|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
0 | 0% |
| Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
|
0 | 0% |
| Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
|
6 | 15,00% |
| Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
|
3 | 7,50% |
| Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
|
8 | 20,00% |
| Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
|
19 | 47,50% |
| Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
|
2 | 5,00% |
| W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
|
2 | 5,00% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
ja mam pytanie jak wy usypiacie dzieci? bo moja przez szpital nauczyla sie na rekach jak w szpitalu sie darla (nie mowie po porodzie tylko pozniej) i ja nosilam. Nie wiem jak ja teraz odzwyczaic pewnie sie nie da tak latwo ;/
|
#3872 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Sprobuj sie polozyc kolo niej, pielucha na oczy, smok do buzi. Poklepywac po pleckach, albo troche pobujac, u mnie czasem wystarczy trzymanie za reke
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Ona sie czasami wierci jak tak robie, chyba ze za reke trzymam to czasami lezy ale nie spi drze sie jak jej sie chce spac ;/ masakra mam nauczke na 2
|
#3874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaż ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
a jak wy usypiacie?
|
#3876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- o
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
t_89, mój zazwyczaj sam zasypia. Włączam projektor plus muzyczkę, dostaje pieluchę/poduszkę-maskotkę, i jak chce to smoka. Najpierw gada sobie i śpiewa a później zasypia. Czasem mu pomruczę jak steka
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Małż z Miłoszem na spacerze. Zaraz lecimy na kartacze i sernika do Mamy
|
|
|
|
#3878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja swojego małego też usypiałam na rękach, teraz jak widzę, że jest zmęczony, kładę pieluszkę, smoczek w buzkę, i jak przyknie oko pod pieluszką to kładę do łóżeczka i wychodzę, jak zaczyna płakać, to go poprawiam, pobujam, a czasem tylko chwyci mnie za palec. I jakoś się oduczył spania na rękach,
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
AAAAAAAA http://technologie.gazeta.pl/interne...aniak_tv_.html
sodomia i gomoria!
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-01-11 o 14:08 |
|
|
|
#3880 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w czwartki wiec bedziemy z tz razem.na.silke.chodzic ![]() spinning.jest super.tylko mnie.troche.nudzi ale zazdroszcze jesli lubisz bo mega duzo kalorii sie spala Cytat:
hehe moja tesciowa tez mnie pasie ona w ogole podaje jedzenie jak koryto a nie jedzenie ale mam na nia nerwa od czwartku jak wam pisalam o matko! tarczyce badalam miesiac temu wiec watpie zeby po dwoch tygodniach od badania mi sie.pogorszylo ![]() Cytat:
bo bujalam bo byly kolki wieczorem i bole brzuszka najpierw bujalam i spiewalam (zamiast spiewania mozesz wlaczyc konika morskiego, projektor, muzyke co tam chcesz) po dwoch wieczorach przestalam bujac a tylko trzymalam na.rekach i spiewalam tak robilam okolo tygodnia potem przez dwa dni odkladalam do lozeczka i trzymalam reke na brzuszku i spiewalam potem tylko spiewalam a teraz nawet spiewac nie musze jak boli brzuch to posiedze.chwile i.trzymam za reke odzwyczajanie trwalo dwa tygodnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3881 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() wysłałam moich chłopców na spacer a ja posprzątałam sobie i zrobiłam obiad ![]() lubie weekendy kiedy jesteśmy we trójkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie musisz się teraz pochwalić![]() Cytat:
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
nauczyłam Filipa usypiać w łóżeczku (wcześniej na rękach w pozycji pionowej) pieluszka przy buzi, melodyjka, przygaszone światło, ewentualnie smok i trzymanie za rączke, ale jak się rozpłacze ostro to biore na rece uspokajam i odkładam znow i to samo pieluszka, melodyjka itd
|
|
#3883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratki i powodzenia w dalszej walce. |
||
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
ma ktoś pomysły co to moze byc??
jest tylko na polikach, smarowane emolium kilka razy dziennie troche sie poprawia ale wraca.. tu dziś od rana smarowane raz...
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2014-01-11 o 14:40 |
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny co mam zrobic, zeby Bartek potrafil tez samodzielnie zasypiac w swoim lozeczku?Jesli chodzi o wieczor i noc to juz sie nauczyl, ze odlozony do lozeczka idzie spac, z tym nie mamy problemow (no chyba, ze nas skok odwiedzi) ale w dzien praktycznie nie ma szans, zeby samodzielnie zasnal w lozeczku, zazwyczaj spi bujany w bujaczku, a w kryzysowych sytuacjach ratuje nas wozek :/
|
|
#3888 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Jestem w miarę na bierząco z wami. Jesteśmy już tydzień na swoim i jest burdel ale najważniejsze, że razem i że szybki internet założyli ![]() We wtorek Gosia była szczepiona- nie wiem chyba pielęgniarka ją przestraszyła bo tylko jak zaczęłam ją rozbierać to zaczęła się niemiłosiernie drzeć. Waży 5240 kg I rozkręca się jeśli chodzi o przybieranie- a ja też czuję, że mam coraz więcej mleka. Jest kochana.Ps. ladan- Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia ![]() jesli chodzi o usypianie- suszarka must have- czy to w wersji normalnej czy puszczana z komórki
Edytowane przez badzia987 Czas edycji: 2014-01-11 o 15:01 |
|
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w.ciagu dnia.usypiam suszarka ale nie wiem jak z tego zrezygnowac ![]() w xiagu dnai suszarka, wozek i popoludniu suszarka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3891 |
|
Raczkowanie
|
mi usypia przy cycu , ale jak podniosę do odbicia to czasem się budzi i na rękach jest usypiana .
Nawet nie mam jak jej nauczyć samodzielnego spania w łózeczku bo raz zaśnie przy cycu i tak sobie cycka go, potem ją nosze do odbicia i kładę w łóżeczku. a innym razem jak się wybudzi po cyckaniu to nie da się inaczej jak tylko na rękach bo trzeba ją nosić do odbicia i wtedy się złości ze zmęczenia i zasypia wiec jak włozę do łóżeczka to ona nie wie o co chodzi |
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie robie problemu z usypiania. raz zasypia sama, raz z pielucha (ale ja mietoli bo na glowie nienawidzi jak cos jest), raz na rekach, raz w samochodzie, raz w wozku, raz przy cycu...zwykle jak marudzi to trze oczy, jak trze oczy to sie wscieka i ryk gotowy. jak jej zawine rece to szybko sie uspokaja. jest mala i w sumie nie przeszkadza mi ze chce byc tulona i lulana. jak bedzie wieksza - tak powiedzmy 9 mies - to jesli bedzie zasypiac tylko przy lulaniu, pomysle o odzyczajeniu. kinia nie musiala byc to moze i natalka nie bedzie. u nas jeden minus - smoka nie lubi. moze zaczne usypianie z konikiem fp to bedzie kojarzyla sen z melodia
|
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam się do Was z tym usypianiem. Wieczorem nie ma żadnych problemów, nic nie muszę robić. A od kilku dni ze saniem w dzień to jakaś katorga. Tusia jest okropnie ruchliwa, strasznie. Wierci się, wygina...podnosi nogi do góry, pupę, plecy, przekręca się na bok i tak wygina straaaaasznie głowę w tył (boję się,że coś źle z napięciem mięśniowym). Masakra
|
#3894 |
|
Raczkowanie
|
a jak wychodzicie z dziećmi na spacer to co robią???
u nas darcie za 5 minut i biegiem do domu Kiedyś niosłam ją kawał drogi przez miasto dobrze że tż był to wózek pchał i i tak sie darła Ale wstyd że taka prujaga Inne mamki z wózkami śmigają wolniutko a ja lecę czym prędzej do domu! i ze smokiem w buzi tak pruje azeby do sklepu wejsć to Ona coś nie lubi spacerków albo kombinezonu no ale co jej poradzić przecież trzeba wychodzić na słońce co poradzić? a jeszcze jedno pyt. o tą pieluchę Jak ją położyć na głowie normalnie na całą buźkę czy jak bo pierwszy raz słyszę Edytowane przez danielka88 Czas edycji: 2014-01-11 o 15:27 |
|
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozglada sie 3 minuty i spi do 3 godzin.. moze jej za ciepło/ zimno? wychodzisz w porze drzemki?
|
|
|
#3896 |
|
Raczkowanie
|
Witamy ponownie!dalam dzisiaj pierwszy raz marchewke tylko 5 lyżeczek i bardzo ładnie zjadł i pózniej jeszcze 150ml mleka zjadł.mam nadzieje ze nic mu nie będzie
A co do usypiania to różnie ale zazwyczaj na rękach i odkładam do łóżeczka
|
|
|
|
#3897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jest po spaniu, po zabawie potem jedzonko odbicie i na dwór (okgodz. po pobudce) i jak ją włozę do wózka to się tak rozgląda jakby chciała wyskoczyć z wózka a potem zaczyna krecenie i krzyki. Ale juz w domu zakładanie kombinezonu czy ubrania grubszego jej nie pasuję i musze dać smoka zeby się nie spociła raczej za zimno to jej nie jest bo zawsze cieplutka Jak mamy 5 st+ to zakładam body i spodenki na to pajacyk i kombinezon i przykrywam kocykiem w wózku. |
|
|
|
|
#3898 |
|
Raczkowanie
|
Witamy ponownie!dalam dzisiaj pierwszy raz marchewke tylko 5 lyżeczek i bardzo ładnie zjadł i pózniej jeszcze 150ml mleka zjadł.mam nadzieje ze nic mu nie będzie
A co do usypiania to różnie ale zazwyczaj na rękach i odkładam do łóżeczka
|
|
|
|
#3899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
9.09.2013 30.07.2015 Edytowane przez MsLullaby Czas edycji: 2014-01-11 o 15:41 |
||
|
|
|
#3900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

Ja nie wiem kiedy sie zmotywuje do cwiczen w koncu. W przyszlym tygodniu tz jedzie na deske na tydzien i po jego powrocie wracam na spinning
A ja od nowego roku się staram trochę dietować, ale tylko trochę, bo u teściów o żadnej prawdziwej diecie nie ma mowy. Sytuacja z tego tygodnia - ogłosiłam wszem i wobec, że chcę trochę schudnąć, więc żeby mnie nie paść na siłę, bo mój teśc ma do tego tendencje. To on się pyta, co np. chcę ograniczać. Więc mówię, że przede wszystkim słodycze, że będę pić wodę zamiast soku na obiad i że ziemniaki suche, bez sosu ani cebuli podsmażonej na tłuszczu, bo oni tak jedzą, a on mi na to ze szczerym zdziwieniem: to cebula tuczy? 
[/RIGHT]

Brakowało mi dobrych wieści