|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Hejcia
![]() Cytat:
Gratulacje synusia i wyboru imienia![]() Cytat:
Mam nadzieje,że mi się spodobają![]() Cytat:
Imie wybrane?![]() Cytat:
Normalnie co On tak wyprawia to ja wole nie wiedzieć;pTrzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Byłam dzisiaj na mieście zrobić zdjęcia bo jutro ostatni weekend zajęciowy,zaliczenie i wkońcu koniec rocznej szkoły ![]() Wieczorem idziemy się spotkać z koleżanką,bo wyjeżdza do Anglii,także przynajmniej tego wieczoru nie będe się nudzic. Smutno mi i martwie się,ponieważ coś niedobrego dzieje się z Naszym psem Jest już stary bo ma prawie 14 lat,rok temu zaczęły się w zimie problemy z tylnymi nogami...nie umiał chodzić,włóczył je..wychodziliśmy z nim na specjalnych szelkach zakładanych na tylne łapy.Dostawał zastrzyk ze sterydami raz na miesiąc i do lata dotrwał. Poprawiło się,było cieplutko,także reumatyzm mu nie doskwierał no i nogi się rozruszały.Nawet biegał sam na polach itp. Teraz przed świętami zaczął mnie jakieś dziwne akcje z oddechem.Szybko oddychał,albo się krztusił.Przyszedł wet,osłuchał go i stwierdził,że ma "katar sercowy"..serduszko słabo bije i coś tam mokro ma i dlatego te problemy z oddechem i kaszleniem.Dostał flegamine i 2 zastrzyki sterydowe,na te nogi bo zaczął lekko włóczyć nogą i one dodatkowo te serce mu wysuszą,więc dobrze.No ale od 2 dni ma problemy z sikaniem.Tak jakby miał chory pęcherz bo sika pare kropel i koniec.Dodatkowo dziś zarzygał,osikał i obsrał przedpokój w nocy i sztywnieją mu tylnie łapy Ma przyjść wet dzisiaj Go zobaczyć..boje się,że sterydy załatwiły Mu nerki i że będzie Go trzeba uśpić Nie wiem jak to zniose..![]() I jak już jestem przy problemach to mam dwie sprawy: 1)żeby dostać becikowe to trzeba dać jakieś wnioski ginekologowi swojemu do wypisania tak? http://www.mamywsieci.pl/artykul/bec...2014-bez-zmian 2)Sierpień-wrzesien pracowałam na umowę zlecenie. W październiku wziełam ślub cywilny i teraz oprzytomniałam,że nie byłam u Urzędzie Skarbowym powiadomić o zmianie nazwiska.Do końca lutego tamten pracodawca ma czas,żeby wysłać mi pocztą papiery,żeby pity rozliczyć. Co jak mam teraz inne nazwisko? Wie któraś coś? Dziękuje |
||||
|
|
|
#4352 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
Cytat:
6 tygodni na pewno szybko zleci
|
||
|
|
|
#4353 |
|
Wtajemniczenie
|
Seksta gratulację
|
#4354 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje !!!
|
|
#4355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokazuj tego siusiaka raz dwa Cytat:
|
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak samo nie zgłaszałam , a rozliczałam sie normalnie na podwójne nazwisko. I wszystko było ok.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#4357 |
|
Rozeznanie
|
fajnie że wizyty udane i ze wszystko wpozadku
widze ze tylko niki mnie zauwaza na forum
|
|
#4358 |
|
404 Not Found
|
Ja mam na 19 połówkowe. Dam znać co i jak.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Wiola a Ty chyba nie oberkałaś pierwszej strony
![]() Seksta gratulacje małego facecika ![]() Lolitka przykro mi z powodu psiaka US sie nie martw, po peselu dojdą Co do becikowego to tak trzeba dać gince wniosek, tzn położnej a gin podpisze ![]() Głupi tż mi gada że mały napewno będzie miał ślad na rączce nie moge na to patrzeć, co innego naczyniak co innego ślad z mojej winy :/Ilkas ja robiłam jak Ty jak w sali nie było gości bo to naprawde przyjniejsze niż kisić ten podkład przy ciele ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka ja juz w domciu, o Wy szalone tyle do nadrabiania
![]() dziś na wizycie to samo, co ostatnio, czyli tylko osłuchanie, be USG, następna wizyta we Walentynki ![]() acha, no i znowu małe zamieszanie, bo z moim numerkiem przyszły jeszcze dwie osoby no miały z rejestracji na kartce tak jak ja, że ten sam numerek, z czego jeszcze jedna dziewczyna też w ciąży czekałam od 13 do 15 na wejście, była ze mną siostra z tą małą 2-latką, ale grzeczna była jak nigdy, tez się bidulka wysiedziała, śpiąca była, w aucie nam zasnęła, ale normalnie nie to dziecko, grzecznie siedziała te 2 godziny na tych twardych ławkach ![]() no i byłam w tym Smykolandzie, dużo nie kupiłam, taka drobnicę, kilka sztuk pieluch, prześcieradełko i 7 dych poszło, a miałam jeszcze kocyk wziąć, ale brakło mi funduszy, to w następnym miesiącu. Ale mam upatrzoną pościel z osłonką, kolor beżowy, przesliczna
|
|
|
|
#4361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4363 |
|
Zadomowienie
|
Powiedzcie mi czy becikowe przysługuje tylko dla osób zatrudnionych w Polsce?
czy to dostaje każdy,pracuje czy nie pracuje... lolitka888 przykro mi z powodu choroby psiaka ;(
|
#4364 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
teraz wyobraźcie sobie, ile musza się nachodzic te po cc![]() ja nie słucham, ale jak ostatnio byłam w kościele, to dziecię aktywne zrobiło się gdy śpiewałam "Dzisiaj w Betlejem" Cytat:
![]() |
||||||
|
|
|
#4365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. ja nie informowałam i mnie nie skarcili
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
lolitka888
tak jak dziewczyny piszą, nie trzeba zgłaszać zmiany nazwiska w skarbówce ![]() juz chyba od 2 lat tak jest, bo jak ślubowałam w 2012, to nie musiałam, a tak to był chyba termin max 3 miesiące ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() jeszcze można ubiegać się o becikowe z opieki społecznej, ale tak chyba max dochód na członka rodziny to jakoś 500 zł z hakiem, także my się nie załapiemy na pewno ... no i albo odbiera ojciec albo matka dziecka, czyli jeden z rodziców
|
|
|
|
|
#4367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
chyba, że ja o czymś nie wiem
|
|
#4368 |
|
Zadomowienie
|
A te zaswiadczenia dla ginekologa aby wypełnił ze jestesmy pod opieka od 10 tyc ciazy to z kąd bierzemy?
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiałabyś się dowiedzieć w miejscu gdzie wydają u Was becikowe (mops lub urząd miasta).Może wystarczy takie zaświadczenie pisane na zwykłej kartce, ale to ja nie wiem
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4370 |
|
Zadomowienie
|
Nie lubie chodzić do takich miejsc jak MOPS.Cora ma 11 lat a ja o rodzinne nawet nie złożyłam bo jak mam tam isc to mnie skręca
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
z MOPS jeszcze mozna cos uszczknąć, ale to naprawdę tylko nieliczni na to sie łapią, bo jest niski próg dochodowy. Przynajmniej jak moja siostra była się dowiadywać niecałe 2 lata temu jak rodziła, to była taka mozliwość
tylko że to sie wtedy nie nazywa becikowe, tylko jakas tam zapomoga, bo becikowe tez MOPS wypłąca chyba, ale to wszystkim niezaleznie od statusu majątkowego
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-01-10 o 17:32 |
|
|
|
#4372 |
|
Wtajemniczenie
|
http://niejedno.pl/becikowe-2014-zasady-wnioski-wzory/
myślę że się sprzyda
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
później już nawet na to nie miałam czasu ![]() U nas dzisiaj okropna pogoda, wichura i deszcz, więc kolejny dzień spędzony w domu, bez spaceru ![]() Ciekawe czy zdążę Was nadrobić całościowo ![]() Madziuula no oczywiście, że mówię gościom, żeby nie siadali mi na kiblu U nas też nie pozwalali nosić gaci po porodzie, ale ja zakładałam te siateczkowe na początku a potem już swoje normalne. Nie wiem jak ten podkład miał się trzymać tym bardziej, ze ja kursowałam między dwoma oddziałami non stop ale oczywiście na obchód trzeba było gacie zrzucać i udawać, że o niczym nie wiem ![]() O Jezu – ale oparzenia wspólczuję ![]() Nikii gratulacje za nocke :jupi u nas dzisiaj z kolei porażka na całej linii, od 3 do 4 pobudka połączona z wyciem na cały dom.. nie wiem czy zęby idą czy o co chodziło ![]() Ja jestem za tytułem Lolitki Wcześniej pisałaś to już wiem czemu chcesz iść na USG prywatnie. Zdecydowaliście się ostatecznie? Selenity no mała jeszcze kilka razy przekoziołkuje na pewno główką do góry i w dół, dopóki ma miejsce to niech korzysta ile może ![]() Magdi ja stawiam na Antosia – Antoś i Antosia ![]() Monijaaa – gratuluję synka Pallas niewiarygodne, że dwa lata temu nie widzieli na USG trojaczków Z gaciami chodzi niby o to, żeby wietrzyć ranę po nacinaniu no a gacie to uniemożliwiają wg nich tylko ciekawe jak traktują matki, które nie były nacinane raczej na żadnej zmianie nikt mnie nie pytał czy byłam nacinana czy nie, więc.. Agaaga super, że nie jest źle jak to mówisz odpoczywaj ile wlezie, kiedy jak nie teraz Ilkas ja mam momentami tak, że chcę żeby już Antosia była na świecie, bo ja po prostu nie lubię być w ciąży ale ogólnie to lepiej, żeby jeszcze posiedziała w brzuchu i żeby ten czas aż tak szybko nie zasuwał ![]() Justyna ale jaja z tym wózkiem. No ale przecież sprzedający może usunąć tamtą ofertę skoro się z Tobą umawiała? Czy to kup teraz było? Martuszka po porodzie u mnie strasznie leciało strasznie tego nie lubię, w ogóle nie toleruję podpasek tylko tampony, bo właśnie nie lubię tego uczucia wypływania a tu trzeba przecierpieć cały połóg no ale po 3 dniach już nosiłam normalne podpaski Lolitka strasznie mi przykro z powodu pieska i wiem co czujesz… dzisiaj mieliśmy chwilę grozy, moja mama krzyczała, że nasz pies szuka miejsca żeby odejść, bo było widać, że bardzo jej źle i się chowała w dziwnych miejscach a ona jest po ropomaciczu, wszystkie narządy miała zalane wtedy, ale ją odratowaliśmy, ale nie wiadomo jak tam teraz wygląda to wszystko ![]() Co do becikowego to mój gin miał u siebie takie wnioski i nic mu nie zanosiłam Co do drugiego ja nie wiem, ale podejrzewam, że to po NIPie będą i tak patrzeć Seksta gratuluję syna Czekam na wieści z kolejnych wizyt i oczywiście od rana trzymałam kciuki
|
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
http://40tygodni.pl/jak-postarac-sie...edzi,23757,2,0
na tym forum dziewczyna pisze o tym drugim becikowym - tak jak pisałam rok 2011, czyli wtedy kiedy siostra się pytała, a jak to jest teraz, to by trzeba było w danym ośrodku pomocy społecznej się spytac ![]() a to widzę, że sie pozmieniało, jesli chodzi o becikowe - próg dochodowy jest
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-01-10 o 17:43 |
|
|
|
#4377 |
|
Raczkowanie
|
Już po wizycie. Wszystko w jak najlepszym porządku
potwierdziła się dziewczynka 480g, serduszko ok, pozostałe narządy bez zastrzeżeń. Dostałam skierowanie na glukozę, toxo, krew i mocz. Nikii proszę o wpisanie kolejnej wizyty na 7 lutego A tytuł zostawmy ten co jest, aby każda mogła poznać płeć (bo z ruchami wiele nie załapało się na poprzedni wątek). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4378 |
|
404 Not Found
|
Wkurza mnie to. Nie dość, że płacę wysokie podatki to nawet becikowego nie dostanę. Kurna, wkładam do tej państwowej kasy i d.upa z tego mam. Przynajmniej na macierzyńskim sobie odbiję. A jeszcze zabierają ulgę za internet.
|
|
|
|
#4379 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co Ty tak te placki pieczesz? Jakaś impreza? ![]() Cytat:
gratulujęlolitka przykro mi z powodu psiaka
Edytowane przez martuszka0 Czas edycji: 2014-01-10 o 18:11 |
||
|
|
|
#4380 |
|
Zadomowienie
|
Justyna ale niefajnie wyszło z tym wózkiem ;/
Monijaa gratuluję synka Kasiab ojejku Bidulko ten kaszel mógłby przejść w końcu, bo nic fajnego, ani przyjemnego ![]() agaaga fajnie, że widziałaś malutką Carmena o mamuniu końskie dawki, mam nadzieję, że to pomoże, wypoczywaj ile tylko będziesz mogła Madziula świetna ta torba ![]() Lolitko przykro mi z powodu pieska ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Mycha no to gratuluję
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

Gratulacje synusia i wyboru imienia
Normalnie co On tak wyprawia to ja wole nie wiedzieć;p
Jest już stary bo ma prawie 14 lat,rok temu zaczęły się w zimie problemy z tylnymi nogami...nie umiał chodzić,włóczył je..wychodziliśmy z nim na specjalnych szelkach zakładanych na tylne łapy.Dostawał zastrzyk ze sterydami raz na miesiąc i do lata dotrwał. Poprawiło się,było cieplutko,także reumatyzm mu nie doskwierał no i nogi się rozruszały.Nawet biegał sam na polach itp. Teraz przed świętami zaczął mnie jakieś dziwne akcje z oddechem.Szybko oddychał,albo się krztusił.Przyszedł wet,osłuchał go i stwierdził,że ma "katar sercowy"..serduszko słabo bije i coś tam mokro ma i dlatego te problemy z oddechem i kaszleniem.Dostał flegamine i 2 zastrzyki sterydowe,na te nogi bo zaczął lekko włóczyć nogą i one dodatkowo te serce mu wysuszą,więc dobrze.

nie moge na to patrzeć, co innego naczyniak co innego ślad z mojej winy :/
czekałam od 13 do 15 na wejście, była ze mną siostra z tą małą 2-latką, ale grzeczna była jak nigdy, tez się bidulka wysiedziała, śpiąca była, w aucie nam zasnęła, ale normalnie nie to dziecko, grzecznie siedziała te 2 godziny na tych twardych ławkach 
Ciekawe jak jest w moim szpitalu, mam nadzieję, że będę mogła ubrać te gatki poporodowe...

wspólczuję