|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() 2. Kupiłam, ale tylko dlatego, że jak brałam łożeczko i materac zabraklo mi kilka złotych do darmowej wysyłki i tym uzupełniłam ![]() Cytat:
![]() 2. Kurczę moja przeważnie też, a miałam dziecka nie rozpuszczać ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3992 | |
Zakorzenienie
|
Mi się najbardziej podoba nr 2
![]() Myślę, że to już nie będzie mi robiło różnicy ![]() Ale mówiłam o dziecku ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]() Podobno ta ceratka wcale nie jest nieprzyjemna dla dziecka, a jak chcemy to przez pierwszy tydzień/miesiąc można tetrę położyć. Ja od owej koleżanki dostałam taki jeden pokrowiec, ale chyba nie będę go używać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oszaleję z tego niezdecydowania ![]()
![]() |
#3994 | |
Moderator
|
Ja nie kupuję - podkład albo pieluszkę w razie co podłożę
![]() Tej soli fizjologicznej kupiłyście 100 ampułek z gemini? Będzie potrzebne aż tyle? ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-01-10 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje, że dziecko i tak nie leży bezpośrednio na przewijaku, bo ma jakieś ubranie zawsze, a pod tyłkiem pampersa. Ewentualnie przed/po kąpieli jak będzie nago na tym leżeć to można tą tetrę podłożyć. Tak myślę
![]() Ja soli fizjologicznej nie kupuję wcale. Nie widzę takiej potrzeby ![]() Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2014-01-10 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3996 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Amerykanizujemy się ![]() Cytat:
![]() Dzwoniłam do lekarza i mówi że jak nie minie stawiaie się to na izbę bo albo trzeba podać już sterydy albo jakąś kroplówkę dać. Póki co ustąpiło i mały mnie kopie więc się położyłam znowu do łóżka i zawarłam z Piotrkiem pakt: udostępnię mu mój lokal brzuszny jeszcze przez półtorej miesiąca ale ma siedzieć i rozrabiać ładnie żebym go mocno czuła. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3997 | |
Moderator
|
Zdrożały koszty wysyłki w gemini
![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3998 |
Zakorzenienie
|
Kochane! Dziękuję za kciuki! Jesteście niezastąpionye!
![]() Po wizycie ok. Córi zwiercona. Jest mniejsza niż z om wychodzi o ponad tydzień ale widocznie pisane mi małe dzieci. Ułożenie podrłóżne Główkowe więc dobrze jest i przy ciasnocię która ma-jak to określił gin-trudno już jej bedzie niewłaściwie sie ułożyć ![]() Waży 1537g w 30t6d. Szyjka rozpulchniona i skrócona znów ale trzyma. Dobrze że jest w tyłozgieciu to przynajmniej nacisk Kornelkai nie powoduje rozwierania od wewnątrz. Side i jak teraz sie czujesz? Nadrobiće wątek wieczorem. Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
#3999 |
Zakorzenienie
|
o niee... a ja zakupy miałam robić
![]() side mam nadzieje że jednak już Cie nie będą męczyć... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- maggie super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to mam nadzieje, że Piotrek się będzie trzymał paktu ![]() Wieśniaki ![]() Firmy kurierskie coraz tańsze wysyłki robią, a Ci dali drożej ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4001 |
Zadomowienie
|
Cholerny telefon wrrrrrr!!!! Cytowałam i znowu mnie wywaliło! :ściana:
Ogólnie sprawy u mnie wygladaja tak: 1. Wynik idealny z gbs ![]() 2.dzwoniłam do lekarza powiedział że we wtorek zakłada krążek a resztę decyzji podejmiemy na wizycie. Ale z tego co wnioskuję to w 34tc będzie chciał zebym urodziła bo chce te sterydy podać :/ 3. Ide dzisiaj gadać z karakanem znaczy eks bo chce ustalić ile jeszcze pieniędzy ma mi dać na lekarza itd. Trisdom dzięki za cenne informacje! Side uważaj na brzuszek! I powiedz Piotrusiowi ze to jest jeden z ważniejszych paktów i ma sie go trzymać :-* Limonka piękne łóżeczko <3 Ola mi się podoba nr.2 ![]() Maggie cudowne wiesci!:-* Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4002 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Chleb tylko jeden żytni i jeszcze taki z biedronki ostatnio wyczytałam. Muszę spróbować jeść jedną kromkę. Twaróg chudy rano też podnosi mi cukier.Twaróg mogę jeść tylko wieczorem. Mleka za bardzo nie mogę, bo też mi podnosi. Kefir tylko z owocami typu maliny i borówki. Bo sam też nie. Mało co nie podnosi mi cukru. Nawet ostatnio chleb z samą rzodkiewką wywalił mi cukier w kosmos ![]() Dziś chciałam zjeść placuszki z cukinii bo obniża cukier podobno. Znalazłam przepis na stronie dla cukrzykowych mam i wszystko rozlało mi się na patelni w jedną papę. Z tych nerwów się poryczałam i wszystko wywaliłam do kosza. Nie miałam już siły czegoś gotować na nowo to zjadłam musli z mlekiem chudym i jabłko. Oczywiście cukier 134 bo jakże miałby być mniejszy. ![]() Nie wiem co jeść, wiem że muszę bo dziecko musi dostać wszystkie niezbędne witaminy i minerały by zdrowo się rozwijać. Ale ja juz naprawdę chodzę głodna bo boję się brać cokolwiek do ust ![]() Druga sprawa. TŻ miał dziś dostać pensję. Pracuje w nowej pracy drugi miesiąc i do tej pory nie dostał pensji. Więc ja nas utrzymywałam od kilku miesięcy. I dziś też nie dostanie. Mnie już skończyły się pieniądze, mojej mamie też i w sumie czekałam na tą jego pensję, bo nie ma z czego żyć. Dobiło mnie to. ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Zakorzenienie
|
przeglądam właśnie blog sroki i patrze na filtry p/słoneczne. Chyba zrobię tak, że na początek kupię filtry Rossmanowskie bo maluszka i tak będziemy ubierać i opatulać szczelnie a po drugie słońce jeszcze nie będzie zbyt mocno operować, dopiero później zakupię coś lepszego => mocniejszego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idz, porozmawiaj spokojnie, nie daj sie sprowokowac za nic. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- A no i 34 tydzien to nie tak wczesnie juz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4005 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba za dużo klientów mają ![]() Cytat:
![]() Oby jednak dzidziuś jak najdłużej był w brzuszku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Rozeznanie
|
Witajcie! Ależ dużo piszecie
![]() ![]() Wybaczcie, że nie cytuję.... Poczytam, a później zapominam co komu napisac ![]() W każym razie Castia sto lat ![]() ![]() Było coś o wyborze chrzestnych - właśnie brakuje nam męskiego przedtawiciela, dla I dziecka mamy moją siostrę i szwagra Tż, a teraz chyba będzie jego siostra i mój szwagier.. Także wszystko zostanie w rodzinie ![]() Za to jakbyśmy kiedyś chcieli trzecie to będzie nielada problem z wyborem ![]() Co do HBs (paciorkowiec), to tak - dotyczy dwóch dziurek hahah w sumie są koło siebie ![]() ![]() Gratuluje udanych wizyt, fajne, że jesteście na bieżąco z wagą swoich już nie takich maluszków ![]() Ja się wybieram na to III dokładne USG 16.01 - dzięki za opinie ![]() Upolowałam też tą torbę z Lidla, ostatnia była, ta czerwona ![]() U mnie też nie ma różowego Hippa, same zielone jakieś są, ale zamówiłam w Gemini ofc, ile czekalyście na przesyłkę? Ktoś opisywał swoją Wizytę duszpasterską - u nas też taki szał haha, mieszkamy z rodzicami i babcią, ale nas ominęło, co mnie nie smuci - cały dzień w oczekiwaniu, a póxniej 5 min i koperta(musieliśmy na ślub wyjechać ![]() A co do nacięcia, to źle wspominam, a właściwie dochodzenie do siebie po, pamiętam jak marzyłam, żeby w końcu usiąść normalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 | ||
Zakorzenienie
|
Między nogami
![]() Chyba za dużo klientów mają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idź i porozmawiaj, na spokojnie, i wołaj na to co Ci sie nalezy ![]() 34 tydz rodzić ![]() Ja dzisiaj zaczynam 34 ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Napisałyśmy dokładnie to samo ![]() przyrzekam, że nawet nie zwróciłam uwagi na to co Ty napisałaś ![]()
![]() |
#4008 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4009 |
Raczkowanie
|
ja kupiłam dwa, doświadczona mama mi poradziła, że zwykłe pieluchy tetrowe czy flanelowe zjeżdżają po tej ceratce i lepiej jednak mieć to frotkowe prześcieradełko
![]()
#4010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Widać jak zwracasz uwagę na to, co piszemy ![]()
![]() |
#4011 | |
Zakorzenienie
|
BeautifulLie dobre wieści
![]() ![]() i nie daj się eks... Niech buli jak taka swi.nia z niego... I niech nie myśli że jak się rozstaliście to jego już wydatki nie obchodzą ![]() Cytat:
![]() no ja się tego najbardziej boje, że mnie natną a później będę kwiczeć i jeszcze szwy będą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem dopiero 32 tydzień, ale też nie mogę jeszcze rodzić.
Przez przeziębienie nie mam siły na nic, więc nic nie przygotowuję jeszcze. Moje dziecko na dziś dzień nie miałoby nawet jednego ciuszka wypranego ![]() O torbę do szpitala się nie martwię, bo wrzuciłabym wszystko co mam na jednej półce w komodzie,a później bym szukała tego co potrzebuje ![]() Od kiedy jest ciąża donoszona?
#4014 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja zaczęłam 30-ty tydzień i juz nie mogę się doczekać kiedy zacznę porządki ciuszkowe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4015 |
Zakorzenienie
|
o matko! jak straszycie porodem muszę chyba na prawdę kupić wszystko do torby szpitalnej, bo królika z la millou to zdąrzyłam kupić ale podpaski pod tyłek nie...mówię do męża, a ten że będę zaciskać nogi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | |
Zakorzenienie
|
A! No i dzisiaj się dowiedziałam, że u mnie w szpitalu nie robią lewatywy, to z wrażenia mój organizm się zaczął chyba dzisiaj opróżniać, bo mam rozwolnienie
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4017 | |
Moderator
|
Na SR położna mówiła że 38 tc
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4018 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Niech Ci dokładnie powie czemu tak wcześnie chce zakończyć ciążę bo jak założy krążek to chyba spokojnie do 37 tc mogłabyś pochodzić ![]() 3.Co to znaczy ile jeszcze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
![]() Od 37tc+1d jest ciąża donoszona ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Zakorzenienie
|
Ela ciąża jest donoszono od skończonego 37 tyg, czyli tak jak pisze kate
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a przekabacilas juz meza na Kornelke ![]() Cytat:
![]() a mi sie wydaje to bez sensu Po co mialby zakladac Ci krazek zeby zaraz zakanczac ciaze ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() od 38t
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.