|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
to chociaż przylej mu czymkolwiek....
#1232 | |
Gang Iren
|
Cytat:
U Eryka też nie czułam grudki,ale masowałam jak położna kazała i pomogło ![]()
![]() |
#1233 |
Zadomowienie
|
Aha i Alek tez przez sen kweka, jeczy, piszczy i wydaje rozne dziwne dzwieki i tez sie zastanawialam, czy to normalne, ale widze, ze nie tylko u mnie to jest, wiec chyba normalne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1234 | |
Rozeznanie
|
malaMigotkAA córce też jedno oko ropiało od paru dni
![]() przemywałam solą fizjologiczną, rumiankiem raz dziennie (chociaż podobno ostrożnie z nim bo uczula) i..... swoim mlekiem ![]() ![]() ![]() ja piję herbatkę laktacyjną a herbapolu a(piłam też przywrotnika ateraz pokrzywę) ale ogólnie żeby dużo pić bo położna kazała przy karmieniu, nie wierzę w działanie herbatek laktacyjnych i czytałam że jest nieudowodnione. Shitzu ostatnio pisała, żeby pić ciepłe napoje przy zwięszaniu laktacji i wg mnie jest to prawda, od wczoraj robiłam eksperymenty i przy piciu gorących/ciepłych napoi piersi tak jakby rozluźniały się, sutki robiły mi się hmm takie bardziej miękkie a przy piciu zimnych/chłodnych czułam w sutkach dreszcze i robiły się twarde, zbite i dziecu źle się je łapało przy przystawianu. z tym zdenerwowanym dzieckiem przy przystawianiu wiem o co Ci chodzi, miałam to samo z córką. szczególnie jak nie miałam pokarmu i kiedy sama się spinałam, stresowałam to dziecko tak mi się wydaje "wyczuwało" to. więc zastosowałam się do rady położnej że przede wszystkim mnie ma być wygodnie i muszę mieć konfortowe warunki do karmienia. i jeszcze z jednej bardzo cennej rady skorzystałam, żeby nie przystawiać dziecko ile wlezie na raz tzn. maksymalnie przystawiać do jednej piersi góra 10 minut żeby nie kojarzyło źle piersi. i tak robiłam kiedy krzyczała, płakała, denerwowała się, bo sutek wypadał, bo pokarm nie leciał, albo nie wygodnie leżała albo nie zassała mocno to próbowałam w różnych pozycjach ją przystawiać ale góra 10 minut. bardzo często ale góra 10 minut żeby właśnie nie kojarzyła karmienia z czymś nieprzyjemnym, czymś co ją denerwuje. to jest chyba najtrudniejsze kiedy dziecko płacze, jest czerwone, zdenerowwane i przede wszystkim głodne itp a przystawić trzeba. ja wtedy (na początku) próbowałam z tym drenem. a w osteczności kiedy dawałam butelkę najpierw z mieszanką jak nie miałam pokarmu a później z odciągniętym. teraz też czasami tak daję, szczególnie jak mnie sutek bolał. wczoraj natomiast zauważyłam, że córka chyba zaczyna traktować pierś jak uspokajacz (tzn usypia z sutkiem z buzi i nie chce puścić ) i muszę temu jakoś zaradzić. bo rozumiem co jakiś czas uspokajać piersią, ale nie chcę żby to było ciągle. kiedy zaczyna zasypiać przy piersi to pobudzam ją do ssania, ale wczoraj nie chciała puścić sutka ![]() nadrabiam stary wątek i tam znalazłam dyskusję na ten te,at i właśnie mam takie zdanie jak lidka o piersi jako uspokajaczu. tylko mój mąż każdą potrzebę ssania u córki chce zaspakajać jedzeniem i doporwadza mnie tym do szału ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1235 |
Rozeznanie
|
Już zakładałam żądanie pochylenia się odpowiednio, aby moja szanowna ciążowa opuchnięta stópka wylądowała w miejscu docelowym
![]() On już i tak boi się ze mną spotkać na żywo. Jego brat napisał mi na fb, że kurczątko już woli dostać po facjacie od mojego ojca. Mój tata - typ musztry wojskowej, ludzie się go boją i zawsze schodzą mu z drogi. Sporo więc woli mojego rodziciela to już musi sobie zdawać sprawę z potęgi hormonów ciążowych ![]()
#1236 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny do kiedy jest promocja na Dady w Biedronce????? Wie moze ktoras z Was????
I jeszcze jedno pytanie do mamusiek. Tez Wam sie po porodzie takie koszmarne wlosy zrobily?? Kurna moje nie dosc, ze sie przetluszczaja koszmarnie, bo umyje rano a wieczorem wygladaja na nie myte od tygodnia, to jeszcze wisza takie strąki, bez ladu i skladu, mimo, ze uzywam i odzywek i masek ![]() Masakra jakas to jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1237 |
Zadomowienie
|
Gosia to chyba Ty, wstawiałaś jakoś linka do maskotki z bijącym sercem czy jakoś tak, możesz jeszcze podrzucić jak gdzieś masz to zapisane?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1238 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=malaMigotkAaa;44564 570Ani zapachu ani koloru za bardzo. Przeźroczysty paw z białymi grudkami, wodnity.
Uf, trochę mi ulżyło. Takie pawie zdarzają się własnie w nocy, póki co w dzień jeszcze nie.Przez to też nie spałam, bo on się czasem przekręci na spaniu i boje się o zachłyśnięcie. Na lekkim śnie Borys też wydaje dźwięki nie z tej ziemi, jakieś piskania, warczenie itp. Chciałam dziś iść znów na spacer, ale wieje jak cholera + to oczko... i chyba nici ze spaceru.[/QUOTE] Marcel tez ma tai przroczysty paw z grudkami i wodnisty, po prostu jeszcze sie ukłąd pokarmowy nie wykształcił i dlatego dzieci tak mają. Staram sie go odbijać, ale czasem mimo noszenia nie idzie mu się odbić. To dobrze wiedzieć, że nie tylko mój Marcel wydaje szereg dziwnych dźwięków na lekkim śnie ![]() My tez na spacer chyba nie pójdziemy bo brzydko i wieje. Też musze pomasowac mu tak oczko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1240 |
Zadomowienie
|
pilotka jak Alek jest najedzony i usypia przy piersi z sutkiem w buzi to mu wkladam w kacik ust delikatnie maly palec, zeby sie odessal i to skutkuje. Nie wyciagam mu na sile piersi, bo by mnie pokaleczyl na maksa. Sprobuj w ten sposob jak Ci mala usnie. Alek sie wtedy nie budzi i klade go do lozeczka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1241 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Koleżanka miała taką: http://www.malusin.pl/kolekcje-stern...terntaler.html to jest z termoforem,bez chyba też są,to by taniej wyszło,ale tak sobie myślę,że ten termofor może się przydać.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1242 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1243 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no a właśnie tak robiłam i widzę że to był błąd ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zaraz wycinam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1244 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1245 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdrowia dla Ciebie!!! ![]() Cytat:
![]() Mój TŻ oszalał ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() na swoje usprawiedliwienie mam "tylko" fakt iż dwa tygodnie temu zostałam matką ![]() tym samym straciłam chwilowo zdolność odczytywania bez pomyłek nicków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1247 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do przewiajania-Doris ma już 2 miesiące więc ilość jej kup znacząco się zmniejszyła. Robi teraz 2 do 3 dziennie (zazwyczaj 2) i rzadko podczas jedzenia-zazwyczaj podczas aktywności. Przewijam ja przed bo po jest tak najedzona ze lekko nózki podniesie i ulewa. Cytat:
![]() |
#1248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w sumie mam nadzieję, że nie zarażę dzieciaka (nie wiedziałam, że jest taka możliwość:/) ale nie wyobrażam sobie przeć z kaszlem i katarem... Caillilou- gratulacje, dobrze że szybko poszło, imię piękne ![]() Roane- sto lat! Ja tu już od rana miałam drzemkę (jak dziecko-po jedzeniu piasek w oczach), i też dołączam do narzekających na nastrój- któraś z Was (przepraszam, nie mam siły włączać komputera i z telefonu jadę, więc ciężko się wraca i szukać postów) pisała, że ma dość pytań, czy chce herbatę itp więc mojemu mężowi się dostała bura, że jak go o coś nie poproszę to nie pomyśli że może muszę zjeść śniadanie albo kolację czy się czegoś napić (kazali mi leżeć, a jeszcze nie mamy podłączonej tu kuchni, więc całe jedzenie itp jest na dole a po schodach-nawet tych niewielu mi się brzuch od razu spina). No i teraz mam doła, bo a-nie lubię się "prosić", ale b-dbają o mnie przecież (np.naprawdę pyszne śniadania i kolację mam) więc nie powinnam narzekać ciągle, no i c-tak bym coś porobiła a jak się wezmę to zaraz brzuch boli, spojenie i okolice łupią, kaszel łapie itp. A dzieciak jakoś inaczej się dziś zachowuje (jakieś "trzepotania" tam mam a potem długa chwila ciszy i w ogóle długo dziś sypia) i się martwię czy mi się w pępowinę nie zaplątuje albo coś (zdarzały się już, ale w trakcie innych ruchów) i póki się nie ruszy jest kiepsko Katarzyniak- niezła historia z tym porankiem, teraz już powinno iść z górki (zresztą brzmi to nieźle jako początek opisu porodu, więc może...) Gosia, Emma -gratulacje niezłych nocy (Gosiu u Ciebie to myślę, że cisza przed burzą) Wszystkim w szpitalach-szybkiego zdrowienia a czekającym- ![]()
![]() |
#1249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ten sposob naprawde dziala ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1250 |
Raczkowanie
|
Tak na dzisiejszy dzień
![]() ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1389527467.273580.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Shizu48 Czas edycji: 2014-01-12 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1251 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1252 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1253 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W środę idę do gina (jak zdążę), więc dopytam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1256 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Tez czasem wyciągałam jak złapał za płytko.
![]() |
#1257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pilotka, shizu, dzięki Wam mój nastrój poprawił się o 1000% (choć w sumie nie narzekałam i wcześniej ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1258 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzięki za życzenia, dziewczyny. Po tylu "łatwego porodu" powinnam urodzić w dwie godzinki, jakby się skumulowały
![]() Ja dzisiaj zaliczyłam jedną z najgorszych nocy do tej pory. Żebra mnie mocno bolały, i nie byłam w stanie ułożyć się tak żeby nie bolały ![]() PawMaj Gratulacje! Cieszę się że urodziłaś tak jak chciałaś ![]() Nie ma możliwości żeby pielęgniarki zawiozły Cię do dziecka na wózku, skoro nie dasz rady chodzić? Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1259 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny, fajnie....nie fajnie że też tak macie....już myślałam że jestem jakaś psychiczna
![]() Ja czuję ze mój mąż nie ma już do mnie cierpliwości, ewakuowałam się do sypialni i milczę sobie....żeby nie pogorszyć, dziś chyba te moje hormony wybitnie dają o sobie znać ![]() Mam nadzieję że mi przejdzie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1260 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mam pytanko, czy maluszka będziecie od razu kładły spać w oddzielnym pokoiku w łóżeczku, czy na jakiś czas przeniesiecie łóżeczko do swoich sypialni??? Próbuję jakoś sensownie zorganizować pokoik dla małej, ale mi nie wychodzi ustawianie tych wszystkich sprzętów...buuu A i jeszcze jedno...jak Wy miałyście wyliczane terminy porodu? Ostatnio położna mnie zaskoczyła, że u mnie wypada 11.02 zgodnie z regułą Naegelego tzn. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki – 3 miesiące + 7 dni + rok. Ale zawsze na wszystkich usg system wyliczał, że to będzie 08.02, tak samo wszelkie kalkulatory i aplikacje internetowe. Z ostatniego usg, to wogóle wyszedł 03.02.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.