![]() |
#1 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 501
|
zwi±zek na odleg³o¶æ
jak sobie radziæ w zwi±zku na odleg³o¶æ, jestem w takim od 0,5 roku. dzieli nas 140 km moja dziewczyna jeszcze studiuje i nie zawsze ma wolny czas w weekendy bo musi siê uczyæ i do teog dochodzi odleg³o¶æ ¿e nie jeste¶my w stanie zobaczyæ siê chocia¿ na 1h. Widujemy siê co 2-3 tyg w wakacje jak mia³a czas to co tydzieñ spêdzali¶my weekendy razem, i wtedy to jeszcze by³o spoko, ale 2-3 tyg mnie zaczyna mêczyæ tkai uk³ad ¿e przychodzi weekend a ja jej nie mogê zobaczyæ. I taka odleg³a mi siê wydaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
sissy that walk
Wiadomo¶ci: 10 668
|
Dot.: zwi±zek na odleg³o¶æ
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 705
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 443
|
Pyta³e¶ niedawno o zarêczyny, wiêc zak³adam, ¿e traktujesz t± dziewczynê powa¿nie. Skoro ona studiuje i siê uczy, to przecie¿ nie dla kaprysu i widzimisiê, tylko po to, ¿eby mieæ lepsze perspektywy na pracê, ogólnie ¿eby mieæ lepsz± przysz³o¶æ, a co za tym idzie, ¿eby¶cie Wy mieli lepsz± przysz³o¶æ.
Kiedy T¯ powiedzia³, ¿e chce siê zapisaæ na podyplomówkê - czyli oprócz pracy do pó¼na, chce te¿ po¶wiêciæ co drugi weekend - nie by³am ca³kiem zadowolona. Ale stwierdzili¶my, ¿e jest to istotne nie tylko dla niego, ale te¿ dla naszej przysz³o¶ci. Mo¿e tak to sobie t³umacz? Oczywi¶cie, je¶li faktycznie dziewczyna potrzebuje tego czasu na naukê, a nie nie wraca, bo nie ma ochoty spêdzaæ z Tob± czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 223
|
By³am ponad rok w zwi±zku na tak± sam± odleg³o¶æ. Ja studiowalam, T¯ pracowa³. I chyba tylko dwa razy siê tak zdarzy³o, ¿e nie widzieli¶my siê ponad tydzieñ. Przecie¿ mo¿na siê uczyæ w tygodniu. Szczególnie, ¿e w tygodniu odpadaj± spotkania i automatycznie ma siê wtedy wiêcej czasu. U nas by³o tak, ¿e zawsze zalatwialismy wszystko w tygodniu, ¿eby mieæ sobotê tylko dla siebie. Ale to wymaga chêci obu stron.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
no jej studia s± ciê¿kie i jak je zaczê³a to w³snie spotkania co 2 tygodnie ona ograniczy³a. No a teraz ma sesje to nie wiem kiedy siê zobaczymy. ja pracuje u siebie w mie¶cie ona siê uczy u siebie i tak to ju¿ jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 451
|
Ja jestem w takim zwi±zku ju¿ ponad rok. Chyba nic lepszego od rozmowy na skypie nie poradzê. Mo¿ecie rozmawiaæ ze sob± albo i nie, czasami wystarczy tylko widok drugiej osoby. Mo¿ecie razem ogl±dac filmy lub seriale w ten sposób
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#8 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 658
|
By³am w zwi±zku na odleg³o¶æ przez 3 lata... Mój zwi±zek trwa³ ponad 5 lat. NIE POLECAM takiego uk³adu, poniewa¿ taki zwi±zek jest bardzo ciê¿ki i czêsto nierealny po jakim¶ czasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 520
|
od 4 lat jestem w takim zwiazku, dzieli nas 200 km, widujemy sie co 2-3 tyg. W kwietniu tego roku moj tz zamieszka u mnie
![]() Jak sie CHCE to sie DA ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
ja nie zamierzam go koñczyæ, bo jesli go zakoñczê bêdzie mi jeszcze go¿ej ¿le ni¿ jest teraz. Có¿ byæ moze to mi³o¶c. oboje d±¿ym do tego ¿eby siê widywaæ czê¶ciej w perspektywie czasu. No przez telefon rozmawiamy no ale to nic w porównaniu z przebywaniem razem i przytuleniem itd. mam znajomych którzy sa ma³¿eñstwem obecnie a dzieli³o ich 500 km. takze mo¿na i ja chce no tylko czasem jest ciê¿ko. W³asnie szczególnie gdy przychodzi ten weekend i jako¶ nie mam zajêæ i pracy jak w tygodniu to wtedy smutek ¿e siê nie zobaczymy.
Edytowane przez strix55 Czas edycji: 2014-01-10 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 285
|
spotykanie siê co 2 tygodnie to wcale nie jest z³y uk³ad...ja ¿y³am na odleg³o¶æ,tylko, ¿e przyje¿d¿a³ co kilka miesiêcy,ale stwierdzil,ze to bez sensu i zakoñczy³ zwi±zek.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 520
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
I pytania znajomych a gdzie twoja po³owa? I t³umaczenie sytuacji a potem n oi odpowiada Ci taki uk³ad? ja to bym siê nie zdecydowa³? no i to do³uje podwójnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
Cytat:
Poza tym, jak d³ugo bêdziecie zwi±zkiem na odleg³o¶æ? Kiedy które¶ z Was siê przeniesie do drugiego?
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 443
|
Cytat:
Jak to przeczyta³am, to oczami wyobra¼ni zobaczy³am ma³e dziecko, którego doro¶li pytaj± "A gdzie masz misia?", a dziecko w ryk, bo widocznie mienie misia to co¶ super wa¿nego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
nie wiem jak d³ugo, to nie jest tak proste przenie¶æ sie. Pozatym ona z rodzicami mieszka i oni ja utrzymuja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
A du¿o studiów jej zosta³o? Macie ju¿ jaki¶ plan na przysz³o¶æ, czy to jeszcze nie ten etap zwi±zku, ¿eby¶cie takie plany chcieli czyniæ?
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Konkretnych nie ma no ale chcemy byæ razem, studia zaczê³a jest na pierwszym roku bo zaczê³a drugi kierunek, 3 lata zanim zrobi in¿yniera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 218
|
Jestem w zwiazku z takim samym stazem . Na odleglosc. Dzieli nas 300km widujemy sie 2 x w mies (przy dobrych warunkach) a jak nie to raz na miesiac przez ok tydzien. Ja studiuje Tz pracuje. Kiedy ukoncze III rok (w czerwcu) przenosze sie do niego. Nauka nie jest wymowka.
Ja gorzej znosze nasze roz³aki, ale oboje jestesmy zgodni, ze d³uzej niz rok w takiej sytuacji rozwali to co nas laczy. Ps. Moje studia to jednolite mgr wiec to nie jest tak, ze w chwili przenosin mam lic. I jeszcze muze nadrobic roznice programowe na uczelni, ktora sie decyduje ![]() Edytowane przez NinaSimone Czas edycji: 2014-01-10 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 310
|
Mnie i T¯ dzieli podobna odleg³o¶æ i jako¶ dajemy radê-widzimy siê co tydzien
![]()
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
zale¿y te¿ co siê studiuje. Studia studiom nierówne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
sissy that walk
|
No dobra, ale musicie te weekendy przemieniaæ w niekoncz±c± siê randkê? Przecie¿ ona mog³aby siê uczyæ te¿ przy Tobie. Nie mozesz do niej przyjechac, ¿eby¶cie po prostu pobyli razem? Ona powtarza do szko³y, Ty sobie siedzisz obok, jeste¶ przy niej i jeste¶cie razem? Zawsze to wspólny czas, tak te¿ wygl±da ¿ycie. Poza tym 24 godziny siê raczej nie uczy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
A co ona takiego studiuje, ze ja tam zamurowalo w ziemie? To nie jest kwestia kierunku, a czlowieka. Chyba szukasz wymowek, by usprawiedliwic wasza sytuacje. Czy Ona wie, ze ta sytuacja Cie meczy? My mozemy dac 100 rad, ale rozwiazanie jest jedno- wasza rozmowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 310
|
No wlasnie, hehe. Moze jej az tak nie zalezy? Bo sorry, ale nie wierze ze uczy sie CALY weekend. Chyba ¿e studiuje medycyne i fizyke jadrowa to zwracam honor.
![]() |
#25 | |
sissy that walk
|
Nawet jak studiuje fizykê j±drow±, to i tak
podczas nauki przecie¿ mo¿na przebywaæ razem. Dziwnie, jak pó³roczny zwi±zek polega tylko na beztroskim weekendowym randkowaniu, bez przebywania ze sob± w chwilach gdy ma siê do zrobienia co¶ innego ni¿ pój¶cie na miasto.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robicie cos innego niz "chodzenie na randki"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 223
|
Ja akurat bym nie by³a w stanie uczyæ siê, gdy T¯ obok
![]() Ale zawsze uczylam siê w drodze do niego. Dla mnie planowanie wspólnego weekendu by³o zawsze niesamowicie motywuj±ce do nauki i ju¿ w pi±tek by³am nauczona na kolejny tydzieñ. Nawet w najgorszym, przedsesyjnym okresie (gdy codziennie by³o po kilka zaliczen) jako¶ udawa³o mi siê wygospodarowaæ woln± sobotê. Tak¿e dla mnie to jest tylko kwestia z³ej organizacji czasu, jej lenistwa lub jej niechêci do spotkañ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Nie uczy siê ca³y weekend noc stop rbi te¿ inne rzeczy zakupy czy sprz±tanie. No a jak ja przyjadê 140 km to przecie¿ nie zostawi mnie na 3-4h i nie powie Ty sobie tu siedz ja muszê siê uczyc no taka jej nuka chyba by nic nie wynios³a dobrego. W tygodniu tez wraca z zajêæ o 16-17 i ¶lêczy nad ksi±¿kami do pó³nocy. Du¿o czasu na to po¶wiêca ¿eby wszytko pozaliczaæ w 1 terminie i nie mieæ problemów. Bo przecie¿ jak sobie odpu¶ci to nie zaliczy i wkó³ko znów nauka tego samego. Studia na politechnice wymagaj± jednak o wiele wiecej pracy od cz³owieka i zabieraj± czasu na ró¿ne sprawdziny, kolokwia któe s± co tydzieñ lub dwa z ró¿nych przedmiotów niz na innych kierunkach. Ja sam studiowa³em finanse i widze ¿e moje studia i wk³ad pracy który w³ozy³em w to niczym siê nie umywaj± do tego co ona po¶wiêca na swóje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 225
|
Szczerze z jednej strony podziwiam takich ludzi,którzy ¿yj± w zwi±zku na odleg³o¶æ poniewa¿ mi zwi±zek kojarzy siê z czêstym widywaniem,spêdzaniu wspólnie czasu,pomaganiem sobie o ka¿dej porze dnia i nocy etc. Zaczynaj±c zwi±zek wiedzia³e¶,¿e dzieli was odleg³o¶æ i przypuszcza³e¶,¿e nie bêdzie ³atwo. Skoro bardzo wam zale¿y to mo¿e pora pomy¶leæ o przeprowadzce ? Pozdrawiam
![]()
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawiales z nia o waszej sytuacji? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.