|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy jesteś za usunięciem kompozycji zapachowych z kosmetyków na rumień i naczynka? | |||
| TAK |
|
21 | 87,50% |
| NIE |
|
3 | 12,50% |
| Głosujący: 24. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Diroseal - wątek zbiorczy
Qrde, pomyliłam się, chodziło mi o Rosaliac La Roche Posey!!!
|
|
|
|
|
#1292 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1293 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: wszystko o cerze naczynkowej
W każdym razie powiedziała mi, że wszystkie kosmetyki apteczne są o tyle do niczego, że pielęgnują, a nie leczą i zapisała zestaw maści m.in Elidol (słyszał ktoś coś o tym?).Poleciła tylko zaopatrzyć się w dobry korektor lub podkład maskujący, najlepiej zielony i w związku z tym moje pytanie: stosowałyście coś takiego? Wiem, że pewnie w wątku o tym jest, ale nie mam możliwości jednorazowo przejrzeć całego, więc jakbyście mogły mi polecić jakiś specyfik La roche posay? Avene? Byłabym wdzięczna... |
|
|
|
|
#1294 |
|
Raczkowanie
|
A czy ktoś z was ma może suchą skórę? Bo chciałabym użyć diroseala w celu wykurzenia zmarsczek, a Ystheal, który mam tearz, jakoś nie daje żadnych efektów. No, chyba że trzeba długo czekać
Nie mam naczynek i nie chcę sobie popsuć cery jeszcze bardziej.
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=129 tutaj masz wszystkie kremy i opinie tutaj zauważyłam opnie dziewcyzny z trądzikiem różowatym: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13806 chodzi o Synchrorose Fast (krem-żel do cery z rumieniem i widocznymi rozszerzonymi naczynkami) ogólnie niewiem, moze Ruboril, Rilastil, Avene-Diroseal, LRP-Rosaliac |
|
|
|
|
|
#1296 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie.. czy rozszerzone naczynka moga pojawic sie pod oczami robiac wrazenie podkrazonych?? pytam bo mam taki problem od jakiegos czasu....rano budze sie z podkrazonymi oczami...a mam dziwne przeczucie ze niestety to sa rozszerzone naczynka...skad wniose? siny kolor zchodzi mi w 20% reszta pozostaje... prosze o odp
|
|
|
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
A ja może opisze moją teraźniejszą pilengnacje. Naczynka to moja zmora - mam rumień stały na policzkach, więc celem jest głównie pogrubienie tej cienkiej skóry, ale też wzmocneienie naczynek
No więc:RANO w zależności od tego co miałam na noc: jeśli Vitelle to szampon (zuwam do buzi) AS ze Schelckera, a jeśli coś innego na noc to termalka filtr: teraz Iwostin Solecrin 50+, ale w szulfladzie lezy Anthelios LV jeszcze nie otwarty skrobia WIECZOREM szampon AS ze Schelckera tonik aspirynowy na strefę T i w zależności od dnia: Vitella Ictamo serum z wit. C, E i kwasem ferulwoym (z BU) diroseal (dopiero dwa razy się nim smarowałam) No i to wszystko, myślę, że osięgnęłam mój minimalizm kosmetyczny i na razie taki zestaw mi słuuży Pokładam wielkie nadzieje w Dirosealu, ale na razie stosuje go kilka dni Czasem rano pod filtr walę jeszcze coś na naczynka, ale zazwyczaj mi się nie chce i tyle.
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinnas szukac tych składników w kremach pod oczy i na powieki : - chaber Świetlik lekarski Skrzyp polny Przywrotnik Bluszcz Bisabolol Arnika rumianek Kasztanowiec Nagietek Lipa Witaminy c i k Panthenol Związki krzemu Okłady z czarnej niearomatyzowanej herbaty, kopru włoskiego, ogórków, kostek lodu, kory dębu, rumianku. Picie soku z cytryny z miodem. Macerat z gardeni taitaiskiej. Jelsi cienie wystepują od urodzenia bardzo ciężko je usunąc. Cienie mogą być powodowane przez grzybka unoszącego się w zanieczyszczonych miastach . Zabiegi : drenaż limfatyczny, zabiegi rozsajniające. |
|
|
|
|
|
#1299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje bardzo za te informacje..mam jeszcze tylko pytanie...gdzie moge zrobic sobie takie badania o ktorych pani wspomniala? bo martwie sie dosyc o to;/ i bardzo jest to uciazliwe ...mam to od jakis 2tygodni.. a bylam u pani dermatolog i powiedziala mi ze to nie są raczej naczynka tylko moze byc to spowodowane niedotlenieniem i pogoda.... zalecila mi jedynie dlugie spacery i doradzila zebym jadla pietruszke bo ponoc je się ją w takich dolegliwosciach |
|
|
|
|
|
#1300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po paru próbach stwierdzam, co następuje: jednak robię 1 a potem 2 ponieważ jak zrobię na odwrót to musze położyć jakiś krem, i w ogóle lekpa ta skóra jest po miceli(mam Avene) a tak to czuję że skóra oddycha i jest fajnie nawilżona |
|
|
|
|
|
#1301 |
|
Zadomowienie
|
Czy z racji działania przeciwzmarszczkowego nakładacie go też na powieki i pod oczy oraz na "kurze łapki"? Nic sie nie dzieje z oczami?
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko pod oczy i mi sie nic nie dzieje
|
|
|
#1303 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A tym micelem jak Ci idzie demakijaż oczu? Ja cierpliwości nie mam, z tym że ja codziennie maluję oczy!
|
||
|
|
|
|
#1304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chociaż kiedyś jak malowałam codziennie oczy to używałam miceli vichy i było super p.s. mam pytanie: używała, któraś z Was Rilastilu-krem na naczynka? |
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie. Czy Diacneal stosowany raz w tygodniu może być zły dla naczynek?
Pozostałe dni to Effaclar i Diroseal na zmianę. Na dzień filtry Avene 50, włączę też Active C. |
|
|
|
|
#1306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Najlepiej testować, delikatnie oczywiście i stopniowo
|
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję. Na samym początku niczego nie czułam, więc używałam go na całego codziennie. Dopiero po czterech dniach... Auu... I dwa milimetrowe pajączki. Małe, ale zawsze.
Teraz używam raz w tygodniu i nawet nie piecze. Czy to dobrze wróży? Generalnie nie wiem jak rozpozbać czy wszystko jest w porządku... |
|
|
|
|
#1308 |
|
Raczkowanie
|
A badania ginekologiczne robiłaś Maalusia w ostatnim czasie? Problemy ginekologiczne + odrobine słońca mogą też spowodować różnego rodzaju przebarwienia.
nie nie mialam..nawet nie wiedzialam ze to moze byc przyczyna...dzieki wielkie z info
|
|
|
|
|
#1309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czy moglabym sie dowiedziec czego uzywasz aby zatuszowac czerwien na policzkach? bardzo prosze o odpowiedz
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
podkład:
***avene couvrance nr 02 natural ***vichy aera teint 12 opal (ciutke za ciemny,ale sie wtopic potrafi) ***i czasem miejscowo LRP unifiance touch pro 11 (tez nieco za ciemny,ale potrafi sie wtopić)-dobrze kryje *** i ostatnio znów pan stik max factora nr 12 to mój arsenał-generalnie jestem zadowolona, tylko te kolory mogły byc jasniejsze.
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bardzo Was proszę o szybką odpowiedź!
Dzisiaj byłam na laserowym zamykaniu naczynek, ale zapomniałam się zapytać czy w ten sam dzień mogę wykonywać wysiłek fizyczny? Mam dzisiaj aerobik i nie wiem czy mogę iść, a nie chcę żeby zabieg poszedł na marne. Bardzo Was proszę |
|
|
|
|
#1312 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym nie poszła. Od gorąca naczynka się gotują, rozbudzają. ja zawsze po wysiłku ejstem cała czerwona. Nie ma co ryzykować, to tylko aerobik
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
No ja właśnie też tak mam
Co prawda bez aerobiku nie umiem życ, ale sobie odpuszczę dzisiaj W środę idę na imprezę, czyli jakieś drinki też odpadają? ![]() Dzieki Confused |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
odpuść sobie i aerobic i drinki, po co kusić los.... daj naczynkom odpocząć i tak sie dzis nacierpiały
|
|
|
#1315 |
|
Wtajemniczenie
|
JT i ja bym sobie odpuściła wysiłek fiz. i %
|
|
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macie rację!
A na basen jutro mogłabym pójśc? Jak myślicie? Bo tam znowu ten chlor nieszczęsny, nie wiadomo, czy ich nie podrażni.. A tak w ogóle to polecam ten zabieg, myslałam, że będę czerwona jak burak, ale nic nie widać A po naczynkach ani śladu
|
|
|
|
|
#1317 | |
|
Kasia o...
|
Cytat:
Też marzy mi się zamykanie naczynek, chociażby tylko tych na sobie bo nos jest moim głównym problemem ![]() Ile zapłaciłaś i co robiłaś? No i pytanie nr.1... bolało? ![]() Dziewczyny, które używają serum z wit.c - czy odczuwanie coś kiedy kładziecie je na buzię? Bo ja nic, absolutnie, mimo że mam wrażliwą. MOja buzia się nawet nie czerwienie i nie wiem czy prztpadkiem z moim serum coś jest nie tak? (kupuje na Biochemii)
|
|
|
|
#1318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze powiem, że nie bolało, uczucie takie jakby kopnięcie prądem, ale bardzo delikatne! Co prawda łezki mi poleciały mimo wszystko, bo ta okolica wokół nosa jest taka wrażliwa, że "płakałam" chociaż nie bolało ![]() Dzisiaj tez zrezygnuję z basenu, tak na wszelki wypadek
|
|
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja miałam 2 razy robione ta samą metodą zamykanie naczynek, jednak po 2 miesiącach one zawsze powracały, w jednym miejscu wydaje mi sie że przez to zamykanie naczynko mi sie powiększyło, w moim przypadku ta metoda mic nie zdziałała a zamykanie na skrzydełkach nosa i pod okiem bolało bardzo..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

W każdym razie powiedziała mi, że wszystkie kosmetyki apteczne są o tyle do niczego, że pielęgnują, a nie leczą i zapisała zestaw maści m.in Elidol (słyszał ktoś coś o tym?).
Nie mam naczynek i nie chcę sobie popsuć cery jeszcze bardziej.
No więc:

bo Ty piszesz, ze TRZEBA najpierw 2. a potem 1.
i jest fajnie nawilżona 

. Najlepiej testować, delikatnie oczywiście i stopniowo
Co prawda bez aerobiku nie umiem życ, ale sobie odpuszczę dzisiaj