|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
Dziewczyny tak się strasznie ciesze, ze taki dobry dzień jest
Mnie tak dzisiaj nosiło ze okna pomylam i cale mieszkanie wysprzatane. ja zrobię jutro test rano bo juz nie mogę wytrzymac z ciekawości. Jakos dziwnie nietypowo sie czuje poza tym wole juz wiedzieć czy jestem w ciąży czy nie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4532 |
|
<3 <3 <3
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
Marti trzymam za jutro kciuki
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#4533 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Dziewczyny
|
#4534 |
|
Raczkowanie
|
Marti powodzonka! Niech szczesliwa passa trwa!
ja tez wysprzatalam. Zmienilam firanki i ogarnelam szafee teraz psiakami na spacer a pozniej kapiel w wannie i domowe spa a czy to prawda ze dluga kapiel w bardzo cieplej wodzie moze przyspieszyc owulacje? Gdzies tak czytalam :pWysyłane z mojego GT-S5839i za pomocą Tapatalk 2
|
#4535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a kiedy powinnaś dostać @?Czyli jutro kolejny poranek na czuwaniu
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Pospałam... i brzuch mi wzdęło nie wiem od czego a nie mogę wziąć tabletki
|
|
#4537 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakie piekne dwie krechy.Normalnie co za cudowny dzien juz druga w ciazy wspaniale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gratulacje oczywiscie oraz spokojnych 9 miesiecy ![]() Cytat:
wiec spokojnie tez niedlugo poczujesz ![]() Cytat:
o dziewczynka gratulacje ja mam wizyte w srode i tez cos mam przeczucie na dziewczynke ale Tz przekonany, ze chlopiec hihi najwazniejsze, zeby zdrowe bylo ![]() Cytat:
juz dwie fasolki sa to teraz bedzie tylko z gorki ![]() Czekam wiec jutro na zdjecie testu z II kreseczkami ![]() U mnie to tak srednio non stop sie kloce z Tzem doslownie o glupoty dzisiaj ehhh...I te wasze fasolki mnie dzisiaj tylko pocieszaja ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#4538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A który to dc i jak długie masz zazwyczaj cykle? Cytat:
Może czytałaś, że gorąca kapiel może przyspieszyć zbliżającą się @ ? Bo o tym chyba nawet tu czytałam ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Ja właśnie lecę wziąć ciepły prysznic, może przyspieszy w końcu @
Edytowane przez Jagatka_N Czas edycji: 2014-01-11 o 18:34 |
|||
|
|
|
#4539 |
|
Raczkowanie
|
Zwykle cykl ma 30 dni teraz 34 dzien wiec jakos nie jest strasznie spozniona, ale czuje sie dziwacznie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Wole juz wiedzieć na czym stoję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jagatka noo ale niby nic takiego nie zjadłam... czasami tak właśnie mam ale już troszkę przechodzi.
|
|
|
#4541 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lili ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do tego nie z porannego moczu, a zobacz jakie wyraźne kreski, więc wiesz... Załamana dziękuję
11.01.2014r. - II kreseczki 2cs 27.08.2014 Oluś Edytowane przez cloud_on_sky Czas edycji: 2014-01-11 o 18:49 |
|
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
jagodzia zapomniałam ci napisać, że ciesze się, że z dzidzią wszystko ok
no to może faktycznie będzie dziewczynka jak gin nic nie widział ![]() No zobaczymy jak to będzie, wszystko zależy od wyników ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
Kupiłam jeszcze jeden test i powtórzę za 2-3 dni
|
|
|
#4544 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dam ci znać ![]() Cytat:
musisz się przyzwyczaić jeju jeszcze nie mogę uwierzyć, że na prawdę jesteś w ciąży i nawet nie wiesz jak się ciesze Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4545 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak nie to dziękuję Cytat:
<=> (wtedy i tylko wtedy) wszyscy są zadowoleni ![]() Jajka przycina Zabił by mnie jakby wiedział co ja tu piszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Śliczne imię wybraliście Oboje? Były jakieś sprzeczki? Opowiadaj ![]() Cytat:
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
debra nie wybieram się na betę bo ją trzeba z 3 razy zrobić a u mnie beta kosztuje 55zł
![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- zubi chętnie bym powysyłała i zrobię to jak wykonam drugi test
|
|
#4547 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale w poniedziałek idę na betę, a potem znowu w środę, tak? Żeby zobaczyć jak przyrasta. Cytat:
Też coś tak czuję ![]() Ale nie wie i dobrze, co go tam interesuje co baby piszą
|
|
#4548 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsze słysze... ale jakby tak było to chyba każda z nas brałaby dłuuugie kąpiele
Może czytałaś, że gorąca kapiel może przyspieszyć zbliżającą się @ ? Bo o tym chyba nawet tu czytałam ![]() Jagacia ja właśnie też się zdziwiłam, bo czytałam coś nt. owulacji i ogólnie starania się o dziecko i o negatywnym wpływie gorących kąpieli u mężczyzn i była zmianka, że na odwrót jest u kobiet, właśnie gorące kąpiele pomagają szybciej mieć owulacje Nie wiem, czy to potwierdzone naukowo czy tylko czyjś wymysł. http://www.youtube.com/watch?v=O9jtkAPwSMQ dokształcam się
|
#4549 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A się kobiety rozpisały
![]() Cytat:
Cytat:
![]() God, cloud dbać o siebie! Ja jestem u mamy ... sama. wracam jutro postaranm się was nadrobić
|
|
#4550 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra moja relacja z wizyty:
No i będzie ta zła wiadomość tego dnia Wiedziałam, że będzie lipa, bo babka pisała sama sobie pochlebne opinie w internecie (widziałam, bo większość wiadomości miała to samo ip), ale że to było 1 min drogi od nas to i tak nas umówiłam Och! Głupia ja, głupia ![]() Najlepszy był Tż, bo nie był nigdy u ginekologa Powiedział, (on ma lepsze przemyślenia ode mnie ![]() Babka totalna porażka. Wzięła wyniki Tż'a zaczęła coś się pytać o choroby, pracę itp. i ... nie może jeździć na rowerze Powiedziała, że musi powtórzyć badanie iiiiiiii koniecznie u nich Mi zrobiła USG po tym jak poprosiłam, bo sama na to nie wpadła. Nic mi nie powiedziała co jest na ekranie, ale że ja człowiek wyedukowany to widziałam, że prawy jajnik pusty, bez jakiś większy pęcherzyków, a lewy pełen pęcherzyków. Jak się ubrałam zapytałam o endo .. powiedziała, że nie sprawdziła (chociaż mówiłam, że mam z tym problemy), bo i tak nie było owulacji. Spoko.... Zleciła mi badania, większość hormony i tu myślałam, że jej coś wygarnę Wypisała mi połowę, co już miałam. Każdy po kolei pokazywałam jej na wynikach (w które wcześniej patrzyła się jakieś 2 min) i pytałam czemu mam je powtarzać więc je wykreślała. No matulu Chciałam się upewnić co do zdania na jej temat, więc pytam: czy mogłam się zarazić od psa mycoplazmą, bo mamy hodowle, a wiem, że były chore?No i tak potwierdziło się, że babka z kliniki leczenia niepłodności to tłumok ![]() Zapytała, czy mamy objawy w postaci grypy, bo jeżeli nie to nie ma czym się przejmować ..... Mycoplazma nie jest jedna, a ta najbardziej znana i najczęściej przerabiana to Mycoplasma pneumoniae, która nijak ma się do rozmnażania, a lokuje się w płucach i tą ona miała na myśli .... Noż fuck! Zrobiłam się cała czerwona aż Tż się pytał co mi jest i odpowiedź tej babki była słuszna (wow pierwszy raz) -> z nerwów ![]() Nic nie przypisała Tż'owi na poprawę nasienia. Nic! Ja też nie mam żadnych zaleceń, ani planu leczenia. Mężulek dobrze skwitował: Pier*** ją i chodźmy się upić ![]() Tadam! ale się rozpisałam
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o, jaaa... zaczęłam oglądać.. uwielbiam takie filmy.. debraM.. tylko tyle na ten temat.. ![]() szukasz innego lekarza?..
|
|
|
#4552 |
|
Raczkowanie
|
Debra...masakra
Szkoda, że wydałaś kasę, ale będziesz wiedzieć na przyszłość, że już nie warto do niej wracać. Obyś szybko znalazła dobrego specjalistę! Powodzenia!
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co to za ginekolog?! To jest straszne, że takich ginekologów jest coraz więcej... na prawdę. To co teraz zrobisz? Sama musisz sobie ustalić plan działania...
|
|
|
#4554 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ginekolog do, której chodzę (normalnie kupię jej bombonierkę następnym razem żeby poczuła się doceniona, bo jest wspaniała) dała mi namiary na dobrego lekarza, ale tam kolejki są długaśne i idziemy dopiero 4.02., umawialiśmy się na początku grudnia i ja wymyśliłam, że pójdziemy gdzieś wcześniej żeby do tego czasu coś działać ![]() Ej.. była kiedyś taka emotikonka Radocha, ja jestem ślepa czy ona znikła? ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
A i jeszcze ku ścisłości ... ja zapytałam o mycoplazmę, która powoduje poronienia i resorpcję zarodków, więc to nie takie byle co
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4556 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale i tak jestem załamana
|
#4557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przykre Twojemu Tżowi należą się niezłe baty ![]() ![]() Debra, brak mi słów, co za baba I mówisz, że za takie coś kasę wzięła?
11.01.2014r. - II kreseczki 2cs 27.08.2014 Oluś Edytowane przez cloud_on_sky Czas edycji: 2014-01-11 o 19:59 |
|
|
|
|
#4558 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Naprawdę pierwszy raz o tym słyszę ![]() Cytat:
![]() Tak naprawdę to mogłabyś jej zadać więcej pytan i babka powinna spłonąć tam ze wstydu... to za co ona kasę chciała wziąć jak ani badania nie chciała zrobić sama z siebie, ani porządnego wywiadu, ani wiedzą się nie wykazała, ani żadnego planu co dalej ![]() Dobrze, że macie ten termin na 4.02, oby to byl specjalista a nie .... no ręce opadają i wszystko inne
Edytowane przez Jagatka_N Czas edycji: 2014-01-11 o 20:00 |
||||
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana pójdziesz do dobrego gina i na pewno Wam pomoże!Ja też długo się borykałam z problemami, wiem jak to jest... dacie radę, na pewno!
|
|
|
#4560 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to mam wyje.bane co najmniej do wiosny ![]() Trzymam zatem kciuki za pozytywny teścior ![]() Cytat:
pocieszamCytat:
![]() God trzymam Cię za słowo i czekam na te świeże fluidy!!!!! Cytat:
U mamy sama jesteś... no nic... Kochana życzę Ci aby ta sprzeczka wyszła Wam na dobre... bo zawsze po burzy wychodzi słońce, a jak nie to upij go i wykorzystaj Cytat:
Debra wg mnie Ty to twarda babka jesteś i nie popuścisz, nie łam się, jesteście na początku drogi i w ogóle to ja nie wiem skąd Ty miałaś taką intuicję żeby tak wcześnie reagować jak jeszcze nie miałaś pewności że coś jest nie tak, chylę czoła Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.

teraz psiakami na spacer a pozniej kapiel w wannie i domowe spa

mocz nie był z rana, sikałam może z godzinę wcześniej, no ale robimy... Paskowy (wiem wiem, ale Tż kupował) i po 3 sekundach II kreski 
[/IMG]
wspaniale 

bo z drugiej strony chciałabym już teraz dzidziusia... no sama nie wiem co mam myśleć..
18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub

i dobrze, co go tam interesuje co baby piszą
Wypisała mi połowę, co już miałam. Każdy po kolei pokazywałam jej na wynikach (w które wcześniej patrzyła się jakieś 2 min) i pytałam czemu mam je powtarzać 

pocieszam