Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-10, 15:29   #4351
lolitka888
Rozeznanie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Hejcia

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Dzieczyny ja juz po połówkowym

Bedzie Chłopczyk - Kacperek

Ze Smerfem wszystko ok Jestem taka szczęśliwa
Gratulacje synusia i wyboru imienia

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Chodzę na zajęcia Aktywne 9 miesięcy i wczoraj jeszcze zostałam na Zdrowym kręgosłupie. Ogólnie ćwiczenia odbywają się siedząc na piłce lub leżąc z dodatkiem piłeczek, ciężarków, do dyspozycji są poduszki, żeby było wygodnie. Całkiem fajne, bez szaleństw i można się zrelaksować
Ja właśnie chce isc w poniedziałek na takie zajęcia u mnie w mieścieMam nadzieje,że mi się spodobają

Cytat:
Napisane przez asia321 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuśki !
Podczytuję Was od dawna ale dopiero teraz się ujawniam,
to moja pierwsza ciąża, 25 tc, dziewczynka , ułożenie jak narazie miednicowe a termin porodu 27.04.2014r.
Witaj i gratulacje dziewczynkiImie wybrane?

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Light dokładnie tak jak piszesz jakieś 15 cm nad pępkiem. Myślisz, że kopniaki mogły iść z taką siłą, że było to odczuwalne tak wysoko. Rany co te dzieci tam wyprawiają Mnie też nic to nie bolało tylko jak było takie silniejsze uderzenie to trochę mi powietrza brakowało.
To chyba normalne.Ja to nie mam miejsca w brzuszku, które nie było by skopane. Raz po lewej na dole,raz po prawej,to pod pępkiem to nad nim..to zaś w 2 miejscach na raz Normalnie co On tak wyprawia to ja wole nie wiedzieć;p

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Byłam dzisiaj na mieście zrobić zdjęcia bo jutro ostatni weekend zajęciowy,zaliczenie i wkońcu koniec rocznej szkoły
Wieczorem idziemy się spotkać z koleżanką,bo wyjeżdza do Anglii,także przynajmniej tego wieczoru nie będe się nudzic.

Smutno mi i martwie się,ponieważ coś niedobrego dzieje się z Naszym psemJest już stary bo ma prawie 14 lat,rok temu zaczęły się w zimie problemy z tylnymi nogami...nie umiał chodzić,włóczył je..wychodziliśmy z nim na specjalnych szelkach zakładanych na tylne łapy.Dostawał zastrzyk ze sterydami raz na miesiąc i do lata dotrwał. Poprawiło się,było cieplutko,także reumatyzm mu nie doskwierał no i nogi się rozruszały.Nawet biegał sam na polach itp. Teraz przed świętami zaczął mnie jakieś dziwne akcje z oddechem.Szybko oddychał,albo się krztusił.Przyszedł wet,osłuchał go i stwierdził,że ma "katar sercowy"..serduszko słabo bije i coś tam mokro ma i dlatego te problemy z oddechem i kaszleniem.Dostał flegamine i 2 zastrzyki sterydowe,na te nogi bo zaczął lekko włóczyć nogą i one dodatkowo te serce mu wysuszą,więc dobrze.
No ale od 2 dni ma problemy z sikaniem.Tak jakby miał chory pęcherz bo sika pare kropel i koniec.Dodatkowo dziś zarzygał,osikał i obsrał przedpokój w nocy i sztywnieją mu tylnie łapyMa przyjść wet dzisiaj Go zobaczyć..boje się,że sterydy załatwiły Mu nerki i że będzie Go trzeba uśpićNie wiem jak to zniose..

I jak już jestem przy problemach to mam dwie sprawy:

1)żeby dostać becikowe to trzeba dać jakieś wnioski ginekologowi swojemu do wypisania tak?
http://www.mamywsieci.pl/artykul/bec...2014-bez-zmian

2)Sierpień-wrzesien pracowałam na umowę zlecenie. W październiku wziełam ślub cywilny i teraz oprzytomniałam,że nie byłam u Urzędzie Skarbowym powiadomić o zmianie nazwiska.Do końca lutego tamten pracodawca ma czas,żeby wysłać mi pocztą papiery,żeby pity rozliczyć.
Co jak mam teraz inne nazwisko?
Wie któraś coś?

Dziękuje
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 15:30   #4352
martuszka0
Rozeznanie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
My po- wszystko w porządku no i na 100% CHŁOPAK! !!!!!!!! Ale się cieszymy mamy zdjecie siusiaka.

Prosze o dopisanie Wojtka
gratuluję
Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
To chyba chodzi o to, że jeśli było nacięte krocze to rana powinna oddychać. Ale również o to, że w razie jakiś komplikacji można było się szybko do krocza dostać

Martuszka po porodzie leci bardzo przynajmniej przez pierwszą dobę Ze mnie przy najmniejszym ruchu falami Potem trochę mniej, ale cały czas musiałam mieć te duże podkłady. Po wyjściu ze szpitala już zwykłe podpaski. Plamiłam 5 tygodni
hmmm no cóż damy radę 6 tygodni na pewno szybko zleci
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 15:34   #4353
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Seksta gratulację

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 15:37   #4354
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Jeszcze 20 minut i lecę na wizytę

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

No to zbieram się powoli. Odezwę się wieczorkiem pewnie

Kciuki, czekamy na dobre wieści

Cytat:
My po- wszystko w porządku no i na 100% CHŁOPAK! !!!!!!!! Ale się cieszymy mamy zdjecie siusiaka.

Gratulacje !!!

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 15:41   #4355
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:

super
pokazuj tego siusiaka raz dwa
Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
(...)

2)Sierpień-wrzesien pracowałam na umowę zlecenie. W październiku wziełam ślub cywilny i teraz oprzytomniałam,że nie byłam u Urzędzie Skarbowym powiadomić o zmianie nazwiska.Do końca lutego tamten pracodawca ma czas,żeby wysłać mi pocztą papiery,żeby pity rozliczyć.
Wie któraś coś?
ja w US nic nie zgłaszałam , oni powinni cię zweryfikować po PESELu

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 15:46   #4356
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość

ja w US nic nie zgłaszałam , oni powinni cię zweryfikować po PESELu
Ja tak samo nie zgłaszałam , a rozliczałam sie normalnie na podwójne nazwisko. I wszystko było ok.

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 15:46   #4357
wiola883
Rozeznanie

fajnie że wizyty udane i ze wszystko wpozadku

widze ze tylko niki mnie zauwaza na forum

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 15:50   #4358
Emilia 25
404 Not Found

Ja mam na 19 połówkowe. Dam znać co i jak.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-10, 15:55   #4359
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Wiola a Ty chyba nie oberkałaś pierwszej strony

Seksta gratulacje małego facecika

Lolitka przykro mi z powodu psiaka
US sie nie martw, po peselu dojdą
Co do becikowego to tak trzeba dać gince wniosek, tzn położnej a gin podpisze

Głupi tż mi gada że mały napewno będzie miał ślad na rączce nie moge na to patrzeć, co innego naczyniak co innego ślad z mojej winy :/

Ilkas ja robiłam jak Ty jak w sali nie było gości bo to naprawde przyjniejsze niż kisić ten podkład przy ciele

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 15:56   #4360
Ramona_85
Zakorzenienie

Hejka ja juz w domciu, o Wy szalone tyle do nadrabiania

dziś na wizycie to samo, co ostatnio, czyli tylko osłuchanie, be USG, następna wizyta we Walentynki
acha, no i znowu małe zamieszanie, bo z moim numerkiem przyszły jeszcze dwie osoby no miały z rejestracji na kartce tak jak ja, że ten sam numerek, z czego jeszcze jedna dziewczyna też w ciąży czekałam od 13 do 15 na wejście, była ze mną siostra z tą małą 2-latką, ale grzeczna była jak nigdy, tez się bidulka wysiedziała, śpiąca była, w aucie nam zasnęła, ale normalnie nie to dziecko, grzecznie siedziała te 2 godziny na tych twardych ławkach

no i byłam w tym Smykolandzie, dużo nie kupiłam, taka drobnicę, kilka sztuk pieluch, prześcieradełko i 7 dych poszło, a miałam jeszcze kocyk wziąć, ale brakło mi funduszy, to w następnym miesiącu. Ale mam upatrzoną pościel z osłonką, kolor beżowy, przesliczna tylko cena - 140 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PB183127.jpg (98,9 KB, 28 załadowań)
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 16:04   #4361
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Głupi tż mi gada że mały napewno będzie miał ślad na rączce nie moge na to patrzeć, co innego naczyniak co innego ślad z mojej winy :/

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
Nie bedzie sladu A Tzeta nie sluchaj

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 16:06   #4362
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
A jaki kupić rozmiar tych majtek z siatki? I gdzie je mozna kupić? Normalnie S noszę i stringi wiec nie mam pojęcia gdzie szukać tych siatek i jak z rozmiarem
ja je dziś widziałam w sklepie z art. niemowlęcymi, także nie tylko dostępne w aptece
Stary 2014-01-10, 16:09   #4363
sylvuniaa84
Zadomowienie

Powiedzcie mi czy becikowe przysługuje tylko dla osób zatrudnionych w Polsce?
czy to dostaje każdy,pracuje czy nie pracuje...

lolitka888 przykro mi z powodu choroby psiaka ;(
Stary 2014-01-10, 16:11   #4364
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
No trzymasz udami i modlisz się żeby Ci nie wyleciało jak będziesz szła do toalety
Dla pewności mówimy o czymś takim: http://www.bangla.babyonline.pl/opin...ady-poporodowe
mam identyczne w spadku po siostrze

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Co do tych wkładów, to nie wyobrażam sobie, by się trzymały w drodze do wc Ciekawe jak jest w moim szpitalu, mam nadzieję, że będę mogła ubrać te gatki poporodowe...
u nas mozna nosić te siatkowe, żadnych innych, bo gonią położne jak nie wiem

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

A poza tym to muszę się pożalić...
Pisałam wam że mamy już wózek a tu du.... aaaa zbita... Laska wystawiła ponownie wózek na all specjalnie dla mnie za umówioną cenę i miała mi dać znać sms że aukcja wystawiona, zamiast sms wysłała maila ja miałam sporo pracy maila nie sprawdziłam rano tylko wieczorem, siadam do zalicytowania a ktoś mnie w ciągu dnia uprzedził. Także poszukiwań wózka ciąg dalszy
kurcze, szkoda, że tak wyszło z tym wózkiem

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Mnie nad ranem wzięły znowu skurcze...że jako bałam się iść do szpitala, że mnie tam zostawią, więc poszłam do ginekologa, bo akurat przyjmował.
Dostałam ochrzan, że tak długo zwlekałam, no i przepisał mi 3razy na dzień duphaston i 3 razy na dzień luteinę i do tego magnez. Mam leżeć, nie dźwigać i się nie przemęczeć...taaa...cieka we jak ja to zrobię przy moim 3latku jeszcze jakby mąż był w Polsce...
Jak leki nie pomogą to kazał od razu jechać na ip.
o matko, trzymaj się i jakby się coś działo, to natychmiast na IP

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że oni coś mówili o wietrzeniu i że jak leżysz na łożku to nic nie masz mieć tylko pod dupka podkłady
Kurczę ja jakoś chodziłam do tego wc bez majt, ale u nas w sali i w sumie akurat przy łóżku miałam
u nas na porodówce jest tylko jedna toaleta na cały oddział i to w części ginekologicznej, także, żeby z porodówki iśc do wc, trzeba przejść cały oddział teraz wyobraźcie sobie, ile musza się nachodzic te po cc

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

Jakiej muzyki słuchacie w ciąży? macie jakieś fajne radio??
ja nie słucham, ale jak ostatnio byłam w kościele, to dziecię aktywne zrobiło się gdy śpiewałam "Dzisiaj w Betlejem"

Cytat:

Super, gratuluje
Stary 2014-01-10, 16:14   #4365
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

gratuluję chłopczyka

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość

I jak już jestem przy problemach to mam dwie sprawy:

1)żeby dostać becikowe to trzeba dać jakieś wnioski ginekologowi swojemu do wypisania tak?
http://www.mamywsieci.pl/artykul/bec...2014-bez-zmian

Wie któraś coś?

Dziękuje
1. Wszystko zależy od miasta. W moim wystarczyło przynieść akt urodzenia i książeczkę ciąży, ale ponoć w innych wymagają zaświadczenie od ginekologa

2. ja nie informowałam i mnie nie skarcili pesel i nip jest najważniejszy, bo się nigdy nie zmienia także potem tylko będziesz musiała wypisać im druczek i pokazać akt ślubu.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 16:16   #4366
Ramona_85
Zakorzenienie

lolitka888
tak jak dziewczyny piszą, nie trzeba zgłaszać zmiany nazwiska w skarbówce
juz chyba od 2 lat tak jest, bo jak ślubowałam w 2012, to nie musiałam, a tak to był chyba termin max 3 miesiące

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
dla każdej matki/ojca niezależnie czy pracuje czy nie
jeszcze można ubiegać się o becikowe z opieki społecznej, ale tak chyba max dochód na członka rodziny to jakoś 500 zł z hakiem, także my się nie załapiemy na pewno ... no i albo odbiera ojciec albo matka dziecka, czyli jeden z rodziców
Stary 2014-01-10, 16:19   #4367
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli nie przekraczają mu dochody to jest to obojętne gdzie Twój mąż pracuje

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

dla każdej matki/ojca niezależnie czy pracuje czy nie
jeszcze można ubiegać się o becikowe z opieki społecznej, ale tak chyba max dochód na członka rodziny to jakoś 500 zł z hakiem, także my się nie załapiemy na pewno ... no i albo odbiera ojciec albo matka dziecka, czyli jeden z rodziców
jest tylko jedno becikowe przecież chyba, że ja o czymś nie wiem

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-10, 16:26   #4368
sylvuniaa84
Zadomowienie

A te zaswiadczenia dla ginekologa aby wypełnił ze jestesmy pod opieka od 10 tyc ciazy to z kąd bierzemy?
Stary 2014-01-10, 16:28   #4369
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
A te zaswiadczenia dla ginekologa aby wypełnił ze jestesmy pod opieka od 10 tyc ciazy to z kąd bierzemy?
nie wiem musiałabyś się dowiedzieć w miejscu gdzie wydają u Was becikowe (mops lub urząd miasta).
Może wystarczy takie zaświadczenie pisane na zwykłej kartce, ale to ja nie wiem

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-10, 16:30   #4370
sylvuniaa84
Zadomowienie

Nie lubie chodzić do takich miejsc jak MOPS.Cora ma 11 lat a ja o rodzinne nawet nie złożyłam bo jak mam tam isc to mnie skręca

Stary 2014-01-10, 16:31   #4371
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
jest tylko jedno becikowe przecież chyba, że ja o czymś nie wiem
z MOPS jeszcze mozna cos uszczknąć, ale to naprawdę tylko nieliczni na to sie łapią, bo jest niski próg dochodowy. Przynajmniej jak moja siostra była się dowiadywać niecałe 2 lata temu jak rodziła, to była taka mozliwość
tylko że to sie wtedy nie nazywa becikowe, tylko jakas tam zapomoga, bo becikowe tez MOPS wypłąca chyba, ale to wszystkim niezaleznie od statusu majątkowego

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2014-01-10 o 16:32
Stary 2014-01-10, 16:32   #4372
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

http://niejedno.pl/becikowe-2014-zasady-wnioski-wzory/

myślę że się sprzyda

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 16:33   #4373
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.becikowe.com/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 16:33   #4374
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cześć dziewczyny ja dopiero teraz, bo wcześniej nie miałam kiedy, Hania spała tylko godzinkę dzisiaj, więc zdążyłam w tym czasie ledwo zrobić obiad i jeden placek, teraz skończyłam robić drugi, więc przyszłam na chwilę usiąść i oczywiście poczytać co tam u Was, chociaż do którejś tam godziny sprawdzałam na komórce co piszecie później już nawet na to nie miałam czasu

U nas dzisiaj okropna pogoda, wichura i deszcz, więc kolejny dzień spędzony w domu, bez spaceru

Ciekawe czy zdążę Was nadrobić całościowo

Madziuula no oczywiście, że mówię gościom, żeby nie siadali mi na kiblu a Ty tak nie robisz?
U nas też nie pozwalali nosić gaci po porodzie, ale ja zakładałam te siateczkowe na początku a potem już swoje normalne. Nie wiem jak ten podkład miał się trzymać tym bardziej, ze ja kursowałam między dwoma oddziałami non stop ale oczywiście na obchód trzeba było gacie zrzucać i udawać, że o niczym nie wiem
O Jezu – ale oparzenia wspólczuję

Nikii gratulacje za nocke :jupi u nas dzisiaj z kolei porażka na całej linii, od 3 do 4 pobudka połączona z wyciem na cały dom.. nie wiem czy zęby idą czy o co chodziło
Ja jestem za tytułem Lolitki
Wcześniej pisałaś to już wiem czemu chcesz iść na USG prywatnie. Zdecydowaliście się ostatecznie?

Selenity no mała jeszcze kilka razy przekoziołkuje na pewno główką do góry i w dół, dopóki ma miejsce to niech korzysta ile może

Magdi ja stawiam na Antosia – Antoś i Antosia

Monijaaa – gratuluję synka i super imię

Pallas niewiarygodne, że dwa lata temu nie widzieli na USG trojaczków
Z gaciami chodzi niby o to, żeby wietrzyć ranę po nacinaniu no a gacie to uniemożliwiają wg nich tylko ciekawe jak traktują matki, które nie były nacinane raczej na żadnej zmianie nikt mnie nie pytał czy byłam nacinana czy nie, więc..

Agaaga super, że nie jest źle jak to mówisz odpoczywaj ile wlezie, kiedy jak nie teraz

Ilkas ja mam momentami tak, że chcę żeby już Antosia była na świecie, bo ja po prostu nie lubię być w ciąży ale ogólnie to lepiej, żeby jeszcze posiedziała w brzuchu i żeby ten czas aż tak szybko nie zasuwał

Justyna ale jaja z tym wózkiem. No ale przecież sprzedający może usunąć tamtą ofertę skoro się z Tobą umawiała? Czy to kup teraz było?

Martuszka po porodzie u mnie strasznie leciało pierwszą dobę przy każdym ruchu nawet najmniejszym czułam wypływ strasznie tego nie lubię, w ogóle nie toleruję podpasek tylko tampony, bo właśnie nie lubię tego uczucia wypływania a tu trzeba przecierpieć cały połóg no ale po 3 dniach już nosiłam normalne podpaski

Lolitka strasznie mi przykro z powodu pieska i wiem co czujesz… dzisiaj mieliśmy chwilę grozy, moja mama krzyczała, że nasz pies szuka miejsca żeby odejść, bo było widać, że bardzo jej źle i się chowała w dziwnych miejscach a ona jest po ropomaciczu, wszystkie narządy miała zalane wtedy, ale ją odratowaliśmy, ale nie wiadomo jak tam teraz wygląda to wszystko
Co do becikowego to mój gin miał u siebie takie wnioski i nic mu nie zanosiłam
Co do drugiego ja nie wiem, ale podejrzewam, że to po NIPie będą i tak patrzeć

Seksta gratuluję syna

Czekam na wieści z kolejnych wizyt i oczywiście od rana trzymałam kciuki
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 16:33   #4375
carolyna86
Zakorzenienie

BECIKOWE

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 16:40   #4376
Ramona_85
Zakorzenienie

http://40tygodni.pl/jak-postarac-sie...edzi,23757,2,0

na tym forum dziewczyna pisze o tym drugim becikowym - tak jak pisałam rok 2011, czyli wtedy kiedy siostra się pytała, a jak to jest teraz, to by trzeba było w danym ośrodku pomocy społecznej się spytac

a to widzę, że sie pozmieniało, jesli chodzi o becikowe - próg dochodowy jest

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2014-01-10 o 16:43
Stary 2014-01-10, 17:05   #4377
/Mycha/
Raczkowanie

Już po wizycie. Wszystko w jak najlepszym porządku potwierdziła się dziewczynka 480g, serduszko ok, pozostałe narządy bez zastrzeżeń.
Dostałam skierowanie na glukozę, toxo, krew i mocz.
Nikii proszę o wpisanie kolejnej wizyty na 7 lutego
A tytuł zostawmy ten co jest, aby każda mogła poznać płeć (bo z ruchami wiele nie załapało się na poprzedni wątek).

/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 17:08   #4378
Emilia 25
404 Not Found

Wkurza mnie to. Nie dość, że płacę wysokie podatki to nawet becikowego nie dostanę. Kurna, wkładam do tej państwowej kasy i d.upa z tego mam. Przynajmniej na macierzyńskim sobie odbiję. A jeszcze zabierają ulgę za internet.
Stary 2014-01-10, 17:10   #4379
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ja dopiero teraz, bo wcześniej nie miałam kiedy, Hania spała tylko godzinkę dzisiaj, więc zdążyłam w tym czasie ledwo zrobić obiad i jeden placek, teraz skończyłam robić drugi, więc przyszłam na chwilę usiąść i oczywiście poczytać co tam u Was, chociaż do którejś tam godziny sprawdzałam na komórce co piszecie później już nawet na to nie miałam czasu

U nas dzisiaj okropna pogoda, wichura i deszcz, więc kolejny dzień spędzony w domu, bez spaceru

Ciekawe czy zdążę Was nadrobić całościowo

Martuszka po porodzie u mnie strasznie leciało pierwszą dobę przy każdym ruchu nawet najmniejszym czułam wypływ strasznie tego nie lubię, w ogóle nie toleruję podpasek tylko tampony, bo właśnie nie lubię tego uczucia wypływania a tu trzeba przecierpieć cały połóg no ale po 3 dniach już nosiłam normalne podpaski
to pocieszające, że po kilku dniach można podpaske założyć :P też ich nie lubię, zawsze tamponów używałam... Jakoś to przeżyję
a co Ty tak te placki pieczesz? Jakaś impreza?

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Już po wizycie. Wszystko w jak najlepszym porządku potwierdziła się dziewczynka 480g, serduszko ok, pozostałe narządy bez zastrzeżeń.
Dostałam skierowanie na glukozę, toxo, krew i mocz.
Nikii proszę o wpisanie kolejnej wizyty na 7 lutego
A tytuł zostawmy ten co jest, aby każda mogła poznać płeć (bo z ruchami wiele nie załapało się na poprzedni wątek).

gratuluję

lolitka przykro mi z powodu psiaka

Edytowane przez martuszka0
Czas edycji: 2014-01-10 o 17:11
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 17:11   #4380
Seleniti
Zadomowienie

Justyna ale niefajnie wyszło z tym wózkiem ;/

Monijaa gratuluję synka

Kasiab ojejku Bidulko ten kaszel mógłby przejść w końcu, bo nic fajnego, ani przyjemnego mam nadzieję, że na dniach już będzie lepiej

agaaga fajnie, że widziałaś malutką mam nadzieję, że u Ciebie będzie już tylko lepiej

Carmena o mamuniu końskie dawki, mam nadzieję, że to pomoże, wypoczywaj ile tylko będziesz mogła

Madziula świetna ta torba ale ziaziu już nie takie fajne, ała

Lolitko przykro mi z powodu pieska

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Mycha no to gratuluję

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości