|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
EN powodzenia w pracy!! Super ze zajrzalas do nas
![]() ![]() DZOAN pysznie wygląda ![]() SAMMI no ładne zakupy zrobiłaś i to z wózkiem ![]() AGAPLAST hihi spróbuj kawy z mlekiem skoro czekolada juz ok Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4412 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki, że napisałaś o tym mleku. Ja dzisiaj muszę kupić jakieś mm do tych kaszek i chciałam Hipp, ale w takim razie ponownie kupię Nan Pro. Cytat:
Babooooo nie mogłam doczytać do końca, musiałam polecieć do kuchni zrobić śniadanie :P |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Zakorzenienie
|
Witam sie.
Noce u nas lepsze. Juz mi sie piotrek tak czesto nie budzi. Dzis kolejny dzien zmagan Bedzie co bedzie. Juz nie mam sily sie uczyc. Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Konto usunięte
|
A jeszcze Wam powiem, że tak się z TŻem śmialiśmy ostatnio. Jedliśmy obiad (makaron) i Artur siedział w bujaczku i centralnie się na nas tak patrzył i miał tak złożone rączki, jakby się modlił: niech coś spadnie, niech coś spadnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44530120]A jeszcze Wam powiem, że tak się z TŻem śmialiśmy ostatnio. Jedliśmy obiad (makaron) i Artur siedział w bujaczku i centralnie się na nas tak patrzył i miał tak złożone rączki, jakby się modlił: niech coś spadnie, niech coś spadnie ![]() ![]() ![]() ![]() nasz ma zawsze minę wygłodzonego psa: "rzuć mi kawałek" ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Elain a miałam zapytać ile dajecie za auto? który to rok? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44530120]A jeszcze Wam powiem, że tak się z TŻem śmialiśmy ostatnio. Jedliśmy obiad (makaron) i Artur siedział w bujaczku i centralnie się na nas tak patrzył i miał tak złożone rączki, jakby się modlił: niech coś spadnie, niech coś spadnie
![]() hahahha ![]() Cytat:
Agraffka: daj znać jak wyniki u Ciebie. Sammi: 2002 rok 9 tyś. ![]()
![]() |
#4417 |
Zakorzenienie
|
Ale Olek smrodzi od wieczora. Ciagle mi sie wydaje, ze kupe walnal, a to smrodki mu sie pampa tak trzymaja :P nie wspomne nawet jak to przy zmianie pieluszki nabakolil mi w twarz..myslalan. ze mnie zagazuje :P
Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4418 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Zakorzenienie
|
Perse: eee tam jutro schabowy.. lepiej dzisiaj..:P
#4420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44531393]Tak, moja mama tak powtarza i tylko ciągle: daj mu jakieś konkrety, a nie ciągle pół słoiczka obiadku... Tak, makaron mu dam, a jutro schabowy ![]() chyba mamy które mają takie podejsciemają lżej a my sie przejmujemy kazda ☠☠☠☠☠☠☠eczka i zanim dziecko pojdzie do przedszkola to bedziemy siwe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Konto usunięte
|
Iwona ja już jestem siwa, a na dodatek z powodu mojego nadmiernego przejmowania się (w tym wypadku kp) nie chcę farbować włosów
![]() ![]() Idziemy na kaszkę :P |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4422 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie dzis rano czekała niespodzianka, Tż zrobił mi kanapki ![]() Cytat:
![]() Strasznie wieje i wiem, że Franek by płakał, więc nawet nie ma co sie wystawiać. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44529718]Nie przejmuj się, my rozszerzamy dietę już od dwóch miesięcy, a ciągle jedziemy na bezpiecznych warzywkach, wszystkiego się boję. Dziewczyny podają już dzieciaczkom mięso i żółtko, a ja się boję wrócić do marchewki. [/QUOTE] Mięso już podałam ![]() Cytat:
Mnie było ciężko pogodzić prace ze szkoła. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44530120]A jeszcze Wam powiem, że tak się z TŻem śmialiśmy ostatnio. Jedliśmy obiad (makaron) i Artur siedział w bujaczku i centralnie się na nas tak patrzył i miał tak złożone rączki, jakby się modlił: niech coś spadnie, niech coś spadnie ![]() ![]() Ja już nie jem przy Franku, to jak tylko zobaczy to śledzi wzrokiem co ja robie po czym otwiera usta i mlaska. Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry ![]() Syn mi dzisiaj wstał o 8:20 tym samym nie było rannej drzemki. Musiał widocznie odespać wstanie o 4 i pójście spać o 5:30 ![]() I przez takie przesuwania kombinuje jak tu dzien zaplanować, żeby nie wiele zmieniać ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4423 |
Zakorzenienie
|
Niech przestanie wiac
![]() Ja sobie wczoraj wymyslilam obiad..placki po wegiersku..tylko nie przemyslalam, ze troche to czasochlonne bedzie, a maz dzisij caly dzien w pracy. Musze dzisiaj choc gulasz zrobic, a jutro placki..wiec super obiad jutro, a dzisiaj pieczone ziemniaczki z mrozonek hehe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zadomowienie
|
Perse-tak sobie teraz czytam przy kawie i przy Twoim poście doszło do mnie,że ja wciągam słodycze w nocy,jak do Jaśka wstaję...kurczę,jakbym to wypierała ze świadomości;maltanki precz!Za dwa tygodnie mam firmowy bal i muszę się wylaszczyć.
Elaine-współczuję upadku Maluszka,ja się strasznie boję,że mi młody zleci z kanapy. En-powodzenia ![]() Dzoan-nie kuś śniadaniem,ja muszę schudnąć ![]() Fiazo-zazdroszczę nocek,u nas jest tragedia.Aż się boję pomyśleć,jak teraz Tż wygląda,bo dzisiaj wstawał do Jaśka w nocy jakieś sto tysięcy razy i rano nawet się do mnie nie odezwał,taki był wściekły... Za chwilę dzwonię do ortopedy umówić się prywatnie na usg bioderek,bo od września nie mogę się dodzwonić do przychodni(wczoraj dzwoniłam 15 !!! razy,bez skutku)Za cztery dychy zbada Jasia najlepszy ortopeda w okolicach Słupska.Bez łaski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
My po pierwszej awanturze z cyklu: szkoda mi dnia na spanie!!Ale w końcu usnął, mój czas się kończy - magiczne 40 minut się zbliża. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44530120]A jeszcze Wam powiem, że tak się z TŻem śmialiśmy ostatnio. Jedliśmy obiad (makaron) i Artur siedział w bujaczku i centralnie się na nas tak patrzył i miał tak złożone rączki, jakby się modlił: niech coś spadnie, niech coś spadnie [/QUOTE] Ha ha ha Świetne ![]() Cytat:
Cytat:
Mój 2003 więc rocznikowo mamy podobne autka. I mój był troszkę droższy, choć szukaliśmy czegoś do 10. Fajnie, że te najważniejsze części wymienione, bo dzięki temu zaoszczędzicie na pierwszym przeglądzie ![]() Cytat:
Ja nie dietuje, ale tak szybko ostatnio zyję, że brak mi czasu na jedzenie i jakoś póki co kg powolutku spadają.Dziś rano magiczna liczba 56,9kg ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44521148] Rocky. U mnie wystarczy odstawienie takiej ilości słodyczy i śmieci, jaką zjadam dziennie (i nocnie, bo jak wstaję do Artka, to zawsze wsunę parę ciastek).[/QUOTE] Mnie TŻ oduczył skutecznie jedzenia ciastek w nocy - powiedział, że będę mieć czarne zęby od pruchnicy i tak mnie zniechęcił, że szybko oduczyłam się nawyku nocnego podjadania ciasteczek. ![]() Cytat:
![]() Z rozszerzaniem diety to współczuję przejść, ja jestem szczęśliwą matką eksperymentującą na Tymku i na szczęście jakoś gładko nam idzie - narazie tylko śliwka wywołała płacz z powodu bólu brzuszka, jak stwierdziliśmy. Cytat:
![]() Jeśli chodzi o mleko to my dajemy NAN z Nestle, puszka 800g kosztuje 38zł w tesco, a dostępne jest wszędzie to mleko. Ale na składzie to ja się nie znam. Nam pediatra takie poleciła i od początku tym mlekiem karmimy. Schodzi ok puszka na tydzień. Fajnie, że Milenka już zaczyna łączyć sylaby baba mama itd, A my się z TŻ zastanawiamy czy Tymuś zacznie mówić po czesku bo dźwięki jakie z siebie wydaje w niczym nie przypominają polskiego języka. Z sylab to tylko gu, gi, jahooo, eje i oczywiście niieee. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Muszę lecieć bo moje maleństwo własnie się obudziło i mnie wzywa.
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44532269]Iwona ja już jestem siwa, a na dodatek z powodu mojego nadmiernego przejmowania się (w tym wypadku kp) nie chcę farbować włosów
![]() ![]() Idziemy na kaszkę :P[/QUOTE] a ja kicham kaszki i warzywka nie chce niehc nieje,i tak juz 3 tygodnie mamje otwarte wiec raczej nie podam. Wieczoremdostaniejej ulubione jabuszko i finito, niech je co lubi, wszystkie schematy narazie ida do lamusa |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Też chciałabym przepis na te placki, stajesz się moim guru kulinarnym jak oglądam Twoje śniadanie i czytam co na obiad ![]() ![]() A na słodko to jutro zrobię jakieś ciastka z ciasta francuskiego z owocami, myślałam upiec drożdżowe ale jakoś weny nie mam i nie chce mi się. Ewusia Mamusia= leń do kwadratu. ![]() Cytat:
![]() A ja to chyba nie osiwieje bo już teraz mam fazę, że niczym się nie martwię i nie przejmuję. Na początku to na każdy mały płacz się trzęsłam. Teraz na luzie karmię MM, na obiad zupka domowa lub ze słoiczka z mięskiem lub rybą, na podwieczorek kaszka błyskawiczna z nestle, owoce ze słoiczka. gluten wprowadzamy już drugi miesiąc - po łyżce manny z nestle do kaszki podwieczorkowej. Składami słoiczków i kaszek wcale się nie przejmuję, dorośli jedzą większe śmieci i żyją, a w naszym dzieciństwie nikt tak nie analizował dogłębnie wszystkiego i też żyjemy. Gluten wprowadzam i się nie stresuje, bo znam osobiście przypadki 2 osób które jako dzieci tolerowały normalnie gluten, a jako dorośli złapali nietolerancję, co ma być to będzie. Im wcześniej się dowiemy o alergii lub nietolerancji tym lepiej. Żyję ostatnio wyjątkowo na luzie i niczym się nie przejmuję. Mam wrażenie, że moja choroba wzmocniła mi osobowość i jestem silniejsza, spokojniejsza. To prawda że co nas nie zabije to nas wzmocni. ![]() Mieliśmy jeść zupkę, a Tymuś usnął mi w wózku, zje jak się obudzi. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Zadomowienie
|
Moje dziecko wstało. ostatnie spi o godz. krócej i sie matka nie wyrabia. Biore do karmienia i czuje ze zalatuje niezła kupa. Po jedzeniu biore na przewijak i az mnie odrzuciło taki smród . Pisze do Tz ze mała walneła klocka jak stary chłop a on mi odpisuje- no i masz swoja czekolade
![]() Hmmmm chyba nie bede jej wiecej jesc albo musze sie w jakas maske gazowa zaopatrzyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4430 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Milenka dzisiaj się strasznie rozgadała gaduła moja mała. Powiedziała TATA (tak ślicznie wyraźnie), MAMA (tak mniej wyraźnie), babcia (nie baba) i tak cichutko dziadzia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |
Zakorzenienie
|
czy ktos wie jak eveewe poradziła sobie z wylotem do męża???
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- potrzech próbach rozpaleniaognia w piecu stwierdzam, zeponiosłam klęske ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- od wczoraj rozpływam sie na widok naszych dzieciaczków w klubie!! jak nam rosną pociechy, gdyby tak zatrzymac na chwile czas ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- mamy zaczerwienienie wokół wczorajszego wkłucia, szczepimy 5 w 1 to normalne? coś sie z tym robi?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My też mieliśmy zaczerwienienie ostatnio wokół wkłucia. Też szczepimy 5w1. My nic nie robiliśmy. Zniknęło w ciągu kilku dni samo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Zakorzenienie
|
Hej żabki
![]() Nasprzątałam sie z rana- jutro kolęda ![]() Spaceru nie było ![]()
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
Ona, Ewusia kiedys jakis przepis wygooglowalam i w sumie na nim sie wzoruje..czesto modyfikuje jesli o dodatki chodzi
![]() Ewusia jak napisalas co robisz na obiad, to szczene z podlogi zbieralam..to Ty powinnas tu byc guru kulinarnym ![]() Malinka Milenka juz tyle slow wypowiada? Jak slodko....... ![]() ![]() Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zadomowienie
|
na opuchlizne po szczepieniu mi kazali zrobic okład z sody i wody. łyzeczka sody w poł szkl wody i zrobic kompres
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |||||
Zadomowienie
|
Aha zapomiałam napisać, że wczoraj się załapałam na promocję słoiczków w Kauflandzie. Tymuś ma całą szufladę zaopatrzenia - obiadki, deserki, jogurciki
![]() ![]() Cytat:
Heh u nas od dawna takie bomby biologiczne, że ciężko wytrzymać. Na szczęście ostatnio się udaje do nocnika i przynajmniej nie trzeba walczyć z nieczystościami we wszystkich zakamarkach, więc szybciej bombe biologiczną da się zneutralizować ![]() Cytat:
Moja chrześnica po NANie też miała problem z wypróżnianiem, na szczęście Tymek daje radę ![]() Cytat:
Cytat:
My też na spacerze nie byliśmy bo mokro i wieje. Dziś cały dzień w domu. ![]() Cytat:
![]() Eee tam guru, wstawiłam kurczaka do piekarnika, ziemniaki obrałam,marchewkę zmielę w braunie i będzie ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Lecę sprawdzić co mój Syn tak cichutko się bawi w łóżeczku ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4437 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to szczepionkami sie nie stresuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas po Nanie też były zaparcia, zresztą po hipie tak samo ![]() A w nocy nie boisz sie, że nie usłyszysz Tymcia? Z jednej strony to fajnie, bo sie wyśpicie, nie budza Was wiercenia ![]() A Franek tak musi sobie radzić jak matka nie chce podać mu zabawki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 |
Zakorzenienie
|
Dobra piszę szybko przepis, bo Mały już buszuje po drzemce
![]() Gulasz: -50dag mięsa (ja przeważnie z szynki wieprzowej robię) -2 marchewki -1 papryka czerwona -pomidory z puszki -2 ząbki czosnku -sól, pieprz, papryka Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mące, podsmażyć. Dodać posiekany czosnek. Paprykę pokroić w paski, marchewka- w talarki. Do garnka nalewamy wody by zakryła mięso. Zaczynamy ją gotować z mięsem, czosnkiem, marchewką. Po 30-40min. dodajemy paprykę, pomidory z puszki.Gotujemy wszystko jeszcze co najmniej 1 godz. Pod koniec dodać przyprawy i można zagęścić mąką wedle upodobania. Czytałam ostatnio, że do prawdziwego gulaszu nie dodaje się wody..ale mnie się nie udało nie dodać, bo zaraz mi mięso niebezpiecznie przywiera do dna ;P Przyprawy wsypuję wcześniej, bo dziwnie tak na koniec.. mięso nic nie zdąży wchłonąć.. No ale może tak się powinno..gotuję według swojego podniebienia, a nie wg zasad ![]() Przepis na placki był taki (na 4-5szt.): -0,5kg ziemniaków -cebula -5-6 łyżek mąki -jajko -sól, pieprz -olej do smażenia No i wiadomo obrać, pościerać na tarce, wymieszać i smażyć większe placki ![]() Do tego można ogórka kiszonego i włala ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Tylko wiecie.. czy to prawdziwy przepis na prawdziwego placka po węgiersku to nie wiem.. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak płacze to słychać bo mamy sypialnię obok i drzwi pootwierane. Tak to wstawaliśmy do każdego wiercenia i stękania, a tak to radzi sobie sam jak się przebudzi to się powierci i uśnie. W książce przeczytałam, że rodzice zbyt wcześnie własnie wstają, a dzieci potrzebują samodzielności i nauki samodzielnego usypiania. Póki co chwalimy sobie te przenosiny bo nocki spokojne ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.