|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Amber kiedy u Ciebie są 13-stki
![]() Mój TŻ mówi, że jutro kończy mi się l4 powinnam już urodzić to jak nie urodzę to koniec imprezki i od pracy wracam hahahaha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() AAAAAA !!!!! --- według suwaczka do TP zostało mi równe 21 dni !!! ![]()
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2014-01-12 o 10:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
Sadlaczyca to szybko u Ciebie leciało... AMBERELLA to u mnie trochę więcej wyjdzie niż doba.
Katarzyniak to ładnie Cię tam zrobili ![]() Calillou gratuluję córci. Lolita spokojnie... To tylko hormony. Selena ale Tz masz sny. Ciekawe jak Isia...
#1204 |
Raczkowanie
|
proszę o kciuki
![]() jadę na szpital choć mam nadzieję ze to jeszcze nie dziś.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pielęgniarka niezła. Ja bym głośno i wyraźnie sprostowała że zabrakło śniadania. Co za baba :/ Lekarza się boi więc się stara ale pacjenta już nie :/ Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Wtajemniczenie
|
PawMaj, Callilou: gratuluję dzieciaczków, dzielne mamusie
![]() ![]() Ja już od 7 na nogach jestem, a teraz dopiero niedawno zjadłam śniadanie i napiłam sie kawy ![]() Em ma: obejrzałam ten film z uspokajaniem dzieci i na mojego Marcela działa kołysanie i "szuszanie" ![]() Dziewczyny stwierdzam, że karmienie z poduszką do karmienia jest o niebo lepsze niż bez. Nie męczą mi się ręcę. W nocy jest wygodniej o sto razy, dzieciaczek leży na pusi a ja mam wolne ręce ![]() Coś dzisiaj mam kiepski nastrój, czuje się zmęczona i przybita. Muszę wyregulować brwi, zmyć zdrapujący lakier z paznokci, przydałby się make up jakiś ale już na to mi chyba nie starczy czasu. Ledwie zdążyłam się wyprysznicowac i wydepilować za nim młody zaczął żądać posiłku ![]() Roane: wsio naj naj Kochana ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-01-12 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Gratuluje nowych dzieci kochane! ![]() Niestety mam teraz dużo pracy i ciagle nadrabiam, jakoś nie udaje mi się być na bieżąco. Odpowiem tylko wyrywkowo. Cytat:
![]() Większość lekarzy starszej daty tak twierdzi. Ja miałam nie tylko dysplazje stawu biodrowego ale i kilka operacji lewego biodra (+ mam lewa kończynę krótsza o ok. 3-4 cm, noszę wkładkę wyrównująca). Mam dosyć dobre odwodzenie (lata rehabilitacji). Jednak będę rodzic w szpitalu w którym nie trzeba leżeć z rozlozonymi nogami. Mam w karcie zapisana chorobę, w karcie szpitalnej opisane operacje. Trzy niezależne osoby potwierdziły mi, ze mogę rodzic naturalnie. Tak jak pisałam wcześniej nie wierze w to, żeby ktoś narażał mnie na krzywdę ![]() Jak na razie, prócz tego, ze mi puchną kostki to nic mi tak bardzo ńie dolega. Myślałam, ze biodro będzie mnie bardzo bolec. Ja chce spróbować sn, miałam w życiu tyle operacji, ze wolałabym nie obciążać organizmu kolejna. Zwłaszcza, ze czekają mnie w przyszłości jeszcze przynajmniej dwie. TZ ma w razie czego - pilnować podczas porodu bym mogła zakładać swoje trampki z wkładkami, żebym nie chodziła na bosaka i żeby mi krzywdy nie robili właśnie ze względu na biodra ![]() Jeśli Ty się będziesz lepiej czuła z cc to rób cc. Najważniejsze jest Twoje samopoczucie ![]() Wracam do nadrabiania pa! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() forester to czekamy na info ![]() Katarzyniak, staraj sie nie przejmować a pocieszaj sie myślą ze juz niedługo będziesz miała przy sobie malutką istotkę która będzie dla Ciebie najważniejsza w życiu! Na pewno ne denerwuj sie w takich chwilach ojcem - myśl za to o tym ze na jego przykładzie wiesz czego chcesz uniknąć sama i ze będziesz o wiele lepszym rodzicem ![]() ![]() ![]() pawmaj gratulacje!!!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A z tym rodzeniem TŻ ma rację! Bez obijania się! Nogi szeroko i dajesz ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W końcu to wyjątkowy stan i każdy czeka na nową istotkę ![]() Z jednej strony dobrze, że ma się tam kto o Ciebie troszczyć. W sumie to miłe. Oczywiście jeśli nie jest tego za dużo i do przesady. Teraz jedyny temat to ciąża a później jedyne tematy będą dotyczyły dziecka - te to już sama będziesz ze wszystkimi dookoła zapewne poruszać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() To najważniejsze - i tego się trzymaj a resztę miej w nosie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1213 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do karmienia to ja w nocy karmię małą na leżąco-TŻ wstaje, przewija ją i podaje mi ją do łóżka ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1214 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A Emma - brawa dla Twoich piersi i dla Dorotki za wzorowy sen!!! Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2014-01-12 o 10:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
Kurcze nie nadążam za Wami przy Borysie, jest dość absorbujący
![]() Mam z nim problem, od porodu lekko ropiało mu oczko, wczoraj zaczęło ropieć mocniej ![]() Mamusie pijecie jakieś herbatki laktacyjne, z kopru itp? Borys nie przespał dziś nocy cały czas coś kwiąkał... eh. Teraz już usnął i jest ok. Wczoraj w nocy dwa razy się zrzygał, normalnie paw ;(, dziś to samo ;( tylko w nocy. Jak się budzi jest bardzo głodny chyba i zdenerwowany bardzo łapczywie je. Nie umie złapać cyca, łapie, za chwilę puszcza i nerwowo znów szuka. Potem na moment usypie i znów się budzi, szukając cycka. Wezmę go do odbicia, odbije się i chlus. i weź się człowieku nie stresuj ![]() MAMUSIE HELP! powiedzcie, że jest ok....
#1217 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
aaaa i również polecam jak perfuzja muszle laktacyjne na poranione brodawki. r e w e l a c j a!!! mam od piątku i żałuję, że tak długo zwlekałam z kupnem. 100x lepsze niż wkładki laktacyjne (swoją drogą nie polecam wkładek canpol baby - straszne dziadostwo, śmierdza, przeciekają itp). zbierają mleko do takiego zbiorniczka. mam muszle medela i mają tylko wg mnie jedną wadę - za duże otwory na górze i przy pochylaniu zebrane mleko może się wylać, tak samo w nocy (właśnie wczoraj z jednej mi wylało). dzisiaj na noc chyba zakleję te dziury. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() lolita25 spokojnie, minie, ja mam tak co chwile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Selenko, co Twój komentarz widzę to chce mi sie śmiać często kiey zarzucasz jakimiś hasłami, do dziś śmieje sie z tej kobiety i wody z Wisły, nie wiem skąd bierzesz te teksty ale masz mistrza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wymiotów - przedewszystkin napisz jaki maja kolor i zapach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Roane - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
![]() ![]() Cytat:
Caillouu, forester, PawMaj, ciamber gratulacje dzielne mamuśki ![]() ![]() ![]() Ja od wczoraj walczę z ciężkim przeziębieniem. 2 tyg temu przyniósł to cholerstwo mąż, później zachorował "dół domu" czyli mama, tato, brat, a jak już wszyscy pożegnali choróbsko to trafiło na mnie. Szkoda tylko, że nie zaczęło się od jakiegoś drapania w gardle, bólu gardła, tylko od razu siadło niżej. Mam mega męczący suchy kaszel, wrażenie, że wpadlo mi jakieś piórko za gardła i cały czas cherlam ![]() ![]() już panikuję, że jak teraz bym urodziła to Zosia na powitanie dostanie takiego bakcyla i świetnie rozpoczniemy współpracę ![]()
"Burza łamie drzewa, a trzciną tylko kołysze.." ![]() Edytowane przez kootek_mamrotek Czas edycji: 2014-01-12 o 11:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zadomowienie
|
PawMaj wielkie gratulacje, super, ze mialas taka pomoc przy porodzie, to jedt naprawde strasznie wazne. A jak tz? Ogarnal sie troche na widok Bruna? Trzymam kciuki, zeby zrozumial jakie skarby ma przy sobie.
callilou gratulacje a imie bardzo ladne. katarzyniak najwazniejsze, ze masz teraz swoja rodzine, czyli Ty, tz i juz za niedlugo maluszek. Nie smutaj ![]() Unas nocka fajna: 22.30 karmienie 22.40 - 2.45 spanie 2.45 - 3.15 przewijanie (maz) karmienie (ja) 3.20 -6.50 spanie 6.50 - 7 przewijanie(maz) karmienie (ja) 7 - 8.30 spanie a potem to juz wstalismy i troche karmienie, troche marudzenie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Shiloh Akurat dziś planuje taką poduchę kupić na Allegro wiec w dobrym momencie pochwalasz hehe ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty najpierw przewijasz a później karmisz Dorotkę? Nie robi kupki w trakcie lub zaraz po jedzeniu? U mnie najpierw musi być karmienie, później przewijanie, ewentualnie znów karmienie z drugiego cyca, jak nie dojada. Cytat:
![]() Przeważnie gdy jest bardzo głody i łapczywie je. A co do łapania i puszczania cyca to mój tez tak robi jak jest zdenerwowany lub wygłodniały ![]() ![]() ![]() Także myślę, że to wszystko jest normalne skoro i moje i Twoje dziecko tak ma. A też się martwiłam, że mam jakieś nerwowe dzieciątko ![]() Mój Marcel jak ma lekki sen to wydaje takie dziwne dźwięki, jakby warczenie, wierci sie wtedy i warczy - nie wiem czy to normalne ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-01-12 o 11:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Rozeznanie
|
Roane Wszystkiego pięknego, zachwycającego i ekscytującego. Spełnienia marzeń i planów!
PawMaj Gratulacja, witamy kolejne maleństwo ![]() Powiedz jak Twój facet się zachowuje, jestem bardzo ciekawa szczerze mówiąc. U mnie za tydzień zaczyna się wojna. Przyjeżdża były - kurczątko - tak go nazwała moja mama. Brzmi to pieszczotliwie jednak kpina w nazwie polega na porównaniu teściowej do matki kwoki chroniącej za wszelką cenę swojego małego niewinnego kurczątka. Tak więc kurczątko przybywa za tydzień do mnie do miasta podpisać ojcostwo. Pomyślałam, że chętnie kopnęłabym go w 4 litery, ale przy gabarytach mojego brzucha nie podniosę tak nogi... ![]()
#1225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=PawMaj13;44562454]Dzis o 4:10 na swiat przyszedl Bruno.
PawMaj,Caillouu -ogromne gratulacje!!!! Roane- wszystkiego najlepszego Lolita- ja ostatnio mam takie samopoczucie i humory, ze az TZ zaczal wypytywac, czy on mnie unieszczesliwia... ![]() Do tego od wczoraj nasza papuzka probuje zniesc jajko i wyglada na cierpiaca...Siedze wiec obok klatki i rycze, bo nie umiem jej pomoc, a to takie nasze "dziecko: chowane od pisklaka i karmione strzykawka.... Edytowane przez guapissima Czas edycji: 2014-01-12 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy kanaliku nie czuję grudki, ale poczytam w necie spróbuję pomasować w odpowiednim miejscu. Cytat:
Na lekkim śnie Borys też wydaje dźwięki nie z tej ziemi, jakieś piskania, warczenie itp. Chciałam dziś iść znów na spacer, ale wieje jak cholera + to oczko... i chyba nici ze spaceru.
![]() |
#1229 |
Zadomowienie
|
migotko Alkowi tak ropialo oczko i masowalam mu kanalik przy kazdym karmieniu, od oczka w dol wzdluz noskai przemywalam sola fizjologiczna i juz mu lepiej. Czasem ma taka lekka ropke, ale minimalna, wiec pomoglo.
Co do herbatek nie pije zadnej, mam jakas z koprem, anyzem i czyms tam jeszcze z Hipp, ale jest ohydna w smaku, a poza tym nie wiem czy nie robi wiecej szkody, niz pozytku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Spróbuj masować kanalik,może pomoże. Delikatnie palcem od kącika oczka pod oczkiem w dół.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.