|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4591 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Farba która stonuje miodowo-rudy-blond
Cze¶æ dziewczyny,
mam problem, chyba pierwszy raz w ¿yciu zdarzy³a mi siê taka sytuacja. Mia³am ³adne, jasno br±zowo-kasztanowe w³osy. Posz³am dzisiaj do fryzjera, ¿eby zrobiæ sobie naturalny ciemny blond. Niestety, efekt jest straszny. Zamiast w³osów jakie sobie wymarzy³am (i pokazywa³am na zdjêciach i w gazecie o co chodzi) moje w³osy s± w jasnorudo-miodowym odcieniu(jak na zdjêciu 1). Przy mojej karnacji, kolorze oczu, obramowania etc, wygl±da fatalnie. Za wizytê zap³aci³am 300 z³! Nie chcê i¶æ i poraz kolejny p³aciæ ogromnej ilo¶ci pieniêdzy a nie wiem co dostanê. Pomy¶la³am, ¿e odczekam z 1-2 tyg i pofarbujê w³osy kupn± farb± z drogerii (moje w³osy s± w dobrej kondycji, zawsze opiekowa³ siê nimi fryzjer, wiêc raczej nie powinny siê bardzo zniszczyæ). W³osy chcia³abym nieco przyciemniæ i przede wszystkim pozbyæ siê tej miodowej-rudo¶ci, stonowaæ, ¿eby nie wygl±daæ jak zó³te ¶wiat³o sygnalizacji. Jaki odcieñ farby powinnam dobraæ, aby: nie uzyskaæ zielonych ani glonowatych w³osów. (Nie chcê te¿, ¿eby w³osy by³y ciemno br±zowe, choæ wiem, ¿e to pewnie by³oby naj³atwiej zrobiæ). W za³±czniku wstawiam kilka zdjêæ (2,3,4), jaki odcieñ chcia³abym uzyskaæ, oczywi¶cie liczê siê z tym, ¿e takiego nie bêdzie lub bêdzie musia³ byæ ciemniejszy, ale za wszelkie rady bêdê bardzo, bardzo wdziêczna! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
Dot.: Farba która stonuje miodowo-rudy-blond
Wiem jak siê czujesz i wspó³czujê Ci, poniewa¿ mam podobny problem tyle ¿e mia³ byæ piêkny zloty blond a wysz³o cos takiego jak na zdjêciu nr 1 które doda³a¶
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Jak± farbê mogê kupiæ z garniera?
Cze¶æ. Potrzebujê kupiæ farbê z garniera, ¿eby uzyskaæ taki kolor b±d¼ podobny jak na tych dwóch zdjêciach. Je¶li chodzi o mój kolor w³osów to jest on taki jak na tym zdjêciu z zamazan± twarz±. Wiêc jaki kolor farby kupiæ, ¿eby uzyskaæ taki kolor w³osów b±d¼ podobny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 41
|
![]()
Szuka³am takiego tematu i nie ma.
Naturalnym kolorem jest br±zowy, mam farbowane w³osy na blond ale nie bardzo jasny. Mam dylemat. Zastanawiam siê w którym kolorze wygl±dam lepiej. Mama mi mówi zeby kupiæ jaki¶ szampon ale nie wiem jaki, bo chcê, ¿eby ten blond mi zosta³ i siê nie zepsu³ po tych np. 20 myciach. Co polecacie? I w³a¶nie tak to podj±æ decyzjê czy farbujê na br±z (mam naturalny, nie jest ani za ciemny, ani za jasny - ¶redni) czy na bardzo jasne blond (nie tak jak my¶licie, ale wiadomo o co chodzi - kolor który wyszed³ mi u fryzjerki nie podoba mi siê a noszê go ju¿ do¶æ d³ugo), ale nie platynê. Ma kto¶ jakie¶ zdjêcia jak to jest? Bo lubiê ten blond, nie chcê, ¿eby by³ ciemny a mój wydaje mi siê trochê za rudy i ¿ó³ty (nie jest brzydki tylko nie jest kolorem, jakiego oczekiwa³am i st±d te¿ to farbowanie na jasne je¶li nie spodobam siê sobie w br±zie). I chodzi mi o taki specyfik, który sprawi, ¿e moje w³osy bêd± koloru co¶ takiego: http://e.lansik.pl/la691/8e1babd10017051d4a2e2feb chodzi mi o brak innych tonów np. rudych, blond - na zdjêciu przedstawiona jest jego intensywno¶æ. zatem co ja mam kupiæ? ![]() Edytowane przez youmynothing Czas edycji: 2014-01-06 o 16:49 Powód: trochê nie¶cis³o¶ci |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Jak wybieliæ w³osy?
Mam problem , chcia³abym wybieliæ w³osy (naturalnie mam bardzo ciemny br±z, nigdy nie farbowane), tyle ¿e z do¶wiadczenia znajomych wiem w³osy mo¿na bez ca³kowitego niszczenia doprowadziæ do jasnego odcienia ¿ó³ci , proszê o pomoc gdy¿ bardzo chcia³abym uzyskaæ kolor czystej ,nieskazitelnej bieli (takiej jak na zdjêciu) , jak to zrobiæ nie musz±c i¶æ do fryzjera
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 50
|
Dot.: Jak uzyskaæ taki kolor ?- w±tek zbiorczy
Witajcie,
obecnie mam kolor jak na pierwszym zdjêciu (Garnier Color Naturals - 113). Ogólnie jestem z niego zadowolona, ale po kilku myciach odrosty ¿ó³kn± i tylko w³osy na d³ugo¶ci maj± ³adny, ch³odny kolor (sytuacja taka jest równie¿ gdy u¿yjê p³ukanki - odrosty jej "nie ³api±"). Dodam, i¿ na w³osach "na d³ugo¶ci" s± pozosta³o¶ci pasemek (pewnie jakim¶ rozja¶niaczem - robota fryzjera, schodzi³am z br±zu). Chcia³abym uzyskaæ kolor jak ta Londa (nie chodzi mi konkretnie, ¿eby u¿yæ tej farby podobno u niektórych wychodzi, bura ciemna, zale¿y mi tylko na tym efekcie kolorystycznym). Co radzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
![]()
Witam, mam farowane na czarno wlosy. Lubie ten kolor, lecz chcialabym nadac im brazowej poswiaty ( podobny efekt jak po palette ciemny braz, czyli czern z brazowa poswiata w sloncu/ oswietleniu). Moje pytanie jest takie: czy uzyskam taki efekt farbujac wlosy na ten kolor, czy niestety potrzebna bedzie do tego dekoloryacja?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
Dot.: czarne wlosy
Pop³ucz trochê czerñ szamponami przeciw³upie¿owymi i do blondu, mask± z miodem, cytryn± i ¿ó³tkiem- potem zafarbuj br±zem po jakim¶ miesi±cu. W ¶wietle bêdzie po¶wiata
![]()
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Przyczajenie
|
Dot.: czarne wlosy
Ja tez mialam czarne wlosy i obojetnie jaki kolor bym nalozyla i tak wychodzil czarny bez poswiaty musialam rozjasnic troche wlosy i dopiero na³o¿yæ braz inaczej by nic z tego nie wyszlo obecnie mam rudy ale chce znowu miec czarne bo to jednak najfajniejszy kolor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
[QUOTE=Sybil Vane;44499957]Witajcie,
obecnie mam kolor jak na pierwszym zdjêciu (Garnier Color Naturals - 113). Ogólnie jestem z niego zadowolona, ale po kilku myciach odrosty ¿ó³kn± i tylko w³osy na d³ugo¶ci maj± ³adny, ch³odny kolor (sytuacja taka jest równie¿ gdy u¿yjê p³ukanki - odrosty jej "nie ³api±"). Dodam, i¿ na w³osach "na d³ugo¶ci" s± pozosta³o¶ci pasemek (pewnie jakim¶ rozja¶niaczem - robota fryzjera, schodzi³am z br±zu). Chcia³abym uzyskaæ kolor jak ta Londa (nie chodzi mi konkretnie, ¿eby u¿yæ tej farby podobno u niektórych wychodzi, bura ciemna, zale¿y mi tylko na tym efekcie kolorystycznym). Co radzicie? Jaki masz naturalny odcieñ w³osów? Przy takiej koloryzacji najlepiej mieæ refleksy (na opakowaniu widaæ je do¶æ dok³adnie). Próbowa³a¶ specjalnych szamponów do w³osów blond? Szampony te maj± kolor granatowy lub fioletowy. Ale najlepiej nak³adaæ je na sam odrost ¿eby reszta w³osów nie zrobi³a siê zbyt popielata, uwa¿aj te¿ z p³ukankami bo jasne koñce mog± zrobiæ siê siwe lub niebieskie. Z ³adnymi blondami jest do¶æ ciê¿ko. Jedn± z opcji jest rozja¶nienie odrostu rozja¶niaczem a nastêpnie po³o¿enie farby w kolorze blond rozcieñczon± z szamponem. Odpowiedz na moje pytania a dok³adnie powiem Ci co mo¿esz zrobiæ ¿eby uzyskaæ jak najbardziej zbli¿ony efekt. Pozdrawiam ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 98
|
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...15619279_n.jpg
Obecnie mam kolor identyczny jak na opakowaniu Garniera - Jasny Lodowy blond, poniewa¿ farbujê siê nim ju¿ od pó³ roku. Chcia³abym lekkiej zmiany i na prawdê bardzo zale¿y mi na szybkiej odpowiedzi jak uzyskaæ kolor z linku na moich w³osach! Bêdê bardzo wdziêczna!
![]() |
#4602 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Zmiana koloru :)
Chcia³abym trochê od¶wie¿yæ kolor tak¿e mam nadziejê, ¿e pomo¿ecie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
Dot.: Zmiana koloru :)
Na Twoim miejscu wybra³abym siê do profesjonalnego sklepu z farbami i tam wybra³a sobie odcieñ o 1-2 tony ja¶niejsze od tego, skoro masz 'sprany br±z', czyli mam to rozumieæ, ¿e dawno nie farbowa³a¶ w³osów i s± naprawde br±zowe a nie prawie czarne to mo¿e siê udaæ, na tym zdjêciu to nie jest raczej br±z tylko ciemny blond w cieniu, ewentualnie dekoloryzacja
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Dot.: Zmiana koloru :)
Dekoloryzacji bojê siê najbardziej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 50
|
[QUOTE=Sekret Urody;44538595]
Cytat:
![]() ![]() A kolor na pude³ku strasznie mnie urzek³ ![]() Z góry dziêki za pomoc |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4606 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 46
|
Czy farba joanna professional da mi upragniony kolor?
Dwa tygodnie temu farbowa³am w³osy u fryzjerki farbami w kolorze jasny z³ocisty blond pomieszany z szatynowym. W³osy wygl±da³y tak, jak na za³±czonym zdjêciu i nie mia³y rudych refleksów. Dzisiaj moje w³osy praktycznie wróci³y do naturalnego koloru (rudo-blond) i jedynie ich ton ma w sobie pozosta³o¶ci po popielu. Chcia³abym mieæ w³osy takie, jak w pierwszy dzieñ po farbowaniu i ¿eby efekt utrzymywa³ siê d³u¿ej. Chcia³abym wiedzieæ, czy farba z serii joanna 8.1 by³aby odpowiednia i zrobi³aby z moich w³osów ¶redni/ciemny blond bez rudych refleksów? I jakiego stê¿enia musia³abym u¿yæ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 46
|
Dot.: Czy farba joanna professional da mi upragniony kolor?
up!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
sentimental animal
Wiadomo¶ci: 2 297
|
Czy jakakolwiek farba mog³aby mi daæ odcieñ taki jak w za³±czniku?
![]()
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2014-01-11 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Przyczajenie
|
Witam, jestem tu nowa
![]() Mam pytanie: jak zej¶æ z w³osów farbowanych na czarno na kolor grafitowy? Tak, chodzi mi o taki typowy, o³ówkowy grafit ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4610 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Dot.: Jak wybieliæ w³osy?
Cytat:
![]() Edytowane przez Aileenlife Czas edycji: 2014-01-13 o 07:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 99
|
Cytat:
http://3.bp.blogspot.com/-zALpRu-pgg...iche%2Btab.JPG
![]() |
#4612 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale, jak mówi³am, zale¿y od tego, jaki masz naturalny pigment. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
Proszê o FACHOW¡ POMOC,wa¿ne!
Hej,farbowa³am w³osy tylko 2 razy w zyciu i baardzo ¿a³owa³am.Raz kole¿anka mi farbowa³a w³osy i wysz³y kruczo czarne a raz u fryzjera i wysz³y rudawe.Kilka lat czeka³am az mi w³osy odrosna.Ogólnie mam baardzo d³ugie, grube i geste w³osy w kolorze
https://www.google.pl/search?q=br%C4...ml%3B450%3B584 Teraz mam ochotê na metamorfoze i jutro idê do kolezanki fryzjerki. Efekt jaki chce uzyskaæ https://www.google.pl/search?q=adria...F%3B772%3B1024 Kole¿anka chce mi zmieszaæ 2 farby: loreal casting nr 500(jasny br±z)i nr 600 (ciemny blond) Czy myslicie,ze mniej wiecej taki wyjdzie?Nie chce juz zalowac,a jestem przewrazliwiona na punkcie w³osów. Prosze o porady. ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- mam takie https://www.google.pl/search?q=br%C4...ml%3B450%3B584 a takie efekt chce uzyskaæ https://www.google.pl/search?q=adria...F%3B772%3B1024 Edytowane przez Darja_M Czas edycji: 2014-01-14 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Zmiana koloru na mokka ¶redni lub jasny blond
Cze¶æ ,
![]() Mam zamiar zmieniæ kolor w³osów matrix socolor mokka 7m ¶redni blond lub 8m jasny blond, tylko zastanawia mnie jedna rzecz co to jest ta mokka ? Czy kolor moich w³osów wyjdzie ciemnijeszy ni¿ jakbym mia³a farobwaæ na sam ¶redni blond. W wyborze koloru powinnam siê sugerowaæ nazw± koloru czy tak jak wygl±da w palecie kolorów do w³osów? Dziêkuje za odpowiedzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 510
|
Dot.: Zmiana koloru na mokka ¶redni lub jasny blond
Mocca jest cudowna, ale tylko je¿eli kto¶ lubi takie kawowo - cappucino - leciuteñko czerwonawe klimaty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Dot.: Rozja¶nianie, POMOCY!!!
Dziewczyny proszê o pomoc!!!!
Moj naturalny kolor wlosow to sredni braz. Nie byly wczesniej farbowane, az do czasu, kiedy wpadlam na pomysl zeby przefarbowac je na blond. Poczatkowo uzylam farby http://www.lorealparis.pl/koloryzacj...sty-blond.aspx ale nie bylo zadnego efektu wiec zdecydowalam sie uzyc farby http://www.palette.schwarzkopf.pl/co...C/PSC_11-0.png Po zmyciu wlosy byly jasniejsze ale z zolto-rudnym odcieniem. Pobieglam wiec po http://1.bp.blogspot.com/-9zphaMJhMI...0/wellaton.jpg Niestety podczas nakladania farby bylo jej nieco za malo i nie wystarczylo jej na przod. Przesylam w zalaczinku zdjecie moich wlosow teraz. Farbowane byly wczoraj. Prosze o rade co zrobic aby uzyskac taki kolor jak Kasia Tusk, albo przynajmneij pozbyc sie rudego odcieniu. http://www.makelifeeasier.pl/ Bede ogromnie wdzieczna!! ![]() IMG_4132.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 107
|
do³aczam siê do pytania jak uzyskac taki kolor wlosow jak kasia na jasnym br±zie? Czy per³owy be¿ loreala da rade? Bo kiedys gdzie¶ przeczyta³±m, ¿e takowego koloru u¿ywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Przyczajenie
|
Farba GARNIER ULTRA COLOR 7.64 CZERWONA MIED¬
U¿ywa³a mo¿e która¶ tej farby? http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/product-p...ona-Miedz.html
Kupi³am j± jaki¶ czas temu, marz±c o piêknych rudych w³osach NIE CZERWONYCH, a teraz tak przegl±dam internet i czytam, ¿e dziewczynom po tej farbie wysz³y dos³ownie czerwone w³osy. Nie chcê takiego efektu, mój obecny kolor to z³ocisty br±z, odrost robi siê ju¿ coraz wiêkszy, chcê farbowaæ, ale bojê siê efektu. Co polecacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 047
|
Dot.: Farba GARNIER ULTRA COLOR 7.64 CZERWONA MIED¬
Je¿eli nie chcesz czerwieni strze¿ siê farb maj±cych 6 po przecinku, gdy¿ jest to czerwony refleks
![]() Na Twoim miejscu kupi³abym now±, wymarzon± farbê, albo spyta³a w w±tku rudo¶ci lub o mieszaniu farb z czym mo¿na po³±czyc Twoj± obecn± by utrzymac efekt który chcesz ![]() I je¿eli nie chcesz czerwieni to nie farbuj ni± sam±, bo tego cholerstwa ciê¿ko sie pozbyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 320
|
Jak uzyskaæ ciemny br±z z fioletem
Witam,
by³am niedawno u fryzjerki i pofarbowa³a mnie na ¶wietny kolor - rozja¶ni³a z 3,0 na 5,0 i zmiesza³a z fioletem. Nie chcia³a zdradziæ, jak go uzyskaæ, tylko powiedzia³a ¿eby szukaæ farby w³a¶nie oko³o 5,0 z odcieniem fioletowym. Wydawa³o siê, ¿e jest to czekolada z mocnym odcieniem ¶liwki. Czy macie mo¿e pomys³, jak go uzyskaæ w domu? Bêdê bardzo wdziêczna za podpowied¼!
Wymieniê 4 ml. Armani Prive Royal Oud na Armani Prive Ambre Soie i Amblre Orient Lakiery, kolorówka, w³osy, zapachy, nowe ubrania i buty grudzieñ FREYA ARABELLA 30E Edytowane przez Kociasta Czas edycji: 2014-01-18 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.