|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Kocur piękny tatuaż, taki nietypowy, nie żaden delfinek ani inny potworek :P
Ja jeszcze nie wiem, chciałabym coś (nie śmiejcie się:P) jednocześnie mrocznego i kobiecego. Ale nie żadne czachy ani nic... Kurcze sama nie wiem. Ale na szczęście mam jeszcze czas na wymyślenie. Cytat:
Cytat:
Przede wszystkim jest 100 tysięcy szkół. Dawne - żeby gluten wprowadzać po 10. miesiącu. Nowe - żeby wprowadzać między 5. a 6. pod osłoną mleka matki (jako pierwszy produkt, przy karmieniu mm - po rozszerzeniu o warzywa i owoce). Ale wszystkie te teorie można sobie zawinąć w rulonik, jeśli dziecko jest alergikiem. To wtedy trzeba bardzo uważać. A że u nas była i kupka ze smużkami po Sinlacu i wysypka po nie-wiadomo-czym, to gluten odpuszczamy. Dermatolog kazała nam ostrożnie rozszerzać dietę. Pediatra również radziła, żeby się z glutenem wstrzymać. Więc na razie daję same warzywa i owoce + zaczynam kaszki, a potem pomyślę o glutenie. Mam jeszcze masę rzeczy do wprowadzenia, mięso, żółtko, Artur ma już prawie 7 miesięcy, a u nas ciągle tylko dynia i morelki, śni mi się to po nocach.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Tosiu-wszystkiego najlepszego
![]() Berbie-również wszystkiego naj naj ![]() Iza-synek cudowny ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44525539]A tak w ogóle to szukam wzoru na tatuaż na plecy ![]() ![]() Perse-ja kocham tatuaże,do zrobienia tatuażu dojrzewałam 10 lat aż w końcu w sierpniu zeszłego roku zrobiłam sobie na stopie,teraz mi się marzy na ręce jakiś napis...
![]() |
#4713 | |
Zadomowienie
|
Barbi wszystkiego najlepszego kochana!!! Spełnienia marzeń, zdrówka, szczęścia i miłości
![]() ![]() ![]() U nas póki co malutka będzie miała swój kącik w naszej sypialni, bo innej opcji brak. Dlatego potrzebuję tylko dokupić jakąś w miarę standardową komodę żeby mi do mebli sypialnianych pasowała, resztę poprzerzucam ciuchy w szafie i zrobi się dodatkowe miejsce w razie potrzeby. A urządzanie pokoju dziecinnego to bajka, ale to dopiero za kilka lat w nowym domu będzie ![]() Cytat:
![]() Śliczna ![]() To buziaczki dla Marcelka ![]() Elizka to pokazuje co chcesz kupić, może i ja się odważę i też kupię.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |
Zakorzenienie
|
BERBIE Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń !!!!!
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44531357] TŻ zrobił to wszystko za jednym razem. Ja od początku spisywałam te wartości na kartce (bo kartki, notatniki, kalendarze to moi przyjaciele, dużo bardziej wolę pisać ręcznie niż na kompie), a on potem to zrobił w excelu w pięć sekund, ale on pracuje na excelu i dla niego to betka, a ja nie mam pojęcia, jak to zrobił :P Elizka ja o glutenie czytałam już tomy. Przede wszystkim jest 100 tysięcy szkół. Dawne - żeby gluten wprowadzać po 10. miesiącu. Nowe - żeby wprowadzać między 5. a 6. pod osłoną mleka matki (jako pierwszy produkt, przy karmieniu mm - po rozszerzeniu o warzywa i owoce). Ale wszystkie te teorie można sobie zawinąć w rulonik, jeśli dziecko jest alergikiem. To wtedy trzeba bardzo uważać. A że u nas była i kupka ze smużkami po Sinlacu i wysypka po nie-wiadomo-czym, to gluten odpuszczamy. Dermatolog kazała nam ostrożnie rozszerzać dietę. Pediatra również radziła, żeby się z glutenem wstrzymać. Więc na razie daję same warzywa i owoce + zaczynam kaszki, a potem pomyślę o glutenie. Mam jeszcze masę rzeczy do wprowadzenia, mięso, żółtko, Artur ma już prawie 7 miesięcy, a u nas ciągle tylko dynia i morelki, śni mi się to po nocach..[/QUOTE] To jak mozesz to zapytaj chłopiny jak on to zrobil, chetnie skorzystam ![]() A co do glutenu, to powiem szczerze, ze jeszcze sie nie interesowalam dogłębnie... Ale jak piszesz o alergicznym dziecku to az mi sie wlosy na ciele jeżą.. Toż to droga przez mękę ![]() ![]() Co do moich planów zakupowych. Poradzcie mamuski, czy kocyki minky warto kupic? Upatrzylam sobie takie ( z tych najtanszych, bo 2 musze kupic). Moze ktoraś z Was ma ![]() http://allegro.pl/kocyk-minky-sowy-b...795170216.html http://allegro.pl/ocieplany-kocyk-mi...854540918.html Wlasnie takie ciemne rózowe z sowami chce, bo w sumie dziewczynkom pasuje A łozeczka mamy takie, od tego sprzedawcy: http://allegro.pl/4b-lozeczko-drewni...854273492.html Kupilismy je po 115zl z odbiorem osobistym. Do tego mamy materace gryka-kokos, tez od tego samego sprzedawcy, po 65 zl za sztuke. http://allegro.pl/4b-danpol-materac-...851671365.html ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Moje Male podobnie jak Twoja beda mialy kacik w naszej sypialni. Juz łozeczka ustawilam, jak zrobie dekoracje to popykam troche zdjęc i wstawie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zakorzenienie
|
Anitka rozumiem...
![]() mam dziś jakiegoś doła ![]() Eliza udanych zakupów Kochana....
#4716 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anitka ![]() ![]() ![]() Jak ja bym nie wierzyla ze sie uda, to poddalabym sie po pierwszych strasznych diagnozach.... Mowiono mi ze nigdy nie zajde w ciaze.. I co? Cuda sie zdarzaja. Tobie i kazdej naszej kochanej staraczce sie na pewno uda!!Jak nie teraz to za miesiac, za dwa.. Ja teraz jestem juz w tej kwestii optymistką. Nie dlatego, ze mnie sie wlasnie udalo, ale dlatego, ze byl okres kiedy poddalam sie calkowicie. I nawet ja, zyciowa panikara, pesymistka itp itd, zdolalam sie podnieść i jeszcze ten jeden, ostatni raz zawalczyc. Los bywa przewrotny, ale ja wierze, ze kazdego czeka nagroda.. Agatko, przytulam mocno. A na doła mam dobrą radę ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2014-01-10 o 10:29 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
Eliza Śliczne kocyki
![]() Udało się wam strasznie tanio te łóżeczka, teraz i my chyba zamówimy przez neta. A co do kocyków to polecam Bobasa, też są śliczne, mięciutkie, ciepłe i tanie ![]() Barbie Wszystkiego Najlepszego ![]() PS. A nie chciałabyś zaczekać na mnie z porodem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie już nawet zakupy nie cieszą....wchodze do sklepu oglądam i wychodzę...nie mam weny do tego....
![]() |
#4720 |
Konto usunięte
|
Agatko niezmiennie tulę Cię mocno... Choć nie piszę tu zbyt często i nie odnoszę się do jednostkowych wypowiedzi, jestem całym sercem z Wami, staraczki...
Fiol na kiedy masz TP ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wybacz ale nie poczekam na Ciebie z porodem, mam nadzieję w czerwcu mieć swoje bob przy sobie ![]() Cytat:
dziś podobno bardzo zła aura panuje. tak w radio mówili. ja prawie całą noc nie spałam. głowa mi pęka. siedzę w pracy i czekam aż mnie koleżanka zmieni bo już w w ramach prezentu urodzinowego teść załatwił zwolnienie ![]() jedno co mi dziś się udało to zamówiłam meble. za komodę i szafę zapłacę tylko 700 zł bo jako nieprodukowana seria są na wyprzedaży. dziękuję za wszystkie życzenia, teraz najbardziej potrzebuję zdrowia dla siebie i maleństwa.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te z Bobasa, to np takie?: http://allegro.pl/puszysty-kocyk-mik...845143715.html czy takie : http://allegro.pl/gruby-tloczony-koc...847086027.html Jestes z nich zadowolona? Takie tez mi sie podobają, ponoć nowość http://allegro.pl/kocyk-dwuwarstwowy...847494237.html Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam potrójne kciuki !!!!! Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2014-01-10 o 10:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Zadomowienie
|
Bernie- stolat! Spełnienia marzeń!
Tosia- Ales Ty śliczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
Perse Ja tylko żartowałam, mam termin dopiero na 22 sierpnia..
Barbie Zobaczymy czy do sierpnia Stasio będzie gotowy do samodzielnego spania w łóżku. On się strasznie wierci i kręci, bałabym się, że spadnie w nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zadomowienie
|
Kurcze, Perse, niech TZ i mama sami sobie siwi chodzą
![]() Ja farbowalam przedvswidtami, mały był u TZ na rękach a ja zamknięta w łazience : D robiłam ta pianka, trwa to chwile, nie ma amoniaku. Rozmowa o farbowaniu zainspirowała mnie ![]() ![]() Salon czynny od 9, ale ide na 8 z Tymkiem i TZ. Ominiemy ludzi i smród lakierów, farb i bede mogła nakarmić w razie W. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-01-10 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
Eliza Tak to ten pierwszy
![]() Jeśli będziemy mieć córeczkę to zdecydujemy się na ten kocyk do łóżeczka http://pomocnicymamy.pl/Kocyk-sredni...llou-1199.html Już się w nim zakochałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczny ten z babuszkami ![]() ![]() ![]() Moj tz ledwo zniósł cene 59 za sztuke hihihi Zycze Ci kochana córci ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | ||
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
Berbie nic nie chcemy kupować...ELIZA napisała że na doła najlepiej na nią działały zakupy a ja napisałam że mnie nawet zakupy nie cieszą....
Przyszły tarty-woski ![]() ![]() ![]() Eliza jak widać u mnie czarny scenariusz nadal trwa.... ![]()
#4733 |
Zakorzenienie
|
Nie pisałam Wam, jakie miałam szczęście z tym porodem. Mama kolegi męża pracuje w szpitalu i powiedziała, że mój lekarz od 1.01 już nie pracuje (wysłali go w końcu na emeryturę, z 70 lat na pewno ma)
![]()
#4734 |
Zakorzenienie
|
Agatko Pochwal się jak odpalisz woski
![]() Hosenko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zakorzenienie
|
już odpalone! Pachnie pięknie
![]() ![]() ![]()
#4736 |
Zakorzenienie
|
ja już w domu pod kocem.
jana jak tam dziś u ciebie?
#4737 |
Zakorzenienie
|
ale masz dobrze
![]() ![]() Ja już nic nie kumam....napisałam do tej ginki co byłam w niedzielę czy to normalne że tyle plamię itd. a ona mi odp kiedy robiłam badania tarczycy i prolaktynę...tarczycę w listopadzie badałam a prolaktynę we wrześniu 2011r. nikt nie zlecał mi prolaktyny przez ten czas żeby ją skontrolować! ![]()
#4738 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Po pierwsze wieeelkie gratulacje dla Izy i Hosenki!!!!! Wszystkiego dobrego i przede wszystkim duuuużo zdrowia ![]() Berbie spełnienia marzeń ![]() ![]() Wpadłam się pochwalić że będe miała synusia ![]() ![]() ![]() Z dzidzią ok. Mimo dwurożności, jest o dwa tygodnie do przodu i waży już 200 gram. |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit już wiem ![]()
![]() |
#4740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.