|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ZIP NFZ - wejdź i bądź w szoku
Cytat:
I jeśli już była mowa o niewystawianiu rachunku przez inne grupy zawodowe, to podałam przykłady ![]() Powiem więcej, człowiek zatrudniony przez PGE nie chciał mi rachunku wystawić, bo mu się spieszyło
Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2014-01-11 o 22:50 |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od lekarza powinno się brać tak jak od wszystkich, to dowód w razie zaniedbań, reklamacji. via tapatalk
|
|
|
|
#33 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy kogo znam i ja sama - odbieramy recepty w rejestracji
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Obowiązek posiadania kasy fiskalnej, a co za tym idzie wystawiania paragonów mają firmy których obrót przekroczył 20tyś zł. Także nie każdy fachowiec musi je wystawiać, przynajmniej na początku działalności.
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
via tapatalk
![]() Edytowane przez panna mati_ Czas edycji: 2014-01-12 o 09:42 |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
Podobnie jest na uczelni z wykładowcami, kończą wykłady godzinę wcześniej, albo sobie nie przychodzą, albo mają oficjalnie dwie grupy, ale je scalają w jedną, a kase biorą jakby zajęcia odbyli dwukrotnie itp. Ja ostatnio miałam sporo chodzenia po lekarzach i na badania w 2013, ciekawa jestem co tam powpisywano. Moze kiedys sie za to wezmę i sprawdzę.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, zarejestrowałam się tam, ale jak się zalogować? Bo nie udaje mi się.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
Nie, nie-vatowcy nie mają obowiązku wystawiania rachunków, chyba że klient wyraźnie sobie to zażyczy. Według przepisów rachunki (a teraz od 01.01.14 faktury) wystawia się na żądanie klienta, a nie każdej obsłużonej osobie.
Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2014-01-12 o 13:28 |
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4456574 5]Nie, nie-vatowcy nie mają obowiązku wystawiania rachunków, chyba że klient wyraźnie sobie to zażyczy. Według przepisów rachunki (a teraz od 01.01.14 faktury) wystawia się na żądanie klienta, a nie każdej obsłużonej osobie.[/QUOTE]
Ale klient sam powinien chcieć, bo często ludzie wykonują takie usługi na czarno i potem możesz szukać takiego gościa jak coś zaraz się zepsuje czy wyjdą wady. Wiadomo, że nie w każdej sytuacji coś może się zepsuć, ale szkoda dwa razy płacić. I ludzie powinni domagać się rachunków, faktur i osoba wykonująca usługę powinna pytać: czy życzy sobie pani/ pan pokwitowanie. Nie ważne czy to lekarz, czy każdy inny usługodawca. Najłatwiej, bo klient/ pacjent nie chciał to nawet go nie poinformować, że może chcieć.
|
|
|
#44 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wiem lekarze to zło tego świata.
Zip jest do d sytemem, dlatego że jest idiotyczny. lekarz ma zerowy dostęp do historii pacjenta- np czy badania echo serca nie miał 3 tygodnie temu ale pacjent chciał " się znów przebadać", nie wiadomo jakie leki pacjent zażywa- bo i niby czemu lekarz miałby mieć dostęp do takich informacji, przecież pacjent nie musi o tym opowiadać, a i pacjent NIC nie musi. To co jest wykazane jest JEDNORODNĄ GRUPĄ a nie realnym działaniem- wymogi NFZ-u i jak nastąpi błąd np zamiast M33 wpisane zostanie M32 to wyskoczy "straszna " pomyłka w systemie. Po za tym pacjenci nie bardzo chca odczytać to co jest napisane. Pamiętam przypadek jak bardzo kłótliwa i wrzaskilwa kobieta zrobiła w szpitalu awanturę bo " tu napisali głupie konowały że miała usunięcie ciąży a ona przecież 3 miesiące później urodziła, cóż byłą na tyle mało mądra że nie doczytałą do końca i cała nazwa jednorodnej grupy pacjenta obejmowała : poronienia samoistne i wymuszone, oraz zagrożenie ciąży z czym trafiła do szpitala. A jak pacjent przychodzi do lekarza z 3 rożnymi chorobami a wpisać w wizytę wolno jedną to co? Musi być zawsze wpisana ta sama? Wizyta recepturowa JEST wizytą ( a przynajmniej do niedawna była) i tak święta i dobra mmmm4444 idź i czekaj w gabinecie na wypisanie recepty bo bez tego nie powinnaś jej dostać. BTW to był lekarz rodzinny- to wiesz ile dostaje za twoją wizytę : ZERO złotych! bo lekarz rodzinny nie dostaje nic za wizyty nic ani za te w przychodni ani za domowe. Ale w systemie wyżyta MUSI być bo inaczej za PRAWIDŁOWO wpisaną receptę dostanie karę. |
|
|
|
|
#46 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
klient sam powinien to wiedzieć 'nieznajomość prawa szkodzi' ale oczywiście zgadzam się, że klient powinien brać zawsze rachunki, sama to robię Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2014-01-12 o 14:27 |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4456682 8]no ale usługodawca nie ma obowiązku informowania klienta o możliwości wzięcia rachunku, więc nie widzę tu winy usługodawcy
klient sam powinien to wiedzieć nieznajomość prawa szkodzi ale oczywiście zgadzam się, że klient powinien brać zawsze rachunki, sama to robię[/QUOTE] No nie ma obowiązku, bo nasze prawo jest głupie. Ale niektórym jakoś przechodzi przez gardło takie zapytanie, jak ktoś dba o klienta to potrafi zaproponować pokwitowanie.
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
dacn, jesteś lekarzem?
to takie zabawne że wszystkie tutaj zebrane uważamy że to trochę nie w porządku ściemniać z nieistniejącymi badaniami etcetra, wchodzisz ty i się pieniszhm |
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czym innym jest oszustwo- np branie pieniędzy i rozliczanie pacjenta w NFZ. A czym innym powtarzanie bzdur. I tak będę się o to pienić, bo w*** mnie to że z jednej strony obrzuca się mnie błotem i rzuca w moją stronę oszczerstwami a z drugiej oczekuje pomocy. ( najlepiej darmowej oczywiście) ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Wiesz nie bronie nikogo kto oszukuje. Ale mmmm444 ma jakaś misję wojny z lekarzami- do których oczywiście sama chodzi. I pisze na forum rzeczy nie do końca zgodne z prawdą. Edytowane przez sublime Czas edycji: 2014-01-12 o 15:15 Powód: mimo cenzury nadal łatwo się domyślić słowa; wycięłam |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
znaczy że jestes lekarzem?
każdy sobie rzepkę skrobie
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Konto usunięte
|
dacn o co ci właściwie chodzi? ty nie masz nic na sumieniu to po co przychodzisz bić pianę w wątku który dotyczy realnego i poważnego problemu?
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie ostatnio zaciekawił temat, dlaczego niemal nigdy lekarz pierwszego kontaktu nie stwierdza grypy, zawsze daje antybiotyki itd. bo angina, zapalenie , przeziębienie. |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego że nikt nigdy nie piszę złapano oszusta, który oszukiwał. Zrobiono to dzięki programowi ZIP, ale tak jak tu zrobiła autorka :lekarze to złodzieje wejdźcie i sprawdźcie! co uderza we mnie jak osobę, matke, obywatele, lekarza i człowieka.
|
|
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
no we mnie uderza tak samo ale jako stronę oszukaną, skoro ty masz czyste sumienie to ja kompletnie nie wiem o co ci chodzi i po co robisz aferę. problem jest i fajnie że możemy mieć wgląd w te ściemy i przekręty.
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- kolejnym razem będziemy pisać "ci lekarze którzy oszukują (nie jest to dacn), bezduszni ignoranci (nie chodzi o dacn) co olewają pacjenta (wyłączajac dacn) to zmora dzisiejszych szpitali (ale nie dacn)" no proszę cię |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za chwile jak nagonka będzie większa to strach będzie wyjść z dzieckiem na spacer, z resztą juz w necie są komentarze pochwalne pod oblaniem lekarza kwasem lub pobiciem ginekologa co spowodowało że jest niepełnosprawny. |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem się tak przestać czuć.
Właśnie dlatego że jestem ok, przejmuje się pacjentem, nigdy nikogo nie okradłam i nie oszukałam ( wiem jeleń jestem) nie wzięłam łapówki, odmawiam prezentów. Ale odczucia społeczne sa jakie są i dlatego wkurza mnie takie podejście. Może jak będziesz pracować jako nauczyciel będziesz przejmować się tym bardziej, lub jak nagonka medialna na nauczycieli dorówna nagonce na lekarzy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)