Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-11, 21:08   #3991
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
prawda, moja znajoma tez tak dziecko przyzwyczaiła, tylko ze ona karmiła go prawie 3 lata
ona ponoć próbowała przystawiać go do drugiej, ale nie chciał
teraz chciała go nim karmić, ale jak mi powiedziała, że ma tam żółte mleko, to ją uświadomiłam, ze może niech se odpuści, bo to mleko zwiastujące koniec laktacji

wiesz, u nich wszystko wskazuje na to, że kp będzie trwało jeszcze długo, bo młody traktuje cycek jak przytulankę. co 2h musi pociągnąć i bez niego nie zaśnie
Stary 2014-01-11, 21:18   #3992
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
łoo matko to u mnie nie jest tak źle
U mnie pola tez faworyzowała lewy ale samo jej przeszło i teraz oba lubi tak samo

Ale 3 lata karmić to jak dla mnoe zdecydowanie za długo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 21:19   #3993
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Matall gratuluje naprawde.Ja to taki leń ze mnie że masakra!!!też powinnam ćwiczyć ale poprostu mi sie niechce.A co t
o jest sb?jakaś dieta?
South Beach
Niby dieta, ale tak naprawdę, to sposób na zdrowe odżywianie na całe życie W III fazie jedynym produktem "odrzuconym" jest cukier, a doktorek i tak mówi, że czasem można

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Matal, wymiatasz Jak ja ci zazdrioszczę, że możesz ćwiczyć... A ja od nowego roku się staram trochę dietować, ale tylko trochę, bo u teściów o żadnej prawdziwej diecie nie ma mowy. Sytuacja z tego tygodnia - ogłosiłam wszem i wobec, że chcę trochę schudnąć, więc żeby mnie nie paść na siłę, bo mój teśc ma do tego tendencje. To on się pyta, co np. chcę ograniczać. Więc mówię, że przede wszystkim słodycze, że będę pić wodę zamiast soku na obiad i że ziemniaki suche, bez sosu ani cebuli podsmażonej na tłuszczu, bo oni tak jedzą, a on mi na to ze szczerym zdziwieniem: to cebula tuczy?
Haha, dobry
No ja sobie sama gotuję, więc łatwiej Jeszcze tż by mógł słodyczy do domu nie znosić

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dołączam się do Was z tym usypianiem. Wieczorem nie ma żadnych problemów, nic nie muszę robić. A od kilku dni ze saniem w dzień to jakaś katorga. Tusia jest okropnie ruchliwa, strasznie. Wierci się, wygina...podnosi nogi do góry, pupę, plecy, przekręca się na bok i tak wygina straaaaasznie głowę w tył (boję się,że coś źle z napięciem mięśniowym). Masakra
U nas ostatnio też problem, zwłaszcza na noc. Wierci się, krzyczy, macha rączkami, wygina się. Aż mnie nerwy biorą, jak to widzę

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
No wlasnie tez tak slyszalam ze to co w ciazy nie wyleci to musi wyleciec teraz. A od minipigulki kurcze nie wiem, a nie pamietam czy zaczely wypadac jak juz zaczelam brac czy wczesniej.. No nic mam nadzieje ze lysa nie zostane :P
Moje też mega wypadają, a w ciąży ani jeden nie wypadł...

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja tylko napiszę, że to bardzo częste że dziecko początkowo śpi w nocy super, a potem w okolicach 4-5 miesiąca zaczynają się nocne pobudki a rozszerzanie diety niekoniecznie musi tu pomóc....
edit: dotyczy to rzecz jasna przede wszystkim dzieci kp
O, to o Enci... Od kilku dni mamy pobudki nocne. Iw sumie spoko, mała jest, może jeść w nocy. Tylko ona wtedy myśli, że już dzień, bo tak długo nocki przesypia, że zawsze jak się budziła, to już dzień

Cytat:
Szukaj bezmlecznych do robienia na mleku, które je Miki

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 21:23   #3994
czaszka_
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
ja ciagle sobie obiecuje ze nadrobie watek ale moja córa jest tak wymagajaca w ciagu dnia ze nie mam za duzo czasu a jak juz sie znajdzie to robie pranie albo sprzatam

u nas o wiele lepiej od 4ch dni( Jula jak nie ma kolek to jest bardzo grzeczna-i tak potrzebuje caly czas mojej uwagi ale przynajmniej tak nie placze).
Byl czas ze przesypiala cale noce od 21-7 ale ostatnio znowu sie budzi 2 razy w nocy mimo ze w ciagu dnia duzo je a juz myslalam ze tak bedzie zawsze ze bede wyspana

aa i mam pytanie do mam karmiacych butelkami jak u was wyglada czyszczenie i wyparzanie butelek/sterylizowanie i jak czesto to robicie? i czy gotujecie wode z kranu czy mineralna?

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 21:24   #3995
Madziuchna27
Zakorzenienie

Wielkie joł
Dopiero teraz mam czas poćwiczyć, co zaraz uczynię Masakra

Julek skończył dziś 4 miesiące

Cytat:
Też mam te pojemniki i teraz ciekawostka-na instrukcji pisze,że one są jednorazowe jak się je używa do zamrażania

no nie żartuj!? A Ty tylko raz używasz do zamrażania?

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
mam na łopatce imię syna i datę urodzenia. Powiem TŻ później żeby zdjęcie zrobił.
pokaż

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja ci powiem jak ja odzwyczailam od bujania
bo bujalam bo byly kolki wieczorem i bole brzuszka

najpierw bujalam i spiewalam (zamiast spiewania mozesz wlaczyc konika morskiego, projektor, muzyke co tam chcesz)
po dwoch wieczorach przestalam bujac a tylko trzymalam na.rekach i spiewalam
tak robilam okolo tygodnia
potem przez dwa dni odkladalam do lozeczka i trzymalam reke na brzuszku i spiewalam
potem tylko spiewalam
a teraz nawet spiewac nie musze

jak boli brzuch to posiedze.chwile i.trzymam za reke

odzwyczajanie trwalo dwa tygodnie
Muszę to wypróbować

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
nauczyłam Filipa usypiać w łóżeczku (wcześniej na rękach w pozycji pionowej) pieluszka przy buzi, melodyjka, przygaszone światło, ewentualnie smok i trzymanie za rączke, ale jak się rozpłacze ostro to biore na rece uspokajam i odkładam znow i to samo pieluszka, melodyjka itd
Super

Cytat:
Dołączam się do Was z tym usypianiem. Wieczorem nie ma żadnych problemów, nic nie muszę robić. A od kilku dni ze saniem w dzień to jakaś katorga. Tusia jest okropnie ruchliwa, strasznie. Wierci się, wygina...podnosi nogi do góry, pupę, plecy, przekręca się na bok i tak wygina straaaaasznie głowę w tył (boję się,że coś źle z napięciem mięśniowym). Masakra
U nas w dzień jest ok, najgorzej wieczorem Po kąpieli trze oczka i wysyła inne sygnały świadczące, że chce spać. Zje butlę mojego mleka i koniec ze spaniem. Muszę się nieźle napocić, by go ululać

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mam do was takie pytanie bo mnie to męczy. Mieszkam na parterze a wiąże się to z tym że ciągnie od podłogi. Mogę więc kłaść matę małemu na podłogę czy lepiej na łóżko? Czy na podłodze po prostu mu coś pod spód rozkładać? Bo jednak jak ma miękko to ciężej mu ćwiczyć obroty itp

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
Ja czasem kładę na kocyku i nawet przykrywam kocykiem, jak zobaczę, że Julek ma zimne rączki.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 21:25   #3996
kaska87
Zakorzenienie

to rozszerzanie diety mnie zabije

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 21:27   #3997
Madziuchna27
Zakorzenienie

Czaszka,
Ja się wypowiem, bo Julek na noc dostaje moje mleko z butli, używam też laktatora, więc też podchodzi pod wyparzanie Po ściąganiu myję z płynem w ciepłej wodzie (laktator), butlę zalewam wodą i myję za jakiś czas, bo nie chce mi się od razu. A potem wszystko do gara z wodą z kranu plus szczyptą kwasu cytrynowego, żeby osadu nie było i gotuję kilka minut.

Stary 2014-01-11, 21:28   #3998
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Na czym można teraz oglądać filmy?
Na zalukaj

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Motyl, Gorgulku
wybrałam dziś kaszkę do ekspozycji byłam w rossmannie, przejrzałam składy i ta wydała mi się bardzo sensowna:
https://www.bobo vita.pl/home/produkty/kaszki/kaszka-pszenno-zytnia-pelne-ziarno/
w 100 gram kaszki jest zaledwie 7 gram cukru, nie ma w składzie białego cukru tylko miód (raczej jakieś śladowe ilości, nie powinno uczulić) i cene też ma fajną, niecałe 6 zł a zdrowy brzuszek dobrze ponad 10 zł
spacja do usunięcia

Już kupiłam w gemini kaszkę bezmleczną Holle. Fajny ma skład. Cena może wyższa no ale
Taka.

Magda, ja tez właśnie idę ćwiczyć
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 21:29   #3999
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
ja ciagle sobie obiecuje ze nadrobie watek ale moja córa jest tak wymagajaca w ciagu dnia ze nie mam za duzo czasu a jak juz sie znajdzie to robie pranie albo sprzatam

u nas o wiele lepiej od 4ch dni( Jula jak nie ma kolek to jest bardzo grzeczna-i tak potrzebuje caly czas mojej uwagi ale przynajmniej tak nie placze).
Byl czas ze przesypiala cale noce od 21-7 ale ostatnio znowu sie budzi 2 razy w nocy mimo ze w ciagu dnia duzo je a juz myslalam ze tak bedzie zawsze ze bede wyspana

aa i mam pytanie do mam karmiacych butelkami jak u was wyglada czyszczenie i wyparzanie butelek/sterylizowanie i jak czesto to robicie? i czy gotujecie wode z kranu czy mineralna?
płukam butelki wodą i szoruję szczotą do butelek - ogólnie dbam o to żeby żaden osad nie został z jedzenia
myję conajmniej raz dziennie płynem do naczyń, zwykłym, nie żadnym dzieciowym i dobrze wypłukuję pianę
raczej już nie wyparzam ani nie sterylizuje, teraz to już nie ma sensu skoro dziecko i tak wszystko co tylko weźmie do rączki pcha do buzi

pochwalę się, co mi tam
mam nowego laptopa mam nowego laptopa mam nowego laptopa
...i za 2 tyg operację (tak na marginesie)

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-01-11 o 21:30
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 21:30   #4000
Madziuchna27
Zakorzenienie

Kurna, chyba se daruję dziś ćwiczenia, bo już 22.3o

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
płukam butelki wodą i szoruję sczotą do butelek - ogólnie dbam o to żeby żaden osad nie został z jedzenia
myję conajmniej raz dziennie płynem do naczyń, zwykłym, nie żadnym dzieciowym i dobrze wypłukuję pianę
raczej już nie wyparzam ani nie sterylizuje, teraz to już nie ma sensu skoro dziecko i tak wszystko co tylko weźmie do rączki pcha do buzi

pochwalę się, co mi tam
Ja też, ale wciąż używam starutkiego jak świat

Jaką operację?

Stary 2014-01-11, 21:35   #4001
nephelim89
Rozeznanie

Hej
Po cytowałam i mi zdechł tablet Wczorajszy dzień znów spędziłam w szpitalu na badaniach- już mi ręce opadają co oni tu wymyślają. Dziękuję za wszystkie kciuki Na razie mam jakieś leki i za tydzień zobaczymy czy kamyczek zamierza dobrowolnie wyjść. TŻ się ze mnie śmieje że drugi poród mnie czeka

Moje dziecko polubiło spacery. Z racji że pogoda u mnie typowo wiosenna przełożyłam go dziś do spacerówki na płasko i jak zawsze był by ryk to tym razem młody spacerował ze mną ponad 2 godziny z czego trochę spał trochę patrzył. Czyli gondola idzie u mnie w odstawkę bo jakoś moje dziecko jej nie lubi.
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 21:37   #4002
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Kurna, chyba se daruję dziś ćwiczenia, bo już 22.3o

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Ja też, ale wciąż używam starutkiego jak świat

Jaką operację?
mój poprzedni miał 7 lat i już nawet na linuksie nie dało się z niego korzystać

pisałam już kiedyś, wyskoczyła mi nadprogramowa pamiątka po ciąży - kamica żółciowa (podobno ciąża sprzyja)
będę miała usuwany woreczek żółciowy
Stary 2014-01-11, 21:50   #4003
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Natala a zdrowy brzuszek jest też od 4mż? bo ja albo ślepa albo nie widziałam bo Ty też niedługo wprowadzasz, a Hanula nie wiele od Mikiego starsza to pisz co i jak to będę zgapiać
zdrowy brzuszek od 6 bodajże

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
O właśnie - ja czytalam kiedyś (ale to tylko internet wiec nie wiem ile w tym prawdy), że jak dzieci zaczynają być większe to bardziej eksplorują świat w dzień i szkoda im czasu na jedzenie więc nadrabiają w nocy. Ktoś słyszał podobną opinię?
ja słyszałałam....

Cytat:
już Ci dziewczyny napisały, że lepiej bezmleczną robić na mleku które Miki pije

Cytat:
Masz rację dzięki. Chyba póki co będę kładła go na łóżku później zobaczymy

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
a moim zdaniem lepiej na podłodze. na pewno bezpieczniej no i łatwiej dziecku ćwiczyć na twardej powierzchni. Nie uchronisz go od podłogi, za chwilę zacznie pełzać, potem raczkować...
polecam puzzle piankowe

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
Natala a wiesz co może być przyczyną tego, że właśnie w 4-5 miesiąci dziecko zaczyna sie budzić częściej?
mój nigdy nie był dobry w spaniu, ale teraz już przechodzi sam siebie
w sumie to jest wiele teorii, jedno to to co napisała ja ale także to że dziecka mózg się intensywnie rozwija i potrzebuje "pożywki", że więcej kalorii dzieci w dzień spalają bo są ruchliwsze

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Już kupiłam w gemini kaszkę bezmleczną Holle. Fajny ma skład. Cena może wyższa no ale
też fajna

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 22:01   #4004
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Czaszka,
Ja się wypowiem, bo Julek na noc dostaje moje mleko z butli, używam też laktatora, więc też podchodzi pod wyparzanie Po ściąganiu myję z płynem w ciepłej wodzie (laktator), butlę zalewam wodą i myję za jakiś czas, bo nie chce mi się od razu. A potem wszystko do gara z wodą z kranu plus szczyptą kwasu cytrynowego, żeby osadu nie było i gotuję kilka minut.
oooo a z tym kwaskiem to nie znałam tego patentu. Wypróbuję

Cytat:
pochwalę się, co mi tam
fajnie z tym laptopem! Zazdroszczę trochę, bo mój ma 7 lat i czasami robi mu się nagle niebieski ekran i jakieś errory wyskakują, no ale jeszcze daje radę

a co do operacji, to na pewno wszystko będzie dobrze i w trakcie i po Najważniejsze, żeby pomogło!
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 22:02   #4005
papuga_69
Zakorzenienie

hej kobitki
10 stron do nadrobienia, o matko tempo prawie jak na poczekalni

Mamy problem, lekarka kazała podawać Antkowi żelazo 7mg i nie wiem co robić bo on ma po nim okropne zatwardzenie Wczoraj wieczorem był istny koszmar, w ruch poszedł termometr i czopki, młody był tak wykończony że zasypiał na przewijaku i zaraz budził się z krzykiem gdy robiłam mu "zabieg" W końcu wyszła kupa, ciemna i twardsza niż zwykle. Tak go to wymęczyło że biedaczek przespał całą noc bez pobudek..
Nie wiem co robić, dzisiaj też mu podalam to żelazo i boje sie że bedzie powtórka.. CO ROBIĆ?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 22:03   #4006
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Czaszka,
ja mialam kiedys plan ze bede zawsze wyparzac ale jakos mi nie wychodzi
Cytat:
płukam butelki wodą i szoruję szczotą do butelek - ogólnie dbam o to żeby żaden osad nie został z jedzenia
szczerze to kamien mi spadl z serca bo myslalam ze tylko ja tak mam ze nie sterylizuje...
ja po uzyciu od razu myje w cieplej wodzie z kranu z plynem i tak z 3 razy dziennie zalewam wrzątkiem.A do przygotowania mm uzywam wody z kranu ktorą wczesniej gotowalam 5 min

a czy ktoras uzywa butelek dr brownsa? mozna je wyparzac?bo na opakowaniu pisze ze nie mozna

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 22:04   #4007
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Magda, ja tez właśnie idę ćwiczyć
A ja zrezygnowałam, by sąsiadom z dołu nie stukać, bo akurat dziś dzień z cardio mi wypada A na pół gwizdka nie chcę ćwiczyć. Jutro po śniadanku zagonię TŻ do zabawy z Julkiem, a sama wskoczę w ledżiny i jaaazda

Cytat:
mój poprzedni miał 7 lat i już nawet na linuksie nie dało się z niego korzystać

pisałam już kiedyś, wyskoczyła mi nadprogramowa pamiątka po ciąży - kamica żółciowa (podobno ciąża sprzyja)
będę miała usuwany woreczek żółciowy
To powodzenia
Mój lapek też w tym roku skończy 7 lat Kupiłam go za wakacyjną pracę w Lądku

Stary 2014-01-11, 22:05   #4008
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ja nie włączam tv Kornelowi, bo jego to nie interesuje, ale kiedy nudzi go już mata, bujak, hustawka i moje ręce, a ja nadal jestem w piżami i z tłustymi włosami to podziałało to.

Aczkolwiek chcialam na początku tylko muzykę

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

mam na łopatce imię syna i datę urodzenia. Powiem TŻ później żeby zdjęcie zrobił.
też chcę wytatuować sobię date urodzenia Antka, na przedramieniu.

Stary 2014-01-11, 22:07   #4009
Madziuchna27
Zakorzenienie

mi się podobają tatoo na wewnętrznej stronie nadgarstka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 22:07   #4010
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ma ktoś pomysły co to moze byc??
jest tylko na polikach, smarowane emolium kilka razy dziennie troche sie poprawia ale wraca.. tu dziś od rana smarowane raz...
Antek ma bardzo podobne.
Czy to uczulenie ma wypukłą strukturę i skóra jest wysuszona

Mieliśmy maść z antybiotykiem, nie pomogła. Teraz smarujemy kremem emolium

Stary 2014-01-11, 22:09   #4011
gorgulek
Zakorzenienie

Ja na szybko w przerwie między ćwiczeniami

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Mamy problem, lekarka kazała podawać Antkowi żelazo 7mg i nie wiem co robić bo on ma po nim okropne zatwardzenie Wczoraj wieczorem był istny koszmar, w ruch poszedł termometr i czopki, młody był tak wykończony że zasypiał na przewijaku i zaraz budził się z krzykiem gdy robiłam mu "zabieg" W końcu wyszła kupa, ciemna i twardsza niż zwykle. Tak go to wymęczyło że biedaczek przespał całą noc bez pobudek..
Nie wiem co robić, dzisiaj też mu podalam to żelazo i boje sie że bedzie powtórka.. CO ROBIĆ?
Ja zapobiegawczo jadam codziennie suszone śliwki. Miłosz robi 2-4 dziennie.

Cytat:
a czy ktoras uzywa butelek dr brownsa? mozna je wyparzac?bo na opakowaniu pisze ze nie mozna
Ja przy Zuzi wyparzałam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 22:10   #4012
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

szczerze to kamien mi spadl z serca bo myslalam ze tylko ja tak mam ze nie sterylizuje...
ja po uzyciu od razu myje w cieplej wodzie z kranu z plynem i tak z 3 razy dziennie zalewam wrzątkiem.A do przygotowania mm uzywam wody z kranu ktorą wczesniej gotowalam 5 min

używałam i nawet nie wiedziałam, że nie można
przestałam używać, bo irytował mnie wąski wlew. ciężko było mi trafić z miarką mm, a wymieszać Nutramigen to już w ogóle, bo jego trzeba mocniej bełtać niż zwykłe mm, choć i tak lepiej rozpuszcza się niż comfort

Cytat:
A ja zrezygnowałam, by sąsiadom z dołu nie stukać, bo akurat dziś dzień z cardio mi wypada A na pół gwizdka nie chcę ćwiczyć. Jutro po śniadanku zagonię TŻ do zabawy z Julkiem, a sama wskoczę w ledżiny i jaaazda

To powodzenia
Mój lapek też w tym roku skończy 7 lat Kupiłam go za wakacyjną pracę w Lądku
nie-dziękuję
prawdę powiedziawszy to jestem zdezorientowana co to tego co będzie po, bo z tego co się naczytałam i swego czasu pisała mi jo_asiek przynajmniej na początku jest nieciekawie, a to jak mi to przedstawił w środę chirurg to wyszło jakbym miała iść na zabieg do spa
Stary 2014-01-11, 22:19   #4013
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
nie-dziękuję
prawdę powiedziawszy to jestem zdezorientowana co to tego co będzie po, bo z tego co się naczytałam i swego czasu pisała mi jo_asiek przynajmniej na początku jest nieciekawie, a to jak mi to przedstawił w środę chirurg to wyszło jakbym miała iść na zabieg do spa
Może nie będzie aż tak źle Wiadomo, że to operacja i jak każda ingerecja w organizm człowieka trochę go osłabia, ale jesteś młoda i na pewno szybko wrócisz do formy

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 22:24   #4014
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
poryczalam sie jak bóbr

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:

Ja przy Zuzi wyparzałam
myślisz że to mogłoby pomóc?

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
hej

Tasia powodzenia, trzymaj się tam

brawo dla Mateuszka za 4 miesiące

ja mam jezioro 5 km od domu

idę śniadanie robić
a ja jakieś 3km ;p

Stary 2014-01-11, 22:29   #4015
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Może nie będzie aż tak źle Wiadomo, że to operacja i jak każda ingerecja w organizm człowieka trochę go osłabia, ale jesteś młoda i na pewno szybko wrócisz do formy

jak go zaytalam (chirurga w sensie) jak szybko mogę dźwigać dziecko, ok 8kg to stwierdził, że to nie problem.. no tak jakbym mogła od razu
jakoś nie wydaje mi się, że to aż tak lajtowo będzie

jak pytałam go o dietę czy trzeba trzymać już zawsze to stwierdził, że miesiąc i podał mi taki przykład ekstremalny, że dzwoni do niego pacjent 2 dni po zabiegu i mówi, że zjadł golonkę i co teraz. a on na to:
- I żyje Pan?
- No żyję.
- No to będzie Pan żył.

Potem mówię mu, że się boję, bo tyle złego się w internecie naczytałam. A on do mnie:
- A o mnie też?
Zamurowało mnie.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-01-11 o 22:34
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 22:31   #4016
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:

Ja przy Zuzi wyparzałam
To i ja zacznę, bo Julek robi raz na tydzień

Stary 2014-01-11, 23:03   #4017
Zakorzenienie

Cytat:

Ja używam i na opakowaniu pisało żeby wygotowac przed pierwszym użyciem. Ja teraz myje je płynem i przelewam wrzątkiem po każdym użyciu.

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Cytat:
jak go zaytalam (chirurga w sensie) jak szybko mogę dźwigać dziecko, ok 8kg to stwierdził, że to nie problem.. no tak jakbym mogła od razu
jakoś nie wydaje mi się, że to aż tak lajtowo będzie

jak pytałam go o dietę czy trzeba trzymać już zawsze to stwierdził, że miesiąc i podał mi taki przykład ekstremalny, że dzwoni do niego pacjent 2 dni po zabiegu i mówi, że zjadł golonkę i co teraz. a on na to:
- I żyje Pan?
- No żyję.
- No to będzie Pan żył.

Potem mówię mu, że się boję, bo tyle złego się w internecie naczytałam. A on do mnie:
- A o mnie też?
Zamurowało mnie.
Inwersja nic sie nie bój. Moja mama miała we wrześniu i bardzo szybko wróciła do siebie. Kilka dni pózniej dźwigala mojego bratanka klocka a pózniej przyjechała tu do mnie i jadła tajskie jedzenie także będzie dobrze. Jedynie zgaga jej mocno dokuczała jak jadła dziwne rzeczy (np właśnie wspomniane tajskie jedzenie )

Edytowane przez ja :)
Czas edycji: 2014-01-11 o 23:05

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 23:12   #4018
papuga_69
Zakorzenienie

doradzi mi ktoś co zrobić z tym nieszczęsnym żelazem?

Stary 2014-01-11, 23:16   #4019
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wiem niestety

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 23:19   #4020
Zakorzenienie

Cytat:
Moze wstrzymaj sie do poniedziałku i zadzwoń do lekarki zapytać sie skoro bidulek tak sie meczy. Ja nie wiem niestety co i jak..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości