Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-11, 22:22   #1111
Shizu48
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość

Oj, ja w esotiq kiedyś pytałam o mniejszą miseczke (mam wrodzone małobiuście) ślicznego stanika a ta baba mi mówi: Nie, nie mamy mniejszych miseczek, ale za to polecam śliczną kolekcję dziecięcą....sic! Miałam jakieś 25-26 lat wtedy:P
hahahaha zabiłaś mnie, masz mistrza :hahahha:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 22:22   #1112
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Akkma, okropna ta laska. Nie wiem jak można być takim jadowitym stworzeniem i dowartosciowywac się na dochrzanianiu innym. Olej ją!

Coś mnie skurcze łapią, mam nadzieję że to poród a nie jakiś jelitowy objaw jak zawsze..pliz..

Ja miałam dwa dni z rzędu wieczorem regularne skurcze i goniło mnie na wc i nic... No ale życzę Ci żeby u Ciebie było inaczej.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 22:23   #1113
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Poznajmy się wszystkie, proponuję zrobić grilla u Ambrelli! heheh
Zapraszam. U mnie można i grilla i ognisko . A i upodlić się też jest opcja .

Gówno w taczce! Padłam.

Podczytuję Was jednym okiem, a drugim oglądam "Suits". Rzeczywiście jest fajny. No i jak widzę rudą laskę to od razu myślę o Shizu .
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 22:28   #1114
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Podczytuję Was jednym okiem, a drugim oglądam "Suits". Rzeczywiście jest fajny. No i jak widzę rudą laskę to od razu myślę o Shizu .
Suits najlepszy serial ever! teraz tylko ne wiem czy Ci sie kojarzy bo na serio mam rude włosy czy bo mój avatar to wlasnie ruda laska (Donna) z Suits

Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 22:28   #1115
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość

a ja dostałam przy okazji ciuszków książkę o metodach dr Karpa (kiedyś już o niej tu było pisane) i rodzicielstwie bliskości, to chyba w miare podobne, może się za to wezmę jutro...
Mnie zaskoczył sposób kołysania który on proponuje.
Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Ja w szpitalu (oprócz męża) nie chcę mieć żadnych gości, także bez względu jaką formę będzie miało samo rozwiązanie, nie pozwoliłabym sobie, żeby ktoś licytował się ze mną kto miał/ma gorzej...
Zresztą i tak mam nadzieję żyć wtedy cudownym faktem posiadania zdrowego potomstwa
Jakbym leżała 3 dni w szpitalu to pewnie nikt by nie przyszedł oprócz męża. Ale leżałam w sumie 4 więc jednak co niektórzy przychodzili
Cytat:
Coś mnie skurcze łapią, mam nadzieję że to poród a nie jakiś jelitowy objaw jak zawsze..pliz..

Stary 2014-01-11, 22:33   #1116
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
moje dziecko ewidentnie chce się wydostać przez pępek i to chyba barkiem bo taką kulkę twardą czuję, boli to jak cholera już wolę jak po żebrach kopie
Może będziesz prekursorką porodu przez pępek?
Stary 2014-01-11, 22:33   #1117
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Padam na pyszczek...Doris ma dziś takie jazdy że ledwo żyję

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ciekawe co piszecie o tej maści. Chyba ją w takim razie zakupię.
Ja polecam!
Wiki mi tak płakała straszliwie na szczepieniu,aż zapowietrzała się i nawet do cycka nie mogła trafić,bo chciałam ją tym uspokoić. Później już miała posmarowane maścią i ... jaka ulga,dziecko nie plakało wcale!

Cytat:

No to oby,oby!!

U mnie w miarę spokojnie w dzień,tzn bóle jak na okres i krzyzowe oraz spojenie,ale nie skurcze. Wiec pewnie noc będzie do bani...
Stary 2014-01-11, 22:39   #1118
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
A tak w ogóle, to odszedł mi dziś czop Na raty, ale jestem na 99% pewna ze to ON....I nie wiem czy się cieszyć czy nie:P
No jasne, że cieszyć! Będzie dzidzia .

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Suits najlepszy serial ever! teraz tylko ne wiem czy Ci sie kojarzy bo na serio mam rude włosy czy bo mój avatar to wlasnie ruda laska (Donna) z Suits
Avatar . Działa siła sugestii. Jak myślę o naszej Emmie to widzę twarz Emmy Watson .

PawMajIsia Sadlaczyca

Przez Was mój tż się dziś nie wyśpi, bo będę mu telefonem po oczach dawać .
Stary 2014-01-11, 22:52   #1119
gosia261282
Gang Iren

Przeciągam porę pójścia do łóżka,bo aż się boję,że znowu zamiast spać będę się męczyć.
Wiele bym oddała za chociaż jedną noc przespaną w całości...
Stary 2014-01-11, 22:54   #1120
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Pewnie,że cieszyć!!
Co ty,rodzić nie chcesz?
Ja bym chciała, ale się boję
Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
hahahaha zabiłaś mnie, masz mistrza :hahahha:

Jestem cięta na esotiq, mimo, że bieliznę mają śliczną. Nigdy już nie kupiłam nic u nich:P Zresztą, i tak nie pasowało: cojest:

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Ja miałam dwa dni z rzędu wieczorem regularne skurcze i goniło mnie na wc i nic... No ale życzę Ci żeby u Ciebie było inaczej.

Mnie też goni codziennie...ale to wina 10-15 mandarynek dziennie...(zaraz mnie Akkma albo selena stłuką Już nie mówię co dzisiaj jeszcze jadłam.)....

Całymi dniami mam poczucie, że Was gonię...nie nadążam, serio...jak już docieram do finału to jest północ, mam wielocytowanie miliona postów już, zwykle i tak zapominam co chciałam odpisać....no normalnie nie ogarniam A nocą to większość z Was śpi już Gosia się już kładzie od 22, w końcu dociera do łóżeczka, lolita po ostatnich zakupach też już w objęciach morfeusza, magnusia po "podchlapce pod skrzydłem" też już spinka śniąc o pomidorówce...jedynie em ma albo perfuzja "urzędują"...albo Akkma coś skrobnie w insomni Więc chyba muszę zmienić taktykę, żeby odpisywać na bieżąco...pomyslę...póki co tez idę spać, choć ostatnia noc przespana od 23 do 9.30!!! Ja nie wiem....dzisiejszej więc się obawiam

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 22:59   #1121
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Przeciągam porę pójścia do łóżka,bo aż się boję,że znowu zamiast spać będę się męczyć.
Wiele bym oddała za chociaż jedną noc przespaną w całości...
Oj, należy Ci się. Życzę kolorowych snów i skutecznej regeneracji sił .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 23:02   #1122
gosia261282
Gang Iren

Dobra,idę do kapieli i wyrka.
Trzymam kciuki za wszystkie,których dzieci zdecydują się wyjść dzisiejszej nocy. Ja już nadzieję na poród w najbliższych dniach straciłam.

PawMaj!!!

(ale coś czuję,że jeszcze jakiś kurczaczek się wykluje )
Stary 2014-01-11, 23:04   #1123
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Czasem w nocy, jak nakarmię Adasia i uda mu się zasnąć (zawsze odkładam go do łóżeczka) i sama kładę się do łóżka, mam niemal poczucie winy, że nie powinnam spać, tylko czuwać nad swoim dzieckiem i pilnować, żeby nic mu się nie stało.
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Spokojnie to minie tez pierwsze tygodnie całe siedziałam przy łóżeczku
Już się nie mogę doczekać aż też tak będe mogła

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
celin10 A kiedy ma być premiera tych "Nastoletnich matek w Polsce" na MTV ???
Mam nadzieję że nigdy W stanach efekty tego programu są straszne, mam nadzieję że u nas będzie trochę lepiej.

Cytat:
No chyba :| Raz jak przyjechali do mojej babci i ja też byłam w domu (to był jakoś 6 mies. mojej ciąży) to mi wyjechała ''jeeeeeju, ale Ci tyłek urósł'', ''widać, że będzie dziewczynka, bo strasznie zbrzydłaś!'', ''patrz Mateusz (mój brat ;/) jak jej cycki urosły''. Także dla niej takie teksty są chyba normalne ;/
Dodam, ze sama wygląda jak gówno w taczce i nikt z mojej rodziny jej przetrawić nie może. To co odwala przy każdej okazji w głowie się nie mieści
Cytat:
(...)
To jest taki typowy, stereotypowy przykład pustej lali - spalone włosy od farby, przyklejane tipsy, makijaż taki, że ją w kosmosie widać, no tego wszystkiego nawet zawodówki nie skończyła. Ma dziecko, oczywiście nie pracuje, bo 'nie ma pracy dla ludzi z jej wykształceniem', a ona za ladą stała nie będzie!
I nikt jej nic nie powiedział o jej zachowaniu, ani jej chłopak, ani nikt inny obecny? Masakra
I kto właściwie zarabia na te jej szpony i jej dziecko, skoro ona nie pracuje?

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
No do mnie przed chwila koleżanka wyskoczyła z tekstem, ze moze sie nie udać nasze OSTATNIE spotkanie we dwie, skoro mam skurcze przepowiadajace.... Chryste Panie, czy naprawdę ludzie myślą, ze po urodzeniu dziecka juz nigdy nie wyjdę sama z domu...
No jasne, po dziecku przestajemy być ludźmi, stajemy się matkami polkami, to taki gatunek z dzieckiem przyrośniętym do... łokcia. Nigdzie się bez łokcia nie ruszamy, no bo jak, więc dziecko siłą rzeczy ciągle z nami Zupełnie jak łokieć właśnie.

Cytat:
(...)
Boooosz.....co to za szpital???Póki co stażysci mają jedną pensję w całym kraju i nie słyszałam, by z dyżurami przekroczyła 1.700zł.....Potem (13 m-cy) dopiero można dostać prawo wykonywania zawodu, sztempel i szukać pracy normalnej...ale tu też pensje są takie same dla wszystkich (dla tych najlepszych co dobrze zdali lekarski egzamin państwowy i dostali tzw. miejsce rezydenckie stawki są takie same, więc wiemy ile kto zarabia:P)....jak już odbędziesz rezydenturę (czyli 13-ty rok edukacji pomaturalnej) zdasz b.trudny egzamin - zdawalność 30-60% zależy od eli (eli ci się poszczesci eli ni) to stajesz się specjalistą i możesz zarabiać więcej, bo np. na 3 etatach...Bo podstawa na pojedynczym etacie w szpitalu wojewódzkim to jest naprawdę granda....możecie mi wierzyć lub nie, ale to jest odpowiedź dlaczego lekarze pracują tak dużo albo wyjeżdzają np. do Irlandii, Norwegii, Hiszpanii(rzadziej), Czech(!), Austrii i Szwajcarii.....ech, popłynęłam, czekam na ukamienowanie
(...)
Ja uważam że lekarze powinni dużo zarabiać, między innymi w związku z tym, jak długo muszą się uczyć. Najprostszym sposobem na to byłaby prywatyzacja służby zdrowia, ale coraz bardziej dochodzę do wniosku że to w PL nie do wykonania

Cytat:
(...)
Mój potrafi wszystko zrobić Potrafi poskładać od najmniejszej śrubki malucha lub motocykl, tudzież traktor, wykarczować las, wycyklinować parkiet, stworzyć meble z desek co sobie sam ściął w lesie, potapetować pokój, naprawić spływ w wannie, zamontować piec CO, panele założyć, wyczyścić komin, naprawić pompę paliwa w renault, położyć papę na dachu i wybudować murowany garaż...i milion innych rzeczy...ale........maila jak ma napisać, to jest chory....od tego jestem ja:P Mój także gotuje, sprząta, robi zakupy i pierze....w sumie fajny egzemplarz mi się trafił, jeszcze na dodatek przystojny
(...)
Mój też umie ogarnąć wszystko oprócz kompa Śmiesznie tak w sumie, samochód sam naprawi, ma firmę budowlaną więc remontować umie, bawi się jakimiś solarami, wiatrakami produkującymi prąd, a kiedy przychodzi do ogarnięcia czegoś na necie to słychać "kooochanieeeeeee" Myślę że to też kwestia delikatnej różnicy pokoleń - ja się wychowałam na Windowsie 95, a on na Amidze 600 i Atari

Cytat:
To kiedy ten grill?
Ja wino tak srednio,ale wódki to bym się napiła,drineczka jakiegoś,albo chociaż zimnego piwa
Piwo. Zimne dębowe Ja chcę piwo
Gosiu Ty jesteś doświadczona co do karmienia to powiedz mi Jak to jest z karmieniem i piciem? Bo oczywiście wiadomo że nie wolno, ale dokładniej? Ostatnio wyczytałam, ze zależy od czasu trawienia alkoholu i tego jak często się karmi, że np. jak karmi się co 3 h i laktacja jest już dobrze rozkręcona, to można tuż po karmieniu wypić pół piwa lub małą lampkę wina, i do następnego karmienia to wszystko się rozłoży? Jak Ty to ogarniałaś, piłaś cokolwiek czy nic?

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2014-01-11 o 23:16
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 23:04   #1124
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też goni codziennie...ale to wina 10-15 mandarynek dziennie...(zaraz mnie Akkma albo selena stłuką Już nie mówię co dzisiaj jeszcze jadłam.)....

Całymi dniami mam poczucie, że Was gonię...nie nadążam, serio...jak już docieram do finału to jest północ, mam wielocytowanie miliona postów już, zwykle i tak zapominam co chciałam odpisać....no normalnie nie ogarniam A nocą to większość z Was śpi już Gosia się już kładzie od 22, w końcu dociera do łóżeczka, lolita po ostatnich zakupach też już w objęciach morfeusza, magnusia po "podchlapce pod skrzydłem" też już spinka śniąc o pomidorówce...jedynie em ma albo perfuzja "urzędują"...albo Akkma coś skrobnie w insomni Więc chyba muszę zmienić taktykę, żeby odpisywać na bieżąco...pomyslę...póki co tez idę spać, choć ostatnia noc przespana od 23 do 9.30!!! Ja nie wiem....dzisiejszej więc się obawiam
Spoko oko, ja codziennie pochłaniam po 2 pomarańcze i 2 jabłka

Wiem co czujesz Ja też jak wstaję to tutaj już jest milion postów, a jak chcę posiedzieć nocą to tu cisza jak makiem zasiał
Stary 2014-01-11, 23:06   #1125
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Roane, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! Spełnienia marzeń i lekkiego porodu!
Stary 2014-01-11, 23:07   #1126
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Avatar . Działa siła sugestii. Jak myślę o naszej Emmie to widzę twarz Emmy Watson .
(...)
Ja też

Doping dla PawMaj:

PawMaj PawMaj PawMaj
Stary 2014-01-11, 23:07   #1127
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Już się nie mogę doczekać aż też tak będe mogła
Spokojnie to tez minie

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 23:08   #1128
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Roane, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! Spełnienia marzeń i lekkiego porodu!
Jesteś pierwsza U mnie jest godzina do tyłu, więc z PL nikt jeszcze się nie odezwał
Stary 2014-01-11, 23:08   #1129
agoola83
Raczkowanie

Myslałam, ze bede pierwsza....w takim razie druga
STO LAT ROANE!!!!!: roza:

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 23:10   #1130
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Spokojnie to tez minie
Niby o tym wiem, ale wiesz... Z TŻem do tej pory tak mam, czasem zapatrzę się jak śpi i nie chce mi się przestać patrzeć, taka czułość mnie ogarnia Trudno uwierzyć, że kiedyś odechce mi się wgapiać w Mikołajka. Prędzej że urośnie
Stary 2014-01-11, 23:11   #1131
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Niby o tym wiem, ale wiesz... Z TŻem do tej pory tak mam, czasem zapatrzę się jak śpi i nie chce mi się przestać patrzeć, taka czułość mnie ogarnia Trudno uwierzyć, że kiedyś odechce mi się wgapiać w Mikołajka. Prędzej że urośnie
No to zazdradzczam. Ja dobrze jeszcze do łóżka niedojde juz mam oczy zamknięte

Wszystkiego najlepszego

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 23:17   #1132
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Piwo. Zimne dębowe Ja chcę piwo
Gosiu Ty jesteś doświadczona co do karmienia to powiedz mi Jak to jest z karmieniem i piciem? Bo oczywiście wiadomo że nie wolno, ale dokładniej? Ostatnio wyczytałam, ze zależy od czasu trawienia alkoholu i tego jak często się karmi, że np. jak karmi się co 3 h i laktacja jest już dobrze rozkręcona, to można tuż po karmieniu wypić pół piwa lub małą lampkę wina, i do następnego karmienia to wszystko się rozłoży? Jak Ty to ogarniałaś, piłaś cokolwiek czy nic?

Piłam.
Jak już dziecko miało ogarnięte pory karmienia to sobie czasem pozwalałam na co nieco. Jak się piwko wypije to po 3 godzinach nie ma w mleku nic,nawet ściągać nie trzeba,jest czyste.
Stary 2014-01-11, 23:18   #1133
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
I nikt jej nic nie powiedział o jej zachowaniu, ani jej chłopak, ani nikt inny obecny? Masakra
I kto właściwie zarabia na te jej szpony i jej dziecko, skoro ona nie pracuje?
Moja ciotka z wujkiem (jej teście) cały czas jej mówią, żeby poszła do pracy. Ją i dziecko (to jest dziecko mojego kuzyna ) utrzymuje mój kuzyn, który zarabia około 2 tys . Mieszkają u mojej ciotki, a kasę cały czas 'pożyczają' od mojej babci .
Przed świętami jak ją moja ciotka poprosiła żeby okna tam u nich u góry umyła, to ta odpowiedziała 'umyję jak będę miała na to ochotę'
Nic tylko szmatą przez łeb zdzielić ;/
Ona wyznaje taki typ rodziny, tzn wychowała się w takiej rodzinie gdzie to facet musi zarobić na kobietę i dziecko
Jak kiedyś powiedziałam przy niej, że najpóźniej za rok będę chciała iść do pracy to powiedziała, że jestem durna, bo przecież moich rodziców stać na żeby mnie utrzymywać

Aaa na facebooka wrzuciła zdjęcie swojego syna z gołym siusiakiem

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2014-01-11 o 23:21
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 23:19   #1134
gosia261282
Gang Iren

Roane sto lat!! Spełnienia marzeń!! No i przede wszystkim szybkiego,łatwego porodu!!
Stary 2014-01-11, 23:20   #1135
Akkma
Zadomowienie

Roane wszystkiego co najlepsze!
Stary 2014-01-11, 23:24   #1136
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Spoko oko, ja codziennie pochłaniam po 2 pomarańcze i 2 jabłka

Wiem co czujesz Ja też jak wstaję to tutaj już jest milion postów, a jak chcę posiedzieć nocą to tu cisza jak makiem zasiał
No właśnie nie wiem jak to ogarnąć....wiesz, jak odpowiadam na bieżąco, to potem się gubię, a jak nie, to jest jak jest:P Wiesz, chyba musimy wcześniej wstawać:P Albo no nie wiem co:P

Cytat:

Mój też umie ogarnąć wszystko oprócz kompa Śmiesznie tak w sumie, samochód sam naprawi, ma firmę budowlaną więc remontować umie, bawi się jakimiś solarami, wiatrakami produkującymi prąd, a kiedy przychodzi do ogarnięcia czegoś na necie to słychać "kooochanieeeeeee" Myślę że to też kwestia delikatnej różnicy pokoleń - ja się wychowałam na Windowsie 95, a on na Amidze 600 i Atari
Ja nie pamietam atari, mąż tak Mimo, że między nami 1 rok różnicy, to jednak jest coś w tym

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
Stary 2014-01-11, 23:25   #1137
gosia261282
Gang Iren

Dobranoc!
Stary 2014-01-11, 23:25   #1138
selena85
Wtajemniczenie

Angoola: spoko mandarynki wcinamy już po troszeczku

Roane: 100 lat, 100 lat niech zyyyyje zyyyyje nam. Najlepszego !
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html

Edytowane przez selena85
Czas edycji: 2014-01-11 o 23:27
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 23:27   #1139
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie pamietam atari, mąż tak Mimo, że między nami 1 rok różnicy, to jednak jest coś w tym
No coś Tyyyy Ja miałam Atari
Czuję się jak dinozaur
Stary 2014-01-11, 23:28   #1140
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Roane wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń

830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości