|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
ANIA ale lipa , ładnie go zrobili
A co z dziećmi ? Idą do przedszkola ? Babcia zaprowadzi i odbierze ? Miałam pytać czy któras z was ma z ikei te pojemniki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/20474/ , fajne sa? Duzo sie tam mieści ? ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Na jedynce leci o tej amerykance która urodziła 8 dzieci, w sumie ma 14 dzici . Masakra ile roboty jakie koszta.
|
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Moja żmijka miała dzisiaj w przedszkolu Dzień Babci i Dziadka. Babcia była bardzo zadowolona bo Zosia ładnie i bez tremy powiedziała swój wierszyk, tańczyła i śpiewała. Nie było żadnego marudzenia czy płaczu. Tym razem nie było języka na wierzchu ani kopania w nosie
. No i ogólnie się babci podobało bo nie było bardzo dużo ludzi (tylko jedna grupa) i ładnie dzieci przygotowane. Nas (rodziców) nie było.Teraz przez sen Zosia śpiewa
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu ruch...;-)
placek jeden piekłam, właśnie skończyłam;-) królik słodko śpi. Amelia śpi. Tz śpi, :-P ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
Super, zdolna. Lody były.? |
|
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Ania polecała trofasty z pojemnikami. Koleżanka ma dla córki i fajne są i pojemne tylko że dla niej za małe
bo ma za dużo zabawekNataszka lodów nie było bo Zosia zażyczyła sobie lizaka i banana
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
Iza - barowa dla małej zdolniacha.
![]() U nas jutro jest dzien babci. Specjalnie z tej okazji przyjechała do nas babcia. Monka - nie wiem co myślec o tej kobiecie. To nie jest takie czarno białe.
|
#1327 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas też ma być przedstawienie, ale jeszcze nie wiadomo kiedy, ale raczej nieprędko, bo dopiero wczoraj rozdawane były wierszyki dzieciom. Pani obiecała mi, że Ola tym razem na pewno będzie mówiła. Bo nie mówiłam wam, ale na pasowaniu pani starsza (wiekiem i stażem przedszkolanka) nie wywołała Oli do jej części, a miała zapraszać panią dyrektor. Ola była akurat po zapaleniu oskrzeli i nie puściłam jej na cały dzień, tylko zaprowadziłam pół godziny przed imprezą, o czym uprzedzałam wcześniej i dodatkowo panią starszą tego samego dnia rano (wkurza mnie babsko i tak ją teraz nazywam). Na szczęście Ola nie przeżyła tego w żaden sposób (w ogóle nie dała po sobie nic poznać, a myślę, że jakby ją to gnębiło, to by choć zdanie na ten temat rzuciła), nie mówimy nic na ten temat przy niej, ale do pań to sobie poszłam. Niestety starszej nie spotkałam, z tą młodszą jedynie rozmawiałam - mówi o ogólnym zamieszaniu, bo maskotek dla dzieci zabrakło, że Pani dyrektor się sama wyrwała i w ogóle już dawno chciała przeprosić, tylko nie mogła mnie spotkać. Wiem, że ona akurat niewinna, więc ciągle będę na starszą polowała - tak dla uspokojenia własnego sumienia, że uświadomię babsko, że dla nas to wcale nie jest nic takiego. Edytowane przez catro Czas edycji: 2014-01-09 o 23:23 |
||
|
|
|
#1328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć na chwile możesz się od dzieci oderwać, korzystaj i młode zostawiaj z babcią ![]() Cytat:
W wolnym czasie im poprzeglądam to połowa zabawek pójdzie do dziadka do piwnicy. W sumie teraz tylko klockami się bawią i kilka małych autek, a tak to xbox i muszą ze mną grać w gry planszowe, żeby było spędzanie czasu z matką ![]() Cytat:
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka znowu kuleje. Nosz nie wiem co jej jest.
jak sie jej pytam czy coś boli to nic nie boli. Miała prześwietlenie robione i wszystko ok. Miała ta nogę w gipsie. Nie mam pojęcia. Moze rezonans zrobic jej trzeba.![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Wstalam dzisiaj rano a tu ryk i płacz. Pełno ludzi w domu i wszyscy denerwują tylko Oliwkę. Wczoraj przyszykowalam jej sukienkę ktora chciała a dzisiaj wujek ubrał jej inną. Musiałam wstać i zrobic porządek.
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
widzę że u was dzieci mają dzień babci i dziadka a u nas nie będzie, bo rodzice stwierdzili, że za dużo tych przedstawień na raz i za duże obciążenie dla dzieci. niby tak ale moja mała przeżywa, bo to byłby pierwszy dzień babci i dziadka dla moich rodziców i teściowej |
|
|
|
#1331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Szybko bo u nas Dzień Babci i Dziadka wypada w ferie a i dodatkowo żeby uniknąć najazdu gości to na każdej grupie uroczystości są w innych dniach. Najmłodsze zaczynają i przez cały tydzień jest na innej grupie.
Cytat:
U nas niektóre dzieci podchodziły do mikrofonu ale mówić nie chciały. Cytat:
Oliwka płakała dlatego że noga boli czy dlatego że sukienka była inna ? U nas też byłby dym z tego powodu znaczy sukienki Cytat:
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monka miałam oglądac o tej babce z dziećmi i zapomniałam U nas na razie nic nie mówili kiedy dzień babci i dziadka ,Mikołaj powiedział że ma dziadków ale na cmentarzu bo pani się pytała czy to prawda że ma 2 babcie bo jakieś upominki będą robić.A dzisiaj robią kanapki w szkole mieli przynieść chleb ,coś ulubionego do chleba ,deseczkę ,noża nie kazali. A wczoraj muszę się pochwalić moje chłopaki zrobili ciastka amoniaczki ,mały z tatą
|
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Klaudia myślę, że mogli w przedszkolu zrobić, jakąś pioseneczkę, każdy po linijce wierszyka - dzieci są chłonne wiedzy,
a dla Babci to bardzo miłe przeżycie - tak mi się wydaje. Widzę po mojej Mamie, Amelia oczywiście mówi im cały czas wierszyk który ma uszykowany na 21 stycznia i mama za każdym razem prawie płacze - jak słyszy końcówkę ![]() a może tym paniom się po prostu nie chce ![]() Moja dziś w skowronkach poleciała do przedszkola, wyganiając w szatni dzieci które nie są z jej "glupy" od swoich cukierów. Agentka jest
|
|
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naucz sama Zuzie jakiegoś ładnego wierszyka i powie indywidualnie - też będzie miło
|
|
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla chłopakówU mojego w przedszkolu co 2 tyg mają naukę gotowania tak jak za naszych czasów zetpety ![]() Mieli już sałatki jarzynowe, owocowe, pierniczki. Panie w ten sposób też przekonują dzieci że warzywa i owoce nie są straszne. Mój manualnie na takich zajęciach dużo zyskuje. Całej rodzinie expressowo obiera mandarynki, obierakiem sobie marchewki skrobie. U mojego też nic na razie nie mówią o dniu babci czy dziadka, ale na pewno będzie, może babcia zdąży wrócić
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Libra
za ciasteczka dla Twoich chłopaków. Lekko pod genderów podpadają ![]() My dzisiaj do okulisty idziemy. Wizyta w środku dnia a tego nie lubię, cały dzień rozwalony
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
O tej godzinie reklamują tabletki na efekcie no chyba kogoś pogięło i to totalnie .
Dzieki na info. POP ja rok temu upadłam i do tej pory mnie rwie , myslalm ze przeszło ale nie. Na zdjęciu tez nic nie wyszło. Moze jakieś ścięgno ma naderwane a to dłużej sie leczy i dłużej boli . MADZIA a dlaczego za mali . Mi tylko chodzi o pochowanie zabawek w kolorowy, łatwy sposób .Wszystkie zabawki sa pod schodami w pudelkach, oraz tak jak u ciebie w szafie , ale jedne na drugim ( pudełka ) , a chciałabym właśnie jakos fajnie posegregowac i do szafy tez ten regał dokupić. I dodatkowo zeby książki były pod ręka a nie gdzies schowane. No mętlik mam teraz przez ciebie . Moje x boxa nie maja , jeszcze nie kupuje tej typu rozrywki, narazie sie nie upominają. LIBRA o haaa , a dobre były ? Mowię ci masakra tyle dzieci , ja bym w wariatkowie wyładowała .
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre
tata wałkuje ciasto a mały do niego: może starczy bo zaraz sobie na ucho zawiniesz Jedziemy jutro na "Biegnij chłopcze biegnij" ciekawie się film zapowiada |
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Jedna matka mowi do syna - "Ktos taki miałby wychowywać twoje dziecko " ?! , Komedia co oni wymyślają w tej tv i co ja to oglądam
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
sam wymyślił
![]() Dzisiaj jest premiera ,film o chłopcu żydowskim co ucieka z getta i później przez ogarnięty wojną kraj ucieka delej , miał wtedy 8 lat ,żyje do dziś ,napisał książkę i na jej podstawie nakręcono film ,produkcja niemiecko-francuzko-polska ,zapowiada się ciekawie. W filmie grają chłopcy bliźniacy ,jedną osobę. Idź na dwór pobiegaj to nie będziesz pierdół oglądała
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pitol
jaki agent O lubię takie filmy , daj znać jak wrażenia. |
|
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej!!
Po wizycie juz jestem ,wszytsko dobrze chyba??bo usg nie robił dopiero za 3 tyg mamy usg, teraz szyjkę sprawdzał czy trzyma. Najważniejsze że kopie ![]() Muszę jeszcze jedna prezentacje zrobić na jutro.. a dopiero skonczyłam parsowac 2,5 h mi to zajęło.. ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#1347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Amelki!!!
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Amelki
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Również najlepszych rzeczy pod słońcem dla Amelki!!!!
|
#1350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zrobiłaś porządek? wydarłaś japę? Cytat:
jak u okulisty? Cytat:
daj znać czy film fajny Dla naszej AMELKI wszystkiego najcudowniejszego
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

. Masakra ile roboty jakie koszta.

. No i ogólnie się babci podobało bo nie było bardzo dużo ludzi (tylko jedna grupa) i ładnie dzieci przygotowane. Nas (rodziców) nie było.

jak sie jej pytam czy coś boli to nic nie boli. Miała prześwietlenie robione i wszystko ok. Miała ta nogę w gipsie. Nie mam pojęcia. Moze rezonans zrobic jej trzeba.

,
jaki agent