Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-10, 10:51   #3661
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Podsumowanie nocy:
20 - Elena śpi
21:30 - Eda śpi
23:00 - En się budzi
2:00 - En zasypia
2:15 - Eda się budzi
4:00 - Eda zasypia
5:00 - En się budzi
8:30 - En zasypia
8:45 - Eda się budzi

Spałam od 3 do 5, wtedy tż zajmował się Edą, a Encia spała Umieram No, jeszcze od 8:30 do 9:30 byłam w półśnie, z którego wyrwał mnie płacz Edy "taaaaaataaaaaaa, kupęęęęęęęę" Spaaaaaaaaaaaaaaaać!
współczuję

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

O fck! Myślałam, że dostanę przed chwilą zawału! Niespodziewanie spadła tuż obok mnie bombka z choinki Oczywiście się rozbiła A taka była ładna. Czarna matowa, awangardowa
nasz choinka juz rozebrana, bo strasznie sie sypała i bombki się zaczynały zsuwać

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

jak sie pozbyć zapachu z nowych mebli... mamy komodę i dwie szafki nocne w sypialni i chce z garderoby do komody przenieść rzeczy Huberta, ale ten zapach przeokropny....
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 10:52   #3662
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
hmm... no to w takim razie ja też popełniam kilka błędów: karmię częściej niż co 3 godziny, a Szymek zasypia przy piersi Nie wyobrażam sobie dawać mu cyca co 3 godziny, podczas gdy przeraźliwie płacze i się zanosi, a po przystawieniu do piersi je tak jakby cały dzień nie jadł. No ale w tym przypadku metody tej pani do mnie nie przemawiają. Może z czasem...

hej! U nas też wieje i pada, więc narazie siedzimy w domku. Co do drugiej części, to u nas jest identycznie!
Może niepotrzebnie sobie wyrzucam,że robię coś nie tak,może za bardzo chcę być idealna i miec "ksiazkowe" dziecko

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-01-10, 10:54   #3663
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
wg mnie to żadne błędy, w tej materii Pani Hogg nie jest dla mnie żadnym autorytetem
Dla mnie też

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wy dajecie radę cos odciągać fridą?? moj Jasiek ma trochę suchego kataru (wina powietrza od ogrzewania) i mimo psikania solą morską nie moge tego wydusic z noska a słyszę że mu "furczy" w nosku. Macie jakieś sposoby na to?
Katarek polecam

Ja dumam czy isc na spacer, tez wieje
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 10:55   #3664
inezka92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
U nas kolejny dzien płaczu...jedzenia od 6 nie tkneła...czy jest jakis limit podawania tych kaszek bezglutenowych?
ale jak limit ? u mnie na opakowaniu pisze, ze podawac1-2 razy dziennie, a wiecej porcji po uzgodnieniu z lekarzem

my poszlysmy spac o 1, wstalysmy o 11. mala zjadla, posmiala sie i od 10min kima
inezka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 10:57   #3665
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Poli a nie myślisz że niechęć do mleka to efekt wprowadzania pokarmów stałych?
Filip zjadł o 3.30 -180 ml (można powiedziec ze przez sen)
o 9 -40 ml
teraz próbowałam mleko i nie chce, ale słoiczek dyni zjadł

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Karolson to jest całkiem mozliwe.Wczoraj tez nie chciała butli ale jak jej podałam kasze gryczaną łyzeczką to jadła az się jej uszy trzęsły.Między kęsami próbowałam podac butle ale gdzie tam-buzie twardo zaciskała..kurcze jak temu zaradzic?przeciez ona musi jeszcze pic mleko ..

u nas brokuł idzie na jakis czas w odstawke.nie wiem czy to przez niego tak płacze ale wole juz nie ryzykowac..dzis szpinak z ziemniakiem
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 10:59   #3666
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

Ja mam wrazenie ze u nas tez nakrecaja sobie wizyty, bo ludzi przychodzi bardzo duzo, wizyta w sumie krotka i robia te kontrole co chwile. W sumie moze to i lepiej ze sprawdzaja czy wszystko ok, tylko po co niepotrzebnie rodzicow stresowac. Ja musialam sobie sama doczytac ze w 7 tygodniu to moze byc normalne ze bioderka jeszcze nie sa doskonale.

O mamamia

A nam sie Amelka pochorowala wczoraj juz sobie pokaslywala, no i dzisiaj charczy i kaszle. Idziemy do lekarza na 13.30.

Czy ten inhalator z lidla http://www.lidl. pl/cps/rde/SID-00F7403C-2C0F6A71/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?action=showDet ail&id=6320 (spacja przed pl) jest godny uwagi? Bo nie mamy a pewnie bedziemy musieli zainwestowac
jak najbardziej! mam taki ale z innej firmy a siostra moja wczoraj go kupila jest naprawdę super!
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 10:59   #3667
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość
ale jak limit ? u mnie na opakowaniu pisze, ze podawac1-2 razy dziennie, a wiecej porcji po uzgodnieniu z lekarzem

my poszlysmy spac o 1, wstalysmy o 11. mala zjadla, posmiala sie i od 10min kima
o to mi chodzi.bo ja mam czeską a tam nie ma ile razy dziennie mozna podawac
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 11:01   #3668
kahunia
Zadomowienie

teacherka za Zuzie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ale jaja odciągam sobie z tej zdrowej piersi patrzę na Emilkę jak gada sobie z leżaczku i coś mi kapie po nodze. Patrzę, a ja odciągłam już ponad 150ml i wylewa się z butelki bo zaworek w mleku :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Hehe

U nas wczoraj tez akcja wieczorem karmie mala i chceilismy jej w miedzy czasie lek dac, no to ja ja od cyca i butelka w buzie, patrze a z cycka dalej leci, mowie tz'towi zeby mi pielucha przykryl tego cyca a ten sie patrzy :P pol podlogi zalalam zanim mi ta pieluche przytknal :P

Cytat:
Dziewczyny jakoś tak wcześniej o tym bardzo nie pisałam tzn pisałam bez wglębiania się w szczegóły o nachodzącym paluszku u nogi Filipa, ale jestem coraz bardziej przerażona bo to coraz bardziej widac.
Byłam już i 3 ortopedów w związku z tym i reasumując każdy mówi ze się samo naprawi jak zacznie stawaić noge tzn że powinno a jak nie to ostatni lekarz powiedzial o operacji paluszka jak będzie starszy albo amputacji
Do diaska nie po to zapierdzielam do 3 ortopedów żeby później dziecku palca amputować. mam rentgen i wszyscy trzej ortopedzi twierdzą, że kość jest ok tylko kwestia ścięgna, że mozna masować ale niewiele to da, ten ostatni powiedział żeby wkadac jakies gąbeczki, bo niema specjalistycznego nic na to.. ja wkładam rulon z recznika papierowego tak zeby ten drugi palec byłw dół a trzeci w góre.. one się tam mieszcza wszystkie ale ten drugi ma przewage nad tym trzecim.

co byście zrobiły na moim miejscu?
drązyć dalej czy czekać na koeljną wizytę kontrolna którą mam 01.04 (lekarz kazał co miesiąc robic zdjęcia zeby widzieć co się z tym dzieje, czy jest lepiej czy gorzej
)

czy któreś dziecko znajome, wasze tak miało? pamieta, że Bajka chyba pisala ze mała jej tak ma ale nic z tym nierobi. tyle tez ze teraz dzieki zdjęciu mozna porównac jak to wygląda!

ps. niepatrzcie na paznokcie.. mam problemy z obcinaniem Filipowi paznokci u nóg bo on non stop się wierci
Moze skoro kosc jest ok, to do fizjoterapeuty sie przejsc i moze on cos zaleci - jakies masaze, cwiczenia czy cos. A z ta amputacja to powiedzial tak jakby to obciecie paznokcia bylo...

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Np to,ze karmię częściej niż co 3 godziny,że moje dziecko zasypia przy piersi,że noszę je na rękach zbyt długo,jak nie chce zasnąć i generalnie nie umiem odczytywać jej placzow

Nie bierz jezyka niemowlat jak jakiejs biblii. Mozna sie zastosowac do niektorych rad, ale bez przesady. Dziecku kp oprocz tego ze jest glodne moze sie po prostu chciec pic i co wtedy? Mam dac za godzine bo tak wypada pora karmienia. Ja karmie na zadanie i mam w nosie Tracy :P

A jeszcze Wam powiem ze moja corka wczoraj u lekarza byla bardzo grzeczna Jak wyszlysmy to az pani po nas sie zdziwila ze tak szybko i bez placzu bylo

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 11:03   #3669
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Dziś fryzjer I będę wyglądać jak człek A tatuś zostanie z Julkiem i zabierze go na spacerek, choć pogoda do bani u nas
...
Boję się Może lepiej ten wywar zrobić i wypić na czczo, ale nie wiem, jak go przygotować Ja nie mam problemów
Fryzjera zazdroszczę. Ja niby hoduję ale mam chęć coś zrobić i nie mam pojęcia co. Szkoda mi

Moja kosmetyczka polecała mielone siemię zaparzyć i wypić. Nie wiem czy na czczo.

Cytat:
Karolson to jest całkiem mozliwe.Wczoraj tez nie chciała butli ale jak jej podałam kasze gryczaną łyzeczką to jadła az się jej uszy trzęsły.Między kęsami próbowałam podac butle ale gdzie tam-buzie twardo zaciskała..kurcze jak temu zaradzic?przeciez ona musi jeszcze pic mleko ..

u nas brokuł idzie na jakis czas w odstawke.nie wiem czy to przez niego tak płacze ale wole juz nie ryzykowac..dzis szpinak z ziemniakiem
To dodawaj do wszystkiego mleko. Do warzywek, owoców, kaszki. A mleko pije na śpiocha czy nie bardzo?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 11:11   #3670
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
teacherka za Zuzie

Hehe

U nas wczoraj tez akcja wieczorem karmie mala i chceilismy jej w miedzy czasie lek dac, no to ja ja od cyca i butelka w buzie, patrze a z cycka dalej leci, mowie tz'towi zeby mi pielucha przykryl tego cyca a ten sie patrzy :P pol podlogi zalalam zanim mi ta pieluche przytknal :P

Moze skoro kosc jest ok, to do fizjoterapeuty sie przejsc i moze on cos zaleci - jakies masaze, cwiczenia czy cos. A z ta amputacja to powiedzial tak jakby to obciecie paznokcia bylo...

Nie bierz jezyka niemowlat jak jakiejs biblii. Mozna sie zastosowac do niektorych rad, ale bez przesady. Dziecku kp oprocz tego ze jest glodne moze sie po prostu chciec pic i co wtedy? Mam dac za godzine bo tak wypada pora karmienia. Ja karmie na zadanie i mam w nosie Tracy :P

A jeszcze Wam powiem ze moja corka wczoraj u lekarza byla bardzo grzeczna Jak wyszlysmy to az pani po nas sie zdziwila ze tak szybko i bez placzu bylo
Nie traktuję tego jak biblię,po prostu nie chcę,żeby później mieć problemy np.z oduczeniem dziecka noszenia i usypiania na rekach.Też karmię na żądanie i nie wyobrażam sobie zostawić jej płaczącej z głodu

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2014-01-10 o 11:13
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 11:13   #3671
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
jak najbardziej! mam taki ale z innej firmy a siostra moja wczoraj go kupila jest naprawdę super!
No wlasnie ja z niego zrezygnowalam bo znalazlam takie info:
- Nie nadają się dla niemowląt (nie są polecane także dla młodszych dzieci aerozol ma bardzo dużą gęstość)
- Ultradźwięki mają niekorzystny wpływ na wiele leków, lista leków "kompatybilnych" z urządzeniami ultradźwiękowymi jest ograniczona(gdzies bylo o antybiotykach ze nie mozna stosowac, a wolalabym miec taki do wszystkiego)

Poki co mamy pozyczony i szukamy jakiegos dla siebie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 11:15   #3672
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

Hehe

no bo taki widok nie zdarza się co dzień, toż to przecież fenomen, że karmisz z butli, a cycka leci
Stary 2014-01-10, 11:17   #3673
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

moj zjadl teraz 50 no szau i zaczał sobie robic gryzak ze smoczka to mu zabrałam..

no nic duży jest więc jak się przegłodzi nic mu niebędzie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
To dodawaj do wszystkiego mleko. Do warzywek, owoców, kaszki. A mleko pije na śpiocha czy nie bardzo?
jak na śpiocha pije to źle tak? możesz rozszerzyć tą myśl?

zastanawiam się czy w takiej sytuacji nie wprowadzić drugiego posiłku nie mleko np jabluszko po południu (jabłuszko mamy już przetestowane) bo kaszek jeszcze nie jada no po za miarką kleiku ryżowego do mleka na noc
Stary 2014-01-10, 11:17   #3674
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Nie traktuję tego jak biblię,po prostu nie chcę,żeby później mieć problemy np.z oduczeniem dziecka noszenia i usypiania na rekach.Też karmię na żądanie i nie wyobrażam sobie zostawić jej płaczącej z głodu

Musisz znalezc dla Was zloty srodek. Ja wychodze z zalozenia ze 3 misieczne dziecko ma swoje potrzeby i na nauke samodzielnosci we wszystkich dziedzinach przyjdzie odpowiedni moment A oduczanie roznych rzeczy chyba jest wpisane w macierzynstwo :P

Stary 2014-01-10, 11:20   #3675
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Podsumowanie nocy:
20 - Elena śpi
21:30 - Eda śpi
23:00 - En się budzi
2:00 - En zasypia
2:15 - Eda się budzi
4:00 - Eda zasypia
5:00 - En się budzi
8:30 - En zasypia
8:45 - Eda się budzi

Spałam od 3 do 5, wtedy tż zajmował się Edą, a Encia spała Umieram No, jeszcze od 8:30 do 9:30 byłam w półśnie, z którego wyrwał mnie płacz Edy "taaaaaataaaaaaa, kupęęęęęęęę" Spaaaaaaaaaaaaaaaać!
O matulu! I jak tu żyć

karolson nigdy nie spotkałam się z tak zachodzącymi paluszkami u maluszków także nic nie podpowiem ale z tą amputacją to chyba jakiś żart Pierwsze co mi przyszło do głowy to to aby szanowny Pan doktor amputował sobie za przeproszeniem wacka
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 11:23   #3676
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Musisz znalezc dla Was zloty srodek. Ja wychodze z zalozenia ze 3 misieczne dziecko ma swoje potrzeby i na nauke samodzielnosci we wszystkich dziedzinach przyjdzie odpowiedni moment A oduczanie roznych rzeczy chyba jest wpisane w macierzynstwo :P
No w sumie masz rację,nie ma co sztywno się trzymać jakichś poradników,przyjdzie pora,to się oduczy.Teraz lepiej zdać się na intuicję

Stary 2014-01-10, 11:25   #3677
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 11:36   #3678
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
mój tez ma problem z wypiciem wody nawet jak jest lekko posłodzona.
ostatnio mi teściowa mówiła żebym mu herbate taką jak ja pije Mateuszowi podać,ale chyba to zawcześnie.prawda?
Ja podałam herbatkę ziołową z koprem włoskim do zaparzania i mała wypiła tyle co nic, po niej dopiłam, bo mnie smakowała .
Stary 2014-01-10, 11:44   #3679
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
racja, te dzieci ledwo trzymaja glowe i zaczynaja piesci rozprostowywac, a tu każe im sie miec stale czessci dnia co do godziny, przesypiac noc i nei zasypiac przy cycku (co, mam budzic jak jednak zasnie? a co z moim snem ktory najlepszy jest wlasnie jak zasnie mi dziec przy cycku...?). ja syna oduczylam zasypiania przy lulania w okolicach roczku bo byl klocek i nie dawalam rady a on zwyzajnie cyrki juz robil zamiast spac - dalo sie w 3 dni, a dziec ogolnie oporny! tyle ze do dzis prosi by go popilnowac zanim zasnie - wiec potrzebuje tego!!! tak samo ze smoczkiem. przysypiac na cycku skonczyly jak sie kp skonczylo. ot, naturalnie. a kinge nawet czasmi jeszcze na rekach nosze jak potrzebuje utulenia.

tracy ma za to wg mnie dobra metode nauczenia samodzielnego zasypiania. nie metoda "wyplacze sie to zasnie" a rozbudza sie w dzecku bezpieczenstwo - ze mama jest obok i wezmie na rece jak czegos sie boi dziecko, ale spi sie w lozku. wiec po uspokojeniu jeszcze niespiace dziecko kladzie sie do lozeczka +staly rytual (muzyczka czy przytulak, calusek itp).

np. natalka ostatnio spi ze man bo zwyczajnie wole sie wyspac z nia niz zadna z nas sie nei wyspi

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 11:46   #3680
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Ja pierwsze słyszę, żeby przy kp musiał być 3-godzinny odstep.Przecież cuca to sie daje na żądanie. Co innego mm
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 11:49   #3681
Madzia000
Zadomowienie

Dziewczyny czy dicoflor trzymacie w lodowce? Ja trzymam w pokoju w ktorym jest ok 22 stopnie a teraz doczytalam ze powinien byc przechowywany ponizej 20stopni bo inaczej te dobre bakterie zanikaja :/
Noi teraz nie wiem czy dac do lodowki i podawac dalej jak lek stoi juz tak prawie tydzien? Czy kupic nowy...

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 11:49   #3682
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja podałam herbatkę ziołową z koprem włoskim do zaparzania i mała wypiła tyle co nic, po niej dopiłam, bo mnie smakowała .
Moj pił 20-30 ml dziennie jak jadł samo mleko, a teraz jak z kaszką to 40-50.

Raz miał takiego kaca, że wypił 100 ml herbaty i jeszcze 30 wody
Stary 2014-01-10, 11:50   #3683
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jakoś tak wcześniej o tym bardzo nie pisałam tzn pisałam bez wglębiania się w szczegóły o nachodzącym paluszku u nogi Filipa, ale jestem coraz bardziej przerażona bo to coraz bardziej widac.
Byłam już i 3 ortopedów w związku z tym i reasumując każdy mówi ze się samo naprawi jak zacznie stawaić noge tzn że powinno a jak nie to ostatni lekarz powiedzial o operacji paluszka jak będzie starszy albo amputacji
Do diaska nie po to zapierdzielam do 3 ortopedów żeby później dziecku palca amputować. mam rentgen i wszyscy trzej ortopedzi twierdzą, że kość jest ok tylko kwestia ścięgna, że mozna masować ale niewiele to da, ten ostatni powiedział żeby wkadac jakies gąbeczki, bo niema specjalistycznego nic na to.. ja wkładam rulon z recznika papierowego tak zeby ten drugi palec byłw dół a trzeci w góre.. one się tam mieszcza wszystkie ale ten drugi ma przewage nad tym trzecim.

co byście zrobiły na moim miejscu?
drązyć dalej czy czekać na koeljną wizytę kontrolna którą mam 01.04 (lekarz kazał co miesiąc robic zdjęcia zeby widzieć co się z tym dzieje, czy jest lepiej czy gorzej
)
Z tą amputacją to lekarz naprawdę pojechał. Dobrze, że sprawę synka skonsultowałaś z kilkoma lekarzami. Kontrolę masz dopiero w kwietniu, ale nie będziesz do tego czasu siedziała z rozłożonymi rękoma, bo prostujesz mu te paluszki, masz robić zdjęcia co miesiąc. Także ja bym na Twoim miejscu dostosowała się do zaleceń lekarza i czekała do następnej kwietniowej wizyty. Osobiście nie znam takiego przypadku u znajomego maluszka.
Stary 2014-01-10, 11:51   #3684
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Może niepotrzebnie sobie wyrzucam,że robię coś nie tak,może za bardzo chcę być idealna i miec "ksiazkowe" dziecko

zdaj się na swoją intuicję i pamiętaj, że dla swojego dziecka jesteś najlepszą mamą na świecie!

Cytat:
ładnie to ujęłaś popieram to co napisałaś
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 11:55   #3685
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

A moja córa od kilku dni dosłownie ćwiczy w dzień swój głos. Tak piszczy, niby popłakuje po czym się uśmiecha, jakby była zadowolona ze swojego dźwięku a mnie łeb pęka. Czasami mam wrażenie, że w mózgu coś mi pulsuje.
Stary 2014-01-10, 11:59   #3686
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Janek ma brud za paznokciami u dużych palcow u stopek. I za cholere nie moge tego doczyscic.Paznokcie ma krotkie,Jakies pomysly?
Stary 2014-01-10, 12:02   #3687
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
poprosze męża żeby zapytał znajomego ortopedy, ale to w poniedziałek bo dziś jest na wyjeździe

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

wg mnie to żadne błędy, w tej materii Pani Hogg nie jest dla mnie żadnym autorytetem
A wg mnie jest sporo sensu w tym, co pisze.
Zamierzam po raz trzeci przeczytac jezyk niemowlat, bo w miare, jak Adas rosnie, zwracam uwage na inne aspekty.
Znalazlam tez ciekawy artykul nt zasypiania o podobnym charakterze:
http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Co...2-deb812c2a8b7

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 12:04   #3688
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
zdaj się na swoją intuicję i pamiętaj, że dla swojego dziecka jesteś najlepszą mamą na świecie!

ładnie to ujęłaś popieram to co napisałaś
Dziękuję,od razu mi lepiej po Waszych słowach

Stary 2014-01-10, 12:08   #3689
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja pierwsze słyszę, żeby przy kp musiał być 3-godzinny odstep.Przecież cuca to sie daje na żądanie. Co innego mm
Wg jezyka niemowlat dziecko ma miec plan dnia, w ktore wpisane jest karmienie, wiec wychodzi ze karmi sie co 3 godziny.

Moja kolezanka jak przeczytala "jak rozwiazywac poblemy wychowawcze" tej samej autorki to sie zalamala, ze wszystko robi zle. Dopiero jak jej powiedzialam ze u nas to samo to stwierdzilysmy ze najwyzej pozniej sie bedziemy meczyc :P

Zreszta jedno nie jest uwzgledniane w tych wszystkich radach. Niby sa opisane rozne typy dzieci. Ale juz ten plan dnia to chyba tylko dla aniolkow. Bo przy dziecku z kolkami to mozna sobie go w pupe wsadzic :P

Stary 2014-01-10, 12:17   #3690
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Tzn taki plan dnia to dobry pomysł, ale często gęsto awykonalny.Na pewno przy starszym dziecki będzie łatwiej. No i łatwiej przy mm niz kp.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości