Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-10, 19:43   #4411
muffinka90
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Seksta, Monija gratuluje chlopcow
I wszystkim wizytujacym dzis za dobre wiesci
Carmena trzymaj sie, wiem ze ciezko z dzieckiem, ale staraj sie odpoczywac

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 19:57   #4412
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Myska zawsze najlepiej pojechać do sklepu i jeszcze pojeździć wózkiem po sklepie

Justyna a to nie fajnie z tym wózkiem ;/

Carmena a możesz liczyć na jakąś pomoc od kogoś?? Leż w miarę możliwości i odpoczywaj.
Co do sesji to ja mam rozstępy i akurat w 7m mi wyskoczyły. Więc fotki koleżanka trochę podrasowała poprzez usunięcie rozstępów

Muffinka rozumiem Cię bo wiele pewnie i u mnie ubranek odpadnie.

Seksta wiedziałam że na niebiesko będzie Gratuluję

Lolitka ja też specjalnie nie jechałam zmieniać nazwiska do US

Sylvunia teraz są zmiany w becikowym i ileś tam na osobę nie może przekraczać. http://niejedno.pl/becikowe-2014-zasady-wnioski-wzory/
Idziesz do UM bierzesz wniosek na becikowe , potem do US o zaświadczenie o dochodach od Was i od gina zaświadczenie od kiedy chodzisz do niego tzn od którego tygodnia ciąży i jakie badanie miałaś w trakcie ciąży robione i potem składasz to do UM
Co do wózków 3w1 to spokojnie dziecko pojeździ w nim do 2-3 lat Chociaż my zmieniliśmy na lżejszy po roczku :P

Kasian tak zdecydowaliśmy się i jutro będę dzwoniła aby się zapisać . Pójdziemy na 4d.
Współczuję nocki, a próbowałaś posmarowac żelem może by pomogło i Hania zasnęła by.

Mycha gratuluję potwierdzenia córy

Madziula to fajnie się Oliś na kolędzie zachowywał

Emilia nie nakręcaj się tak dzieci różnie rosną i za jakiś czas te 2 tyg nadgoni co do przepływów to nie wiem co pisać , bo nie spotkałam się z tym nigdy , ale wierz że będzie dobrze

Się wkurzyłam - od początku grudnia chodzę z zatrutym zębem , 16.01 miałam iść na kanałowe a tu mi dzwonią i wizytę przekładają na ostatniego stycznia

Tak jak pisałam zdecydowaliśmy się iść prywatnie na USG i jutro będę dzwoniła aby się zapisać.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Co do tytułu proponuję kontynuować jeszcze ten ponieważ nie każda zna płeć. A jak poznamy wszystkie to wtedy ten od Lolitki
Stary 2014-01-10, 19:57   #4413
muffinka90
Zakorzenienie

paulka wydaje mi sie, ze ten z tylu w spacerowce bedzie mial strasznie ciasno, jak pierwszemu rozlozysz do spania oparcie, bo i dojda grube ciuchy jeszcze, to juz w ogole. Jak zagladasz na watek blizniaczy to popytaj glam jaki miala wozek, bo kojarze, ze podobny i wlasnie na spacerowke narzekala

Emilia a na te przeplywy da sie cos zrobic? Czy tylko czekac? Trzymam mocno kciuki, musi byc dobrze

sylvunia to wszystko od wozka zalezy, moj 3w1 ma dosc szeroka i wygodna spacerowke i mlody dalej sie miesci, a kawal chlopa z niego, ale na wiosne kupilismy parasolke, najtansza jaka byla, bo malo uzywam, tyle co zakupy przytachac, bo mi w tym 3w1 juz ciezko bylo go podpychac pod gorki (a u mnie same gorki) Tyle ze jesli zima w tym roku bedzie wyciagam znow ten duzy, bo w parasolce jakos tak siedzi na wierzchu, tamten bardziej zabudowany.
No to Ci pomoglam

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2014-01-10, 20:02   #4414
asiulka_22
Zakorzenienie

Emilia 25 >> trzymam kciuki by wszystko było w porządku, jesli mozesz napisz coś więcej, co lekarz powiedział ntt
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 20:03   #4415
Ramona_85
Zakorzenienie

Ode mnie dopiero odjechała siostra, ledwo wróciłam do domu, a ona juz dzwoni, że zaraz będzie, tym razem znów z dwójka dzieciaków, masakra, jestem padnięta

ide spać, bo rano wstaję po chleb

dobranoc
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 20:09   #4416
Emilia 25
404 Not Found

Dzięki dziewczyny.
Powiedziała, że to znaczy, że za mało waży i za mało dostaje krwi ode mnie. Tak czasem po prostu jest i nic się nie da zrobić. Żeby przeżyć, musi ważyć około 500 g, aktualnie waży 280, a na swój wiek powinien około 450 minimalnie. Ogólnie nie byłoby źle że jest za młody, może być po prostu drobny, ale te przepływy są złe.
Za tydzień kontrola jeszcze raz i zobaczymy co będzie dalej. Tyle na razie wiem.
Stary 2014-01-10, 20:13   #4417
agus7ia
Raczkowanie

Emilka dzidzia jest silna i da sobie rade

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 20:14   #4418
Seleniti
Zadomowienie

Emilia wiem, że ciężko, ale staraj się myśleć pozytywnie, to ściąga dobre fluidy Mały jeszcze nadrobi wszystko zobaczysz, tylko trzeba dać mu troszkę czasu a oprócz niskiej wagi i tych słabych przepływów to wszystko w porządku?

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 20:20   #4419
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny
Iga dziś przeszła samą siebie, dlatego dopiero teraz jestem w stanie Was nadrobić..
mieliśmy dziś kolędę , ksiądz pomylił Igę z chłopcem (ubrana była w sukienkę) i palnął jeszcze tekstem że jak człowiek nie ma swoich to tak jestręce mi opadły
w ogóle dziwny był , nie wiedział co mówić

poza tym Iga dziś wzięła telefon mojego taty i zadzwoniła do mojego brata nawet nie wiedzieliśmy kiedy a ta nadaje do telefonu tata, tata no ale zawsze tak robi, więc nie myśleliśmy że z kimś rozmawia

cieszę się że wizyty udane i płcie również poznane
Emilia trzymam mocno kciuki,żeby było dobrze głowa do góry!

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 20:21   #4420
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Emilia wiem, że ciężko, ale staraj się myśleć pozytywnie, to ściąga dobre fluidy Mały jeszcze nadrobi wszystko zobaczysz, tylko trzeba dać mu troszkę czasu a oprócz niskiej wagi i tych słabych przepływów to wszystko w porządku?
Tak, wszystkie narządy wręcz idealne. Pocieszające troszeczkę.
Stary 2014-01-10, 20:29   #4421
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Tak, wszystkie narządy wręcz idealne. Pocieszające troszeczkę.
No to super, że tu jest w porządku To w końcu Twój mały mężczyzna i da sobie radę, razem dacie

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 20:30   #4422
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Wróciłam... i nie jest za dobrze. Młody jest za młody o dwa tygodnie, a przepływy między mną, a nim są nie najlepsze.
Za tydzień mam przyjść znów na kontrolę.
Poza tym wszystkie organy jak najbardziej ok. Martwię się, trzymajcie mocno kciuki za nas.
Emilia Juluś na pewno da radę, trzymam mocno kciuki za Was

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Co do wózków to powiedzcie mi czy te 3w1 wózki to spacerówkę maja taką że wystarczy mi do końca wożenia dziecka? do jakiś myślę 2-2,5? bo nie wiem ile czasu dziecko jezdzi w wózku ;p
bo wiem ze kiedys kupowalam parasolkę jeszcze bo była mała,wygodna w transporcie a teraz? czy bedzie potrzebna?
To chyba zależy od wózka, bo niektóre modele mają mniejszą spacerówkę a inne większą mi i tak dokupywaliśmy spacerówkę, bo ta od wózka 2 w 1 zajmowała nam pół samochodu combi, więc gdzieś z tym jechać to trochę za cięzko i przechodziłyśmy w tej dodatkowej spacerówce całe lato. Teraz się przerzuciłam znowu na spacerówkę z zestawu, bo ma pompowane koła i po śniegach będzie wygodniej

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Wow fajnie macie takie rodzinne posiaduchy w weekend

Tak co do tych podkładów itd to własnie jak Kasian pisze żadne alwaysy tylko Bella najlepiej, te naturalne bez siatki I co jeszcze to szwagierce teraz zawiozłam do szpitala koło ratunkowe do siedzenia, mi się nie przydało ale wiecie A ona mówi, że jej życie uratowałam
No niby fajnie ale ktoś musi upiec te placki

O no właśnie podpaski bez siatki zdecydowanie ale jak sobie przypomnę jaka to ulga była założyć tą podpaskę belli po tych alwaysach okropnych to.. a teraz mi się przypomniała ta reklama always "każdy dzień jest twój kiedy always masz" tra la la la

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Kasian tak zdecydowaliśmy się i jutro będę dzwoniła aby się zapisać . Pójdziemy na 4d.
Współczuję nocki, a próbowałaś posmarowac żelem może by pomogło i Hania zasnęła by.
No to daj znać jutro kiedy macie

Wiesz co w tej nocy w ogóle mi nie przyszło do głowy, że to mogą być zęby, dopiero potem się pokapowałam, więc nic nie smarowałam

Cytat:
Dzięki dziewczyny.
Powiedziała, że to znaczy, że za mało waży i za mało dostaje krwi ode mnie. Tak czasem po prostu jest i nic się nie da zrobić. Żeby przeżyć, musi ważyć około 500 g, aktualnie waży 280, a na swój wiek powinien około 450 minimalnie. Ogólnie nie byłoby źle że jest za młody, może być po prostu drobny, ale te przepływy są złe.
Za tydzień kontrola jeszcze raz i zobaczymy co będzie dalej. Tyle na razie wiem.
Będzie dobrze, zobaczysz, musisz w to wierzyć

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
Iga dziś przeszła samą siebie, dlatego dopiero teraz jestem w stanie Was nadrobić..
mieliśmy dziś kolędę , ksiądz pomylił Igę z chłopcem (ubrana była w sukienkę) i palnął jeszcze tekstem że jak człowiek nie ma swoich to tak jestręce mi opadły
O dzizas no ale ksiądz sam nosi sukienkę to mógł się pomylić

Hanka też raz wykręciła... o 6 rano.. na szczeście do mojej mamy a było bardzo blisko wykręcenia do mojego byłego szefa

Zbieram się powoli, dzisiaj taki senny dzień, do jutra
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 20:40   #4423
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Wróciłam... i nie jest za dobrze. Młody jest za młody o dwa tygodnie, a przepływy między mną, a nim są nie najlepsze.
Poza tym wszystkie organy jak najbardziej ok. Martwię się, trzymajcie mocno kciuki za nas.
Bedzie dobrze, musi byc dobrze jestesmy WSZYSTKIE z Toba

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 20:43   #4424
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Kochana nie martw się, na pewno będzie wszystko dobrze my się martwiliśmy o serduszko, a okazało się, że jest dobrze u Ciebie będzie tak samo!!! Trzymam kciuki za Was.
Cytat:
Tak co do tych podkładów itd to własnie jak Kasian pisze żadne alwaysy tylko Bella najlepiej, te naturalne bez siatki I co jeszcze to szwagierce teraz zawiozłam do szpitala koło ratunkowe do siedzenia, mi się nie przydało ale wiecie A ona mówi, że jej życie uratowałam
lepiej się siedzi i nie boli????? Muszę zapamiętać, też wezmę
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

poza tym Iga dziś wzięła telefon mojego taty i zadzwoniła do mojego brata nawet nie wiedzieliśmy kiedy a ta nadaje do telefonu tata, tata no ale zawsze tak robi, więc nie myśleliśmy że z kimś rozmawia

cieszę się że wizyty udane i płcie również poznane
Emilia trzymam mocno kciuki,żeby było dobrze głowa do góry!
no to ksiądz poszalał

kasian Ty tu sobie placki pieczesz a ja mogę obejść się smakiem tylko

dziś teściowa przyniosła mi glukometr... Spróbowałam zmierzyć sobie cukier, ale 2 razy mi się nie udało to jutro rano będę próbować
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 20:59   #4425
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Heh Niegrzeczna to ksiądz odwalił ale racja sam w sukience chodzi

Paulka tak to ten smak tż kupił choć zdrowe to nie jest bo gazowane no ale

Martuszka no i na kole przewiew jest

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 21:04   #4426
carolyna86
Zakorzenienie

emilia- a nie chciałabys tej diagnoozy jeszcze zweryfikowac z innym lekarzem?

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 21:09   #4427
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeżeli zatrudnię sie w 5-6 miesiącu ciazy to czy cos mi sie należy ? Chodzi o macierzyński i wychowawczy?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
z tego, co ja się orientuję, to nie jest istotne, kiedy się zatrudnisz, tylko ważne, żebyś na dzień porodu miała odprowadzane składki (czyli umowa o pracę albo zlecenie)
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 21:13   #4428
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
z tego, co ja się orientuję, to nie jest istotne, kiedy się zatrudnisz, tylko ważne, żebyś na dzień porodu miała odprowadzane składki (czyli umowa o pracę albo zlecenie)
Nie moze byc zatrudniona na umowe zlcenie lub dzielo jesli chce sie starac o macierzynski. tylko umowa o prace z tego co wiem

Stary 2014-01-10, 21:14   #4429
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

moje dziecko zasnęło dziś o 18tej jak byliśmy w biedronce w wózku ciekawe o której jutro pobudka bedzie
Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy po porodzie lepsze są wkłady poporodowe czy majtki ??
wkłady i na to majtki. U nas też nie pozwalali w nich chodzić, ale ja ściągałam tylko do obchodu a później ubierałam.Chodzi o jak najwieksze wietrzenie krocza
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
W aptece się je kupuje

a ja podobno nie potrzebuje wkładów ani majtek, bo szpital mnie w to zaopatruje jakoś mi tak dziwnie, wolałabym sobie sama to kupić
ale pewnie do domu będziesz potrzebowała jeszcze trochę. CHoć ja w domu to juz używałam tych większych podpasek belli ale nie tych wielgachnych wkładów
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Super! Gratuluję udanej wizyty!

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

W ogóle nie wiem co mi się ostatnio dzieje dziewczyny, ale ja chcę tak mocno żeby Leoś był już na świecie, że czasem nie mogę wytrzymać Ostatnio to mi się śni już po nocach..że go przytulam, że karmię itd.
Przy Emilce nie miałam aż takiego silnego wkręta

A ogólnie ostatnio byliśmy u znajomych którzy mają córeczkę trzyletnią i Emilka tak super się z nią bawiła Ja myślałam, że Mila jest jeszcze "za mała" na takie kontakty z dziećmi a tutaj wręcz przeciwnie. Chodziła (a raczej pełzała ) za Oliwką krok w krok..potem tamta czytała jej bajkę...no cudowny widok Może to też się przyczyniło do tego, że chciałabym żeby Emilka miała już brata na świecie
słodko
Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Juz kolejna z was pisze, ze w szpitalu nie pozwolili nosic majtek! Ja tego nie rozumiem? W czym to niby szkodzi? I jak sie niby ten wklad ma utrzymac bez majtek? I co im w ogole do tego co ja mam miedzy nogami?!? Strasznie mnie wkurzaja takie akcje. Przez to wlasnie mam zamiar wyjsc ze szpitala w pierwszej dobie po porodzie Mam nadzieje, ze nogi pozwola
Pallas Ty masz odpoczywac w szpitalu i za dużo nie chodzić więc majtki tylko potrzebne jak idziesz do toalety ja używałam tych siateczkowych i kupowałam na allegro razem z większością tych artykułów higienicznych i niemowlęcych
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Monija super że z dzidzia ok. No i za chłopca

Kasiab zdrówka dla całej rodzinki... Podobno idą mrozy i śniegi więc te choroby powinny sobie pójść...

asia321 witaj

agagag gratuluję udanej wizyty

Gosius
mi się te komody z koszami podobają... Ale wiem że u nas by nie przeszły - mąż nie znosi czegoś takiego on preferuje tylko drewno

Niki moim zdaniem warto zostawić ten tytuł jest bardzo ładny.

A poza tym to muszę się pożalić...
Pisałam wam że mamy już wózek a tu du.... aaaa zbita... Laska wystawiła ponownie wózek na all specjalnie dla mnie za umówioną cenę i miała mi dać znać sms że aukcja wystawiona, zamiast sms wysłała maila ja miałam sporo pracy maila nie sprawdziłam rano tylko wieczorem, siadam do zalicytowania a ktoś mnie w ciągu dnia uprzedził. Także poszukiwań wózka ciąg dalszy

paulka a wózek faktycznie tragiczny... kto takie coś produkuje????
kurcze ale pech

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 21:16   #4430
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

no dziewczyny faktycznie ksiądz też w sukience, nie pomyślałam

idę spać zaraz, dziś jestem taka padnięta
Iga nie miała dziś w ogóle drzemki i wykończyła mnie
a teraz z tż pożytku nie mam bo pół dnia śpi po nocce nie cierpie jego nocek..

dobranoc kobietki

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 21:19   #4431
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Miałam premie, i to kilka.
Tylko najdziwniejsze dla mnie jest to że od 3 msc jak jestem na zwolnieniu za każdym razem dostaję inną wypłatę, ale mi to nie przeszkadza, z każdym msc większa
Kochana, bo jak biorą średnią z 12. mcy, a premie miałaś np. w ciągu ostatnich 11. mcy w każdym kolejnym miesiącu większą, to z każdym miesiącem odchodzi Ci ten miesiąc z niżsżą wypłatą (np.w tamtym miesiącu miałaś liczone od listopada 2012 do listopada 2013, w tym miesiącu będziesz miała liczone od grudnia 2012 do grudnia 2013.. czyli jak w listopadzie 2012 miałaś załóżmy "gołą wypłatę", to odpada najsłabszy miesiąc i automatycznie średnia się zwiększa). rozumiesz?

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Nie moze byc zatrudniona na umowe zlcenie lub dzielo jesli chce sie starac o macierzynski. tylko umowa o prace z tego co wiem
na zleceniu odprowadzają składki ZUSowskie, a to ZUS wypłaca macierzyński, więc na zleceniu też (i jestem pewna, bo koleżanka ma umowę zlecenie i normalnie dostaje macierzyński)
co innego umowa o dzieło- tam faktycznie nie ma nic.
Stary 2014-01-10, 21:22   #4432
muffinka90
Zakorzenienie

zamowilam polowe ☠☠☠☠☠☠☠ typu smoczki, podklady, majty, butelke itp wlasnie, bedzie troche z glowy, jak przyjdzieto dam Wam znac czy sprzedawca sie sprawdza

dzis zadzwonil moj tata spanikowany, ze on tak siedzi i mysli, i ze to juz malo do porodu zostalo

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2014-01-10, 21:25   #4433
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Hehe, no właśnie mnie w nocy ostatnio koty budzą i zasnąć potem nie mogę Więc w sumie już bym mogła wstawać do dziecka
Koty potrafią walczyć o swoje nawet w środku nocy to prawda . Ciąża trwa za długo to też prawda. Same prawdy dziś głosisz

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
hej laski, nie nadgonie, troche przejrzalam ale dojrzalam core Nikii super, gratuluje Ja sie ciesze ze i u nas dziewucha, ale robilam dzis porzadek w Filipa ciuchach i strasznie mi szkoda, ze 90% tych poniemowlecych ''sie zmarnuje''...
Też robiłam przegląd ciuszków po małej ostatnio i też mi jakoś dziwnie szkoda, że się "zmarnują" te sukieneczki, koszuleczki, prawie się poryczałam nad nimi - baba w ciąży! I też nie wiem co zrobić z tymi stosami dziewczęcych rzeczy.

Cytat:
W dodatku moje dziecko jak na złość spało 30 minut, zazwyczaj 1,5-2 h, jak dziś kolęda a ja musiałam dom do porządku doprowadzić po wieczorze Tżta z kolegą A tak dziś odwala Olaf że wysiadam, meliskę piję
Jakiś zły dzień dziś - moja też spała 30 minut, nie muszę dodawać, że wieczorem była ciężka do zniesienia

Cytat:
Kciuki mocne!! Ciężki tydzień przed Tobą, ale staraj się myśleć pozytywnie. Wierzę, że będzie wszystko ok!
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 21:25   #4434
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
zamowilam polowe ☠☠☠☠☠☠☠ typu smoczki, podklady, majty, butelke itp wlasnie, bedzie troche z glowy, jak przyjdzieto dam Wam znac czy sprzedawca sie sprawdza

dzis zadzwonil moj tata spanikowany, ze on tak siedzi i mysli, i ze to juz malo do porodu zostalo
ile Cię to kosztowało, jeśli mogę zapytać?
Stary 2014-01-10, 21:27   #4435
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
emilia- a nie chciałabys tej diagnoozy jeszcze zweryfikowac z innym lekarzem?
Poczekam ten tydzień i zobaczymy co dalej.
Stary 2014-01-10, 21:36   #4436
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, bo jak biorą średnią z 12. mcy, a premie miałaś np. w ciągu ostatnich 11. mcy w każdym kolejnym miesiącu większą, to z każdym miesiącem odchodzi Ci ten miesiąc z niżsżą wypłatą (np.w tamtym miesiącu miałaś liczone od listopada 2012 do listopada 2013, w tym miesiącu będziesz miała liczone od grudnia 2012 do grudnia 2013.. czyli jak w listopadzie 2012 miałaś załóżmy "gołą wypłatę", to odpada najsłabszy miesiąc i automatycznie średnia się zwiększa). rozumiesz?

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

na zleceniu odprowadzają składki ZUSowskie, a to ZUS wypłaca macierzyński, więc na zleceniu też (i jestem pewna, bo koleżanka ma umowę zlecenie i normalnie dostaje macierzyński)
co innego umowa o dzieło- tam faktycznie nie ma nic.
o kurcze, to nie wiedzialam slyszalam ze trzeba miec umowe o prace.

Przepraszam w takim ukladzie

Stary 2014-01-10, 21:43   #4437
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
o kurcze, to nie wiedzialam slyszalam ze trzeba miec umowe o prace.

Przepraszam w takim ukladzie
monia, no co Ty, nie przepraszaj jakby nie koleżanka to ja też bym myślała, że na zleceniu nie ma nic.. no ale chyba trzeba się zdeklarować co do tych składek na chorobowe (coś ok.40zł/mc), bo one są nieobowiązkowe, ale tego akurat nie jestem pewna., to na pewno jest potrzebne, żebyś miała za L4 płacone, a czy do macierzyńskiego to nie mam pewności.. w każdym razie w ciąży w którymś momencie i tak trzeba iść na L4, więc i tak to trzeba mieć
Stary 2014-01-10, 21:46   #4438
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
monia, no co Ty, nie przepraszaj jakby nie koleżanka to ja też bym myślała, że na zleceniu nie ma nic.. no ale chyba trzeba się zdeklarować co do tych składek na chorobowe (coś ok.40zł/mc), bo one są nieobowiązkowe, ale tego akurat nie jestem pewna., to na pewno jest potrzebne, żebyś miała za L4 płacone, a czy do macierzyńskiego to nie mam pewności.. w każdym razie w ciąży w którymś momencie i tak trzeba iść na L4, więc i tak to trzeba mieć
Nie 40 zł./na miesiąc tylko procentowo od kwoty brutto (2,45%).
Stary 2014-01-10, 21:47   #4439
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
My po- wszystko w porządku no i na 100% CHŁOPAK! !!!!!!!! Ale się cieszymy mamy zdjecie siusiaka.

Prosze o dopisanie Wojtka
gratuluję chłopaka

Cytat:
mocne i trzymaj się kochana
Cytat:
Co do wózków to powiedzcie mi czy te 3w1 wózki to spacerówkę maja taką że wystarczy mi do końca wożenia dziecka? do jakiś myślę 2-2,5? bo nie wiem ile czasu dziecko jezdzi w wózku ;p
bo wiem ze kiedys kupowalam parasolkę jeszcze bo była mała,wygodna w transporcie a teraz? czy bedzie potrzebna?

zauwazyłam ze jestem tu jako osoba z najmłodsza ciążą...
gdy by nie cc to nie weszla bym nawet do tego wątku bo termin SN był by na 4 lipiec
my mamy 3w1 i cały czas używamy spacerówkę tą z kompletu. Co prawda Bartek tak przed 2 latkami rzadko już jeździ, ale zdarza się.

Monijaa gratuluję synusia

ja też dostałam większą wypłatę na L-4 jak dla mnie same plusy bycia na zwolnieniu, bo niedość że większa wypłata, to jeszcze zaoszczędzone pieniażki które wydawaliśmy na opiekę nad Bartkiem, plus koszty dojazdu do pracy, możliwość dłuższego pospania

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2014-01-10 o 21:49
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 21:48   #4440
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Moja kuzynka jest w 7 tygodniu ciazy i pracuje na umowe zlecenie, ma normalnie odciagane skladki Zus bo juz byla kiedys na l4, ale Ona sama mowila ze macierzynski Jej nie przysluguje ( a ma wszystkie skladki odprowadzane ) dlatego jestem w szoku ze moza.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości