Biedronka - produkty godne polecenia cz XXIV - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-12, 14:01   #3241
fraj
BAN stały

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz XXIV

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
nazwa też mi różnicy nie robi ale zapach a i owszem. nie mam zamiaru chodzić z permanentnym bólem głowy czy nie możliwością oddychania bo zapach mnie dusi
Dokładnie! ! Nie rozumiem jak można nie wachac tylko dla przyzwoitosci, uczciwości a pozniej się meczyc z zapachem na ciele . A tak na margjnesie i czystej ciekawości co się stanid plynowi kiedy go otworzycid do powachaania.przecież te plyny i wogole towar schodzi na bieżąco z półek k nie ma opcji ze stoi ileś mcy i się psuje.
fraj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 14:10   #3242
nadalka
Zakorzenienie

Mi się nigdy nie zdarzyło męczyć z zapachem. Choć ostatnio i tak tylko sensitive kupuję.
Stary 2014-01-12, 14:28   #3243
diablica88
Rozeznanie

A dziewczyny ile kosztuje ten płyn do płukania Eden? Teraz chyba jest promocja 1szt 9.99zł, a 2 szt. 15zł. Nie chciałabym kupować od razu 2 szt - czy on często bywa w promocji i jaka jest wtedy jego cena? Z góry dzięki za odpowiedz
diablica88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 14:31   #3244
fraj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Mi się nigdy nie zdarzyło męczyć z zapachem. Choć ostatnio i tak tylko sensitive kupuję.
Wszystkie zapachy tolerujesz, akceptujesz, wątpię. W takim razie perfum tez uzywasz obojetnie jakich ?
Ja tam wacham i nie widzę w tym nic złego skoro pracownicy robią to samo
Kiedyś bylam tez swiadkiem i tu juz o wiele bardziej chamskiego zachowania.mianowicie pani nie siddziala co to mascarpone j jaką ma konsekwencję i pracownica kazala jej delkatnie otworzyc opakowanie(aderwac pazlotko).pani tak zrobila po czym na oczach pracownicy otwarte odłożyła a noee wzięła do koszyka
Takze plyn przy tym to pikus
Stary 2014-01-12, 14:34   #3245
Jagoda_w6
Zaczytana online

Dziewczyny,ja nie obwąchuję butelek,bo nie mam tego w zwyczaju,ale jeśli ktoś to praktykuje,to mi nic do tego Sama jednak wolałabym kupić kosmetyk nigdy nie otwierany. Jeśli np. nie widzę testerów w sklepie,to nie kupuję,tylko idę do innej drogerii,gdzie mogę coś wypróbować,bo niezmiernie wkurza mnie to,że kupuję np. tusz za 50zł, a za 2tygodnie jest tak suchy,że nadaje się tylko do wyrzucenia.

Piąta pora roku - miłość ♥

Jagoda_w6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 14:44   #3246
martyneczkaa3
Rozeznanie

super z tej "kolorowa kuchnia" gazetki naczynia do zapiekania i akcesoria silikonowe, będę chyba polować na nie
martyneczkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 14:48   #3247
fraj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jagoda_w6 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,ja nie obwąchuję butelek,bo nie mam tego w zwyczaju,ale jeśli ktoś to praktykuje,to mi nic do tego Sama jednak wolałabym kupić kosmetyk nigdy nie otwierany. Jeśli np. nie widzę testerów w sklepie,to nie kupuję,tylko idę do innej drogerii,gdzie mogę coś wypróbować,bo niezmiernie wkurza mnie to,że kupuję np. tusz za 50zł, a za 2tygodnie jest tak suchy,że nadaje się tylko do wyrzucenia.
Tylko że tam też nie masz pewności, ze ktos nie wolał sobie sprobowac nowego towaru a nie testera.no chyba że jest folia to co inego znam osoby ktord w drogerii nie sprawdza koloru szminki z testera tylko z nowej, bo się brzydza, ok ja tez nie dla szminki z testera, ale one odkladaja ją na miejscd a biorą drugą
Sorki !!!
Przedwczoraj kupilam chleb tostowy, dzis pleśni sporo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 14:57   #3248
Jagoda_w6
Zaczytana online

Cytat:
Napisane przez fraj Pokaż wiadomość
Tylko że tam też nie masz pewności, ze ktos nie wolał sobie sprobowac nowego towaru a nie testera.no chyba że jest folia to co inego znam osoby ktord w drogerii nie sprawdza koloru szminki z testera tylko z nowej, bo się brzydza, ok ja tez nie dla szminki z testera, ale one odkladaja ją na miejscd a biorą drugą
Sorki !!!
Pewności nie mam nigdy,ale w miarę możliwości kupuję to,co jest zafoliowane/w blistrze i sama staram się niczego nie otwierać,żeby ktoś później nie miał przykrej niespodzianki

Piąta pora roku - miłość ♥

Jagoda_w6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 15:01   #3249
Nanya_dnb
Zadomowienie

GG do Nanya_dnb

Cytat:
Sorki !!!
Co do sprawdzania kosmetyków ,zawsze jeżeli wypróbuje na rece kolor bo zazwyczaj tak robie ,zabieram ten kosmetyk z ktorego korzystalam nigdy nie biore nowego innego ,nie rozumiem jak mozna rozsiewac bakterie po każdym który sie nawinie a pozniej ktos kupi sobie taki zainfekowany i ma problem . ludzie nie myją rąk i to jest obleśne , czy to jedzenie czy kosmetyki zawsze trzeba sprawdzać i uważać

“Nie musisz patrzeć z zazdrością na własność innych; nikt nie posiada tego, czego nie mógłbyś zdobyć sam, bez zabierania drugiemu czegokolwiek.”
Nanya_dnb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 15:02   #3250
anna_belle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diablica88 Pokaż wiadomość
A dziewczyny ile kosztuje ten płyn do płukania Eden? Teraz chyba jest promocja 1szt 9.99zł, a 2 szt. 15zł. Nie chciałabym kupować od razu 2 szt - czy on często bywa w promocji i jaka jest wtedy jego cena? Z góry dzięki za odpowiedz
To zależy jaką ma pojemność ten na promocji,bo ja zazwyczaj kupuje 2litrowe opakowanie za ok 15zł i to jest raczej jego normalna cena

KWC

Edytowane przez anna_belle
Czas edycji: 2014-01-12 o 15:06
anna_belle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 15:10   #3251
sowaaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
nazwa też mi różnicy nie robi ale zapach a i owszem. nie mam zamiaru chodzić z permanentnym bólem głowy czy nie możliwością oddychania bo zapach mnie dusi
nie przesadzaj..te zapachy są ledwo wyczuwalne...czuć je po przyłożeniu nosa np do swetra... dla otoczenia są niewyczuwalne...nie wspomnę o tym, że "pachną" jakąś godzinkę:P

Cytat:
dokładnie...też tak robię..i nieziemsko mnie to wkurza jak ktoś otwiera pełnowartościowe produkty.... a później kupujemy tusze powysychane, a pudry czy podklady z odbitymi paluchami w środku...

Cytat:
a ja we wtorek i nic się nie dzieje... włóż do lodówki...
sowaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 15:26   #3252
anula3333
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sowaaaaa Pokaż wiadomość
nie przesadzaj..te zapachy są ledwo wyczuwalne...czuć je po przyłożeniu nosa np do swetra... dla otoczenia są niewyczuwalne...nie wspomnę o tym, że "pachną" jakąś godzinkę:P
Wybacz, ale nie zgodzę się z tym. Może inne zapachy płynów do płukania i owszem, ale niebieski długo trzyma zapach i wypełnia mi całą łazienkę, a i w szafie dość długo zapach się utrzymuje.

Ja np. nie znoszę " słodkich" zapachów zarówno płynów jak i perfum i mi to nie jest obojętne jak płyn pachnie. Tak jak koleżanka wcześniej pisała "nie chcę chodzić z bólem głowy", bo drażni mnie zapach płynu do płukania.

Wiecie, nie rozumiem ludzi, którzy tusze do rzęs otwierają. Co oni tam sprawdzają-zapach? Też bym nie chciała wyschniętego kupić.

Edytowane przez anula3333
Czas edycji: 2014-01-12 o 15:28
anula3333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 15:44   #3253
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pipipipi89 Pokaż wiadomość
a paryskie to nie są przypadkiem normalnie w tej cenie?
są w takiej ale to są pewnie z "limitowanej edycji " bo są w białej czekoladzie -truskawkowe i wiśniowe
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 15:49   #3254
fraj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anula3333 Pokaż wiadomość
Wybacz, ale nie zgodzę się z tym. Może inne zapachy płynów do płukania i owszem, ale niebieski długo trzyma zapach i wypełnia mi całą łazienkę, a i w szafie dość długo zapach się utrzymuje.

Ja np. nie znoszę " słodkich" zapachów zarówno płynów jak i perfum i mi to nie jest obojętne jak płyn pachnie. Tak jak koleżanka wcześniej pisała "nie chcę chodzić z bólem głowy", bo drażni mnie zapach płynu do płukania.

Wiecie, nie rozumiem ludzi, którzy tusze do rzęs otwierają. Co oni tam sprawdzają-zapach? Też bym nie chciała wyschniętego kupić.
O jakim niebieskim piszesz? Szukam i pytalam tu o jakiś intensywny zapach, który nie wywietrzeje po godzinie z pralki.
Stary 2014-01-12, 15:55   #3255
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Pewności nie mam nigdy,ale w miarę możliwości kupuję to,co jest zafoliowane/w blistrze i sama staram się niczego nie otwierać,żeby ktoś później nie miał przykrej niespodzianki
Pełna zgoda ale płyny do prania to chemia gospodarcza raczej niż kosmetyki
Przy mojej wielkiej dwuosobowej rodzinie taki duży płyn do płukania zużywam kilka miesięcy, wolę się nie męczyć z natrętnym zapachem, który mi się nie podoba tyle czasu. Jednak trzeba przyznać, że często zapach w butelce różni się mocno od docelowego zapachu po praniu więc nie zawsze to wąchanie butelki jest miarodajne.

Nie udało mi się dorwać ani razu tych lepszych parówek na promocji, myślicie, że jeszcze zajrzeć dzisiaj czy w ogóle bez sensu?
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 15:59   #3256
daranna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Pełna zgoda ale płyny do prania to chemia gospodarcza raczej niż kosmetyki
Przy mojej wielkiej dwuosobowej rodzinie taki duży płyn do płukania zużywam kilka miesięcy, wolę się nie męczyć z natrętnym zapachem, który mi się nie podoba tyle czasu. Jednak trzeba przyznać, że często zapach w butelce różni się mocno od docelowego zapachu po praniu więc nie zawsze to wąchanie butelki jest miarodajne.

Nie udało mi się dorwać ani razu tych lepszych parówek na promocji, myślicie, że jeszcze zajrzeć dzisiaj czy w ogóle bez sensu?
Ja dzisiaj w końcu je kupiłam
daranna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 16:03   #3257
Sasabina
maskott

jak nie dzieci biegające po sklepach samopas to macanie kosmetyków - topiki, które chyba w każdym wątku muszą się pojawić

a co do biedrony - wczoraj spróbowałam tych nowych chipsów karbowano-gładkich o smaku śmietany z cebulką i dobre kusi mnie ten drugi rodzaj "pomidory w ziołach" wczoraj nie było, walczę ze sobączy wychodzić w ten deszcz..
Sasabina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 16:11   #3258
sowaaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula3333 Pokaż wiadomość

spoko...ja akurat niebieskiego nie miałam( piszesz o tym eden?) ale kilka innych owszem i pachnialy delikatnie zaraz po praniu ale jak wyschną i wyprasuję to nic a nic nie czuć...

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

[QUOTE=laisla;44569180

Nie udało mi się dorwać ani razu tych lepszych parówek na promocji, myślicie, że jeszcze zajrzeć dzisiaj czy w ogóle bez sensu?[/QUOTE]
u mnie też nie ma...o berlinkach czy tych z szynki można zapomnieć same wieprzowe i te z kurcząt<blee> a byłam dziś w 3 biedronkach
sowaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 16:14   #3259
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Napisane przez misiadk Pokaż wiadomość
Przecież zarówno oaza jak i polaris to zwykłe kranówy i są miejsca, gdzie ludzie mają lepszą kranówę niż ta źródlana sklepowa. Co do smaku wody to są różne ujęcia i może mieć różny posmak (też kiedyś kupiłam wodę co smakowała jak ze stawu u sąsiada). Niektórzy kupują butelkowaną właśnie do herbaty czy kawy bo ta z wodociągów jest z różnym zapachem czy posmakiem. Ja tak robię jak jestem we Wrocławiu, bo herba ta smakuje jakoś "papierowo"
Polaris nie jest wodą źródlaną tylko mineralną.
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 16:14   #3260
nadalka
Zakorzenienie

Fraj matko jakie ty masz problemy , przeszkadza ci to że nie wącham? Dziwne to takie jest że biorę obojętnie jaki.
cały czas piszesz ot , nie rozumiem po co wprowadzasz tu szum. Każdy Twój post jest na zasadzie "a to mi nie pasuje, a to też nie".
Niby z Polski nie jesteś a bogu ducha winnego dzieciaka umiesz nazwać bachorem. Tego też cię na kursie polskiego uczyli by tak nazywać dzieci?
Stary 2014-01-12, 16:41   #3261
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daranna Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj w końcu je kupiłam
Cytat:
u mnie też nie ma...o berlinkach czy tych z szynki można zapomnieć same wieprzowe i te z kurcząt<blee> a byłam dziś w 3 biedronkach
Dziękuję za podpowiedzi Chyba już dam sobie spokój.
Stary 2014-01-12, 16:48   #3262
klaudens
Zakorzenienie

Właśnie jeden z zapachów płynu do płukania jest dla mnie nie do zniesienia z Biedronki. Nie pamiętam czy niebieski czy czerwony... Koce, które kładziemy na fotele uwalniały tak intensywny zapach, że nie dało się wytrzymać.
klaudens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 17:12   #3263
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
mówicie o kapsułkach biedronkowych ze zdjęcia, czy tak ogólnie?
ja akurat uzywam persil ale chętnie posłucham opinii o biedronkowych kapsułkach, używał ktoś?

Cytat:
Ja kiedyś dostałam próbki kapsułek persila, dobrze piorą i pięknie pachną ubrania.
Ale chyba jednak proszek taniej wychodzi.. czy się mylę?
może i proszek taniej wychodzi ale za wygodę wolę dopłacić

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Czemu kapsułki są lepsze od proszku?
dla mnie są wygodniejsze w użyciu niż proszek. kapsułkę wrzucam do bębna i gotowe. proszek musiałam przesypywać do jakiegoś pojemnika bo ciągle mi się te torby rozrywały, krzywo rozcinały, przy wsypywaniu do pralki zawsze rozsypało się ciut na podłogę, do tego jeszcze płyn do płukania trzeba kupić a kapsułki malutkie, mało miejsca zajmują i nawet płynu nie trzeba stosować. dla mnie bardzo wygodne

Czy sa u was płynu do higieny intymnej? u mnie znikły kilka miesięcy temu i nie ma
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 17:16   #3264
Dorotxy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez j_ka Pokaż wiadomość
Co to za czarne rurki Zebra?

takie

ja wzięłam dwa Edeny za 15zł srebrny i złoty i oba bardzo fajnie pachną i dość intensywnie

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

Czy sa u was płynu do higieny intymnej? u mnie znikły kilka miesięcy temu i nie ma
u mnie są, ale w starej wersji, a ktoś tu pisał, że są z pompką u mnie z pompką nie ma, bo nawet chciałam kupić i odpuściłam na razie

ja i blog
Dorotxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 17:19   #3265
anula3333
Wtajemniczenie

Cytat:
O jakim niebieskim piszesz? Szukam i pytalam tu o jakiś intensywny zapach, który nie wywietrzeje po godzinie z pralki.
Nie wiem jak on się nazywa ale dziewczyny kiedyś go polecały tu na wątku i mówiły, że zapach podobny do niebieskiego Lenora. (sensitve??)
Cytat:
spoko...ja akurat niebieskiego nie miałam( piszesz o tym eden?) ale kilka innych owszem i pachnialy delikatnie zaraz po praniu ale jak wyschną i wyprasuję to nic a nic nie czuć...
Tak, tak, o tym Edenie niebieskim. Jak narazie to jedyny płyn do płuka, który długo trzyma zapach, a nie leję go dużo ( nakrętka na całą pralkę prania). Innych wlewałam tyle samo i tak jak piszesz mniej intensywny zapach.
Cytat:
Napisane przez klaudens Pokaż wiadomość
Właśnie jeden z zapachów płynu do płukania jest dla mnie nie do zniesienia z Biedronki. Nie pamiętam czy niebieski czy czerwony... Koce, które kładziemy na fotele uwalniały tak intensywny zapach, że nie dało się wytrzymać.
Ja też nie pamiętam, który ale jakiś mnie o zawrót głowy przyprawiał

Edytowane przez anula3333
Czas edycji: 2014-01-12 o 17:20
anula3333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 17:48   #3266
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorotxy Pokaż wiadomość
takie

ja wzięłam dwa Edeny za 15zł srebrny i złoty i oba bardzo fajnie pachną i dość intensywnie
Mam srebrny, bardzo intensywny, ale podoba mi się Myślałam, że one były w jakiejś limitce.
Stary 2014-01-12, 17:55   #3267
Dorotxy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Mam srebrny, bardzo intensywny, ale podoba mi się Myślałam, że one były w jakiejś limitce.
nawet nie wiem czy to limitka, bo pierwszy raz mam te płyny

ja i blog
Dorotxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 18:03   #3268
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
jak nie dzieci biegające po sklepach samopas to macanie kosmetyków - topiki, które chyba w każdym wątku muszą się pojawić

a co do biedrony - wczoraj spróbowałam tych nowych chipsów karbowano-gładkich o smaku śmietany z cebulką i dobre kusi mnie ten drugi rodzaj "pomidory w ziołach" wczoraj nie było, walczę ze sobączy wychodzić w ten deszcz..
Drugie też dobre, ale te śmietankowe jednak lepsze. Te drugie smakiem się nie różnią od tych pomidorowych co już były parę razy.
Stary 2014-01-12, 18:11   #3269
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
.
Są. I były cały czas tylko nagle pojawiły się większe, 300 ml i z pompką. Po 3.99 sa teraz.
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 18:15   #3270
fraj
BAN stały

Cytat:
Fraj matko jakie ty masz problemy , przeszkadza ci to że nie wącham? Dziwne to takie jest że biorę obojętnie jaki.
cały czas piszesz ot , nie rozumiem po co wprowadzasz tu szum. Każdy Twój post jest na zasadzie "a to mi nie pasuje, a to też nie".
Niby z Polski nie jesteś a bogu ducha winnego dzieciaka umiesz nazwać bachorem. Tego też cię na kursie polskiego uczyli by tak nazywać dzieci?
Oj oj fakt nie interesjje mnie to .kolorem odznaczyc nie moge bo pisze z tableta a niestety nie pokazuje mi się górna tabelka z kolorami itp.pewnie cos z nim nie tak. Nie wazne.slownictsa nauczyla mnie oolska codziennośćb
Czyli jak kupic plyn trwaly to niebieski eden tak.?
Kilka mcy temu mialam zloty eden i pachnial jak czarny lenor, z tego co pamiętam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości