|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Milenqa- pamiętaj, że stres szkodzi Tobie i maleństwu, więc postaraj się nie przejmować sytuacją w rodzinie. Niech bratowa obgaduje Cię ile ma tylko ochotę. Skoro jej życie jest tak nudne, że aż musi się zajmować Twoim, to pozwól jej na tę chwilę przyjemności
![]() Odnośnie rad co do wyboru wózka, ludzie w ogóle bardzo lubią udzielać rad w każdej kwestii związanej z maleństwem. Każdy czuje się w tym temacie ekspertem (również osoby, które dzieci nigdy nie miały). Ja jestem zdania, że każdej rady należy wysłuchać, bo można się wiele dowiedzieć, ale ostateczne decyzje macie podejmować Ty i TŻ. To Wasze maleństwo, Wy macie być zadowoleni z wyprawki dla niego i Wy później będziecie znać najlepiej je i jego potrzeby. Mi akurat fiolet wydaje się uniwersalny, chociaż to może też kwestia odcienia? Najważniejsze, żeby wózek podobał się Wam obojgu. Side85- jak się czujesz? BeautifulLie- powodzenia w walce z tym dziadem wstrętnym. Pamiętaj, że walczysz nie o kasę dla siebie, ale dla Waszego dziecka, za które on jest tak samo odpowiedzialny jak Ty. Nie ustępuj więc i wyegzekwuj wszystko co Ci się należy. Edzia400- cieszę się z pozytywnych wieści po wizycie ![]() Jeśli chodzi o Amelkę to myślę, że jeśli będziecie dbać o ząbki i regularnie odwiedzać dentystę, mimo słabych genów będzie się mogła chwalić ślicznym uśmiechem, o takim ------> ![]() Virgo- jak dzisiejsza nocka? Lepiej spałaś? maggie123- jesteś idealnym przykładem, że konsekwencja jest kluczem do sukcesu ![]() ![]() Przeglądam sobie wzory pościeli dziecięcych i dostaję zawrotów głowy ![]() Jest tyle ślicznych wzorów... Jak ja mam się zdecydować na zaledwie jeden z nich? No jak? Może wmówię mężowi, że najnowsze wytyczne zalecają kupienie siedmiu sztuk pościeli i codzienną wymianę? ![]() Wrzucam zdjęcia moich ostatnich faworytów i ogłaszam plebiscyt ![]() 1. Sówki 2. Szalone owieczki ![]() 3. Miś- paseczki 4. Miś- zielony 5. Serduszka-zielone Sms z numerem ulubionej pościeli proszę wysłać na numer... ![]() A tak poważnie będę wdzięczna za Wasze zdanie, bo wygląda na to, że jest to zbyt poważna decyzja, żebym podjęła ją samodzielnie, potrzebuję opinii ekspertów ![]()
#4112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Bratowa niech sie zajmie swoimi sprawami, a nie Waszym wozkiem ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4114 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U mnie po kilkudniowej walce ze zgaga tylko mlekiem skapitulowałam i kupiłam sobie reniee bo już nie miałam nawet siły leżeć w poniedziałek mam wizytę już się nie mogę doczekać
![]() |
#4115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam posciel disneya z bambim. Czekalam na promocje i sie doczekalam. Moja mama kupila od siebie szyta na zamowienie zielona w misie (sówek nie było :-( ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sówki ostatnio bardzo mi się podobają. Podobają mi się też dwie ostatnie. To tez zależy gdzie łóżeczko będzie leżało, ja się sugeruje tym, co jest u mnie. Pokoik 13m2 więc mi za bardzo wzorzyste nie pasują, poza tym mam zieloną ścianę, więc dwa ostatnie u mnie by się sprawdziły ![]() Jak bym miała wybierać, to nie wiem co bym wybrała. Pomogłam? ![]() Ja mam z tym taki problem, że powiedziałam już tżtowi, że usiądzie ze mną i wybierze, bo ja nie mam siły ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4118 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry :-*
Maggie zapytal sie jak sie czuję i tyle, jakoś chyba nie dotarło że naprawdę jest nieciekawie :/ Elubka no to chyba maślane oczka od nadzwyczajnej zrobie ![]() Edzia tak sie cieszę że wszystko ok ![]() Ola dzięki to już mi bardzo pomaga! :-* Bo w sumie u lekarza paragonów nie bralam i za lekarstwa też nie to chyba czas to zmienić. Justine :-* no muszę płacić bo chodzę prywatnie a lekarz nie ma z nfz umowy na refundację :/ Milenqa moze bratowa po prostu zazdrość zżera? Niektóre osoby tak reagują. Zresztą co ja to interesuje olej ją :-* Limonka staram sie jak mogę ale nawet sama rozmowa z nim mnie irytuje. Tym bardziej że tak się wybielił że to tak naprawdę nie on mnie wyrzucił tylko dal mi wybór że jak mi się nie podoba to mam się wyprowadzić. No ale jak inaczej zrozumieć haslo wynos sie bo to moje mieszkanie i za ja nie place a nie ty. U mnie wygrały szalone owieczki ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Raczkowanie
|
to ja się zbieram na usg, trzymajcie kciuki żeby Maleństwo bardziej współpracowało i okazało się czy to Marcel czy Emilka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4121 |
Zadomowienie
|
Milenqa
![]() Ela cenna uwaga, bo masz rację że teoretycznie moglabym pozbierać paragony. Bardzo dziękuję ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4122 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I nie przejmuj się bratową, ten typ widać lubi nieproszonym o zdanie wyrażac swoje teorie na temat, który nie powinien jej interesować. Z resztą to łączę się w bólu, bo moje dwie szwagierki też bardzo lubią wtrącać się w nasze życie... Co to będzie jak urodzi się Mały ![]() Ale jedna szwagierka paliła w ciąży, a druga... nie ma nawet dzieci i myślą, że mogą udzielać mi rad. W ogóle to śmieją się z tych wszystkich ograniczeń dotyczących dawania dzieciom słodyczy i słodko-chemicznych napojów. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez justine_87 Czas edycji: 2014-01-11 o 09:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
Raczkowanie
|
hej, dawno mnie nie było, od 02.01 jestem na L4, trafiłam do szpitala z krwawieniem, zdiagnozowali łozysko przodujące, w między czasie w szpitalu ponownie zaczęłam krwawić i miałam skurcze. dostałam leki, poleżałam 9 dni, wczoraj wyszłam do domu. łożysko dzięki leżeniu się podniosło więc jest nadzieja na poród sn. mały fika i w połowie 32 tc ważył już 2 kg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Zakorzenienie
|
Dobryj dien
![]() Wyspana w koncu, zaraz zwlekam sie na sniadanie i kawke ![]() ![]() Dzieki za opinei o tym twardnieniu ![]() Wczoraj na noc wzielem nospe ta zwykla i magne B6 i cala noc mialam spokoj brzuch miekki-moze ja za bardzo panikuje ![]() Sprobuje zwiekszyc racje magnezu do 3x1 i zobacze. Dotychczas bralam 1x1 Oczywiscie przy wstaniu z lozka jest twardszy ale tak juz mam od dluzszego czasu a jak usiade od razu miekki wiec moze taka moja uroda. Generalnei nastawienie pozytywne ![]() milenqa :kciki: zeby dzidzia wspolpracowala, tez ciekawa jestem kto tam u Ciebie mieszka ![]() Limonka ciezka sprawa.. Tez byłoby mi sie ciezko zdecydowac.Ale chyba 3 i 4 ![]() miłęgo dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4126 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny od 2 dni nie moge Was nadrobić, bo co chwile coś
![]() Chyba czytam dość wolno ![]() ![]() Gratuluje wszytskim tygodni, wag i trzymam za wszystkie kciuki ![]() Później nadrobie do końca ![]() Pochwale sie, ze wczoraj dokonałam najbardziej kosztownego zakupu dla mnie związanego z wyprawką -wózek (3w1) I jakoś lżej mi, w portfelu niestety też ![]() Teraz zmykam do sklepu wymyśliłam z TŻtem na obiados gulasz na placku ziemniaczanym, na samą myśl mi ślinka cieknie. A wczoraj robiłam ogórkową i do tego naleśniki z dżemem omnomnom ![]() Dla niektórych to mega dziewne połączenie, ale u mnie w chacie tak zawsze się jadło ![]() Miłej soboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() jaki tydzień to był dokładnie, to dopiszę wagę Małej? ![]() milenqa ![]() ![]() No, ja bym się dokładnie tyle przejmowała opinią szwagierki, co pozostałe dziewczyny ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak dopiszesz dokładną wagę i tydzień, to trafisz na pierwszą stronę ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz słuchać zaleceń i jak najwięcej odpoczywać żeby jeszcze z miesiąc w dwupaku wytrzymać: * Cytat:
mi sie wszystkie podobają najbardziej chyba jednak sowki.. Właśnie mam nadzieję że mąż sie osłucha. Choć to uparte strasznie stworzenie. Nawet jak twierdzi nadal że to on decyduje to już mógłby z jakas propozycja wyjść a nie jeszcze dużo czasu. Tak naprawdę to liczę jeszcze 6tygodni do rozwiązania więc gdzie tu takie mnóstwo czasu. Wkurza mnie strasznie teściowa bo cały czas mi męża nakręca że to ojciec powinien decydować o imieniu. Ta... Jakby sama jeszcze była taką uległa a to ona w domu rządzi a teść nic do powiedzenia nie ma. Z drugiej strony jak trudno jest dojść do porozumienia to głos decydujący powinna mieć mama jeśli dziecko ma nazwisko ojca. Bo ja np mam podwójne Cytat:
Też tam rodziłam i sam poród wspominam nienajgorzej. Okropnie męczące bylo leżenie 4godziny w jednej pozycji pod ktg po odejściu wód i to że podczas porodu nic zjeść nie można ani nawet wody sie napić. Kolacja, do północy mogłam pić a urodziłam następnego dnia po g 20dopiero Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4130 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się nie podobają jakoś te kolorowe, wzorzyste pościele ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że już lepiej i że maleństwo już takie duże ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() dokładnie, ale w takiej poycji trudno np. karmić ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | ||||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Wnioskuje by królik z C&A był maskotką wątkową ![]() ![]() Cytat:
![]() co do dentysty koniecznie kontroluj córcię bo ja po rodzicach mam tragiczne uzębienie, a im bardziej się to zaniedba tym więcej się później wyda ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj do północy prasowałam całą pościel, łącznie z baldachimem ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4134 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz odpoczywaj i zaciskaj nóżki. ![]() Cytat:
Teściowa jakie poglądy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4135 |
Wtajemniczenie
|
witam z kawką!
![]() odrazu mam pytanie - kupowałyście otulacze? aktualnie na Smyku jest moterhood coś koło 27 zł i myslę czy brać ....... ![]() przy małej nie miałam ,chciałam ale z kasą było krucho bardzo teraz ciut lepiej i tż mówi że już wymyslam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale... doszłam do wniosku, że mocniej otulić rączki, a lżej nóżki to i kocykiem będę umiała, w razie jakbym chciała spróbować ![]() (nie wspomnę o tym, że najlepszym otulaczem będę ja :P) rozmyślałam za to nad wanienką - że kupimy mniejszą (mniej wody, poręczniejsza, przytulniejsza), a i tak zanim dzieć z niej wyrośnie, to będzie siedział - a wtedy przeprowadzka do wanny ![]() choć nie raz i nie dwa żartowaliśmy, patrząc na to wiaderko tummy hub czy jak to się zwie, że... wsadzimy Młodego do kosza na śmieci takiego na papierki (siatka), ten kosz/wiaderko do większego wiaderka i będzie ruch góra-dół, ewentualnie do frani :P jakby nas kto posłuchał, to dwa czuby :P
![]() |
#4138 |
Wtajemniczenie
|
Limonka nie wiem
![]() no ale pozostałe też ok. no nie wiem ![]() kate1623 wow brawo! ![]() ![]() tak wczoraj myslałam czy też uda mi się przezyc ten poród ![]() króliczek przesliczny ![]() Milenqa przykro mi ze takie sytuacje was spotykają ![]() ![]() teQiba fajniutka pościel, super łóżeczko !!! ![]() ![]() Beautiffull dziewczyny mają rację!nie daj się temu palantowi ![]() cambria04 mam takie same doswiadczenie z nacinaniem i szyciem, okropne to było -szycie było gorsze niz cały poród! maggie123 co za tesciowa ![]() ![]() Edia400 moja mała tez ma okropne zęby, strasznie jej się psują, jezdzimy na lapisowanie, jedynka jej się złamała - koszmar z jej zebami mamy ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- ja to jestem w czarnej d..... ze wszystkim. tż miał już w grudniu wyczyscic i pomalowac łóżeczko i oczywiście do tej pory tego nie zrobił - denerwuje mnie gadaniem ze mamy czas ![]() ogólnie mnie denerwuje bo sama nad wszystkim myślę i wybieram - zero zaangażowania z jego strony! powiedziałam sobie że o łóżeczku juz nie wspomnę - ciekawe kiedy je przygotuje- pewnie jak na porodówkę pojadę ![]() to się wyżaliłam no ale tak mnie wkurza tym że szok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Raczkowanie
|
Skusiliśmy się na tego navingtona ![]() ![]() Jak mi poleciłaś to szukałam i szukałam jak najtańszego, a jak zobaczyliśmy z TŻ na żywo to oboje go chcieliśmy mieć ![]() ![]() Lekkość, zwinność i niewielkie rozmiary po złożeniu to o co nam chodziło ![]() Wczoraj pół godziny jeździłam nim po mieszkaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wypoczywaj i dbajcie o siebie ![]() Cytat:
![]() I pamiętam ten zestaw z dzieciństwa - ogórkowa, a na drugie naleśniki ![]() Cytat:
![]() Coraz bliżej godzina 0 - szok ![]() Limonka, nie widzę zdjęć pościeli, więc nie podpowiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.