Panny Młode 2015 cz. 11 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-10, 17:27   #3601
joasia-a
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 11

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie ta sukienka w ogóle dekoltu nie pokazuje Nie podobają mi sie takie pod szyję Pamiętam, że moja mama taka miała
Tez tak uwazam :P ale wiem tez jakie moja babcia zrobila oczy jak zobaczyla suknie kolezanki ktora wlasnie ramiaczek nawet nie miala ani bolerka w kosciele :P
Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
Ja tak naj naj to lubię gotowanie aż żałuję teraz że nie poszłam do szkoły na kucharza. Tylko.. ogrodnik :/ ale człowiek młody człowiek głupi. Studia mam takie jakie chcę. I nic juz nikomu do tego..
Heh! mam dokladnie tak samo.. tyle ze ja zamiast do gastronomika, poszla do liceum i zaluje do dzis :P tzn tylko czesciowo, bo jakbym nie poszla do lo to bym TZta nie poznala :P
Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Czemu moja matka zawsze musi mnie tak wku%%^^^&
Ale takie czasami ich rola - czy to babcia czy mama- czasami musza wkurzac :P
Cytat:
Po prostu czasami mam ochotę pieprznąć tymi przygotowaniami. Wyprowadzić się z TŻtem i zrobić wesele w 2017/18r. za własną kasę...
Ale tutaj jest zaś marudzenie "lepiej żebyście zamieszkali ze sobą po ślubie"
Jej nic nie pasuje NIGDY
Ja mysle ze mieszkanie przed slubem nie jeden nie pasuje.. tzn moi rodzice sa mlodzi i wyluzowani i im to nie przeszkadzalo, babci tez.. ale TZta mamie i ciotkom, babciom- bardzo.. Takie sa realia, ludzie byli w innym srodowisku wychowywani, maja inne przywyczajenia.. Tez bedziemy sie nie raz czepiac naszych dzieci, wnukow- nawet jesli wydaje nam sie ze bedziemy fajnymi rodzicami czy dziadkami.. ale kiedys nadejdzie zgrzyt.. takie zycie

Ale fakt faktem, gdybysmy mieli wesele sponsorowane przez rodzicow to bym padla.. wystarczy ze TZta tata swoje komentarze wplata co chwile, ale nie ma nic do gadania bo to w 100 % nassze wesele :=
Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
Pierwsza-suknia mojej mamy, druga mojej chrzestnej
O mamo niezle Twojej mamy to taka rybka hehe
Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
co do dentystów to ja rzadko chodzę, bo bym zawału dostała... chciałabym iść zrobić wszystko pod narkozą...
Ola! sponio (tak mowi o 5 lat mlodsza kolezanka ode mnie z pracy....)
Ja tez sie panicznie balam.. ogolnie mialam 8 zebow do zrobienia!! w tym ten jeden kanalowo.. I wiesz? wlasnie dzisiaj mialam ostatnie leczenie.. tzn jeszcze bede musiala 2 osomki chirurgicznie usunac w lutym, bo u gory mi wrastaja w policzek heh.. ale tyle sie balam a to nie bylo sensu.. tylko na raz wiekszy wydatek sobie czlowiek funsuje bo chyba z tysiac zlotych wydalam na te zeby :P
Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Młodości? iixi a teraz już nie jesteś młoda? bo jeśli nie to ja jestem stara babcia
Teraz jestesmy dorosle :P
Stary 2014-01-10, 17:31   #3602
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
nie wiem jak to skomentować

ja to czytałam i w sumie nie ze wszystkim się zgadzam ale niektóre przydatne

mam podobny plan tylko u Pani w salonie

a mojej mamie się bardzo podobają takie sukienki jak ja wybieram i też jej się podoba to, że nie chcę długiej jak większość
Mnie się krótkie też podobają będzie rozkmina. A moja mama z kolei uważa że krótka to mało elegancko na ślub

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 17:36   #3603
existence
Zakorzenienie

u mnie jak dziadkowie usłyszeli tylko że zasugerowałam błogosławieństwo dzień wcześniej to ich miny mnie zabiły ja to tak tylko walnęłam bo mnie na tym w ogóle nie zależy, rodzice tż i moja mama mają do tego podejście obojętne bez żadnych cyrków, wierszy (bo widywałam takie ) tylko na luzie. Moi dziadkowie też na luzie ale być musi no bo "jak to taaaaak, bez Boga wyjdziesz z domu do ślubu?" jak im tak zależy to okej ale reakcja była cudowna

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Mnie się krótkie też podobają będzie rozkmina. A moja mama z kolei uważa że krótka to mało elegancko na ślub
no różnie to z tymi poglądami bywa, każdy ma inny ja generalnie wychodzę z założenia że takie decyzje jak mój wygląd to w 100% moja sprawa i nawet gdyby ktoś miał wąty do tego no to hm...peszek póki co nikt nie ma a jak już suknia będzie w domu to po ptokach
Stary 2014-01-10, 17:53   #3604
aga99792
Zakorzenienie

joasia-a Ja do LO to nawet nie brałam pod uwagę .. ale za to nie żałuję że poszłam na studia bo to tam akurat poznałam swojego M.
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 17:54   #3605
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Uff ja już po kolędzie Był proboszcz, ale było ok, nic się nie czepiał

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 17:55   #3606
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
No dokładnie, proszenie o jedno i to samo setki razy potrafi wyprowadzić człowieka z równowagi U mojego są to typowo organizacyjno-biurowe rzeczy, jak go proszę o pomoc w czymś czy zrobienie obiadu to nie ma problemu, ale jak tylko coś się wiąże z jakimiś dokumentami, załatwianiem papierów - katastrofa. A najbardziej wkurza mnie to jego tłumaczenie, zawsze takie samo: "Spędziłem 12 godzin w pracy, daj mi odpocząć, jestem zmęczony". Dobra, przez ostatnie miesiące miał bardzo napięty grafik, w najbliższych też tak będzie, ale niech mi tylko w czasie, kiedy będzie miał luźniej powie, że jest zmęczony (słyszę to określenie od niego 5 razy dziennie) to mu wygarne. "Jestem zmęczony to nic nie robię". No świetnie.

Przepraszam za moje jęki, ale już mi trochę ulżyło jak się wygadałam
Nie jesteś sama Mój mi zawsze mówi, że mu marudze o wszystko i że nie mam nic na głowie przecież. A ja czesto o najprostsze rzeczy doprosić się nie mogę.

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ja jak pracowałam u dentysty to sama sobie piaskowałam

ja tak samo!

Miałam możliwość zrobić sobie u koleżanki pracujacej jako asystentka stomatologiczna za free bo potrzebowała ludzi, na których miała ćwiczyć i jakoś sie nie zabrałam żeby iść.

Cytat:
Właśnie mi mama humor zepsuła... bo mnie się podobają suknie bez ramiączek "przecież nie będziesz miała tak wydekoltowanej sukienki"
Jak mojej pokazywałam jaką chcę to mi zaczęła marudzić, żebym miała taką zabudowaną koronką po sama szyje i rękawem koronkowym długim. Nauczona postawą TŻ powiedziałam jej, że jak miała swój ślub to mogła taka sobie wziąć ale to luźna rozmowa była.

Cytat:
U mnie jak coś gadają i się nie zgadzają z naszym zdaniem to powtarzam że Wy już ślub mieliście. Teraz mamy My Wy bo z reguły moi rodzice albo Tżta smucą o coś.
TŻ od samego początku tak mówi. Jak jego mama np. stwierdza że chciałaby to czy tamto to mówi, że "jak będziecie ślub brali to możecie sobie tak zrobić"

Kumpel jednak wzial l4...Nastawiłam się na dwa dni wolnego a tak mam wolne tylko jutro.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 17:56   #3607
existence
Zakorzenienie

co Wy o tym sądzicie? klik bo moim zdaniem ta suknia zdecydowanie coś w sobie ma, jest ładna ale jednak nie na ślub...no nie no ja jestem na nie
Stary 2014-01-10, 18:01   #3608
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
Uff ja już po kolędzie Był proboszcz, ale było ok, nic się nie czepiał
Nie taki diabel zly jak go maluja :P
Cytat:
joasia-a Ja do LO to nawet nie brałam pod uwagę .. ale za to nie żałuję że poszłam na studia bo to tam akurat poznałam swojego M.
heh :P a ja bylam glupia i dla mnie liceum to bylo cos bo do technikum szly osoby ktore srednio sie uczyly a ja kujonem bylam ;p
Cytat:
co Wy o tym sądzicie? klik bo moim zdaniem ta suknia zdecydowanie coś w sobie ma, jest ładna ale jednak nie na ślub...no nie no ja jestem na nie
Hm.. jak na slub cywilny to nie jest zle.. ale..... ale ja bym w zyciu nic z takim dekoldem na plecach nie ubrala bo by mi sie wydawalo ze tylek mi widac.. :P
Stary 2014-01-10, 18:01   #3609
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Ja właśnie tworzę mamie "katalog" ślubnych motywów, kolorów.... jak macie jakieś ciekawe zdjęcia to dawać

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 18:02   #3610
existence
Zakorzenienie

a ja to akurat suknie biorę pod uwagę tylko z koronką z przodu bo gorsety same szczerze mówiąc trochę mi się przejadły no i też dla mnie się nie nadają bo się ich boję, że spadną no ale też bez przesady, nie po samą szyję tak bym to chciała do tych kości no wiecie których ja uwielbiam koronki i taki przód sukni to mój must have
Stary 2014-01-10, 18:02   #3611
Na biurku Oli
Zakorzenienie

ex, a mi jak na cywilny podoba się baaardzo

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2014-01-10, 18:03   #3612
asiaczek87
Zakorzenienie

ex wg. mnie nieślubna i jeszcze to wycięcie z tyłu za duże.... do pasa ok ale dalej to już jakby tyłek na wierzchu ciekawe co jej mama mówiła

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 18:04   #3613
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Nie taki diabel zly jak go maluja :P

heh :P a ja bylam glupia i dla mnie liceum to bylo cos bo do technikum szly osoby ktore srednio sie uczyly a ja kujonem bylam ;p

Hm.. jak na slub cywilny to nie jest zle.. ale..... ale ja bym w zyciu nic z takim dekoldem na plecach nie ubrala bo by mi sie wydawalo ze tylek mi widac.. :P
ja chyba nawet na imprezę do klubu bym się wstydziła tak wyjść no ale co kto lubi Panna Młoda śliczna ale jakby to wycięcie było chociaż tak z 15 cm mniejsze...
Stary 2014-01-10, 18:04   #3614
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
a ja to akurat suknie biorę pod uwagę tylko z koronką z przodu bo gorsety same szczerze mówiąc trochę mi się przejadły no i też dla mnie się nie nadają bo się ich boję, że spadną no ale też bez przesady, nie po samą szyję tak bym to chciała do tych kości no wiecie których ja uwielbiam koronki i taki przód sukni to mój must have
Ja myślę nad jakimś bolerkiem koronkowym. Tylko nie wiem czy do typu sukienki jaki chcę będzie takie cos pasowało.

Stary 2014-01-10, 18:04   #3615
existence
Zakorzenienie

Cytat:
ex wg. mnie nieślubna i jeszcze to wycięcie z tyłu za duże.... do pasa ok ale dalej to już jakby tyłek na wierzchu ciekawe co jej mama mówiła
Stary 2014-01-10, 18:06   #3616
aga99792
Zakorzenienie

Moja teoria na ten temat: technikum to dla tych co chcą mieć zawód i maturę w jednym. a LO dla mnie nie wartościowe.

A sukienka ta z gołymi plecami mi się nie podoba Po pierwsze bo ma gołe plecy a drugie że długa co kto lubi .
Stary 2014-01-10, 18:07   #3617
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Ja myślę nad jakimś bolerkiem koronkowym. Tylko nie wiem czy do typu sukienki jaki chcę będzie takie cos pasowało.

mnie bolerko nic by nie dało na moją fobię przed spadającymi gorsetami więc ja to chcę razem mieć ale niektóre bolerka bardzo ładne widziałam w tym stylu te takie zapinane na plecach

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

ja w prawdzie też chcę gołe plecy ale nie tak trochę skromniej
Stary 2014-01-10, 18:08   #3618
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
haha... pewnie nie przyszla na slub :P a jakie ksiadz by kazanie wyprawil jakby to byl koscielny slub.. :P
Cytat:
ja chyba nawet na imprezę do klubu bym się wstydziła tak wyjść no ale co kto lubi Panna Młoda śliczna ale jakby to wycięcie było chociaż tak z 15 cm mniejsze...
No i o to chodzi.. ta sukienka mi sie kojarzy z jakas laska "celebrytka" ktora miala sukienke z dekoldem takm na plecach ze jej polowe posladkow bylo widac :P a sukienka wtedy byla czarna..
Stary 2014-01-10, 18:09   #3619
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie tworzę mamie "katalog" ślubnych motywów, kolorów.... jak macie jakieś ciekawe zdjęcia to dawać
Ja, że lubię niebieski ..to takie coś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg motyw.jpg (86,8 KB, 7 załadowań)
Stary 2014-01-10, 18:11   #3620
existence
Zakorzenienie

Cytat:
haha... pewnie nie przyszla na slub :P a jakie ksiadz by kazanie wyprawil jakby to byl koscielny slub.. :P

No i o to chodzi.. ta sukienka mi sie kojarzy z jakas laska "celebrytka" ktora miala sukienke z dekoldem takm na plecach ze jej polowe posladkow bylo widac :P a sukienka wtedy byla czarna..
to to http://e5.pudelek.pl.sds.o2.pl/4d0e7...843d0c92a76bf5
Stary 2014-01-10, 18:12   #3621
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
mnie bolerko nic by nie dało na moją fobię przed spadającymi gorsetami więc ja to chcę razem mieć ale niektóre bolerka bardzo ładne widziałam w tym stylu te takie zapinane na plecach

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

ja w prawdzie też chcę gołe plecy ale nie tak trochę skromniej
O to to to, takie na plecach zapięte. Czy nie bede miala fobii spadajacego gorsetu to sie okaże przy mierzeniu. Myślę o cieńkich ramiączkach, ale to tez zależy czy będzie dobrze wyglądało.

Stary 2014-01-10, 18:14   #3622
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Moja teoria na ten temat: technikum to dla tych co chcą mieć zawód i maturę w jednym. a LO dla mnie nie wartościowe.
teraz to i ja tak sadze :P i tak mowie.. ale jako dziecko glupie.. no na prawde u mnie same takie osoby nie uczace sie szly do technikum i dla mnie w wieku tych 16 lat to bylo ponizajace troche - tak wtedy myslalam.. a po roku w liceum juz zalowalam :P bo dzieci sa glupie.. a ze moi rodzice byli za granica wtedy to i tak robilam co chcialam :P

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
u nas tez dodatki beda niebieskie/chabrowe
Cytat:
ooo dokladnie tak sobie cos myslalam o kukulskim i jego lasce xD
Stary 2014-01-10, 18:16   #3623
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
teraz to i ja tak sadze :P i tak mowie.. ale jako dziecko glupie.. no na prawde u mnie same takie osoby nie uczace sie szly do technikum i dla mnie w wieku tych 16 lat to bylo ponizajace troche - tak wtedy myslalam.. a po roku w liceum juz zalowalam :P bo dzieci sa glupie.. a ze moi rodzice byli za granica wtedy to i tak robilam co chcialam :P
hehe u mnie na odwrót . Byli i LO nie. Sama zresztą tez nie chciała. ale koniecznie idz na ogrodnictwo bo to bo tamto bo siamto . poszłam. co prawda zawód mam ale jedynie co mnie interesuje to florystyka...
Dzieci takie w wieku 16 lat jeszcze nie wiedza co chcą. i to takie głupie wybierać szkołę w takim wieku
Stary 2014-01-10, 18:16   #3624
existence
Zakorzenienie

Ola no trochę coś tam mam ale chyba tylko pod swój kolor
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0d4402304defc5d400292637182daef2.jpg (30,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 52d1400790abcdae2249852abde3fb7a.jpg (93,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3366.jpg (48,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 922916_444731202279940_1907704506_n.jpg (92,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5260478d8c654.jpg (170,0 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 144959681725578844_EujEtI80_c.jpg (77,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 181692166186964774_dhqseIQC_c.jpg (130,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SomethingBlue2.jpg (61,1 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mozaika1.jpg (73,6 KB, 2 załadowań)
Stary 2014-01-10, 18:16   #3625
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w miescie bylo tak, ze dobrzy uczniowie szli do liceum, a Ci co sie nie dostali to do technikow czy zawodowek i innych szkol. Ja poszlam do liceum, ale drugi raz wybralabym inaczej. Mialam chyba jakies zacmienie i bylo tylko dla mnie liceum, chyba nawet nie mialam swiadomosci ze w technikum zdaje sie mature :p

Stary 2014-01-10, 18:19   #3626
okaro
Zadomowienie

asiaczek ta suknia to moj typ gdybym miala duze cyce to ladnie bym sie prezentowala
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 18:20   #3627
existence
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w miescie bylo tak, ze dobrzy uczniowie szli do liceum, a Ci co sie nie dostali to do technikow czy zawodowek i innych szkol. Ja poszlam do liceum, ale drugi raz wybralabym inaczej. Mialam chyba jakies zacmienie i bylo tylko dla mnie liceum, chyba nawet nie mialam swiadomosci ze w technikum zdaje sie mature :p

u nas było podobnie, nikt nawet technikum pod uwagę nie brał a jak już ktoś poszedł to w ogóle nieuk, porażka i wtf...jakie to wszystko głupie
Stary 2014-01-10, 18:22   #3628
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:

Ja na początku chciałam liceum profilowane związane z administracją. Ale jak się dowiedziałam że nic po tym nie ma (zawodu) to zrezygnowałam. I poszłam na studia na administrację

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
yyyyyy... bez komentarza
Stary 2014-01-10, 18:23   #3629
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ola no trochę coś tam mam ale chyba tylko pod swój kolor

Dzięki w necie tego pełno... ale wy macie pewnie te bardziej "wyselekcjonowane"

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2014-01-10, 18:26   #3630
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki w necie tego pełno... ale wy macie pewnie te bardziej "wyselekcjonowane"
jak bardziej sprecyzujesz jakiego rodzaju to ma być to mogę coś jeszcze wysłać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości