|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
26 dni
![]() Dzięki |
|
|
|
#1682 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa i polecam książeczki kontrastowe
![]() O takie: http://www.empik.com/jakie-to-ciekaw...5535,ksiazka-p ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Oooo widać,ze jeszcze taki noworodkowy Słodziak!I takiego dzidziusia łatwo ułożyć.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też na śpiocha była. w sumie mieliśmy 6 scenerii. w ogóle nie pamiętam czy wrzucałam jakieś zdjęcie |
|
|
|
|
#1684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Posłucham ![]() Masz coś do mojego kotka? |
|
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
któraś pytała o suchą skórę we włoskach
u nas się zrobiła też [ale jest podobna do ciemieniuchy, ale nie robi się taka skorupa jaką pamiętam u bratanicy] i posmarowałam dzisiaj oliwką, założyłam czapeczkę i potem wyczesałam, tyle tego zeszło że już to ładnie wygląda
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1689 | |
|
Zadomowienie
|
Coralady zazdroszczę dzieciątka śpiocha. Jeszcze mam nadzieje, że mojemu się odwidzi niespanie
![]() A po szczepieniu śpiący bardzo był i tyle właściwie. Przy wkłuciach płakał bardzo, ale szybko się uspokoił. Mąż śmiał się, że trzeba by go częściej szczepić A wy czemu w końcu w inny dzień? I jak mały się zachowywał?Nemosku u mnie też sesja trwała ok 5 godzin. Zdjęcia przepiękne i kurcze połowę tańsze niż moje Dziękuję za wklejenie ponowne To na rękach Tż-ta cudo. Lusesita ja miałam tak wczoraj, łącze się w bólu. Cytat:
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. W sumie tak jak myślałam, u każdego zupełnie inaczej wygląda dzień i sen
|
|
|
|
|
#1690 |
|
Wtajemniczenie
|
niunia super!Dawaj więcej
![]() nemosek no strach się bać ![]() To mój wczorajszy Klocuś
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u nas z ułożeniem był juz problem-nie chciał mały jak na przekór spać. ![]() Najlepiej to taka sesję robic do 14 dnia zycia bo dzieciaki najwięcej wtedy spią i są elastyczne. Młody juz sie buntował ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
A tutaj widzę oczy szeroko otwarte
|
||
|
|
|
#1692 |
|
Wtajemniczenie
|
babku wszystko może się jeszcze zmienić,tzn.ty mieć Filipka śpiocha,a ja tego nieśpiącego
![]() Nie poszłam w czwartek,bo okazało się,że nie ma naszej pediatry,a ten co zaszczepił Lilę tak,że tego samego dnia w nocy zabrała nas karetka na sygnale Filip ma katar i bardzoz ależało mi,żeby go dobrze zbadano.Na szczęście zapłakał troszeczkę.Fałdki tłuszczu się przydały
|
|
|
|
#1693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
Nie ma za co ![]() Planuję powiesić w antyramie ![]() Mamy jeszcze we 3 takie fajne ale mordek nie będę tutaj wklejać ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1694 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie na bieżąco jak widać
|
|
|
|
#1695 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wooow brawo za wagę ![]() A ja nie mogę zobaczyć tych wszystkich zdjęć to niesprawiedliwe ![]() Nasturcja w sumie racja z tym podkładem ![]() Corolady jaka Ty jesteś wysoka! Oddaj parę centymetrów ![]() Rybko brawa dla Kacperka ![]() Anulka zapmniałam Ci podziękować że do mnie napisałaś bardzo mi się miło zrobiło Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1696 |
|
Wtajemniczenie
|
nemosek jak się ma 7kg na liczniku to trzeba chociaż sprawiać wrażenie 5 miesięcznego bobasa
I doroslej wyglądać![]() A tak w ogóle to on taki jakiś rozumny jest,chcichra się,obserwuje już świat-waga idzie z postępem rozwojowym
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma co się dziwić
![]() z Fifolkiem łakomczuszkiem i pełną energii Lilką ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
Jak bardzo chcesz to moge Ci na priv podesłać parę ![]() Bo my sie tutaj o Ciebie martwimy |
|
|
|
|
#1698 |
|
Wtajemniczenie
|
kyte chętnie oddam 5 cm
|
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też oddam z 4
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Boziu co ja jadłam że moje dziecko tak purka głośno
|
|
|
|
#1700 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie czytam o szybkim przybieraniu na wadze...Chłopczyk ma 7,5 tygodnia i waży 7,2g.
![]() To luuuuuzik...Filip ma już 10,5 kg i tylko 7kg ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- nemosek ty tez z tych wysokich?Zakładamy Klub Żyraf
|
|
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yhy,178 cm Albo drabin ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Codziennie obiecuję sobie iść wcześniej spać.I co? Nie wychodzi ![]() Zmykam kąpu
|
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byla tylko ta cena 29.99 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ręcznym laktatorem !!! U nas dzien jest troszke rozklekotany, ale ostatnio wyglada to tak , że wstajemy o 8 I dię karmimy. Pozniej mamy troche aktywnosci . Około 10.30 karmienie I drzemka 30 min. 12.30 kolejna drzemka 30 min. Miedzy 13 a 15 spacerujemy. Czasem po spacerze jeszcze chwile spi . Zazwyczaj kolo 17.30 kolejne 30 min drzemki. O 20-20.30 kapiel I o 21 karmienie I spanie. Kapiel trwa okolo 10 min bo Majka Lubi sie pluskać. Zasypia przy karmieniu, a ja ja odkladam do łozeczka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1704 | |||
|
Zakorzenienie
|
Helloł
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wszystkie wagi maluchów - ładnie przybierają ![]() Nasz rytm dnia w przybliżeniu...zacznę od wieczora : kąpiel (około 5 minut) między 20-21, później butla i około 22 spanko (czasem zaśnie przy jedzeniu a jak nie to odkładam do łóżeczka, nieraz chce smoka a nieraz nie, pielusia do przytulenia i zasypia po kilku minutach), budzi się różnie ale zazwyczaj koło 4 - 5, następne jedzonko koło 8 - 9, po nim zazwyczaj jeszcze śpi trochę to i ja dosypiam jak się obudzi to się bawimy do następnego szamanka koło 13 , potem znów chwila zabawy i zazwyczaj wychodzimy na spacer na 1-2h, po spacerku zazwyczaj Majka śpi do jedzonka koło 17, dalej znow zabawa i czasem krótkie spanie a potem już czas na kąpiel W dzień między karmieniami jeszcze jak nie śpi to podaję jej herbatki lub wodę.Kyte - fajnie, że się odezwałaś ![]() Nemosku - ale się wysiedziałaś w tej przychodni A ja nawet nie wiem kto to jest ten cały Zawitkowski muszę obczaić na necie co on prezentuje za chwyty i teorie...Zmykam lulu Jutro ostatni dzień z teściową ![]() W sobotę rozwalamy się na kanapach z lamką winka o ile mała pozwoli |
|||
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wychodziłaś gdzieś z małą do ludzi? chwalił Ci ją ktoś?
|
|
#1706 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemosku śliczne zdjęcia!
Poczytalam ale na cytowanie nie mam sil. Co do tego napięcia to oczywiście nie mamy go stwierdzonego tylko takie podejrzenie. Mały mocno pręży się do tylu, równocześnie główkę i nóżki w taka jakby kołyskę, do tego nogi przeprostowane w kolanach i bardzo często takie proste np. Na leżąco. Bardzo silnie ta główke odchyla. Wszystko to się wzmaga w czasie płaczu i zdenerwowania. W czasie kąpieli raczki blisko ciałka podkurczone, dłońmi do góry, przy twarzy, mocno zaciśnięte w pięści, nóżki prostuje. Jutro dzwonie się umówić do neuro, niech go obejrzy. Pediatra kazała nosić tak żeby nie miał możliwości odginania głowy, brosa blisko klatki piersiowej, czyli najlepiej przodem do świata.
|
#1707 |
|
Zadomowienie
|
TRELE - myślałam o Twoim problemie z butelką. A próbowałaś jak najbardziej naturalnie? Ja bym na Twoim miejscu przytuliła Mala do golej klaty. Identycznie jak przy kp. Pamietala by smoczek od butli byl ciepły z zewnątrz. Jeśli stosujesz coś na sutki to tez tym lekko smoczek maźnąć. Maję ciasno przytuliła, policzek do ciała i w miejsce piersi wcisnąć butlę.
Bo może to chodzi o Twój zapach,o poczucie bezpieczeństwa a nie o sam fakt butli Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tez polecam,Marysia je uwielbia! Cytat:
ostatni raz w poniedzialek... Cytat:
witam sie na 2 karmieniu, myslalam,ze dluzej pospi ![]() ale jak czytam wasze rytmy dnia,to my chyba najpozniej wstajemy bo miedzy 9 a 11 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#1709 |
|
Zadomowienie
|
Ula nie śpi od 21... Najpierw męczyly ją kupy - 3 sztuki zrobiła, potem aktywny czas, posapanie przez 5 minut i ppobudka z rykiem. Drze się niesamowicie... Teraz leżyw wózku i szaleje tam, a mnie nogi w dupę włażą...
Do tego tż mnie tak w☠☠☠☠ia, że szok... Chyba go ostatnio przechwaliłam... Nie odezwę się do niego za nic... Teraz mam pytanko, czy Wasze maluszki też tak się wzdrygają po płaczu jak zasypiają? Ogólnie czuję się jak zombie ze zdania: Człowiek człowiekowi wilkiem, a zombie zombie zombie... tylko może dodać jeszcze ze 3 zombie... I jetem wściekła na siebie, bo musiałam wrócić do zwykłego bebiko, bo nadal mi nie przysłali z allegro i przez to ona taka. Jadę dziś do Swinoujścia do rossa po to mleko zakichane...
|
|
#1710 |
|
Zadomowienie
|
Trele rękami??? No teraz to już padłam. Rozumiem w ten sposób nadmiar odciągnąć, ale odciągnąć tyle, żeby starczyło jak wyjdzie??? Matko ciekawe czy często tak wychodzi. To ja jestem w tym temacie zupełnie leniwa, bo ja laktatorem ręcznym sobie nie wyobrażam odciągać na dłuższą metę, a rękami...
![]() Ktosiula, to mój podobnie się zachowuje w kąpieli i ogólnie. Kurcze mam wrażenie, że ta lekarka nasza jakoś mało przyłożyła się do zbania Filipa. Chyba pójdę z nim gdzieś prywatnie, bo dużo mam obaw, pewnie niepotrzebnych, ale mam. Np. Filip od urodzenia ma takie luźne kupy i cały czas się boję czy to nie biegunka przypadkiem i boję się, że przegapię kiedyś moment, jak naprawdę zacznie się coś dziać. Do tego krostki na buzi, brodzie, takie jakby skupiska tych krostek. Lekarka widziała i twierdzi, że to hormonalne ode mnie jeszcze. A może te objawy to nietolerancja laktozy? Skomplikowane to wszystko ![]() Idę z tymi myślami w kimę, bo skończyłam karmić. Dziś nocka zdecydowanie lepsza od poprzedniej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

za wizytę!
ale kupiłam 2 paczki po 29,99
o matko jaki klocek!

W sumie u nas trwa to jakieś 10/15 min, więc niedługo, ale to nadal trzy razy więcej niż tam napisane.

byla tylko ta cena 29.99
KCIUKI DLA ANI