poziomka no słodki jest ten koszyk i dla mnie bardzo przydatny, bo mam dosyć duży dom więc jakbym miała klasc małe na gorze w sypialni to na dole usłysze dopiero jak bedzie sie drzec w niebogłosy ![]() Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2014-01-09 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2768 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2769 |
Zadomowienie
|
czarno_biala identyczny jak na zdjęciu, które zamieściłaś ma moja psiapsióła, mnie osobiście również bardzo dobrze się go prowadziło, więc szukam czegoś podobnego, bo wizualnie bardziej podobają mi się czarno-białe wózeczki
![]() ![]() Monica wieem, że temat wózków był już poruszany bardzo dokładnie jakiś czas temu, ale wtedy akurat mało mnie temat wózków interesował, bo w I trymestrze skupiałam się na tym, by dotrwać do II i nie patrzyłam na ciuszki, wózki, łóżeczka. Teraz jak wiem, że wszystko jest ok to mogę zacząć się rozglądać, brakuje jeszcze znajomości płci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2770 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2771 |
Zakorzenienie
|
Hej! Wow ile stron napisalyscie , ciężko Was nadrobić zwłaszcza jak ma się w domy 1,5 latka
![]() Ciuszki - mój synek urodzil się 12go czerwca i najczęściej uzywalismy wlasnie bodziaki lub rampersy. Jak było chłodniej to zaladalam mu spodenki i do tego skarpetki. Wazne aby ciuszki były z bawełny i żeby guziki nie były zapinane na plecykac ( bo jak dziecko lezy to mogą mu przeszkadzać ) Najwygodniejsze sa te która można zapiac na zatrzaski miedzy nozkami. Pieluszki - uzywalismu i używamy Pampersy tam samo z chusteczkami. Nigdy nie było problemu z odparzeniem. ![]() Pielegnacja - Do kapania uzywalismy Musteli po kapieli oliwke. Teraz używamy Avenoo ( synek ma 19 miesięcy ) Pepuszek kazano mi tylko przemywać czysta woda i oczyszczac wacikiem do uszu. Teraz już nie poleca się przemywaniem spirytusem ( przynajmniej w stanach ) Duzo osob nie wiem o tym ze sudocrem ma w sobie steryd i używa go codziennie do pupenki dziecka. Pomoc innych - dużo z Was pisze ze nie chce nikogo do pomocy itp. . Ale uwierzcie jak będziecie po szpitalu, obolale ( bo wiadomo ze będzie później wszystko bolało ) to będziecie marzyly o tym żeby ktoś Wam zrobil pranie czy obiad. Ja nie mowie żeby siedzieć u kogos 24h na dobe. Mi bardzo pomogla moja mama która przynosila Nam obiady. I jestem jej za to wdzieczna do dziś. A i pisalyscie tez ze goście którzy odwiedzają dzieci nie myja rak. Ja pierwszych gości miałam już w szpitalu później w domu i mowilam wprost żeby każdy uzyl plynu do rak zanim wezmie Dominika na rece. Uffff chyba tyle ![]() Gratulacje dla wszystkich mam za udane wizyty i za poznanie plci ![]() ![]()
![]() |
#2772 | |||||
Rozeznanie
|
Monica wózek słodki
![]() ![]() ![]() Zubi fajne zakupy ![]() Dziewczyny nie przejmujcie się brakiem ruchów, przy drugiej ciąży wcześniej czuć o jakieś 2-3 tygodnie kopniaki, a tu dużo podwójnych mam więc nie ma co się tym sugerować i dołować tylko czekać spokojnie, szczególnie jak to pierwsza ciąża ![]() Cytat:
![]() Ja chcę coś jasnego (do białych mebli) najbliżej mi do jasnego szarego, rozmiar 45x45, raczej pół mat, firmy nie mam. Niestety te co mi się najbardziej podobają kosztują ok.150 za metr:/ Już powiedziałam mężowi, że jedziemy w sobotę do miasta i bez płytek nie wracamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Miałam ten wózek, napiszę o nim więcej później, bo teraz muszę Groszka położyć spać |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2773 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio ogólnie rozglądam się po ulicach za wózkami a ten wyjątkowo zapadł mi w pamięć, nawet mężowi mówiłam że takiego na pewno nie kupimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2774 |
Zakorzenienie
|
Kamila, chodzi mi o rodzaj i firmę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2776 |
Raczkowanie
|
Poziomka nie nie, ja nie pisalam w sensie zey Ci mowic ze temat wózków juz byl. Jak dla mnie mozemy o nich klepac jeszcze 10 stron, bo ja tez dopiero zaczynam sie nad ta kwestia zastanawiac. Tylko myslalam ze wy juz macie temat rozpracowany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2778 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak się chce lekki i zgrabny wózeczek to trzeba na plastikowych kółeczkach i cienkich rurkach szukać :/ Ale wybór jest tak duży, że każdy znajdzie to co mu odpowiada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piszę z telefonu, więc nie odniosę się do tego, co napisalyscie. Może jutro, bo dziś czeka mnie praca domowa na jutro do przedszkola ![]()
![]() |
#2780 |
Zakorzenienie
|
Ja juz pisalam ze nie wszystkie male kolka sa plastkowe. Zreszta teraz to chyba rzadkosc - przynajmniej w wozkach ktore ogladalam. Moje chicco ma nieduze kolka- choc z tych wiekszych bo tu tez jedne sa wieksze inne mniejsze ale buda od spacerowki jest duza. Takze ja nie zauwazylam zaleznosci pomiedzy komfortem budy a wielkoscia kol. Jesli chodzi o moje doswiadczenia to bylo nawet odwrotnie spacerowka od wozka z gondola i duzymi kolami byla krotka i obecnie by sie nie zmiescila. Zreszta znajomi wlasnie z tego powodu zmienili wozek na inna spacerowke i ten nam dali.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | |
Rozeznanie
|
czarno_biala1987 Wózek jak dla mnie super, miałam czerwony. Teraz chciałam go odkupić od siostry, ale ona też w ciąży więc odpada. Ale jak każdy wózek ma też swoje minusy:
- ciężki (ale ja do pokonania miałam tylko 3 schody więc spoko) - fotelik od kompletu chroni tylko od mandatu, raczej nie spełnia żadnych norm, nie ma gwiazdek - jak masz zamontowaną spacerówkę i chcesz zrobić zakupy to jest bardzo mało miejsca żeby coś do tego kosza pod spodem wsunąć (wąska szczelina), tak samo z wyciąganiem Jeżeli to Ci nie przeszkadza to polecam, bo wózek u mnie się sprawdził i ma dużo plusów i tak jak pisałam gdybym miała jeszcze do niego dostęp to na pewno bym go teraz używała ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2783 |
Zadomowienie
|
Cudne wózki pokazujecie
![]() Ale ja jednak jak bede kupować to pojade do sklepu i bede macac i jeździć każdym po sklepie ![]() ![]() Pokaże wam fotę mojego mopa ![]() Jak by nie on to zalegała bym w domu na dobre a tak mam motywacje aby czasem wyjść ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1389298306.570302.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2784 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale sie dzisiaj posypalo tygodni,gratki Dziewczyny! Tak zescie sie rozszalaly z klikaniem,ze faktycznie sprawdza sie to,co przewidziala ktoras.Minely swieta i ruszylysmy z kopyta. Wiec ja juz zapodam cichaczem temat-ja juz powoli dobiegam konca swojej kadencji i potrzebne beda nowe kandydatury do prowadzenia kolejnej czesci ![]() A wogole to chyba musi byc jakis oper tego! Tyle wizyt ostatnio bylo,a zadna sie nie chwali zdjeciami. Aa Dziewczyny uwazajcie na ta tablice,juz slyszalam pare przypadkow,ze pieniadze wyslane a towaru brak.Tam nie ma jak scigac za oszustwo,to nie to samo co allegro.Albo jak sie juz decydujecie to bierzcie z odbiorem osobistym.
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2014-01-09 o 20:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2787 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja już uciekam spać. Jutro jadę z synem do alergologa i już mi zapowiedział, że nie jedzie więc rano będzie wojna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2788 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja tak troszkę z innej beczki
![]() Podpowiedzcie mi co zrobić bo zaczynam powoli panikować. Od wczoraj pobolewa mnie brzuch, konkretnie chodzi mi o to że z prawej strony zaraz tak na samym dole od wczoraj dość mocno mnie coś kłuje. Dziś od rana i tak co chwilę zakłuje raz mocniej a raz słabiej a wczoraj znowu jak się kąpałam i jak już wycierałam to nagle takie ukłucie że aż z bólu się w pół zgięłam i musiałam się chwilę aż wanny przytrzymać. I nie wiem co zrobić. Jechać na szpital żeby się upewnić że z dzidziolkiem wszystko w porządku czy nie panikować i poczekać do jutra. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2789 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu pojechała, niech sprawdzą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2790 |
Zadomowienie
|
Beat@ a nie podejrzewasz wyrostka?? Spróbuj w tym miejscu w którym Cię boli wcisnąć w brzuch dwa palce i nagle puścić, jeśli będzie Cię przy tym bardzo bolało to może być wyrostek ;/;/ Ja bym pewnie pojechała na IP...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.