|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
przyjazn
Czy warto sie przyjaznic z chlopakiem jesli sie wie ze on czuje cos wiecej niz tylko przyjazn? Czy taka przyjazn wogule ma sens ?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: przyjazn
Jeśli naprawdę go lubisz i postawiłaś sprawę jasno, a jemu to nie przeszkadza, to dlaczego mielibyście rezygnować z przyjaciółmi?
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli on jest zakochany to taka przyjaźń będzie go tylko ranić i nakręcać. Będzie nadinterpretował każdy Twój inny uśmiech czy gest. Ja bym się odcięła żeby on mógł się odkochać i żyć spokojnie.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Nie chciałabym osobiscie takiej przyjaźni. Bałabym się tego, że on podświadomie liczy na coś więcej.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak jedna ze stron czuje coś więcej to nie ma mowy o przyjaźni.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem, on zawsze będzie dążył do "czegoś więcej". Będzie czekał na okazję. Ja bym nie chciała takiej przyjaźni, ale jeśli wam to pasuje...
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
jestem czasami w sytuacjach, kiedy to ja chcę więcej, a on nie, i sama wtedy się odcinam od takich relacji, żeby siebie nie ranić. on może na pcozątku mówić że mu to nic nie robi, ale w końcu się złamie i uświadomi, że taka relacja was rani. może liczy na to, że zmienisz zdanie z czasem, jeśli pokaże ci jakim superfacetem on jest.
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Trudno z dnia na dzien zerwac z nim kontakt jak sie dobrze dogadujemy. Raczej wypisywalby do mnie dlaczego wogule z nim nie gadam
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Rób jak uważasz. To Twoje życie. Wiem tylko jedno, na 110%: jeśli on coś rzeczywiście czuje, to będzie cierpiał.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Rozumiem Ciebie, że Ci trudno skończyć przyjaźń i nikt z nas Ciebie nie zmusi żebyś to zrobiła bo to Twoje życie.
On ze względu, że coś do Ciebie czuje nie chce tracić kontaktu, jeszcze nie zdaje sobie sprawy, że taka relacja będzie wam szkodzić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
nie
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Tylko spójrzcie, trochę inna sytuacja, bo przyjaciel zakochałby się, ale nic nie powiedział - przyjaźń trwałaby dalej. Przyjaciele boją się mówić o uczuciach, bojąc się, że zniszczą przyjaźń. Facet przełamał strach, a Wy teraz namawiacie ją, żeby zerwała znajomość.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#15 | |
|
sissy that walk
|
Taki układ zawsze będzie ranił zakochaną stronę, a strona która czuje tylko sympatię będzie zmuszona bardzo się pilnować. Według mnie nie ma to żadnego sensu - niby pozory przyjaźni można zachować, ale intencje czyste nie będą.
|
|
|
|
#16 |
|
Biała Dama
|
Myślę że siedzenie w takiej przyjaźni byłoby z Twojej strony egoistyczne, jeśli drugiej stronie przyjaźń nie wystarcza to wypadałoby znajomość zakończyć żeby człowieka niepotrzebnie nie dręczyć
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak jedna ze stron jest zakochana to nie ma mowy o przyjaźni, zwłaszcza jeśli zataja to przed drugą stroną (toż to budowanie znajomości na kłamstwie!). Przyjaźń to dla mnie aseksualne uczucie i dlatego tak trudno jest o taką relację między kobietą i mężczyzną. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
"Decyzja należy do Ciebie".
![]() Nie chodzi mi o namawianie Cię do zerwania znajomości . Jeśli Ty jednak do niego nic więcej nie czujesz i wiesz, że nie poczujesz, to powiedz mu o tym i ogranicz z nim kontakt. Jeśli go naprawdę lubisz, to mu wytłumacz, że robisz to, żeby mu dać czas na uporządkowanie swoich emocji ale niech wie, że później nadal może mieć w Tobi eprzyjaciółkę. Przynajmniej ja bym tak zrobiła na Twoim miejscu. Możesz mu wprost powiedzieć, że nic z tego nie będzie, mieć niby czyste sumienie i utrzymywać z nim nadal kontakt tak intensywny, jak teraz ale wtedy dla niego każde spotkanie z Tobą będzie światełkiem w tunelu. Po prostu będzie widział szansę tam, gdzie jej nie ma To, że powiedział, że mu to nie przeszkadza, to powiedział i tyle. A zachowywał się będzie jak każda zakochana osoba - czyli szukał każdego możliwego kontaktu z obiektem swoich uczuć. A może mu w tym pomożesz? Np. jakiś wspólny wypad w miejsce, gdzie oboje będziecie mogli poznać nowych ludzi |
|
|
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.