Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-12, 17:01   #4291
olakola
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
a zakupione w aptece szczepionki są bezpieczniejsze niż te podawane w szpitalu???)
jak chcesz inne niż to co ma szpital/ przychdnia, to musisz albo zapłacić, albo kupić w aptece. w aptece jest taniej niż np. w przychodni, tylko trzeba je dostarczyć w odpowiednie temperaturze np. w lodówce turystycznej

poza tym jak szczepi sie 6w1 to w tym jest już wzw B, wiec dziecko w 1 szej dobie tego nie dostaje, tylko po miesiacu, przy pierwszej dawce 6w1

500 to rotawirus, a 6w1 to jakies 200 a 5w1 120

poza tym np. w niemczech pierwsze szczepienie jest w 4tym miesiacu a u nas dzidziak na dzien dobry dostaje 2 i tam w ogóle się nie szczepi na gruźlice

ja nie mowie, żeby nie szczepić, ale myślę, że będę te szczepienia mocno odsuwała w czasie

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Karolcia2401 wg mnie masz wszystkiego za dużo. ja wychodzę z założenia, że jak potrzebna będzie sól morska na katarek, to maż skoczy do apteki, że podkładów mi wystarczy 1 opakowanie, a jak braknie, to też maż kupi. Kuba urodził się prawie łysy więc grzebienia nigdy nie używałam więc też uważam, że zbędny, nie rozumiem dlaczego inny rozmiar pościeli do zwykłego łóżeczka a inny do turystycznego i po co tyle kompletów, a mydła biały jeleń nienawidze, gryzak i szczotka do zębów potrzebny dopiero za kilka miesięcy.
na Twojej liście nie ma majtek jednorazowych/siateczkowych (ja ich nie kupuje)

chyba mam zły dzień, ale to przez ta zgage , więc wybaczcie moje zrzędzenie

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2014-01-12 o 17:08
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 17:03   #4292
virginia
Zakorzenienie

Justine_87 dzięki

dziewczyny, jak odczuwacie skurcze Braxtona-Hicksa?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 17:11   #4293
olakola
Zadomowienie

ja nie czuje skurczy

tutaj kalendarz szcepień Link
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 17:14   #4294
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość

Zauroczył mnie ten ręczniczek z kapturem: http://www.hugme.pl/reczniki-z-kaptu...ka-hugme4.html .
Czemu wszystkie ładne rzeczy muszą być takie drogie...?
cena zauracza napewno

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

powiem ci tak wywróci do góry nogami ale nie bedziesz umiała sobie wyobrazić jak to było kiedy majki z wami nie było , a ty bedziesz miała wrazenie jakby była z toba cała wiecznosc
ja to juz prawie nie pamietam jak wygladalo nasze zycie bez Natalii Jak jej dluzej nie ma w domu, to az nam dziwnie, taka cisza

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

No i kąpiel. Przy Marcelku używałam gąbki do wanienki, teraz wypatrzyłam coś takiego
http://allegro.pl/fotelik-do-kapieli...862898368.html
http://allegro.pl/fotelik-do-kapieli...871871181.html
fajne to, ale nie ma podanych wymiarów... Jak myslicie, brać?
ja bym nie brala Dla mnie to kolejny niepotrzebny grat

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Hej!!
Nadrobiłam ale nie wiem co napisać, szybko tylko witam się w 33 tygodniu. Dzis przespałabym cały dzień. Chodzę i ziewam non stop i slodkie jak odkurzacz wciągam.. Wlasnie lece omleta sobie zrobic z miodem zjem

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
poza tym np. w niemczech pierwsze szczepienie jest w 4tym miesiacu a u nas dzidziak na dzien dobry dostaje 2 i tam w ogóle się nie szczepi na gruźlice
napewno pierwsza szczepionka nie jest w wieku 4 miesiecy. Natalia dostala jak miala 2 miesiace, co prawda minelo juz prawie 6 lat i moglo sie cos zmienic ale kolezanka byla w zeszlym tygodniu ze swoim 4-mies synkiem na 2 albo 3 szczepieniu, musze dopytac

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 17:35   #4295
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
tak, tylko jak rodzisz w DE to twoje dziecko nie bedzie zaszczepione, a moje tak jeśli nie będe krzyczała, że się nie zgadzam
Ok, ale gdybym była w Pl to, w momencie bezproblemowego porodu, zgodziłabym sie na zaszczepienie na gruźlicę. Albo zaszczepiła później
Zwłaszcza w kontekście napływu ludności ze wschodu i z racji mojego zawodu (wiadomo, odwiedziny u rodziców w pracy itd.)

A pierwsze szczepienie niemieckie
http://www.impfen-info.de/service/infografiken/
jest w 2. miesiącu życia, wcześniej są rotawirusy- od zakończonego 6. miesiąca życia.

Jestem alergicznie nastawiona TYLKO na całkowitą rezygnacje ze szczepień.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987

Zauroczył mnie ten ręczniczek z kapturem: http://www.hugme.pl/reczniki-z-kaptu...ka-hugme4.html .
Czemu wszystkie ładne rzeczy muszą być takie drogie...?

Zauracza, zauracza ta cena....
Poluję z tego powodu na rzeczy na ebayu.
Stary 2014-01-12, 17:45   #4296
milenqa
Raczkowanie

Hej Dziewczynki witam się niedzielnym wieczorkiem
U nas tak wieje dzisiaj i jakiś śniegodeszcz co chwilę pada i mi internet przerywa...
Odnośnie facetów i zakupów rzeczy dziecięcych to u mnie by się to nie sprawdziło, mój tż wczoraj na zakupach chciał jak najszybciej skończyć i pakował do koszyka byle jaką rzecz z danej kategorii - aby szybciej
Aa co do rozmiarówek ubranek to stwierdził, że jak nie ma czegoś na 62 to weźmy od razu na 68 - bo to tylko 6 cm różnicy także edukowanie tatusia zajmuje mi trochę czasu
milenqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 17:47   #4297
thidien
Rozeznanie

nie wiem czy widziałyście - jest wstępny harmonogram warsztatów Bezpieczny Maluch i Akademia Malucha na 2014 rok

http://bezpieczny-maluch.com.pl/pdf/harmonogram2014.pdf
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 17:51   #4298
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ale dlaczego? przecież zdecydowana większość porodów kończy się bardzo pozytywnie, poza tym okazuje się, że są kobiety, które rodzą błyskawicznie, trzy parcia i dziecko jest na świecie Uwielbiam Położne, Porodówkę, Historie Porodowe, bo akurat są to seriale na czasie jak dla mnie, coś co w danym momencie mnie interesuje. Gdy Mała sie urodzi pewnie przerzucę się na programy poświęcone wychowaniu i żywieniu dzieci
Zazdroszczę, bo ja też bym chętnie pooglądała takie programy ale nie mam gdzie
u mnie w tv zestaw podstawowy, nie mamy żadnych polsatów, n-ek, ani innych takich
Cytat:
Nie kupuj ja mam takie coś, bo dostałam ale nie planuję używać. Sama nie chciałabym leżeć w kąpieli na czymś twardym, poza tym nie jestem tego pewna

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 17:55   #4299
milenqa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Rożek według mnie lepszy bez usztywnienic bo później mozesz jako kolderke do wózka wykorzystać
Właśnie nie wiem czy rodzic na jaczewskiego gdzie wiem jak jest czy znów próbować dostać sie na staszica. Zobaczymy w którym tygodniu zacznie sie akcja. Jeśli bedzie wcześniejszy poród i może być rotrzeba dobra opieka dla córi-jadę na jaczewskiego na pewno

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
ja na początku chciałam na staszica bo czytałam, że tam dają znieczulenie , ale chodzę do lekarza z Jaczewskiego i jestem z niego zadowolona i pewnie łatwiej mnie tam przyjmą a do tego w razie wu robi operacje cc

A jakie masz wspomnienia odnośnie Jaczewskiego i położnych , bo słyszałam różne o nich opinie...
milenqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 17:55   #4300
thidien
Rozeznanie

zdublowany post
II kreski 1.12.2015

Edytowane przez thidien
Czas edycji: 2014-01-12 o 17:56
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 18:07   #4301
JustiLbn
Raczkowanie

Dziewczyny siedzę sobie i zgłodniałam, tak myślę -zjem budyń Ale wcześniej się zważyłam, tak z ciekawości patrzę na wagę i 3 dni temu się ważyłam i miałam 63 kg , a dziś patrzę a tam 64,9 No jak to możliwe??? W dwa dni 2 kg przytyłam, czy to jakaś woda się zgromadziła? Jutro spróbuję na czczo się zważyć, ale to mnie przeraziło. Do tej pory 34 t.c i +11 kg, a tak to już +13. Do porodu jeszcze ponad 40 dni. Kurczę ja słodyczy nie jadam, to może owoce? Czuję, że poszło mi to w tyłek, który jednak mam spory i bez ciąży. Muszę się zmierzyć koniecznie

Co do wyprawki, to ja mam na szczęście pod nosem szwagierkę, która ma córeczki 3 latka i roczek i widzę na bieżąco, co jest jej potrzebne, a co się kurzy. Zanim kupię, to jej pytam. Myślę, że dzięki temu zaoszczędziłam przynajmniej tysiąc złotych na wyprawce.

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 18:15   #4302
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Dziewczyny siedzę sobie i zgłodniałam, tak myślę -zjem budyń Ale wcześniej się zważyłam, tak z ciekawości patrzę na wagę i 3 dni temu się ważyłam i miałam 63 kg , a dziś patrzę a tam 64,9 No jak to możliwe??? W dwa dni 2 kg przytyłam, czy to jakaś woda się zgromadziła? Jutro spróbuję na czczo się zważyć, ale to mnie przeraziło. Do tej pory 34 t.c i +11 kg, a tak to już +13. Do porodu jeszcze ponad 40 dni. Kurczę ja słodyczy nie jadam, to może owoce? Czuję, że poszło mi to w tyłek, który jednak mam spory i bez ciąży. Muszę się zmierzyć koniecznie
Ja też tak mam ostatnio. Jem mniej, bo tyle ile wczesniej jadłam mi się nie mieści , a potrafiłam przytyć 2 kg w parę dni. Chyba tak musi teraz być i już
I tak jesteś 1kg do przodu bo ja mam 34tydz i +14 kg

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-12, 18:23   #4303
teQiba
Moderator

Dziewczyny a jakie podpaski kupujecie? Zawsze uzywalam naturelle cienkie, ale zastanawiam sie czy na szwy nie lepiej wziac jakies grube bezzapachowe?
Stary 2014-01-12, 18:25   #4304
Lewek
Zakorzenienie

Ech to ja nic nie mówię ile ja przytyłam

wysłane z fona
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 18:27   #4305
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie podpaski kupujecie? Zawsze uzywalam naturelle cienkie, ale zastanawiam sie czy na szwy nie lepiej wziac jakies grube bezzapachowe?
Na początek to te bella mama a potem chyba jakieś always na noc. Zalezy od krwawienia. Ja raczej tamponowa jestem, wiec nie wiem jak dam radę z podpaskami

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 18:33   #4306
Ela87
Zakorzenienie

Ja nie wiem
Nie jestem obeznana w tych sprawach bo ja też tamponowa ale chyba największe ze skrzydełkami kupie jakie będą w sklepie, bo się boje, ze mi coś pocieknie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 18:40   #4307
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Na początek to te bella mama a potem chyba jakieś always na noc. Zalezy od krwawienia. Ja raczej tamponowa jestem, wiec nie wiem jak dam radę z podpaskami
Elunka też nie wiem jak dam radę. U mnie tampony były i w dzień i w nocy. Z podpaskami czuje się strasznie niekomfortowo. Więc kupię najciensze możliwe. Mogą być wielkie ale nie grubasne. I tak już wiem że będę się strasznie wkurzać:banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 18:44   #4308
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Elunka też nie wiem jak dam radę. U mnie tampony były i w dzień i w nocy. Z podpaskami czuje się strasznie niekomfortowo. Więc kupię najciensze możliwe. Mogą być wielkie ale nie grubasne. I tak już wiem że będę się strasznie wkurzać:banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jak leżałam w szpitalu po # to miałam przedsmak tego, co mnie czeka i nie podoba mi się to TŻ mi kupił takie wielkie, że chyba do tej pory gdzieś leżą w domu bo ani ja ani mama nie chciałyśmy używać

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-12, 18:52   #4309
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Ooooo dzisiaj moja studniówka omal nie przegapiłam ale tylko jeszcze przez 6 minut

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
zdążyłaś
ja dziś zaczynam 8-my miesiąc

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
A no i wczoraj mama przyniosła mi 4 siatki ciuszków dla dziecka, które dała moja kuzynka
Kolejna partia z epoki kamienia łupanego Powypierane, twarde, poplamione, chłopięce i po prostu brzydkie... Mówię mamie niech to od razu wyrzuci, a ona, że to schowa. No przecież dopóki tego ktoś nie wyrzuci, to będzie krążyło po rodzinie. Każdy to weźmie, bo będzie mu głupio, ale nikt tego dziecku nawet nie zakłada. Ciuszki niektóre bardzo duże, a moja kuzynka ma córkę kilkumiesięczną i jak widać ona to oddała i nie zakłada swojej
Nie wiem po co ludzie przynoszą takie ubranka Myślą, że nie masz w co dziecka ubrać czy co? Albo żal kuzynce wyrzucić i chce się tego pozbyć więc wciska tobie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość

elunka chyba pisała, że jej pendrive z wyprawką padł - no...też miałam wszystko ładnie wypisane, wyliczone, normalnie excel pierwsza klasa i... cały dysk mi sie posypał i też będę zaczynała od zera :P
(złośliwość rzeczy martwych jest przeogromna)
Dobrze, że ja nie mam takiej listy, bo to chyba jakaś klątwa

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Ja się wczoraj warzyłam i w 34 tygodniu mam + 12 kg

Pomalowaliśmy dzisiaj pokój Mamy jeszcze masę sprzątania i targania mebli, ale zawsze to coś do przodu
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 19:05   #4310
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Ooooo dzisiaj moja studniówka omal nie przegapiłam ale tylko jeszcze przez 6 minut

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
ja dziś zaczynam 8-my miesiąc

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
poza tym ja też witam się w 8 miesiącu

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki
Piszę z telefonu wiec przepraszam za brak cytatów. Dzisiaj mam jakiś średni humor może tez dlatego że obrzydliwa pogoda za oknem. Wczoraj do pozna gadalam z mężem jak to nasze beztroskie życie wywali się do góry nogami. Szczerze mówiąc przeraża mnie to i nie wyobrażam sobie jak to będzie. Jednego jestem pewna że mój świat stanie na głowie. Ehhh to takie moje poranne przemyślenia bo chyba zaczynam panikowac przed porodem

Wysłane z mojego GT-I8190
my też gadaliśmy aż do 1:30 z tym, ze raczej kombinowaliśmy z pracą tż po porodzie, no ale ja nie omieszkałam jeszcze poopowiadać o przygotowaniach i zakupach

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie z zajęć. Wczoraj dostałam złe wieści, całą noc nie spałam i dalej nie mogę dojść do siebie....
oj to nie dobrze mam nadzieje że będzie dobrze pomimo tych złych wieści

Cytat:
No i kąpiel. Przy Marcelku używałam gąbki do wanienki, teraz wypatrzyłam coś takiego
http://allegro.pl/fotelik-do-kapieli...862898368.html
http://allegro.pl/fotelik-do-kapieli...871871181.html
fajne to, ale nie ma podanych wymiarów... Jak myslicie, brać?
powiem Ci że wg mnie to będzie niewygodne ogólnie nie jestem fanką takich rzeczy to może też dlatego

Cytat:
Hej!!
Nadrobiłam ale nie wiem co napisać, szybko tylko witam się w 33 tygodniu. Dzis przespałabym cały dzień. Chodzę i ziewam non stop i slodkie jak odkurzacz wciągam.. Wlasnie lece omleta sobie zrobic z miodem zjem

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Pomalowaliśmy dzisiaj pokój Mamy jeszcze masę sprzątania i targania mebli, ale zawsze to coś do przodu

to i ja się chwalę, zakupiliśmy z tż dzisiaj łóżeczko z szufladą i materacyk. Co prawda to jest używane ale w super stanie bo to było łóżeczko rezerwowe u dziadków. Będziemy niedługo rozkładać i oglądać materacyk bardzo dokładnie obejrzeliśmy i "przegłaskaliśmy" i się zdecydowaliśmy go wziąć nie linczujcie za używany

side jak możesz to daj znać co u Ciebie!
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2014-01-12 o 19:06
monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 19:08   #4311
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze koty za płoty Teraz już z górki

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
to i ja się chwalę, zakupiliśmy z tż dzisiaj łóżeczko z szufladą i materacyk. Co prawda to jest używane ale w super stanie bo to było łóżeczko rezerwowe u dziadków. Będziemy niedługo rozkładać i oglądać materacyk bardzo dokładnie obejrzeliśmy i "przegłaskaliśmy" i się zdecydowaliśmy go wziąć nie linczujcie za używany

Nowe rzeczy zawsze cieszą
Ja za niedługo będę miała już wszystko i z czego ja sie będe cieszyc przez dwa miesiące jeszcze?

Stary 2014-01-12, 19:13   #4312
bebe97
Wtajemniczenie

Ela prześlij proszę linka do swojej pościeli z myszką
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 19:16   #4313
teQiba
Moderator

Cytat:

Szybko pojdzie

Cytat:
to i ja się chwalę, zakupiliśmy z tż dzisiaj łóżeczko z szufladą i materacyk.

Cytat:
Ja za niedługo będę miała już wszystko i z czego ja sie będe cieszyc przez dwa miesiące jeszcze?
Dokladnie nad tym samym sie zastanawialam dzisiaj rano
Ale za 2 miesiace bedziemy mialy nowego bobasa do kompletu

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 19:17   #4314
Ela87
Zakorzenienie

http://allegro.pl/show_item.php?item=3845845438

Rożek i przybornik na innych aukcjach jest.

Stary 2014-01-12, 19:17   #4315
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
1. Zazdroszczę, bo ja też bym chętnie pooglądała takie programy ale nie mam gdzie
u mnie w tv zestaw podstawowy, nie mamy żadnych polsatów, n-ek, ani innych takich
2. Nie kupuj ja mam takie coś, bo dostałam ale nie planuję używać. Sama nie chciałabym leżeć w kąpieli na czymś twardym, poza tym nie jestem tego pewna
1. youtube
http://www.youtube.com/watch?v=Uj296D5kte4
http://www.youtube.com/watch?v=uvJlMHqQ214
http://www.youtube.com/watch?v=VKBwrWEV3EI
2. w sumie racja
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 19:20   #4316
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie nad tym samym sie zastanawialam dzisiaj rano
Ale za 2 miesiace bedziemy mialy nowego bobasa do kompletu
Będziemy zaciskały nogi
Chyba będę na okrągło prała i prasowała ciuszki

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Zapisałam sobie, ale nie wiem czy obejrzę

Stary 2014-01-12, 19:22   #4317
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
ja na początku chciałam na staszica bo czytałam, że tam dają znieczulenie , ale chodzę do lekarza z Jaczewskiego i jestem z niego zadowolona i pewnie łatwiej mnie tam przyjmą a do tego w razie wu robi operacje cc

A jakie masz wspomnienia odnośnie Jaczewskiego i położnych , bo słyszałam różne o nich opinie...
Z tego co wiem to zzo na staszica nie dają. Ale muszę dopytać jeszcze koleżanki ktorej mama jest tam polożna
Na porodówce fajna polożna mi sie trafiła. Zaglądała do mnie co godzinę. W sumie przez pozostały czas byłam sama i gadajam z Zuzanka w brzuchu. Opowiadałam jej jaki ładny jest świat i że obie musimy sie postarać żeby dziś sie urodziła. A że rodziłam kilkanascię godzin to na drugi komplet polożnych trafiłam i one już średnie byly. Choć szczerze to akurat końcówkę średnio pamiętam.
Na oddziale mama raczej już nikt sie nie interesuje. Jest kilka fajnych pielęgniarek ktore pokazują jak przystawic malucha ale są i takie ktore wszystko mają gdzieś.

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 19:24   #4318
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Justine_87 dzięki

dziewczyny, jak odczuwacie skurcze Braxtona-Hicksa?
ja nie odczuwam na razie.

poprawiłam ten link do listy imion, bo z głowy go pisałam i nie sprawdziłam, czy jest właściwy.

my Ewę szczepiliśmy skojarzonymi, głównie dlatego, że od samego początku mieliśmy z nią problem, że zanosiła się przy płaczu. woleliśmy jej zaoszczędzić cierpienia a sobie stresu. do tego dokupiliśmy szczepionkę doustną na rotawirusy, bo oboje pracujemy w takich miejscach, w których często krąży jelitówka.

też muszę zakupić sztywny przewijak - 80cm, bo mam to większe łóżeczko. poszukam gdzie najtaniej.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 19:25   #4319
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Hej!!

Cytat:
patrz nie pomyślałam o tym zawsze używałam naturelli na zmianę z tamponami, a co po tych wielkich podkładach będę używać nie zastanawiałam się Wolałabym dalej naturelle bo dla mnie jest najlepsza

Cytat:
łóżeczko z szufladą i materacyk. Co prawda to jest używane ale w super stanie bo to było łóżeczko rezerwowe u dziadków. Będziemy niedługo rozkładać i oglądać materacyk bardzo dokładnie obejrzeliśmy i "przegłaskaliśmy" i się zdecydowaliśmy go wziąć nie linczujcie za używany

Dzięki dziewczyny za wsparcie i zrozumienie chyba każda z Nas ma czasem taki dzień że nadchodzą obawy jak będzie mi już przeszło. Jednak im bliżej porodu tym bardziej mi hormony wariują

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 19:31   #4320
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ja sie nie mogę doczekać aż Młody z brzucha przeniesie sie na leżaczek a ja będę mogła sprzątać całą górę i się powoli przenosić
Cytat:
materacyk bardzo dokładnie obejrzeliśmy i "przegłaskaliśmy" i się zdecydowaliśmy go wziąć nie linczujcie za używany
Jeżeli jesteś pewna sprzedającego to nie linczuję
Cytat:
Też tak właśnie myślałam, bo lada dzień wszystko będę miała - w sumie już mam, tylko jechać do sklepu zamówić łózeczko, i co będę robić
O ja zacofana dzięki!

Zapomniałam się Wam pochwalić jak się wczoraj na badaniach ładnie wrąbałam w kolejkę
Wchodzę - do rejestracji chyba z 10 osób, myślę "odstoję swoje". Po 30 min, jak się już zarejestrowałam, kolejka do pobrania miała chyba z 15 osób - a wiadomo - ta idzie zdecydowanie wolniej. Podeszłam do dziewczyny, który miała właśnie wchodzić i zapytałam czy pozwoli, że ja teraz wejdę. Wyjścia nie miała, bo kartka jak byk "Kobiety w zaawansowanej ciąży obsługiwane są poza kolejnością". Podziękowałam grzecznie i weszłam. Było mi trochę głupio na początku, ale potem stwierdziłam, że co mi zalezy

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości