|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Kocur piękny tatuaż, taki nietypowy, nie żaden delfinek ani inny potworek :P
Ja jeszcze nie wiem, chciałabym coś (nie śmiejcie się:P) jednocześnie mrocznego i kobiecego. Ale nie żadne czachy ani nic... Kurcze sama nie wiem. Ale na szczęście mam jeszcze czas na wymyślenie. Cytat:
Cytat:
Przede wszystkim jest 100 tysięcy szkół. Dawne - żeby gluten wprowadzać po 10. miesiącu. Nowe - żeby wprowadzać między 5. a 6. pod osłoną mleka matki (jako pierwszy produkt, przy karmieniu mm - po rozszerzeniu o warzywa i owoce). Ale wszystkie te teorie można sobie zawinąć w rulonik, jeśli dziecko jest alergikiem. To wtedy trzeba bardzo uważać. A że u nas była i kupka ze smużkami po Sinlacu i wysypka po nie-wiadomo-czym, to gluten odpuszczamy. Dermatolog kazała nam ostrożnie rozszerzać dietę. Pediatra również radziła, żeby się z glutenem wstrzymać. Więc na razie daję same warzywa i owoce + zaczynam kaszki, a potem pomyślę o glutenie. Mam jeszcze masę rzeczy do wprowadzenia, mięso, żółtko, Artur ma już prawie 7 miesięcy, a u nas ciągle tylko dynia i morelki, śni mi się to po nocach.. |
||
|
|
|
#4712 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Tosiu-wszystkiego najlepszego
Berbie-również wszystkiego naj naj Iza-synek cudowny [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44525539]A tak w ogóle to szukam wzoru na tatuaż na plecy Po lewej stronie chcę sobie wytatuować imię Artusia i pewien podpis, później Wam napiszę jaki, a po prawej coś już mojego, jakiś motyw... Ale nie umiem na razie nic fajnego znaleźć, a chcę coś takiego, o czym będę od początku przekonana, że to będę chciała nosić do końca życia. Zakręciły mnie strasznie te tatuaże [/QUOTE]Perse-ja kocham tatuaże,do zrobienia tatuażu dojrzewałam 10 lat aż w końcu w sierpniu zeszłego roku zrobiłam sobie na stopie,teraz mi się marzy na ręce jakiś napis...
|
|
#4713 | |
|
Zadomowienie
|
Barbi wszystkiego najlepszego kochana!!! Spełnienia marzeń, zdrówka, szczęścia i miłości
U nas póki co malutka będzie miała swój kącik w naszej sypialni, bo innej opcji brak. Dlatego potrzebuję tylko dokupić jakąś w miarę standardową komodę żeby mi do mebli sypialnianych pasowała, resztę poprzerzucam ciuchy w szafie i zrobi się dodatkowe miejsce w razie potrzeby. A urządzanie pokoju dziecinnego to bajka, ale to dopiero za kilka lat w nowym domu będzie ![]() Cytat:
Śliczna To buziaczki dla Marcelka Elizka to pokazuje co chcesz kupić, może i ja się odważę i też kupię.. |
|
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
BERBIE Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń !!!!!
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44531357] TŻ zrobił to wszystko za jednym razem. Ja od początku spisywałam te wartości na kartce (bo kartki, notatniki, kalendarze to moi przyjaciele, dużo bardziej wolę pisać ręcznie niż na kompie), a on potem to zrobił w excelu w pięć sekund, ale on pracuje na excelu i dla niego to betka, a ja nie mam pojęcia, jak to zrobił :P Elizka ja o glutenie czytałam już tomy. Przede wszystkim jest 100 tysięcy szkół. Dawne - żeby gluten wprowadzać po 10. miesiącu. Nowe - żeby wprowadzać między 5. a 6. pod osłoną mleka matki (jako pierwszy produkt, przy karmieniu mm - po rozszerzeniu o warzywa i owoce). Ale wszystkie te teorie można sobie zawinąć w rulonik, jeśli dziecko jest alergikiem. To wtedy trzeba bardzo uważać. A że u nas była i kupka ze smużkami po Sinlacu i wysypka po nie-wiadomo-czym, to gluten odpuszczamy. Dermatolog kazała nam ostrożnie rozszerzać dietę. Pediatra również radziła, żeby się z glutenem wstrzymać. Więc na razie daję same warzywa i owoce + zaczynam kaszki, a potem pomyślę o glutenie. Mam jeszcze masę rzeczy do wprowadzenia, mięso, żółtko, Artur ma już prawie 7 miesięcy, a u nas ciągle tylko dynia i morelki, śni mi się to po nocach..[/QUOTE] To jak mozesz to zapytaj chłopiny jak on to zrobil, chetnie skorzystam ![]() A co do glutenu, to powiem szczerze, ze jeszcze sie nie interesowalam dogłębnie... Ale jak piszesz o alergicznym dziecku to az mi sie wlosy na ciele jeżą.. Toż to droga przez mękę Co do moich planów zakupowych. Poradzcie mamuski, czy kocyki minky warto kupic? Upatrzylam sobie takie ( z tych najtanszych, bo 2 musze kupic). Moze ktoraś z Was ma http://allegro.pl/kocyk-minky-sowy-b...795170216.html http://allegro.pl/ocieplany-kocyk-mi...854540918.html Wlasnie takie ciemne rózowe z sowami chce, bo w sumie dziewczynkom pasuje A łozeczka mamy takie, od tego sprzedawcy: http://allegro.pl/4b-lozeczko-drewni...854273492.html Kupilismy je po 115zl z odbiorem osobistym. Do tego mamy materace gryka-kokos, tez od tego samego sprzedawcy, po 65 zl za sztuke. http://allegro.pl/4b-danpol-materac-...851671365.html ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
Wynalazlam te kocyki minky w dobrej cenie, potem wstawie posciel i ochraniacze no i rozki Bedziemy dumać i cos sie moze kupi. W koncu juz trzeba cos miec.. ![]() Moje Male podobnie jak Twoja beda mialy kacik w naszej sypialni. Juz łozeczka ustawilam, jak zrobie dekoracje to popykam troche zdjęc i wstawie.. |
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Anitka rozumiem...
mam dziś jakiegoś doła Eliza udanych zakupów Kochana....
|
#4716 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anitka Chociaz brzydka pogoda za oknem i nic sie nie chce, to jednak trzeba wierzyc ze bedzie dobrze. Musi byc !!!Jak ja bym nie wierzyla ze sie uda, to poddalabym sie po pierwszych strasznych diagnozach.... Mowiono mi ze nigdy nie zajde w ciaze.. I co? Cuda sie zdarzaja. Tobie i kazdej naszej kochanej staraczce sie na pewno uda!!Jak nie teraz to za miesiac, za dwa.. Ja teraz jestem juz w tej kwestii optymistką. Nie dlatego, ze mnie sie wlasnie udalo, ale dlatego, ze byl okres kiedy poddalam sie calkowicie. I nawet ja, zyciowa panikara, pesymistka itp itd, zdolalam sie podnieść i jeszcze ten jeden, ostatni raz zawalczyc. Los bywa przewrotny, ale ja wierze, ze kazdego czeka nagroda.. Agatko, przytulam mocno. A na doła mam dobrą radę Zrob cos tylko dla siebie ![]()
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2014-01-10 o 11:29 |
|
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza Śliczne kocyki
Udało się wam strasznie tanio te łóżeczka, teraz i my chyba zamówimy przez neta. A co do kocyków to polecam Bobasa, też są śliczne, mięciutkie, ciepłe i tanie Barbie Wszystkiego Najlepszego PS. A nie chciałabyś zaczekać na mnie z porodem ![]()
|
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co się dzieje...a końca tego nie widać bo jak za dnia jest czysto to na wieczór znów się zaczyna.....przeraża mnie to bo wydaje mi się że to znów jakiś polip...i znów leczenie. Szczerze to mam tego wszystkiego dość i chyba odpuszczę sobie ginków...Mnie już nawet zakupy nie cieszą....wchodze do sklepu oglądam i wychodzę...nie mam weny do tego....
|
|
#4720 |
|
Konto usunięte
|
Agatko niezmiennie tulę Cię mocno... Choć nie piszę tu zbyt często i nie odnoszę się do jednostkowych wypowiedzi, jestem całym sercem z Wami, staraczki...
Fiol na kiedy masz TP
|
|
|
|
#4721 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wybacz ale nie poczekam na Ciebie z porodem, mam nadzieję w czerwcu mieć swoje bob przy sobie ![]() Cytat:
dziś podobno bardzo zła aura panuje. tak w radio mówili. ja prawie całą noc nie spałam. głowa mi pęka. siedzę w pracy i czekam aż mnie koleżanka zmieni bo już w w ramach prezentu urodzinowego teść załatwił zwolnienie ![]() jedno co mi dziś się udało to zamówiłam meble. za komodę i szafę zapłacę tylko 700 zł bo jako nieprodukowana seria są na wyprzedaży. dziękuję za wszystkie życzenia, teraz najbardziej potrzebuję zdrowia dla siebie i maleństwa.
|
|
#4722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ktore to są minky od LM?A te z Bobasa, to np takie?: http://allegro.pl/puszysty-kocyk-mik...845143715.html czy takie : http://allegro.pl/gruby-tloczony-koc...847086027.html Jestes z nich zadowolona? Takie tez mi sie podobają, ponoć nowość http://allegro.pl/kocyk-dwuwarstwowy...847494237.html Cytat:
Trzymam potrójne kciuki !!!!! Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2014-01-10 o 11:53 |
||
|
|
|
#4723 |
|
Zadomowienie
|
Bernie- stolat! Spełnienia marzeń!
Tosia- Ales Ty śliczna |
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Perse Ja tylko żartowałam, mam termin dopiero na 22 sierpnia..
Barbie Zobaczymy czy do sierpnia Stasio będzie gotowy do samodzielnego spania w łóżku. On się strasznie wierci i kręci, bałabym się, że spadnie w nocy. |
|
|
|
#4725 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, Perse, niech TZ i mama sami sobie siwi chodzą
![]() Ja farbowalam przedvswidtami, mały był u TZ na rękach a ja zamknięta w łazience : D robiłam ta pianka, trwa to chwile, nie ma amoniaku. Rozmowa o farbowaniu zainspirowała mnie i Wlasnie umowilam sie do fryzjera, bo strasze ![]() Salon czynny od 9, ale ide na 8 z Tymkiem i TZ. Ominiemy ludzi i smród lakierów, farb i bede mogła nakarmić w razie W. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-01-10 o 12:10 |
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4727 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja olałam temat, bo i tak teraz najczęściej się bujam w czapce, ale nie ukrywam, że po części moja depresja związana z kryzysami małżeńskimi wynika też z tego, że ciągle tylko na szaro-czarno, warstwy ubrań (choć i tak nie jest źle), prawie zero mejkapu (bo po co podkład pod czapkę...), itd... Czuję, że wiosną odżyję i może moje małżeństwo również. A gdybym farbowała, to Castingiem.
|
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza Tak to ten pierwszy
Jeśli będziemy mieć córeczkę to zdecydujemy się na ten kocyk do łóżeczka http://pomocnicymamy.pl/Kocyk-sredni...llou-1199.html Już się w nim zakochałam
|
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny ten z babuszkami ![]() Moj tz ledwo zniósł cene 59 za sztuke hihihi Zycze Ci kochana córci
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie nic nie chcemy kupować...ELIZA napisała że na doła najlepiej na nią działały zakupy a ja napisałam że mnie nawet zakupy nie cieszą....
Przyszły tarty-woski już mi pachnie męskimi perfumami! Ale czad! chociaż to mi humor poprawiło ale i się wkurzyłam bo liczyłam dziś na wyświetlacz a nie przyszedł Eliza jak widać u mnie czarny scenariusz nadal trwa....
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pisałam Wam, jakie miałam szczęście z tym porodem. Mama kolegi męża pracuje w szpitalu i powiedziała, że mój lekarz od 1.01 już nie pracuje (wysłali go w końcu na emeryturę, z 70 lat na pewno ma)
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko Pochwal się jak odpalisz woski
![]() Hosenko |
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
już odpalone! Pachnie pięknie
i też pachnie już w całym mieszkaniu
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
ja już w domu pod kocem.
jana jak tam dziś u ciebie?
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
ale masz dobrze
wyleguj się póki możesz Ja już nic nie kumam....napisałam do tej ginki co byłam w niedzielę czy to normalne że tyle plamię itd. a ona mi odp kiedy robiłam badania tarczycy i prolaktynę...tarczycę w listopadzie badałam a prolaktynę we wrześniu 2011r. nikt nie zlecał mi prolaktyny przez ten czas żeby ją skontrolować!
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
Po pierwsze wieeelkie gratulacje dla Izy i Hosenki!!!!! Wszystkiego dobrego i przede wszystkim duuuużo zdrowia Berbie spełnienia marzeń Wpadłam się pochwalić że będe miała synusia Z dzidzią ok. Mimo dwurożności, jest o dwa tygodnie do przodu i waży już 200 gram. |
|
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit już wiem
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

Po lewej stronie chcę sobie wytatuować imię Artusia i pewien podpis, później Wam napiszę jaki, a po prawej coś już mojego, jakiś motyw... Ale nie umiem na razie nic fajnego znaleźć, a chcę coś takiego, o czym będę od początku przekonana, że to będę chciała nosić do końca życia. Zakręciły mnie strasznie te tatuaże
nic nie czuję aby coś się działo....mało tego ja nadal plamię....