CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-21, 10:58   #361
astronomiczna.ania
Rozeznanie

Przekupka: 81 pkt / 100% pozyt.
GG do astronomiczna.ania
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI

Małpeczko,
swego czasu na Blacklist podawało się imię (wiemy, że to Ania), pierwszą literę nazwiska oraz nazwę miejscowości, z której pochodzi nieuczciwa Wizażanka.
Czy możesz podać te informacje; oszustka może pojawic się na Targowisku pod innym nickiem, warto, zeby zachować czujność.
astronomiczna.ania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-21, 11:27   #362
Małgosia791
spin doctor

Przekupka: 164 pkt / 100% pozyt.

Małpeczko, ja nie wahalabym się zgłosić sprawy na policję. Nie wolno machnąć ręką i odpuszczać bo oszustka będzie dalej naciągac innych. Ja kiedyś miałam podobną sytuację wysłałam perfumy i ponad miesiąc czekałam na przesyłkę od wizażanki, pisałam pw a ta mimo iż sie logowała nie odpowiadała. Dopiero jak poinformowałam o zgłoszeniu sprawy na policję perfumy przyszły w ciągu jednego(!) dnia.Nie można tolerować kradzieży i nieuczciwości. Takie jest moje zdanie
Stary 2007-05-21, 12:08   #363
Zielona30
Zakorzenienie

Przekupka: 147 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Małpeczko, ja nie wahalabym się zgłosić sprawy na policję. Nie wolno machnąć ręką i odpuszczać bo oszustka będzie dalej naciągac innych. Ja kiedyś miałam podobną sytuację wysłałam perfumy i ponad miesiąc czekałam na przesyłkę od wizażanki, pisałam pw a ta mimo iż sie logowała nie odpowiadała. Dopiero jak poinformowałam o zgłoszeniu sprawy na policję perfumy przyszły w ciągu jednego(!) dnia.Nie można tolerować kradzieży i nieuczciwości. Takie jest moje zdanie
Małgosiu ,jest jakaś minimalna kwota od której policja przyjmuje zgłoszenia?Kiedyś obiło mi się o uszy ,że musi być kwota powyżej 100zł.Pytam dlatego bo zostałam oszukana przez panienkę na forum gazetowym(jak się okazuje nie tylko ja zresztą).Wysłałm jej nowe spodnie ,prawie miesiąc temu miała wysłać przelew i od tamtej pory zamilkła,na telefony i gg od innych dziewczyn przez nią oszukanych też nie odpowiada,pieniędzy oczywiście też nie ma.
Zastanawiałam się właśnie czy na policji przyjmą takie zgłoszenie(mała suma-35zł i wysyłka),tym bardziej,że mam tylko dowód nadania i maile na poczcie?
Zielona30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-21, 12:16   #364
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Przekupka: 195 pkt / 99% pozyt.

Cytat:
Napisane przez astronomiczna.ania Pokaż wiadomość
Małpeczko,
swego czasu na Blacklist podawało się imię (wiemy, że to Ania), pierwszą literę nazwiska oraz nazwę miejscowości, z której pochodzi nieuczciwa Wizażanka.
Czy możesz podać te informacje; oszustka może pojawic się na Targowisku pod innym nickiem, warto, zeby zachować czujność.
Jestem jak najbardziej ZA!
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-21, 12:24   #365
biala_malpeczka
Zadomowienie

Przekupka: 98 pkt / 100% pozyt.

Ania C., Katowice

Ponieważ wartość paczki przewyższała 100 zł (sama paletka Lancome kosztuje w sklepie 180 zł), złożę sprawę na policję.
Czy jest jakiś specjalny oddział do tego typu przestępstw ?

biala_malpeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-21, 12:29   #366
Małgosia791
spin doctor

Przekupka: 164 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Zielona30 Pokaż wiadomość
Małgosiu ,jest jakaś minimalna kwota od której policja przyjmuje zgłoszenia?Kiedyś obiło mi się o uszy ,że musi być kwota powyżej 100zł.Pytam dlatego bo zostałam oszukana przez panienkę na forum gazetowym(jak się okazuje nie tylko ja zresztą).Wysłałm jej nowe spodnie ,prawie miesiąc temu miała wysłać przelew i od tamtej pory zamilkła,na telefony i gg od innych dziewczyn przez nią oszukanych też nie odpowiada,pieniędzy oczywiście też nie ma.
Zastanawiałam się właśnie czy na policji przyjmą takie zgłoszenie(mała suma-35zł i wysyłka),tym bardziej,że mam tylko dowód nadania i maile na poczcie?
Z tego co wiem nie ma minimalnej kwoty i policja ma obowiązek przyjąć zgłoszenie nawet jeśli dotyczy 5 zł. Maile i pw posłużą jako dowód
Stary 2007-05-21, 15:38   #367
ragutka
Zakorzenienie

Przekupka: 255 pkt / 100% pozyt.

Małpeczko, zadzwoń do swojego rejonowego komisariatu i spróbuj sie umówić na zgłoszenie ,inaczej jak pójdziesz tak z ulicy to będziesz czrkac aż przyjmie cie ktoś z dyżuru.
W przypadku oszustwa , wartosć nie jest jakos limitowana tak jak mówił Małgosia.
Jest tylko jeszcze jeden wymóg , gdybyś nie orzystała z domowego komputera to przestępstwo zgłasza się w rejonie gdzie znajduje sie komputer.
No i mogą Cie zapytac o to czy korzystasz z legalnego oprogramowania.
Przygotuj tez jak najwięcej wydruków i dowód nadania .
To tyle, może sz troche poczekać albo beą próbowac Cie lekko zniechęcać(ale niekonecznie) jednak spróbowac warto bo zazwyczaj gdy do takiej nieuczciwej osoby zgłosi sie dzieknicowy to bardzo może poprawić pamięć lub jakoś inaczej sprawić że sprawa zostanie dla Ciebie korzystnie zakończona.
ragutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-29, 13:55   #368
vilandra
Zakorzenienie

Przekupka: 107 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
Zgadzam sie

Co do tematu, prosze vilandre i bubu żeby napisały poziomce jak moze im wynagrodzic straty, poziomka przyznaje sie do winy wiec dyskusja nie ma wiekszego sensu.
przykro mi to pisać, ale sprawa z poziomka ciągle się ciągnie. Tyle kłamstw co usłyszałam a właściwie przeczytałam od poziomki przekracza norme.
Kłamstwo pierwsze: miała mi wyslac 3/4 z 300ml micela Vichy a
dostałam 3/4 z 200ml (jest mi winna 100ml micela)
"No to może odżałuję i zaproponuję ok 3/4 z VICHY PT płyn micelarny 300 ml. absolutnie świeżutki"
Na dodatek paczke dostałam z 9 dniowym opoznieniem.Moja wysłana 08.02, poziomka swoja wysłała 16.02
Klamstwo drugie
dot.ilosci serum. Raz pisała ze serum uzywa stale
22.03 dostała serum 9.04 napisała PW ze uzywa stale tj. dni 18
Pozniej ze uzywala 5 razy,jeszcze pozniej ze 3 razy:
Wszystko to pisze 04.04
Vilanderku, właśnie dogrywam na PW sprawę wymianki na "Desnudę".
Jeśli masz Champs Elysees, to daj znać, a odwołam wszystko
Przyszedł Furtererek?"
Oszczędzałam serum na Święta, ciężka buteleczka, chciałam parę dni ją "potrenować" i... w sumie wystarczyło na 5 razy"
"Stale, stale,(jak na mnie) bo trzy dni pod rząd i zostawiłam na Święta"
Klamstwo trzecie: w swoim watku 04.04 pyta mi sie czy dostalam od
niej paczke co by wskazywalo ze paczke wyslala.
(Vilander- shiseido w negocjacjach, kerastase pofrunął do Ciebie z maleństwem )
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=181726&page=3
Paczke dostalam 11.04 stempel na kopercie 07.04, czyli wtedy jak mi sie
pytala czy paczke dostalam to ta paczka nie byla nawet wyslana!! W paczce strasznie brudny i stary Furterer. Na drugi dzień paczke odsylam. Pisze dlaczego,że Furterer był stary i b.brudny.Dostaje PW że jestem mitomanką, kłamczuchą i złośliwa a Furterer był nowy i błyszczący
Dostaję następne PW z przeprosinami, że miałam racje a ona sie
pomyliła i przez pomyłkę zapakowała mi starego Furterere, którego miała sprzed lat, nie widziała co pakuje
Jest technicznie i fizycznie nie możliwe Nawet jak miała miejsce tak iracjonalna sytuacja jak pakowanie z zamknietymi oczami to juz odpakowywanie kosmetykow ze zwrotu ode mnie,kosmet.ktore byly zszyte w bąbelki musialy zmusic poziomke do zobaczenia co dostala a dostała zwrot brudasa furterera!!
Całą historie oisaam na B.List
Pozniej poziomka napisała ze mi to wszystko zrekompensuje i wysle mi kosmetyk jaki bede chciala.
Poniważ chciałam jak najszybciej skończyć ta historie w poście 339 napisaam min. takie rozwązanie:
"Serum Diora 30ml koszt. 360zł, czyli 1 ml 12zł. Serum wg. moich wyliczeńbyło ok 10ml. Faktycznie , nie jest to wiele i jak poziomka smarowała sie dość obficie i na dużych powierzchniach to i mogło na 5 razy starczyć .Chociaż mnie starczyło by to na pół roku. Nie chodzi jednak ile razy ona sie smarowała tylko ile było serum a uważam ,że było mini.10ml. z wyliczeń wychodzi, że 10ml kszt.by 120zł . Liczyła sie chyba z tym,że to drogi kosmetyk.Dior nie był nowy, więc nie chce kosmetyku za 120zł. .
Nie musi być nowy bo i mój Dior nie był. Ale wymagam, żeby był czysty i nie jak Furterer.............. sprzed lat
Lista co poszukuję na końcu mojego wątku. niech poziomka sama zadecyduje ile warte było serum i jaki kosmetyk mi wysłać"
Nie napisałam , że ma mi zrobić niespodzianke.Logika, rozsądek mówi, że przed zakupem powinna się ze mną skonsultowac!! Co do wyceny to poziomka w póxniejszym PW napisała, że moje ksmetyki warte były najwyżej 10zł.Same miniatury, które dost ode mnie z "dobroci serca" warte były więcej
Od tego momentu mialysmy przejśc na PW.Zaproponowala to
poziomka, virtual sie zgodzila.Ja nie chcialam, wolalam na Forum
Poznalam na tyle poziomke, ze domyslałam sie jak to moze sie
skończyc.
"Co załatwienia sprawy wymiany na PW, nie zgadzam się. Chcę , żeby wszystkobyło jawne"
Przeczucie mnie nie myliło.
Od tamtej pory nie dostalam od poziomki zadnego PW z propozycją jaki
kosmetyk wybrala i czy mi on odpowiada a chyba tak by wypadało. W końcu to ja jestem stroną poszkodowaną.
Pierwsza napisałam do niej PW, b.grzeczne PW,tej tresci.
"Przykro mi , że musiało do tego dojść. Nie leży w moim charakterze wywlekanie tego typu spraw na form publicznym i zrobiłam to po raz 1-wszy, mam nadzeje, że ostatni.Nie chce juz udowaniać kto, komu, jak i dlaczego.Męczy mnie to
W poście 339 napisałam jak możesz to załatwić, Tobie zostawiłam kwestie za jaką kwote i jaki masz mi kosmetyk wysłać.Nie wiem, może masz z tym problem ( nie dostałam żadnego PW z propozycją). Chciałam Ci więc zaproponować. Akurat kończy mi się szampon Kerastase Nutritive Gluco-Active nr.2, więc jeśli uważasz, że jest on adekwatny do kosmetyków, które dostałaś ode mnie, była bym wdzięczna. Oczywiście, jeśli uważasz inaczej, lub masz inną propozycję wysłania mi kosmetyku ( w poście 339 zaznaczyłam, że nie musi być to kosmetyk nowy i nie uzywany) to czekam.
zapewne nie masz mojego adresu, więc Ci podaje (żebyś znowu nie musiała mnie na Wizażu łapać)"

Poziomka odpisala ze juz kupila dla mnie kosmetyki, balsam i pianka matrixa,ale jesli mam jakies zastrzezenia to mam pisac.I to bylo ostatnie
grzeczne PW od Poziomki.Odpisalam.
"Dziękuję i przepraszam, ale wolałałabym jednak, jak pisałam, Kerastase."
odpisała, że nie będzie mi kupowac szamponu za 90zł. Swoja drogą szampon, który chciałam, czyli Kerastse Nutritive Gluco-active koszt.75zł
Odpisała,że mam absurdalne żądania, że nie jest instytucją charytatywną ( jak do tej pory to ja nią jestem) ani sponsorem i nie zamierza dokonywać zakupu szamponu pod Twoje dyktando za takie pieniądze.
Napisałam jej:
"opisałam virtal tą sytuacje. To nie jest 1-wszy czerwca a ja nie jestem dzieckiem, żebyś mi nespodzianki robiła. Logika wskazuje i ja też ( w PW napisałam, ze czekam co wybrałaś) , że po wybraniu kosmetyku powinnaś się spytać czy go chce. Matrix jest na szarymm końcu mojej listy i tylko jedna konkretna pianka. Na Czerwono zaznaczyłam kosmetyki , które potrzebuje najbardziej.Musiałaś "przelecieć" do samego końca,żeby Matrixa znaleźć. Nie moja wina, że nie uzgodniłas ze mną zakupu
Moje miniaturki były więcej warte niz 10zł. 1ml serum ( czyli prawdopodobnie tyle ile użyłaś na jeden raz) koszt.12zł. Nie moja wina, że uparłaś sie na tak drogi kosmetyk. A szampon Kerastase koszt.75zł nie 90zł

I chyba tym PW podpowiedziaam jej kolejne kłamstwo.
Bo Do virtual wysłała PW w którym min napisała, że , przyjrzała moją liste wanted i zakupiła dwa specyfiki do włosów z Matrixa ,który w poprzednim wątku był jeszcze zaznaczone na czerwono jako jeden z najbardziej pożądanych. To juz bylo czwarte klamstwo
Nigdy w zadnym swoim watku, ani poprzednim, ani wczesniejszych Matrix nie byl na poczatku mojej listy Wanted ani tym bardziejzaznaczony na czerwono jako kosmetyk priorytetowy.Moja lista Wanted jest nie zmienna jesli chodzi o kosmetyki poszukiwane
Napisalam wiec PW do kilku Wizazanek z ktorymi sie wymienialam lub ktorym
sie podobal jakis moj kosmetyk i czesto zaglądaly na moj watek, zeby napisaly czy pamietaja, czy Matrix byl tak jak pisala poziomka zaznaczony na czerwono i na poczatku listy
Wszystkie odpisaly, ze o ile mialam ma liscie Wanted Matrixa to napewno
nie byl on na poczatku tej listy i NAPEWNO nie byl zaznaczony
na czerwono jako ten najbardziej przeze mnie pożadany.Jedna z nich
napisala nawet tak.
"ja wiem że na topowej liście na początku i na czerwono miewasz zawsze mega gorną polkę
matrixa nigdy na czerwono nie bylo...."

Nie bede podawała nickow tych dziewczyn. Rozumiem, ze nie chca byc strona w tej sprawie Tak prosila mnie jedna z nich.Szanuje to. Chociaz z drugiej strony nierozumiem dlaczego nie chcą na Forum tego napisac. Przeciez to prawda. Dlatego prosze dziewczyny, ktore śledzą lub śledziły moje watki, szczegolnie ten poprzedni. Własnie w nim wg. poziomki Matrix byl na poczatku listy i na czerw.zeby to napisaly tutaj.Nie bojcie sie napisac prawdy.Mnie poziomka oklamala wiele razy.Z tym
Matrixem to juz jest totalne przegiecie.
Wykorzystala to, ze zakladajac nowy watek wykasowuje stary.Tylko Wy
mozecie mi pomoc udowodnic, ze moja lista Wanted w tym watku
jest taka sama jak w watku poprzednim i jeszcze wczesniejszych.Kolejnosc
kosmet.sie nie zmienila a Matrix ZAWSZE byl jednym z ostatnich kosmetyków na mojej liście
U ważam, że po tak długim okresie oczekiwania na swoj kosmetyk ( od marca a mamy maj ) po tylu kłamstwach, tylu przykrych słowach nleży mi się rekompenasata jaką ja będę chciała. W stosunku do serum Diora i do tego co przeszłam, ten szampon Kerastae to minimum. W końcu poziomka jest mi winna jeszcze 100ml micela i pieniądze, które wydałam odsyłając jej kosmetyki ( priorytet)

Edytowane przez vilandra
Czas edycji: 2007-05-29 o 14:26
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-29, 19:25   #369
poziomka61
Rozeznanie

Przekupka: 36 pkt / 95% pozyt.

Wybaczcie, że znów się tu pokazuję, ale muszę napisać dwa słowa.

Cytat:
Napisane przez vilandra Pokaż wiadomość
Lista co poszukuję na końcu mojego wątku. niech poziomka sama zadecyduje ile warte było serum i jaki kosmetyk mi wysłać
Tyle mojego komentarza. Matrix był na liście, kupiłam dwa nowe świetne pełnowymiarowe kosmetyki (w/g mnie dużo większej wartości niż żądania v) które zostały odrzucone a priori, jak również moja propozycja zaczekania na mój nowy wątek, który był w trakcie tworzenia.
poziomka61 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-29, 19:39   #370
E
Zakorzenienie

Przekupka: 12 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez poziomka61 Pokaż wiadomość
Tyle mojego komentarza. Matrix był na liście, kupiłam dwa nowe świetne pełnowymiarowe kosmetyki, które zostały odrzucone a priori, jak również moja propozycja zaczekania na mój nowy wątek, który był w trakcie tworzenia.
Nie no, jasne, niech Vil się cieszy, że nie dostanie czarnej farby do włosów, albo szmponu przeciwłupieżowego

Poziomko, miałam nadzieję, że uniknę zabierania głosu w tej sprawie, bo bardzo nie lubię takich sytuacji ale brak wcześniejszego zapytania o jaki konkretnie kosmetyk chodzi, przeszedłby może u 16-latki, która zadziałała pod wpływem impulsu przynależnego do wieku. Ale Ty? Kobieta dojrzała? Nie zapytałaś przed zakupem, czy na pewno taki kosmetyk chce???
I wiesz, czytałam PW od Ciebie - sytuacja nie jest tak poziomkowa, jak ją przedstawiasz A najgorsze, że niektórzy (przemiłe osoby zresztą) dają się na to nabrać bo - obiektywnie stwierdzając - potrafisz być miła niezwykle, wytworzyć przyjacielską więź, pozwolić, by ktoś identyfikował się z Tobą - a to już niestety manipulacja grubymi nićmi szyta

To tyle, musiałam to powiedzieć, bo bym się z oburzenia udusiła
E jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-29, 19:56   #371
poziomka61
Rozeznanie

Przekupka: 36 pkt / 95% pozyt.

Odsyłam do cytatu poniżej.
poziomka61 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-29, 20:22   #372
E
Zakorzenienie

Przekupka: 12 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Odsyłam do cytatu poniżej.
A nie przyszło Ci do głowy, że odwołuje się do zwykłej ludzkiej przyzwoitości???

No tak, nie przyszło... albo liczysz na to, że większość tego nie zrozumiała (patrz: tekst w moim podpisie ).

Szkoda, że dziewczyny, które same się "nacięły" nie biorą udziału w dyskusji, ale jestem w stanie zrozumieć

Edytowane przez E
Czas edycji: 2007-05-29 o 20:24 Powód: dopisek
E jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-30, 13:50   #373
bububuczymorda_
Rozeznanie

Przekupka: 3 pkt / 100% pozyt.

potrafie zrozumiec, ze 'moja' sprawa nie wydaje sie byc bardzo wazna, bo w zasadzie doszlo do wymiany, ale na litosc boska, przeciez to jest zenada!
nie da sie tego inaczej nazwac.
dziecko musi udowodnic rodzicowi, od ktorego naleza mu sie alimenty, ze ma on dochody, a my mamy udowodnic nasza racje wobec oszustki.
czy to nie absurd?

jedyna forma wyjasnienia sprawy byloby opublikowanie przemilych, az kipiacych sympatycznascia pw przed wymiana oraz klamliwych i pelnych jadu pw po informacji, ze wymiana ma zostac cofnieta.
wydaje mi sie, ze jestesmy juz za duze na gierki. moze sie myle?

sprawa ciagnie sie od marca? zdaje sie ze niedlugo beda to 4 miesiace?
litosci?

fakty mowia za siebie.
jestem na etapie, kiedy mam ogromna chec opublikowania calej prywatnej korespondencji z poziomka. wiem, ze zlamie tym regulamin, wiem tez, ze spotka mnie za to odpowiednia kara.
ale moze w ten sposob uda mi sie udowodnic z jaka manipulantka mamy doczynienia, a przez to ustrzec inne uczciwe dziewczyny.

pzdr
al
bububuczymorda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-30, 14:51   #374
olik04
Zakorzenienie

Przekupka: 62 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez bububuczymorda_ Pokaż wiadomość
fakty mowia za siebie.
jestem na etapie, kiedy mam ogromna chec opublikowania calej prywatnej korespondencji z poziomka. wiem, ze zlamie tym regulamin, wiem tez, ze spotka mnie za to odpowiednia kara.
ale moze w ten sposob uda mi sie udowodnic z jaka manipulantka mamy doczynienia, a przez to ustrzec inne uczciwe dziewczyny.

pzdr
al
bubu, proszę nie rób tego, bo i tak moderator wykasuje fragmenty pw, a nikt inny na tym nie ucierpi tylko Ty . A nie chciałabym tego

Stary 2007-05-31, 11:46   #375
vilandra
Zakorzenienie

Przekupka: 107 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Wybaczcie, że znów się tu pokazuję, ale muszę napisać dwa słowa.

Tyle mojego komentarza. Matrix był na liście, kupiłam dwa nowe świetne pełnowymiarowe kosmetyki (w/g mnie dużo większej wartości niż żądania v) które zostały odrzucone a priori, jak również moja propozycja zaczekania na mój nowy wątek, który był w trakcie tworzenia.
No tak, czyli odczytałaś to tak:
" niech poziomka zrobi mi niespodzianke. cokolwiek mi przyśle będę zachwycona. Lepszy rydz niż nic"
Sorry, nie było tego w podtekście.Ja byłam i jestem stroną poszkodowaną. Każda mysląca osoba, wpierw wyslała by mi PW czy wybrany kosmetyk mi odpowiada. To Ty bardzo chciałaś przejsc na PW ( ja ,jak pisałam wyżej wolałam na Forum to załatwić) , tylko, że ja żadnego PW od Ciebie nie dostałam. Ja pierwsza napisałam. Kurna, to jakaś farsa...............
Nadal czekam na rozwiązanie tej sprawy.Tak jak pisała Ala, sprawa ciągnie się od marca.................... .....
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-31, 12:49   #376
Nutella22
Przyczajenie

Przekupka: 9 pkt / 100% pozyt.

hej! Jestem nowa na tym forum działam od jakiego miesiąca i mam pytanie co zrobić jak ktoś wysyła mi podróbkę? dostałam perfum a, że mam w domu oryginał taki, zreszta uzywam juz tego zapachu 5 lat a ten ewidentnie to nie oryginał. To co zrobic w takiej sytuacji?
Nutella22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-31, 13:07   #377
tomama
Witchdoctor

Przekupka: 247 pkt / 100% pozyt.

Nutello najlepiej poproś o zwrot kosmetyku, który Ty wysłałaś i sama też odeślij podróbkę.
Może dziewczyna nie wiedziała że to podróbka?
Stary 2007-05-31, 13:10   #378
Nutella22
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tomama Pokaż wiadomość
Nutello najlepiej poproś o zwrot kosmetyku, który Ty wysłałaś i sama też odeślij podróbkę.
Może dziewczyna nie wiedziała że to podróbka?
Mowi, że to oryginał ja mam identyczną flaszkę w domu i z tyłu chanel ma wygrawerowany nr seryjny zawsze a tu nie ma i teraz już nic sama nie wiem i korek ma inny troche ale nie chce nikogo posądzać.
Stary 2007-05-31, 13:17   #379
tomama
Witchdoctor

a masz możliwość zrobienia zdjęcia?
Stary 2007-05-31, 13:29   #380
Nutella22
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tomama Pokaż wiadomość
a masz możliwość zrobienia zdjęcia?
mawm ale na focie nie wida tego dokladnie bo musi byc bardzo dobra cyfrówka bo chanela ma grawery z tyłu a inne formy maja nadruk na naklejce ktory jest bardziej widoczny
Stary 2007-05-31, 13:33   #381
tomama
Witchdoctor

no to spróbuj się skontaktować z poprzednią właścicielką, niech wyjaśni sprawę i coś zaproponuje...
Stary 2007-05-31, 13:43   #382
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Przekupka: 94 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Nutella22 Pokaż wiadomość
hej! Jestem nowa na tym forum działam od jakiego miesiąca i mam pytanie co zrobić jak ktoś wysyła mi podróbkę? dostałam perfum a, że mam w domu oryginał taki, zreszta uzywam juz tego zapachu 5 lat a ten ewidentnie to nie oryginał. To co zrobic w takiej sytuacji?
Żądać zwrotu poniesionych kosztów przesyłki w 2 strony oraz 'odmienić' się z powrotem.
To, że ktoś mógł nie wiedzieć ze to podróba, nie ma tu żadnego znaczenia.
Jeśli się nie jest w 100% pewnym, trzeba to zaznaczyć w wątku i tyle.

Szkoda że nie mam flaszki w dłoni, bo bym od razu rozpoznała-Chanel najłatwiej rozpoznać po klarowności szkła i korka. No i kolorze. Bo zapach jest bardzo podobny.
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-31, 13:47   #383
Dorota-Coco
Zakorzenienie

Przekupka: 288 pkt / 100% pozyt.

Z tymi wygrawerowanymi nr.seryjnymi oraz szata, innym korkiem, i.t.d to kwestia sporna... Nie zawsze brak nr. na flakonie lub nieco innym korek to podroba.
Jesli zas sam zapach jest znacznie rozny to juz podstawa do tego aby miec watpliwosci i wymiane anulowac... Nie rozumiem dlaczego wizazanka, z ktora sie wymienialas nie chce odeslac Twoich rzeczy??? Nie jestes zadowolona z wymiany. Masz watpliwosci co do oryginalnosci perfum. Zatem masz PRAWO prosic aby odeslala Tobie te rzeczy. Idzie chyba o to zeby z wymiany byc zadowolonym.

Mam kilka flaszek Chanel (allure Sensuelle, Allure klasyk, Coco Mademoiselle, Coco czarna) zatem jesli chcesz sprobuje porownac jesli opiszesz dokldaniej flaszki, kolor, korki, i.t.p...
Dorota-Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-31, 13:52   #384
paprak
Wtajemniczenie

Przekupka: 58 pkt / 100% pozyt.
GG do paprak

Cytat:
mawm ale na focie nie wida tego dokladnie bo musi byc bardzo dobra cyfrówka bo chanela ma grawery z tyłu a inne formy maja nadruk na naklejce ktory jest bardziej widoczny
Nutelko, a sprobuj przechylic flakonik pod katem i podswietlic z boku lampka. nie wiem jak to wytlumaczyc. powinno byc widac uwypuklenia. Albo zanies do drogerii i spytaj czy chanel miewa flakoniki bez graweru.

jak to wszystko czytam to az boje sie wymieniac. poniewaz niektore sprawy ciagna sie miesiacami to moze warto byloby zorganizowac jakis sklad sedziowski z moderatorow, ktory po rozpatrzeniu dowodow z korespondencji prywatnej cos postanowilby. niesmacznie sie robi gdy na forum czyta sie fragmenty rozmow pomiedzy wizazankami, ktore nadal sie wymieniaja. niedobrze byloby gdyby atmosfera sie popsula.
pozdrawiam
paprak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-31, 13:54   #385
Nutella22
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
Nutelko, a sprobuj przechylic flakonik pod katem i podswietlic z boku lampka. nie wiem jak to wytlumaczyc. powinno byc widac uwypuklenia. Albo zanies do drogerii i spytaj czy chanel miewa flakoniki bez graweru.

jak to wszystko czytam to az boje sie wymieniac. poniewaz niektore sprawy ciagna sie miesiacami to moze warto byloby zorganizowac jakis sklad sedziowski z moderatorow, ktory po rozpatrzeniu dowodow z korespondencji prywatnej cos postanowilby. niesmacznie sie robi gdy na forum czyta sie fragmenty rozmow pomiedzy wizazankami, ktore nadal sie wymieniaja. niedobrze byloby gdyby atmosfera sie popsula.
pozdrawiam
wiem o co Ci chodzi, nie widac wypukleń ale ta flaszka ma niby z 4 lub 5 lat teraz sie dowiedziałam, myślisz ze mogł sie zetrzeć po tylu latach?
Stary 2007-05-31, 13:57   #386
paprak
Wtajemniczenie

Przekupka: 58 pkt / 100% pozyt.
GG do paprak

Cytat:
wiem o co Ci chodzi, nie widac wypukleń ale ta flaszka ma niby z 4 lub 5 lat teraz sie dowiedziałam, myślisz ze mogł sie zetrzeć po tylu latach?
zetrzec to raczej nie bardzo natomiast jak ma tyle lat to co z trwaloscia?
ja mialam dolce vite 1,5 roku i glupia trzymalam ja w lazience gdzie byla narazona na zmiany wilgotnosci i temperatury. i zrobil sie sam spirytus. teraz juz nie trzymam zapachow w lazience. nie moglabym wymienic takich perfum bo pomimo, ze oryginalne to jednak zapach to jakby ktos wódy nalal do flakonu. Dlatego obawiam sie co pozostalo z chanel po tylu latach. Nigdy nie mialam tak dlugo zapachu.
paprak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-31, 13:58   #387
Nutella22
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dorota-Coco Pokaż wiadomość
Z tymi wygrawerowanymi nr.seryjnymi oraz szata, innym korkiem, i.t.d to kwestia sporna... Nie zawsze brak nr. na flakonie lub nieco innym korek to podroba.
Jesli zas sam zapach jest znacznie rozny to juz podstawa do tego aby miec watpliwosci i wymiane anulowac... Nie rozumiem dlaczego wizazanka, z ktora sie wymienialas nie chce odeslac Twoich rzeczy??? Nie jestes zadowolona z wymiany. Masz watpliwosci co do oryginalnosci perfum. Zatem masz PRAWO prosic aby odeslala Tobie te rzeczy. Idzie chyba o to zeby z wymiany byc zadowolonym.

Mam kilka flaszek Chanel (allure Sensuelle, Allure klasyk, Coco Mademoiselle, Coco czarna) zatem jesli chcesz sprobuje porownac jesli opiszesz dokldaniej flaszki, kolor, korki, i.t.p...

NIe chodzi o to ze nie chce odesłac tylko ja nie che jej bezpodstaniie oskarżać bo to tak niezrecznie ale mam akurat allure w domu swoj, ta flaszka ma troche zagłebień, jakies takie rysy na szkle ale to sa takie farryczne jakby nie wiem jak Ci to wytłumaczyć, onie nie powstya od noszenia w czysm tylko taka jakby zadra w szkle, z korka sciera sie złotkotam gdzie jest napis chaneli te literki na korku sa krzywe trochejedna chudsza druga grubsza a jesli chodzi o grawert to chanel nie robi bez graweru i tu dam sobie reke obciać ze kazdy orygfinał ma wygrawerowany nr.
Stary 2007-05-31, 14:00   #388
Nutella22
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
zetrzec to raczej nie bardzo natomiast jak ma tyle lat to co z trwaloscia?
ja mialam dolce vite 1,5 roku i glupia trzymalam ja w lazience gdzie byla narazona na zmiany wilgotnosci i temperatury. i zrobil sie sam spirytus. teraz juz nie trzymam zapachow w lazience. nie moglabym wymienic takich perfum bo pomimo, ze oryginalne to jednak zapach to jakby ktos wódy nalal do flakonu. Dlatego obawiam sie co pozostalo z chanel po tylu latach. Nigdy nie mialam tak dlugo zapachu.
ja tez nie, psiknełam na reke i pachnie troche inaczej niz oryginał ale to moze wida wieku i kolor ma baaardziej zólty taki az pomarancz.
Stary 2007-05-31, 14:02   #389
tomama
Witchdoctor

Nutello jeśli ta butelka ma 5 lat to chyba wystarczający powód, żeby ją odsłać? A skazy w szkle i krzywe litery raczej nie świadczą o oryginalności....
Stary 2007-05-31, 14:03   #390
Dorota-Coco
Zakorzenienie

Przekupka: 288 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
NIe chodzi o to ze nie chce odesłac tylko ja nie che jej bezpodstaniie oskarżać bo to tak niezrecznie ale mam akurat allure w domu swoj, ta flaszka ma troche zagłebień, jakies takie rysy na szkle ale to sa takie farryczne jakby nie wiem jak Ci to wytłumaczyć, onie nie powstya od noszenia w czysm tylko taka jakby zadra w szkle, z korka sciera sie złotkotam gdzie jest napis chaneli te literki na korku sa krzywe trochejedna chudsza druga grubsza a jesli chodzi o grawert to chanel nie robi bez graweru i tu dam sobie reke obciać ze kazdy orygfinał ma wygrawerowany nr.
Jak dla mnie podroba marna.

Ja swoje Chanele moge skrobac na sile pazurem i nic. Nic sie nie zedrze, nie ma prawa. Ani "zlocenia" na korku ani tym bardziej literki. No i proste sa jak strzala. Zadnej nierownosci.
Dorota-Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości