Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-10, 17:25   #3751
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Też nie chcę dawać,w ostateczności po to sięgnę.A zaczerwienienia nie ma w miejscu ukłucia,tylko trochę spokojnie,ale od wczoraj prawie cały czas płacze,już ręce opadają.Jeśli wieczorem wciąż będzie płakać,podam paracetamol
Stary 2014-01-10, 17:30   #3752
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

zaraz bede was nadrabiac
jutto pierwsze powazne rozstanie z mackiem
wroce w niedziele
czy jestem wyrodna matka ze sie ciesze ze wyjezdzam?
chyba nie

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 17:32   #3753
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ja delikatnie wyjmuję swoim paznokciem

Ja już nie pijam Karmi, bo codziennie od 0.00 do 0.30 ściągam pokarm

wczoraj obejrzałam zmuła

zawsze jeśli jest zaczerwienienie w miejscu szczepienia i lekka opuchlizna możesz w połowie szklanki wody ciepłej rozpuścić łyżkę sody super działa

Mnie dziś nie było od 13.30 do 17 i też niesamowicie tęskniłam za Puciem Jak przyszłam to akurat TŻ karmił i Julek nawet na mnie niej chciał spojrzeć Ogólnie super sobie poradził z opieką i Julek nawet nie zapłakał.
jak tam po fryzjerze?

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 17:38   #3754
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny,dawałyście może po szczepieniu paracetamol?Mi powiedzieli,żeby nie dawać,ale mała tak płacze,chyba ją boli,bo nóżki ma spuchnięte.Szczepienie było we środę,możliwe że wciąż jeszcze z tego powodu płacze?Nie wiem sama co robić
jak nozki spuchniete to altacet kids

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 17:47   #3755
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
jak nozki spuchniete to altacet kids

Dzięki
Stary 2014-01-10, 18:07   #3756
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Też nie chcę dawać,w ostateczności po to sięgnę.A zaczerwienienia nie ma w miejscu ukłucia,tylko trochę spokojnie,ale od wczoraj prawie cały czas płacze,już ręce opadają.Jeśli wieczorem wciąż będzie płakać,podam paracetamol
U nas zalecają po szczepieniu Tylenol Infant - nie wiem czy u Was też coś takiego sprzedaja, możesz w internecie spojrzeć na skład. Pola po tym znacznie lepiej spała i była bardziej spokojna

Witam się z rana znad miski owsianki z owocami. Kolejna próba z owsianką - mam nadzieję, że Pola i jej brzuszek dobrze to zniosą. Ostatnio bardzo rzadko ma jakieś brzuszkowe problemy, więc chyba już jej sie tam dużo rozwinęło. Oby owsianka się przyjęła
Lecę nadrabiać po sper przespanej nocy. Co prawda wieczorem kryzys bo mała nie chciała butelki za chiny złapać tylko cyc, a TZ chciał nakarmić, ale jak już cyca dostała to usnęła o 21 i spała do dziś do 9 z jedną przerwą
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 18:12   #3757
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
U nas zalecają po szczepieniu Tylenol Infant - nie wiem czy u Was też coś takiego sprzedaja, możesz w internecie spojrzeć na skład. Pola po tym znacznie lepiej spała i była bardziej spokojna

Witam się z rana znad miski owsianki z owocami. Kolejna próba z owsianką - mam nadzieję, że Pola i jej brzuszek dobrze to zniosą. Ostatnio bardzo rzadko ma jakieś brzuszkowe problemy, więc chyba już jej sie tam dużo rozwinęło. Oby owsianka się przyjęła
Lecę nadrabiać po sper przespanej nocy. Co prawda wieczorem kryzys bo mała nie chciała butelki za chiny złapać tylko cyc, a TZ chciał nakarmić, ale jak już cyca dostała to usnęła o 21 i spała do dziś do 9 z jedną przerwą
Pytałam pielęgniarki po szczepieniu,czy mogę dać paracetamol,to mi powiedziała,że lepiej nie,żeby szczepionka zrobiła co ma zrobić i lepiej nie dawać.Ale jak dalej będzie się męczyć,to jej podam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 18:22   #3758
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
We wtorek Emilka miała 2 dawkę, w ogóle były jaja w tym rotem na ważeniu przed lekarzem pielęgniarka pyta się: na jest Dorota?, ja mówię, że nie Emilka, patrzy do książeczki na pierwszą stronę, później na stronę szczepień i mówi Dorota. Ja se myślę, no jakaś głupia, przecież wiem jak moje dziecko ma na imię, tym bardziej, że drugiego imienia nie dawałam A ona to czyją książeczkę macie? Ja mówię że to nasza Emilki a ona znowu na stronę szczepień i mówi no Dorota ja wtedy zaskoczyłam i mówię tak ona jest do szczepienia na rota ale na imię ma Emilka a nie Dorota

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Każda dawka kosztowała 320 zł

Jakaś dziwna ta piguła

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
zaraz bede was nadrabiac
jutto pierwsze powazne rozstanie z mackiem
wroce w niedziele
czy jestem wyrodna matka ze sie ciesze ze wyjezdzam?
chyba nie

Baw się dobrze i się nie zadreczaj

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 18:25   #3759
butterfly20
Zakorzenienie

Jak tak patrzę na poczekalnię to chyba żadne mamuśki nie nastukały tyle wątków w trakcie ciąży co my

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 18:47   #3760
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jak tak patrzę na poczekalnię to chyba żadne mamuśki nie nastukały tyle wątków w trakcie ciąży co my
Jak tak zaglądam do innych wątków na odchowalni to też pędzimy w porównaniu do tamtych

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 18:51   #3761
misia332
Zakorzenienie

Przyszedł czas kiedy mój syn zaczał dorastać po odłozeniu do po kąpaniu i karmieniu do łóżeczka, najpierw rozmawiał z misiami z karuzelki, a potem grzecznie zasnął

I po spaniu...
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 19:12   #3762
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
To się rozpisałam... Takie tam wypociny na temat mojego rodzicielstwa.
bardzo fajnie to wszystko napisałaś, zgadzam sie ze wszystkim, mam identyczne odczucia w stosunku do swojej Hani

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 19:24   #3763
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
jak tam po fryzjerze?
Faajnie

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 19:29   #3764
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dla mnie też
Ja dumam czy isc na spacer, tez wieje
ja sobie darowała, wiało strasznie

Cytat:
Nie traktuję tego jak biblię,po prostu nie chcę,żeby później mieć problemy np.z oduczeniem dziecka noszenia i usypiania na rekach.Też karmię na żądanie i nie wyobrażam sobie zostawić jej płaczącej z głodu

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
spokojnie, do większości zmian dziecko samo dorasta, czasami wystarczy mu po prostu troszkę pomóc, ale na pewno nie musi to być okupione płaczem

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Poza tym jakos bardziej przemawialoby do mnie wprowadzanie tego wszystkiego stopniowo, jak dziecko bedzie na to gotowe a nie od chwili powrotu do domu. Na wszystko przyjdzie czas, tak samo jak z siadaniem, chodzeniem itp.
dokładnie

Cytat:
Motylku, nie odpowiedziałaś mi. Jak zamierzasz przygotowywać kaszki na swoim mleku?
wiesz co, ja nigdy nie próbowałam robić na swoim ale jest to podobno o tyle problematyczne, że na mleku z piersi te kaszki nie gęstnieją, są bardzo rzadkie i ciężko łyżeczką podawac....

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
dwie moje znajome żeby nauczyć dziecko samo zasypiać zastosowały metode 3-5-7 gdzie pewno wiele osób by je zjechało
jedna dla córki 6cio miesięcznej, w ciągu 2-3 dni było już dobrze, ale w tym czasie masakra, tak wyła. a wcześniej żeby usnęła musiala z nią lezec bez ruchu po 1,5h. od chwili kiedy te metode zastosowała mała zasypia sama bez problemu,a teraz ma rok i 3mce.
druga dla córki 9cio miesięcznej. metoda dała efekty na 3 tyg. potem mała skapnęła się o co chodzi i wyła do upadłego.
dla mnie to nie metoda....
pokazać dziecku że nie ma co płakać bo mama/tata i tak mają je gdzieś? to nie dla mnie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No ja tak podobnie robiłam.Nie liczyłam czasu, ale ja za długo płakał wstawałam poglaskalam, poprawilam kocyk, powiedzialam, że czas spać.Po tygodniu juz nie musialam wstawac, dalej czasami pojeczy i poryczy, ale krotko takze nie wstaje.
ale czy Ty to stosowałaś przy swoim małym synku? Wiesz, że nawet zwolennicy metody zaznaczają że nie powinno się jej stosować u dzieci poniżej 6 miesiąca życia?

Już pomijam fakt, że coraz częściej mówi się o negatywnym wpływie wypłakiwania się dziecka na jego dalszy rozwój

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
inwersja - współczuje znajomym, cały czas myśle o tym jak zrobić żeby tak właśnie nie było....

scena u teściów ostatnio- 4 letnia dziewczynka celowo ciąga za firanke, rzuca się, bo lalka ma krótkie włosy (mimo że sama ją sobie wybrała) po czym zaczyna uderzać mame swoją i w efekcie zrzuca jej okulary - mama cały czas powtarza, że nie wolno tak robić, a moja teściowa przy dziecku że firanke niech ciąga zawiesi sie, a okulary to pewnie przez przypadek spadły, ale są całe i nic się nie stało...
bardzo często dzieci zachowują się tak nie dlatego że są "niegrzeczne" tylko dlatego że za wszelką cenę chcą zwrócić na siebie uwagę... to często dzieci tzw "zimnego chowu"

Cytat:
kolezanka mowi,ze niby nic nie można zrobić, ze on nie rozumie,ze nie wolno,ze ją to boli. że nie ma rzeczy,do której bylby tak przywiązany,którą można byłoby mu zabrać,poza tym cycem,ale niby to powinno działać tu i teraz żeby był efekt.
tylko wiesz,oni tez są sobie trochę winni wg mnie.taka scenka rodzajowa,której byliśmy świadkami. mały miał jakąś zabawke,która w danej chwili była atrakcyjna. i zaczął nią rzucać we wszystkich. koleżanka zabrała mu ją i mowi do niego,ze zabiera,bo rzucał i tak nie wolno. to mały od razu histeria. no i co,oddawala mu te zabawke,niby rzucila tekstem 'ale więcej nie rzucaj', ale jakie to ma znaczenie jak za chwile było to samo. potem w końcu zabrala mu, oddała, bo histeriai płacz i jeszcze dostał nagrodę-przytulenie i cyca. znaczy ona chyba tego nie zauważyła nawet, że tak to wyglądało jako nagroda. ja nie mowie,ze na pewno bylby efekty gdyby była konsekwentna,ale wg mnie warto spróbować. to chyba podstawa. on ma dopiero 1,5 roku,strach pomyslec co będzie pozniej
inna sytuacja taka jak krzesło przewalił. jego ojciec postawił je z powrotem,mały znów histeria, a mama 'dajże spokój dziecku, niech się bawi jak chce'
w sumie ciężko dyskutować jeśli się nigdy dziecka w takim wieku nie miało, ale odnośnie pogrubionego - a co to by miało dać???

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 19:45   #3765
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jaja odciągam sobie z tej zdrowej piersi patrzę na Emilkę jak gada sobie z leżaczku i coś mi kapie po nodze. Patrzę, a ja odciągłam już ponad 150ml i wylewa się z butelki bo zaworek w mleku :p

No niezłe ilości odciągasz U mnie z jednego cyca jak odciągam zwyczajowo 10 min to tak 120ml uzbieram, a teraz jakis kryzys przyszedł i tak 80-100 wyszło juz dwa razy przez ostatnie dni. Nie wiem czemu, ale Pola narazie wyglada jakby sie najadała, więc nie marudzę.

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Nasz Adaś też jest wesołym dzieckiem. Mówią, że będzie towarzyski. Niestety bardzo ciężko zrobić fajne zdjęcie czy nakręcić fajny filmik. Jak widzi aparat, to poważnieje.
Chyba wszystkie dzieci tak mają Ja mam dobry aparat w telefonie, w którym można cykać fotki jedną za drugą nie czekając, aż się przeładują, wiec chowam go gzied w ukryciu i tak cykam po 100 fot
Ale jak TZ wyciagnie jego kobylasty aparat zeby zrobic jakas łądną fote, to Pola zainteresowana jak nigdy i poważna mina.

Cytat:
Np to,ze karmię częściej niż co 3 godziny,że moje dziecko zasypia przy piersi,że noszę je na rękach zbyt długo,jak nie chce zasnąć i generalnie nie umiem odczytywać jej placzow

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Ja też nie zawsze trafiam z odczytywaniem tych płaczów Nie karmie co 3 godziny tylko wtedy kiedy chce, wieczorem zasypia przy cycu i wiele innych. Ale nie czuję się przez to złą matką a Pola wydaje się być szczęśliwym dzieckiem, więc się tym nie przejmuje. Dziecko to nie pies żeby je tresować, a na jakąś tam dyscyplinę jeszcze przyjdzie czas Tak przynajmniej mi się wydaje, szczególnie, że małe dzieci mają bardzo różne charaktery i nie da się tych samych reguł pod wszystkie podciągnąć. Także się nie przejmuj bo Ty jako mama najlepiej wiesz czego potrzebuje Twój maluch

Cytat:
Fryzjera zazdroszczę. Ja niby hoduję ale mam chęć coś zrobić i nie mam pojęcia co. Szkoda mi
Ja jutro ide, yeah
Ściełabym te długie włosy w cholere bo mi tak wypadają, ale TZ mi nie pozwala. Także coś pani fryzjerka będzie musiała wymyślić. Tak czy siak nie mogę się doczekać na tę odrobinę relaksu
Stary 2014-01-10, 19:51   #3766
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja sobie darowała, wiało strasznie

spokojnie, do większości zmian dziecko samo dorasta, czasami wystarczy mu po prostu troszkę pomóc, ale na pewno nie musi to być okupione płaczem

dokładnie

wiesz co, ja nigdy nie próbowałam robić na swoim ale jest to podobno o tyle problematyczne, że na mleku z piersi te kaszki nie gęstnieją, są bardzo rzadkie i ciężko łyżeczką podawac....

pokazać dziecku że nie ma co płakać bo mama/tata i tak mają je gdzieś? to nie dla mnie

ale czy Ty to stosowałaś przy swoim małym synku? Wiesz, że nawet zwolennicy metody zaznaczają że nie powinno się jej stosować u dzieci poniżej 6 miesiąca życia?

Już pomijam fakt, że coraz częściej mówi się o negatywnym wpływie wypłakiwania się dziecka na jego dalszy rozwój

bardzo często dzieci zachowują się tak nie dlatego że są "niegrzeczne" tylko dlatego że za wszelką cenę chcą zwrócić na siebie uwagę... to często dzieci tzw "zimnego chowu"

w sumie ciężko dyskutować jeśli się nigdy dziecka w takim wieku nie miało, ale odnośnie pogrubionego - a co to by miało dać???
Dzięki,już sie uspokoiłam i będę ufać intuicji

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
No niezłe ilości odciągasz U mnie z jednego cyca jak odciągam zwyczajowo 10 min to tak 120ml uzbieram, a teraz jakis kryzys przyszedł i tak 80-100 wyszło juz dwa razy przez ostatnie dni. Nie wiem czemu, ale Pola narazie wyglada jakby sie najadała, więc nie marudzę.

Chyba wszystkie dzieci tak mają Ja mam dobry aparat w telefonie, w którym można cykać fotki jedną za drugą nie czekając, aż się przeładują, wiec chowam go gzied w ukryciu i tak cykam po 100 fot
Ale jak TZ wyciagnie jego kobylasty aparat zeby zrobic jakas łądną fote, to Pola zainteresowana jak nigdy i poważna mina.

Ja też nie zawsze trafiam z odczytywaniem tych płaczów Nie karmie co 3 godziny tylko wtedy kiedy chce, wieczorem zasypia przy cycu i wiele innych. Ale nie czuję się przez to złą matką a Pola wydaje się być szczęśliwym dzieckiem, więc się tym nie przejmuje. Dziecko to nie pies żeby je tresować, a na jakąś tam dyscyplinę jeszcze przyjdzie czas Tak przynajmniej mi się wydaje, szczególnie, że małe dzieci mają bardzo różne charaktery i nie da się tych samych reguł pod wszystkie podciągnąć. Także się nie przejmuj bo Ty jako mama najlepiej wiesz czego potrzebuje Twój maluch

Ja jutro ide, yeah
Ściełabym te długie włosy w cholere bo mi tak wypadają, ale TZ mi nie pozwala. Także coś pani fryzjerka będzie musiała wymyślić. Tak czy siak nie mogę się doczekać na tę odrobinę relaksu
DObrze wiedzieć,że nie tylko ja mam takie rozterki.Myślałam,że po trzech miesiącach będę już wiedziała o co chodzi mojemu dziecku Dzięki za miłe słowa
Stary 2014-01-10, 19:51   #3767
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

jak słyszę, że matka musi leżeć z dzieckiem 1,5h i nie może palcem ruszyć, bo ono od razu się budzi i płacze to też nie jest metoda na usypianie. zwłaszcza, że chodziło o każdy sen (nie tylko nocny), a mama tej dziewczynki już była aktywnie zawodowo, więc COŚ zrobić jednak było trzeba, bo dziewczyna by się zaryczała, jak mama była pół dnia poza domem (a chodziło o dziecko 6cio miesięczne)

dlatego, że nie mam takiego dziecka to nie dyskutuje i tylko wspominam, że może gdyby była konsekwentna wyglądałoby to trochę inaczej
bo ciężko mi to sobie wyobrazić, że dziecko mnie leje, gryzie, ja mam siniaki, leje mi się krew, a ja 'mówię spoko, taki wiek'
wg jego matki to miałaby być kara - to że nie ma takiej rzeczy, blabla.. to akurat słowa jego mamy, nie moje

dziś Miłosz śmieje się i płacze na zmiane - cały dzień. zrozum człowieka?
Stary 2014-01-10, 19:56   #3768
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A moja córa od kilku dni dosłownie ćwiczy w dzień swój głos. Tak piszczy, niby popłakuje po czym się uśmiecha, jakby była zadowolona ze swojego dźwięku a mnie łeb pęka. Czasami mam wrażenie, że w mózgu coś mi pulsuje.
Niech ćwiczy mała, może wyrośnie z niej śpiewaczka operowa One nieźle zarabiają więc tylko się cieszyć

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Wg jezyka niemowlat dziecko ma miec plan dnia, w ktore wpisane jest karmienie, wiec wychodzi ze karmi sie co 3 godziny.

Moja kolezanka jak przeczytala "jak rozwiazywac poblemy wychowawcze" tej samej autorki to sie zalamala, ze wszystko robi zle. Dopiero jak jej powiedzialam ze u nas to samo to stwierdzilysmy ze najwyzej pozniej sie bedziemy meczyc :P

Zreszta jedno nie jest uwzgledniane w tych wszystkich radach. Niby sa opisane rozne typy dzieci. Ale juz ten plan dnia to chyba tylko dla aniolkow. Bo przy dziecku z kolkami to mozna sobie go w pupe wsadzic :P
Amen Moja w teście wyszła mi na średniaczka, czasem odpowiedzi były na aniołka, ale nie ma bata, żeby niektóre z tych rzeczy wprowadzić w zycie. Są natomiast niektóre rady, które trochę mi pomogly w odczytywaniu potrzeb Poli

Cytat:
moja mama tak ma,ze jej jeden palec nachodzi na drugi
tylko u niej to efekt chodzenia w szpilkach w młodości, tak jej się zrobilo jak już dorosła była
zyje jej się z tym bezproblemowo,jedynie nie może chodzic w butach z wąskimi końcówkami,ale u faceta to raczej nie problem

trzymam w lodówce, pierwsze opakowanie nie wiedziałam i trzymałam na blacie kuchennym, nikt od tego nie umarł

ale to link do diety przy skazie białkowej

po powrocie z małopolski i paru wizytach u znajomych wcale nie jestem taka przekonana co do tego
widziałam jak wygląda usypianie i w ogóle funkcjonowanie ich 1,5rocznego synka
to co tam się dzieje, to jest jakaś masakra
jak był niemowlakiem do uśpienia był noszony
ale niby nigdy nic nie wiadomo,kazde dziecko inne

dwie moje znajome żeby nauczyć dziecko samo zasypiać zastosowały metode 3-5-7 gdzie pewno wiele osób by je zjechało
jedna dla córki 6cio miesięcznej, w ciągu 2-3 dni było już dobrze, ale w tym czasie masakra, tak wyła. a wcześniej żeby usnęła musiala z nią lezec bez ruchu po 1,5h. od chwili kiedy te metode zastosowała mała zasypia sama bez problemu,a teraz ma rok i 3mce.
druga dla córki 9cio miesięcznej. metoda dała efekty na 3 tyg. potem mała skapnęła się o co chodzi i wyła do upadłego.
Spryciula

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Warto kupić tą książkę:język niemowląt?
Nie
Warto przeczytać jets dostepna online - moge Ci linka wysłać
Stary 2014-01-10, 19:58   #3769
dodinha
Wtajemniczenie

Dziewczyny techniczne pytanie.Jak się cytuje kilka wypowiedzi i się na nie odpowiada w jednym poście?Ja trochę "zielona" jestem w uzywaniu tego forum

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 20:06   #3770
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny techniczne pytanie.Jak się cytuje kilka wypowiedzi i się na nie odpowiada w jednym poście?Ja trochę "zielona" jestem w uzywaniu tego forum
Po prawej stronie na dole klikasz ten środkowy przycisk "wielocytuj ten post", a kiedy już odklikasz wszystkie, na które chcesz odpowiedzieć klikasz cytuj albo odpowiedz.

Stary 2014-01-10, 20:07   #3771
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czeszko

Wrocilismy ze szczepienia... moj Boze jak moj malutki plakal to dopiero pierwsze szczepienie bylo, ale byl bardzo dzielny... teraz spi bidula...

mam pytanko czy wy wszystkie szczepilyscie na Rotawirusy (wiem ze Motylek tak ) ja dzis pytalam lekarza bo nie mialam tego na karcie szczepien i powiedzial ze dopiero od tego roku jest ta szczepionka w niemczech za darmo a wczesniej rodzice musieli zaplacic jesli chceli zaszczepic dziecko, ale ze on generalnie nie poleca jesli maly nie idzie teraz do zlobka... no i nie wiem...dzisiaj nie mieli tych szczepionek jeszcze, ale jakbym chciala szczepic to trzeba to zrobic w przyszlym tygodniu...

apropo główki...lekarz powiedzial ze kask to ostatecznosc bo nadwyręża szyje, kark i czasem mozna zrobic wiecej szkody niz pozytku... powiedzial ze w wypadku plaskiej glowy najpierw poleca sie obracanie na boki, jesli jest zle to rehabilitacje a dopiero jesli jest zle i rehabilitacja nie przynosi skutkow to kask jako ostatecznosc... mowi ze glowa plaska sama w sobie to nie problem bo moze to byc uwarunkowane genetycznie (moj maz ma raczej plaska glowe) i jesli glowa prawidlowo rosnie to nie ma powodow do obaw ze mozg sie bedzie zle rozwijal...
Bartosz nie dostal skierowania na rehabilitacje
U nas też szczepią nawet bez pytania Tzn możesz się sprzeciwić ale odgórnie dają.

Cytat:
We wtorek Emilka miała 2 dawkę, w ogóle były jaja w tym rotem na ważeniu przed lekarzem pielęgniarka pyta się: na jest Dorota?, ja mówię, że nie Emilka, patrzy do książeczki na pierwszą stronę, później na stronę szczepień i mówi Dorota. Ja se myślę, no jakaś głupia, przecież wiem jak moje dziecko ma na imię, tym bardziej, że drugiego imienia nie dawałam A ona to czyją książeczkę macie? Ja mówię że to nasza Emilki a ona znowu na stronę szczepień i mówi no Dorota ja wtedy zaskoczyłam i mówię tak ona jest do szczepienia na rota ale na imię ma Emilka a nie Dorota

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Każda dawka kosztowała 320 zł

Stary 2014-01-10, 20:07   #3772
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
po prawej stronie na dole każdego postu obok odp pierwsza ikonka od lewej strony zaznacza się na które chcesz odpowiedziec i podswietla sie na pomaranczowo i pozniej na ostatnie klikasz ta druga ikonke po lewej i tadam pod kazdym postem mozesz napisac odpowiedz.

dziękuje za wszystkie sugestie odnośnie paluszka

co do wychowania dzieci to ja nie chce przeginać ani w jedną ani drugą strone, nauczyłam Filipa usypiać w łóżeczku (wcześniej na rękach w pozycji pionowej) pieluszka przy buzi, melodyjka, przygaszone światło, ewentualnie smok i trzymanie za rączke, ale jak się rozpłacze ostro to biore na rece uspokajam i odkładam znow i to samo pieluszka, melodyjka itd
Stary 2014-01-10, 20:10   #3773
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
po prawej stronie na dole każdego postu obok odp pierwsza ikonka od lewej strony zaznacza się na które chcesz odpowiedziec i podswietla sie na pomaranczowo i pozniej na ostatnie klikasz ta druga ikonke po lewej i tadam pod kazdym postem mozesz napisac odpowiedz.

Dzięki,dobrze zrobiłam?

dziękuje za wszystkie sugestie odnośnie paluszka

co do wychowania dzieci to ja nie chce przeginać ani w jedną ani drugą strone, nauczyłam Filipa usypiać w łóżeczku (wcześniej na rękach w pozycji pionowej) pieluszka przy buzi, melodyjka, przygaszone światło, ewentualnie smok i trzymanie za rączke, ale jak się rozpłacze ostro to biore na rece uspokajam i odkładam znow i to samo pieluszka, melodyjka itd
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Po prawej stronie na dole klikasz ten środkowy przycisk "wielocytuj ten post", a kiedy już odklikasz wszystkie, na które chcesz odpowiedzieć klikasz cytuj albo odpowiedz.
Dziękuję

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2014-01-10 o 20:12
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 20:10   #3774
MsLullaby
Zakorzenienie

Bartuś w niedzielę pozna swojego przyszłego chrzestnego i chyba z tego podekscytowania nie zamierza iść dziś spać

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-01-10, 20:11   #3775
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Pytałam pielęgniarki po szczepieniu,czy mogę dać paracetamol,to mi powiedziała,że lepiej nie,żeby szczepionka zrobiła co ma zrobić i lepiej nie dawać.Ale jak dalej będzie się męczyć,to jej podam
A mnie powiedziała, by kupić przed szczepieniami w razie czego.
Stary 2014-01-10, 20:11   #3776
Madziuchna27
Zakorzenienie

Mój zasnął o 20 i się zastanawiam, jak to będzie w nocy

Stary 2014-01-10, 20:20   #3777
matallewar
Zakorzenienie

Moje dzieci nie śpią... ale jak tylko zasną, to i ja się kładę chyba...

Znów mnie brzuch boli na @ 4 dni temu myślałam, że się zaczyna, ale po dniu przeszło. W grudniu mialam dwa razy. A gin dopiero 30.01

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 20:22   #3778
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Moje dzieci nie śpią... ale jak tylko zasną, to i ja się kładę chyba...

Znów mnie brzuch boli na @ 4 dni temu myślałam, że się zaczyna, ale po dniu przeszło. W grudniu mialam dwa razy. A gin dopiero 30.01
Może to przez nerwy? Mnie tak boli jak mam ciśnienie

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-01-10, 20:27   #3779
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Może to przez nerwy? Mnie tak boli jak mam ciśnienie

No ale ją się specjalnie nie denerwuje :niewiem: poza tym krwawienie bym od tego miała??

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 20:28   #3780
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
A mnie powiedziała, by kupić przed szczepieniami w razie czego.
Kiedyś tutaj też dawali receptę na paracetamol od razu po szczepieniu,teraz nie dają,niby dlatego,żeby szczepionka lepiej się przyjęła.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości