|
|
#391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Plan wypłukiwania tłuszczu - znacie tą dietę ??
Cytat:
dietowac trzeba całym sobą, chyba.Trudno mi uwierzyc, ze sie nie traci centymetrow...no chyba, ze juz byłas super chudzinką albo masz same mięśnie, zero nagromadzonej wody i minimum tłuszczu. W kazdym razie życzę wytrwałości i zaprzestania marzeń o kawie
|
|
|
|
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
Ale mnie to wkurza!!!!!!!!!!!!! tzn chodzi mi o te zurawiny ktorych nigdzie nie mozna dostac!!!!!!!!!!!!!!! normalnie szkoda słów.. tak chce zaczac ta diete a kurcze nie moge bo nie mam najwazniejszego skladnika!!! w zadnym supermarkecie w zadnym sklepiku ..poprostu nigdzie!!!!!!!!!!! ...a na allegro gotowego soku nie mam zamiaru kupowac...bo mnie poprostu na to nie stac...chce kupic mrozonki i zrobic sobie go sama!!! ...jeju mam nadzieje ze wkoncu je znajde..pozdrawiam wszystkie ktore sa wtrakcie..i prosze piszcie o efektach!!!!!!!
|
|
#393 |
|
Przyczajenie
|
A zaglądałyście do BERTI tam są dwa rodzaje A jest z cukrem a B bez cukru literki są przy szyjce butelki z Herbapolu "Owocowa Spiżarnia" Żurawina tam jest 435ml i starcza na 5 litrów napoju
|
|
|
|
|
#394 |
|
Wtajemniczenie
|
ale to jest syrop...sok do diety nie tylko nie ma miec w skladzie cukru ale jakiegokolwek srodka słodzacego w tym aspartamu i syropu glukozowo-fruktozowego
|
|
|
|
|
#395 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#396 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#397 |
|
Raczkowanie
|
No dobrze, czas na podsumowanie. Nie będziecie zachwycone, ale od początku zaznaczam, że to jest tylko moje prywatne doświadczenie i moja opinia.
Przeprowadziłam na sobie eksperyment (strasznie to brzmi) z dietą wypłukującą tłuszcz (FF). Oto wyniki: - samopoczucie: złe. Mimo że pilnowałam odpowiedniej ilości kalorii, którą zaleca autorka (o. 1200), czasem było mi słabo, czułam, że nie mam siły, a rano wcale nie wstawało mi się lepiej. Poza tym posiłki proponowane przez autorkę są niesmaczne i dość praco- i czasochłonne, no może z wyjątkiem jabłka pieczonego z cynamonem. To sprawiało, że człowiekowi w ogóle odechciewało się jeść, ale musiał. - utrata wagi: nie wiem, nie ważyłam się. Wiem, że ważę prawidłowo w stosunku do mojego wzrostu i mało przybieram na wadze nawet, jak tyję. Po prostu obrastam tłuszczem, bo powiększają mi się obwody. Dlatego myślałam ,że FF będzie dla mnie idealną dietą. - utrata centymetrów: jednak rozczarowanie. Po dwóch tygodniach obwód w pasie zmniejszył się o 3 cm. Podejrzewam, ze na każdej innej diecie byłoby to samo:po prostu skończyły się wzdęcia, bo nie jem białego pieczywa i w ogóle jem mniej. Obwód bioder zmniejszył się tylko o jeden centymetr. Na diecie South Beach po dwóch tygodniach były 2-3 cm. Obwód uda zmniejszył się o 0,5 cm i ten wynik jak na 2 tygodnie jest przyzwoity. Wiadomo, że w nogach schudnąć najtrudniej. Ale być może i to jest skutkiem utraty wody w organizmie. W związku z tym nie zauwazyłam znacznej róznicy, gdy mierzyłam ubrania. - zmniejszenie cellulitu: prawda. Skóra jest gładsza. Ale i tu będę sceptyczna: może jest to skutek picia dużych ilości wody, a niekoniecznie wody z sokiem żurawinowym. - poprawa trawienia :zdecydowanie tak. Podejrzewam ,że to wyłączna zasługa siemienia lnianego. - uczucie lekkości i więcej energii: lekkośc tak, energia nie. A więc reasumując: dieta FF nie jest niczym nadzwyczajnym. Wiem ,że w moim przypadku najlepiej sprawdziłyby się ćwiczenia aerobowe i siłowe, ale mam zbyt mało czasu, aby wykonywać je regularnie. Pracuję, mam małe dziecko i jestesmy w trakcie przeprowadzki. Miałam nadzieję, że ta "wspaniała" dieta zaradzi moim problemom z figurą, ale tak się nie stało. Wracam do mojej sprawdzonej diety, a własciwie sposobu odżywiania - diety metabolicznej. Jest wspaniała i chociaż chudnie się wolniej, to na dłuższą metę - po raz kolejny- okazała się dla mnie najlepsza. Pozdrawiam cały wątek. Pamiętajcie- nie zniechęcam Was do FF, po prostu szczerze opisałam swoje doświadczenia. Wybór i tak należy do każdej z Was! |
|
|
|
|
#398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#399 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!
Czy jest ktos kto teraz postaniwil sprobowac tej diety? Ja zaczelam od dzis, ale zurawiny pije juz od paru dni. Slyszalam ze sa niesamowite efekty. Ja sobie ja troche zmodyfikowalam, mam nadzieje ze mimo to przyniesie efekty. Niestety duzo pracuje, codziennie jestem 12 godz poza domem i nie mam czasu zeby gotowac w ciagu dnia. Czy ktos chce sie przylaczyc i razem sprobowac? |
|
|
|
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie dolacze! Zrobilam kiedys diete 'Fast track detox' tej samej autorki i w ciagu tygodnia schudlam 4 kilo, jak na mnie to bardzo duzo, bo w sumie nie mam wiele do zrzucenia... Za tydzien jade na 3 dni na plaze, pasuje mi zrzucic troche jeszcze...
A codziennie pije shaki proteinowe z wyplukiwania tluszczu, uwielbiam je i daja mi kopa od 8 rano az do 13:00 wiec spoko. I inne elementy tej diety tez stosuje (rzucilam kawe, herbate,pije tylko wode i zurawiny, jem mnostwo szpinaku, olej lniany i oliwe z oliwek, 2 jajka dziennie i grilowane mieso itd itp) Kiedy zaczynamy? Kiedy zaczynamy? |
|
|
|
|
#401 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytalam wlasnie caluski watek i zaraz dostane oczoplasu
lece do Auchan sprawdzic czy maja zurawiny! Po powrocie przepisze sobie wszytkie przepisy, reguly, nakazsy i zakazy i do dziela ![]() dopisane: hahah, oczywiscie - nie ma latwo. Zurawin w Auchan nie bylo :P jedynie borowki, ktore do zludzenia przypominaly zurawiny... no nic, jutro poszukiwan ciag dalszy
Edytowane przez exterior Czas edycji: 2007-08-09 o 23:12 |
|
|
|
|
#402 |
|
Przyczajenie
|
Super! Ciesze sie razem bedzie latwiej, ja mam do zrzucenia 10kilo wiec nie malo. a potem jeszcze moze cos...
Ale ciezko mi sie zebrac, caly czas cos kusi. Ja kupoje zurawiny po 30zl ale starcza ich na 3-4 dni. co do oleju to jeszcze nie probowalam, chociaz mam 2 butelki. Ale skoro teraz nie jestem sama mam nadzieje ze bedzie latwiej, ja chce schudnac ile sie da, mam zamiar jechac na egzotyczne wakacje we wrzesniu, a w tym stanie w kostiumie przed ludzi nie wyjde. Trzymam kciuki za Was! (i siebie) |
|
|
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
Lykaj ten olekj! polewaj nim rybke czy mieso,
Ten olej wbrew pozorom jest bardzo wazny. A u mnie przygody detektywistycznej czesc dalsza w poszukiwaniu zurawin 2 :P
|
|
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz na diecie PWT bylam, i zamierzam rozpoczac ja jeszcze raz. Czekam teraz 2 lub 3 tyggodnie i zurawiny bedzie mozna kupic na kazdym targu. Jezeli Wam nie preszkadza czekanie to swieze zurawinki beda super... Ja poprosze by kolezanka mamy mi sprzedala ok 5kg, bo ona chetnie chodzi do lasu je zbierac... zycze powodzenia i pozdrawiam!! |
|
|
|
|
|
#405 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie wiem, czy ktoras z was czytala ksiazke dr. Gittleman (niestety, gruba jest, ale do diety pasuje ja przeczytac)... na tej diecie za bardzo nie ma sensu byc, jesli sie na niej nie planuje zostac... Trzecia faza powinna trwac na zawsze (sa jej 3 wersje o roznym stopniu lagodnosci), bo jednak po przerwaniu mozna przytyc.
Olej lniany jest pyszny, taki orzeszkowy ma smak, ja uwielbiam go na salatkach no i oczywiscie w moim codziennym shake'u proteinowym (daje wiecej niz w przepisie, a co!). Uwazajcie na sok zurawinowy ten latwo dostepny w sklepach zawiera cukier, a to jest niedopuszczalne w PWT, juz lepiej zrezygnowac z soku, jak nie bedzie 'organic' i nieslodzony. Moze latwiej wam bedzie znalezc koncentrat soku z zurawin, on jest nieslodzony i takze polecany w diecie. |
|
|
|
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
Moj styl zywienia wyglada mniej wiecej tak jak w fazie przygotowawczej PWT, kawy nie pije, slodycze raz na jakis czas. Moze dzieki temu bedzie mi latwiej zniesc te wszytkie rygory
Puki co, szukam mrozonych jak nie znajde to tak jak piszesz, bede szukac na targach ksiazki nie mam, bede bazowac na infomacjach z wizazu i internetu ogolnie.Czy ktos jeszcze gotow jest zmienic swoje zasady zywienia na lepsze?!
|
|
|
|
|
#407 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!
I jak Wam idzie? mi kiepsko.... |
|
|
|
|
#408 |
|
Przyczajenie
|
Czemu ucichlyscie?To juz nikt sie nie odchudza?
|
|
|
|
|
#409 |
|
Zadomowienie
|
Mi po prostu najzwyczajniej w swiecie wstyd....
Nie dosc, ze na weekend bylam u znajomych w domku na plazy, pilismy mojito i margarity, jedlismy lody, a rano nawet pilam kawe, to jeszcze do tego po powrocie zjadlam pizze. Od dzisiaj wracam na FF, bo sie zaczynam soba brzydzic. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#410 |
|
Przyczajenie
|
Edytowany ze względu na nieopłaconą reklamę.
Edytowane przez Ather Czas edycji: 2007-09-13 o 17:52 |
|
|
|
|
#411 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, zurawin nie kupuje sie w supermarkecie tylko na bazarze
A tam mozna dostac duuzo innych zdrowych rzeczy. Pamietajcie, ze hipermarkety zbijaja ceny jak moga, a to odbija sie na jakosci - takze warzyw i owocow.Przepis na sok z zurawin jest w ksiazce, moja matka stosuja ta diete, a ja przy okazji popijam ten sok, calkiem smaczny i podobno bardzo zdrowy. Przepis polega na zalaniu owocow woda, krotkim gotowaniu i odsaczeniu soku Mozna tez kupic sok z zurawin w sklepach ekologicznych, ale ceny sa absurdalne, pewnie dlatego ze jest sprowadzany z Kanady. |
|
|
|
|
#412 |
|
Przyczajenie
|
Hej.
Czy ktos zaczyna lub konczy ta diete? wszyscy pisza kiedy maja zaczac, ale malo kto kiedy ja skonczy... mi sie nie udalo ![]() chociaz mam chci znow sprobowac |
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już kiedyś byłam na tej diecie, bardzo mi pomogła, schudłam z rozmiaru 44 do 40, w porywach do 38. Ale wychodzenia z niej nie wspominam zbyt dobrze. Żołądek nie tolerował większości węglowodanów. Teraz w każdym razie chętnie popijam wodę żurawinową - od ponad tygodnia, zamiast zwykłej wody, nie smażę, nie jem węglowodanów, ale nie zrezygnowałam z różnorodnych źródeł białka, biorę kwas GLA. Ogólnie czuję się lepiej niż wtedy, gdy trzymałam się jej dokładniej.
|
|
|
|
|
#414 |
|
Przyczajenie
|
Rok temu stosowałam ta dietę,bo paskudnie utyłam przy 168 cm ważyłam 80 kg,a wszystko weszło w brzuch. Po diecie schudłam do 68 kg (czyli 12 kg!). Dodam,że z braku kasy nie uzywalam soku z żurawin i oleju lnianego. Zamiast tego jechałam na soku z cytryny, proszku z siemienia,warzyw itp. Ogólem stosowałam się do reszty wskazówek - spacery,machanie rękoma. Wspomagałam się chromem organicznym i sylicapsem (bardzo dobrze oczyszcza wątrobę).
Jak kogoś nie stać,to pewne rzeczy można pominac. Grunt to samozaparcie i unikanie szkodliwych produktów.
|
|
|
|
|
#415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#416 |
|
Przyczajenie
|
Nie czepiaj sie szczegolow,
wiem dobrze ze 3 faza ma trwac cale zycie, chodzilo mi o osiagniecie zamierzonego spadku wagi. |
|
|
|
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
O rano ale mi sie oberwalo, zdenerwowala sie kolezanka. Dla mnie koniec diety to koniec, czyli nie trzymanie sie scisle zalecen. Wyluzuj....
|
|
|
|
|
#418 |
|
Przyczajenie
|
A ja fazę wstępną mam już za sobą i od jutra czynnie zaczynam walczyć z pewnym tłuszczykiem który pojawił sie ... Olej lniany kupiony, sok żurawinowy, len, warzywa,ksiązka i wiara,że uda się zmienić tą mentalność żywieniową..
Trzymajcie kciuki... Pozdrawiam i będę Was informować... ![]() I do tego raz w tyg. sauna lekko na rozgrzanie bo zimno robi się już troszkę i dla wypocenia toksynek wszelkich
|
|
|
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
powodzenia SecretSister
ja wymieklam po 2 butelce zurawiny. Wyjezdzalam, a za granica juz mi sie w ogole nie chcialo szukac tych zurawin :P Po powrocie do polski bylo juz po sezonie, ale przyznaje ze niesamowicie mi smakowala woda z sokiem zurawinowym, moze sobie jeszcze doleje kiedys powodzenia!
|
|
|
|
|
#420 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Wlasnie przeczytalam caly watek. Od jutra rezygnuje z kawy, herbaty i cukru ..............a lubie sobie poslodzic Poszukam zurawiny, siemienia i oleju. SecretSister , powodzenia. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

dietowac trzeba całym sobą, chyba.

warto dązyc do celu...nagroda jest słodka... 

Coby się się poczuć bardziej trędi, jazzy, glamour i w ogóle
lece do Auchan sprawdzic czy maja zurawiny! Po powrocie przepisze sobie wszytkie przepisy, reguly, nakazsy i zakazy i do dziela