|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Onaella, rany... Strasznie szkoda Wiktorka
Biedny ![]() A w pracy masz różne zmiany czy cały czas robisz na nocki? Masakra
|
|
|
|
#3632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
zdrówka dla małego
|
|
#3633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Black, dodam, że moi rodzice też kupili mojej siostrzenicy taki pstrokaty pojazd i jakoś się nie obraziłam. ktoś tu chyba nadinterpretuje. i była już na ten temat dyskusja i już było mówione przez niektóre dziewczyny,że to okropieństwo, więc wtedy też powinnaś powiedzieć, że wystarczy powiedzieć "nie podoba mi się". Dla jednego coś jest wiochą czy paskudztwem ale nikt przy tym nie próbuje właściciela tejże rzeczy obrazić. I dziewczyny - no bez sensu jest się doszukiwać dziury w całym, że jakby to kto inny powiedział, to burza. Bo tego NIE WIEMY. tzn ja wiem, że jakby Black napisała tego posta,to tez by mnie to nie ruszyło :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3634 | ||
|
Wtajemniczenie
|
barwniki w proszku Cytat:
Kokardka na moim torcie i misiu u Igiego też z tej masy marcepanowej, nie mam zdolności manualnych więc ten misiu trochę koślawy ale co tam Literki miały być inne, też z masy marcepanowej w jakimś kolorku, zamówiłam do tego specjalne urządzenie do wycinania pięknych równych literek ale idzie to już prawie dwa tygodnie i dojść nie może (pięknego negatywa wystawię). Na ostatnią chwilę poratowałam się gotowymi do kupienia literkami czekoladowymi ze zwykłego spożywczaka Dr Oetker.Nie wyszły więc takie jak miały być ale i z takich jestem zadowolona ![]() Cytat:
A Tobie współczuję, nie wiem jak tak funkcjonujesz...ja bym chyba długo nie pociągnęła tak...ale matki są jak widać niezwykle wytrzymałe. Buziaki
|
|
#3635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że kojarzymy. Widziałam na fb jak pisałaś na fb o Wiktorku ale co to za choroby ?? do wyleczenia???Współczuje nocek Cytat:
![]() Mam pytanie ![]() Często piszecie , że dajecie dzieciom to co Wy jecie. I tak się zastanawiam, bo kurcze u mnie ciężko znaleźć takie rzeczy które mogłabym dać ze swojego talerza. A ona się pcha i chce z naszego talerza jeśc. I nie wiem co jej dawać no bo zupy ok, a ziemniaków tez jej nie będe cały czas dawać.
|
||
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, no ale... przede wszystkim właśnie zupy i ziemniaki
Rosół rulez ![]() A z takich "innych", to np. risotto, jakaś zapiekanka z makaronem czy tez z ziemniakami, gołąbki, pulpety, jajecznica, ryż z jabłkami, płatki z mlekiem, makaron z serem...... |
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Gocha...poka fote!!
A jakby zrobić taki baner z kółek (jak ten z biedronkami)....to gdzie co i jak kupowac?? Tzn.papier..literki...gdz ie? (sora za głupie pytania...ale ja nigdy nie robilam takich rzeczy, więc dlatego pytam ![]() ![]() ![]() ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#3638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
|
|
#3639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy jest z miasta, czy ze wsi. Cytat:
Widzę, że nie mogę się nawet sprzeciwić jakiemuś określeniu, bo też jestem wtedy zła i niedobra ("dyskusje z Tobą dziwnie się kończą", "dziwne dyskusje; nikt nikogo nie obraża") - serio, mam dosyć tego. Wyrazić swojej opinii nie mogę, bo jest burza, potem jak mówię, że ktoś przesadza, wyrażając swoją opinię, to też zaraz jakieś halo się robi, sorry bardzo, że się w ogóle odzywam. Reasumując, jak ja coś powiem, to jestem be, ale jak ktoś coś powie, to jest cacy i nie ma to najmniejszego znaczenia. Ja przecież zawsze przesadzam... Sorry, ale ostatnio jest tego tutaj za dużo, dla mnie wystarczy tego forum. Klub jest w rękach Debrah i tam pozostanie, możecie mnie nawet teraz z niego wyrzucić. Życzę Wam wszystkiego dobrego, dziewczyny. Moja obecność tutaj nie ma najmniejszego sensu. Nie chce mi się już tutaj nic pisać, skoro i tak jest źle, i tak niedobrze. I nie, nie obrażam się, po prostu nie czuję się tutaj mile widziana. Niektóre z Was o to zadbały. Aaa, no i nie chcę, żeby ktoś mnie prosił o powrót, w ogóle najlepiej nie skupiajcie się na mojej osobie, przejdźcie nad tym do porządku dziennego i tyle. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-01-12 o 18:31 |
||
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć gołąbka ciężko odłożyć. Chodzi mi właśnie o te przyprawy. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2014-01-12 o 19:32 |
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda Black że odbierasz wszystko jako atak...ja dziś napisalam tak, że Ciebie uraziłam-nie miałam tego w zamiarze. Jeśli czujesz się tu źle- no to już chyba nie przeze mnie i słowo wiocha...swoją drogą to określenie skądś się wzięło, prawda? Jak wiele innych, których tu używamy. Naprawdę ja nie chciałam tu nic rozpętać...ale znaczycie dla mnie dużo i nie zamierzam sie usuwać-nadal będę też wyrażać swoje opinie i pytac Was o nie.... Chyba że już nie można?
Koniec Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#3642 | |||||
|
Konto usunięte
|
eee tam, naszego nie pobijecie
![]() http://www.e-tiktak.pl/foto/alexis/R...ek_zyrafa3.jpg ale prawda taka, że cokolwiek ja o nim sądzę - Agatka uwielbiała i o to w tym chodzi. Dorka pewnie też pokocha.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no nie żartuj, pamiętamy! co jest małemu? niech zdrowieje! Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dawalam jedynie ziemniaczki, makaron i ryby, ale Kuba srednio lubi jesc z mojego talerza, woli swoje zupki. onaella, oczywiscie, ze kojarzymy!! |
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja....faktycznie nie za przystojny ten rower
, my na szczęście takiego nie dostaniemy, bo już mamy![]() w spadku bo dwoch kuzynach..tyle ze nie w różu![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3645 |
|
Konto usunięte
|
A widzisz
w kategorii: obciach roku zdecydowanie wygrywa, ale jak pisałam, kupowany dla Agatki, pod nią, z myślą, że jej ma się spodobać i tyle. Na pewne rzeczy rodzic musi przymknąć oko
|
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam sie pożegnać tż zaraz wyjeżdza, na dłużej tym razem, nie wiem kiedy będę mogła do Was wejść a już wogle nie mam pojęcia kiedy będę się mogła udzielać i być na bieżąco.....
Trzymajcie się cieplutko, zdrówka dla maluchów i wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantów.... |
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Laski są jakieś prawa czy imprezę powinno się robić przed lub po urodzinach? Bo Blanus ma we wtorek a ja chce zrobić wcześniej
Nikt nie będzie się dziwił? ![]() I jeszcze mam pytanie. TZta Babcia wymyśliła,starsza kobieta,trzeba Jej wybaczyć,że jak Blanka ma gumkę od spódnicy nisko pod brzuchem to coś tam. Tylko TZ nie pamięta co Słyszałyście o czymś takim?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44571941]eee tam, naszego nie pobijecie
![]() http://www.e-tiktak.pl/foto/alexis/R...ek_zyrafa3.jpg ale prawda taka, że cokolwiek ja o nim sądzę - Agatka uwielbiała i o to w tym chodzi. Dorka pewnie też pokocha.)[/QUOTE] Wojtek swój też uwielbiał Na wiosne będzie w nim Ewa hasać ![]() I uwaga! teraz najlepsze! ja sama go wybrałam i kupiłam :P ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- FEWCIA ja robiłam roczek PRZED urodzinami
|
#3649 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny!
nie było mnie 3 dni, po prostu nie wyrabiam z czasem wszystko robię w biegu, a i tak jeszcze połowa rzeczy nie jest zrobiona albo zrobiona po łebkach... ![]() szkalnko - kciuki zaciśnięte ![]() fewciu - u nas na śląsku jest niby tak, że nie powinno się robić urodzin wcześniej (że niby jeszcze możesz nie dożyć? nie wiem o co chodzi, ale tak jest ), a jeśli już ktoś robi to nie składa się życzeń (też nie wiem dlaczego ). ale dla mnie to jest dziwne i przesądne, a ja NIENAWIDZĘ przesądów :P i moje urodziny w tym roku robię wcześniej ![]() co do rowerka - nie jestem tu często, więc na temat sporu wypowiadać się nie będę - ale mi się wydaje, że to dla dziecka, więc kolorowe pasuje np ja Anię ubieram na różowo, a sama bym się nie ubrała ale to dziecko jest przecież! i tak samo z rowerkiem - sama bym takiego sobie nie kupiła (właśnie sobie wyobraziłam siebie na takim roweku chociaż staram się ją ładnie ubierać, pod kolor itd, żeby nie było ale np. dżinsowego żakietu bym jej nie ubrała mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi, bo jakoś się zakręciłam ![]() w sobotę byłam przymierzać suknie ślubne i wjednym salonie przynajmniej w 5 wyglądałam całkiem znośnie tak w drugim Pani mi proponowała takie suknie, że dobitnie uświadomiła mi że jestem gruba i nie mam co liczyć, że będę wyglądać ładnie może nie miała tego na celu, ale jakoś tak jej samo wyszło ![]() życzę wam miłego wieczoru i idę się uczyć - jutro mam okropne zaliczenie, pracę już oddałam, jutro mam prezentację zrobić i obrona - u tak świrniętego kolesia, że nie zdziwę się, jak mnie wywali z sali ![]() ![]()
|
|
#3650 |
|
Zadomowienie
|
Oj Neti Neti, i po coś się z tego fb zabrała
poszłaś i narozrabiałaś...
|
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
hejjjj
jestem mamą styczniową, mogę do Was dołączyć? ale mnie zżerała ciekawość, co tam u Was, ale za cholerę nie miałam czasu, odkąd do pracy wróciłam i dodatkowo miałam TŻ w domu; teraz pojechał i nie będę miała co wieczorami robić, to mam nadzieję tu wrócić; Fewciu, jak wstawałam we wtorek przed 6 do pracy, to sobie o Tobie myślałam ciekawe jak Ci minął ten pierwszy tydzień (pewnie doczytam, ale jestem daleeeeko w tyle)baaaardzo dziękuję za pamięć i życzenia dla Fifka a teraz hurtowo buziaki roczkowe dla Pietraszka, Dadusia, Amelci, Ewci, Julaska i Boryska - chyba nikogo nie pominęłam idę coś poczytać, bo nic nie wiem
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44572340]A widzisz
w kategorii: obciach roku zdecydowanie wygrywa, ale jak pisałam, kupowany dla Agatki, pod nią, z myślą, że jej ma się spodobać i tyle. Na pewne rzeczy rodzic musi przymknąć oko [/QUOTE]No jasne.... Siła wyższa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Julaska
i spoznione zyczenia roczkowe dla 2 innych gwiazdeczek U nas nie ciekawie, dzieci chore ![]() zaczeło sie od Mikiego , katar, mała gorączka ale po 2 dniach jest znacznie lepiej jeszcze tylko troszke spika i kaszle, no ale córa od razu tez zarazona i marud na calego, co kaszlnie to sie obudzi takze cala noc wstawalam jak nie do jednego to do drugiego dziecka, bidulce dzis jeszcze doszla goraczka - tak mi jej szkoda mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej.
|
#3654 |
|
Raczkowanie
|
po trzech miesiącach remontu mieszkania w końcu wróciliśmy do domku i jako takiego ogarnięcia mogę się jak człowiek do was odezwać Przesyłamy z Filipkiem buziaki i może zaraz coś popiszę co u nas, jak się Filip nie obudzi.
|
#3655 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, że nie powinnam już nic dodawać, ale muszę
![]() Black, pamiętasz jak swego czasu napisałaś na Facebooku coś w stylu : " nie sądziłam, że są jeszcze osoby, które zakładają ... i są z tego dumne" W komentarzach wywiązała się mała dyskusja na koniec której Ty stwierdziłaś, że wyraziłaś tylko Swoje zdanie i Cię np. nie obchodzi jak ktoś uważa lity i tunele za obrzydliwe bo Tobie się one podobają, a inni mogą myśleć co chcę. To trochę alogiczna sytuacja z tym rowerkiem. Co z tego, że dla Neti jest on wieśniacki- Tobie nie przeszkadza, Oliwka lubi więc co z tego, że komuś nie przypadł on do gustu? Niech każdy se myśli co chce. Dla mnie ten rowerek też jest mało elegancki czy też wieśniacki, a sama w podobnym woziłam siostrzeńca zupełnie bez poczucia obciachu. Tak jak Ewa napisał to są dzieci maja prawo jeździć w kolorowym rowerku ze światełkami . Żeby nie było, że mam coś do Ciebie i dlatego tak piszę to np. w 100% przyznają Ci racje jak zwróciłaś którejś dziewczynie (przepraszam, ale nie pamiętam której) uwagę, kiedy napisała, że odstęp między jedynkami u dziecka jest obleśny . Ale tu chodzi o rowerek, pierdółkę tak naprawdę, chyba nie warto przez takie coś kończyć przygodę z forum. I jeśli pytamy o opinię na temat danej rzeczy to musimy liczyć się z tym, że nie wszystkim się ona może spodobać.
|
#3656 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie wiem... jajniki uciska? przepuklina? Cytat:
trzymaj się! Cytat:
a pokaż swoje typy ![]() Cytat:
jak polejesz i się napijesz, to możesz Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3657 |
|
Zadomowienie
|
hej hej hej
![]() ja już jestem, i obiecuje przez najbliższy czas nie uciekać, ostatnie 3 tygodnie były na serio bardzo pracowite dla mnie odnoście rowerków to Bartus od mojego brata pod choinkę dostał właśnie niby taki super http://allegro.pl/wielofunkcyjny-row...833121755.html ale szczerze to wolałabym chyba taki zwykły nawet jak ma black bo jak wyjadę takim jak my mamy w lato na ulice to moge sie zalozyc ze wszyscy bede na nas zwracac uwage a ja raczej tego nie lubi, a tak by miał zwykły kolorowy rowerek i by było spokofewciu Bartuś ma urodziny w środe a impreze robimy w niedziele przed
|
#3658 |
|
Konto usunięte
|
Iffonka, ale takie rowerki też widuję na ulicy
A po domu, też na roczek, Agatka dostała takiego konika - wiele funkcji: pchacz, bujak, jeździk, rowerek... http://www.mulan.pl/smoby-jezdzik-ch...ny-211139.html |
|
|
|
#3659 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem pomyka w spodenkach ale skarpetki mu się ściągają i wtedy chodzi bez, jednak zdecydowanie rajty wygrywają ![]() a co do dekoracji to też chętnie zerżnę od kogoś pomysł mimo, że i tak pewnie nie będę mieć nic do gadania w tej kwestii :/Cytat:
współczuję nocek, wiem, co przeżywasz, bo też tak pracowałam, a jak wrócę do pracy (ewentualnie) to już w ogóle nie wiem, co to będzie. Zdrówka dla Wiktorka i za chodzenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do drugiego to ja nie słyszałam :/ Cytat:
kciuki za zaliczenie, prezentację i obronę dasz radę ![]() Cytat:
![]() BLACK ja też napiszę... wróć do nas.... tż zrobił dziś mięsny chlebek (znowu Pascal kontra Okrasa) jaaaaakie to dobre ![]()
|
||||||
|
|
|
#3660 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Szaja spódnica dla Agatki świetna! A włoski Agatki Gojka pacynka ![]() Gocha strój dyni b.ładny. A jakie urocze dołeczki ma Twój Synio.... ![]() Illusion jakie torty wszystkiego naj naj z okazji urodzin, a prezent od tżta - super niespodziankaDyskusja na temat rowerka może i wiocha ale jaki bajer dla dziecka![]() Moje siostrzenice też takie miały.. Onaella zdrówka dla Wiktorka! Kciuki za Ewcię Szklankową... U nas z zasypianiem na noc coraz gorzej. Czasem czuję się bezsilna juz ![]() Na rękach źle, w łóżeczku jeszcze gorzej. Eh Aha i buziaki urodzinowe dla Boryska!! I nieśmiało się chwalę, że Domiś kończy dziś 11 mcy. Rośnie mi ten szkrab |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

Biedny 

tzn..miałam Was wcześniej zapytać ale mnie Black zajęła czym innym...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Kokardka na moim torcie i misiu u Igiego też z tej masy marcepanowej, nie mam zdolności manualnych więc ten misiu trochę koślawy ale co tam 

no bo zupy ok, a ziemniaków tez jej nie będe cały czas dawać.

wszystko robię w biegu, a i tak jeszcze połowa rzeczy nie jest zrobiona albo zrobiona po łebkach...
). ale dla mnie to jest dziwne i przesądne, a ja NIENAWIDZĘ przesądów :P i moje urodziny w tym roku robię wcześniej
tak w drugim Pani mi proponowała takie suknie, że dobitnie uświadomiła mi że jestem gruba i nie mam co liczyć, że będę wyglądać ładnie
może nie miała tego na celu, ale jakoś tak jej samo wyszło 
i
za chodzenie