Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-10, 08:48   #391
piadina
Przyczajenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10

Tym razem chciałabym w Trzebnicy. Mam tam lekarza, a szpital ma dobre opinie. Na Kamienskiego tez było dobrze, oczywiście po wykupieniu cegiełki z tego, co sie nasluchalam, to szpital na Borowskiej, mimo ze piękny i nowy ma jakieś kiepskie opinie.
Postaram sie udzielać,ale jakoś lepiej mi wychodzi czytanie niż pisanie
piadina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 08:50   #392
isia4891
Zadomowienie

Sadlaczyca spełnienia marzeń!!!!

Ja już po masażu...teraz czekam
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 08:51   #393
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Aaaaa pobrali mi 6 fiolek krwi!! Patrzyłam! To już moje ostatmie badania przed CC. Aż się łezka zakręciła w oku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 08:51   #394
senira666
Zakorzenienie

tak w ogóle nie w temacie to przez parę miesięcy nie miałam żadnego pryszcza a teraz mi na środku nosa wyskoczył :/
Stary 2014-01-10, 08:54   #395
magnusia
Zakorzenienie

co do dylematu sn czy cc uważam, że kobieta powinna mieć wybór.
Zakładając że wszystko przebiega prawidłowo bo jeśli są wskazania do cc to nie ma co dyskutować.
Każda powinna zdecydować jak chce rodzić czy sn czy cc bo są kobiety, które się boją, mają jakieś jazdy itp i chcą cc i niech mają- stres wywołany koniecznością sn jest silny i skutecznie może zablokowac akcję porodową, ba nawet zaburzyć późniejsze relacje matka-dziecko po przebytej przez matkę traumie.
Przy takim rozwiązaniu konieczne by tylko było dokładne poinformowanie (np obowiązkowe zajęcia w szpitalu czy SR, warsztaty ) kobiet o przebiegu sn i cc łącznie ze wszystkimi komplikacjami i najlepiej filmami poglądowymi. Bez narzucania zdania- suche fakty, plusy i minusy.
Każda ma swój rozum i każda zdecyduje o ile powtarzam wszystko jest OK bo jak wystąpią komplikacje przy sn to nie ma się co zastanawiac tylko pod nóż- życie i zdrowie matki i dziecka jest najważniejsze

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44530264]Aaaaa pobrali mi 6 fiolek krwi!! Patrzyłam! To już moje ostatmie badania przed CC. Aż się łezka zakręciła w oku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

szalona
Stary 2014-01-10, 08:56   #396
katarzyniak
Rozeznanie

Weźcie mnie trzymajcie, bo zaraz nie wyrobie . Dwa dni temu mówiłam swojej mamie jak wygląda w szpitalu w ktorym chce rodzic procedura cc, kiedy dają dziecko itp.to oczywiscie mi nie wierzyła i mówiła, ze to niemozliwe ze po 24 godz.dają dziecko matce. A dzis co slysze???? A ze bratowa dowiedziala sie od znajmego ze dziecko daja po 24godz i ogolnie to samo co ja mowilam i mama stwierdzila ze "faktycznie tak jest" . A no i bratowa dodała, ze te kobity po cc nie były w stanie zajmować sie swoimi dziecmi, tylko te co byly po sn w pokoju to sie pomagaly zajmowac ich dziećmi.(cwaniara jak nakreca wszystkich ze se nie dam rady) Nosz ku*** bratowa w oczach mojej mamy to zbiorowisko wiedzy, a ze je lezalam tam juz 5 razy to ja i tak nic nie wiem.

Mam ochote przyje***bratowej tak zeby jej sie doopa na dwa rozpołowiła
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 08:57   #397
tajeczka
Zadomowienie

SADLACZYCA najlepszego spełnienia marzeń i szybkiego porodu i nie smutaj nam
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 08:58   #398
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Weźcie mnie trzymajcie, bo zaraz nie wyrobie . Dwa dni temu mówiłam swojej mamie jak wygląda w szpitalu w ktorym chce rodzic procedura cc, kiedy dają dziecko itp.to oczywiscie mi nie wierzyła i mówiła, ze to niemozliwe ze po 24 godz.dają dziecko matce. A dzis co slysze???? A ze bratowa dowiedziala sie od znajmego ze dziecko daja po 24godz i ogolnie to samo co ja mowilam i mama stwierdzila ze "faktycznie tak jest" . A no i bratowa dodała, ze te kobity po cc nie były w stanie zajmować sie swoimi dziecmi, tylko te co byly po sn w pokoju to sie pomagaly zajmowac ich dziećmi.(cwaniara jak nakreca wszystkich ze se nie dam rady) Nosz ku*** bratowa w oczach mojej mamy to zbiorowisko wiedzy, a ze je lezalam tam juz 5 razy to ja i tak nic nie wiem.

a przyj** bratowej- co se będziesz żałować
Stary 2014-01-10, 09:00   #399
gosia261282
Gang Iren

Karolinabib i piadina zapraszamy do udzielania się

Katarzyniak wdech,wydech. Nie ma co nerwów tracić.
Stary 2014-01-10, 09:03   #400
magnusia
Zakorzenienie

pensja mi wpłynęła jednak się zbiorę na te zakupy bo aż żal idę cielsko wymoczyć co by pachnąca jechać
Stary 2014-01-10, 09:14   #401
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Zaczęłam go ok 12, a o 14:30 pojawiły się pierwsze skurcze.
O 18:45 byłam w szpitalu a o 22:56 powitałam na świecie moja malutką córeczkę!!!
OOoo!! GRATULACJE Soleil_Rouge !
Mamy kolejną panienkę
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 09:15   #402
lidkaa82
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny
Melduje sie juz odczopowana ale nadal w domu. Wczoraj 20-00:30 pojawiały sie skurcze ale potem minęły i noc spokojna. Przed chwilą dopiero pojawiły się dwa bolesne skurcze, przeczyściło mnie i zaczęłam plamić na brązowo
Miłosz się rusza, a ja jestem sama w domu i zastanawiam sie w którym momencie zacząć panikować w razie czego.
W ogóle założyłam podkład z baby ono bo sobie wkręciłam że jak czop odszedł to zaraz mi mogą wody odejść i powiem wam ze w porównaniu do belli to mega wygodne te podkłady.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 09:20   #403
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Gdyby się działo coś nieprzewidzianego jak bardzo ciężka pacjantka czy natłok kilku rodzących w jednej chwili- to już tak dobrze nie będzie. A jak na legalu opłacisz swoją położną- możesz mieć pewność, że Cię nie zostawi i nie poleci nie wiadomo gdzie i na jak długo.
Więc żeby sobie <puk puk> w razie czego nie pluć w brodę, ostatecznie 6. stycznia podpisałam umowę z położną.
A taka opłacona "do kieszeni"- w zasadzie żadnych zobowiązań wobec Ciebie nie ma, więc ja albo bym płaciła legalnie, albo w ogóle.
Też tak mi się zdaje. A jak wykupienie położnej ma zapewnić rodzącej spokój, są na to finanse to myślę, że to dobra inwestycja. Zwłaszcza przy pierwszym porodzie, gdy wszystko jest nowe i niewiadome.

Mamy ten sam termin, więc u mnie też 2 tygodnie zostały i ani widu, ani słychu. Dzieć, który pchał się na świat od 28tc nagle zmienił zdanie .

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość

Tak właśnie mnie to wczoraj pocieszylo.
Najważniejsze, żeby Malutka była zdrowa.

Resztę da się przeżyć

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jasne. I tak trzeba myśleć .

Cytat:
Napisane przez Karolinabib Pokaż wiadomość
Witam, i tak co prawda na końcówce ale chciałam się na chwile aktywnie dołączyć. Podczytuje od początku ale z doskoku. To moja druga ciąża termin mam na 19 stycznia i będzie drugi chłopak. Chciałam wypowiedzieć się na temat cc. Moja pierwsza ciąża się tak zakończyła. Bardzo chciałam urodzić naturalnie i nawet po 8 godzinach bólu płakałam jak lekarz powiedział, że trzeba zrobić cc. Strasznie to na początku przeżyłam, że jestem gorszą matką, bo nie umiałam urodzić naturalnie. Teraz z perspektywy czasu wiem, że mój stan psychiczny to wina mediów i położnych, które wpajają że tylko naturalny poród i karmienie piersią da zdrowe i inteligentne dziecko radość i niesamowitą więź. Ale tak nie jest moje dziecko jest okazem zdrowia chodząc do żłobka choruje mniej niż niektóre dzieci urodzone sn. Super się rozwija i cieszę się, że dzięki cc urodził się w pełni zdrowy. Jeśli więc zachodzi taka potrzeba wykonania cc to nie martwcie się najważniejsze zdrowie dziecka.
Gratuluje wszystkim, które urodziły. Ja osobiście nastawiam się że urodzę po terminie, tak jak pierwsze dziecko i czekam cierpliwie do końca stycznia.
Właśnie taką presję miałam na myśli, pisząc poprzedniego posta. Przecież z tego nie wynika nic dobrego. Sama mam mieć cc ze wskazań medycznych i wkurza mnie jak ludzie potrafią komentować ten fakt. Już nawet nie dyskutuję z nikim i olewam jakieś głupie przytyki, bo normalnie ręce opadają.
Przykro mi, że cierpiałaś przez ten głupi nacisk na sn. Mam nadzieję, że teraz już jesteś dobrze nastawiona i nie czujesz się źle z powodu cięcia .

Cytat:
Napisane przez piadina Pokaż wiadomość
Tym razem chciałabym w Trzebnicy. Mam tam lekarza, a szpital ma dobre opinie. Na Kamienskiego tez było dobrze, oczywiście po wykupieniu cegiełki z tego, co sie nasluchalam, to szpital na Borowskiej, mimo ze piękny i nowy ma jakieś kiepskie opinie.
Postaram sie udzielać,ale jakoś lepiej mi wychodzi czytanie niż pisanie
Ja też o Borowskiej nie słyszałam zbyt dobrych opinii (w zasadzie to żadnej dobrej nie słyszałam) . A w Trzebnicy rodziła żona szwagra i była bardzo zadowolona. Zresztą porodówka w Trzebnicy ma u nas w okolicy najlepszą opinię. I oby Twój poród ją potwierdził .

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
tak w ogóle nie w temacie to przez parę miesięcy nie miałam żadnego pryszcza a teraz mi na środku nosa wyskoczył :/
Ja już się boję, co będzie z moją cerą po ciąży. Teraz mam lepszą niż zwykle i boję się efektu odbicia .

magnusia, zgadzam się z Tobą w 100% co do cc.

Cytat:
To weź jej przy*** póki jeszcze możesz zwalić winę na hormony ciążowe . A z mamą, skoro w Ciebie nie wierzy, ograniczyłabym rozmowy na tematy ciąży i macierzyństwa.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Melduje sie juz odczopowana ale nadal w domu. Wczoraj 20-00:30 pojawiały sie skurcze ale potem minęły i noc spokojna. Przed chwilą dopiero pojawiły się dwa bolesne skurcze, przeczyściło mnie i zaczęłam plamić na brązowo
Miłosz się rusza, a ja jestem sama w domu i zastanawiam sie w którym momencie zacząć panikować w razie czego.
W ogóle założyłam podkład z baby ono bo sobie wkręciłam że jak czop odszedł to zaraz mi mogą wody odejść i powiem wam ze w porównaniu do belli to mega wygodne te podkłady.
O jaaa, to dzieje się u Ciebie. Zatem:

Lidka Lidka Lidka
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 09:21   #404
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

selena85 - detektyw na fb?
też Wam się musze przyznać, że każdą z Was przeleciałam na fb Oczywiście te, które nie mają zablokowanej galerii. Powrót do spzilek mnie powalił
Nie wiem czy nadrobię te kilka stron. Został w domu mój starszak: jelitówkę biedak załapał. Męczy się na dwa końce, leki coś średnio pomagają. Jak wyrodna matka teraz powiem ale żebym tylko ja nie załapała od niego...
Pytałyście o depilację po cc. Ja - przyznam szczerze - zapuściłam się. Jakoś się bałam, że coś mi się tam naruszy. Chyba 1,5 mi łącznie wyszło po porodzie zanim zdobyłam się iść na wosk. A i tak się nie bzykaliśmy przez ten okres wiec tylko ja widziąłam swój busz
I kolejne. U nas przytulanie po cc zaczęło się właśnie po dokonanej depilacji. Oczywiscie nie były to orgie tylko takie lekkie. Tż się bał, a mnie rzeczywiscie ciągnęło coś lekko. Właściwie jak się tak zastanowić to do dziś lekko ciągnie, np. przy zmianie pogody, deszczu.
Najgorsze w trakcie bzykania się był... deszcz cyckowy Doszło nawet do tego, że robiłam to kompletnie opatulona na górze, aby nie pochlapać wszystkiego dookoła
Zęby u dzieci - u starszaka wyszły późno; miał jakieś 8 m-cy. Już zaczynałam sobie wkręcać rózne rzeczy. I z każdym kolejnym zębem przeziębiony był. Organizm osłabiony łapał infekcję. Lekką na szczęscie.
Roane utożsamianie się z Kubusiem Puchatkiem jest bardzo donbre. Przecież on jest milusi
Stary 2014-01-10, 09:23   #405
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
witajcie,
u mnie nic nie ruszyło samo z siebie. Spakowana jestem i dzisiaj idę do szpitala walczyć aby ten mój bąbelek chciał wyjść na świat. Boję się ale wiem, że sama nie wyjdę już ze szpitala i muszę być silna. Dziewczyny, które były po terminie i już są po dają mi sporo otuchy, że wszystko będzie dobrze. Niestety raczej nie będę miała internetu-zapisałam dwa nr do Was i będę pisać sms po porodzie (jak ja Was nadrobię?). Gratuluję Cicici

3majcie się ciepło kochane
to trzymamy kciuki

Cytat:
Cześć dziewczyny.
ja tak na szybko, bez nadrabiania bo nie mam siły.
W każdym razie:
POLECAM PORZĄDNY MASAŻ SUTKOW!!
O 18:45 byłam w szpitalu a o 22:56 powitałam na świecie moja malutką córeczkę!!!

Więcej napisze jak będę w stanie i przestanę się ciągle gapic na to słodkie maleństwo co obok mnie leży!!!!
Gratulacje dla mamusi i maleństwa
Przedstawiłam Twój wczorajszy plan działania mężowi i się tym bardzo zainteresował, ale zaznaczył jednocześnie, żebym tak to rozplanowała, żebyśmy na noc nie jechali rodzić, bo noc jest do spania ... naaaaiwnnnyyy

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Witam się urodzinowo

Zawsze w ten dzień łapię doła i dziś też za wesoło mi nie jest.

Żeby już Smerf zechciał wyjść.. Będę dziś chyba cały dzień wisieć na sutach
Wszystkiego co najlepsze, dużo szczęścia, zdrówka, pomyślności i miłości, która już lada dzień będzie się do Ciebie mocno przytulać

Dzień dobry dziś o 4:08 zarejestrowałam pierwszy prawdziwy bolesny skurcz z emocji nie mogłam zasnąć, tak czekałam na kolejny i tu duuupa Za to mąż zabronił mi wstawać rano z nim na śniadanie i tym sposobem obudziłam się po 9. Czuje się jak "młody Bóg" Dawno nie spałam tak długo
Stary 2014-01-10, 09:24   #406
lidkaa82
Zadomowienie

Gosia wariacie zamiast sie cieszyc ze Kacperek w nocy spi co dobrze wrózy na przyszłosć że bedzie ładnie spał po porodzie to ty narzekasz
Stary 2014-01-10, 09:25   #407
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny GBSa miałyście z pochwy, czy z pochwy i odbytu pobierane?
Ja miałam tylko z pochwy.
Nie czułam żeby mi tam w `wydechu` grzebał..
Stary 2014-01-10, 09:26   #408
katarzyniak
Rozeznanie

Niby nie powinnam sie denerwować, ale już naprawde nie moge w kółko słuchać tych głupot... Bo o ile raz czy dwa moge zignorowac, to enty raz człowieka krewa zalewa...kiedy własna matka słucha bratowej jak boga, a ja co powiem to pewnie nieprawde mówie...i tak dowiedzialam sie od mamy, ktorej bratowa powiedziala ze powinnam:
- do szpitala nie brac rzeczy dla dziecka bo oni dają w szpitalu,
- jesli JUZ jakies ubranka wezme to MUSZE je uprac w płatkach mydlanych (w niczym innym)
- nie kupować w ogole kosmetyków dla dziecka, bo w szpitalu dają próbki
- po cc nie bede w stanie zajmowac sie dzieckiem, i bede zdana na koleżanki z pokoju zeby mi pomogly przy dziecku
- jesli juz bede chciala jechac do szpitala to MUSZE jechac na 7 bo pozniej to miejsc nie bedzie i mnie nie przyjmą
- kobiety po cc wypuszczaja po tym samym czasie co kobiety po porodzie sn

I te wszystkie inf.mam przekazywane od szanownej mamy, ktorej o tym mówi bratowa- ktora nigdy w zyciu nie rodziła, nigdy w zyciu nie byla w ciazy, nigdy w zyciu nie była w Żadnym szpitalu!

No nie wiem, ale ja to chyba swieta jestem, bo nie wiem czy ktoś by inny na moim miejscu nie opier*** porządnie. !!
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 09:27   #409
lidkaa82
Zadomowienie

Czy brązowe plamienie powinno mnie niepokoic?? Czy to raczej pozostałosci czopa?? Wczoraj odchodził sam czop, plamienia nie było. A dzis pojawiło się plamienie z takimi brązowymi nitkami śluzu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 09:29   #410
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
I kolejne. U nas przytulanie po cc zaczęło się właśnie po dokonanej depilacji. Oczywiscie nie były to orgie tylko takie lekkie. Tż się bał, a mnie rzeczywiscie ciągnęło coś lekko. Właściwie jak się tak zastanowić to do dziś lekko ciągnie, np. przy zmianie pogody, deszczu.
Najgorsze w trakcie bzykania się był... deszcz cyckowy Doszło nawet do tego, że robiłam to kompletnie opatulona na górze, aby nie pochlapać wszystkiego dookoła
A widzisz, o tym to nie pomyślałam . To faktycznie może być problem, by w pełni oddać się igraszkom .

Coś Perfuzja się dziś nie melduje.
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 09:29   #411
SunShineDoll
Rozeznanie

Sadlaczyca 100 lat ! Wszystkiego dobrego
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 09:29   #412
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Niby nie powinnam sie denerwować, ale już naprawde nie moge w kółko słuchać tych głupot... Bo o ile raz czy dwa moge zignorowac, to enty raz człowieka krewa zalewa...kiedy własna matka słucha bratowej jak boga, a ja co powiem to pewnie nieprawde mówie...i tak dowiedzialam sie od mamy, ktorej bratowa powiedziala ze powinnam:
- jesli JUZ jakies ubranka wezme to MUSZE je uprac w płatkach mydlanych (w niczym innym)
- po cc nie bede w stanie zajmowac sie dzieckiem, i bede zdana na koleżanki z pokoju zeby mi pomogly przy dziecku
- jesli juz bede chciala jechac do szpitala to MUSZE jechac na 7 bo pozniej to miejsc nie bedzie i mnie nie przyjmą

I te wszystkie inf.mam przekazywane od szanownej mamy, ktorej o tym mówi bratowa- ktora nigdy w zyciu nie rodziła, nigdy w zyciu nie byla w ciazy, nigdy w zyciu nie była w Żadnym szpitalu!

No nie wiem, ale ja to chyba swieta jestem, bo nie wiem czy ktoś by inny na moim miejscu nie opier*** porządnie. !!
Najbardziej podoba mi się to co wytłusciłam
Stary 2014-01-10, 09:30   #413
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Ja bym już biegła na IP
Podziwiam Cię za spokój ducha
Stary 2014-01-10, 09:30   #414
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wiem na co ty czekasz w ogóle ... ja bym mamie powiedziała do słuchu głośno i dosadnie co myślę o takim jej zachowaniu i najwyżej niech się obraża - trudno.
Stary 2014-01-10, 09:33   #415
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny
super, że się czopa pozbyłaś ja bym jeszcze poczekała tylko zadzwoniłabym do gina lub na IP z tymi plamieniami choć może to nic niepokojącego skoro to małe plamienia a nie krwawienie

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
sorka ale moja wyobraźnia
Stary 2014-01-10, 09:35   #416
AgatkaL
Wtajemniczenie

Witam się i ja w nowym wątku, ale dajecie czasu z tymi postami

Witam również maluszki, które pojawił się na świecie.

Ostatnio ciągle bym spała, nie wiem co mi się stało, ale jestem strasznie przymulona.

Kupiłam sobie ten stanik bezszwowy w Pepco...faktycznie bardzo fajny.
Zamówiłam też na allegro ten do karmienia z Canpolu, ale coś z rozmiarem nie trafiłam, wzięłam swój standardowy rozmiar i o ile miseczka może być, to w obwodzie niestety za mały, będę musiała zakupić do niego taką przedłużkę do obwodu.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 09:35   #417
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ja bym już biegła na IP
Podziwiam Cię za spokój ducha
A bo tak mi sie wkręciło że brązowe plamienia nie są złe tylko czerwona krew. Mam nadzieję że to nie wymysł mojego zelka
Stary 2014-01-10, 09:39   #418
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
...i tak dowiedzialam sie od mamy, ktorej bratowa powiedziala ze powinnam:

No to nieźle Cię tam "sterują"... masakra.
- w szpitalach fakt - dają często ubranka dla maluszka
- jak prać ubranka dziecięce to sama dobrze wiesz i nie muszą Cię pouczać
- kosmetyki dla dziecka do szpitala to jedynie: krem do pupu i krem do buzi. To dużo miejsca w torbie nie zajmuje.
- nie jest wcale powiedziane, że po cc nie będziesz miała siły ani możliwości zajmowania się maleństwem. Dużo dziewczyn się zajmuje i maluchy są z nimi cały czas. Chyba, że nie ma się faktycznie siły np. po narkozie czy ogólnie, to prosi się położne o zabranie maleństwa na czas drzemki/wypoczynku.
- jak jedziesz do szpitala do porodu to szpital ma obowiązek Cię przyjać obojętnie o której godzinie.
- Kobiety po cc wychodzą ze szpitala przeważnie później niż po pn.
Stary 2014-01-10, 09:40   #419
em ma
Zadomowienie

Witajcie u nas dziś deszczowo...
Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
mi od godziny co chwilę sztywnieje cały brzuch nie boli to, ale zastanawiam się czy taki skurcz nie ściska Zosi
Kotku w szpitalu położne mówiły, że właśnie taki skurcz ściska malucha, ale po prostu taka kolej rzeczy. Na tym etapie ciąży bez sensu przecież hamować takie skurcze.
Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Witam sie nierozpakowana.

Zamiast oxy mialam zrobiony jedynie test otc, przez ten brak zaswiadczenia od kardiologa zabieraja sie za moj porod jak pies do jeza. Caly oddzial patologii i poloznictwa huczy, ze sie jakas "dziwna laska nie zgodzila na cc chociaz ma ciezko chore serce" :/ cytat zaslyszany od jakiejs pacjentki na korytarzu, zenua. Nie wiem jak takie wiesci sie rozchodza, dobrze, ze mnie palcami nie wytykaja, tylko jestem poki co anonimową dziwną laska z ciezko chorym sercem. Eh...

Test otc wyszedl prawidlowo, lozysko dobrze sie spisuje, maly w stabilnej, dobrej kondycji. Ja takze. Chociaz psychicznie coraz gorzej. Od tza zero wsparcia, moja mama tez przechodzi samą siebie, wyje mi do tsluchawki w telefonie, zamiast sie wziac w garść i gadać po ludzku, ktos jej naopowiadal drastycznych chistorii o SN i mi wyje do telefonu i je opowiada. Doszlo do tego, ze to ja ja pocieszalam i rozsmieszalam lezac na lozku porodowym, zaznaczajac, ze musze ja chyba wymienic na lepszy model razem z TZem, w pakiecie ich wymienie, bo nie takiego ich zachowania oczekiwalam.

Potwierdzam, ze masowanie sutkow dziala, polozna podczas testu otc kazala mi robic masaz sutkow, skurcze podskoczyly do 100%. Szyja niestety zero reakzji, zero rozwarcia. Nawet czop nie odszedł jak się okazalo.

Ciesze sie, ze mnie nie pokroili, pewnie za 2 dni zrobią próbę oxy.
Plotka siłą na takim kobiecym oddziale. Zapewne współlokatorka rozniosła wieści dalej tylko dodała do tego nieco dramatyzmu
Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Ja już sama nie wiem.... Zaświadczenie jest tylko "sugestią", chociaż z rozmowy wynikało, że gdyby on miał decydować, to nawet by się nad cc nie zastanawiał Poza tym jeżeli faktycznie się zdecyduję, a lekarz prowadzący będzie kręcił nosem na ustawienie mnie (z kimś z tego jego "zaprzyjaźnionego" szpitala) na konkretny termin cc, to co mam zrobić? Dać w łapę komuś? Komu, kiedy, ile i jak? W życiu tego nie robiłam
Kukyrydziana bez obrazy ale czytam coś takiego to mam ochotę pobić...i jak ma być dobrze skoro sami pacjenci chcą dawać łapówki?
Mnóstwo dziewczyn leżało ze mną po cc i żadna nie musiała się o nie prosić. Jeśli były wskazania (dobrze mieć wówczas zaświadczenie to wtedy z automatu jest się wpisywanym do cc) lub podczas sn okazało się, że nie da rady urodzić naturalnie nikt nie trzymał ich i nie było sn "bo to najlepsze".
Cytat:
Cześć dziewczyny.
ja tak na szybko, bez nadrabiania bo nie mam siły.
W każdym razie:
POLECAM PORZĄDNY MASAŻ SUTKOW!!

Więcej napisze jak będę w stanie i przestanę się ciągle gapic na to słodkie maleństwo co obok mnie leży!!!!
GRATULACJE!!!
Cytat:
Napisane przez Karolinabib Pokaż wiadomość
Witam, i tak co prawda na końcówce ale chciałam się na chwile aktywnie dołączyć. Podczytuje od początku ale z doskoku. To moja druga ciąża termin mam na 19 stycznia i będzie drugi chłopak. Chciałam wypowiedzieć się na temat cc. Moja pierwsza ciąża się tak zakończyła. Bardzo chciałam urodzić naturalnie i nawet po 8 godzinach bólu płakałam jak lekarz powiedział, że trzeba zrobić cc. Strasznie to na początku przeżyłam, że jestem gorszą matką, bo nie umiałam urodzić naturalnie. Teraz z perspektywy czasu wiem, że mój stan psychiczny to wina mediów i położnych, które wpajają że tylko naturalny poród i karmienie piersią da zdrowe i inteligentne dziecko radość i niesamowitą więź. Ale tak nie jest moje dziecko jest okazem zdrowia chodząc do żłobka choruje mniej niż niektóre dzieci urodzone sn. Super się rozwija i cieszę się, że dzięki cc urodził się w pełni zdrowy. Jeśli więc zachodzi taka potrzeba wykonania cc to nie martwcie się najważniejsze zdrowie dziecka.
Gratuluje wszystkim, które urodziły. Ja osobiście nastawiam się że urodzę po terminie, tak jak pierwsze dziecko i czekam cierpliwie do końca stycznia.
Witaj!
Ja tam chyba jestem odporna na media i pierdzielenie położnych i lekarzy w tym temacie Rodziłam cc, sn ciekawa nie jestem, nigdy się gorszą matką nie czułam
Cytat:
Dzięki temu zobaczyłam że z moich cycków mleko może lecieć samoistnie
Stary 2014-01-10, 09:42   #420
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Coś Perfuzja się dziś nie melduje.
Perfuzja odsypiala wieczór

Emil znów wczoraj włączył opcje "jestem hardcorem". Nie organiam go czasem tego mojego syna. Ryczal od 21 do 23h30. Wszystko uspokajalo na 2 minuty. W końcu noszenie przodem do swiata z bujaniem pomogło, ale oczywiście oczy jak 5 złotych, mimo, ze w zasadzie od 17h nie spał. Koniec bujania oznaczal poczatek ryku. W końcu lekko uspokojonego odlozylam go do łóżeczka na zasadzie: zaraz eksploduje. I co? Leżał sam przez pól godziny bez ani jednego kwekniecia. Nie ogarniam, serio.

Za to w nocy doszłam już do Gosiowego etapu pt. Karmiłam czy mi sie wydawało?

Soleil gratulacje

sadlaczyca wszystkiego najlepszego!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości