Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-10, 11:43   #1741
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
chustujecie się już?
wczoraj tak zrobiłam cały obiad bo Basiek nie chciała się dać odłożyć wcale...

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dzisiaj nici ze spacerku Tak wieje że nie wystawie głowy z domu.
Zuzolina ma właśnie pierwszą drzemkę

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

wysyłaj
Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
Pewnie, poślij
dziękuję bardzo! w imieniu córki możecie posłać swoim znajomym może zechcą kliknąć bo do jutra do 21.30 przynajmniej 400 lików nie wiem czy to się da zrobić ale widzę że jedna laska ma jakieś 350 polubień...
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 11:48   #1742
nasturcja7667
Zadomowienie

Przyszło becikowe!! A, ze załapaliśmy się też na to ze swiadczeń rodzinnych, to wygląda to ładnie Ale radość Wyczuwam jutro wybycie na zakupy
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 11:56   #1743
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
dzień bobry

miałysmy dobrą noc ale o 6 rano chyba z 4 kupy poszły... masakra z tymi kupami :P a teraz dziecko śpi

u nas rytm chyba jest taki:

karmimy na żądanie więc nie ma godzin jak jest głodna to dostaje jeść... na pewno śpi między (około 11-15) i potem troszkę nie śpi i zasypia po karmieniu koło 16-17 czasami dłużej, kąpiemy raz na 3 dni lub raz na dwa dni całą, a tak to po każdym siku lub kupie przemywam pupę wodą czystą i podsypuje mąką, masujemy się, czeszemu włoski, mąż robi masać brzuszka i plecków, nosimy się w chuście a i około 11-14 idziemy na spacer :P

słuchajcie mam do was prośbę: mogę wygrać sesję noworodkową ale potrzebuję polubień na fb mojego komentarza, czy mogłabym wysłać na priv link tym mamom które mają fb?
Pewnie, jak tylko wejdę, to polubię.
Może znów wspólnymi siłami wygramy sesję
Jaką masz chustę i w jakiej pozycji się chustujecie?

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Babku- mi w szpitalu kazały babki odciągać ręcznie, zabroniły laktatora. Dopiero mąż jak zobaczył co ja robie w ciągu dnia jak mam odpoczywać to poszedł i powiedział co myśli po czym przyniósł mi laktator.
Mi w szpitalu też ciocia zabroniła laktatora, żeby nawału sobie nie wywołać. Próbowałam ściągnąć ręcznie, ale nie dość, że bolało cholernie, to jeszcze szło bardzo, bardzo powoli. Też mąż jak zobaczył przywiózł ręczny laktator. Elektryczny kupiłam dopiero jak podjęłam decyzję, że będę chodzić na kurs i trzeba zapasy robić W innym wypadku wystarczył by mi ręczny.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez babku
Czas edycji: 2014-01-10 o 11:59
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 12:00   #1744
nemosek
Zakorzenienie

Witam się

Wstalismy dzisiaj o 10.00 oczywiście z wczesniejszą przerwą na karmienie i przewijanko
U nas też wieje

Była dzisiaj taka kupa że nie wiedziałam od której strony sie za nia zabrać

Paulina To dlatego to winko jutro na kanapie żeby uczcić wyjazd teściowej

Niunia Słodka dziewwuszka

Dzidzia No to rzeczywiście rewolucyjny zwrot akcji żeby się Wam wszystkie plany spełniły

Ktosiula U nas są podobne kupy od kilku dni
Ale wszystko chyba gra To chyba po moim jedzeniu

KociakPolecam Bobotic,mały nieraz sie prężył i wyciskał kupę a teraz spokój.Z tym że jego brzuszek nie bolał miał tylko problem z wypchaniem
Bobotic ma małą poręczną łyżeczkę.

MadzikPodajesz przed każdym karmieniem?Na ulotce jest napisane 2x na dobę po 3 krople.(bobotic forte)
Mała sie nieźla lajtuje moczysz jej uszka?

Lineczka Nela daje czadu

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 12:01   #1745
metkaa
Zakorzenienie

czesc

wspolczuje nieprzespanych nocek, (sama tez nie spalam)

dzidzia trzymam kciuki,

nasturcja wlasnie u nas delikol sie nie sprawdzil,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 12:02   #1746
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Witam się

Wstalismy dzisiaj o 10.00 oczywiście z wczesniejszą przerwą na karmienie i przewijanko
U nas też wieje

Była dzisiaj taka kupa że nie wiedziałam od której strony sie za nia zabrać

Paulina To dlatego to winko jutro na kanapie żeby uczcić wyjazd teściowej

Niunia Słodka dziewwuszka

Dzidzia No to rzeczywiście rewolucyjny zwrot akcji żeby się Wam wszystkie plany spełniły

Ktosiula U nas są podobne kupy od kilku dni
Ale wszystko chyba gra To chyba po moim jedzeniu

KociakPolecam Bobotic,mały nieraz sie prężył i wyciskał kupę a teraz spokój.Z tym że jego brzuszek nie bolał miał tylko problem z wypchaniem
Bobotic ma małą poręczną łyżeczkę.

MadzikPodajesz przed każdym karmieniem?Na ulotce jest napisane 2x na dobę po 3 krople.(bobotic forte)
Mała sie nieźla lajtuje moczysz jej uszka?

Lineczka Nela daje czadu

Nemosku, ja pytałam tutaj Dzidzię i mowiła, że 2 krople przed każdym karmieniem. Potem pytałam pediatry i powiedziała, ze 3 krople przed każdym Choć zanim nakapię te trzy krople, to mnie szlag trafia...
Stary 2014-01-10, 12:08   #1747
Kabriela
Zadomowienie

ja też mogę poprosić linka na fb to polubię!

Właśnie jak sie już chustujecie i jakiej chusty używacie?

U nas nie ma żadnego rytmu dnia Agata wszystko rozwala jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki...jak już myślę, że jest dobrze i wszystko jest poukładane to Ona stwierdza: "Nie, nie Mamusiu to ja tu ustalam wszystko!"

Witam się w strasznie brzydki dzień a ja muszę na zakupy iść a tak wieje. Przecież to jakaś masakra!!! A muszę bo wieczorem mam gości.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 12:13   #1748
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Nemosku, ja pytałam tutaj Dzidzię i mowiła, że 2 krople przed każdym karmieniem. Potem pytałam pediatry i powiedziała, ze 3 krople przed każdym Choć zanim nakapię te trzy krople, to mnie szlag trafia...
To chyba tylko ja stosuję sie do ulotki i podaję tyko 2 razy
W sumie wystarcza,ale dobrze wiedzieć że można częściej

Racja,butelka do bani-tracę cierpliwość.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

CórkoW ogóle przez całą nocke nie spała,tylko drzemki ?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-10, 12:16   #1749
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
dzień bobry

miałysmy dobrą noc ale o 6 rano chyba z 4 kupy poszły... masakra z tymi kupami :P a teraz dziecko śpi

karmimy na żądanie więc nie ma godzin jak jest głodna to dostaje jeść... na pewno śpi między (około 11-15) i potem troszkę nie śpi i zasypia po karmieniu koło 16-17 czasami dłużej, kąpiemy raz na 3 dni lub raz na dwa dni całą, a tak to po każdym siku lub kupie przemywam pupę wodą czystą i podsypuje mąką, masujemy się, czeszemu włoski, mąż robi masać brzuszka i plecków, nosimy się w chuście a i około 11-14 idziemy na spacer :P

słuchajcie mam do was prośbę: mogę wygrać sesję noworodkową ale potrzebuję polubień na fb mojego komentarza, czy mogłabym wysłać na priv link tym mamom które mają fb?
Mi tez podeslij

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 12:17   #1750
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Przyszło becikowe!! A, ze załapaliśmy się też na to ze swiadczeń rodzinnych, to wygląda to ładnie Ale radość Wyczuwam jutro wybycie na zakupy
A ja jeszcze nawet nie ogarnęłam becikowego:banghead: muszę dziś wypełnić ten wniosek .

Ola będzie dobrze. Trzymam kciuki.

Nurtuje mnie jedno pytanie - wczoraj pediatra powiedziała, żeby podawać samą wit. D, ale mm Adaś dostaje tylko sporadycznie, raz na kilka dni, może raz na tydzień ok. 90 ml, poza tym kp , to chyba powinnam mu dawać też i wit. K?

Sanrio podeślij

Sent from my LG-E610 using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez dizi
Czas edycji: 2014-01-10 o 12:19
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 12:18   #1751
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Pewnie, jak tylko wejdę, to polubię.
Może znów wspólnymi siłami wygramy sesję
Jaką masz chustę i w jakiej pozycji się chustujecie?

Mi w szpitalu też ciocia zabroniła laktatora, żeby nawału sobie nie wywołać. Próbowałam ściągnąć ręcznie, ale nie dość, że bolało cholernie, to jeszcze szło bardzo, bardzo powoli. Też mąż jak zobaczył przywiózł ręczny laktator. Elektryczny kupiłam dopiero jak podjęłam decyzję, że będę chodzić na kurs i trzeba zapasy robić W innym wypadku wystarczył by mi ręczny.

dzięki już podsyłam link

mam elastyka lennylamb ale muszę wymienić na tkaną bo jednak tkana lepsza dla takiego maluszka.. położna mi przyniesie w środę littlefroga tkanego na razie kieszonka tylko...

Cytat:
he super

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
ja też mogę poprosić linka na fb to polubię!

Właśnie jak sie już chustujecie i jakiej chusty używacie?

U nas nie ma żadnego rytmu dnia Agata wszystko rozwala jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki...jak już myślę, że jest dobrze i wszystko jest poukładane to Ona stwierdza: "Nie, nie Mamusiu to ja tu ustalam wszystko!"

Witam się w strasznie brzydki dzień a ja muszę na zakupy iść a tak wieje. Przecież to jakaś masakra!!! A muszę bo wieczorem mam gości.
no ja mam iść do mopsu obczaić to becikowe jak to wygląda może też nam co dadzą

chustujemy w lennym ale teraz czekam na tego littlefroga ogólnie B. lubi chustę
Stary 2014-01-10, 12:46   #1752
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Hahah, my też wstaliśmy koło 11.40, tylko spać księżniczka poszła o 6.50!!!!

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
nemosek akurat na tym zdjęciu oczka miała otwarte, tak to spała

wrzucam resztę fotek
boziuniu jakie te fotki są piękne
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, nie będę się usprawiedliwiać, bo nie tędy droga. Znikam na pewien czas, może na dłużej. Wczorajszy Dzień przyniósł rewolucję a co za nią idzie siły i chęci do działania.
Zostało sprzedane mieszkanie, które wynajmujemy. Mamy 2-3 miesiace na wyprowadzkę. Podjęliśmy decyzję, że będziemy się starać o kredyt i własne "M".
Czasu jest mało, ale może się uda.
W związku z tym muszę dorobić, zamierzam zająć się rękodziełem, więc czas skurczy się pewnie do poziomu ujemnego. Takie życie.
Trzymajcie się dzielnie. Gdybym mogła komuś pomóc w jakikolwiek sposób, proszę o wiadomości prywatne.
Pozdrawiam

Trzymam mega mocno kciuki, aby sie udało i abyś wyrobiła, bo to będzie nie lada wyczyn!
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dzień dobry! U Was też tak lało i wiało całą noc? Ciekawe jaka będzie dziś pogoda, miałam z Mikulem na pocztę iść spacerkiem a zapowiada się wyprawa samochodem.

Corkoczarownic no to Ula ci dala do wiwaty, może dzień będzie lepszy. Niech szlag trafi tego sprzedawcę z all... :czarownica: ja też Delicol zamówiłam i nie przyszedł jeszcze, stary się skończył, Mikołaj zaczął płakać i męczyć się przy balach i skończyło się wyprawa do apteki na cito.

Niunia super sesja! Ile mala wtedy miała???

Banku u nas też są luźne, płynne kupsztale i sporo wyprysków, codziennie... Trudne to macierzyństwo, ja się wiecznie zamartwiam.

Dzidzia powodzenia! Pokaz co tam będziesz robiła to może się klientki trafia na wizażu.

A u nas w nocy i wieczorem byly płynne, ciemnopomaranczowe kupy bez farfocli.. Może to od czegoś co ja zjadłam.. Bo jadłam wczoraj sos pomidorowy...
ta noc to była jakaś masakra, co wycisnelam z niej kupę to za godzinę następna. I gazy. I albo to kolka, albo tak czytam Nasturcję i to nietolerancja laktozy...
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Corko wspolczuje!
nasza meczy kupe od 5, najpierw przez sen kwekala,a trraz juz,sie obudzila.
podwojna dawka esputocanu nie pomogla.

zmienilismy mleko na,bebilon comfort, moze to od tego???
Możliwe, czytałam, że właśnie po bebilonie moze być gorzej, dlatego kupiłam Bebiko
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
dokładnie. U mnie to samo. Co chwilę coś i nie wiem czy się martwić czy nie muszę. U mnie kupki luźne, płynne i jeszcze rzadko, bo nawet codziennie nie robi.

Córko, biedna Ula i biedna Ty. I tak nic na nią nie działa, żeby się poprawiło... Ja bym chyba oszalała z przejęcia.

dzidzia, tylko o nas nie zapomnij i wróć jak już kredyt dostaniecie i będziesz miała chwilkę albo daj znać chociaż raz na jakiś czas czy u Was wszystko okej!

Ja chyba dzisiaj z tymi majtkami będę próbować moje dziecię tylko na rączkach a i tam czasami ryk straszliwy. W nocy spała u siebie w łóżeczku do 5 rano, to się wierciła i postękiwała. No, ale spała jakoś. Po 5 wzięłam ją do nas i dziecko spało spokojnie 3 godziny bez żadnego wiercenie i sapania
Kupię dzisiaj coś na brzuszek bo wydaje mi się, że te ryki popołudniowo-wieczorne to bóle brzuszka. Tylko nie wiem na co się zdecydować najpierw. Chyba kupię espumisan. Jak nie będzie działało wtedy ten Bobotic. Bo to widzę chyba najbardziej popularne.
no nie mam co robić już... Na gazy i kupę i tak jej nie pomogę...
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
zobaczcie co moje dziecko odstawia na przewijaku, leżała na boku jak jej pampersa zmieniałam
haha akrobatka
Cytat:
Hello!

Dziewczyny, widzę, że sporo Was podejrzewa nietolerancję laktozy. Chciałam tylko napisać, że nie każdy ból brzuszka i luźna kupa to nietolerancja.. U nas to trwało dłuuugo, były bóle brzucha, nie pomagał espumisan ani bobotic, bąki szły takie, ze w promieniu kilometra było czuć, przy tym ryki, prężenia, zanoszenie się w płaczu z bólu. Jeśli będziecie tak hop siup podawać delicol, to może mieć to straszne konsekwencje. Za dużo laktazy [to jest w delicolu] może przynosić jeszcze większe bóle brzucha. Zanim zdecydujecie się na delicol, to jeśli stosujecie kp - odstawcie na tydzień produkty mleczne i mlekopochodne. Jeśli po tygodniu nie będzie poprawy- to nie to Jeśli to nietolerancja- nawet biorąc delicol- odstawienie mleka Was nie ominie.
Jeśli karmicie mm- zmieńcie na comfort lub zupełnie bezlaktozowe. Jeśli po tygodniu zero poprawy- podobnie jak wyżej

Kociak - do Boboticu dodana jest fajna łyżeczka- na nią daję 2 krople przed karmieniem i do dziuba Espumisan- prosto do dziuba [ale fatalnie się to robi, bo strasznie szybko krople lecą].
Kurdę tak czytam jak to opisujesz i kurde Ula ma tak samo, śmierdzące bąki, zielono-żólta kupa, prężenie się pół dnia, kupy brak, a jak jest to na początku twardsza, potem luna, a na końcu już wodnista, bolące bąki... I po Comforcie była poprawa, a przy zwykłym tragedia... kupię dzisiaj HA, bo to jest na nietolerancję nie? a przynajmniej będę miała na miejscu mleczko i zobaczymy co z tego wyjdzie...
Cytat:
dzień bobry

rzucaj link
Cytat:
zakupy
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
To chyba tylko ja stosuję sie do ulotki i podaję tyko 2 razy
W sumie wystarcza,ale dobrze wiedzieć że można częściej

Racja,butelka do bani-tracę cierpliwość.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

CórkoW ogóle przez całą nocke nie spała,tylko drzemki ?
nie najpierw kupa pierwsza, pomogłam jej odgazować się kataterem i poszla kupa i obryzgała wsio, oczy jak pińć zł, spać niet. Nagle płacz, a ta sie pręży, myślę: znów kupa?! taki psikus, drugi raz masaż brzuszka, poszła wodnista, po godzinie znów płacz i kupa kolejna a potem była tak zdenerwowana i zmęczona, że spać nie mogła

kurde wszyscy tak polecają ten bobotic forte, że chyba zakupię
Stary 2014-01-10, 12:57   #1753
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
A ja jeszcze nawet nie ogarnęłam becikowego:banghead: muszę dziś wypełnić ten wniosek .

Nurtuje mnie jedno pytanie - wczoraj pediatra powiedziała, żeby podawać samą wit. D, ale mm Adaś dostaje tylko sporadycznie, raz na kilka dni, może raz na tydzień ok. 90 ml, poza tym kp , to chyba powinnam mu dawać też i wit. K?

Sanrio podeślij

Ja po cześci muszę jeszczedo ZUSU i US jechać po zaświadczenia bo im sie nagle zachciało

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość

Trzymam mega mocno kciuki, aby sie udało i abyś wyrobiła, bo to będzie nie lada wyczyn!

ta noc to była jakaś masakra, co wycisnelam z niej kupę to za godzinę następna. I gazy. I albo to kolka, albo tak czytam Nasturcję i to nietolerancja laktozy...

Możliwe, czytałam, że właśnie po bebilonie moze być gorzej, dlatego kupiłam Bebiko

haha akrobatka

Kurdę tak czytam jak to opisujesz i kurde Ula ma tak samo, śmierdzące bąki, zielono-żólta kupa, prężenie się pół dnia, kupy brak, a jak jest to na początku twardsza, potem luna, a na końcu już wodnista, bolące bąki... I po Comforcie była poprawa, a przy zwykłym tragedia... kupię dzisiaj HA, bo to jest na nietolerancję nie? a przynajmniej będę miała na miejscu mleczko i zobaczymy co z tego wyjdzie...

rzucaj link

zakupy

nie najpierw kupa pierwsza, pomogłam jej odgazować się kataterem i poszla kupa i obryzgała wsio, oczy jak pińć zł, spać niet. Nagle płacz, a ta sie pręży, myślę: znów kupa?! taki psikus, drugi raz masaż brzuszka, poszła wodnista, po godzinie znów płacz i kupa kolejna a potem była tak zdenerwowana i zmęczona, że spać nie mogła

Rany
Wykończysz się dziewczyno,poszukaj jakiegoś rozwiązania bo padniesz .
Pytałaś pediatrę co na to?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-10, 12:58   #1754
NEWTREND
Rozeznanie

cześć dziewczyny, ja tak na szybko, byłam dziś z Zosią w przychodni, z racji ze wczoraj miała 4 tygodnie. mała warzy 4260g - ładnie przybrała. W poniedziałek robimy badanie moczu bo nadal jest żółta.

Newtrend -12.12.2013 Zosia - 4260g (4 tyg) kp

W następny piątek mamy wizytę u kardiologa w związku z szmerkiem na serduszku, udało mi się zapisać termin w Katowicach.
A mała ładnie cycoli. W nocy najpierw śpi w łóżeczku a później już z nami ale tym sposobem ładnie przesypia nockę, jak tylko zaczyna machać łapkami to znaczy że robi się głodna /max 2x w nocy/ więc dostaje cyca i śpi dalej.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 13:00   #1755
nemosek
Zakorzenienie

Kurcze kupa obudziła mi dziecko

Słyszę pręży się ,postekuje i poszedł ciężki kaliber!!!!!!

A ja teraz muszę to coś przebrać

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-10, 13:01   #1756
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

a mogę go tu wkleić? czy nie bardzo? jak myślicie?

chociaż nie wiem czy to realne bo jedna kobitka ma 350 polubień :P

corka cięzko z tymi kupami.... musicie jakoś przetrwać
Stary 2014-01-10, 13:01   #1757
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

Sanrio podeślij

Witaj w klubie ja też w tej sprawie w lesie jestem jeszcze, a papiery leżą czekają na lepsze czasy. A kaska by się przydała.
Stary 2014-01-10, 13:05   #1758
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość

haha akrobatka

rzucaj link

zakupy

Nam na nietolerancje pediatra kazała kupić nan 0-lac lub enfamil bezlaktozowy. Ale zmęczyliśmy jedno opakowanie Nan, bo Miłoszowi nie smakował i przeszliśmy na bebilon comfort- on ma obniżony poziom laktozy. Normalnie jest ok. 7.5g laktozy na 100ml, a comfort ma 2,7. Mamy delicol, ja karmię też moim mlekiem i jest dużo lepiej. Tyle, że jestem na diecie bezmlecznej. HA jest chyba na skazę białkową- ma hydrolizowane białko. A skaza białkowa to coś innego niż nietolerancja laktozy- laktoza to cukier.
Stary 2014-01-10, 13:10   #1759
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Sanrio podeślij

mi położna mówiła że jak dziecko na dobę NIE ZJADA 240 czy 260 ml mm to żeby podawać k+d
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-10, 13:14   #1760
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź na pytania
Z psem i z wózkiem?
Ja wzbudzałam spore zainteresowanie dzisiaj, więc Ty ze swoim przy wózku zrobiłabyś tu furorę.
Jakaś kobiecina podeszła i pyta ile ma? To jej odpowiadam, że dwa miesiące, a ta do mnie, ale pies

Dobre

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, nie będę się usprawiedliwiać, bo nie tędy droga. Znikam na pewien czas, może na dłużej. Wczorajszy Dzień przyniósł rewolucję a co za nią idzie siły i chęci do działania.
Zostało sprzedane mieszkanie, które wynajmujemy. Mamy 2-3 miesiace na wyprowadzkę. Podjęliśmy decyzję, że będziemy się starać o kredyt i własne "M".
Czasu jest mało, ale może się uda.
W związku z tym muszę dorobić, zamierzam zająć się rękodziełem, więc czas skurczy się pewnie do poziomu ujemnego. Takie życie.
Trzymajcie się dzielnie. Gdybym mogła komuś pomóc w jakikolwiek sposób, proszę o wiadomości prywatne.
Pozdrawiam

Powodzenia

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
A jeszcze pytanie do dziewczyn, które stosują:
Jak się podaje espumisan a jak Bobotic?
Bo my się karmimy tylko piersią więc będę musiała prosto do dziuba jej dawać, więc istotne dla mnie jest dozowanie tych produktów.
Daję espumisan z łyżeczki prosto do buzi

Cytat:
Z tymi kupami to jest los
Nie sądziłam, że przyjdzie mi kiedyś tak analizować każda kupkę
Takie pomarańczowe, bez farfocli też mieliśmy parę razy np.po espumisanie.

Espumisan można chyba 2 razy dziennie 20 kropelek. Ja podawałam 10/15 kropel na noc jak miał ból brzuszka, łyżeczką prosto do buźki. Działał od razu uspokajająco, chyba smakiem

Dzidzia dziwnie będzie tu bez Ciebie
Powodzenia z kredytem i mieszkaniem. Ciężka to przeprawa, ale cudownie jest być na swoim.
Pisz choć czasem co u was

Natalia też lubi smak espumisanu

Ja byłam wczoraj u ginekologa. Wszystko się ładnie pogoiło

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 13:15   #1761
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
kociak-dasz rade-ja mam tak codziennie, bo i wizyty starszaka u lekarza i odbieranie go z przedszkola oraz zawozenie. Czasem to niestety stres, szczegolnie, jezeli maly akurat nie chce jesc a tu wyjsc trzeba

Zazdroszcze wam tego dosypiania.Moj je o 3-4 i o 6 i jeszcze spi do 8 ale ja musze o 6 wstac bo starszaka trzeba wyszykowac.I tym sposobem dzien w dzien spie tylko po kilka godzin.
U nas narazie stalego rytmu nie ma oprocz pobudek nocnych i spaceru w dzien, czyli odbieraniu starszaka z przedszkola.
De ja mam pytanie bo od przyszłego tyg będę miała już samochód i też czeka mnie wożenie do przedszkola starszaka. Czy bierzesz maleństwo do przedszkola bo ja się boję żeby mała tam od razu czegoś nie załapała jak będziemy tam 2x dziennie. Czy nosisz razem z fotelikiem małego czy wyciągasz go i na rączkach idzie. zastanawiam się jak to ogarnąć technicznie.
Stary 2014-01-10, 13:28   #1762
De28
Wtajemniczenie

Na raczkach nie, bo u mnie od parkingu do przedszkola daleko. Roznie-przewaznie jade wozkiem i wyciagam malego razem z torba, bo przewaznie w niej spi (to nosidelko) albo ide rowniez pieszo z malym w nosidelku, albo maly jest w maxi cosi i wpinam to na stelaz wozka, ktora mam zawsze w bagazniku.W przedszkolu wyjmuje sama maxi cosi a stelaz zostaje. Dzieci musialyby ci kichac centralnie w twarz malemu by go zarazic.Nie martw sie, ja od pierwszych dni malego odbieram starszaka.
Jak bedzie snieg a u nas 600 m p p m to bedzie przekichane z wozkiem..mam narazie na nim nakladke dla starszaka, i wtedy szybciej jestesmy w domu, bo tak to kazdy lisc po drodze oglada

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 13:43   #1763
niunia32
Zakorzenienie

dziękuję bardzo
Hania na sesji miała 12 dni

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 13:51   #1764
maomami
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja z takim pytaniem, Zuzia za 3 dni skończy 3 miesiące. W 4 miesiącu można już podawać 150 ml, takie przynajmniej są informacje na mleku i tu moje oytanie czy mogę jej zacząć podawać już dzisiaj po 150ml?? Od dwóch dni Zuza je max co 3, 5 godziny i jak jej podaje mleko to aż słyszę jak jej burczy w brzuchu z głodu a ona tak sie rzuca na mleko- dosłownie, że aż zasysa smoczka do środka. Teraz zjadła 120 ml, skończyło się a ona w płacz bo chce jeszcze

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 14:01   #1765
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ja z takim pytaniem, Zuzia za 3 dni skończy 3 miesiące. W 4 miesiącu można już podawać 150 ml, takie przynajmniej są informacje na mleku i tu moje oytanie czy mogę jej zacząć podawać już dzisiaj po 150ml?? Od dwóch dni Zuza je max co 3, 5 godziny i jak jej podaje mleko to aż słyszę jak jej burczy w brzuchu z głodu a ona tak sie rzuca na mleko- dosłownie, że aż zasysa smoczka do środka. Teraz zjadła 120 ml, skończyło się a ona w płacz bo chce jeszcze
Ja bym podała. Ewidentnie jej potrzeby żywieniowe są większe.
Stary 2014-01-10, 14:04   #1766
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Nel już dawno zjada 150ml

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-10, 14:09   #1767
Anoula
Zakorzenienie

Miałam jeszcze pisać o naszym dniu, ale Natalia się domagała jeść. Mamy skończone 6 tygodni i nie widać żadnej regularności (poza tym że najczęściej nie śpi w nocy). Kąpiemy co 2 dni ok 20. Moczy się kilka minut, bo bardzo to lubi z reguły do czasu aż nam woda za bardzo stygnie, wyciągamy, TŻ oliwkuje i robimy zabiegi okołokąpielowe

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 14:16   #1768
NEWTREND
Rozeznanie

Zosia u ubranku z sarenką, szkoda że już bułeczka z niego wyrasta.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1359.jpg (42,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1364.jpg (49,0 KB, 35 załadowań)
Stary 2014-01-10, 14:17   #1769
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mi położna mówiła że jak dziecko na dobę NIE ZJADA 240 czy 260 ml mm to żeby podawać k+d
dzięki, będę dalej mu dawać obie witaminki , bo tyle co on zje tego mm to prawie tyle co nic, coś się tej dr musiało pomylić a miesiąc inaczej temu zalecała

dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 14:18   #1770
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
To podawaj,przecież nie będzie głodna

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości