|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Zadomowienie
|
ja umieram mam okres
a co do roczku to ja tort zamawialam ale u nas w dziurze chcialam z tej modeliluny czy jak to tam taki jak na chrzcinach ale na tym nie pisza bo na chrzciny to gotowy odlew mieli, ahhh i do tego zrobilam 3 ciasta, moja Siostrunia 13 lat zrobila takze jedno - pycha bylo do tego karkowka pieczona, pieczarki z cebilka do miesa, palki pieczone, salatki: gyros, z makaranem, z brokulem i feta, grecka, winogrona, mandarynki, kawa, herbata, cola, soki, wino takze mielismy ale nikt ni e chcial |
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#3454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noce: hm, w stosunku do tego co bywało, czyli pobudki co `15-20 minut lub 3 godzinna przerwa w spaniu w nocy to jest troszkę lepiej. Ale nadal się budzi dużo - pewnie zaraz wstanie zjeść i albo zje i śpi albo będzie impreza. Pobudki są zwykle w drugiej połowie nocy czyli np od 3giej do 7:00 rano już bardzo często, co godzinę np, czasem rzadziej. Ale zawsze to lepiej niż bawić się od 23:30 do 3:30 albo budzić co kwadrans. Jeszcze co do chodzenia: moja ma tak śmiesznie, że zapomina, że umie;p np przez pół dnia nic, a potem jej się przypomni, przejdzie kilkanaście kroków zachwycona i chodzi w te i wewte aż znowu jej się zapomni. Chyba dużo czasu minie zanim z raczkowania przejdzie całkiem na nóżki. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-01-10 o 22:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Zakorzenienie
|
miała być tugeza i co? Poszły spać, to i ja uderzam w kimę
![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Wtajemniczenie
|
Ale cisza
![]() Cześć ![]()
![]() Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2014-01-11 o 07:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3458 |
Zakorzenienie
|
Helou..u mnie chopy jeszcze śpią, a ja oczywiście już nie...
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- STO LATEK DLA ROCZNIACZKI JULASKA CAŁEJ...ZDRÓWKA I MOC UŚMIECHU 4 ever! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NO I MOC BUZIAKÓW ZA KOLEJNY MISIĄCZEK DLA ANULKI KIJOWEJ! ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Zakorzenienie
|
Julasku nasz kochany!!! 100 latek w zdrowiu, szczesciu i radosci!!! Duzo prezentow i duzo gosci! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aniu - najlepszego! |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Zakorzenienie
|
Sto lat dla naszego Julaska-roczniaczka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i dla Anusi wszystkiego dobrego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Zakorzenienie
|
Hello
Ja od rana wsciekla na malza a jednoczesnie z calej sytuacji chce mi sie potwornie smiac. Zaczelo sie wczoraj, robie zarelko w kuchni M.sie opiekowal mlodym w salonie. Nagle totalna cisza mysle ojej, pieknie sie bawia ide podejrzec. I dzieki opatrznosci, ze zajrzalam do nich, taki oto obrazek mi sie ukazal - M.na kanapie czyta mange na telefonie a Pietraszko na oparciu tejze kanapy, bezposrednio nad malzem wyciaga jedna po drugiej chusteczki z chustecznika ktory byl na parapecie ![]() ![]() ![]() Druga sprawa. Odkad mlody jest na butli dzielimy sie. Ja wstaje w nocy w tygodniu, M.w weekendy. I generalnie jak odsypiam caly tydzien to mlodego w nocy po prostu nie slysze. I dzisiaj snilo mi sie pare razy, ze jakies dziecko placze ale nie pierwszy raz mam takie sny, mysle se przez sen, ze gdyby to byl Zuczek to by M.wstal wiec nie mam sie o co martwic. Tia, d.upa!!! Mlody wyl chyba 40min zanim malz laskawie do niego wstal!!!!! I tak bylo pare razy, w koncu ja zaczelam go budzic zeby do babla wstal a ten ze nie, bo on sam zasnie!!!!!! Bylam wsciekla na maksa, za kazdym razem sama musialam go wykopywac z lozka zeby do Piotrusia sie ruszyl, w efekcie co? Dzisiaj rano (oczywiscie pan szanowny musi ODESPAC nocke!!!!)Pietraszko taki bidok zachrypniety od nocnego placzu, ze ledwo glosik wydawal ![]() A to jeszcze nie koniec;] Kupujemy mleko i kaszki BD, w srodku te sreberka maja identyczne roznia sie tylko nadrukiem. Nadruki sa po niemiecku, pan malzonek umie tylko angielski i japonski(wow, ja tez nigdy nie mialam do czynienia z niemieckim ale kaszke od mleka rozroznie) - wieczorem panika malza - NIE MA MLEKA!!!!!!!!!!!!!!! Sprawdzales? Tak, sprawdzalem. Dobra, to mlody wode dostanie albo kaszke w nocy damy se rade. Rano jak szanowny stwierdzil ze jest tak padniety ze wstac nie potrafi do mlodego mowi - daj Pietraszkowi kaszki. Ide do pokoiku patrze na komodzie - jak byk MLEKO. Ponad pol opakowania. Ide do malza - gdzie niby ta kaszka? No na komodzie. Aha, to fajnie, bo to jest MLEKO! No ale on nie umie czytac po niemiecku, on nie wiedzial ;] ciekawa jestem, ile razy podal mleko zamiast kaszki na odwrot ![]() M.jest naprawde kochany cudowny i kocha nas z calego serca itd itd ale jak czasem ma jakies zacmienie to po prostu szlag jasny mnie na miejscu trafia:P Wygadalam sie, dziekuje ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
![]() |
#3462 |
Konto usunięte
|
Lady, znam, znam...
![]() ![]() A na roczek w końcu kupiłam: http://allegro.pl/baby-annabell-my-f...tml?source=mlt niebieską, Agatka ma białą, różowej nie chciałam bo pewnie Agatka by chciała ![]() Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2014-01-11 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Już się nie denerwuj..., polać? ![]() Swoją drogą, powinnaś mieć jakaś puszke po innym mleku lub jakiś pojemnik-i tam wsypywac mleczko, może byłoby to łatwiejsze? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
PRZYŁĄCZAM SIĘ CIEPLUTKO ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() U mnie też często gęsto TZ sobie leży przed laptopem a Młody w tym momencie np. wchodzi do szafki z pościelą. Ale karmienie w nocy niezmiennie wygląda tak że G. robi butlę a ja karmię. Rano prawie nigdy nie pamięta czy robił butelkę, anologicznie do tego - ile wsypał mleka ![]() Sylwietta ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Ja idę dalej szykować imprezę roczkową ![]() Jak Wam się będzie nudzić, to tutaj 4 minutki - są i kroczki i porządki i papulowanie ![]() http://www.youtube.com/watch?v=qA_YU...ature=youtu.be |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3465 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wcześniej zamawiałam głónie w Michasiu (piękne są ale kremiaste i lubują sie w masach lukrowych) lub u cukiernika takiego małego dwie wsie obok ( ale on dużo liczył a słabo dekorował). ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() SYLWIETTA co do IP - szkoda gadać. Ja jak z małą na pomoc doraźną pojechałam jak miała 3 m-ce to też z kwitkiem na oddział musiałąm jechać bo tam tylko interniści i nawet mi jej osłuchać nie chcieli :/ Osłuchałą - bo nalegałam ale i tak nic nie wysłuchała a dziecko miał zapalenia oskrzeli i to silne :/ ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() a co do wstawania - to mój na bank by nie wstał bo on dzieci w nocy nie słyszy, ma zbyt mocny sen. ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- JULECZKO 100 lat kochana ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- hope jaki słodziak i jak zasuwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3467 |
Konto usunięte
|
Juleczko, najlepsze urodzinowe życzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | |
Zakorzenienie
|
Nooo, to mam dzisiaj chwilkę wolnego czasu - jestem na uczelni, musiałam przyjechać wcześniej, bo TŻ miał koło o 9:30, a ja zaczynam dopiero o 10:30, no ale trudno, poczekam, mam przynajmniej sekundkę, żeby poczytać, popisać, coś...
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | |
Zakorzenienie
|
hejka!
mlody zasnal wcoraj o 23.45 (rekord!) a wstal o 8 ![]() skad to bierze moc to ja nie wiem ![]() Cytat:
![]() Lady - niezla akcja! Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-01-11 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3470 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jestem na bierząco, w końcu.... Szaja, mogłabyś podać przepis na masę do tortu jaką będziesz robiła? masz sprawdzoną? Bo właśnie też chcę robić śmietanową z serkiem mascarpone, ale nigdy nie robiłam i chciałabym ze sprawdzonego przepisu... Mała mi się już nie chce inhalować, masakra co się wtedy dzieje, przestawił jej się dzień z nocą, ciągle zęby idą, marudna strasznie.... Ale jeszcze jakoś daję radę ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej.
U nas w nocy dziś tugeza od 1.30 do 3.30 ![]() Ale mnie łeb napier...... ![]() ![]() Darii wyszła górna lewa dwójka ![]() czyli już mamy 6 ząbków i pomału wychodzi siódmy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Także masz szczęście kochana ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Juleńka !!! sto lat kochana nasza modelko wątkowa ![]()
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
JuleńkaWSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!
![]() ![]() Buziaczki dlaAni ![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-01-11 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3474 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za Julkowe życzenia to takie miłe
![]() I na szybko chwale sie tortem ![]() ![]()
![]() |
#3476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3477 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() O jaa.. co za typ ![]() ![]() Cytat:
Miałam już pisać wcześniej, że Cię podziwiam za ogarnianie wszystkiego. Dziecko, bieganie itd. Szacun Co do zachowania tż, z tym parapetem to przegięcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś tylko jedna pobudka była!! ![]() O ja gapa.... Wszystkiego naj naj dla Julci i Ani! Spełnienia marzeń i duużo zdrówka Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-01-11 o 11:43 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3478 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Julasku wszystkiego naj z okazji pierwszych urodzin. Rośnij zdrowo! ![]() ![]() ![]() Lady z tym parapetem to faktycznie przegięcie. Za to z tym wstawaniem w nocy to trochę zazdroszczę. Mój nie wstaje, bo jak pracowałam to twierdził, że siedzi z małą do południa, a później jedzie do pracy, więc musi odpocząć, a teraz mówi, że jeździ do pracy i też jest bardzo zmęczony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3479 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wiec nie pitol tylko pokazuj! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
cala moc usciskow dla Julaska z okazji roczku!! My sie wycieczkujemy: t. opiekowala sie Yae a my z tz poszlismy zwiedzac. Zatrzymalismy sie w tradycyjnym japonskim hotelu z goracym zrodlem i bylismy w trojke sie wymoczyc i wygrzac - Yae miala ubaw po pachy. Z nowosci to dzis Yae jadla suszona rybe i normalny ryz oraz napoj jogurtowy pierwszy raz pila przez slomke - zaskoczyla od razu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.