|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Na razie spadł mi 1 kg, choć nie wymiotuję, ale mało jem przez te mdłości. Od słodyczy też mnie odrzuca, a jadłam sporo wcześniej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z jedzeniem i wagą mam podobnie ![]() A dla męża ![]() ![]() Witamin nie biorę, choć karmię. Gin powiedział, że od II trym. Ja mojemu Krzysiowi często powtarzam, że będzie miał braciszka lub siostrzyczkę. Ale nie sądzę, żeby 8-miesięczniak cokolwiek z tego kapował ![]() Cytat:
![]() I witam nowe Mamusie - White Cafe i Sara 85 ![]() ![]() ![]() (jeśli jeszcze jakieś doszły, to jeszcze nie doczytałam ![]()
![]() |
#993 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A te 2 wartości to różny wiek 2 obcych? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam jeszcze Malutka100 i niki19 ![]() ![]()
![]() |
#994 |
Zadomowienie
|
anafora to faktycznie współczuję bo masz gorzej bo ja nie wymiotuję..
mdłości i wilczy apetyt na wszystko co tylko zobacze że ktoś coś je lub pije heheh Tasiaa mnie też się podobają takie spodnie ciążowe choć jeszcze takich nie mam, ale planuję dość szybki ich zakup ponieważ moje wszystkie rurki jak np, siedzę w szkole to gniotą mnie w brzuszku a nie chce się tak czuć ściśnięta :P
![]() |
#995 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=izka-1987;44531787]Ja w pierwszej ciąży pracowałam do końca 7 miesiąca dodam w przedszkolu, bo nie chciałam zostawiać dyrektorki tak na lodzie więc stwierdziłam, że do końca roku popracuje. Trochę żałuję, bo często byłam przeziębiona, wiadomo jak to dzieciaki w przedszkolu roznoszą choroby. Czy ktoś to docenił mam wątpliwości. Teraz zwolnienie wzięłam od razu, z dwóch powodów: cały czas praktycznie albo wymiotuje albo mnie mdli więc nie wyobrażam sobie kontaktu z ludźmi, poza tym bałam się, że znowu będę łapać wszystkie choroby. Jeżeli nie stresujesz się w pracy i nie wracasz wykończona to myślę, że śmiało możesz chodzić, zawsze jakieś zajęcie i towarzystwo jest ![]() pewnie w Twoim przypadku jak najbardziej również bym wzięła L-4 ![]() ![]() Masz racje, bardziej bym się stresowała nie chodząc do pracy, więc póki moge i nie mam aż tak dużych dolegliwości to chciałabym pracować. Nie raz tylko nachodzą mnie wątpliwości, czy dobrze robię, to moja pierwsza ciąża i jestem zupełnie zestresowana ![]() Cytat:
no więc moim sposobem, który na mnie działa jest częstsze jedzenie, ale malutkich porcji. Czytałam że mdłości u kobiet w ciąży nasilają się, gdy spada poziom glukozy we krwi, więc myślę że coś w tym jest. Największe mdłości mam rano, tak więc pierwsze co robię to ide coś małego zjeść- kawałek sucharka, kilka orzechów, polecam również połówkę banana ![]() Oprócz tego biorę na polecenie ginekologa 2 razy dziennie wit.B6. Też łagodzi mdłości. Generalnie zauważyłam, że u mnie największe mdłości są gdy jestem zestresowana. Pierwsze tygodnie mojej ciąży wspominam koszmarnie, bo dla mnie to był szok ( nie planowałam ![]() Także polecam odpoczywać i się nie denerwować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#996 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#997 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja akurat tak nie miałam, ale często to się zdarza w ciąży ![]() Cytat:
![]() ![]() A piersi mogą już rosnąć, pewnie! ![]() Cytat:
![]() 2. To zupełnie, jak u nas ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Oby dziś było Ci lepiej! ![]() Mi trochę ten imbir pomaga... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na lepsze samopoczucie ![]() Cytat:
![]() ![]() Synek biedny... Ale będzie radość, jak wyjdziesz! ![]()
![]() |
#998 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Nie udzielam się ale czytam wszystko co piszecie. Od kilku dni męczy mnie choróbsko które na szczęście pomału zaczyna przechodzić. Witam wszystkie nowe dziewczyny ![]() Strasznie nas tu dużo a myślałam że na wątku miesięcznym będzie nas trochę mniej, trochę czasu minie zanim Was wszystkie ogarnę Gratuluję udanych wizyt! Super że sporo z nas słyszało już bijące serduszka ![]() Co do objawów to u mnie ZERO, może czasem jestem trochę zmęczona i często chodzę siku Edytowane przez M_aria Czas edycji: 2014-01-10 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#999 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O wit. B6 zapytam gina ![]() Cytat:
![]() Nadrobiłam! ![]()
![]() |
#1000 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ach ta twin ![]() Cytat:
[QUOTE=malutka100;44533816]dziękuję za Twoją odpowiedź ![]() Cytat:
![]() Moja gin wczoraj powiedziała mi o wit. B6 i B1. Powiedziała, żebym spróbowała na mdłości ale wg niej to bardziej na wymioty pomaga. Cytat:
![]() Dzięki, dziś jest o niebo lepiej ![]() Cytat:
Tasia, anafora, mnie z kolei ciągnie do mięs ![]() ![]() Kupiłam ciśnieniomierz i w domu, bez stresu, mam idealne ciśnienie ![]()
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-01-10 o 13:15 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Termin mi napisala 21.08 . Nastepna wizyte mam 4.02 a to jeszxze duzo czasu:p Kiedy pytaja mnie znajomi ktory to tydzien to nie wiem co odp:p Co do mdlosci to niestety mnie tez mecza..tak bardzo chce zeby juz sie skonczyly.. Pozdrawiam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też tak jem trochę na raty, więc czasami mam wrażenie że ja nic innego nie robię tylko jem ![]() pocieszam się że może z końcem 1 trymestru te okropne mdłości miną, bardzo bym chciała... a o wit.B6 zapytaj gina ![]() tak a propos dużo tej witaminki jest w bananach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do gazet w ciąży parę kupiłam, i nie powiem znalazły się artykuły które mnie zaciekawiły i się przydały, ale kiedy już pojawiło się dziecko to i tak korzystałam z internetu, bo zanim bym te gazety przewertowała to by trochę czasu minęło. Książki też mam kilka, ale też podchodzę do nich raczej z dystansem, każdy bobas jest inny a mamusia ma instynkt ![]() Jestem już prawie na bieżąco ![]()
![]() |
#1004 |
Zadomowienie
|
twin--maid przepraszam
![]() ![]() izka może twoje cycuszki nie będą się odbijać po kostkach :P chyba przesadziłaś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Dzisiaj na mojego wymarzonego big maca se pojadę a co? :P hihihi o dziwo jak na razie mdłości troszkę przeszły ale na pewno zakupię banany bo coś czytałam u którejś że pomaga ![]() ![]()
![]() |
#1005 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do biustu, mnie w pierwszej ciąży nie urósł w ogóle. Za to po porodzie ![]() Izka, może nie będzie tak źle ![]() ![]()
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-01-10 o 15:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Raczkowanie
|
własnie chodzi o to ze sa pod opieka tesciow bo maz chodzi do pracy...no i dzis tesciowa powiedziała ze ona swoje dzieci juz wychowała i nie musi sie zajmowac naszymi...jak mam sie nie denerwowac?? Zreszta ta kobieta wogole nie nadaje sie do opieki nad dziecmi,wproeadza tylko niepotrzebny chaos i jeszcze panoszy sie po naszym domu.. jutro chyba wypisze sie na zadanie bo mnie tu nerwy zjedza
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieję, że mój biust się opanuje i nie urośnie aż tak dużo bo już mam rozmiar 70E
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
My juz po powrocie z urlopu, wiec czasu juz mniej, musze Was nadrobic ;-)
Wczoraj meczyly mnie koszmarne mdlosci i kazde jedzenie, o ktorym pomyslalam wywolywalo okropny ucisk w zoladku i fale mdlosci. Dzis juz duzo lepiej, i nadrabiam zaleglosci jedzeniowe, ochote mam niemal na wszystko ;-) Co do biustu, przed 1 ciaza mialam rozmiar 65E/D, w ciazy i po porodzie ok 1-2 rozmiary wiecej i juz nie mialam okazji wrocic do starych stanikow, nosze 70E/D zaleznie od producenta. Nie wiem, czy kiedykolwiek piersi zmaleja, bo np mojej mamie po kilu ciazach znaczaco urosly i takie juz zostaly, co mnie nie pociesza specjalnie. Pisalyscie o rozstepach, ja z poprzedniej ciazy nie mam zadnego, ale w okresie dojrzewania dostalam rozstepow na biodrach i piersiach, a w ciazy jakos nie, choc specjalnie sie nie smarowalam, tyle co po kapieli i czasem w ciagu dnia jesli mnie skora na brzuchu swedziala. W kwestii czasopism ciazowych, namietnie kupowalam bedac w ciazy, pozniej rozdalam te gazetkimpo rodzinie i kolezankach, zaopatrzylam sie tez w ksiazki na temat ciazy i malego dziecka. W tej ciazy nie bede kupowac, bo juz duzo wiem, a tematy z tego co przegladam tego typu prase wciaz sie powtarzaja. Moze jak mnie cos zaciekawi, to kupie, ale zgadzam sie, ze nieocenionym zrodlem wiedzy sa coponiektore portale dla przyszlych mam w internecie. A teraz czekam jak na szpilkach na list z data wizyty u lekarza i nic. Na kartce od lekarza przeczytalam, ze 1 USG jakie tu robia, moze byc wykonane w przedziale od 12 do 16 tygodnia, to ma byc to genetyczne, tymczasem gin w Pl podkreslal, jak wazne jest by zrobic je miedzy 12 a 14 tc bo potem juz niewiarygodne. Jak mi tak pozno ustala termin, to bede zmuszona isc prywatnie. A mam pytanie, czy ktoras z Was zayzwa preparaty z DHA lub orientuje sie, od kiedy nalezaloby zaczac? |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Zadomowienie
|
a ja chcę by mi urósł :P ale nie aż tak bardzo.. bo mam sportową sylwetkę i przydało by się tak z może 2 rozmiarki w górę ;P ale widzę że muszę się naboleć żeby do tego doszło :P wytrzymam
![]()
![]() |
#1011 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to moja kolezanka do 8 miesiąca pracowała ![]() Mam pytanie w 11 TC usg jest przez brzuch już czy dopochwowo dalej???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi się kojarzy, że dopiero po 12 tygodniu robią przez brzuch, ale pewna nie jestem
![]() |
#1013 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Jestem tu nowa, bardzo bym chciała do was dołączyć ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie, fajnie, że jesteście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dasz rade, musisz dla tego malenstwa w brzuszku. Choc zdaje sobie sprawe ze ciezko - tesknota za synkiem pewnie straszna. Sama jak pomysle, ze bede musiala Igorasa zostawic np. Przy pojsciu do szpitala na porod to mnie to przerasta jak narazie ![]() A tesciowa to normalnie ![]() ![]() ![]() Trzymaj sie tam dzielnie ![]()
![]() |
#1015 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() gratulacje ![]() hej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzidziuś pięknie machał rączkami i nóżkami, serduszko biło, jesteśmy bardzo zadowoleni. Zdjęć mam chyba z 6 ![]() Ja następną wizytę mam jakoś na początku marca w 18 tygodniu, a następna 16 maja - 28 tydzień ![]() Dziewczyny bardzo się cieszę że Wasze wizyty udane i dzieciaczki pięknie rosną ![]() ![]() Tym które mają jeszcze mdłości bardzo współczuję i pocieszę że mi przeszły w 11 tygodniu czyli nie musiałam czekać do 12tyg.. Ja się w żadne spodnie już nie mieszczę chociaż nic nie przytyłam, brzuch mi już urósł.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Milo nam ![]()
![]() |
#1017 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratulacje ![]() na kiedy masz termin? Jak się czujesz? Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na mdłości witamina B2, u mnie minęło jak ręką odjął. Dwa albo trzy razy wzięłam i wszystko przeszło, także polecam.
![]() Co do terminu to ten z USG bardziej prawdopodobny, ja w poprzedniej ciąży z okresu miałam na 11 marca, a z USG na 26 i urodziłam 26 ![]()
#1019 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To moja pierwsza ciąża, ogólnie jestem ciągle zmęczona, sen to moja ulubiona czynność ostatnimi czasy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witaj. Gratulacje i zapraszamy do pogawędek ![]() Cytat:
![]() Jestem w połowie 11 tc więc może wkrótce mdłości i u mnie miną. ja póki co schudłam (od 5tc) 1,5 kg. Brzuszek na dole tylko delikatnie się odznacza. Także z ubraniami nie mam jeszcze problemu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.