|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokażcie pazurki...ale te naturalne - cz. XXV + przeogromna dawka plotek!
o nie, o nie.... nie wolno mi pokazywać mgiełek....
![]() [1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;4453538 6] Prawda... ja nie wiem w ogóle - w kwietniu zeszłego roku miałam długie kwadraty i wtedy mi się one wydawały spoko, a teraz jak patrzę na fotki to eee... strach się bać. Standardy się zmieniają czy co? [/QUOTE]noooo cóż... ja nosiłam kiedyś łopatkowe kwadraty i mi się pobały ![]() ojjjjj biedna, zdrówka! [1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;4453612 7] Jeeej, ja już sobie nie wyobrażam sobie życia bez tych topów. Tylko piaski i ewentualnie chinkowy Stone Cold potrafię nałożyć bez topa, wszystkie inne lakiery schną u mnie godzinami, zawsze gdzieś poniszczę mani [/QUOTE]Oj to ja mam to samo, znajome sie dziwią, ze mi lakier tak normalnie schnie ze 2h najbidniej... żeby pościeli nie mieć.. Z topem też sporo czekam.. ale to już jest luksus!Cytat:
tak, optymistyczne były na pewno!
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
no w B to normalka że są czasem kosmetyki
ja swój lakier znalazłam w Groszku
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czasem piszę 'jusz', ale w porę się ogarniam i poprawiam
|
|
|
#2764 |
|
Lwiątko z Cintry
|
boskie, te paski i gradient, połączenie kolorów też tak mam i myślę sobie 'co ja napisałam'
|
#2765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekam < stoi z otwartymi ramionami > ![]() Miałciu u mnie od tygodnia leje i wieje że mało dufy nie urwie jak jasne mani nie pomoże ![]() Cytat:
i Puffek był
|
|
|
#2766 | |
|
keep calm and contour on
|
Cytat:
![]() Myślę,że nie musisz czekać do Walentynek, 1 lutego to jeszcze lepsza okazja!
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juuuuuhuuuu! ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
no i ten wstyd przed samą sobą
|
|
#2769 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
ja nawet dobrze nie pamiętam na czym skończyłam może kiedyś się zbiorę, żeby dokończyć ![]() <biegnie się przytulić> u mnie pada i od kilku dni wieje mam dość takiej pogody
|
|
#2770 | ||||
|
leśny stwór
|
Cytat:
![]() Cytat:
świetnie, że leży dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja mam już pracowe mani - nudziak Delii ze "spadającym" brokatem chyba nikogo to nie dziwi może uda mi się jakieś foto jutro czy w nd zrobić ![]() Tymczasem lecę spać, bo jutro do pracy na rano
|
||||
|
|
|
#2771 |
|
Konto usunięte
|
smoothly , vivinn kształt jajek ? chyba nie bardzo wiem o jaki chodzi a wszystkie dziewczyny na tym wątku mi to doradziły
szukałam , ale wszędzie w necie przewijają się kształty migdałów, kwadratowe.. pokażcie jakieś przykładowe zdjęcie proszę i jak się je tak spiłowuje, bo nie chcę zepsućDziewczyny, dziękuję za wszystkie wasze odpowiedzi, nawet te "prosto z mostu", ale szczerze mówiąc załamałam się ciągle walczę z tą białą częścią - olejuję paznokcie , wlewam olejek POD nie, nie dłubię od nimi, pilniczka używam szklanego lub papierowego, jak coś sprzątam to tylko w rękawiczkach.. moczę w oliwie z oliwek, smaruję kremem.. wszystko regularnie. od miesiąca, choć wcześniej też juz z tym walczylam długi czas, ale się poddałam i miałam przerwę w olejowaniu od wakacji bodajże aż po grudzień właśnie . czy płytka może mi już nigdy nie przyrosnąć ? same stwierdziłyście, że najlepiej gdybym skróciła te paznokcie spowrotem, bo brzydko wyglądają z tak dużą białą częścią.. Czy mam się już na zawsze pożegnać z marzeniem o długich i pięknych paznokciach przez to ? widzę zdjęcia które wstawiacie - macie piękne paznokcie, naturalne, z dłuugą płytką, długie, śliczne. też bym tak chciała.. ratujcie |
|
|
|
#2772 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znaczy sie musiałam bo bakierka korygowałam i resztę musiałam podrównać ![]() Maluj maluj ![]() Cytat:
![]() Pjona u mnie to samo ![]() Cytat:
Czekam na foto ![]() Dobrej nocki
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=c6dd19d2e156b67a7267fc6 748d16ce2731948bf_62181c2 8d2c03;44543437]
Dziewczyny, dziękuję za wszystkie wasze odpowiedzi, nawet te "prosto z mostu", ale szczerze mówiąc załamałam się ciągle walczę z tą białą częścią - olejuję paznokcie , wlewam olejek POD nie, nie dłubię od nimi, pilniczka używam szklanego lub papierowego, jak coś sprzątam to tylko w rękawiczkach.. moczę w oliwie z oliwek, smaruję kremem.. wszystko regularnie. od miesiąca, choć wcześniej też juz z tym walczylam długi czas, ale się poddałam i miałam przerwę w olejowaniu od wakacji bodajże aż po grudzień właśnie . czy płytka może mi już nigdy nie przyrosnąć ? same stwierdziłyście, że najlepiej gdybym skróciła te paznokcie spowrotem, bo brzydko wyglądają z tak dużą białą częścią.. Czy mam się już na zawsze pożegnać z marzeniem o długich i pięknych paznokciach przez to ? widzę zdjęcia które wstawiacie - macie piękne paznokcie, naturalne, z dłuugą płytką, długie, śliczne. też bym tak chciała.. ratujcie [/QUOTE] Miesiąc? To jest kwestia miesięcy, o ile nie lat. Myślisz, że tak długa biała część spowoduje, że paznokcie Ci magicznie do niej przyrosną? Wystarczy 1-1,5 mm wolnego brzegu, nie trzeba nosić aż tak nieestetycznych paznokci... Cytat:
![]() Już pomalowałam ![]()
|
|
#2774 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
ale niespodzianka! dobranoc kiedyś może wrócę, póki co mam lepsze seriale do ogladania ![]() zaliczyłam koło z angielskiego ![]() 15 osób zaliczyło, na 4 grupy
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
[1=c6dd19d2e156b67a7267fc6 748d16ce2731948bf_62181c2 8d2c03;44543437]smoothly , vivinn kształt jajek ? chyba nie bardzo wiem o jaki chodzi a wszystkie dziewczyny na tym wątku mi to doradziły
szukałam , ale wszędzie w necie przewijają się kształty migdałów, kwadratowe.. pokażcie jakieś przykładowe zdjęcie proszę i jak się je tak spiłowuje, bo nie chcę zepsućDziewczyny, dziękuję za wszystkie wasze odpowiedzi, nawet te "prosto z mostu", ale szczerze mówiąc załamałam się ciągle walczę z tą białą częścią - olejuję paznokcie , wlewam olejek POD nie, nie dłubię od nimi, pilniczka używam szklanego lub papierowego, jak coś sprzątam to tylko w rękawiczkach.. moczę w oliwie z oliwek, smaruję kremem.. wszystko regularnie. od miesiąca, choć wcześniej też juz z tym walczylam długi czas, ale się poddałam i miałam przerwę w olejowaniu od wakacji bodajże aż po grudzień właśnie . czy płytka może mi już nigdy nie przyrosnąć ? same stwierdziłyście, że najlepiej gdybym skróciła te paznokcie spowrotem, bo brzydko wyglądają z tak dużą białą częścią.. Czy mam się już na zawsze pożegnać z marzeniem o długich i pięknych paznokciach przez to ? widzę zdjęcia które wstawiacie - macie piękne paznokcie, naturalne, z dłuugą płytką, długie, śliczne. też bym tak chciała.. ratujcie [/QUOTE] skróć dużo paznokcie. płytka może być z natury krótka i możliwe, że może też nie przyrosnąć jak Coone mówiła - przyrastanie może trwać miesiącami albo nawet latami. nie mówimy tego ,by zdołować, ale naprawdę tak może być. po prostu nadaj paznokciom ładny kształt, pomaluj i będzie cacy
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=c6dd19d2e156b67a7267fc6 748d16ce2731948bf_62181c2 8d2c03;44543437]smoothly , vivinn kształt jajek ? chyba nie bardzo wiem o jaki chodzi a wszystkie dziewczyny na tym wątku mi to doradziły szukałam , ale wszędzie w necie przewijają się kształty migdałów, kwadratowe.. pokażcie jakieś przykładowe zdjęcie proszę i jak się je tak spiłowuje, bo nie chcę zepsućDziewczyny, dziękuję za wszystkie wasze odpowiedzi, nawet te "prosto z mostu", ale szczerze mówiąc załamałam się ciągle walczę z tą białą częścią - olejuję paznokcie , wlewam olejek POD nie, nie dłubię od nimi, pilniczka używam szklanego lub papierowego, jak coś sprzątam to tylko w rękawiczkach.. moczę w oliwie z oliwek, smaruję kremem.. wszystko regularnie. od miesiąca, choć wcześniej też juz z tym walczylam długi czas, ale się poddałam i miałam przerwę w olejowaniu od wakacji bodajże aż po grudzień właśnie . czy płytka może mi już nigdy nie przyrosnąć ? same stwierdziłyście, że najlepiej gdybym skróciła te paznokcie spowrotem, bo brzydko wyglądają z tak dużą białą częścią.. Czy mam się już na zawsze pożegnać z marzeniem o długich i pięknych paznokciach przez to ? widzę zdjęcia które wstawiacie - macie piękne paznokcie, naturalne, z dłuugą płytką, długie, śliczne. też bym tak chciała.. ratujcie [/QUOTE] Kształt jajek to po prostu.... kształt jajek owalne. Coś jak migdały, ale łagodniejsze, okrąglejsze, bez wyraźnego czubka na środku. Najpierw musiałaby podpiłować "rogi" kwadratów, a potem jeszcze zaokrąglić. Ja myślę że i kwadraty mogłabyś mieć, ale jak nie masz doświadczenia to będzie to trudniejsze coś czuję, jajka jednak najbezpieczniejsze. Najwazniejsze jak już było napisane - skrócić paznokcie. Chcesz walczyć z białą częścią, ale to, że będzie ona długa nie spowoduje że różowa część nagle się wydłuży. Wystarczy 1-2 mm wolnego brzegu. Dbaj tak jak do tej pory o nie, bądź systematyczna, zadbaj o kształt i utrzymuj go, trzymaj długość, nie zapuszczaj na siłę. Przede wszystkim CZAS. U każdego jest inny, więc nie zniechęcaj się. Chwalisz nasze paznokcie, ale wiedz, że u nas to są też długie miesiące, nawet lata dbania o nie. Kompleksowego dbania, nie tylko smarowanie paznokci czymś. Według mnie równie ważne jest np piłowanie, naprawdę po dłuższym czasie niesamowicie wpływa to na ukształtowanie płytki. Co do Twoich marzeń - długie nie zawsze znaczy piękne. A czy możesz mieć piękne? jestem pewna że tak. Nawet już - wypiłować ładnie, pomalować starannie kryjącym lakierem i już a reszta przyjdzie pewnie z czasem. I już chyba było pisane, nie grzebac pod płytką. Powodzenia
|
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba za długo pisałam swoje wypociny ![]()
|
||
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo brawo
mówiłam, że zdolniacha Już pokazuję ![]() W obu dłoniach pazurki są tej samej długości. W lewej zero, nul przyrostu ![]() A i jeszcze coś na poprawę humorku na weekendzik
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, zaczynam się bać, wyjdź z mojej głowy
|
#2781 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
dzięki dziewczyny śliczne masz pazurki Aga
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje Ci one cudowności Co to za Miyo? Rozdziewiczaj go ![]() No tak, mój pierwszy trójkąt w życiu
Nie wiem jak Ty, ale ja często myślę o świecie, który dawno przestał istnieć. Tęsknię za ludźmi, do których było jakoś bliżej, prawdziwie i spontanicznie... Gutek Edytowane przez cooone Czas edycji: 2014-01-10 o 22:42 |
|
|
|
|
#2784 |
|
Lwiątko z Cintry
|
domyślam się, że to odlewka WSC, ale mogę się mylić
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Kochane jesteście
![]() Mialciu prawdę prawi polać jej
|
|
#2786 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
ma się to oko
|
|
#2787 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ładnie urosły, chyba opanowałaś rozdwajanie [1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;4453207 3] I przy okazji jakoś tak... Barry M. mi wskoczył do zamówienia...[/QUOTE] samo się? ![]() fajny jest Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
![]() co Ty pleciesz, masz super kształt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=c6dd19d2e156b67a7267fc6 748d16ce2731948bf_62181c2 8d2c03;44543437]smoothly , vivinn kształt jajek ? chyba nie bardzo wiem o jaki chodzi a wszystkie dziewczyny na tym wątku mi to doradziły szukałam , ale wszędzie w necie przewijają się kształty migdałów, kwadratowe.. pokażcie jakieś przykładowe zdjęcie proszę i jak się je tak spiłowuje, bo nie chcę zepsućDziewczyny, dziękuję za wszystkie wasze odpowiedzi, nawet te "prosto z mostu", ale szczerze mówiąc załamałam się ciągle walczę z tą białą częścią - olejuję paznokcie , wlewam olejek POD nie, nie dłubię od nimi, pilniczka używam szklanego lub papierowego, jak coś sprzątam to tylko w rękawiczkach.. moczę w oliwie z oliwek, smaruję kremem.. wszystko regularnie. od miesiąca, choć wcześniej też juz z tym walczylam długi czas, ale się poddałam i miałam przerwę w olejowaniu od wakacji bodajże aż po grudzień właśnie . czy płytka może mi już nigdy nie przyrosnąć ? same stwierdziłyście, że najlepiej gdybym skróciła te paznokcie spowrotem, bo brzydko wyglądają z tak dużą białą częścią.. Czy mam się już na zawsze pożegnać z marzeniem o długich i pięknych paznokciach przez to ? widzę zdjęcia które wstawiacie - macie piękne paznokcie, naturalne, z dłuugą płytką, długie, śliczne. też bym tak chciała.. ratujcie [/QUOTE] kształt jajek jak nazwa wskazuje ma kształt jajka ![]() migdał jest bardziej wysmuklony, jak prawdziwy migdał na górze kwadrat to kwadrat ![]() już pytałaś czy przyrośnie, dbasz intensywnie od miesiąca i oczekujesz nie wiem czego :c to co teraz jest białe (wolny brzeg) nie przyrośnie może dopiero przyrosnąć ten nowy żywy paznokieć mówiłam Ci, że zwykle potrzeba roku/lat żeby przyrosło cierpliwościnie musisz mocno skracać z długości opiłuj i pomaluj, będzie fajnie
|
|
|
#2788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Postaram się jutro zrobić zdjęcie
O nie, znowu KLIK KLIK KLIK KLIK Cytat:
![]() Mgiałka Jest źle. Coraz bardziej podoba mi się ciemnopomarańczowy confetti
|
|
#2789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba za długo pisałam, bo nie widziałam wcześniej Twojego kupiłam dzisiaj 4 dot's fany tylko ten brudny pomarańcz zostawiłam bo mi się nie podobał ![]() spróbuj na białym, cudownie *_* Cytat:
Cytat:
były zakupy lakierowe... ale nie było ich w planach, tak wyszło 4x dot's fan (quiz) 2xSafari - biały (jego nie było, ale poprosiłam i babka mi poszukała - Kawko ) i rozbielone khaki/oliwka2xglitter niebieski i miedziany -butelka jak safari, ale bez napisów z tyłu naklejka z napisem Rubens - Kosmatyki essence baza peel off - na zapas, ostatnia była za 2,99 i kupiłam kilka rzeczy z Essence i Catrice po 50 groszy sztuka ![]() zaklejone niemacane
|
|
|
#2790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę zakupów, zwłaszcza tych essence i catrice
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.

[/QUOTE]

Zobaczyłabym sobie na żywo... męczą mnie, no... a teraz męczy mnie też Rock it... i nie wiem czy sobie na walentynki nie kupię 
Za chwilkę będa na -562562

) i brokat CR (to ten ściągający, szukam sposobu na niego