|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Lepiej brać staż bo drugiej szansy nie będzie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
paulinaj weź sobie to na spokojnie. Idź na tą rozmowę, nikt od razu od Ciebie deklaracji raczej nie będzie wymagał. A jeśli się zapytają to powiedz, że jesteś zainteresowana. Następnie idź się dowiedz o ten staż, jeśli wypali to wtedy jak zadzwonią z Ross to podziękuj i powiedz, że dostałaś lepszą ofertę pracy.
Nie rezygnuj z tego, bo w UP mówią jedno, a robią drugie... i u nich to nic do końca nie wiadomo.
|
#394 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za rady. Staż nie jest bezpośrednio z UP ( na nich to tam nawet nie liczę, dodatkowo wielkie problemy były , bo jak szłam na I etap do Ross, to w tym samym czasie miałam mieć spotkanie z pośrednikiem w urzędzie-tysiąc formalności musiałam wypełniać, żeby usprawiedliwić swoją nieobecność). Pójdę w poniedziałek i zobaczymy co się urodzi. Proszę, trzymajcie kciuki
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#397 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#399 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44544864]ja tyle CV wysłałam w dwa miesiące... bardzo mało wysłałaś...[/QUOTE]
Faktycznie , jak to przeliczyć na miesiące to mało
|
|
|
|
#401 | |
|
Zadomowienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44534729]Z jakiego powodu??
[/QUOTE]praca koordynatora w dziale technicznym, ale niestety specjalność mechaniczna więc nie moja. Umowa o pracę i stawka niewiele większa niż mam teraz. Firma nieduża, bo zatrudniająca ok. 20 osób. Właściciel mnie prosił i uprzedzał, że zależy im na długotrwałej współpracy, min. 4 lata. Szansa na rozwój prawie żadne, bo w przyszłości mogłabym tylko awansować na kierownika. Branża nie moja więc głównie dlatego zrezygnowałam. Godziny pracy słabe bo 9-17. W biurze zawsze musi być koordynator lub kierownik więc wiadomo, że jeśli chodzi o długie weekendy itd. zawsze musiałabym być w pracy bo on na pewno chciałby mieć wolne. Mam swoje plany i cichą nadzieję, że będę mogła je realizować i rozwijać się w swojej dziedzinie, w której mam wykształcenie i dotychczasowe doświadczenia również wszystkie w branży. Na razie pozostaje więc w swojej firmie której sytuacja ekonomiczna jest bardzo niepewna... [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44541238]dobrze ze weekend bo jest mi smutno... :/[/QUOTE] why? Cytat:
jak na szukanie czegokolwiek to naprawdę niewiele
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2014-01-10 o 23:12 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
Pisalam jedynie o calym roku 2013
nie policzylam cv wysłane przez kwestionariusze, strony internetowe. Liczyłam oczywiście te wysłane przez email
Edytowane przez malagosia86 Czas edycji: 2014-01-10 o 23:16 |
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44541238]dobrze ze weekend bo jest mi smutno... :/[/QUOTE]
Dobrze że weekend bo jestem wykończona
|
#404 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#405 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#407 |
|
Konto usunięte
|
lazada bede szukac nowej pracy po wakacjach cos tak mi sie zdaje choc z rozmow luznych wynika, ze bede miala przedluzona umowe - ale pytanie czy dostane dodatkowa kase. minimum chce 300 zl. a jak nie no to out...
poza tym zastanawiam sie czemu od 6 lat moje wynagrodzenie jest zblizone. czy to brak mgr? doswiadczenie mam. kursy mam. ang znam. prawko mam. wiec co? mysle o tym mgr bo chce go zrobic przed 30tka czyli zapisac sie od pazdziernika bo teraz rusza mi hiszpanski. pozostaje mi zarzadzanie lub administracja bo takie sa wymagane na moich stanowiskach. Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2014-01-11 o 10:18 |
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Tusiamar, to niekoniecznie brak mgr. Może to trochę wina branży? Może duża konkurencja? Może opinia szefostwa firm o tym jak ważny jest dla nich typ pracy, którą wykonujesz?
|
#409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tusia, a może w Twoim wypadku warto by było wybrać ZZL?
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44548060]lazada bede szukac nowej pracy po wakacjach cos tak mi sie zdaje choc z rozmow luznych wynika, ze bede miala przedluzona umowe - ale pytanie czy dostane dodatkowa kase. minimum chce 300 zl. a jak nie no to out...
poza tym zastanawiam sie czemu od 6 lat moje wynagrodzenie jest zblizone. czy to brak mgr? doswiadczenie mam. kursy mam. ang znam. prawko mam. wiec co? mysle o tym mgr bo chce go zrobic przed 30tka czyli zapisac sie od pazdziernika bo teraz rusza mi hiszpanski. pozostaje mi zarzadzanie lub administracja bo takie sa wymagane na moich stanowiskach.[/QUOTE] Tusia, bo niestety praca w administracji jest mocno oblegana i nie doceniana. Zbyt dużo ludzi stara się o pracę na stanowiskach administracyjnych - osoby po szkole średniej, studenci, osoby po różnych kierunkach studiów. Zarobki też szału nie robią.
|
|
#411 | |
|
Konto usunięte
|
zblizona praca to na pewno, tylko mam kumpelki, ktore na recepcji odbieraja tel i witaja gosci za dwa tysie. ja w porownaniu z nimi mam mega duzo roboty...
o ZZL myslalam jeszcze na licencjacie i taka tez droge mialam wybrac... ale to tez zarzadzanie, chyba, ze znajde socjologie czy psychologie z taka specjalizacja. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
nie wiem co robic. znajomi.mowia by uciekac w marketing ale czy ja wiem... bez sensu :-( |
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44548736]zblizona praca to na pewno, tylko mam kumpelki, ktore na recepcji odbieraja tel i witaja gosci za dwa tysie. ja w porownaniu z nimi mam mega duzo roboty...
o ZZL myslalam jeszcze na licencjacie i taka tez droge mialam wybrac... ale to tez zarzadzanie, chyba, ze znajde socjologie czy psychologie z taka specjalizacja. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- niby tak ale wymagania sa coraz wyzsze - mgr, min.3 lata doswiadczenia, znajomosc prawa pracy. studentka turystyki raczej nie ogarnie ;-) nie wiem co robic. znajomi.mowia by uciekac w marketing ale czy ja wiem... bez sensu :-([/QUOTE] Tusia, ale wymagania wszędzie co coraz większe, a pracodawcy jak będzie zależeć to wyślę tą studentkę turystyki na jakieś szkolenie albo sama się będzie musiała dokształcić. Nie wiem od czego to zależy może od szczęścia... kurde...sama mam magistra, kursy, doświadczenie, a stawki jakie mi proponują są marne.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2014-01-11 o 11:14 |
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44548736]zblizona praca to na pewno, tylko mam kumpelki, ktore na recepcji odbieraja tel i witaja gosci za dwa tysie. ja w porownaniu z nimi mam mega duzo roboty...
o ZZL myslalam jeszcze na licencjacie i taka tez droge mialam wybrac... ale to tez zarzadzanie, chyba, ze znajde socjologie czy psychologie z taka specjalizacja. niby tak ale wymagania sa coraz wyzsze - mgr, min.3 lata doswiadczenia, znajomosc prawa pracy. studentka turystyki raczej nie ogarnie ;-) nie wiem co robic. znajomi.mowia by uciekac w marketing ale czy ja wiem... bez sensu :-([/QUOTE] Ale czasem osoby na stanowiskach nie widzą różnicy... powaga. W mojej poprzedniej pracy była dziewczyna po prawie i po administracji i zajmowała się administracją, ale siedziała na recepcji. Myślisz, że jakiś dyrektor widział jakąkolwiek różnicę...? nie ![]() Branża jest bardzo ważna. I to jak to co robisz jest postrzegane przez osoby wysoko. Tak myślę. Mogę powiedzieć ze swojego doświadczenia: zarabiam więcej niż te wspomniane przez Ciebie 2 tys., a w umowie o pracę mam wpisane stanowisko "stażysta" ![]() No i u mnie w branży właśnie już praktykanci mają stawkę 2,5 tys.-3 tys. brutto i więcej. A co do marketingu... nie jestem przekonana. Jakiś czas temu miałam spotkanie w pracy z zarządem agencji marketingowej i mówili, że słabo (pytaliśmy ich o koszty wynagrodzeń). Powiedzieli, że raczej rozluźniają umowy z ludźmi (raczej umowy cywilnoprawne) i w tej branży bardziej liczy się świeży mózg niż doświadczenie, i co jakiś czas wymieniają personel na młodszy i tańszy A czynności, których nie trzeba robić w Wawie przenoszą np. do Lublina, bo taniej. I to podobno standard właśnie w tych agencjach.
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jakiej branży pracujesz? i po jakim kierunku?
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
Finanse, giełda
Skończyłam międzynarodowe stosunki gospodarcze i master studies in finance.
|
#416 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Powiem szczerze, że mimo iż mieszkam gdzie mieszkam (w Krakowie płace są mimo wszystko śmieszne i już stąd idę żeby się nie podenerwować
) na ten moment bez mgr i ze śladowym doświadczeniem startując na najniższe stanowiska "finansowe" już nie schodzę poniżej 3,5K brutto... Na stażu miałam ciut ponad 2K brutto ale umowę zlecenie.
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja skończyłam stosunki międzynarodowe, a teraz robię studia podyp. z prawa gospodarczego i jakoś średnio to widzę tzn. zarobki. Poważnie rozważam przeprowadzkę z Krk do innego miasta, bo chodzę na rozmowy i proponują mi wynagrodzenie 1500-1600 netto. Nie wiem, czy coś z mną nie tak, czy co. ![]() Z tym, że Krk " finansami stoi" i może jeszcze call center, a mnie to nie kręci w ogóle. Chyba nie ma dla mnie przyszłości w tym kraju. ehh...
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2014-01-11 o 11:36 |
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może też nie wszędzie tak jest. Ale podwyżka +1 tys. co rok jest możliwa? Wadą mojego zawodu jest to, że w Polsce to tylko Warszawa niestety. W żadnym innym mieście niestety nie ma fajnych firm w tym obszarze...
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2014-01-11 o 11:38 |
|
|
|
|
#419 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mnie szlag trafia jak panna majaca rok doswiadczenia dostala 2500 zl tylko dlatego, ze pracuje w dziale sprzedazy. to rownie dobrze mozna olac wszystko i sie nie wysilac i nie ksztalcic bo po co skoro wszyscy to jedna miara. teraz zarabiam mniej. nie mam zadnych premii. lacznie okolo tysiac mniej niz wczesniej... no ale mam prace. cos robie... chce startowac do miedzynarodowych, duzych firm jak odejde z obecnego miejsca pracy. tam jest inaczej. w polskich malych firmach to nawet o wyplate trzeba sie przypominac. Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2014-01-11 o 11:50 |
|
|
|
|
#420 |
|
Zadomowienie
|
Tusia Ty pracujesz jako asystentka zarządu ? Dobrze coś kojarze ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

[/QUOTE]
nie policzylam cv wysłane przez kwestionariusze, strony internetowe. Liczyłam oczywiście te wysłane przez email