Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-11, 22:00   #4231
Tequillla
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
i jeszcze mam parę pytań , ale proszę się nie śmiać- zaczynam szaleć z wyprawką a jestem w tym zielona- rożek ma być z usztywnieniem czy bez, czy jak dzieciątko się urodzi dłuższe niż 56 cm to też ta rozmiarówka na 56 się przydaje ? nie będzie za mała? aaa i jeszcze są ubranka bawełniane i welurowe- czy w welurze w domu nie będzie za gorąco czy to tylko na wyjścia?
Z rożkami nie jest tak prosto - jedni wolą sztywne a inni miękkie, nie ma lepszych . Ja na pewno chcę miękki, muszę kupić bo mam same różowe. Miękki i jak największy rozmiar .
W domu bawełniane ubranka, a welur jak mówisz - tylko na wyjścia. Basia darła się w welurowych pajacach niemożebnie, nie znosila ich, dlatego teraz nie mam żadnego. Poza tym po jednym praniu robiły się szorstkie i brzydkie, trwale "pogniecione".
Stary 2014-01-11, 22:11   #4232
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Znajoma ma nieciekawą sytuację finansową i nic nie dała księdzu, ten się upomniał, ale ta mu powiedziała, że nie ma pieniędzy, a jak ma to wrzuca na mszy do koszyka. Zamknął się

Sprzedawca nie odpisał, ale własnie wybraliśmy z tż pościel, rożek i przybornik.
Chwalę się

Upomnial sie? Dla mnie to przegiecie...

Sliczna posciel

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Bo jestem gapa i nigdy nie poprosiłam o wpisanie.

teQuiba- czy mogę się uśmiechnąć o dodanie mnie do listy?
Jasne

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
. Jak nam w BN Zuzanka chwilę marudzila-dosłownie jakieś dwie minuty-to już sie jakiś bacuch z pretensjami że nic nie słychać wyskoczył. Nie znoszę czegoś takiego.
Ale mnie taka hipokryzja denerwuje - jakby dziecko specjalnie to robilo

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dużo tego Ja mam tabelkę w excelu, ale sugerowałam się tym co jest na pierwszej stronie
Ja tez pierwsza strona sie posilkuje

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Cała moją wyprawkę szlag trafił pendrive, na którym była zapisana nie działa
ale nie dam się i uzupełnię wszystko od nowa! I tak większosć zakupów robiłam na allegro albo w geminii więc mam paragony i będę przepisywać
Zlosliwosc rzeczy martwych
Stary 2014-01-11, 22:30   #4233
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

Wrzucam zdjęcia moich ostatnich faworytów i ogłaszam plebiscyt

1. Sówki
2. Szalone owieczki
3. Miś- paseczki
4. Miś- zielony
5. Serduszka-zielone

Sms z numerem ulubionej pościeli proszę wysłać na numer...
A tak poważnie będę wdzięczna za Wasze zdanie, bo wygląda na to, że jest to zbyt poważna decyzja, żebym podjęła ją samodzielnie, potrzebuję opinii ekspertów
pamietaj ze kolory troche beda sie róznic troche od tych na zdjeciu sowy mi sie podobaja zreszta wszystkie sa fajne

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 22:35   #4234
margo80
Zakorzenienie

Usiedlismy z malzem i liste ponad 150 imion zredukowalismy do 21. Jest postep
Teraz bedziemy myslec, dopasowywac do nazwiska, odrzucac, a na koniec, jak nam zostana 2-3, to jeszcze sprawdzimy ich znaczenie.

Widzialam kawalek Poloznych, ale potem przyszedl malz i zabronil mi ogladac. Jakbym nie wiedziala co mne czeka :p

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 22:48   #4235
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

Edzia400- cieszę się z pozytywnych wieści po wizycie
Jeśli chodzi o Amelkę to myślę, że jeśli będziecie dbać o ząbki i regularnie odwiedzać dentystę, mimo słabych genów będzie się mogła chwalić ślicznym uśmiechem, o takim ------>
a zebys wiedziała ze ona tak sie usmiecha jak czegos chce

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:

Gratki za wizytę
co do dentysty koniecznie kontroluj córcię bo ja po rodzicach mam tragiczne uzębienie, a im bardziej się to zaniedba tym więcej się później wyda

Wczoraj do północy prasowałam całą pościel, łącznie z baldachimem i spakowałam torbę .Ledwo się zmieściłam . Także jestem gotowa na przyjęcie Majki w 98%
ano wiem moje tez nie naleza do najpiekniejszych , ale to i przez diete jaka nam serwowali ( nieswiadomie)

wiesz powiem ci tak torbe to ja juz mam dawno ale w dosłownym słowa temu znaczeniu po jej otwarciu pusto

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

Edia400 moja mała tez ma okropne zęby, strasznie jej się psują, jezdzimy na lapisowanie, jedynka jej się złamała - koszmar z jej zebami mamy

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------
w czarnej dupie to i ja jetem zaraz lece sprawdzic czy przegrałam aukcje z ubrankami mam chyba 5 bodziaków jeden kombinezon i ze 3 pajace 10 papmersów no wózek i fotelik mam jutro po łózeczko bo miała bratowa wiec widzisz nawet gdzie dziecia wykapać ni mam

wiesz ona ogólnie ma ładne , bo jak ja ja karmiłam ciagneła odemnie wapno ale 5 juz niestety była na diecie i tego sa efekty na szczescie tylko jeen zab jest do blombowania jeden do wyczyszczenia a 3 nie wiem reszta zabków idealnych no i jedynke mamy ubita ale to z powodu zderzenia sie z kaloryferem na szczescie nic z tym zebem sie nie dzieje ( a ma juz to z półtora roku)
mało jemy słodyczy mamy swieta cukierkowe mało pijemy słodkich napoji przewaznie wode a tu widzisz jednak cos sie wykluło

Stary 2014-01-11, 22:54   #4236
bebe97
Wtajemniczenie

Ooooo dzisiaj moja studniówka omal nie przegapiłam ale tylko jeszcze przez 6 minut
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 22:58   #4237
Enia_
Zadomowienie

doczytuje was wieczorem na tel a jak chce na drugi dzien cos skrobnac to znow tyle czytania że odpuszczam..............: rolleyes:

mariolasl.............jesteś bardzo dzielna , a Twój synuś jeszcze bardziej ! Trzymajcie sie i niech rośnie zdrowo !!!!
Zdjęcia niesamowite aż łezka się kręci w oku

dziewczyny,wiem ze kupowałyście koocyki z WOMARU - one są bawełniane ,która juz ma ?
z pierwszą córką miałam z mikrofibry taki fajny cienki milutki bardzo ale zaginął gdzies i musze kupic...........zastanawi am sie nad tymi bawełnianymi............. ..

Co do rożka...........ja miałam bez usztywniacza, o wiele lepiej trzymało mi się córę

U mnie nie sprawdziło się okrycie frotte na przewijak..............córa osikała raz drugi, musiałam za każdym razem ściągać i prać więc zrezygnowałam całkowicie,poza tym ściągało się, zwijało............ jak ją przebierałam nigdy nie leżała na golaska ,przy przebieraniu zaraz pieluszka szła w ruch a po kąpieli ręcznik
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 23:01   #4238
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Ooooo dzisiaj moja studniówka omal nie przegapiłam ale tylko jeszcze przez 6 minut
zdążyłaś
ja dziś zaczynam 8-my miesiąc

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość

dziewczyny,wiem ze kupowałyście koocyki z WOMARU - one są bawełniane ,która juz ma ?
z pierwszą córką miałam z mikrofibry taki fajny cienki milutki bardzo ale zaginął gdzies i musze kupic...........zastanawi am sie nad tymi bawełnianymi............. ..
Ja mam kocyk Womaru, na metce napisane że 100% bawełna, ale nie znam się na tym żeby rozpoznać czy faktycznie tak jest. Kocyk jest bardzo milusi w dotyku, sama bym pod takim spała.
Stary 2014-01-11, 23:17   #4239
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Kochane Mamusie

Dziekuje wszystkim za zyczenia i kciuki.
Mam bardzo goracy czas, jestem juz w domu, a Marco w szpitalu. Trudno dzielic czas pomiedzy dom, szpital i dwojke dzieci.

Moje zapiski na ten temat znajdziecie tutaj ——> Czytadełko
az sie popłakałam jestes strasznie dzielna kochana wielkie brawa dla ciebie klask i:

Stary 2014-01-11, 23:21   #4240
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
zdążyłaś

Ja mam kocyk Womaru, na metce napisane że 100% bawełna, ale nie znam się na tym żeby rozpoznać czy faktycznie tak jest. Kocyk jest bardzo milusi w dotyku, sama bym pod takim spała.
dziękuję. Bardzo za odp. W takim razie chyba sie zdecyduje
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 23:25   #4241
Edzia400
Zakorzenienie

dzieki kochane za kciuki
nie odniowse sie do reszty postów bo mała mi popłakuje chyba przezywa wizyte a nie woła tate tylko mame ech szkoda mi jej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 00:08   #4242
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987;
Jest tyle ślicznych wzorów... Jak ja mam się zdecydować na zaledwie jeden z nich? No jak?
Może wmówię mężowi, że najnowsze wytyczne zalecają kupienie siedmiu sztuk pościeli i codzienną wymianę?

Wrzucam zdjęcia moich ostatnich faworytów i ogłaszam plebiscyt

1. Sówki
2. Szalone owieczki
3. Miś- paseczki
4. Miś- zielony
5. Serduszka-zielone
:
Sòwki
czemu tylko 1 komplet pościeli? a co jak będzie w praniu? 2 to minimum.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 00:52   #4243
mariolasl
Zakorzenienie

Kochane, bardzo Wam dziekuje za mile slowa.
Na czytadelko wrzucilam kilka kolejnych notek. Teraz tylko operacja laktator i spanie.

Stary 2014-01-12, 01:48   #4244
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
dziewczyny, skoro Wy takie znawczynie usg i płci to może powiecie co tu widać? bo ja tez jakoś za bardzo nic nie widze, a słyszałam że moja gin wiele razy pomyliła się co do płci...
ja nic nie widze

---------- Dopisano o 02:27 ---------- Poprzedni post napisano o 02:23 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, czy jedno wypełnienie kołderki wystarczy? Bo pościele to wezmę raczej dwie, jakby obsrał czy coś. Ale naszła mnie refleksja co z wypełnieniem jak kupa będzie przechodziła warstwowo
uważam, że tak, bo zawsze możesz kocyk włożyć do poszewki i tak przykryć

męczy mnie zgaga i nic nie pomaga, w pierwszym trymestrze migdały mi pomagały, a teraz nie

czytałam o szczepieniach i myślę, że nie pozwolę na szczepienia w pierwszej dobie. jesteśmy jednym z 2 krajów w Europie, który szczepi na gruźlicę " obowiazkowo" - czyli nie pytajac matki o zdanie, zaraz po urodzeniu. a wg statystyk w 2008 było 3,5 zachorowan na 100000, mniej niż w innych krajach Europy. Jak planujecie szczepić?

mam sposób na obudzenie dzidzi - przykładam do brzucha owieczke pozytywke i robię córci "muzykoterapie", po chwili kopie jak szalona

---------- Dopisano o 02:48 ---------- Poprzedni post napisano o 02:27 ----------

mariolasol pomodlę się za marco, bedzie dobrze

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2014-01-12 o 01:37
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 06:06   #4245
Limonka1987
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
A dziś też zalatana jestem od rana, dopiero do Was usiadłam.... Myślę sobie, że może za późno chodzę spać a zresztą w łóżku i tak dumam o tym, co już zrobiłam czego jeszcze nie i co w ogóle jeszcze przede mną i w sumie może to nic dziwnego, że mam takie problemy ze snem.... Dlatego wymyśliłam, że już koło 20 spróbuję się wyciszyć, zwolnić obroty. Taaaa, zobaczymy w praktyce...
Musisz spróbować bardziej relaksować się przed snem, nerwusku Ty jeden. Takie wałkowanie w głowie wszystkich problemów i obowiązków nic dobrego nie wniesie. Może przed pójściem do łóżka rób sobie jakąś listę "to do" na kolejne dni, żeby czuć, że masz wszystko pod kontrolą? A w łóżku niech już będzie tylko czas na relaks przy dobrej książce i ewentualnie ciepłym mleczku/melisie, które powinny Ci ułatwić zasypiania.
Poza tym wciąż mam ochotę Ci powtarzać "Zwolnij! Nie przemęczaj się tak!", a z drugiej strony wiem, że nie możesz sobie pozwolić na to, żeby pieniądze za kursy i lekcje przeszły Ci koło nosa i czuję się trochę jak między młotem i kowadłem

Doszła już do Ciebie paczka od cioci?

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mogłaby któraś zerknąć i ocenić, czy mam wszystko czy moje konto bankowe musi zmusić się do debetu?
Imponujące ilości niektórych rzeczy
Co do zawartości merytorycznej listy wypowiadać się nie będę, bo nie czuję się ekspertem.
Bazuję na liście z pierwszej strony i staram się zapamiętywać jak najwięcej informacji wrzucanych tu przez dziewczyny, które zdecydowanie są bardziej ogarnięte w tym temacie

Cytat:
Oglądałyście dzisiaj Położne w tvn style? Zryczałam się jak głupia ale były jakieś trudne przypadki, rodzice którzy juz wcześniej stracili dzieci albo problemy z noworodkami zaraz po urodzeniu. Tradycyjnie sie wzruszam, gdy oglądam porody a dziś przeszłam samą siebie
Zawsze, gdy piszecie o "Położnych" nie mogę się nadziwić, że Wy to oglądacie DOBROWOLNIE
Mnie nawet siłą nikt by nie zmusił, żebym usiadła przed ekranem.
Jeżeli chodzi o poród reprezentuję frakcję "lepiej wiedzieć jak najmniej, a już Boże broń oglądać jakiekolwiek przypadki, podczas których pojawiły się komplikacje". Gdybym miała pełną świadomość tego, co może mnie spotkać na porodówce, wołami by mnie tam nie zaciągnęli i odmówiłabym rodzenia

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
W domu bawełniane ubranka, a welur jak mówisz - tylko na wyjścia. Basia darła się w welurowych pajacach niemożebnie, nie znosila ich, dlatego teraz nie mam żadnego. Poza tym po jednym praniu robiły się szorstkie i brzydkie, trwale "pogniecione".
Nie miałam pojęcia, że maluchy tak źle reagują na welur. Mi takie ubranka wydają się bardzo fajne: miłe w dotyku, ciepłe. Chociaż pewnie- jak wszystko- nie jest to ogólną zasadą i każde dziecko ma inne preferencje.

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Potwierdzam słowa Ag9- skład z metki to 100% bawełny, a kocyk jest tak milutki w dotyku, że sama bym takim nie pogardziła, gdyby był większy

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
czytałam o szczepieniach i myślę, że nie pozwolę na szczepienia w pierwszej dobie. jesteśmy jednym z 2 krajów w Europie, który szczepi na gruźlicę " obowiazkowo" - czyli nie pytajac matki o zdanie, zaraz po urodzeniu. a wg statystyk w 2008 było 3,5 zachorowan na 100000, mniej niż w innych krajach Europy. Jak planujecie szczepić?
W ogóle jeszcze nie myślałam o takich tematach
Odnośnie pościeli to oczywiście planuję zakupić dwa komplety- jeden większy (z moskitierą, ochraniaczem itp.), a drugi tylko poszewka na kołderkę i podusię, żeby mieć na zmianę.

Ja też zaczynam się martwić o Side85. Cały wczorajszy dzień się nie odzywała. To nie jest w jej stylu...

Ja wczoraj miałam jakiś gorszy dzień - energię miałam na poziomie minus 10 i na dodatek brzuch mi twardniał, gdy tylko próbowałam podjąć najmniejszy wysiłek.
Na szczęście dziś czuję się już lepiej. Posiedzę jeszcze chwilę na necie i zabiorę się za smażenie pancakes na śniadanie, bo mam na nie straszną ochotę Później kościół, rodzinny obiad, a po południu idziemy z TŻ na finał WOŚP.

Mam nadzieję, że Wy też miło spędzicie niedzielę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 07:55   #4246
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądałyście dzisiaj Położne w tvn style? Zryczałam się jak głupia ale były jakieś trudne przypadki, rodzice którzy juz wcześniej stracili dzieci albo problemy z noworodkami zaraz po urodzeniu. Tradycyjnie sie wzruszam, gdy oglądam porody a dziś przeszłam samą siebie
Może to i lepiej, ze nie mam tvn style

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Usiedlismy z malzem i liste ponad 150 imion zredukowalismy do 21. Jest postep
Teraz bedziemy myslec, dopasowywac do nazwiska, odrzucac, a na koniec, jak nam zostana 2-3, to jeszcze sprawdzimy ich znaczenie.

Widzialam kawalek Poloznych, ale potem przyszedl malz i zabronil mi ogladac. Jakbym nie wiedziala co mne czeka :p
Jaki postęp

Cytat:
No to specjalnie tak późno powiedziałaś, bo stawiać nie chciałaś

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
zdążyłaś
.

Cytat:
Na czytadelko wrzucilam kilka kolejnych notek. Teraz tylko operacja laktator i spanie.

Już lecę czytac Nie ma to jak dobra poranna prasa

Cytat:
To co jest za darmo i obowiązkowe to tak. Nie mam siły o tym myśleć, ale żadnych płatnych już nie

-----------

A no i wczoraj mama przyniosła mi 4 siatki ciuszków dla dziecka, które dała moja kuzynka
Kolejna partia z epoki kamienia łupanego Powypierane, twarde, poplamione, chłopięce i po prostu brzydkie... Mówię mamie niech to od razu wyrzuci, a ona, że to schowa. No przecież dopóki tego ktoś nie wyrzuci, to będzie krążyło po rodzinie. Każdy to weźmie, bo będzie mu głupio, ale nikt tego dziecku nawet nie zakłada. Ciuszki niektóre bardzo duże, a moja kuzynka ma córkę kilkumiesięczną i jak widać ona to oddała i nie zakłada swojej

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 08:20   #4247
asialll
Raczkowanie

co do ciuszków, moja babcia w piątek była w lumpku i kupiła RÓŻOWIASTE POLARKOWE SPODNIE dla mojego Olusia ha i mówi patrz jakie nowiutkie nic nie zniszczone myslalam, że padnę a ona na to że dzieci we wszystkie kolory się ubiera, no tak ale kurde są niektóre kolory zarezerwowane tylko dla dziewczynek.
miałam ciężką noc, po przytulankach z mężem, dodam bardzo ostrożnych nie pozwoliłam mu smyrać się nawettu i tam to i tak pote zaczął mi strasznie twardnieć brzuch, mimo leżenia non stop szedł taki prąd od dołu i ściskał mi calą macicę, tak się bałam, niedługo zwariuję, we wtorek mam wizyte, boję się, że z szyjką coś będzie nie tak, biorę lutkę dopochwowo 3 tygodnie już i martwię się że ona nic nie pomogła a najbardziej mi będzie szkoda zrezygnować ze szkoły rodzenia...[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

[/QUOTE=Rossa1988]dziewczyny, skoro Wy takie znawczynie usg i płci to może powiecie co tu widać? bo ja tez jakoś za bardzo nic nie widze, a słyszałam że moja gin wiele razy pomyliła się co do płci...[/quote]

ja tu nic nie widzę niestety nawet nie wiem co za część ciała tutaj jest u nas nie było poblemu bo pierwsze co pokazał najwyraźniej to jajka

poza tym ja też witam się w 8 miesiącu tym najgorszym i najbardziej niebezpiecznym na urodzenie dzieciątka podobno ale dotrwamy dotego 9 w całości!!!

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014

Edytowane przez asialll
Czas edycji: 2014-01-12 o 08:26
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 09:11   #4248
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mogłaby któraś zerknąć i ocenić, czy mam wszystko czy moje konto bankowe musi zmusić się do debetu? Uprzedzam, że część rzeczy mam bo mi czasem odbijało i kupowałam jak głupia więc proszę się nie czepiać zbyt dużych ilości i dziwactw

Pieluchy Pampers 1 – 78szt
Pieluchy Pampers 2 – 80szt
Chusteczki pielęgnacyjne Huggies – 2op x 64szt
Płatki kosmetyczne Cleanic Kindii – 1op x 60szt
Patyczki Cleanic Kindii – 1op x 60szt
Kompresy gazowe jałowe do przemywania oczu Matocomp 5x5cm – 4op x 5szt
Bepanthen maść 30g
Sudocrem 10g próbka
Krem ochronny na wiatr i niepogodę Hipp
Żel do mycia Hipp
Mleczko pielęgnacyjne Hipp
Olej ze słodkich migdałów – 2op x 50ml
Linomag Krem A+E
Sól fizjologiczna – 50 ampułek
Woda morska Marimar – 50ml
Octanisept
Pieluchy tetrowe – 5 szt nowych (dokupić ok. 15 szt)
Pieluchy flanelowe kolorowe – 3szt

Podkłady Tena Bed 60x60cm – 5 szt
Podkłady Seni 90x60cm – 5szt
Podkłady ceratkowe Canpol 120x50cm - 2szt
Podkłady bella mama – 2op x 10szt
Podpaski maxi bella – 2op x 10szt
Jednorazowe majtki Canpol – 2op x 5szt
Wielorazowe majtki BabyOno – 2op x 2szt
Wkładki laktacyjne Johnsons – 1op x 50szt

Kapcie do szpitala
Koszula do porodu
Koszula do szpitala+szlafrok
Piżama do szpitala
Pomadka Nivea
Wazelina do ust
Żel pod prysznic Biały Jeleń bez dodatków zapachowych
Tantum Rosa – 10 saszetek
Medela PureLan na brodawki
Herbata dla kobiet karmiących Hipp

Szczotka ze sztucznym włosem+grzebień Canpol
Nożyczki+cążki+pilniczek Canpol
Szczoteczka silikonowa do zębów Canpol
Gryzak wodny Canpol
Termometr Diagnostic NC300
Elektroniczny detektor płaczu Canpol
Aspirator do noska Abakus

Laktator ręczny NUK Sensitive
Butelka NUK first choice z silikonowym smoczkiem 1M – 2szt
Smoczek silikonowy NUK first choice do butelki 1S – 2szt
Pojemnik na mleko matki NUK first choice – 4szt
Smoczek uspokajający NUK silikonowy – 1szt

Pościel:
poduszka+kołdra 90x120 (do łóżeczka turystycznego) – 1 komplet
poduszka+kołdra 100x135 (do łóżeczka drewnianego) – 1 komplet
komplet pościeli 90x120 – 6 kompletów
komplet pościeli 100x135 – 3 komplety
prześcieradło do łóżeczka 60x120 – 1 szt (dokupić 1szt)
prześcieradło do łóżeczka 70x140 – 1szt (dokupić 1szt)
śpiworek - 1szt
rożek – 3szt
kocyk 75x100cm – 3szt
kocyk 130x160 – 1szt

Wow!
Okazuje się, ze nie mam wszystkiego!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:

Trzymaj się Dzielna Mamo!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 09:29   #4249
vivien39
Rozeznanie

dziewczyny co myślicie o tej torbie?

http://allegro.pl/torba-do-wozka-fis...845017389.html

chciałabym zapinaną na zamek, bo poprzednio miałam na rzepy i nie sprawdziła się.

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 09:39   #4250
Trisdom
Zadomowienie

Witam się porannie.
Wreszcie się wyspałam, ale to chyba dlatego, ze na siłę wczoraj po południu nie położyłam się na drzemkę i po kąpieli padłam jak zabita.
U mnie dziś słonko i mrozik, więc wybieram się na spacerek i obiad z tż, który musi ten weekend siedzieć w pracy. Dobrze, że chociaż ma przerwę

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Usiedlismy z małżem i liste ponad 150 imion zredukowalismy do 21. Jest postep
Teraz bedziemy myslec, dopasowywać do nazwiska, odrzucac, a na koniec, jak nam zostaną 2-3, to jeszcze sprawdzimy ich znaczenie.
Mysmy zrobili dwie listy- każdy swoją i mieliśmy nadzieję, że znajdzie się jakies imie wspólne. Znalazło się

Cytat:
Gratulacje za wczoraj.
Ja zaczęłam 33. tydzień, jeszcze dwa tygodnie i teoretycznie nie będą zatrzymywać akcji, jak sie mała będzie pchała na świat. Ale MUSI poczekać przynajmniej 3 tygodnie, dopóki tatuś nie wróci z wojaży.

Cytat:
Właśnie dlatego, że sa te szczepienia zachorowań jest mniej niż gdzie indziej.
Widziałam dzieciaczki, których mamusie odmówiły szczepień, z gruźlicą jelit. Diagnozowane przez 3 lata na nietolerancje pokarmowe... Tragedia.
Można kombinować z tymi nieobowiązkowymi, ale obowiązkowych bym się nie czepiała. W wielu krajach nie przyjmuje sie nieszczepionych dzieci do żłobków i przedszkoli, żeby nie stanowiły niebezpieczeństwa dla tych dzieci, które ze specjalnych powodów nie mogą być zaszczepione w terminie (np. niedobory odporności, infekcje itd.).

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
poza tym ja też witam się w 8 miesiącu tym najgorszym i najbardziej niebezpiecznym na urodzenie dzieciątka podobno ale dotrwamy do tego 9 w całości!!!
To bzdura jest, było 2 watki temu. Im starszy dzieciaczek tym lepiej i czasem każdy dzień jest na wagę złota.
Marco urodził się w 7. i na pewno Mariola wolałabym milionkrotnie, żeby dotrzymał do 8.

Także się nie bój

Edytowane przez Trisdom
Czas edycji: 2014-01-12 o 14:27
Trisdom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 09:42   #4251
baja_86
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Ja się boje, że ta frotta będzie za ciepła, bo u mnie w lato na poddaszu gorąco

No a cicik to właśnie frotta tak to nazwałam.
Frotta własnie mi się kojarzy jako taka gruba cicikowata
Paproszek, farfocel lub inne "coś" pochodzenia materiałowego.
futerko, kożuszek (w kurtkach na przykład)

nie wiedziałam jak to wytłumaczyć
czyli po prostu kłak bardzo ładną pościel wybraliście

Cytat:
Ty jesteś niedaleko za mną
No właśnie! a wydaje mi się, że mam jeszcze tyle czasu

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Mariola, oczywiście jak niejedna z nas popłakałam się czytając Twoje zapiski, silna z Ciebie kobieta, życze duzo radości i zdrowia

dziewczyny, skoro Wy takie znawczynie usg i płci to może powiecie co tu widać? bo ja tez jakoś za bardzo nic nie widze, a słyszałam że moja gin wiele razy pomyliła się co do płci...
dla mnie to dziewczynka

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
i jeszcze mam parę pytań , ale proszę się nie śmiać- zaczynam szaleć z wyprawką a jestem w tym zielona- rożek ma być z usztywnieniem czy bez, czy jak dzieciątko się urodzi dłuższe niż 56 cm to też ta rozmiarówka na 56 się przydaje ? nie będzie za mała? aaa i jeszcze są ubranka bawełniane i welurowe- czy w welurze w domu nie będzie za gorąco czy to tylko na wyjścia?
rozmiar rozmiarowi nierówny, dlatego noworodek większy niż 56 cm może trochę ponosić ubranka na 56, bo większość będzie się topiła w 62
Welur raczej na wyjścia
Aaaa i gratuluje synka
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 10:15   #4252
kate1623
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczynki
Piszę z telefonu wiec przepraszam za brak cytatów. Dzisiaj mam jakiś średni humor może tez dlatego że obrzydliwa pogoda za oknem. Wczoraj do pozna gadalam z mężem jak to nasze beztroskie życie wywali się do góry nogami. Szczerze mówiąc przeraża mnie to i nie wyobrażam sobie jak to będzie. Jednego jestem pewna że mój świat stanie na głowie. Ehhh to takie moje poranne przemyślenia bo chyba zaczynam panikowac przed porodem

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 10:34   #4253
teQiba
Moderator

Cytat:
Jak planujecie szczepić?
Ja wszystko co refundowane.

Cytat:
A no i wczoraj mama przyniosła mi 4 siatki ciuszków dla dziecka, które dała moja kuzynka
Kolejna partia z epoki kamienia łupanego Powypierane, twarde, poplamione, chłopięce i po prostu brzydkie... Mówię mamie niech to od razu wyrzuci, a ona, że to schowa. No przecież dopóki tego ktoś nie wyrzuci, to będzie krążyło po rodzinie. Każdy to weźmie, bo będzie mu głupio, ale nikt tego dziecku nawet nie zakłada. Ciuszki niektóre bardzo duże, a moja kuzynka ma córkę kilkumiesięczną i jak widać ona to oddała i nie zakłada swojej
Ludzie to na prawde wstydu nie maja zeby przekazywac dalej cos takiego - ja bym to do PCK wrzucila.

Cytat:
Dzień dobry dziewczynki
Piszę z telefonu wiec przepraszam za brak cytatów. Dzisiaj mam jakiś średni humor może tez dlatego że obrzydliwa pogoda za oknem. Wczoraj do pozna gadalam z mężem jak to nasze beztroskie życie wywali się do góry nogami. Szczerze mówiąc przeraża mnie to i nie wyobrażam sobie jak to będzie. Jednego jestem pewna że mój świat stanie na głowie. Ehhh to takie moje poranne przemyślenia bo chyba zaczynam panikowac przed porodem

Na pewno jak sie malutka urodzi to bedziecie tak szczesliwi ze bedziecie sie smiali z tych watpliwosci
Ja sobie tak to tlumacze bo tez czasem swiruje
Stary 2014-01-12, 10:39   #4254
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
thidien mam za sobą całą masę remontów, więc znam ten ból, trzymam kciuki, żeby skończył się jak najszybciej., A tata na pewno chciał dobrze...
dziękuję
no, ja tatę rozumiem - chce pomóc, wiadomo... tylko już nie ten wiek i nie ta sprawność... jak na dwuipółkrotnego zawałowca i 3krotnego udarowca i tak się trzyma super, wiem, że jako jedynej córce chce bardzo pomóc - szczególnie że widzi, że zięć ma tylko 2 dni wolnego w miesiącu i każdego dnia tylko 2-3 godziny na remont, ja z brzusiem też wiele nie pomogę, choć staram się na miarę możliwości dopomóc

a jeszcze ciagle powtarza:
najpierw, że nie dożyje ślubu, teraz, że wnuka (ja mu powtarzam, że nie ma tak łatwo i wnusia trzeba pomóc wychować :P więc się nie wykręci - no tylko żartem można jakoś to rozładować)
i chodzi nerwowy, denerwuje go wszystko, chciałby szybko już, teraz, zaraz - a jeszcze właśnie jak coś sknoci to wiadomo, że i jemu fajnie nie jest - tylko on zawsze zrzuca na coś/kogoś innego ;P:P:P:P

dlatego staram się jakoś trzymać moje popędy - choć w środku się gotuję i najchętniej bym powiedziała "idź sobie bo przeszkadzasz", ale tak się nie da... nawet na delikatne zwrócenie uwagi "zrób to innym razem" sam się wkurza

no nic... jakoś trzeba to przeżyć

z fajnych rzeczy - zakupiliśmy wczoraj panele i podkłady (z niefajnych rzeczy, cała wypłata poszła.... w siną dal - choć gdybyśmy kupowali "na miejscu" to by wyszło 400zł drożej, ale podskoczyliśmy do Nomi w bardziej cywilizowanym mieście ;P)

elunka chyba pisała, że jej pendrive z wyprawką padł - no...też miałam wszystko ładnie wypisane, wyliczone, normalnie excel pierwsza klasa i... cały dysk mi sie posypał i też będę zaczynała od zera :P
(złośliwość rzeczy martwych jest przeogromna)
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 11:07   #4255
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość

chciałabym zapinaną na zamek, bo poprzednio miałam na rzepy i nie sprawdziła się.
Ładna ale nie mam pojecia jak ona duża objętościowo. Nie umiem sobie wyobrazić, ja wolę pomacać

Cytat:
co do ciuszków, moja babcia w piątek była w lumpku i kupiła RÓŻOWIASTE POLARKOWE SPODNIE dla mojego Olusia ha i mówi patrz jakie nowiutkie nic nie zniszczone myslalam, że padnę a ona na to że dzieci we wszystkie kolory się ubiera, no tak ale kurde są niektóre kolory zarezerwowane tylko dla dziewczynek.
miałam ciężką noc, po przytulankach z mężem, dodam bardzo ostrożnych nie pozwoliłam mu smyrać się nawettu i tam to i tak pote zaczął mi strasznie twardnieć brzuch, mimo leżenia non stop szedł taki prąd od dołu i ściskał mi calą macicę, tak się bałam, niedługo zwariuję, we wtorek mam wizyte, boję się, że z szyjką coś będzie nie tak, biorę lutkę dopochwowo 3 tygodnie już i martwię się że ona nic nie pomogła a najbardziej mi będzie szkoda zrezygnować ze szkoły rodzenia...
No wiesz, kiedyś to się ubierało w to, co jest (dlatego mój brat miał CAŁY różowy wózek), ale teraz jest taki wybór ubranek, że głowa pęka. Chyba spodenki będą leżały

Cytat:
Dzień dobry dziewczynki

Ja się nie mogę doczekać tego przewrócenia do góry nogami

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ludzie to na prawde wstydu nie maja zeby przekazywac dalej cos takiego - ja bym to do PCK wrzucila.
To są ciuszki, które dała jej moja siora może czuła sie zobowiązana, by je oddać, ale przecież wie, że będę miała dziewczynkę i takich na pewno nie potrzebuje, a może oni myślą, że u nas taka bida, że nie ważne jakie, ale by było
ale we wtorek jest zbiórka odziezy używanej, więc wystawiam wszystko

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 11:24   #4256
teQiba
Moderator

Cytat:
To są ciuszki, które dała jej moja siora może czuła sie zobowiązana, by je oddać, ale przecież wie, że będę miała dziewczynkę i takich na pewno nie potrzebuje, a może oni myślą, że u nas taka bida, że nie ważne jakie, ale by było
ale we wtorek jest zbiórka odziezy używanej, więc wystawiam wszystko
No to mysle ze pewnie zobowiazana sie czula oddac. Ja sama nie wiem co sie pozniej robi z tymi rzeczami, ktore sie dostalo - chociaz my "na szczescie" nie bedziemy sie musieli tym martwic bo nic nie dostalismy...
To chyba kwestia tego, ze wokol same dziewczynki, a my jedni chlopaka bedziemy mieli.
Stary 2014-01-12, 11:25   #4257
asienka213
Wtajemniczenie

witam sie niedzielnie

hurtem gratuluje kolejnych miesiecy i tygodni

karolcia imponujaca lista Wpedzasz mnie w dola

Cytat:

ja wczoraj nie umialam doczytac o waszych przezyciach Po 2 zdaniach musialam sciagac okulary, wycierac oczy, zakladac a za chwile znowu to samo Jestes strasznie dzielna babka

Cytat:

tylko te szczepienia, ktore sa refundowane, tak jak z Natalia choc u nas jest ich troche wiecej niz w pl

Cytat:
poza tym ja też witam się w 8 miesiącu tym najgorszym i najbardziej niebezpiecznym na urodzenie dzieciątka podobno ale dotrwamy dotego 9 w całości!!!
no cos Ty. Przeciez dla takiego maluszka kazdy dzien dluzej w brzuchu mamy jest na wage zlota

Cytat:
Dzień dobry dziewczynki
wszystko sie zmieni ale napewno na lepsze z tego wywrocenia do gory nogami bedziecie sie tylko cieszyc

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 11:31   #4258
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj do pozna gadalam z mężem jak to nasze beztroskie życie wywali się do góry nogami. Szczerze mówiąc przeraża mnie to i nie wyobrażam sobie jak to będzie. Jednego jestem pewna że mój świat stanie na głowie. Ehhh to takie moje poranne przemyślenia bo chyba zaczynam panikowac przed porodem
Nie gadaj głupot. Oczywiście, że wiele rzeczy się zmieni, ale...czy na gorsze? Jestem pewna, że nie.
Ja już nie mogę się doczekać pojawienia się na świecie naszej małej Smerfetki. Wiem, że będzie to rewolucja w naszym życiu, ale jestem przekonana, że zyski znacznie przewyższą koszty.
Gdy wyobrażę sobie pierwszy uśmiech, pierwsze słowo "mamo", dopingowanie w stawianiu pierwszych kroków, wspólne zabawy, tą wyjątkową więź, która będzie nas łączyła...
W końcu gdyby posiadanie dzieci było takie okropne, pewnie wszyscy bylibyśmy jedynakami

Cytat:
Dla mnie też bez sensu jest takie przekazywanie ubrań "na siłę".
Wiadomo, że w rodzinie i wśród znajomych przekazuje się ciuszki i inne niemowlęce gadżety,żeby ułatwić młodym rodzicom skompletowanie wyprawki, ale takie rzeczy powinny się nadawać do użytku.

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Witam się porannie.
Gratulacje za wczoraj.
Ja zaczęłam 34. tydzień, jeszcze tydzień i teoretycznie nie będą zatrzymywać akcji, jak sie mała będzie pchała na świat. Ale MUSI poczekać przynajmniej 3 tygodnie, dopóki tatuś nie wróci z wojaży.
No to mocno zaciskaj nogi
Mam nadzieję, że malutka nie będzie próbowała żadnych sztuczek i grzecznie będzie siedzieć w brzuchu aż do powrotu taty

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość

Szczerze mówiąc jakoś nie w moim stylu, ale wiadomo, że o gustach się nie dyskutuje Za to wydaje się praktyczna. Chociaż jak Ela87 słusznie zauważyła, najlepiej zobaczyć taką rzecz na żywo.

Zauroczył mnie ten ręczniczek z kapturem: http://www.hugme.pl/reczniki-z-kaptu...ka-hugme4.html .
Czemu wszystkie ładne rzeczy muszą być takie drogie...?
Stary 2014-01-12, 11:47   #4259
kate1623
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny Ja sobie tak gadam przez hormony bo wiem, że Majka to ogromne marzenie moje i męża, ale uwierzcie hormony potrafią tak namieszać w głowie, że sama się swoich myśli bałam. Teraz jest już lepiej strach odpuszcza .Ehh ta ciąża co ona robi z mózgu

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 11:52   #4260
cayenneOna
Zadomowienie

Trisdom,ale jak Ty w 34.tygodniu, skoro ja w ledwo 35. (34+4), a termin mam na 19.02, a Ty na 02.03?
Nic nie kumam z tego liczenia, mozesz mi objasnic?

Część Dziewczynki, mam jakiś taki humor denny, że wczoraj o północy w ramach rozrywki upiekłam piernika, idę go zaraz przełożyć powidłami sliwkowymi i zrobić polewę

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości