Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-10, 22:03   #1831
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Rybko Twój Kacperek 6 kg a Zuza ledwo 4,8 ja nie wiem jak to jest.

Idę już spać póki dzieć ładnie śpi to trzeba korzystać

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 22:04   #1832
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Jesteśmy matko jaki "straszny dzień" ... :/

No więc byliśmy u pediatry i mały waży 6000g czyli przybrał przez 14dni 200g. to chyba dobrze?

Kilka/chyba dwa/ dni temu pytałam sie Was która podaje dziecku bebilon pepti- dlaczego pytałam? bo nigdzie nie umiałam znaleźć comfort a w aptece babka mi własnie pepti polecała. Nie wzięłam bo stwierdziłam że najpierw zapytam Was która podaje. No ale Tylko Kabriela w sumie sie okazało,ale ona z powodu skazy wiec stwierdziłam że brać nie bede, te dwa dni[czekalam na przesylke]] mały zje zwykle bebiko. No a dzisiaj co? dostaliśmy recepte na bebilon pepti 1DHA i 20tego idziemy na badania i może przyjmie nas alergolog [nie wiem w sumie po co, ale pediatra oglądała kupkę małego bo akurat zrobił i kazała podejść... ] a póki co jestesmy do alergologa na kwiecień zapisani. Kazała narazie podawać Pepti i jakby sie cos działo to od razu przyjść, powiedziała ze na te kupki to comfort mógłby być za słaby [ była zielona, śluzowa i luźna akurat]. DO TEGO pepti mamy podawać acidolac baby 1saszetke dziennie. [10 saszetek 17zł...] no i 20tego mamy też szczepienie i pobierzemy małemu krew z żyły do \badania [ nazwy nie pamietam ale własnie ono ma wykluczyć albo potwierdzić nietolerancje] i na wyniki sie czeka ok 1,5tyg... wiec no w lutym sprawa bedzie rozstrzygnięta. Mieliśmy dzisiaj zrobić tą krew, ale okazuje sie ze gość z lab już pojechał z próbkami...

a potem od 16tej mał sie zrobil taki marudny ze nie umiałam go niczym zająć, od 18tej płakał 2h i dopiero jak wsadziłam go w wózek i wyszłam na spacer [tak, o 20..] to sie uspokoił.

Idę nadrabiać.
Bebilon pepti jest tez na skazę białkową. A ją powinien potwierdzić alergolog.
1.5tygodnia na wyniki? My badanie mieliśmy w piątek a w poniedziałek wyniki ...

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 22:12   #1833
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
My karmimy jak Zawitkowski na tym filmiku

O wez przestan z tym fitnessem pierwsze 20 min bylo masakryczne, w glowie mi sie krecilo nie mialam totalnie sily nogi i rece odmawialy posluszenstwa.. Pozniej juz bylo lepiej ale upocilam sie jak dzika swinia jutro z TZ nie wstamiemy z lozka bo on na silowni byl

Zastamawiam sie czy nie zapisac sie jeszcze na taniec.. Rozmawialam z trenerka i mowi ze chca stworzyc profesjonalna grupe taneczna i ze jak mam ochote to zaprasza :P

Musze kupic chociaz w ogole zapomnialam ze matka karmiaca jestem i nic mi nie przeszkadzalo ;D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Będą zakwasy pewnie co?
Moje cyce latałyby mi na prawo i lewo

Cytat:
Jesteśmy matko jaki "straszny dzień" ... :/

No więc byliśmy u pediatry i mały waży 6000g czyli przybrał przez 14dni 200g. to chyba dobrze?

Kilka/chyba dwa/ dni temu pytałam sie Was która podaje dziecku bebilon pepti- dlaczego pytałam? bo nigdzie nie umiałam znaleźć comfort a w aptece babka mi własnie pepti polecała. Nie wzięłam bo stwierdziłam że najpierw zapytam Was która podaje. No ale Tylko Kabriela w sumie sie okazało,ale ona z powodu skazy wiec stwierdziłam że brać nie bede, te dwa dni[czekalam na przesylke]] mały zje zwykle bebiko. No a dzisiaj co? dostaliśmy recepte na bebilon pepti 1DHA i 20tego idziemy na badania i może przyjmie nas alergolog [nie wiem w sumie po co, ale pediatra oglądała kupkę małego bo akurat zrobił i kazała podejść... ] a póki co jestesmy do alergologa na kwiecień zapisani. Kazała narazie podawać Pepti i jakby sie cos działo to od razu przyjść, powiedziała ze na te kupki to comfort mógłby być za słaby [ była zielona, śluzowa i luźna akurat]. DO TEGO pepti mamy podawać acidolac baby 1saszetke dziennie. [10 saszetek 17zł...] no i 20tego mamy też szczepienie i pobierzemy małemu krew z żyły do \badania [ nazwy nie pamietam ale własnie ono ma wykluczyć albo potwierdzić nietolerancje] i na wyniki sie czeka ok 1,5tyg... wiec no w lutym sprawa bedzie rozstrzygnięta. Mieliśmy dzisiaj zrobić tą krew, ale okazuje sie ze gość z lab już pojechał z próbkami...

a potem od 16tej mał sie zrobil taki marudny ze nie umiałam go niczym zająć, od 18tej płakał 2h i dopiero jak wsadziłam go w wózek i wyszłam na spacer [tak, o 20..] to sie uspokoił.

Idę nadrabiać.
Ale dzionek
za wagę,z przybieraniem nie pomogę,wiem tylko jak powinno byc na piersi.
Dobrze że w końcu sie dowiecie niedługo czy to nietolerancja czy coś innego.
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Ryba w takim arzie czekamy do lutego żeby dowiedzieć się co i jak, i waga Kacperka piękna

Wróciąm z Krakowa, padnięta jestem, jak wyszłam o 12 to wróciłam na 20, Liwka z tatusiem urzędowała, potem chwile z dziadkiem została bo tz musiał mnie z dworca odebrać, wracam do domu a moje dziecko z dziadkiem orzechy obiera dziadzio tłucze młotkiem orzechy a Liwka siedzi w bujaczku, patrzy, gaworzy całkiem zadowolona

Wczoraj byłam u lekarza i dostałam skierowanie na masaże,wróciłam do domu, opowiadam Liwii że mama będzie na masaże chodzić a ona na raz się rozpłakała a ja jej mówie że nie zostawię jej samej, tylko ktoś będzie ją pilnował przejęło się dziecko

a i piekne te sesyje dziecięce macie: nemosek acelinka i jeśli kogoś pominęłam to wybaczcie
he he fajnie to zabrzmiało

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 22:15   #1834
89Beatka
Wtajemniczenie

lineczka zazdraszczam fitnesu też bym poszła, może w wakacje,dam jakoś radę, kto pilnuje Nelkę jak wychodzisz na zajęcia? wymieniasz się z tŻ?
Stary 2014-01-10, 22:16   #1835
nemosek
Zakorzenienie

Katarzyna Witamy drugą Ninkę na wątku

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-10, 22:23   #1836
Trele_Morele
Zakorzenienie

Czesc. Poczytam troche, ale nie wiem czy dam rade dobrnac do konca bo mam sterte prasowania I choinke chce rozebrac ..

Wystukałam a własciwie najpierw wypatrzyłam Majce zabek ( tak mi sie wydaje - jesli sie nie myle pewnie wyjdzie lada chwila) I jest to ... Górna tròjka
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
TRELE - myślałam o Twoim problemie z butelką. A próbowałaś jak najbardziej naturalnie? Ja bym na Twoim miejscu przytuliła Mala do golej klaty. Identycznie jak przy kp. Pamietala by smoczek od butli byl ciepły z zewnątrz. Jeśli stosujesz coś na sutki to tez tym lekko smoczek maźnąć. Maję ciasno przytuliła, policzek do ciała i w miejsce piersi wcisnąć butlę.
Bo może to chodzi o Twój zapach,o poczucie bezpieczeństwa a nie o sam fakt butli
Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
Nasturcja ja właśnie jestem na etapie podawania jej w taki sposób smoczka, I udaje sie, ale nie zawsze. Czasem wyczuje podstęp bardzo szybko I musze odpuścic bo jest wrzask, a czasem zassie smoka I nawet sie nie zorientuje.
Z butelka jeszcze takich mykòw nie ćwiczyłam, ale Sam smoczek juz podgrzewałam za rada Dzidzi i niestety nie zrobilo to na niej nawet wrazenia :P
Ja probuje dziennie, ile mleka juz zmarnowałam to głowa mała , I bede dalej , ale juz sobie pomyslalam ze w Polsce kupie kubek ala niekapek Od 4 mies I jak wroce sprobuje tym sposobem. Planuje też zaczac wkrotce podawac kleik Lub kaszke na moim mleku , I mysle ze z czasem stanie sie to juz jakims jednym posiłkien, na czas ktorego bede mogla uciec do dentysty czy fryzjera

BABKU - ona pracuje pn-pt po 8h, wiec wtedy kiedy nie pracuje to chyba wałkuje cycki. Masakra.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 22:29   #1837
babku
Zadomowienie

A mnie mąż postanowił umilić życie i chce mnie zawieźć na te tańce mam z dziećmi w chustach, pomimo tego, że będzie po nocy. I tak jak wcześniej strasznie chciałam iść, tak teraz jak mam okazję, to zaczęłam się zastanawiać, czy mój Filip trochę za mały nie jest Będą tam też inne dzieci i nie wiem czy to nie za wcześnie na taki kontakt??
Doradzcie mi, bo chciałabym bardzo, ale nie kosztem dziecka oczywiście.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 22:31   #1838
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
u nas kąpiel to pełen relaks mały wręcz śpi na dowód tego załączam fotkę
Przeraża mnie to zdjęcie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
zobaczcie co moje dziecko odstawia na przewijaku, leżała na boku jak jej pampersa zmieniałam
Trzeba zacząć pilnować tych naszych pociech...

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Z dobrych wieści to byliśmy na 1szym szczepieniu. Mały ma lekką przepuchlinę pępkową ale dr powiedziała, że jest mala i sama się wchlonie.
Starszy idzie dopiero po weekendzie do przedszkola i we środę ma bal karnawałowy. muszę wymyśleć przebranie.
Nina też chyba ma przepuklinę - ale to ja stwierdziłam. Zapytam lekarkę na najbliższym szczepieniu (swoją drogą któraś kiedyś pytała, co pediatra robi na wizycie - więc jak czytam o Waszych wizytach to nasza gó**o robi ).
Mogłabyś wkleić zdjęcie pępka?

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Kurcze jak ja czytam ile te Wasze dzieciaczki ważą to mam mega doła, bo Zuza mimo że je co 3,5 godziny i jak się zbliża czas jej jedzenia to wszyscy o tym wiedzą i zjada pięknie 120 ml i nie ulewa już wszystkiego co zje, czasami coś jej tam troszke wycieknie z buziaka to teraz będzie wżyć jakoś 4800, pediatra nic nie mówiła, na siatkach centylowych zaznaczyła że jest 10. I wiem że pewnie ma takie swoje tempo przybierania ale aż mi smutno że Wasze bąble tak przybierają szybciutko
Ale to dobrze - przynajmniej nie będzie nadwagi

Cytat:
Przyszło becikowe!!
Nasze już zdążyło przyjść i odejść

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
W następny piątek mamy wizytę u kardiologa w związku z szmerkiem na serduszku, udało mi się zapisać termin w Katowicach. [/COLOR][/COLOR]
Super, że taki szybki termin. My mamy na 27 maja

Cytat:
Napisane przez katarzyna2500 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, możemy z Ninką dołączyć? mam nadzieję że i my się czegoś przydatnego dowiemy albo komuś pomożemy radą
lub też poplotkujemy o kupskach
Witamy imienniczkę

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
miałam Was pytać, część z Was śpiewa dzieciom. Co śpiewacie? Tylko po polsku?
Ja dziś śpiewałam piosenkę z Gumisiów

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
420 zł plus wkładka usztywniająca dla niemowlaka do 6 miesiąca-najtaniej znalazłam za 477
Fakt żę używki też drogie
Ta wkładka niekoniecznie jest do 6 m-ca - raczej piszą, że bez wkładki jest od 7kg. W każdym razie i tak bym wkładki nie kupowała, bo chyba bym właśnie nosiła młodą od 6 m-ca. Naczytałam się sporo i tak zalecają lekarze - nieważne, że byłaby wkładka.

Cytat:
Nie mów hop, też myślałam że usypianie to u nas sukces, bo Zuzia zasypiała po kąpieli i butli sama a po pewnym czasie zaczęła sie przeciwko temu buntować i teraz to zasypianie wygląda bardzo różnie. Więc nie chwal dnia
Ale ja nie mówię, że to się nie zmieni. Nawet jeśli jutro miałoby się odmienić, to 2,5 m-ca takiego zasypiania uważam za sukces

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 22:32   #1839
babku
Zadomowienie

I mamy dziś pierwszą noc bez tatusia
Mam nadzieję, że Filip nie zareaguje jak na kąpiel.
Na razie jest dobrze, tylko smutno tak bez niego.
Stary 2014-01-10, 22:34   #1840
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
wczoraj tak zrobiłam cały obiad bo Basiek nie chciała się dać odłożyć wcale...

dziękuję bardzo! w imieniu córki możecie posłać swoim znajomym może zechcą kliknąć bo do jutra do 21.30 przynajmniej 400 lików nie wiem czy to się da zrobić ale widzę że jedna laska ma jakieś 350 polubień...
Mi też podeslij

Sa takie profile na facebooku jak Lajk za lajk albo Konkursowo . Zajrzyj

Nasturcja czy Miłek miał jakaś wysypke zanim doszliście do tego , że to nietolerancja?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 22:35   #1841
katarzyna2500
Raczkowanie

89Beatka dziękujemy. Podczytuję was już od połowy poczekalni
Też miałam stracha ale i poczułam ulgę że się sytuacja rozwiąże...

No solo de pan vive el hombre
Y no de excusas vivo yo.
katarzyna2500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 22:41   #1842
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
A mnie mąż postanowił umilić życie i chce mnie zawieźć na te tańce mam z dziećmi w chustach, pomimo tego, że będzie po nocy. I tak jak wcześniej strasznie chciałam iść, tak teraz jak mam okazję, to zaczęłam się zastanawiać, czy mój Filip trochę za mały nie jest Będą tam też inne dzieci i nie wiem czy to nie za wcześnie na taki kontakt??
Doradzcie mi, bo chciałabym bardzo, ale nie kosztem dziecka oczywiście.
dlaczego nie, jak sie wam nie spodoba to zrezygnujecie,po pierwszych czy drugich zajęciach, a co do kontaktu z dziećmi, nie powinien nic złapać

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
89Beatka dziękujemy. Podczytuję was już od połowy poczekalni
Też miałam stracha ale i poczułam ulgę że się sytuacja rozwiąże...
trzeba było napisac, wiem że ciężko się wbić ale dobrze ze się przełamałaś teraz możemy plotkować o czymś innym niż: co nas boli i czemu dzieć nie chce wyjść

niedługo chyba szczepienie macie co?
Stary 2014-01-10, 22:41   #1843
ryba91
Zakorzenienie

nadrobilam, al jednym okiem

Domii- jak potrzebujesz to odpocznij od nas
ola- juz niedlugo i maz znajdzie prace
katarzyna- Witaj sliczna ninka<3

no wlasnie to mleko nie jest po 7 tylko po 17,47... bo bylo bebilon pepti 1 i normalnie kosztowali 22zl, ze znizka kolo 7 a teraz jest bebilon pepti 1 dha i kosztuje normalnie ok 33zl a ze znizka 17...

zageszczam nutritonem.

Nasturcja- tak, tak mi powiedzieli a potem zadzwonilam do innego lab. i powiedziano mi ze koszt badania to 50zl i na wynik czeka sie min. tydzien. Widocznie wszedzie jest inaczej...

W ogole usialam klocic sie o nizke na pampy w biedrze bo cena jal u lineczki-29,99 ....
Stary 2014-01-10, 22:59   #1844
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
dlaczego nie, jak sie wam nie spodoba to zrezygnujecie,po pierwszych czy drugich zajęciach, a co do kontaktu z dziećmi, nie powinien nic złapać
Tam o spodobanie mi nie chodzi, bo tak jak napisalaś, jak nam się nie spodoba, to w każdej chwili możemy wyjść. Ten kontakt z dziećmi mnie niepokoi, choć chyba nikt mądry nie przyjdzie tam z chorym dzieckiem. Nie wiem już sama. Chciałabym, ale się boję

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:

W ogole usialam klocic sie o nizke na pampy w biedrze bo cena jal u lineczki-29,99 ....
I wykłóciłaś?

Stary 2014-01-10, 23:07   #1845
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Tam o spodobanie mi nie chodzi, bo tak jak napisalaś, jak nam się nie spodoba, to w każdej chwili możemy wyjść. Ten kontakt z dziećmi mnie niepokoi, choć chyba nikt mądry nie przyjdzie tam z chorym dzieckiem. Nie wiem już sama. Chciałabym, ale się boję

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

I wykłóciłaś?

tak, wykłóciłam się

a i kupiłam sobie lampeczkę za dyszkę. A jaka fajna
Stary 2014-01-10, 23:08   #1846
aaby
Zakorzenienie

Ale dziś miałam dzień do

Zaczęło się już w nocy... Obudziłam się koło 3 (jakieś pół godziny przed małą) i było mi potwornie niedobrze. Jak chciałam wstać, okrutnie kręciło mi się w głowie. Doczłapałam się do łazienki, wróciłam, uchyliłam okno... Nic nie dało. Jak mała się przebudziła to obudziłam męża żeby mi ją podał, bo bałam się, że ją upuszczę. On też przewinął po karmieniu. Ja leżałam i świat wirował. Jak obudziłam się koło 6 to już było znacznie lepiej choć jeszcze byłam jakaś nieswoja... Nie wiem, skąd to. W dodatku zdziwiło mnie to, że poprzednie karmienie było przed 21, czyli 6h wcześniej, a moje piersi praktycznie były puste. A powinny być dawno twarde i bolące. Dziwne... Jakieś chyba mega osłabienie.

Wstałam przed 7, ogarnęłam się i zaczęłam ogarniać Ninę, bo miałam być po porannej mszy u księdza w sprawie chrztu (w czasie kolęd przyjmuje tylko po porannej mszy ). Czyli tak koło 8.30. I wszystko było zaplanowane nawet z zapasem czasowym, tylko nie przewidziałam, że w momencie kiedy powinnam wychodzić, moja córka postanowi za przeproszeniem obsrać siebie, mnie, przewijak i dywan, a na koniec jeszcze włożyć w to wszystko stopę (w skarpetce) i rozmazać wszystko udem Ze złości się popłakałam.
O 8.30 to ja wychodziłam z bloku. W dodatku nie wiedziałam, że taka pi*****ca na zewnątrz i wyszłam bez czapki. Przewiało mnie okrutnie, lekko zmokłam... Dobrze, że mała była w folii.
W kościele byłam o 8.45 i już pocałowałam klamkę I znów mi łzy poleciały ze złości i bezsilności. Gnałam w taką pogodę i Chyba hormony jeszcze gdzieś buzują.
Wróciłam do domu i podczas najbliższej drzemki Niny ja też się godzinkę przespałam.

I nic nie załatwiłam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2014-01-10, 23:13   #1847
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Czesc. Poczytam troche, ale nie wiem czy dam rade dobrnac do konca bo mam sterte prasowania I choinke chce rozebrac ..

Wystukałam a własciwie najpierw wypatrzyłam Majce zabek ( tak mi sie wydaje - jesli sie nie myle pewnie wyjdzie lada chwila) I jest to ... Górna tròjka

Nasturcja ja właśnie jestem na etapie podawania jej w taki sposób smoczka, I udaje sie, ale nie zawsze. Czasem wyczuje podstęp bardzo szybko I musze odpuścic bo jest wrzask, a czasem zassie smoka I nawet sie nie zorientuje.
Z butelka jeszcze takich mykòw nie ćwiczyłam, ale Sam smoczek juz podgrzewałam za rada Dzidzi i niestety nie zrobilo to na niej nawet wrazenia :P
Ja probuje dziennie, ile mleka juz zmarnowałam to głowa mała , I bede dalej , ale juz sobie pomyslalam ze w Polsce kupie kubek ala niekapek Od 4 mies I jak wroce sprobuje tym sposobem. Planuje też zaczac wkrotce podawac kleik Lub kaszke na moim mleku , I mysle ze z czasem stanie sie to juz jakims jednym posiłkien, na czas ktorego bede mogla uciec do dentysty czy fryzjera

BABKU - ona pracuje pn-pt po 8h, wiec wtedy kiedy nie pracuje to chyba wałkuje cycki. Masakra.

No co Ty już?Pierwszy ząbek na wątku?Ciekawe kiedy tak naprawdę ujawni się

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Przeraża mnie to zdjęcie

Trzeba zacząć pilnować tych naszych pociech...

Nina też chyba ma przepuklinę - ale to ja stwierdziłam. Zapytam lekarkę na najbliższym szczepieniu (swoją drogą któraś kiedyś pytała, co pediatra robi na wizycie - więc jak czytam o Waszych wizytach to nasza gó**o robi ).
Mogłabyś wkleić zdjęcie pępka?

Ale to dobrze - przynajmniej nie będzie nadwagi

Nasze już zdążyło przyjść i odejść

Super, że taki szybki termin. My mamy na 27 maja

Witamy imienniczkę

Ja dziś śpiewałam piosenkę z Gumisiów

Ta wkładka niekoniecznie jest do 6 m-ca - raczej piszą, że bez wkładki jest od 7kg. W każdym razie i tak bym wkładki nie kupowała, bo chyba bym właśnie nosiła młodą od 6 m-ca. Naczytałam się sporo i tak zalecają lekarze - nieważne, że byłaby wkładka.

Ale ja nie mówię, że to się nie zmieni. Nawet jeśli jutro miałoby się odmienić, to 2,5 m-ca takiego zasypiania uważam za sukces
No źle się wyraziłam
Ja chciałbym nosić już wcześniej.Tez czytałam że niektórzy nie zalecają
Nam by to na bioderka pomogło

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-10, 23:17   #1848
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

uf my byliśmy na urodzinach u taty kupiłam kubek z napisem super dziadek :P a co

teraz mąż usypia chochlika..

wiecie co pomyślałam że wkleję tutaj: https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater jeśli ktoś ma fb proszę o polubienie komentarza z Basieńką.. wprawdzie osoba która wygrywa ma 400 lajków i raczej jej nie dogonię ale kto wie... może wasi znajomi też mogą kliknąć jak udostępnicie im link
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 23:19   #1849
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
No źle się wyraziłam
Ja chciałbym nosić już wcześniej.Tez czytałam że niektórzy nie zalecają
Nam by to na bioderka pomogło
Ja też jedynie o bioderkach myślałam (które zaczynają spędzać mi sen z powiek )
Tylko pytanie: ważniejsze bioderka czy kręgosłup...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2014-01-10, 23:21   #1850
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dziś miałam dzień do

Zaczęło się już w nocy... Obudziłam się koło 3 (jakieś pół godziny przed małą) i było mi potwornie niedobrze. Jak chciałam wstać, okrutnie kręciło mi się w głowie. Doczłapałam się do łazienki, wróciłam, uchyliłam okno... Nic nie dało. Jak mała się przebudziła to obudziłam męża żeby mi ją podał, bo bałam się, że ją upuszczę. On też przewinął po karmieniu. Ja leżałam i świat wirował. Jak obudziłam się koło 6 to już było znacznie lepiej choć jeszcze byłam jakaś nieswoja... Nie wiem, skąd to. W dodatku zdziwiło mnie to, że poprzednie karmienie było przed 21, czyli 6h wcześniej, a moje piersi praktycznie były puste. A powinny być dawno twarde i bolące. Dziwne... Jakieś chyba mega osłabienie.

Wstałam przed 7, ogarnęłam się i zaczęłam ogarniać Ninę, bo miałam być po porannej mszy u księdza w sprawie chrztu (w czasie kolęd przyjmuje tylko po porannej mszy ). Czyli tak koło 8.30. I wszystko było zaplanowane nawet z zapasem czasowym, tylko nie przewidziałam, że w momencie kiedy powinnam wychodzić, moja córka postanowi za przeproszeniem obsrać siebie, mnie, przewijak i dywan, a na koniec jeszcze włożyć w to wszystko stopę (w skarpetce) i rozmazać wszystko udem Ze złości się popłakałam.
O 8.30 to ja wychodziłam z bloku. W dodatku nie wiedziałam, że taka pi*****ca na zewnątrz i wyszłam bez czapki. Przewiało mnie okrutnie, lekko zmokłam... Dobrze, że mała była w folii.
W kościele byłam o 8.45 i już pocałowałam klamkę I znów mi łzy poleciały ze złości i bezsilności. Gnałam w taką pogodę i Chyba hormony jeszcze gdzieś buzują.
Wróciłam do domu i podczas najbliższej drzemki Niny ja też się godzinkę przespałam.

I nic nie załatwiłam
O rany ale miałas paskudny dzień

Dlatego ja już nie planuję bo czasem z tego wychodzi
I zauwazyłam że im mam mniej czasu tym lepiej sie organizuję(ale to jak mi dziecko nie zrobi kupy na przewijak i się nią nie obsmaruje)

Kancelaria parafialna nie ma stałych godzin pracy?

Normalnie same jajca z chrztami,albo ksiądz sie nie zgadza,wysyła na spotkania,albo dostac sie nie mozna,albo nie chrzcza.Cyrki wyprawiają.Masakra jakaś
Normalnie o chrzest sie trzeba dopraszać-niepojęte

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-10, 23:21   #1851
lusesita23
Zakorzenienie

Babku ja bym poszla
Aaby biedna a z tym samopoczuciem to dziwne...jak teraz sie czujesz?

Kochane,musze sie pochwalic:
mala spi w lozeczku ( po myciu pomemlala piers i zasnela na.rekach)
nie podalismy dzis mm !!!

to takie nasze sukcesy

no i przerwy w jedzeniu miala- najkrotsza to byla godzina wiec super!

w aptece nie mieli Boboticu wiec mamy Espimosan- ale odpukac, mala spi spokojnie
Stary 2014-01-10, 23:25   #1852
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jedynie o bioderkach myślałam (które zaczynają spędzać mi sen z powiek )
Tylko pytanie: ważniejsze bioderka czy kręgosłup...
Ale kręgosłup jest naturalnie zaokraglony w literkę C więc chyba to nie szkodzi tak bardzo
To podobnie jak w chuście nie?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-10, 23:37   #1853
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
O rany ale miałas paskudny dzień

Dlatego ja już nie planuję bo czasem z tego wychodzi
I zauwazyłam że im mam mniej czasu tym lepiej sie organizuję(ale to jak mi dziecko nie zrobi kupy na przewijak i się nią nie obsmaruje)

Kancelaria parafialna nie ma stałych godzin pracy?

Normalnie same jajca z chrztami,albo ksiądz sie nie zgadza,wysyła na spotkania,albo dostac sie nie mozna,albo nie chrzcza.Cyrki wyprawiają.Masakra jakaś
Normalnie o chrzest sie trzeba dopraszać-niepojęte
No to jest dość istotny warunek

Ma - poniedziałki/środy/piątki - 16.30-17.30. Ale te godziny nie obowiązują w czasie kolęd (czyli praktycznie przez cały styczeń). Wtedy ksiądz przyjmuje tylko po porannej mszy

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

Teraz dobrze, dziękuję Nie wiem, co to było

Super!

Cytat:
Ale kręgosłup jest naturalnie zaokraglony w literkę C więc chyba to nie szkodzi tak bardzo
To podobnie jak w chuście nie?
No niby tak. Tu chyba bardziej chodzi o obciążenie kręgosłupa w pozycji pionowej, tak mi się wydaje
Najważniejsze dla mnie jednak, że Tula to nosidełko, nie wisiadełko

Aaa, próbowałam dziś małej podać Bebilon - żeby móc czasem wyjść, choćby do rehabilitanta, u którego powinnam była być zaraz po połogu. No i o chrzcinach też myśleliśmy, że w razie gdyby w kościele był alarm. I Dołączam do Trele, której dziecko nie chce butli (potwierdza to próba z moim mlekiem, herbatką, wodą, wodą z glukozą i teraz mm)
Chcę kupić jeszcze Aventa Natural i spróbuję. Choć moja przyjaciółka mówiła, że przerobili mnóstwo butli i jedyną, jaką mała chciała, to taka najprostsza najzwyklejsza z żółtym gumowym smokiem - coś a'la te, którymi my byłyśmy karmione

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2014-01-10, 23:44   #1854
nemosek
Zakorzenienie

Lusesita Brawa za mały sukces ziarnko do ziarnko i zbierze się miarka
Cytat:

Ma - poniedziałki/środy/piątki - 16.30-17.30. Ale te godziny nie obowiązują w czasie kolęd (czyli praktycznie przez cały styczeń). Wtedy ksiądz przyjmuje tylko po porannej mszy

Super!

No niby tak. Tu chyba bardziej chodzi o obciążenie kręgosłupa w pozycji pionowej, tak mi się wydaje

Aaa, próbowałam dziś małej podać Bebilon - żeby móc czasem wyjść, choćby do rehabilitanta, u którego powinnam była być zaraz po połogu. No i o chrzcinach też myśleliśmy, że w razie gdyby w kościele był alarm. I Dołączam do Trele, której dziecko nie chce butli (potwierdza to próba z moim mlekiem, herbatką, wodą, wodą z glukozą i teraz mm)
Chcę kupić jeszcze Aventa Natural i spróbuję. Choć moja przyjaciółka mówiła, że przerobili mnóstwo butli i jedyną, jaką mała chciała, to taka najprostsza najzwyklejsza z żółtym gumowym smokiem - coś a'la te, którymi my byłyśmy karmione
Dokładnie
Chyba najlepiej kierować się zdrowym rozsądkiem po prostu bo opinie jak i gusta różne.
Ninka mały uparciuszek

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-10, 23:49   #1855
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

Super!

dziekuje!

no to cale szczescie...moze chwilowe oslabienie...

taka butle z kauczukowym smokiem upodobal sobie kiedys moj chrzesniak.zadne smoki silikonowe- tylko kauczuk zassal.

chcialabym dopisac do sukcesow jeszcze zassanie smoka- ale niestety,poki co lipa...moze to i lepiej...pewnie kiedys sie bede cieszyc,ze nie musze odzwyczajac

tak piszecie o tych problemach z chrztem,ze az sie boje co nas czeka...
choc podobno nasz ksiadz jest ok.i w sumie nie ma sie czego czepnac

przespanej nocy zycze,dobranoc

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Nemosku dzieki!

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2014-01-10 o 23:48
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 23:53   #1856
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie
Chyba najlepiej kierować się zdrowym rozsądkiem po prostu bo opinie jak i gusta różne.
Ninka mały uparciuszek
No uparciuch uparciuch... A naprawdę niejednokrotnie butelka ułatwiłaby nam życie

Cytat:
chcialabym dopisac do sukcesow jeszcze zassanie smoka- ale niestety,poki co lipa...moze to i lepiej...pewnie kiedys sie bede cieszyc,ze nie musze odzwyczajac

tak piszecie o tych problemach z chrztem,ze az sie boje co nas czeka...
choc podobno nasz ksiadz jest ok.i w sumie nie ma sie czego czepnac
U nas ta sama sytuacja ze smokiem. Ale przestało mi już zależeć...

Nasz ksiądz też jest spoko, nie czepia się (jeszcze, bo znając go i jego pomysły to może jeszcze coś wymyślić ), tylko żeby się dostać...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2014-01-11, 00:55   #1857
paulinaizabela
Zakorzenienie

Trele -już ząbek?

Aaby - co za dzień najważniejsze, że samopoczucie się poprawiło i oby się udało ten chrzest załatwić na kiedy chcecie?

Majka nam przed chwilą niezły koncert urządziła ledwo co zdążyła zasnąć i chyba jej się coś złego przyśniło, bo najpierw lekko zawyła a później się na dobre rozryczała...tatuś uspokoił po chwili. Po kąpieli też był wrzask aż się jej ubrać nie dało ale to chyba ze zmęczenia było, bo mało po południu spała. Mąż z deka wkurzony, że akurat dzisiaj się tak drze jak on musi trochę pospać, bo po 3 zawozi teściową na lotnisko

Idę spać
Stary 2014-01-11, 01:56   #1858
CorkaCzarownic
Zadomowienie

melduję się po karmieniu - tak, dobrze widzicie, po karminiu, a nie w trakcie darcia się 8-godzinnego
Cytat:
Nam na nietolerancje pediatra kazała kupić nan 0-lac lub enfamil bezlaktozowy. Ale zmęczyliśmy jedno opakowanie Nan, bo Miłoszowi nie smakował i przeszliśmy na bebilon comfort- on ma obniżony poziom laktozy. Normalnie jest ok. 7.5g laktozy na 100ml, a comfort ma 2,7. Mamy delicol, ja karmię też moim mlekiem i jest dużo lepiej. Tyle, że jestem na diecie bezmlecznej. HA jest chyba na skazę białkową- ma hydrolizowane białko. A skaza białkowa to coś innego niż nietolerancja laktozy- laktoza to cukier.
dzięki za info Pojechałam 40 km po to gupie bebiko comfort do rossmanna i co?! a pstronie było, był za to Bebilon comfort (który u mnie w markecie jest swoją drogą) i kupiłam. I jeszcze bobotic f. chciałam kupić, oczywiście nie było... Ale pani miała delicol, więc zakupiłam. I co? Jak ręką odjął ale nie za wcześnie na reakcje? Mała się normalnie uspokoiła po 2-3 godzinach od podania mleka i zrobienia kupy. Teraz jest po około 300ml z delicolem i śpi jak suseł, nie pręży się, nie stęka, zasypia od razu przy karmieniu mam nadzieję, że kupsztal pójdzie spokojnie po tym
Cytat:
Dzis moje dziecię wynagradza mi wczorajszy dzień i pięknie spi

ale była u nas lekarka bo niepokoilo mnie to charczenie...
na szczęście wszystko ok, przy okazji mi powiedziała:
- mala wygląda na przekarmiona - oganiczyc mm do minimum, docelowo wcale
- przystawiać nie częściej niż 2,5 godz, po 10 min na kazda z piersi
- smoczek
- herbatki miedzy karmieniami jeśli już
- Bobotic przepisala na wzdęcia

przy okazji wyeliminować produkty mleczne,bo wg niej prędzej czy później będzie z tym problem, z tym akurat się nie zgadzam,bo ona wszędzie widzi alergie.kota tez polecila usunąć, albo pilnować,zeby nie wchodzil tam gdzie mala.
co jest nierealne
Moje też ale Ulka ogólnie po harcach nocnych w dzień zawsze jest super grzeczna.

Dziwna ta lekarka, ale może faktycznie ma troszkę racji:< odżyć musisz! A wyjścia do sklepu na 5 minut to dla mnie odapnięcie mega
Cytat:
Hej Dziewczyny, możemy z Ninką dołączyć? mam nadzieję że i my się czegoś przydatnego dowiemy albo komuś pomożemy radą
lub też poplotkujemy o kupskach
siemka! Widziałam na poczekalni kiedyś jak nas podczytywalaś super, że postanowiłaś się dołączyć, gdy mamuś ubywa!
Śliczna Ninka

Cytat:
ale my od początku na Beblionie, najpierw zwykly,pozniej HA, teraz ten comfort...

no wlasnie wychodzić mamy

wszyscy ja chwala,ze taka super,dlatego ja wzielam.

ogolnie sama wiem,ze mala na cycku non stop to przegięcie, powinna mieć przerwy,chocby na trawienie.

herbatki jak już będzie bardzo wrzeszczeć o cyca.

a z tym przekarmieniem,ze taka opuchnieta i brzuch bardzo duzy

nie wszystkie rady biore do serca,ale z tymi przerwami to na pewno zaczne stosowac

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

no i wszystkie dzieciątka cudne oczywiscie
aaa, to żem nie wiedziała
Cytat:
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater , a ja przy jednym dziecku czasem nie umiem sie ogarnąć

Cytat:
Tak jest naprawdę fajne, ma z tyłu takie wzmocnienie dla kręgosłupa - odcinka lędźwiowego- niby nic ale czuć to fajnie na plecach, ma dużo regulacji, no i dla mnie bardzo ważne było to że jest do 18 kg więc np na wakacje spokojnie będzie i myślę że do trzech lat nam napewno posłuży
ja też polecam, ma świetne wsparcie do kręgosłupa i aż czuć ulgę jak sie zakłada nosidełko
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
miałam Was pytać, część z Was śpiewa dzieciom. Co śpiewacie? Tylko po polsku?
Ja śpiewam po polsku i angielsku. ogólnie to wszystko jak leci: Kaczka Dziwaczka (mój hit, ostatnio nuciłam sobie przez 4 dni non stop ),Gumisie, Muminki, Smerfy, muzyczkę z Herkulesa, Pocahontas, Czipa i Dale'a (?) itp itd
Cytat:
Ale dziś miałam dzień do

Zaczęło się w nocy... Obudziłam się koło 3 (jakieś pół godziny przed małą) i było mi potwornie niedobrze. Jak chciałam wstać, okrutnie kręciło mi się w głowie. Doczłapałam się do łazienki, wróciłam, uchyliłam okno... Nic nie dało. Jak mała się przebudziła to obudziłam męża żeby mi ją podał, bo bałam się, że ją upuszczę. On też przewinął po karmieniu. Ja leżałam i świat wirował. Jak obudziłam się koło 6 to już było znacznie lepiej choć jeszcze byłam jakaś nieswoja... Nie wiem, skąd to. W dodatku zdziwiło mnie to, że poprzednie karmienie było przed 21, czyli 6h wcześniej, a moje piersi praktycznie były puste. A powinny być dawno twarde i bolące. Dziwne... Jakieś chyba mega osłabienie.

I nic nie załatwiłam
ależ miałaś dzień wcale się nie dziwię, że się popłakałaś! :/

---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ----------

Trele, pierwszy kieł wątkowy

Ide pod prysznic, bo zasnęłam w makijażu jak kret
Stary 2014-01-11, 03:10   #1859
Kociak85
Zadomowienie

aaby, dobrze ze dobrze się już czujesz! Z załatwianiem chrzcin to obłęd- same problemy robią!
A co do pieluszek wielo to jeszvze nie ma co podziwiać blo dopiero będę próbować i zobaczymy czy się nie zniechęce

Cytat:
Babku ja bym poszla

to takie nasze sukcesy

no i przerwy w jedzeniu miala- najkrotsza to byla godzina wiec super!

w aptece nie mieli Boboticu wiec mamy Espimosan- ale odpukac, mala spi spokojnie
Ważne że jakiś sukces na koncie jest! Gratulacje

Corka, to korzystaj póki Ula grzeczna i śpi

A ni ktoś dziecko odczarował. Dzisiaj cały dzień bez marudzenia, bez płaczu. Kupił mąż ten bobotic ale nie musiałam nawet jej podawać. I drzemka popołudniu była i po kąpieli zasnęła przy karmieniu co jej się nie zdarza. Zobaczymy czy to na dłużej niż jeden dzień.
Idę spać dalej
Stary 2014-01-11, 05:04   #1860
babku
Zadomowienie

Abby oby już takie nocki się nie powtórzyły. A z chrzcinami u mnie identycznie. Nic się nie dowiesz, bo kolęda.

My od godziny cycolimy, robimy kupy, usypiamy, rozbudzamy się, cycolimy i tak w koło

---------- Dopisano o 05:04 ---------- Poprzedni post napisano o 04:09 ----------

Po dwóch godzinach aktywności moje dziecko w końcu padło. Stwierdzam, że uśmiechy o godzinie 4 rano nie są tak słodkie jak te w dzień

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości