|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Libra tak właśnie lubię jak wszyscy razem możemy się dobrze bawić.
Mamy tak fajnie że w mieście są 2 lodowiska, jedno pod dachem - stara, dobra Polonia Bytom a drugie sezonowe na jednym z miejskich placów. Polecam jak ktoś ma możliwość skorzystania
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Iza - przypomniała śni ze jakieś 5 lat temu kupiłam łyżwy. Nigdy ich nie założyłam i nawet nie mam pojęcia gdzie są.
Tez bym poszła z chęcią cała rodzina ale to chyba za jakieś 2 lata. Właśnie skończyłam oglądać film " niemożliwe" o sunami. Tez ryczalam prawie przez cały film. Tam jest taki moment ze facet zostawia dwoje małych dzieci i idzie szukać zony i trzeciego syna. Powiedzialm mojemu Tz ze nigdy nie może zostawić dzieci same.
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
POP ja durna kiedys oglądałam go podczas biegania
.
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Pop a ja przeglądam łyżwy bo chętnie zakupię
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka- Wszystkiego najlepszego dla Amelki
![]()
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Iza Brawo dla łyżwiarki
![]() P0P ten film oglądaliśmy 3x i dopiero za tym 3 nie ryczałam ![]() Człowiek jak ma dzieci to bardziej się wczuwa w takie filmy
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
PoP ja obejrzałam kilka urywków i nie to nie dla mnie
Ale wieje dzisiaj u nas ,a miałam nadzieję na ładną pogodę |
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
LIBRA oglądanij takie filmy tez czasem sa potrzebne , choc ty juz "oszyszczona" po kinowym filmie
. Ja lubię takie filmy , ale na spokojnie i samemu . Do kina nie poszłabym na taki film , juz widze te wychodzące tłumy rozmazanch smarkajacych kobiet U nas spokojnie , nawet słońce było. W tyg znowu ma padać A gdzie wogole ASIULEK ??? |
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Monka właśnie poszłam bez makijażu
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
heyo kobietki ...
u nas duzo sie dzieje wiec z doskoku wskakuje młoda w brzuchu bedzie albo Tosią albo Julią tego jeszcze nie wiemy ale i tak juz dobrze obecnie ma 1300 gram glówke ma dole kopie mnie i szmyra bo bokach brzucha ciagle go mam obolały przez to ... Amelka sie skarzyła na zabka pojechalismy do dentysty i sie okazało ze 1 piatka dziurawa a 2 maja slady próchnicy , ale do opanowania powiedział ze nie mam sie martwić ze to nie jest przez zaniedbanie tylko ze Ami sobie zle myła zabki z tyłu reszta ząbków bez sladów zaniedbania , idealne ... niestety ten co ja bolał bedzie blombowany trutka załozona młoda nie zapłakała ... laski mnie po oczach łzy leciały a ona nic .. moja siora ze mna była bo ja bym z nia na fotel nie usiadła( przez brzuszek) po wszystkim cioica ja przytuliła a Amelia mówi nawet było Fajnie tylko dlaczego ja sie tak trzese ciociu .. moja dzielna kruszynka ... potem pojechalismy do reala po nagrode ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
moze to głupio zabrzmi ale to znak zeby zaadopotowali ...mam znajomą 1 córke urodziła zdrowa o czasie drugie dziecko w 23 tyg natalke zmarła pare dni po urodzeniu , potem miała pare poronien ale biochemicznych potem bartus tez urodził sie koło 24 tyg i tez zmarł młoda dziewczyna traciła dzieciatka jak miała 24/26 lat ... to naprawde straszne az mam gesia skóre---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- zdróweczka dla Miko ... pop oby to był tylko niegrozny ból wzrostowy co do naszej mariolki i jej 900 gramowego synka to na naszej stronie mamus jest link do zapisek marioli jak sobie radzi ona i marco http://codziennostki.blogspot.com/ ...
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2014-01-12 o 14:46 |
|
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
EDZIA fajnie ze mała rośnie . A niech kopie co ma tam sama bidula robić , nudzi sie jej . Brawo dla młodej , a ty ryczalas bo nabuzowana hormonami jesteś Ja mam dalej problem z małym i jego myciem zębów, tylko kwestia czasu jak bedzie jakas dziura. Kupiłam ostatnio u dentysty klepsydre z piaskiem, która odlicza 2 min, wzięłam specjalnie różowa bo to jego ulubiony kolor i troche pomogło. Nie ma tej histeri , nie zamyka , nie ściska ust, nie drze sie jakby go ze skory obdzierali. Teraz w pl miał sprawdzane narazie okey. Ładne imiona. ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- EDZIA czytam w sumie juz prawie kończę ten blog, cieżko cos takiego sie czyta. Masakra. To wielki dar urodzić zdrowe w terminie dziecko czy wogole je urodzić/ miec. Pop moze ty bedziesz wiedzieć, po co jest ten worek ,w którym leży dziecko, wyglada na zwykły, twoje dziewczynki tez tak miały? To jakas ochrona przed ... bo ciepło to to chyba nie trzyma
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia nas też czeka dentysta bo widzę u Mika czarne kropki na zębach ,pewnie od inhalacji
ale cóż albo jedno albo drugie dobrze że mała tak wierzga ,ja nie lubiłam jak była cisza w brzuchu ,specjalnie tam stukałam żeby się odezwał ![]() no i za dentystę dla małej Monka fajny pomysł z tą klepsydrą ,może się przydać też w innych sytuacjach U nas z tym kaszlem to był na szczęście jakiś fałszywy alarm ,jak na razie nie widać oznak choroby odpukać |
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
LIBRA no oby tak zostało .
|
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co to za worek. Ja nie widziałam swoich dzieci zaraz po porodzie. I podziwiam ze zamias zajmować się dzieckiem i jego ratowaniem ktoś fotki robił. A dziecko dość silne jak otrzymało 7,9 pkt przy tej wadze.
Oliwka miał 3, 5 pkt a Nataszka cały 1. Ni
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Joł
I po weekendzie . Komp nie działa mi nadal . A TZ jutro ma audytorów w firmie więc też mi nic nie załatwi . I tak mają chyba ze dwa tygodnie . Teraz jemu lapka zawinęłam , ale tego do pracy zabiera . Wiało dziś u nas strasznie i padało ., także był tylko szybki wypad na basen , a tak siedzieliśmy w domu . Ja bym chętnie na lodowisko pojechała , ciekawe co na to Szymek .
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze nie podoba mi sieprzyprowadzanie dziecinna oiom do takiego malucha. Przecież każda osoba przy takim maluch to zagrożenie infekcjami. U nas tylko rodzice mogli być prZy dziecku. Najgorsze są takie wycieczki całych rodzin.
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
POP to była prywatna klinika, ona tam pracowała wiec to inaczej, inne podejście, to nie była tylo pacjentka ,ale ich koleżanka. Z tego co pamietam to jakas jej koleżanka - położna miała byc przy niej? i ja uspokajać, podtrzymywać na duchu , wiec moze to ona robiła te fotki
Tez zauważyłam te punkty. Moj mały dostał 5 ,ale to pewnie i tak w czesniejsych minutach niż ten bobas. Mimo wszystko strasznie sie to czyta , ogląda fotki, a co dopiero przez to przechodzić ( ty najlepiej wiesz! ) No w sumie masz racje co do odwiedzin. Moze dlatego ze to ich współpracownicą, ale w takim przypadku liczy sie ten maluszek. A nie wiem .... Nie oceniam . ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- ANIA ooo a ja o tym prace pisałam , musiałam opracować dokumentacje SZJ zgodnie z ISO , księgi jakości,przeprowadzenie adytu i inne dupsy Bardzo dobra kasa można na tym zarobić , ale tez trzeba duzo wiedzieć i ciagle ciagle sie dokształcać. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-01-12 o 21:19 |
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia dobrze że u Was wszystko w porządku.
Brawa za dentystę ![]() Ja też podziwiam tego kogoś kto zdjęcia robił w takiej chwili. Ja niby "tylko zwykłą" cesarkę miałam mieć ale już w takim momencie, że Tż był przerażony i do głowy mu nie przyszło żeby zdjęcia robić a personel też latał. Moja łyżwiarka jakieś 10 min. po wejściu na lód. To już był etap "ja siama", następnym było wyjechanie na środek
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2014-02-18 o 21:57 |
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
ufff cale szczescie ze to fałszywy alarm ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
moze twoj ma mocne geny i mocne zeby moja ma tylko 5 a wiem ze w tym czasie byla na diecie bezmlecznej wiec wapna niedostawala
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
EDYCIA nie wiem czy geny czy nie , ale na sile mylam
ryk był przekrojony dzien w dzien , myśle ze moj wystarczająco je nabiału. Jogurt grecki, serki, ser żółty. Mi dentystka mówiła, zeby do 6 roku życia dziecka myć zeby samemu ,bo nie ma opcji zeby dziecko domylo , można pozwolic ,niech samo mylo ,ale potem trzeba koniecznie poprawic! Nawet pasty nie trzeba bo przeważnie te małe dzieci i tak ja zjadają, wystarczy sama woda , ale szczotkowanie musi byc. A co twoja nie lubi czy ma jakieś uczulenie ? IZA mała meeega swietnie wyglada w tych łyżwach . Bajera taki mały brzdac. |
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Iza - Łyżwiarka wygląda super.
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Pop Zosia ma nóżkę ok 26 (zależy od buta). Do wypożyczenia są od rozmiaru 29. Założyłam jej 2 pary grubych skarpet
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ma 24 to chyba jeszcze muszę poczekać albo z 4 pary skarpet
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Za oknem brak śniegu więc moje dziewczynki dorwały styropian. Wszędzie było go pełno a najwięcej we włosach Oliwki
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2014-02-06 o 23:34 |
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba trzeba poczekać. Można też poszukać do kupienia mniejszych z opcją zmiany na rolki. Wojtek ma takie ale niestety jedna śruba była tak skręcona że padła ona i imbusy do odkręcenia więc trzeba teraz jakimś sposobem odkręcić i wymienić na inną
---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- O boziu
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Pop - uwielbiam patrzeć na zdjęcia dziewczynek i tego co wokół nich - jakoś mnie tak podbudowuje to, ze nie tylko u mnie tak zabawki i inne rzeczy w cały świat po domu
(tylko się nie obraź czasemU nas ok, Kubuś od zeszłej środy miał kaszel, byliśmy u lekarza i dostał pulneo w kroplach i neosine, w czwartek poszedł do przedszkola i chyba to był błąd bo kaszlał jeszcze bardziej, wiec w piątek został z ojcem moim, ale już w piątek było w miarę dobrze, a od wieczora to już super, bo kaszel minał nie wiem co u was bo nie mam czasu na neta czasem łypnę na chwilę...znowu walczę z zatokami, w piątek miałąm gorączkę, w sobotę kurs, wczoraj orkiestra, jestem nie do życia...czekam na ferie z utęsknieniem....a tu jeszcze do końca stycznia tyyyyle czasu
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iza ślicznie moja synowa wygląda jako łyżwiarka ![]() Bao po Twoim poście od razu przypomniała mi się moja sąsiadka, przyszła chwilę po tym jak wysprzątałam całe mieszkanie na błysk, a ona weszła usiadła i powiedziała "oj widzę że u pani taki sam bałagan przez dzieci co u mnie" Bo leżały dwie zabawki którymi mały się bawił, co ja się wtedy w język gryzłam Ja wczoraj o 23 skończyłam pracę, dzisiaj od 5.30 siedzę, brakuje mi doby
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.